Gość: sceptyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 20:56 ...Dlatego zamierzamy zgłosić sprawę do sądu ... Kiedy zamierzamy? Jutro, za tydzień, za miesiąc, za rok. Ten syf jest tam obecny prawie "od zawsze" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janka Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.4web.pl 03.05.09, 22:07 A Kropaszenka tuż obok, ale tylko teoretycznie. Z samolotu, w którym siedzi z przerwami na pobyt w świecie, brudu nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.4web.pl 03.05.09, 23:36 tak trudno ustalić właściciela ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 04.05.09, 07:13 ano trudno, przeciez nie od dzis wiadomo ze urzednicy to debile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.toya.net.pl 06.05.09, 21:27 Sam jesteś debil, że walisz takie uogólnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLLOLOLOLOLOLOL Re: Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.09, 17:02 TAK jest jak sie sra tam gdzie je. Pozdro dla normalnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuem43 Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.cust.tele2.pl 04.05.09, 08:21 Jest jak jest bo prezydent nie ma czasu żeby zająć się sprawami miasta. Wyjazdy, wyjazdy i dodatkowe święta, oto czym żyje, a nie tym, że masto gnije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyn Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.toya.net.pl 04.05.09, 08:30 przeciez do cholery ktos tego Krope wybrał na druga kadencje a w Urzędzie sami znajomi kroliczka i kawki i ciasteczka... a robota nie zajac .. nie ucieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwisz Czosnek Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.toya.net.pl 04.05.09, 08:51 Ale jesteście dziwni. Przecież wiadomo że w tym miejscu ląduje Kosmiczna Śmieciara, które zostawia swoje podarunki dla Włodarzy Miasta. W takim przypadku nikt nie wyśle Straży Miejskiej by patrolowała odpowiedni rejon, przecież nikt nie będzie się czaił na gości. Do tego wszystkiego goście są tak lekkomyślni że nie uprzedzają o swojej wizycie, jak więc odpowiednio ich przyjąć? Wy od razu winę zwalacie na nieudolność urzędników. A jak ciocia Wala wpada w odwiedziny od was niezapowiedziana? Ech, ludzie, robicie dym z powodu jakiegoś śmietnika w centrum, jak by to jedyny taki śmietnik był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: 212.160.240.* 04.05.09, 09:15 No nie znowu naszym urzędnikom trudno wymóc porządek. Co za rzenujące tlumaczenie. wszędzie można tylko w Łodzi nie. Czy tutejsi urzędnicy to jakiś specjalny sort nieudaczników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.toya.net.pl 06.05.09, 21:29 Może mieszkańcy Łodzi to jakiś taki specjalny sort, który nie potrafi nie śmiecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maol Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.09, 10:32 Nie rozumiem co oznacza odpowiedź "Nic nie możemy zrobić". W całym cywilizowanym świecie się po prostu sprząta. Bardzo szybko, bardzo dokładnie. I bardzo drogo. A potem komornik już się martwi, żeby wyegzekwować od dłużnika zapłatę. Np. w formie zajęcia dawno nie odwiedzanej nieruchomości. Proste i bardzo skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: 195.42.249.* 06.05.09, 10:04 W pełni popieram. W ostateczności sprząta się samemu i nie żąda się kasy - niby frajerstwo i robienie za kogoś, ale zostaje satysfakcja, że coś się zrobiło dla dobra ogółu i że się dzięki temu przebywa w normalnie wyglądającej okolicy. Ja wykonałem taką akcję przy swoim bloku. Cholera mnie brała, jak widziałem rozjeżdżony trawnik, błoto po kostki, dziury i kałuże o głębokości 20-30 cm. I w zasadzie nikomu to nie przeszkadzało, wszyscy jakoś z tym żyli. A ja już nie mogłem i kiedy przez ok. 2 tygodnie siedziałem w domu, to przy okazji wyjazdów na zakupy, załatwienie spraw na mieście itp przywoziłem po 2-3 skrzynki gruzu i ziemi i kilka największych dziury jakoś załatałem. Sąsiedzi się trochę dziwnie patrzyli, że robię za ciecia, ale na "ucywilizowanych" powierzchniach bardzo