slon2002 08.05.09, 14:02 Sprawny technicznie debil, to produkt dzisiejego systemu edukacyjnego w III RP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tragedia Podpowiadali maturzyście przez radio IP: 62.233.168.* 08.05.09, 14:07 Kolejne debilowate dziecko!! Zamiast się trochę pouczyć, to se radyjko kupił. Przecież takie imbecyle lezą później na wyższe uczelnie i próbują wymuszać po dziesięć dodatkowych (poprawkowych) terminów egzaminów; a nuż za tym razem uda się zdać bez uczenia się. Po ukończeniu taki palant jeszcze życzy sobie zarabiać 10 000,- na 'dzień dobry'. Totalna niekompetencja i zdumiewająca arogancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.... Re: Podpowiadali maturzyście przez radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 19:14 może sobie uważaj na słownictwo co..... sam/a jesteś debilowatym dzieckiem .... Odpowiedz Link Zgłoś
polityk-a Podpowiadali maturzyście przez radio 08.05.09, 14:07 Widać że nie byli zbyt mądrzy. Antena pewnie od CB była skoro stali pod szkołą to nadajnik właściwy był słabiutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Podpowiadali maturzyście przez radio IP: *.adsl.alicedsl.de 08.05.09, 14:14 Ach Ci mlodzi - maja pomysly :D. Szkoda mi chlopaka ,ale w zasadzie mogl to przewidziec.Trzymaj sie- za rok juz przygotujesz sie i wszystko bedzie dobrze -:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Podpowiadali maturzyście przez radio IP: *.pgi.gov.pl 08.05.09, 14:21 Matura z geografii jest tak banalna, że trzeba być wyjątkowym głąbem, żeby jej nie zdać. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Może i sprawni technicznie ale z wyobraźni 0 ;)) 08.05.09, 14:23 A z drugiej strony to po co się ujawnia w jaki sposób wykryto lewiznę, żeby inni mogli dopracować metodę i utrudnić wykrycie ? Przeciez to na pewno nie ostatni taki przypadek ! Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Podpowiadali maturzyście przez radio 08.05.09, 14:28 Mieli zły samochód, trzeba było zainwestować w dobry samochód z czarnymi szybami, albo bez szyb (w tylnej części). Inną sprawą jest niezauważenie przez komisję czytania przez ucznia całego testu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg8 Re: Podpowiadali maturzyście przez radio IP: 193.219.126.* 08.05.09, 16:06 a to nie mozna sobie po cichu przeczytac tekstu? nie slyszalem, by zabronione to bylo FAIL!! Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Podpowiadali maturzyście przez radio 08.05.09, 17:29 owszem, jest zabronione. Może byc uznane za próbe porozumiewania się z innymi na sali. A poza tym sądzę, że na etapie zdawania matury czytanie OCZAMI bez artykulacji powinno byc juz opanowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Podpowiadali maturzyście przez radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 14:23 Wskaż paragraf ustawy, regulaminu, czegokolwiek, gdzie jest napisane, że czytanie na głos pytań maturalnych jest zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Podpowiadali maturzyście przez radio IP: 74.125.57.* 08.05.09, 14:32 Ale nie fart... Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Podpowiadali maturzyście przez radio 08.05.09, 15:14 Gość portalu: t napisał(a): > Ale nie fart... A Ty pewnie i z polskim miałeś problem... Eh, uczeni... (przepraszam za lekką złośliwość). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Podpowiadali maturzyście przez radio IP: *.sds.uw.edu.pl 08.05.09, 14:32 Znam na Wojskowej Akademii Technicznej takich, którzy przez całe studia ślizgają się na mikrosłuchawkach. Zamiast radia CB używają sieci telefonii komórkowej. Aż strach pomyśleć jak taki inżynier będzie kiedyś pracował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Podpowiadali maturzyście przez radio IP: 79.162.142.