Gość: jerzy Studenci oszukani w AHE będą walczyć w sądzie o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 09:04 zwrot pieniędzy. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/1035238.html Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Studenci oszukani w AHE będą walczyć w sądzie 12.08.09, 18:29 Walczyc to moga, ale nie wygraja, bowiem AHE ich nie oszukala! Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Studenci oszukani w AHE będą walczyć w sądzie 12.08.09, 21:48 I tu się mylisz . Umowa zawarta z osobą prywatną ,a nie z firmą jest w uni obwarowana wieloma klauzulami. Jeżeli Zostanie udowodnione że studenci byli zmuszeni zawrzeć dwie umowy z dwoma podmiotami.... to AHE ma przerąbane. Klijent indywidualny (konsument) ma w uni szczególne uprawnienia i nie musi się znać na prawie. Fakt podpisania niekorzystnej dla siebie umowy nie znosi odpowiedzialności drugiej strony. Adiunkt (nawet AHE) powinien to wiedzieć mr_kagan napisała: > Walczyc to moga, ale nie wygraja, bowiem AHE ich nie oszukala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek jeśli bedzie Ci sie chciało, to przeczytaj ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 23:00 wątek forum.gp24.pl/Kontrowersje-sluchacze-slupskiej-WSHE-to-nie-sa-studenci-t7450.html istna kopalnia wiadomości, gdzieś tam jest informacja, że umowa z IPT była obowiązkowa, obecność na zajęciach obowiązkowa itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek przeczytaj ten wątek, istna kopalnia wiadomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 23:03 forum.gp24.pl/Kontrowersje-sluchacze-slupskiej-WSHE-to-nie-sa-studenci-t7450.html wynika z tego, że umowa z IPT była obowiązkowa, obecność na zajęciach też Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Studenci oszukani w AHE będą walczyć w sądzie 16.08.09, 17:20 Nikt im nie kazal tych umow podpisywac. Studenci to z definicji ludzie dojrzali (po maturze), a ignorantia iuris nocet! Nie wiedziales o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Studenci oszukani w AHE będą walczyć w sądzie 23.08.09, 12:56 Kagan śa trzy możliwości: 1. Jesteś idiotą 2. Udajesz idotę 3. Uważasz innych za idotów żadna dobrze o tobie nie świadczy Czy nie rozumiesz ,że umowa nie może łamać prawa. Jeżeli umowa łamie prawo to strona która robiła to świadomie ( w tym przypadku AHE) ponosi odpowiedzialność karną. W przypadku firmy( a tym jest AHE) tłumaczenie się nieznajomością prawa nic nie daje. Osoba fizyczna (konsument) nawet z doktoratem i nagrodą Nobla może się tłumaczyć ,że podpisała w dobrej wierze, firma nawet założona przez człowieka z niepełnym podstawowym nie mr_kagan napisała: > Nikt im nie kazal tych umow podpisywac. Studenci to z definicji > ludzie dojrzali (po maturze), a ignorantia iuris nocet! Nie > wiedziales o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Studenci oszukani w AHE będą walczyć w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 09:17 no to zobaczymy. AHE działała z premedytacją. W beszczelny sposób pszukując nas- studentów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAUCZYCIEL AKADEM: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.08.09, 19:57 Szanowni Koledzy, tam, gdzie ja ucze, pracuje: - dwoch doktorow habilitowanych, - jeden diktor przed habilitacja, - jeden doktor. Nie ma magistrow. Czy sa w Polsce studia zaoczne, na ktorych jest zdecydowanie lepsza kadra. Prosze sie pochwalic. Szczegolnie wzywam studentow WSG Bydgoszcz, ktora tak ubolewa nad poziomem nauczania, gdyz sama nie moze uruchomic pewnych kierunkow studiow u siebie. Wzywam tez studentow zaocznych takich uniwersytetow jak Uniwersytet Warminsko-Mazurski, Uniwersytet Bialostocki, Uniwersytet Opolski, Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, PAP w Slupski, szkoly czestochowskie, szkoly ojca Rydzyka i tu poprzestane. Niektorym uniwersytetom (UKW, UR, UZ, UO) nadano na wyrost miano uniwersytetu (bez przydawki. Nie spelniaja czasem nawet prawie w polowie