chętnie parkują :-). Trawnik już nigdy trawnikiem nie będzie (ze względu na samochody), ale chociaż jest w miarę równo. A najciekawsze, że widzę, że pozostałe dziury też powoli "zarastają" gruzem i ziemią :-D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.09, 12:20 Komententując wypowiedż rzecznika urządu pozwolę sobie zacytować: "Zeszli i drzwi uchylili, i woda z gównem chlusnęła na sąsiada, bo był najniżej : smród w nich uderzył ze zdwojona siłą. Kobiety zajęczały omdlewająco :- O Jezu, szmbo wybiło …" / Wojcuech Kuczok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bjorn Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.mnc.pl 04.05.09, 13:02 Z tego co tutaj czytam to co poniektórzy mylą Urząd miasta z Urzędem Marszałkowskim. To sa dwie różne i niezależne od siebie instytucje. Pozostaje jednak fakt, że Marszałkowi Fisiakowi nie przeszkadza, że ma syf w około swojego miejsca pracy? A może też zza dębowego biurka słabo widać ten bałagan. Niemniej wstydzić się powinien tak Kropiwnicki jak i Fisiak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aczyabynapewno Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 17:19 PROSZĘ, nie ośmieszajmy się więcej, nie kandydujmy do ESK 2016, jak o tym myślę, to mi wstyd. Odchody w gazetach na chodniku, goście wymiotujący w knajpie tuż obok stolika, odchody na ławeczkach na przystankach (może ja w obesranej, za przeproszeniem, dzielnicy po prostu mieszkam, nie wiem, ale to jeszcze ciągle Łódź). Poranny poniedziałkowy spacer do pracy (bo samochód, to samo zło przecież): smród z bram, zapijaczone, zasikane żule, na szczęście zbyt słabe, by zaczepić, slalom pomiędzy psimi odchodami... I te niezwykle przyjazne twarze mieszkańców ;) Sam miód... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAZA Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 09:03 Zapraszam do Katowic.Te same klimaty.Straż miejska zamiast wykonywać podstawowe statutowe obowiązki skupiona na tym aby zakładać jak najwięcej blokad na samochodach,bo przy kontroli czystości trzeba się nachodzić.No i kasy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Wystawa brudu w centrum Łodzi. IP: *.chello.pl 06.05.09, 10:48 Czekałem na taki artykuł i w końcu się doczekałem! Tydzień temu byłem w Łodzi. Spędziłem w tym mieście 3 dni. Poza MANUFAKTURĄ która jest fantastyczna i bije wszystkie centra handlowe w kraju i w Europie w tym mieście nic się nie dzieje. Bród, smród, odrapane kamienice. I wszędzie menele, dresy. Bida aż piszczy. Stare autobusy, tramwaje. Nawet Piotrkowska która jest wizytówką tego miasta miejscami jest tragiczna! Jako Krakowianin jestem zazdrosny o Manufakturę coś takiego powinno stać w Krakowie a mamy szkaradną Galerię Krakowską! Nawet nowo budowana Bonarka jej nie dorównuje do pięt. Manufaktura to arcydzieło! Co z tego, że już była wybudowana i ja "tylko" odremontowali ale z jakim rozmachem! Do teraz nie mogę w to uwierzyć jakim cudem w Łodzi mieście tak szarym i brzydkim, a w dodatku brudnym coś takiego w ogóle stoi??!! Byłem w piątek z dziewczyną na obiedzie w Sfinksie w Manufakturze oczywiście po prostu pięknie. Siedzieliśmy sobie w ogródku, była piękna pogoda. Ale co mnie zastanawia po co komuś w Łodzi takie gigantyczne centrum handlowe. W samym środku w piątkowe popołudnie prawie nikogo tam nie ma! Sklepy są puste! Ludzie byli ale tylko w ogródkach. Ja rozumiem, że Łódź nie ma żadnego rynku, miejsca centralnego więc gdzieś ci ludzie muszą się spotykać. Ale taka gigantomania w takim mieście! Drugą noc spędziłem w FATALNYM HOTELU który miał być jednym z lepszych w Łodzi i to w samym centrum, na przeciwko dworca kolejowego. Hotel POLONIA aż nie do wiry, że jeszcze ktoś tego nie zamknął i nie zburzył! Do Łodzi przyjechałem samochodem koło hotelu który jest przy głównej ulicy nie ma w ogóle parkingu! Żeby wyciągnąć rzeczy z bagażnika - walizkę czy torbę musiałem stanąć na pasach bo to jedyne wolne miejsce! Jak powiedziałem w recepcji, że przecież nie mogę zatrzymać się na pasach to Pani odpowiedziała mi, że każdy gość tak robi i to jest normalne! Hotel w środku ogromny ale taki syf, że ja p.... Windą nie można samemu jeździć bo jest Pan Windziarz no po prostu jak w "Misiu". Jak zszedłem następnego dnia rano na śniadanie to myślałem, że się jeszcze nie obudziłem i śnie!!!!!! Brudne zasłony, stare nie pomalowane, odnowione wnętrze. Chamska obsługa, jedzenie taki syf. Tego nie dało się zjeść!!!! Za kawę którą zaraz opisze jak wyglądała i 4 małe trudno to nazwać kromki chleba bo wyglądały raczej jak "piętki" i do tego 4 małe plastry sera żółtego bez masła zapłaciłem 15 zł!!!!!!!!!!!!!! Oczywiście ekspresu do kawy nie mieli. Tylko ciepłą wodę która nie była opisana (np. dla obcokrajowców) i kawę rozpuszczalną, najtańszą z możliwych, a w zasadzie jej resztki na dnie! Po prostu masakra! Zaraz za mną stała całkiem atrakcyjna kobieta ok 35 lat z Holandii. Zapytała po angielsku czy to jest kawa pokazując palcem na szybkowar gorącej wody, a laska z obsługi wydarła się PO POLSKU!!!! na nią, że nie to nie kawa tylko woda! Tak mi było wstyd. Ona jak zobaczyła te resztki kawy rozpuszczalnej powiedziała tylko po angielsku FANTASTIC! NIGDY WIĘCEJ DO TEGO MIASTA NIE PRZYJADĘ! I W CALE NIE CHODZI O TEN HOTEL ALE O SYF JAKI TAM PANUJE. NIE MA CZEGO OGLĄDAĆ I ZWIEDZAĆ! WIDAĆ, ŻE LUDZIE BIEDNI I KASY NIE MAJĄ - SZKODA ICH. DZIĘKUJĘ BOGU, ŻE SIĘ URODZIŁEM I MIESZKAM W KRAKOWIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzik Re: Wystawa brudu w centrum Łodzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 11:49 Ha ha ha... Krakowski centusiu? Od kiedy Polonia jest hotelem? To tzw. usługi hotelowe, oni nie mają ani jednej gwiazdki i nie mogą się nawet nazywać hotelem. Krakus to by chciał luksusy za 50 zł. Trzeba było zapłacić 300zł i iść do normalnego hotelu, a nie wciskać ludziom kit, że Polonia to hotel i to jeszcze najlepszy. Stan Twojej wiedzy na temat Łodzi jest żenująco niski. Przewodniki dużo informacji o Łodzi nie podają - trzeba było wynająć żywego przewodnika albo zaprzyjaźnić się z jakimś pasjonatą. Mało widziałeś, żeby pisać o całym mieście. Manufaktura i Piotrkowska to jak Wawel w Krakowie, a nawet Kraków z samego Wawelu się nie składa. Oprócz tego są w nim zapyziałe blokowiska i rudery w polu, np. wokół dworca głównego. Niby miasto - a zabudowa porozrzucana jak na wsi, gdzieś po polach zarośniętych chwastami. Co jak co, ale dresów to w Krakowie wbród - szczególnie w nowej hucie - nawet w Łodzi tylu kiboli i łysoli nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianka to chyba we Wroclawiu nie bylisce... IP: *.chello.pl 06.05.09, 11:09 w miescie ktore ma wielkie ambicje ale tylko na papierze dworzec - pierwszy przystanek turysty to wylegarnia gronkowca zlocistego gangreny i Bog wie czego jeszcze mozna sie zakazic samym tylko tam przebywaniem jesli ktos chwyci jakas klamke proponuje wizyte w szpitalu zakaznym smrod jaki znamy z nieumytych przedzialow kolejowych wypelnia cale powietrze generalnie uderza od momentu przekroczenia jego progu na okolo kupa meneli na cienkim zwidzie ci obsikani prosza o zlotowke reszta spi pod kaloryferami a wszystko to w polmroku ( przeciez PKP musi oszczedzac na zarowkach) + totalny brud naprawde nie wiem czy gdzies jeszcze na swiecie istenieje cos tak strasznego i tak przerazajacego swoim wygladem a to tylko poczatek jak sie wyjdzie na zewnatrz to dopiero sie zaczyna nie dosc ze pierwsze na czym spoczywa nasz wzrok to kamienice z liszajami odpadajacego tynku to razem to wszystko sprawia wrazenie jakby dopiero co skonczyly sie tu dzialania wojenne a to wroclaw wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milewidziany Re: to chyba we Wroclawiu nie bylisce... IP: *.forcenet.com.pl 06.05.09, 16:29 Masz rację. Nie tylko Łódż. Ta sama dyskusja na forum była niedawno i dotyczyła z kolei Radomia.Problem syfu dotyczy wszystkich miast w Polsce. A zacząć trzeba od włodarzy miasta. W polskiej mentalności jest zakodowane ,że ma być czysto tylko koło mnie i to nie zawsze. Dalej odemnie może być syf i to mi nie przeszkadza. Wszystkich Panów Prezydentów Miast wysłać do SINGAPURU aby zobaczyli jak sobie poradzić z tym problemem. Tam czystość jest respektowana bezwzględnie i jest obowiązkiem.Za śmiecenie i brak porządku są drastyczne kary. Ale wcześniej była zakrojona na szeroką skalę akcja informacyjna aby dotarło do każdego, że śmiecenie się nie opłaca. Ciekawy jestem ,które miasto w Polsce pójdzie pierwsze za przykładem Singapuru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 11:49 W Bielsku-Białej po drugiej stronie dworca PKP jest podobnie ,jak w ruskim kołchozie !!! Czas zatrzymał się tutaj na 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.toya.net.pl 06.05.09, 11:54 Cała Łódź jest potwornie brudna. Nie rozumiem dlaczego inne miasta są utrzymywane w czystości i zadbane a Łódź to totalny syf. Wstyd przed cudzoziemcami i mieszkańcami innych miast. I po co ten cały program promocji miasta. Lepiej zeby nikt nie przyjeżdżał i nie oglądał tego brudu na każdym kroku. Będziemy się sami w tym pławić. Co na to władze miasta? Nie widzą zapewne, bo jeżdżą samochodami i nie rozglądają sie na boki. I słusznie, po co to oglądać, ten brud smród i ubóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocikoci Chcesz porządku? Zacznij od siebie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 13:21 Krew mnie święta zalewa, jak czytam te wasze wypociny!!! Ciagłe pretensje do wszystkich i wyciąganie łapy po wszystko - śmierdzące lenie, homo sovieticus'y, może zaczęlibyście wymagać od siebie?!? Kim są te kreatury niegodne miana człowieka, które tak śmiecą? To WY, wasi bracia, synowie, ojcowie, matki, żony... Niedawno pokazywałam znajomej z Katowic moje miasto. Zjadła jakiś batonik i zgadnijcie, co zrobiła z papierkiem? Wetknęła w szparę między cegłami w zabytkowym, 200-letnim budynku! Zatkało mnie - kobieta po studiach, zarabia coś ze dwie średnie krajowe... szkoda słów. Dlatego proponuję - zacznijcie zmieniać świat od siebie i swoich rodzin, a nie oglądać się na "władze"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ci Re: Chcesz porządku? Zacznij od siebie!!! IP: *.chello.pl 06.05.09, 14:08 jasne... dlugo nad tym myslales?? juz widze ciebie szorujacego szczota ryzowa posadzke i lamperie na dworcu buahahhaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milewidziany Re: Chcesz porządku? Zacznij od siebie!!! IP: *.forcenet.com.pl 06.05.09, 16:41 Pewnie się zdziwisz, ale są ludzie , którzy sprzątają cudze brudy i to bezinteresownie. Naprzeciw mojej firmy jest trawnik , który należy do miasta. Sprzątam go regularnie co tydzień z syfu, który się zbiera przez takich wieśniaków-brudasów. Butelki,puszki ,papierki,paczki po papierosach,patyczki po lodach,pety, bilety,gazety,kubki,reklamówki,torebki a nawet ostatnio gumowe rękawiczki i rozwalona piłka nożna. Brakuje jeszcze zużytych prezerwatyw. Ale i tych może się doczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
ziozef_dzordz_majkel no no ładnie 06.05.09, 15:07 to jest centrum handlowe ? jeśli tak wyglądają CH to wpolczuje wszytskim mieszkającym poza warszawą na prowincji Odpowiedz Link Zgłoś
drmed-krk Wystawa brudu w centrum Łodzi 06.05.09, 15:26 Ja to tylko wspolczuje Czytelnikowi jego pobytu w Lodzi.. Podobna sytuacje (te w hotelu, z jedzeniem, kawa etc.) przezylem we Wroclawiu w hotelu "Dwor Polski" na Rynku. Jedyna jego zaleta bylo polozenie, reszta po prostu zenujaca... Potrzebujemy zmiany mentalnosci - i dyskusji nie tylko o Lodzi. To niestety nie jest jedyne miasto, w ktorym az roi sie od syfu... Pozdrawiam z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: 77.79.210.* 06.05.09, 16:21 Od lat uwazam ze Lodz to najbrzydsze polskie miasto, niestety. Panuje tam straszny syf, obskurne zaniedbane domy i bloki, wszystko zniszczone, zaniedbane i obszczane. Zawsze jak tam jestem to mi wstyd. Przykre to ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Wystawa brudu w centrum Łodzi 06.05.09, 21:40 A pochwal się znawco, z jakiego miasta Ty jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Łodzi Wystawa brudu w centrum Łodzi IP: *.toya.net.pl 06.05.09, 22:06 Jaki prezydent taki porządek. Odpowiedz Link Zgłoś