* 08.05.09, 15:52 Oj jako inżynier w naszej Bolandzie to on pracy nie znajdzie. Nie ma gdzie. Będzie co najwyżej "poganiaczem mułów" przy taśmie w fabryce pralek czy telewizorów. No może będzie "inżynierem sprzedaży" który "lata" po połowie kraju. Dla takich wyżyn rozwoju zawodowego "inżynierstwo" po płatnych szkółkach spokojnie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: los777 Rezolutny chłopak dać mu mature!! IP: *.aster.pl 08.05.09, 14:33 Syusytem jest chory, chłopak wykazujący się sprtem i jakimiś umiejętnościami technicznymi:D jest dyskryminowany i traktuje się go jako przestępce, tylko dlatego, że nie miał ochoty pisać pseudointelektualnego bełkotu opracowanego przez jakiegoś urzędasa! Obecna matura to dzieło obcych agentów:], vide WOS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Rezolutny chłopak dać mu mature!! IP: *.net.perfekt.pl 08.05.09, 15:26 Kto wie, skoro jest taki sprytny to po co mu matura?! Może to nowy Bill Gates? Studiów nie potrzebował a trzęsie światem... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Rezolutny chłopak dać mu mature!! 08.05.09, 17:32 tegoroczny WOS był do zdania przez każdego myslącego cżłowieka o przeciętnej inteligencji BEZ JAKIEGOKOLWIEK specjalnego przygotowania. Po przygotowaniu czyli nauczeniu się na egzamin był do zdania na 80-99 %. Jeżeli ktoś WOSU nie zdał znaczy że matura mu się nie należy bo jest idiota nie znającym kompletnie przedmiotu, który sobie DOBROWOLNIE wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Re: Rezolutny chłopak dać mu mature!! IP: *.VIC.netspace.net.au 08.05.09, 19:07 Po co matura z jakiegos pieprzonego WOS-u? NIEDLUGO ZACZNA ZDAWAC MATURE z prac recznych i religii.MATURA BEZ MATEMATYKI to jeden WIELKI bullshit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ...Gdy chciałam otworzyć drzwi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 14:48 Ty gościu od wartości prywatnej..wróć do szkoły, aby się nauczyć odróżniać wartość od własności...Tobie też kiedyś unieważnili maturę? Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: ...Gdy chciałam otworzyć drzwi... 08.05.09, 14:51 Gość portalu: gość napisał(a): > goTak tak, taka "postawa obywatelska", inaczej nazywana jest > konfidencką i była bardzo popularna w czasach PRL... ############## Widać, należysz do grupy tych nieuków co nie zdali matury bo nie udało się ściągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Podpowiadali maturzyście przez radio IP: 217.147.104.* 08.05.09, 14:51 Zdający był idiotą i absolutnie takiego zachowania nie popieram. Taki człowiek nie powinien zdać matury i jego egzamin powinien zostac unieważniony - ale po co aż policja? Ale z drugiej strony co dyrektorke szkoły obchodziło że przed szkoła stoi jakiś samochód? Gdybym ja podjechał sobie w dniu matury przed jakąś szkołe samochodem i siedział w tym samochodzie bo po prostu tak by mi sie chciało - bo np. miałbym ochotę obserwowac kto wchodzi i wychodzi ze szkoły - to moje świete prawo. To jest wolny kraj i wolno mi parkowac samochód gdzie chce (o ile akurat nie ma tam zakazu parkowania) i wolno mi w tym samochodzie siedzieć, bo to mój samochód (swoją drogą samochodu nie mam, ale teoretycznie mógłbym mieć ;-)). Nikomu nic złego nie robię i gdyby jakaś wścibska baba nasyłała na mnie straż miejską czy policje to bym się wkurzył i wtedy naprawdę zacząłbym myśleć o zrobieniu jej czegoś złego. Więc takiego zachowania jak dyrektorki także nie popieram i daleki byłbym od stwierdzenia że zachowała sie "wspaniale". Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Podpowiadali maturzyście przez radio 08.05.09, 14:58 Bo dyrektorka w przeciwieństwie do policji nie ma prawa nikogo przeszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terri Re: Podpowiadali maturzyście przez radio IP: 91.109.123.* 08.05.09, 15:00 A ja wymagam zobaczyc zdjecie, imie i nazwisko i miejsce zamieszkania tego wspanialego czlowieka, ktoremu nie chcialo sie geografii zdawac. Powinna cala Polska wiedziec, jaki on byl sprytny. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Podpowiadali maturzyście przez radio 08.05.09, 15:01 To już musiałby być wyrok sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Podpowiadali maturzyście przez radio 08.05.09, 15:04 Gość portalu: raj napisał(a): > Zdający był idiotą i absolutnie takiego zachowania nie popieram. Taki człowiek > nie powinien zdać matury i jego egzamin powinien zostac unieważniony - ale po > co aż policja? > ########################## Policja potrzebna jest po prostu do wykrycia wspólników w samochodzie. A może dzięki ich wykryciu można będzie tym durniom sprawdzić stopień inteligencji i skierować ich na kursy dla głupich palantów? Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: ...Gdy chciałam otworzyć drzwi... 08.05.09, 15:05 Gość portalu: gość napisał(a): > goTak tak, taka "postawa obywatelska", inaczej nazywana jest > konfidencką i była bardzo popularna w czasach PRL... Nie tylko - PiSuar płacił jeszcze za to . Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: ...Gdy chciałam otworzyć drzwi... 08.05.09, 15:05 Gość portalu: gośc napisał(a): > Zanim jeszcze bardziej mnie skrytykujesz prosze weź od uwage, że > dzisiejsza matura tworzy leginy idiotów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybak (ks?) Podpowiadali maturzyście przez radio IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.09, 15:10 To dyrektorka szkoły może pakować się do czyjegoś samochodu tylko dlatego, że stoi pod szkołą i ma antenę? Laptop? Mapę? Jaki dowód na to, że to w tym aucie był nadajnik dla tego maturzysty? Czy Policja dotarła do właściciela tego samochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Podpowiadali maturzyście przez radio 08.05.09, 15:11 Gość portalu: gośc napisał(a): Naucz się czytać ze zrowumieniem. Czyżby kolejny mądrala bez matury? JS Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Podpowiadali maturzyście przez radio 08.05.09, 15:23 Gość portalu: Rybak (ks?) napisał(a): > To dyrektorka szkoły może pakować się do czyjegoś samochodu tylko dlatego, że > stoi pod szkołą i ma antenę? Laptop? Mapę? ############# Może Ona chciała tylko spytać o godzinę by sprawdzić czy już czas zakończyć egzamin. A pasażerowie samochodu byli tak nieuprzejmi, że bez udzielenia odpowiedzi odjechali. I co miała zrobić biedna kobieta? Wezwała Policje by poratowali w biedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Podpowiadali maturzyście przez radio IP: *.net.perfekt.pl 08.05.09, 15:39 Nikt mi nie zabroni zadzwonic na policję jeśli zobaczę czterech gości w nocy na moim osiedlu. Bo dlaczego nie wolno mi? Tak samo wolno tej kobiecie zapytać miłych panów w samochodzie co robią. Na dodatek im wolno odpowiedzieć, że to nie jej sprawa albo że nic. W końcu to wolny kraj. Niestety, pomijając, że ich koleś nie zdał matury, oni również zbyt wielką inteligencją się nie popisali. Takie same barany jak ten co wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: ...Gdy chciałam otworzyć drzwi... 08.05.09, 15:13 Gość portalu: gośc napisał(a): > > Analogia z kradzieżą nie jest dobra, bo ten chłopak nikogo nie > okradał, z mojego punktu widzenia co za różnica czy bede łożył na > idiote który umie napisać dobrze nową "mature", czy na rezolutneego > chłopaczka, i tak państwo zabierze częśc moich pieniędzy... ######### Ściąganie jest próbą wyłudzenia świadectwa Maturalnego, a wyłudzenie jest odmianą kradzieży czyli przestępstwem. Co do brania Twoich pieniędzy przez Państwo to część tych Twoich pieniędzy zgarną oszuści, którzy zdobyli dyplomy w sposób nieuczciwy, po prostu wyłudzając je w sposób przestępczy. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: ...Gdy chciałam otworzyć drzwi... 08.05.09, 15:18 Gość portalu: gośc napisał(a): > goTak tak, taka "postawa obywatelska", inaczej nazywana jest > konfidencką i była bardzo popularna w czasach PRL... > a co do poprzedniego systemu ja go nie pamietam. Nie pamiętasz to się nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: ...Gdy chciałam otworzyć drzwi... IP: *.net.perfekt.pl 08.05.09, 15:19 Mylisz się. Kraść można różne rzeczy ale nie tylko. Jeśli ktoś samodzielnie zdobywa na maturze 4, a ty ściągasz na 4 to okradasz tych uczciwych. Okradasz ich z pracy, umiejętności i zdolności. Zatem ten chłopak mnie okradał, bo ja zdałem ją samodzielnie. Dlaczego ktoś, kto na to nie zasługuje ma się posługiwać świadectwem dojrzałości? Ten rezolutny chłopaczek najpierw nieucziwie napisze maturę, później zleci komuś napisanie magisterki a na koniec tatuś zatrudni go w urzędzie. Bo co, chłopak po studiach w końcu. Jako kolejny przywołujesz względność prawa i zasad. Zgodnie z tym inni mówią: po co to ograniczenie do 40 skoro spokojnie można jechać 60? Przeciez nikomu krzywdy nie robię?! Zatem, ponieważ maturę uważasz za głupią to twierdzisz, że wolno ją zdać nieuczciwie. A ja ci powiem tak. Skoro uważasz ją za głupią, nie zdawaj jej. I na koniec. Matura nie tworzy idiotów, część słuchaczy po prostu tak jest niezależnie od programu nauczania. Wypadałoby jednak napisać ją np. bez błędów ortograficznych. Niestety, kolejne cwaniactwo zwane "dysleksją" powoduje, że większości forów nie daje się czytać, albo jest niezrozumiała. To także efekt twojej postawy. Po co skoro można pocwaniaczyć czy jak ty to ująłeś, być rezolutnym. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: ...Gdy chciałam otworzyć drzwi... 08.05.09, 15:39 Gość portalu: Tom napisał(a): > Niestety, kolejne cwaniactwo zwane "dysleksją" ################################################################### Tą wypowiedzią krzywdzisz dużo uczciwych ludzi mających nieszczęście być chorymi na dysleksję (a może myślisz o dysgrafii, ale to co innego), którą najczęściej spowodowali "uczeni" lekarze i położne na oddziałach położniczych doprowadzając do niedotlenienia mózgu w czasie porodu (tzw popularnie przyduszenie). Dyslektycy nie są niczemu winni, że przytrafiło im się nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: ...Gdy chciałam otworzyć drzwi... IP: *.net.perfekt.pl 08.05.09, 15:47 Cóż, znane są raporty w których stoi jak wół: Spora część uczniów, którzy nie radzą sobie z nauką jest odsyłana do lekarza po orzeczenie. W ten sposób, w niektórych szkołach, dyslektyków jest czasami 30% ogółu klasy. I kolejny kamyczek do ogródka. kolejny przykład jak cwaniactwo szkodzi uczciwym. Co do "prawdziwych" dyslektów to owszem, nie ich wina. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: ...Gdy chciałam otworzyć drzwi... 08.05.09, 16:25 Gość portalu: Tom napisał(a): > Cóż, znane są raporty w których stoi jak wół: Spora część uczniów, którzy nie r > adzą sobie z nauką jest odsyłana do lekarza po orzeczenie. ################ Fakt, tylko to nie wina uczniów, a oburzonych lekarzy, którzy przecież "nie biorą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka w mojej szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 18:09 Jestem nauczycielką w LO.Rzeczywiście spora liczba uczniów ma orzeczenie o "dysleksji".Polega ono na załatwieniu sobie z poradni świstka a potem takiemu dysdebilowi-muszę dać więcej czasu na sprawdzianie, mniej pytań,inną punktację no i broń Boże dać 1 na koniec semestru/roku bo dyrektor by "zjdał"takiego nauczyciela,że "biednemu,pokrzywdzonemu przez los"dziecku krzywda się dzieje z naszej(nauczycieli)winy. Zatem taki cwaniaczek z załatwionym papierem, naukę ma daleko gdziś bo wie że i tak nikt go nie ruszy. Sprawdzam też matury, próg żeby zdać to 30%- w przypadku mojego przedmiotu to jest 15 punktów.I kolejna głupota-nie można nikomu dać 14 punktów.Trzeba na siłę szukać tego 15 naciągając gdzie się da. Egzaminator, który za dużo "obleje"matur nie jest już powoływany na sprawdzanie w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Oblana matura to nic strasznego !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 15:22 Oblana matura to nic strasznego. Trzeba wiedziec ze Polska od wlasnych obywateli wymaga znajomosci Polskiego jezyka na poziomie duzo wyzszym niz USA od kazdego. Aby studiowac w USA nie trzeba w tym stopniu mowic po amerykansku co w Polsce po Polsku. Nalezy tylko zdac TOEFL tzn. test of English as a Foreign Language, a amerykanie i inni z wrodzona znajomosci angielskiego amerykanskiego tylko SAT, lub GRE tzn. Scholastic Aptitude Test lub Graduate Record Examination ( w zaleznosci czy sa to studia Bakalarskie czy magisterskie). Znajomosc jezyka na kierunki nie humanistyczne nie wymagaja dla celu studiow znajomosci np. zadnej literatury, a w przypadku kiedy nie chce sie otrzymywac pomocy finansowej od uczelni w postaci asystentury uczacej tzn. Teaching Assistant nie trzeba nawet formalnie udowodnic umiejetnisci mowienia po angielsku. jesli wymaga tego uczelnia trzeba dodatkowo zdac tzw. TSE tzn. Test of Spoken English. Amerykanskie egzaminy "panstowe" tzn. akredytowane: www.ets.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prałat Podpowiadali maturzyście przez radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 15:22 Sposób stary jak historia radioelektroniki:) Przecież nie tak dawno temu prasa pisała o innym magiku, który na egzaminie na prawo jazdy poza przekazem audio (z fonią zwrotną), transmitował także obraz z minikamery. Ci maturalni oszuści wykazali się wyjątkową bezmyślnością używając ogólnodostępnego pasma CB. Na dobrą sprawę w dzisiejszych czasach każda komisja egzaminacyjna powinna stosować zagłuszacz w.cz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: Podpowiadali maturzyście przez radio IP: 217.147.104.* 08.05.09, 16:11 > Ci maturalni oszuści > wykazali się wyjątkową bezmyślnością używając ogólnodostępnego pasma CB. Za moich czasów licealnych (a było to bardzo dawno temu) pewien chłopak z klasy o rok wyżej używał pasma UKF FM - na zwykłym radiu było słychać... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weffe Dyrektorka zachowala sie wspaniale niczym ZOMO IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.09, 15:35 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Powinna byc uzbrojona w bron palna... IP: *.VIC.netspace.net.au 08.05.09, 19:22 ALBO W JAKIS OSTRY SZPIKULEC do dziurawienia opon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jottsp Re: ...Gdy chciałam otworzyć drzwi... IP: *.ibch.poznan.pl 08.05.09, 15:39 .. jest sposb na wyleczenie - np. zwolennikow "matury z ulatwieniami" wsadza sie do samolotu projektowanego przez maturzyste co zdal matme z pomoca "pomocy" .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szurik Operacja Y IP: *.polskieradio.pl 08.05.09, 15:48 Pamiętacie taki film: Operacja Y, czyli nowe przypadki Szurika? Od razu przypomniała mi się scenka z egzaminu z drugiej części :) - "Прием, прием, как слышно?" :))) a potem: - "за изобретательность поставлю отлично, а за экзамен неуд" Odpowiedz Link Zgłoś