wymagan. I co? I nic? Pani minister jakos nie dostrzega problemu. Prosze sprawdziac AHE przez PKA i zabronic naboru na kierunki, gdzie nie ma koniecznej kadry. Jezeli uczelnia nie ma zgody na prowadzenie grup w innych krajach, to jest to tez sprawa zamkniecia takich osrodkow. A to co jest dobre i funkcjonuje, to nalezy wspierac. WSG jako szkola prywatna chce siegnac po pieniadze podatnika. Na to sie Pani minister nie powinna zgodzic. Komercja niech pozostanie komercja. Z drugiej strony nie nalezy przekraczac pewnych granic w walce o studenta i pieniadze. NAUCZYCIEL AKADEMICKI z duzym stazem i stopniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Zajadły obrońca AHE mr_kagan czytaj poniżej: IP: *.anonymouse.org 12.08.09, 20:58 cacy.wordpress.com/2009/05/08/keller/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Agresywny obrońca AHE mr_kagan poniżej: IP: *.anonymouse.org 12.08.09, 21:08 cacy.wordpress.com/2009/05/08/keller/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 14:57 Witam wszystkich. Jestem na 3 semestrze administracji i wierzcie mi że musiałam się sporo napocić żeby uzyskać dobrą średnią.Oczywiście jeśli ktoś nie ma pojęcia o studiowaniu na AHE może oczerniać poziom nauczania.Jest nie lada wyczynem zaliczyć za pierwszym razem u pani Wyrozumskiej czy u pana Maciaszka (pozdrawiam) Ja myślę że Nasza Uczelnia to musi kogoś mocno upijać ... wiecie gdzie :) No nic dziwnego nieźle prosperuje i prężnie się rozwija - komuś to przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSHE Włocławek Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 20:39 Sprawdźcie WSHE Włocławek ;->>> Wyższa Szkoła Hamowania Edukacji Wsza Szoła Hmanistyczno Ekonomiczna WiarYGODNA Szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
marysiaz0 żenada pani minister ! 14.08.09, 13:02 JEŚLI FAKTYCZNIE COŚ ŻLE ZROBILI TO TYLKO POGRATULOWAĆ PANI MINISTER, KTÓRA SIĘ OŚMIESZY JEŚLI COFNIE NAZWĘ AKADEMIA KTÓRĄ ZALEDWIE 4 MIESIĄCE TEMU PRZYZNAŁA ...TO DOPIERO BĘDZIE ŻENADA !!!!! I za co ona bierze pieniądze????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Marysiu z 00- przeczytaj ze zrozumieniem co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 07:10 ludzie piszą. Akademia AHE = możliwość zmiany nazwy po zgłoszeniu do MEN ( gdy na 2 wydziałach ma się prawo nadawania tyt. dra). WIęc pani minister niczego nie przyznawała. Tak właśnie manipuluje słowem AHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilamek Re: Marysiu z 00- przeczytaj ze zrozumieniem co IP: *.toya.net.pl 23.08.09, 22:35 Odnośnie tego jak słowem manipuluje AHE to kto przyznał tej uczelni prawa do nadawania tytułów doktora, dzięki czemu mogła stać się Akademią? krasnoludki czy właśnie właściwy minister? tak się manipuluje informacjami na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hop hop mogę ci to wyjaśnić, to tak samo jak z akademią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 23:03 uczelnia zgłasza wniosek o przyznanie uprawnień, a Centralna Komisja do Spraw Stopni i Tytułów przyznaje te uprawnienia, jeśli jest spełnione następujące wymaganie: (USTAWA z dnia 14 marca 2003 r. o stopniach naukowych i tytule naukowym oraz o stopniach i tytule w zakresie sztuki(Dz. U. z dnia 16 kwietnia 2003 r.)) Art. 6. 1. Uprawnienie do nadawania stopnia doktora może otrzymać jednostka organizacyjna, która zatrudnia w pełnym wymiarze czasu pracy co najmniej osiem osób posiadających tytuł profesora lub stopień doktora habilitowanego, reprezentujących dziedzinę nauki lub dziedzinę sztuki, w zakresie której jednostka organizacyjna ma otrzymać uprawnienie. [...] Art. 7. 1. Minister właściwy do spraw szkolnictwa wyższego określi, w drodze rozporządzenia, tryb zgłaszania wniosków o przyznanie uprawnienia do nadawania stopni doktora i doktora habilitowanego, uwzględniając w szczególności wzór wniosku o przyznanie tych uprawnień oraz dokumentację, obejmującą w szczególności: 1) sprawozdanie jednostki ubiegającej się o przyznanie uprawnień z działalności naukowo-badawczej lub twórczości artystycznej w okresie trzech lat bezpośrednio poprzedzających złożenie wniosku; 2) imienny wykaz osób posiadających tytuł profesora lub stopień doktora habilitowanego zatrudnionych w tej jednostce; 3) imienny skład rady tej jednostki; 4) charakterystykę osiągnięć w zakresie kształcenia kadr i osiągnięć naukowych osób, o których mowa w pkt 2 i 3; 5) charakterystykę bazy badawczej tej jednostki. 2. Wykaz jednostek organizacyjnych uprawnionych do nadawania stopni doktora i doktora habilitowanego wraz z określeniem nazw nadawanych stopni ogłasza Centralna Komisja w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej "Monitor Polski". słowem, to nie minister przyznaje (i nie uznaniowo), ale Centralna Komisja na podstawie zasobu kadrowego - i tylko tyle weźcie się trochę podkształćcie na tej AHE, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chau_chau wilamek, marysia, efka i inne AHE -postaci to te IP: *.foebud.org 25.08.09, 09:16 same pieski Stasiaka ( z toya.net). Muszą szczekać jak im pan każe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk Angielskie służby sprawdzą praktyki AHE- IP: *.anonymouse.org 04.09.09, 09:46 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/15347,angielskie-sluzby-sprawdza-praktyki-ahe,id,t.html W Europie spalona to Afryka dzika czeka na dyplomy AHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Informatyka na AHE zamknięta - IP: *.run.pl 05.09.09, 08:08 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7004312,Studenci_informatyki_AHE_musza_szukac_szkoly.html Odpowiedz Link Zgłoś
spring04 Łódzka AHE do likwidacji? 08.09.09, 18:44 Jutro 9 września, o godz. 11:00 na dziedzińcu AHE w Łodzi przy ul. Sterlinga 26 telewizja TVN przeprowadzi wywiad z Rektorem prof. Andrzejem Nowakowskim. Będzie to wejście na żywo w kontekście m.in. cofnięcia uprawnień Uczelni na kierunku Informatyka. Spotkanie to będzie również szansą dla Państwa zabrania głosu w sprawie. Serdecznie zapraszamy Państwa do udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżinks Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.toya.net.pl 08.09.09, 18:59 a na cholere TVN? i jeszcze wiekszy rozglos?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola AHE od kilku miesięcy nie płaci za umowy zlecenia IP: *.anonymouse.org 09.09.09, 07:55 i premii dla wykładowców i pracowników. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/18707,ahe-od-kilku-miesiecy-nie-placi-premii-i-za-umowy-zlecenia,id,t.html Czy władze AHE i właściciel zapominają sobie wypłacać pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
samskeyti Re: AHE od kilku miesięcy nie płaci za umowy zlec 25.09.09, 21:56 Podnoszę temat, ponieważ dotyczy on mnie osobiście. Prowadziłam zajęcia na jednym z Wydziałów Zamiejscowych. Na wstępie podpisywało się dwie umowy - na 50% sumy zlecenia z samą uczelnią, na drugie 50% ze związaną z nią firmą pt. "Instytut Postępowania Twórczego", która wykonuje dla uczelni różne usługi zewnętrzne i jest jej udziałowcem (albo odwrotnie). Pieniądze od AHE, mimo, że zdążyła się już rozpętać afera wokół uczelni, przyszły na czas. Druga połowa mojej należności od IPT wciąż nie została zapłacona, a koniec roku akademickiego za parę dni. Myślę, że nie jest to bez związku z tym, co dzieje się z Akademią. Firma nie odpowiada na e-maile, po weekendzie przystępuję do bombardowania telefonicznego i mam nadzieję, że nie będę musiała nikomu robić wiadomo z czego jesieni średniowiecza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk Teraz w AHE fałszują szybko indeksy - link: IP: *.anonymouse.org 09.09.09, 10:32 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7016098,Lipna_uczelnia__Na_pozegnanie_falszuja_indeksy.html Ratuj się kto może , jeszcze więcej "magistrów" w błyskawicznym trybie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Zawsze władza ma rację - IP: *.anonymouse.org 09.09.09, 12:06 www.makary-stasiak.pl/galeria/max/5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM AHE IP: 81.219.115.