Dodaj do ulubionych

mBank Maraton

IP: *.toya.net.pl 17.05.09, 21:58
Pogoda, owszem - dopisała. Ale to, co działo się na trasie i
organizacja...wzbudza niesmak. Trasa miała być oznaczona co kilometr.
Tymczasem brakowało oznakowania nawet 10 czy 15 km. Kolejna sprawa - złe
pokierowanie biegaczy na dystansie połówki i 10km. Sam musiałem się zatrzymać
na przy feralnej pętli i zapytać osobę kierująca ruchem czy biegnę prawidłowo.
Z resztą osoba ta sama nie wiedziała jak powinna przebiegać trasa. A na
mecie...nie było medali. Trzeba było się zapytać gdzie można odebrać medal.
Jak się okazało, medale wręczane były gdzieś na uboczu, w budynku na 2
piętrze(!). Medale wręczane za półmaraton i maraton były identyczne wbrew
temu, co można obejrzeć na stronie internetowej. Podsumowując, mogło wszystko
wyglądać lepiej. Na szczęście wolontariusze spisali się dobrze. Dopisali
również kibice. To moje subiektywne zdanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc mBank Maraton IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.05.09, 22:11
      najwiekszym bledem mBanku bylo odsuniecie RKS-u od organizacji
      wyszlo duze zamieszanie i tyle

pozdrawiam wczesniejszych orgow
    • Gość: Kierowca mBank Maraton IP: *.toya.net.pl 17.05.09, 23:16
      Trzeba dodac ze oprocz biegaczy w niedziele byli takze w Lodzi kierowcy, ktorzy
      nie mogli wyjechac z miasta w kierunku na zachod - zamkniete byly ul Drewnowska
      i Lutomierska (o czym dowiedzialem sie wjezdzajac w nia, bo znakow nie bylo),
      kompletnie zakorkowana byla Limanowskiego - samochody przepuszczano gdy nie
      biegli biegacze... Wyjazd z osiedla miedzy Lutomierska a imanowsieko graniczyl z
      cudem, wiekszosc ulic wyjazdowych byla zablokowana przez trase maratonu, na
      reszcie twozyy sie korki - jesli ktos w nia trafil. Pojicja miala wazniejsze
      sprawy niz kierowanie ruchem. Dosc powiedziec ze do Lutomierska jechalem z
      Zachodniej przez Rabien.

Dodatkowo poniewaz w Manufakturze sa Dni Lodzi caly dzien walily tam tlumy, a
      dojazd tylko od Ogrodowej. Chyba ktos nie przemyslal sprawy do konca.
    • Gość: miki mBank Maraton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 08:49
      Do d..y
      Jak sobie jacyś nawiedzeńsy chcąpobiegać to wynocha do lasu a nie blokować pół
      miasta. Przez tych porąbańców mbankowych godzinę czekałem na 65 i w końcu
      zrezygnowałem. Informacja MPK owszem wiedziała o utrudnieniach linii 65 i
      pokierowała je jakimś podobno objazdem, a opóźnienia wg zasrańca z mpk
      dochodziły do 35 min. Tymcazsem przez ponad godzinę żadnego nie było.
      Tak pos..nej organizacji można się spodziewać tylko po posr..anym mbanku i
      debilach z mpk
      • Gość: glowas Re: mBank Maraton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 09:05
        Jak czytam takie wypowiedzi jak Pana powyżej to wcale się nie dziwie że Łódź,
        wygląda tak a nie inaczej - czyli brud , smród i ubóstwo. I zero pomysłu na
        zmianę wizerunku. I nie sądzę żeby jakakolwiek impreza mogla odbyć sie w tym
        zapyziałym mieście z sukcesem.

A organizacja rzeczywiście była do d... i to w największym stopniu
        przeszkadzało, ale maratończykom. Fatalnie wyznaczona trasa, brak oznakowania i
        tak dalej.

Skoro maraton tak Łodzi przeszkadza to po co wydawać na niego zgodę?
        Niech sobie organizują takie "głupoty" inne miasta, np Poznań, Wrocław czy
        Warszawa... A Łódź ? ? Niech dalej będzie dziurą z pseudo prezydentem
        podróżnikiem. No ale wtedy Pan Miki krócej poczeka na przystanku na autobus, a
        przeca wszystkim nam o to chodzi, prawda?
        • Gość: kamila Re: mBank Maraton IP: *.toya.net.pl 18.05.09, 09:33
          Popieram glowasa. Ta impreza fatalnie zorganizowana nie przyczynia sie do promocji miasta tylko tworzy utrudnienia dla mieszkancow i powoduje, ze na zewnatrz wychodzi informacja ze znowu w Lodzi cos sie nie udalo. Mam nadzieje, ze to byl juz ostatni maraton mBanku - po prostu mbankowi juz dziekujemy.
    • Gość: markus mBank Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 09:57
      Ta edycja była wyjątkowo nieudana, mBank wraz Walk Group zaliczył taką wpadkę,
      że gdybym ja był właścicielem "agencji marketingowej" to chyba bym dostał
      depresji... tak dać ciała.... a mogłoby być pięknie...

