Gość: iwanhoe IP: *.toya.net.pl 13.04.09, 20:22 A moze ksieża ograniczą wydatki na samochody, balangi i inne takie i sami z ofiar wyremontują kościoły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: patsywojt Re: Dofinansują remonty zabytków IP: 91.193.160.* 13.04.09, 20:28 Może nagrobek Scheiblera dzięki temu się nie zawali Odpowiedz Link Zgłoś
ulther 5 mln... 13.04.09, 20:58 TO smiesznie niska kwota w stosunku do potrzeb. Jak tak dalej pojdzie to Lodzi sie zapadnie pod ciezarem przegnilych stropow i rozsypujacych sie scian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: 5 mln... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 20:50 5mln przy (cholera nie wiem już ilu) bzdurnie wydanych na fale nie mówiąc już o głupocie 100lecia zakupie brusu -brawo władze miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Dofinansują remonty zabytków IP: *.retsat1.com.pl 13.04.09, 21:21 Wygląda na to, że Łódź nie ma innych zabytków niż kościoły, których na liście jest najwięcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Dofinansują remonty zabytków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 21:22 No tak, oczywiscie prawie wszystko idzie na kościoły, które jak wiadomo są najbardziej zagrożonymi obiektami w mieście. Reszta - na znajdujące się w niezłym stanie "zaprzyjaźnione" pałace - Instytut Europejski, ŁTN, PTTK. Jedyne, co można nazwać przełomem to kaplica Scheiblera i Willa Milsza. reszta to podpijanie z kropli w morzu potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakaroni Dofinansują remonty zabytków IP: *.wroclaw.mm.pl 13.04.09, 21:29 5 mln? powinno byc co najmniej 50! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Dofinansują remonty zabytków IP: *.4web.pl 13.04.09, 21:44 50 i to każdego roku... A ja i tak sądzę, ze chodzi o to, by przed środową konferencją pRezydent mógł pochwalić się tak naprawdę niczym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Nie remontujcie kościołów, tylko kamienice!!! IP: *.zb.lnet.pl 14.04.09, 01:23 Kościół jako instytucja bogata i i tak finansowana z budżetu państwa niech sam sobie radzi! Nie mówiąc już o diasporze żydowskiej- po pierwsze dom przedpogrzebowy jest już w znacznym stopniu odnowiony, a po drugie Żydzi wysyłają pieniądze na remonty tego typu zabytków, więc też sobie poradzą! A kamienice i wille? Miasto powoli się rozsypuje, a oni wyremontują zaledwie kilka budynków... To jesteśmy w końcu państwem świeckim czy kościelnym??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nie remontujcie kościołów, tylko kamienice!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 16:23 Twoja wiedza jest ogromna na temat zabytkow zydowskich daj adresy tych co przysylaja pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łamaga Dofinansują remonty zabytków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 07:53 Własnymi siłami wyrewmontowłem budynek na Księżym Młynie z przeznaczeniem na mieszkania i biuro. W nagrode Prezydent Wielki Rewitalizator zwiekszył mi podatek roczny od wieczystego użytkowania gruntu z 1200 PLN do 79000 PLN. Ludzie -to jest wzrost większy niż 5000 procent. Dziękuję za to w imieniu wszystkich którzy chcą rartować fabryki, zabytki, kamienice i inne ruiny. Następny z budynków który mam -rozwalę na oczach JP Pana Rewiztalizatora i Szanownego Konserwatoraoraz pytko analizyujących temet dziennikarzy którzy patrzą jak zwykle na sensację. A tak wogóle to zdrowie mi dopisuje coraz lepiej. Pozdrawiam wszystkich naiwnych w tym mieście. Łamaga Marian. Odpowiedz Link Zgłoś
