atreck 29.04.09, 08:22 To też sama prawda. PiSowcy pójda z tym sądu? www.youtube.com/watch?v=Um0fDq0F7h0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maurycy Re: Sama prawda IP: 91.193.160.* 29.04.09, 08:37 ... przecież bigi Cię zastrzeli... powie że to nieprawda.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Sama prawda 29.04.09, 09:27 Ja obstawiam, ze powie: 2 grosze 2 grosze 2 grosze 2 grosze Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota przez te grosze upadnie rząd Tuska 29.04.09, 20:29 dziad_borowy napisał: > Ja obstawiam, ze powie: > 2 grosze > 2 grosze > 2 grosze > 2 grosze > > Dzierżż!!! Zwróć uwagę na pierwsze sekundy, ten kolo w kasku przypomina przecież naszego forumowego kolegę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: przez te grosze upadnie rząd Tuska 29.04.09, 22:09 Wypisz, wymaluj - Zbigniew :D Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani no i proszę 29.04.09, 09:46 dziś rano mówili z tvn24 że PiS rozważa pozew sądowy... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 29.04.09, 09:49 Rewelacja! Szkoda tylko, że koncern ITI rękoma swojego nadwornego satyryka (hm, powiedziałbym, że funkcjonariusza raczej w tym wypadku) opowiada się wyraźnie po jednej stronie sporu politycznego (co mnie akurat nic a nic nie dziwi), że robi to w kontrze do spotu o pewnym pośle z Biłgoraja, i że umieszcza w filmiku zabawną postać pokonującą jezdnię na czworaka (znane w necie kilka lat), który to nieszczęśnik jest bodaj... Serbem. Od dwóch lat wiemy, że Polacy chlają przez PiS, giną na drogach przez PiS, mają drogie jabłka i kurczaki przez PiS, podatki im rosną przez PiS, pamiętamy, że mieliśmy ptasią grypę przez PiS, nie zdziwię się, że także świńska grypa dopadła nas z winy PiS-u. I żadnego znaczenia w tym wypadku nie będzie miało wleczenie po studiu TVN świńskiego ryja przez parlamentarzystę PO, a także jego publiczne opróżnienie flaszki, które tak przypadło do gustu dzieciom i młodzieży, a mieszkających w kraju z obowiązującą ustawą o wychowaniu w trzeźwości. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 29.04.09, 10:04 Z winy... PiS, koniecznie powinieneś dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 29.04.09, 10:16 No. Niewątpliwie. Wszak to znów... ja założyłem wątek. Rewelka. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Sama prawda 29.04.09, 09:58 Funkcjonariusz, hmm, a nie mozesz o nim powiec po prostu "ubek", przeciez juz nie raz tak robiles? Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 29.04.09, 10:05 Za młody na ubeka jest. A skoro myślisz, że w mediach nie ma funkcjonariuszy, to musisz być z lekka naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Sama prawda 29.04.09, 20:18 Bigi, żeby Ci nie było przykro, że Majewski nabija się ponoć tylko z PiSu, obejrzyj sobie to: www.youtube.com/watch?v=jc1hjTFordo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doro Re: Sama prawda IP: *.toya.net.pl 29.04.09, 20:19 a to tu sa ZOMO-wcy i dzialaja. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 29.04.09, 20:28 Majewski mi zwisa. Jego "spoty" także. Bo nie mam złudzeń kim on jest i dlaczego to robi. Chociaż może z zainteresowaniem obejrzałbym krótką relację z dzisiejszych wydarzeń w stolicy. I porównał ją z "okrutnym atakiem na niewinne siostry" sprzed dwóch lat. W każdym razie już chyba nie ma wątpliwości kto gdzie stoi. Stoczniowcy zyskali tę pewność. Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka goła prawda 29.04.09, 20:41 big_news napisał: > W każdym razie już chyba nie ma wątpliwości kto gdzie stoi. > Stoczniowcy zyskali tę pewność. Pielęgniarki już nieco wcześniej uzyskały tę pewność choć nie paliły opon, kochanie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: goła prawda 29.04.09, 21:00 Rzeczywiście. One opon nie paliły, za to bezprawnie zajęły gabinet szefa rządu oraz przez kilka dni utrudniały ruch uliczny. Słowem: pryszcz. Mimo to nikt ich wodą nie lał, gazów łzawiących w ich kierunku nie puszczał. Wiesz co? Gdyby za rządów PiS-u urządzono to co dzisiaj, pierwsza darłabyś się o nastaniu w Polsce faszyzmu. Albo komunizmu. Albo i jednego i drugiego łącznie. Trzeba być nieźle zaślepionym żeby nie widzieć oczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka prawda obiektywna 29.04.09, 21:13 Nie jestem zaślepiona. Staram się być obiektywna. Rząd jest od rządzenia, a policja od przywracania porządku, od zawsze tak było, wszędzie. Nie wylewaj więc kochanie krokodylich łez nad anielskimi stoczniowcami, jakbyś to Ty dostał gazem pieprzowym po oczach i nie chrzań o brutalnych działaniach pielęgniarek. Trochę umiaru w braku obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: prawda obiektywna 29.04.09, 21:25 Kochanie. Hm. Niech będzie... kochanie. Tak, rząd jest od zaprowadzania porządku. Tylko te metody... Od razu przypomina się co nieco z zaszłości. I znów ci stoczniowcy. Jak w 1970, jak w 1980. Teraz czekam na wystąpienie jakiegoś Sławka Nowaka, który obwieści wzburzonym blondynkom, że nasz bohaterski rząd rękoma swoich służb porządkowych poskromił wichrzycieli i warchołów. Historia kołem się toczy i chichocze ile wlezie, kochanie... Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: prawda obiektywna 29.04.09, 21:28 Albowiem w maju najważniejsze jest kochanie. Okaże się, kto dziś stoczniowców wiódł na bój. Oj, nie liczył się on z polskim robotnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: prawda obiektywna 29.04.09, 21:30 No. To odwetowcy i rewanżyści stoją za tymi pożal się Boże wydarzeniami stoją. I Kaczyński. Albo i obaj. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: goła prawda 29.04.09, 21:20 Gdy Wałęsa stał na czele "Solidarności" to nie dochodziło do takich sytuacji. Wałęsa dbał,by polskiemu robotnikowi włos z głowy nie spadł podczas strajków i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: goła prawda 29.04.09, 21:29 Pan Wałęsa rozpowiada wszem i wobec o swojej kierowniczej roli podczas "wydarzeń" na Wybrzeżu w 1970 roku. Może o tym nie wiesz, ale wtedy były tam ofiary śmiertelne. Nawet taki znany pomnik dla upamiętnienia ofiar stoi... Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: goła prawda 29.04.09, 21:33 Wiem o tym. Ale płonące komitety PZPR w 1970 r. były wtedy pierwszą próbą lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: goła prawda 29.04.09, 21:35 Skoro wiesz, to po co wypisujesz banialuki o zbawczej roli Wałęsy? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: goła prawda 29.04.09, 21:40 Czy chcesz przez to powiedzieć, że potępiasz tę próbę lustracji, przeprowadzoną - jak twierdzisz - przez Wałęsę? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: goła prawda 29.04.09, 21:41 Obawiam się, że nie bardzo wiesz o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: goła prawda 29.04.09, 21:47 Nie masz się czego obawiać. Wiem, co piszę. Nie wykręcaj się jakimiś obawami. Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka Re: goła prawda 29.04.09, 21:43 Pomyliło się Jej z prymasem Glempem. To on wystudzał nastroje i apelował do spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: goła prawda 29.04.09, 21:48 Kochanie, wg Ciebie w 1970 r. Glemp był już prymasem? W takim razie od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka Re: goła prawda 29.04.09, 22:00 echhh robicie takie przeskoki, ja mówiłam o stanie wojennym, a Wy cofacie się do Wyszyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: goła prawda 29.04.09, 21:45 A z czego tak idiotycznie cieszy się Michał Kamiński, że aż rączki zaciera z uciechy. Czy to z powodu obrażeń poniesionych przez polskich stoczniowców. Też mi powód do radości. Gdyby Polska miała prezydenta, to ogłosiłby z tego powodu przynajmniej miesiąc żałoby narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: goła prawda 29.04.09, 21:54 No... mądre to te Twoje prowokacje nie są. Coraz mniej wysublimowane na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Sama prawda 29.04.09, 23:24 Tyle, że pod PKiN nie było ani jednego stoczniowca. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 29.04.09, 23:53 www.mmwarszawa.pl/4215/2009/4/29/demonstracja-stoczniowcow-w-warszawie?districtChanged=true No, sami przebierańcy. Pisowcy, oczywiście. Wstydziłbyś się... Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 30.04.09, 10:36 To Michał Kamiński musiał wylecieć za "małpki", by dolecieć na tym paliwie do Brukseli? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 30.04.09, 10:53 Jeśli nie jest to prawdą, to dlaczego nikogo nie poda do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 30.04.09, 10:54 Niewygodni ci stoczniowcy, oj niewygodni... Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 30.04.09, 11:28 Co chcesz przez to sugerować? Wytłumacz mi o co chodziło stoczniowcom? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 30.04.09, 11:31 Bo ja wiem, może chodziło im o robotę? Ale nie, to za proste by było... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Sama prawda 30.04.09, 12:04 Owszem, nie sądzę, aby ktokolwiek z tam występujących był stoczniowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 30.04.09, 12:09 Cóż, błądzić jest rzeczą ludzką. Pod warunkiem, że przypuszczania nie są dyktowane złą wolą. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 30.04.09, 12:32 Bigu, sądzisz, że to mogą być przypuszczania? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 30.04.09, 12:30 Dopóki nie będę miała pewności, nie mogę tak sądzić. Wszyscy twierdzą, że to byli stoczniowcy i cegielszczaki poznańscy. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Wałęsa upomniał się 30.04.09, 12:35 o los Stoczni Gdańskiej zabierając głos na dzisiejszej konferencji międzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wałęsa upomniał się 30.04.09, 12:42 Jakie to szczęście, że język polski mało który z tych przyjezdnych zna. O ile w ogóle któryś. Dzięki temu tłumacze mogli przerobić przemówienie Mędrca Europy na coś względnie zrozumiałego. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wałęsa upomniał się 30.04.09, 12:46 Przy tylu słuchających świadkach bardzo łatwo jest przerobić tekst tłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wałęsa upomniał się 30.04.09, 12:50 Po takim przemówieniu polskojęzyczni mają taki mętlik w głowie, że kiedy im ktoś następnie próbuje wyłożyć to co, hm, orator miał na myśli, z wdzięcznością i ulgą przyjmują wszelkie tłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wałęsa upomniał się 30.04.09, 12:56 No tak, mówisz za siebie. Wałęsę jednak potrafią zrozumieć nie tylko polscy inteligenci. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wałęsa upomniał się 30.04.09, 13:04 No. Rozumieją go ci nasi "inteligenci" zwłaszcza wtedy, jak im jest akurat do czegoś potrzebny... Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wałęsa upomniał się 30.04.09, 13:44 Cieszę się, że wstawiasz sie za Wałęsą. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wałęsa upomniał się 30.04.09, 13:50 Ciesz się zatem, skoro tak sobie wykoncypowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Sama prawda 30.04.09, 13:22 A ja twierdzę, że nie przypadkiem PiSowi tak zależy na utrzymaniu dotacji dla partii politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 30.04.09, 13:26 No. I dlatego PiS przebrał się za stoczniowców i cegielszczaków. Wszystko przez te dotacje. Jasne jak słońce. Pomyśleć, że całe to rządzące i sympatyzujące z nimi środowisko, wciąż ma na ustach solidarnościowe korzenie. Solidarność tak, tylko z kim? Bo już z tymi "robolami", co wynieśli tych dupków na własnych plecach do zaszczytów - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Sama prawda 30.04.09, 14:07 Ja tylko przypomnę tego pana, co to tak ronił krokodyle łzy na łże-spocie PiS, a potem okazało się, że z niego taki stoczniowiec, jak ze mnie Hindus, a z kaczej d... wentylator. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 30.04.09, 14:24 Jeszcze trochę i uwierzę, że wczoraj pod PeKiNem kręcili spot reklamowy, w którym udział wzięli zawodowi aktorzy. Dawaj śmiało, przytocz więcej takich "argumentów". Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 30.04.09, 20:24 Bigi, wytłumacz mi, co robił Jacek Kurski pośród wczorajszych manifestantów? I dlaczego prezydent ma takie trupiosine usta? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 30.04.09, 22:32 Wedle najlepszych polskich, a tym samym światowych źródeł, Jacek Kurski podburzał poprzebieranych stoczniowców, są także tacy, którzy mogą zaświadczyć, że widziano go okładającego szturmówką bezbronnych policjantów. Mówi się również, że przechodzącej babinie zginęła portmonetka z renciną, a później Kurski ponoć płacił w pobliskim sklepie monopolowym wyciągając pomięte banknoty o niskich nominałach z podobnego do babcinego pugilaresa. Lech Kaczyński ma trupiosine usta ze zgryzoty, wrodzonej złości, duszy przepełnionej nienawiścią, z racji choroby AA, niedoczynności nerek, poważnego nadciśnienia, rozwalonej wątroby oraz katastrofalnego uzębienia. Zadowolona? Bo już bardziej szczegółowo nie dam rady. No. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 30.04.09, 22:42 Bigusiu, nie posiadasz kompletnych informacji. Jacek Kurski udzielił pierwszej pomocy manifestantowi, który zasłabł. Ocucił go skutecznie. Tylko dlaczego tam się w ogóle pojawił? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 30.04.09, 22:53 Wyobraź sobie, że wiedziałem o tej pomocy Kurskiego, ale ona płynęła zapewne z niskich pobudek posła, a mianowicie zdobycia niezasłużonych profitów w postaci dodatkowych głosów wyborców. Zaświadczyć o tym może fakt, iż miał on przy sobie ponoć poduszkę, a więc z całą pewnością było to wydarzenie zainscenizowane, ukartowane w porozumieniu ze stoczniowym przebierańcem. Wróble ćwierkają, że po wszystkim wściekły Kurski rzewnie płakał, bo ten padaczkowy komediant nie został nawet draśnięty przez słuszną policję, nie nabił sobie guza, nie uronił kropli krwi, co gorsza nawet sobie nie dał zakroplić oczu błogosławionymi kroplami, które uczynni stróże prawa rozdawali rozjuszonym warchołom za friko. I zupełnie od czapy jest fakt, że Kurski jest posłem z Wybrzeża, już od dawna przecież rezyduje w W-wie i jego związanie z regionem może wyłącznie wywołać pusty śmiech. Prawda? No. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 30.04.09, 23:01 Poseł z Wybrzeża mieszkający w leśniczówce kupionej za symboliczny grosz, rezydujący chętniej w W-wie a kandydujący z Podlasia musiał znależć się akurat pośród manifestantów, jakby nie miał ważniejszych spraw i spotkań na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 30.04.09, 23:14 No widzisz, wszystko wiesz, a mnie wałkujesz. Ok. Teraz ja mam pytanie: czy dwa lata temu, kiedy wyrosło w naszej pięknej stolicy Białe Miasteczko, zastanawiałaś się co robi wśród namiotów pani Hanna Gronkiewicz-Waltz z kanapkami w ręku? Czy zadawałaś wtedy pytania w rodzaju: dlaczego szef największego ugrupowania opozycyjnego nawołuje do bojkotu premiera, doradza nieprzystępowanie do rozmów z rządem w Centrum Dialogu i dlaczego niemal wszystkie media zgodnie twierdziły, iż racja jest po stronie białego personelu? Czy żachnęłaś się na wiadomość, że była Pierwsza Dama ze swoim anielskim uśmiechem odwiedziła strzykawki z różą w dłoni? Czy pukałaś się w głowę kiedy różni mundrole, w osobach Owsiaka albo Hołdysa z pianą na ustach wypowiadali się o "zbrodniach tego niedemokratycznego ugrupowania"? Czy w ogóle pamiętasz, że wtedy częstowano nielegalnie przebywającymi w kancelarii premiera śniadaniami, obiadami, kolacjami, że dostarczono im koce i śpiwory, że stojące na jezdni pielęgniarki policja delikatnie zsunęła na chodnik, że żadnej z nich nie spadł włos z głowy? O czym chcesz w ogóle gadać?! Zamierzasz dokonać porównań? No to śmiało, zrób to. Nie zapomnij przy okazji dokonać reminiscencji obu wydarzeń, w odniesieniu do tego co się działo za komuny. Ciekawe czy dojedziesz, komu jest bliżej do tych okropnych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 30.04.09, 23:47 Przypominam sobie, Bigusiu.Przypominam sobie, że rząd z pielęgniarkami rozmawiać nie chciał, że policja też je spychała, ale do walki wręcz z policją nie musiało dochodzić. Pielęgniarki kamieniami, pedartami nie musiały w policję rzucać. Opon nie musiały grillować. Dziś samą stocznią niewiele da się ugrać. I tym manifestującym stoczniowcom o rozmowy wcale nie chodziło. Oba przypadki za bardzo więc do siebie nie przystają. Nie są specjalnie porównywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 30.04.09, 23:58 Pewnie, że nie są równoznaczne. Pielęgniarki stawiły się po podwyżki płac, gdańszczanie i poznaniacy zostali spałowani za to, że upominają się o własne miejsce pracy. Czego byś nie napisała, nie namociła, nie wymęczyła i czego byś nie stworzyła, i tak nie uda Ci się pomniejszyć tego draństwa. Ten rząd w prostej linii nawiązał do komunistycznych "tradycji". Graś niczym Urban w stanie wojennym wyliczył "straty" po stronie policji. Dodał do tego, że manifestacja była mniejsza niż to zapowiadali organizatorzy (w domyśle: nieważny protest), że policja zrobiła wszystko jak należy. Wsio. Brakowało mi tylko, że... rząd się sam wyżywi. Czy Ty na prawdę nie widzisz, dokąd ten rząd zawędrował, jakie metody stosuje, jakiej retoryki używa?! I Ty się w to wpisujesz swoją obroną tego dziadostwa. Wiesz co? Nie chce mi się więcej o tym gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 01.05.09, 00:05 Dobrze, Bigusiu, to już o tym nie gadajmy na tę chwilę. Cieszę się, że wymieniliśmy się swoimi uwagami. Dla Kurskiego i całej sprawy byłoby lepiej, gdyby był tam nieobecny. Spokojnych snów! Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Sama prawda 01.05.09, 08:49 Bigi wyjedź stąd, z tego policyjnego kraju, a przynajmniej na majówkę. Będzie Ci to na zdrowie. Ty chyba sam nie czytasz tego co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 01.05.09, 09:11 Jeżeli nie na majówkę (bo po niej przecież wrócę, niestety dla niektórych) to gdzie mam wyjechać? Na Madagaskar? A może wskażesz mi jakiś kraj z obozem przesiedleńczym, wiesz, taki dla zaczadzonych, naznaczonych, zaślepionych, czy jak tam zwał. Bo domyślam się, że o ile zdecyduję się opuścić tę Cudowną Krainę, to dostanę paszport w jedną stronę, czy tak? Ty się zastanów co wypisujesz. Już przed Tobą byli tacy co ludziom "pomagali podjąć decyzję"... Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Sama prawda 01.05.09, 10:53 Bigi wyjedź gdzie tylko chcesz. Po co się męczysz w tym reżimie. Jaki będziesz miał paszport to już Twoja sprawa. Kiedyś Ci proponowałem Wyspy Kanaryjskie, bo tam duzo ptactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 01.05.09, 21:31 Nie takie reżimy ludzie przetrzymali. Także wsadź sobie ten swój wskazujący paluszek do nosa, nie pokazuj nim nikomu drzwi. Polska to jeszcze nie 100% matrix i jest tu miejsce także dla takich jak ja. Nawet jeżeli część ludzi na własne życzenie została otumaniona, to paru przytomnych się w niej ostało. Życzę Ci powrotu do pełnej świadomości, bo pozostawanie w ułudzie jest tylko pozornie atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 01.05.09, 21:40 Bigi, jeśli już - to mogę polecić Ci tylko bezkonkurencyjny Gabon. Odradzam Czad. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 01.05.09, 21:42 Razem z Atreckiem wsadźcie sobie paluszki w nos. Reszta wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda 01.05.09, 21:45 Bigusiu,mógłbyś tam sobie wyjechać na urlop. Cały dzień w domu przesiedziałeś? Po gościach już posprzątane? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Sama prawda 01.05.09, 21:49 Mnie odwiedzają kulturalni ludzie, więc jeśli nie liczyć zmywania, sprzątać nie było czego. Natomiast urlopy najczęściej spędzam we własnym kraju. Zapewniam, że jest tu gdzie miło spędzić czas, a i szczepić się specjalnie na tę okazję nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news hehehehehe 29.04.09, 21:58 Kolega lubuje się w pościelówkach? Nie zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 22:07 I z czego się tu śmiać? Z tego, że niezły burdel mają w "Gazecie Polskiej"? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 22:12 No i? Każdą panią, która odejdzie od męża będziesz tak jechała bez mydła? A gdzie nowoczesność, europejskość, empatia dla płci pokrewnej? Gdybym to ja wyjechał z "potępieniem", to wiadomo, burak, ciemnogród i nienawistnik, ale zwolenniczka ŚWIATŁOŚCI?! Wstydź się. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 22:15 Nie, nie każdą panią. Ale żadna pracownica "Gazety Polskiej" nie ma prawa łamać przyjętych tam zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 22:19 A w których gazetach można łamać "przyjęte zasady" i na czym one niby polegają? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 22:24 Ma tyle, że oczekujesz od pracowników Gazety Polskiej innych zachowań niż od innych. Niby czemu, sądzisz, że w GP inni ludzie pracują? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 22:31 Niby temu, że Gazeta Polska stara się usilnie propagować określony styl życia, określone zasady, określone ideały i idee, a wybryki pracowników mogą tylko zaszkodzić wypracowywanemu wizerunkowi tej gazety i stwarzają konflikt interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 22:37 Jasne jasne. W GP powinni co godzinę posypywać głowy popiołem, chodzić we włosienicach, a w poniedziałki, środy i piątki grupowo się biczować. Zero kontaktów damsko-męskich, asceza i powściągliwość. Masz rację. No. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: hehehehehe 29.04.09, 22:43 Na ogol w przerwach miedzy sypaniem popiolem jeszcze na kogos wylewano pomyje ale ogolnie tak to wlasnie wygladalo. Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 22:51 Grunt, że wszędzie indziej jest jak należy. No, może nie zupełnie wszędzie, ale jest jak należy tam... gdzie Ty już tam Wiesz. Co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 22:54 Uważasz, że nawet "Gazeta Polska" nie powinna świecić dobrym przykładem? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 22:59 Uważam, że w dupie mam co tam z kim po godzinach robi. A jak Cię to tak bardzo męczy, to przyjrzyj się bliżej głównemu macherowi z otoczenia premiera, panu B., który w mrocznych czasach PRL-u wziął był zostawił żonę dla innej pani i z tego powodu wpakował się w esbeckie tarapaty. Widzę, że stajesz się powoli zwolenniczką szerokuchnej lustracji, w tym odkrywania także danych "wrażliwych". I spoko, tak też można. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 23:04 Czyżbyś Ty stawał się przeciwnikiem lustracji? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 23:14 Skąd ten wniosek? Tyle, że mnie pościelówy nie obchodzą tyle, co paradoksalnie zdeklarowanych przeciwników lustracji. Przy czym oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że przeciwnicy interesują się tym jakże... wybiórczo. Nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 22:47 No dobra. Poddaję. Mnie to pikuś. Niech w "Gazecie Polskiej" swinguja sobie nawet w godzinach pracy. Przecież to tylko daje świadectwo o świętoszkowatości, hipokryzji tej gazety. Niech sobie zatrudniają nawet niezlustrowanych esbeków. Mnie to rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 22:52 hehehehehe Czego to ludzie nie potrafią wysnuć na podstawie listu jednego zdradzonego pana:) I kto to wszystko pisze, czego zwolennicy?! Parodia. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 22:59 No to, chwała zdradzanym mężom!! Chwała krzywoprzysiężnym żonom z "Gazety Polskiej"!! Chwała zasadom "Gazety Polskiej"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 23:01 Wrzuć na sztandary także inne tytuły. Zapewniam, że w każdej redakcji znajdziesz podobne przykłady. Jeśli będziesz wykrzykiwała te hasła w odniesieniu do jednej tylko gazety, ktoś może posądzić Cię o... dyskryminację. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 23:16 Bardziej dyskryminacyjna od "Gazety Polskiej" nie potrafię być. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 23:17 Masz słabą albo wiarę w siebie albo niepełną o sobie wiedzę, z tego wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 23:20 I jak tu dawać wiarę ideałom głoszonym przez "Gazetę Polską"? One nie są warte funta kłaków. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 23:24 Chcesz powiedzieć, że GP to organ Polskiej Niepokalanej Czystości i Wierności Żon oraz Przykładu Płynącego Z Samej Góry? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 23:35 No to jeśli GP nie jest takim organem, to gdzie jest taki organ w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 22:24 No to, Bigi, nawet w "Playboyu" mają swoje zasady, których się trzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 22:39 Tak, oczywiście. Wróble od dawna ćwierkają, że w prawicowych gazetach panują obłuda i zakłamanie, a pracownicy bzykają się w każdej możliwej konfiguracji. Zgnilizna, Sodoma i Gomora. Nie to co w nowoczesnych redakcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
staahoo Re: hehehehehe 29.04.09, 23:39 A, bo bzykaja się wyłącznie muchy, komuchy, anarchiści i PO. Prawdziwi patrioci dokonują jedynie aktów prokreacji ku chwale Boga i Ojczyzny. Przede wszystkim obowiazek ! Biegły jesteś w pościelówie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: hehehehehe 29.04.09, 23:50 No właśnie o to chodzi. W pierwszej kolejności obowiązek wobec Ojczyzny oraz własnego, poślubionego jak Bóg przykazał - współmałżonka Odpowiedz Link Zgłoś
staahoo Re: hehehehehe 29.04.09, 23:57 Tak jest ! Idę spełnić obowiązek. Wspołmałżonków jest mnogo. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehehehehe 29.04.09, 23:59 Wiesz co nas różni? Mnie, w odróżnieniu od Ciebie, nie podnieca byle info na taki temat. A jak jeszcze zobaczysz, że coś dasz radę skojarzyć z "wrogą sobie" stroną, wtedy wprost czerwienieją Ci policzki, a uszy zaczynają sterczeć. To nie są za specjalnie oznaki zdrowia, bo przecież 15 lat już jakiś czas temu skończyłeś, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
staahoo Re: hehehehehe 29.04.09, 23:27 Coś się waszeci obsunęło? Zrobiony na partyjnym lastriko? Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka Re: Sama prawda / bigos 29.04.09, 22:04 Nooo, spodobało mi się, kierownik IPN według listu postępował niczym ten agent policyjny co to uwodził posłankę:) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Sama prawda / bigos 29.04.09, 22:06 Ten bigosik to nawet ze smaczkiem. Nie dziwię się, iż żona dała się uwieść. Tylko że jako wiceszefowa "Gazety Polskiej" powinna być poza wszelkim podejrzeniem i świecić jako przykładna żona swego męża oraz matrona, Matka Polka. Odpowiedz Link Zgłoś