* 09.09.09, 14:25 Skoro AHE jest takie złe to jak to możliwe że do tej pory nikt tego nie zauważył? Prawda jest taka, że to co się teraz dzieje jest sprawą nieuczciwej konkurencji. To AHE jest największą polską uczelnią niepubliczną znacznie zagrażająca innym uczelniom. Ciekawy jestem kto komu i ile musiał posmarować żeby wszcząć takie ataki. A porównywanie uczelni państwowej z prywatną to następna jakaś pomyłka. Żeby się wypowiadać na jakiś temat najpierw trzeba posiąść jakaś wiedze na ten temat - czego wielu z was nie ma!! W AHE jest wielu szanowanych wykładowców uczelni państwowych chociażby Uniwersytetu Łódzkiego. Czy jest różnica w poziomie wykształcenia jednych a drugich absolwentów? JEST!! Na uczelniach państwowych uczy się samej teorii - praktyki zero; taki student posiada wielką wiedzę jak jeden dzień wykuć się na pamięć 100 str książki. Po czym zdaje i zapomina że coś takiego kiedyś czytał. Do książek można zawsze zaglądać i nauczyc sie teorii i cóż z tego trzeba umiec to jeszcze wykorzystać. I w AHE właśnie studenci poznaja wiedze praktyczną co umywa się przy wiedzy ksiązkowej. I wiem co piszę - skończyłem studia i na UŁ i na AHE. I własnie po tym jak będę mieć wybór czy zatrudnić sutdenta państwówki czy AHE napewno wybiore AHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 14:32 Chyba zaczynam tracić nadzieję, że będzie mi dane dokończyć studia na AHE... a został mi tylko rok ;((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 14:33 Chyba zaczynam tracić nadzieję, że dokończę studia na AHE, a został mi tylko rok i już mam pół pracy magisterskiej... i po co to wszystko ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 19:06 i na czym stanelo?? co z ahe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 18:19 Przed chwilą widziałam reklamę jutrzejszej gazety, która grozi "koniec akademii", czy to dalej AHE, czy tak sobie strzelają hasłami ogólnie? To jest hańba, że ministerstwo likwicuje kierunki w trakcie roku akademickiego, już by sobie darowali, mi samej został rok, chcę napisać i obronoć pracę magisterską w spokoju!! Kto mi odda cały trud i czas spędzony nad nią?? Ludzi, to jakieś kpiny ;/ Wojna toczy się "na górze", ale oczywiście najwięcej oberwą najmniejsi - czyli my studenci... Żal, nikomu nie polecam studiowania w Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Niewinny prezydent AHE mówi link: IP: *.anonymouse.org 19.09.09, 05:30 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/26613,prezydent-ahe-makary-stasiak-nie-poczuwam-sie-do-winy,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student "Bezrobocie" nowy kierunkek studiów przeczytaj: IP: *.anonymouse.org 19.09.09, 09:38 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Studia-na-kierunku-bezrobocie,wid,11508711,wiadomosc.html Zastanów się co wybierasz! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: "Bezrobocie" nowy kierunkek studiów przeczyta 19.09.09, 17:59 en.wikipedia.org/wiki/Tall_poppy_syndrome Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaganek_wiedzy Lesio nie czytałeś! A ten sydrom najlepiej do IP: *.anonymouse.org 21.09.09, 07:26 ciebie pasuje. Poczytaj swoje wywody w tysiącach na różnych forach. Ostatnio byłeś chory czy co? Nie piszesz już, obraziłeś się na cały świat, czy po prostu prezydent cię zwolnił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator AHE nie wie czy może uczyć - IP: *.anonymouse.org 26.09.09, 08:46 operatorów TV Patio. miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,7081254,AHE_nie_wie__czy_moze_uczyc_operatorow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.toya.net.pl 04.10.09, 20:43 studiuję grafikę na AHE, nie wiem jak jest na zarządzaniu czy anglistyce, wiec wypowiem się na temat kierunku, na którym jestem. płacę - wymagam. ale nie wymagam piątek,bo dobrych ocen mogę wymagać tylko od siebie. wymagam oprogramowania, wymagam wiedzy od moich wykładowców, wymagam wsparcia. to wszystko ahe mi zapewnia. nie będę się nawet pisać jak większość forumowiczów wpędza się w stereotypy, że niepubliczna to be, a państwówka to wspaniała uczelnia. że w niepublicznych to snoby i dzieci bogatych rodziców. takich bzdur nie czytałam już dawno. ludzie to ludzie, z różnych powodów wybierają uczelnie niepubliczne czy państwowe, a już na pewno nie powinno się oceniać człowieka przez pryzmat uczelni na którą się zdecydował. osobiście cieszę się, że jestem na ahe, bo szkoła otwiera przede mną jakieś perspektywy. jest sporo warsztatów, wykładowcy dzielą się informacjami o wystawach o tym gdzie można zobaczyć coś fajnego, posłuchać ciekawych rzeczy. niby takie nic, ale czuję się, że ktoś nie ma mnie w doopie tylko naprawdę chce, żebym się rozwijała (ja, jako student)nie muszę się o to wszystko dopraszać. pod koniec 1 semestru w poprzednim roku akademickim nasza grupa miała spotkanie z dziekanem wydziału, i uwierzcie, że ci ludzie chcieli z nami rozmawiać. chcieli wiedzieć co nam się podoba, co mogą zmienić, jakieś zajęcia najbardziej nam pasują. znowu - niby takie nic, jednak takie małe rzeczy mogą zaważyć na tym, czy jestem z uczelni zadowolona czy też nie. nie wiem czy ktoś o właśnie takie małe rzeczy dba w szkole państwowej. o to, żebyśmy my - studenci wyszli z tego najkorzystniej. tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Patio TV na AHE do sprzedania - kto kupi? IP: *.anonymouse.org 06.10.09, 05:51 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/39171,patio-tv-wystawione-na-sprzedaz-przez-klopoty-ahe,id,t.html Co jeszcze jest do sprzedania lub będzie u ojca dyrektora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_end Zamknięto zarządzanie a AHE do likwidacji IP: *.anonymouse.org 14.10.09, 08:11 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,7141862,Kary_dla_AHE_i_UL.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Zamknięto zarządzanie a AHE do likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 20:19 Przed chwilą widziałam reklamę jutrzejszej gazety, która grozi "koniec akademii", czy to dalej AHE, czy tak sobie strzelają hasłami ogólnie? To jest hańba, że ministerstwo likwicuje kierunki w trakcie roku akademickiego, już by sobie darowali, mi samej został rok, chcę napisać i obronoć pracę magisterską w spokoju!! Kto mi odda cały trud i czas spędzony nad nią?? Ludzi, to jakieś kpiny ;/ Wojna toczy się "na górze", ale oczywiście najwięcej oberwą najmniejsi - czyli my studenci... Żal, nikomu nie polecam studiowania w Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek1959 AHE W ŁODZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 20:05 TO JEST JEDEN WIELKI SMIETNIK.TO CO SIE DZIEJE W WARSZAWIE,TO POMSTA DO NIEBA.NIE BEDE OPISYWAŁ CO SIE DZIEJE BO CHYBA NIE WARTO.TA UCZELNIA POWINNA BYC ZLIKWIDOWANA I TO NATYCHMIAST.NIKOMU NIE POLECAM TEJ AKADEMI.JESLI CHCECIE STUDJOWAC WYBIERZCIE AKADEMIE MEDYCZNA,A NIE AKADEMIE OSZOLOMÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda kontakt ze studentami on line IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 27.06.11, 15:58 Witam, Pytanie bylo juz pewnie ze 100 razy, ale posty nie chca mi sie ulozyc ani datami, ani w zaden inny sposob, wiec musialabym troche przewertowac, zeby cos znalezc. Zastanawiam sie nad studiami on-line w AHE i szukam kontaktu z osobami, ktore studiuja, lub studiowaly w ten sposob. Nigdy nie myslalam o studiach przez internet, ale obecnie mieszkam poza granicami kraju, wiec jest to dosc wygodna forma edukacji. Jesli ktos bylby tak uprzejmy napisac cos o studiach, lub kursach on-line, to bylabym wdzieczna. Piszcie tutaj, lub na mojego maila : sspidersky@wp.pl pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: kontakt ze studentami on line IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.11, 09:15 ja także zamierzam podjąć naukę eksternistycznie i również bardzo proszę o informacje o tej formie kształcenia na AHE. Odpowiedz Link Zgłoś