podpisanym po rządach rezydenta nie będzie w Łodzi zabytków 14.04.09, 08:35 innych niż koscioły ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwisz Czosnek Dofinansują remonty zabytków IP: *.toya.net.pl 14.04.09, 08:50 Ręce opadają. A gdzie inne budynki? Gdzie pomysł na odnowienie jeden części miasta. Czemu najwięcej pieniędzy idzie na kościoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franka A co na Kilińskiego / Tymienieckiego IP: 81.15.172.* 14.04.09, 08:53 Szkoda ,że prezydent zapomniał o nazwanym przez siebie miejscu uswięconym wizytą Jana Pawła II ? Skoro dbamy o wszystkie święte miejsca w tym mieście,dlaczego to jest pomijane? Budynek za chwilę runie... i zapewnie o to chodzi. Chciałabym się dowiedzieć jakie są plany wobec tego obiektu? Czy też jak wiele innych zostanie zrównany z ziemią a na jego miejscu powstanie sklep ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowana Dofinansują remonty zabytków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 09:21 Nie tak dawno byłam na konferencji w willi PTN na ul.Curie Skłodowskiej 11.Jest bardzo ładnie odrestaurowana!PTN mogłoby samo zdobyć pieniadze na kolejne remonty a nie zabierać srodki innym np harcerzom, których nie stać na remont budynku Choragwi przy ul. Stefanowskiego 19(Temu obiektowi zdecydowanie potrzebny jest remont!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Dofinansują remonty zabytków IP: 195.149.64.* 14.04.09, 10:25 To jest wszystko mało. Nic nie idzie na kamienice, mało na wille i pałace. Poza Piotrkowską, jeżeli chodzi o kamienice, nie widzą nic. Gdańska, Sienkiewicza, Wólczańska i przecznice Piotrkowskiej leżą odłogiem. A co UMŁ i radni mają zamiar zrobić z Dworkiem na Chojnach??? Pasuje do niego jak ulał opis naszego średniowiecznego kościółka sporządzony chyba koło XVIII wieku: "dach (gontowy) prawie cały obleciał (...)". Sorka, byłem przy dworku w ostatnią sobotę. Jak zobaczyłem stan dachu, a na murze tabliczkę "obiekt zabytkowy" oraz tabliczkę "Punkt IT" oraz dumnie prężącą się flagę naszego miasta, to krew mnie zalała. Oby jak najwięcej turystów przyszło do tego punktu i zobaczyło jak Łódź dba o swoje zabytki. Z pewnością wygląd tego dachu na długo zapadnie im w pamięć. TO JEST POPROSTU JEDEN WIELKI WSTYD !!! Miasto zrzędzi, że nic nie możem zrobić bo dużo zabytków jest w prywatnych rękach - pytam się więc co z tym zabytkiem??? On należy do miasta Łódź, i co? No i g.. Bo miasto ma swoje zabytki gdzieś, a każda wydana na nie złotówka jest cierniem w oku naszego zarządu miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Dofinansują remonty zabytków IP: *.astral.lodz.pl 14.04.09, 16:41 Ten dworek należy chyba do miasta. A to były pieniądze na zabytki innych właścicieli niż gmina. Więc należy chyba zgłaszać sie do Wydziału Gospodarowania Majątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Dofinansują remonty zabytków IP: *.toya.net.pl 14.04.09, 14:32 "miasto nasze to bram cztery ułomki, klasztorów dziewięć i gdzieniegdzie domki" (Ignacy Krasicki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Dofinansują potencjalny elektorat IP: *.astral.lodz.pl 14.04.09, 16:44 Czy aż tak trudno zauważyć, że pozyskuje sie opinię w najbardziej sterowalnym elektoracie? Wystarczy później pokazać zagrożenie - oni nie dadzą takiej kasy na kościoły - więc wiecie kogo wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arm Dofinansują remonty zabytków IP: *.mcr-bng-012.adsl.virginmedia.net 24.04.09, 23:44 czarna zaraza precz!!! bezczelnosc wladz mnie zdumiewa. skoro czarni nie placa podatkow, to moze zaoszczedzone pieniazki przeznacza na remonty swoich miejsc pracy? kiedy wreszcie ta banda oszustow wraz z otaczajacymi ich dewotami zniknie z tego miasta i kraju? Odpowiedz Link Zgłoś