Dodaj do ulubionych

Odholują źle zaparkowane samochody

IP: *.toya.net.pl 02.06.09, 20:33
"Urzędnikom ponad rok zajęło przystosowanie się do nowej ustawy o
ruchu drogowym."

Nic dodać, nic ująć...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.09, 20:41
      Nieźle - złodziejskie stawki w majestacie prawa. Odholowanie i
      mandat to nie wystarczająca kara? - trzeba jeszcze dać zarobić
      prywaciarzowi, względnie podzielić się pół na pół złodziejskim
      zyskiem? FUCK..
      • Gość: zbig1113 Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: 89.228.3.* 02.06.09, 20:50
        Wystarczy parkować tam gdzie jest to dozwolone i nie będzie trzeba
        płacić tych złodziejskich stawek, a tym bardziej dzielić się z
        prywaciarzem.
        A przy okazji. Pasowałoby ci, gdyby ktoś blokował twój podjazd?
        • Gość: mc Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.smrw.lodz.pl 03.06.09, 19:05
          mi najbardziej podoba się blokada dróg pożarowych na osiedlu jagiełły na bałutach:))
      • Gość: . Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.09, 21:40
        > Nieźle - złodziejskie stawki w majestacie prawa. Odholowanie i
        > mandat to nie wystarczająca kara?

Najwyraźniej nie, skoro w mieście aż roi się od nieprawidłowo zaparkowanych
        samochodów, a zdarzają się tacy mistrzowie kierownicy, którzy muszą zaparkować
        na środku ścieżki rowerowej mimo, iż 50 metrów dalej jest parking.
      • Gość: Gosc Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.cust.tele2.pl 02.06.09, 23:49
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Nieźle - złodziejskie stawki w majestacie prawa. Odholowanie i
        > mandat to nie wystarczająca kara? - trzeba jeszcze dać zarobić
        > prywaciarzowi, względnie podzielić się pół na pół złodziejskim
        > zyskiem? FUCK..

Odholowanie i mandat to nie wystarczająca kara bo miałem sytuację, że się bardzo śpieszyłem do urzędu a wyjazd z bramy "zatarasowało" mi tico bo facet nie chciał pojechać pare metrów dalej na parking płatny. I dzięki temu imbecylowi straciłem 40 minut czekając na niego plus kilka minut kłótni. Może groźba wysokiej kary finansowej zmusi takich ludzi do przestrzegania przepisów ruch drogowego.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 08:36
        Cóż - edukacja kosztuje. potraktuj to jak lekcję parkowania.
      • Gość: Bartek Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.toya.net.pl 03.06.09, 16:40
        Odholowanie i mandat to nie wtsraczajaca kara, bo ktos musi oplacic
        chocby pensje goscia ktory ten samochod odholuje. Ty pracujesz za
        darmo ???
      • Gość: mc Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.smrw.lodz.pl 03.06.09, 19:07
        jesteś idiotą ??
    • Gość: cmr Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.4web.pl 02.06.09, 22:01
      A czy to samo dotyczyć będzie samochodów parkujących na trawnikach? No i jak
      często kara ta będzie stosowana? Bo jak dotąd straż miejska nie raczyła reagować
      na moje telefony.
      • Gość: Następny dupek... Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 06:53
        Wyluzuj z tą trawą... Ty pewnie w życiu nawet ciągłej linii nie przekroczyłeś...
        To ma służyć dla ludzi. Czyli rozumiem, że samochód zagraża, blokuje itp. Ale
        nie... teraz podobni Tobie będą wrzeszczeć, że im ktoś na trawkę najechał, mimo,
        że juz od 5 lat tam nic nie rośnie poza jakąś samosiejką...
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 08:39
          Jak kogoś nie stać na parking, to nie stać go na samochód, a skoro tak, powinien
          sie go pozbyć, a nie utrudniać życie innym.
        • Gość: Jacek S Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.toya.net.pl 03.06.09, 08:52
          Za pare lat bedziesz imbecylu mieszkal na pustyni. Nie przyjdzie ci wtedy do
          pustego lba mysl, ze sam sie do tego przyczyniles.
          O "zwyklym" lamaniu przepisow, ktorego dopuszcza sie bydlo parkujace na trawie
          nie wspominam. Pierwsze twoje zdanie pokazuje, z kim rzecz.
        • Gość: LoMe Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: 212.51.205.* 03.06.09, 09:44
          Czyżbyś był zwolennikiem klepisk zamiast trawników??
        • Gość: cmr Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.4web.pl 03.06.09, 13:27
          Nie wiem jak trzeba być ograniczonym żeby nie rozumieć, że PARKINGI służą do
          PARKOWANIA samochodów, a TRAWNIKI są po to, żeby rosła na nich TRAWA. To, że
          komuś nie chce się wydawać kilku złotych za parking, nie znaczy, że ma mi
          zabijać ostatnie kawałki zieleni pod balkonem. A Ty, bucu, zastanów się co
          piszesz, bo niedługo będziesz musiał jeździć z dzieciakami 20 km poza miasto,
          żeby zobaczyły trochę zieleni i pobawiły się z dala od samochodów.
          • Gość: No idioci! Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 21:02
            Ja chcę parkować na płatnych parkingach, stać mnie na to i lubię zieleń. Ale nie
            przesadzajmy z restrykcjami!!! Wy chyba rowerami jeździcie albo MPK!!! Może
            kiedyś dostaniesz normalną pracę i kupisz sobie autko...pogadamy. Osobiście wolę
            stanąć na awaryjnych na jezdni niż na trawie... Ale jestem przeciw
            "rozstrzelaniu" za takie gofno jak parkowanie na trawniku...
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:08
              > Wy chyba rowerami jeździcie albo MPK!!! Może
              > kiedyś dostaniesz normalną pracę i kupisz sobie autko...pogadamy.

Prawdę powiedział radny Godson w jednym z wywiadów, w Polsce jeszcze dominują
              ludzie, którym się wydaje, że posiadanie samochodu o czymś świadczy, tudzież
              poruszanie się nim wszędzie, gdzie sie da. Otóż w cywilizowanym świecie tak nie
              jest - komunikacją miejską podróżują prezesi firm... Mają samochody, ale po
              prostu restrykcje w poruszaniu się po mieście sprawiają, ze często nie opłaci im
              się jechać autem do pracy.

> Osobiście wolę
              > stanąć na awaryjnych na jezdni niż na trawie...

A ja osobiście wolę, byś stanął na parkingu, a gdy nie ma miejsca, jechał gdzie
              indziej...
    • aaa202 Oby w czapkach. 02.06.09, 22:16
    • Gość: cosinus Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 22:22
      "Od roku łódzkie służby przestały usuwać". Oczywiście powinno
      być: "Od roku łódzkie służby nie usuwają" lub "Rok temu łódzkie
      służby przestały usuwać".
      • slavekk Re: Odholują źle zaparkowane samochody 03.06.09, 07:49
        Gość portalu: cosinus napisał(a):

> "Od roku łódzkie służby przestały usuwać". Oczywiście powinno
        > być: "Od roku łódzkie służby nie usuwają"

Oczywiscie powinno być: "rok temu łódzkie słóżby RÓWNIEŻ nie
        usuwały, mimo sprzyjajacego stanu prawnego"...;-)
        • Gość: cosinus Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.umed.lodz.pl 03.06.09, 14:14
          Oczywiście masz rację (chociaż mnie bardziej o polszczyznę chodziło...).
    • Gość: urzędnick Re: Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.toya.net.pl 02.06.09, 22:58
      Panie Wasiak, co tak bezosobowo? Boi się pan nazwać problem po imieniu? Winny
      jest jeden człowiek - Kropiwnicki. Po co od razu wylewać pomyje na wszystkich
      bezimiennych urzędników?
    • Gość: m A jak a to "firma" wygrała konkurs ???? IP: *.toya.net.pl 03.06.09, 11:34
      Rzetelność "wybiurczej" jest zadziwiająca.
      A wybór dlatego trwał tak długo bo ci co decydowali nie mogli dojść dość długo
      do porozumienia, gdyż spotkania z przy drogich gorzałach jakie się tam pija
      przeciągały się i trzeba było wymieniać korespondencję w "kopertach"
      • wojcikmarcin Re: A jak a to "firma" wygrała konkurs ???? 03.06.09, 12:25
        Całość trwała tak długo bo trzeba było zarejestrować firmę znajomego która wygra
        przetarg, zakupić sprzęt, otrzymać niezbędne pozwolenia, no i posiadać jakiś staż.
    • minigry.amor.pl Znowu idiotyzm 03.06.09, 13:03
      Odholują auto stojące na dróżce rowerkowej...? Czytając takie
      drańskie pierdoły, mam chęć kupić ogromnego psa. Takiego, który robi
      ogroooomne kupy. Wyprowadzałbym go i robiłby balasy na smródkach
      rowerkowych... Tymczasem niszczy sie samochody, aby odblokować bele
      smródki rowerkowe. No ja pierdykam...
      • lesialesia Re: Znowu idiotyzm 03.06.09, 13:20
        że rok to trwało to jest absurd, ale na szczęście już po sprawie. może teraz
        debile przestaną parkować jak im się tylko podoba
      • al.ki Re: Znowu idiotyzm 03.06.09, 15:02
        Jaki ku... idiotyzm? Idiotyzm to parkowanie w miejscu, gdzie parkować nie wolno.
        Mam nadzieję, że holowniki będą miały full zleceń i przez pierwsze dwa miesiące
        to pieprzone zjawisko "bo nie mam gdzie zaparkować" wreszcie się ukróci.
      • Gość: mc Re: Znowu idiotyzm IP: *.smrw.lodz.pl 03.06.09, 19:03
        jesteś idiotą??
    • Gość: kierowca Odholują źle zaparkowane samochody IP: *.toya.net.pl 04.06.09, 08:50

a co z wrakami, które latami stoją na ulicach-np przy administracji
      spółdzielni mieszkaniowej Doły Marysińska?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka