Gość: mieszkaniec IP: *.toya.net.pl 02.06.09, 20:33 "Urzędnikom ponad rok zajęło przystosowanie się do nowej ustawy o ruchu drogowym." Nic dodać, nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.09, 20:41 Nieźle - złodziejskie stawki w majestacie prawa. Odholowanie i mandat to nie wystarczająca kara? - trzeba jeszcze dać zarobić prywaciarzowi, względnie podzielić się pół na pół złodziejskim zyskiem? FUCK.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: 89.228.3.* 02.06.09, 20:50 Wystarczy parkować tam gdzie jest to dozwolone i nie będzie trzeba płacić tych złodziejskich stawek, a tym bardziej dzielić się z prywaciarzem. A przy okazji. Pasowałoby ci, gdyby ktoś blokował twój podjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.smrw.lodz.pl 03.06.09, 19:05 mi najbardziej podoba się blokada dróg pożarowych na osiedlu jagiełły na bałutach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.09, 21:40 > Nieźle - złodziejskie stawki w majestacie prawa. Odholowanie i > mandat to nie wystarczająca kara? Najwyraźniej nie, skoro w mieście aż roi się od nieprawidłowo zaparkowanych samochodów, a zdarzają się tacy mistrzowie kierownicy, którzy muszą zaparkować na środku ścieżki rowerowej mimo, iż 50 metrów dalej jest parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.cust.tele2.pl 02.06.09, 23:49 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Nieźle - złodziejskie stawki w majestacie prawa. Odholowanie i > mandat to nie wystarczająca kara? - trzeba jeszcze dać zarobić > prywaciarzowi, względnie podzielić się pół na pół złodziejskim > zyskiem? FUCK.. Odholowanie i mandat to nie wystarczająca kara bo miałem sytuację, że się bardzo śpieszyłem do urzędu a wyjazd z bramy "zatarasowało" mi tico bo facet nie chciał pojechać pare metrów dalej na parking płatny. I dzięki temu imbecylowi straciłem 40 minut czekając na niego plus kilka minut kłótni. Może groźba wysokiej kary finansowej zmusi takich ludzi do przestrzegania przepisów ruch drogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 08:36 Cóż - edukacja kosztuje. potraktuj to jak lekcję parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.toya.net.pl 03.06.09, 16:40 Odholowanie i mandat to nie wtsraczajaca kara, bo ktos musi oplacic chocby pensje goscia ktory ten samochod odholuje. Ty pracujesz za darmo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.smrw.lodz.pl 03.06.09, 19:07 jesteś idiotą ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmr Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.4web.pl 02.06.09, 22:01 A czy to samo dotyczyć będzie samochodów parkujących na trawnikach? No i jak często kara ta będzie stosowana? Bo jak dotąd straż miejska nie raczyła reagować na moje telefony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Następny dupek... Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 06:53 Wyluzuj z tą trawą... Ty pewnie w życiu nawet ciągłej linii nie przekroczyłeś... To ma służyć dla ludzi. Czyli rozumiem, że samochód zagraża, blokuje itp. Ale nie... teraz podobni Tobie będą wrzeszczeć, że im ktoś na trawkę najechał, mimo, że juz od 5 lat tam nic nie rośnie poza jakąś samosiejką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 08:39 Jak kogoś nie stać na parking, to nie stać go na samochód, a skoro tak, powinien sie go pozbyć, a nie utrudniać życie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek S Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.toya.net.pl 03.06.09, 08:52 Za pare lat bedziesz imbecylu mieszkal na pustyni. Nie przyjdzie ci wtedy do pustego lba mysl, ze sam sie do tego przyczyniles. O "zwyklym" lamaniu przepisow, ktorego dopuszcza sie bydlo parkujace na trawie nie wspominam. Pierwsze twoje zdanie pokazuje, z kim rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoMe Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: 212.51.205.* 03.06.09, 09:44 Czyżbyś był zwolennikiem klepisk zamiast trawników?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmr Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.4web.pl 03.06.09, 13:27 Nie wiem jak trzeba być ograniczonym żeby nie rozumieć, że PARKINGI służą do PARKOWANIA samochodów, a TRAWNIKI są po to, żeby rosła na nich TRAWA. To, że komuś nie chce się wydawać kilku złotych za parking, nie znaczy, że ma mi zabijać ostatnie kawałki zieleni pod balkonem. A Ty, bucu, zastanów się co piszesz, bo niedługo będziesz musiał jeździć z dzieciakami 20 km poza miasto, żeby zobaczyły trochę zieleni i pobawiły się z dala od samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No idioci! Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 21:02 Ja chcę parkować na płatnych parkingach, stać mnie na to i lubię zieleń. Ale nie przesadzajmy z restrykcjami!!! Wy chyba rowerami jeździcie albo MPK!!! Może kiedyś dostaniesz normalną pracę i kupisz sobie autko...pogadamy. Osobiście wolę stanąć na awaryjnych na jezdni niż na trawie... Ale jestem przeciw "rozstrzelaniu" za takie gofno jak parkowanie na trawniku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:08 > Wy chyba rowerami jeździcie albo MPK!!! Może > kiedyś dostaniesz normalną pracę i kupisz sobie autko...pogadamy. Prawdę powiedział radny Godson w jednym z wywiadów, w Polsce jeszcze dominują ludzie, którym się wydaje, że posiadanie samochodu o czymś świadczy, tudzież poruszanie się nim wszędzie, gdzie sie da. Otóż w cywilizowanym świecie tak nie jest - komunikacją miejską podróżują prezesi firm... Mają samochody, ale po prostu restrykcje w poruszaniu się po mieście sprawiają, ze często nie opłaci im się jechać autem do pracy. > Osobiście wolę > stanąć na awaryjnych na jezdni niż na trawie... A ja osobiście wolę, byś stanął na parkingu, a gdy nie ma miejsca, jechał gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosinus Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 22:22 "Od roku łódzkie służby przestały usuwać". Oczywiście powinno być: "Od roku łódzkie służby nie usuwają" lub "Rok temu łódzkie służby przestały usuwać". Odpowiedz Link Zgłoś
slavekk Re: Odholują źle zaparkowane samochody 03.06.09, 07:49 Gość portalu: cosinus napisał(a): > "Od roku łódzkie służby przestały usuwać". Oczywiście powinno > być: "Od roku łódzkie służby nie usuwają" Oczywiscie powinno być: "rok temu łódzkie słóżby RÓWNIEŻ nie usuwały, mimo sprzyjajacego stanu prawnego"...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosinus Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.umed.lodz.pl 03.06.09, 14:14 Oczywiście masz rację (chociaż mnie bardziej o polszczyznę chodziło...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnick Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.toya.net.pl 02.06.09, 22:58 Panie Wasiak, co tak bezosobowo? Boi się pan nazwać problem po imieniu? Winny jest jeden człowiek - Kropiwnicki. Po co od razu wylewać pomyje na wszystkich bezimiennych urzędników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m A jak a to "firma" wygrała konkurs ???? IP: *.toya.net.pl 03.06.09, 11:34 Rzetelność "wybiurczej" jest zadziwiająca. A wybór dlatego trwał tak długo bo ci co decydowali nie mogli dojść dość długo do porozumienia, gdyż spotkania z przy drogich gorzałach jakie się tam pija przeciągały się i trzeba było wymieniać korespondencję w "kopertach" Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: A jak a to "firma" wygrała konkurs ???? 03.06.09, 12:25 Całość trwała tak długo bo trzeba było zarejestrować firmę znajomego która wygra przetarg, zakupić sprzęt, otrzymać niezbędne pozwolenia, no i posiadać jakiś staż. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Znowu idiotyzm 03.06.09, 13:03 Odholują auto stojące na dróżce rowerkowej...? Czytając takie drańskie pierdoły, mam chęć kupić ogromnego psa. Takiego, który robi ogroooomne kupy. Wyprowadzałbym go i robiłby balasy na smródkach rowerkowych... Tymczasem niszczy sie samochody, aby odblokować bele smródki rowerkowe. No ja pierdykam... Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: Znowu idiotyzm 03.06.09, 13:20 że rok to trwało to jest absurd, ale na szczęście już po sprawie. może teraz debile przestaną parkować jak im się tylko podoba Odpowiedz Link Zgłoś
al.ki Re: Znowu idiotyzm 03.06.09, 15:02 Jaki ku... idiotyzm? Idiotyzm to parkowanie w miejscu, gdzie parkować nie wolno. Mam nadzieję, że holowniki będą miały full zleceń i przez pierwsze dwa miesiące to pieprzone zjawisko "bo nie mam gdzie zaparkować" wreszcie się ukróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.toya.net.pl 04.06.09, 08:50 a co z wrakami, które latami stoją na ulicach-np przy administracji spółdzielni mieszkaniowej Doły Marysińska? Odpowiedz Link Zgłoś