Proponuję powrót do poprzedniego organizatora chyba RKS, co prawda w roku
      ubiegłym zabrakło w kilku punktach wody, ale generalny odbiór imprezy był bardzo
      pozytywny.

Poprzednich edycji maratonu nie da się nawet porównać do wczorajszej, bo wczoraj
      to był mistrzowski pokaz z cyklu "Jak tego nie robić..."

Ale chcę jednocześnie złożyć podziękowania wolontariuszom, którzy na pewno dali
      z siebie wszystko i spisali się na medal.

Walk Group i mBankowi mówię stanowczo do widzenia nie wracajcie tu więcej!
      • Gość: LoMe Re: mBank Maraton IP: 212.51.205.* 18.05.09, 12:58
        A kto w zamian mbanku??
    • Gość: 123 mBank Maraton IP: *.wroclaw.mm.pl 18.05.09, 11:45
      Jeżeli chodzi organizację dużo można pisać, niestety będą to większości
      negatywne opinie. Moi przedmówcy większości je wymienili (przebieg trasy,
      oznakowanie itp). Chciałbym tylko opisać reakcje mieszkańców, niestety in minus.
      Komentarze kierowców, jednego kierowcę z czerwonego Fiata Uno na ulicy bodajże
      Sędziowskiej, który mało co nie rozjechał biegaczy, trzech pijanych żuli w parku
      przy ul Bazarowej, głośno obrażających uczestników (niestety nie mieli odwagi
      skonfrontować swoich opinii osobiście z biegaczami). Generalnie impreza bardzo
      mnie zawiodła, a wystarczyło pojechać na Carrefour do Warszawy, żeby zobaczyć
      jak to powinno wyglądać.
      • Gość: DAWID rolf Re: mBank Maraton IP: 188.33.98.* 18.05.09, 16:33
        nie ważne kto ile i w jaki sposób liczy się zabawa a najlepsza zabawa była
        na m3 czyli ta gdzie ja byłem pozdrawiam wszystkich z m3 jak coś to pisać na gg
        3736832
    • Gość: bałuciarz mBank Maraton IP: *.smrw.lodz.pl 19.05.09, 00:32
      NIDGY WIĘCEJ MARATONU W ŁODZI!!! Pół miasta zablokowane, trzeba było
      stać w korkach w niedzielę jakby w tygodniu było za mało. Zgierska
      przecięta przez maraton w trzech miejscach. Co za palant to
      wymyślił!!!
      • Gość: rdw nidgy więcej maratonu w łodzi!!! IP: *.smrw.lodz.pl 19.05.09, 00:36
        NIDGY WIĘCEJ MARATONU W ŁODZI!!!
    • Gość: piotrek mBank Maraton - Fatalna organizacja IP: *.4web.pl 19.05.09, 17:20
      Obserwowałem organizację maratonu na ulicy Lutomierskiej. Ani Biegacze (ktorzy
      powinni tylko biec a nie pytac sie o droge) nie wiedzieli co mają robić ani
      osoby nadzorujące! Cos takiego mi sie w glowie nie miesci. Oto kilka cytatow
      osob kierujących biegaczami:
      - Oni tu juz drugi raz biegna, bez sensu. Dobra, ale powiemy im, ze taka jest
      trasa.
      - Pilot quadem pojechal inna trasa, zle zawrocil! Jak mogl pokierowac tych na
      10Km inna trasa.
      - A jak rozdzielimy tych, ktorzy biegna tedy pierwszy raz i powinni biec w
      lewo od tych ktorzy powinni juz biec do mety?? Tego sie nie da zrobic.

I tak by mozna wymieniac i wymieniac. Ostatecznie wiele osob zrezygnowalo z
      biegu i wcale sie nie dziwie, bo jesli biegnac maraton ktos mi doklada kolejne
      5 km do trasy a inni biegacze biegna o te 5 km mniej... tez by sie zdenerwowal.
      Opinie kibicow, ktorzy przyjechali z zawodnikami spoza Lodzi byly jednakowe:
      NIGDY WIĘCEJ NA MARATON DO ŁODZI. NAJGORSZA ORGANIZACJA JAKĄ
      WIDZIAŁAM/WIDZIAŁEM W ŻYCIU.

A chyba wszedzie w mediach poza opiniami forumowiczó 6-maraton w Lodzi jest
      wychwalany. Wielki wstyd.
      Mam nadzieje, ze za rok bedzie lepiej.
    • Gość: Jurek mBank Maraton IP: *.chello.pl 20.05.09, 17:07
      ten gość w koszulce www.pstro.pl to mój osobisty faworyt. Całe 42km przebiegł z
      wózkiem ;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka