Dodaj do ulubionych

Koncert Pandereckiego

28.08.09, 08:39
na stronie radia Parada jest informacja o tym występie. To jakiś
młody nieznany artysta czy jakiś żenująca i powtarzana w tekscie
pomyłka wynikająca z... (w miejsce kropek wstaw swoją opinię)
PS Kropki to znaki interpunkcyjne a nie potomstwo K.
Obserwuj wątek
    • big_news Byłoby całkiem fajnie, gdybyś... 28.08.09, 08:45
      zechciała napisać:
      o co chodzi?!
      • 17marta Re: Byłoby całkiem fajnie, gdybyś... 28.08.09, 09:05
        Ok zadaję pytanie: Kto to jest Panderecki? Pan Derecki?
        Nie chodziło czasem o Penredeckiego?

Czy teraz jest zrozumiałe?
        • big_news Teraz rozumiem, 28.08.09, 09:20
          że mamy na forum kolejną belferkę.
          W każdym razie Parada zaliczyła wtopę, zastanowić by się należało, czy w związku
          z tym nie należy tej stacji odebrać koncesji.
          Najserdeczniej panią psor pozdrawiam.
          Aha!
          Tak sobie myślę, że osoby, które zwracają uwagę na błędy czy inne lapsusy, same
          winny błyszczeć wzorem i przykładać choć minimalną wagę do składni językowej,
          no, ale ja jestem znany z upierdliwości, więc spokojnie można moje mantrycznie
          wsadzić gdzie tam się komu podoba.
          • 17marta Re: Teraz rozumiem, 28.08.09, 09:34
            Dziekuję za pouczenia, nie wsadzam ich nigdzie, pozdrawiam cieplutko
            i życzę miłego dnia.
            • big_news Re: Teraz rozumiem, 28.08.09, 09:40
              Gdzieżbym tam śmiał kogokolwiek pouczać?!
              Ja się tylko czepiam;)
              Najlepszego.
          • przyslowie Re: Teraz rozumiem, 28.08.09, 12:11
            Uważam, że powinniśmy wzajemnie się edukować i poprawiać.
            Poprawność języka ojczystego powinna być najważniejsza. Polak nie ma
            prawa kaleczyć ojczystego języka!
            Nauki nigdy dość.
          • atreck Re: Teraz rozumiem, 28.08.09, 13:18
            Czytałeś artykuł na stronie radia? Nazwisko jest dwa razy źle
            napisane. No chyba że chodzi o innego kompozytora. Ale jeśli to
            pierwsze, to to już nie jest wtopa, tylko osoba pisząca tekst jest
            mało zorientowana w nazwiskach.

Koncert Pandereckiego
            27.08.2009.
            Trwają prace nad prezygotowaniem sobotniego koncertu, który bedzie
            zwieńczeniem obchodów likwidacji łódzkiego Ghetta. Za pulpitem
            dyrygenckim w operze stanie Krzysztof Panderecki. Specjalnie na tą
            okazję wykonany zostanie utwór "Kadisz. Łódzkim Abramkom, którzy
            chcieli żyć. Polakom, którzy ratowali Żydów". W drugiej części
            usłyszymy Utwór "Siedem Bram Jerozolimy". Koncert będzie
            retransmitowany na Plac Dąbrowskiego

• big_news Re: Teraz rozumiem, 28.08.09, 13:45
              Czytałem.
              Znaczy wszedłem na ich "jedynkę"
              To prawda, dwukrotnie popełniono tą gafę.
              Nie zamierzam nikogo bronić, ale końmi (nomen omen) też bym za to nikogo nie
              rozrywał.
              Zdarza się.
          • nefnef Ostatnio mało wulgarny jesteś, nawet nic 28.08.09, 13:34
            To tak zbliżające się wybory pozytywnie zmieniają Twoje zachowanie czy jakaś
            głęboka przemiana wewnętrzna?
            Podnoszę Ci ocenę zachowania.
            • big_news Słabo mnie widać znasz 28.08.09, 13:43
              Ja się po knajacku wyrażam jedynie w wyjątkowych sytuacjach.
              Inaczej mówiąc - przystosowuję się do rozmówcy, ewentualnie do zaproponowanej
              przez niego konwencji.
              Wiesz, robię to po to, żebym został zrozumiany, wszak niektórzy poruszają się
              wyłącznie na takim polu.
              Ale za udzielenie mi wyższej noty: dziękuję.
              Co prawda zupełnie nie wiem jak to wpłynie na moją reputację, w każdym razie
              cieszy. Chociaż właściwie to powinienem napisać, że to nie wpłynie na odbiór
              mojego tu piśmiennictwa w żaden sposób, no, ale słowo się rzekło, więc dzięki
              raz jeszcze.
              • nefnef A może być, otoczenie spotulniało, ludziska 28.08.09, 13:49
                grzeczne, no to i Ty subtelniejszy, zgadza się.
                • big_news Gdyby we mnie był zaledwie promil... 28.08.09, 13:58
                  tak często przypisywanej mi agresji, to zapewniam Cię, że od pewnego czasu
                  rzucałbym wiąchami kilkanaście albo i kilkadziesiąt razy dziennie. Tu, na tym
                  forum. Wystarczy rzucić okiem na wpisy, jakimi raczy mnie niemal na okrągło
                  jeden taki wielonickowy ciul (o, już mi się wymsknęło!). Gdybym nie potrafił żyć
                  bez wyrzucenia z siebie najróżniejszych "pań" i "panów", to okazji ku temu mam
                  bez liku. Tak więc uznajmy, że pogłoski o mojej... chamskiej wściekłości są
                  bardzo, ale to bardzo przesadzone.
                  • nefnef Re: Gdyby we mnie był zaledwie promil... 28.08.09, 14:07
                    Znane jest też określenie "budowanie wizerunku".
                    • big_news Re: Gdyby we mnie był zaledwie promil... 28.08.09, 14:31
                      Prawda.
                      Jest z tym jednak pewien problem.
                      Otóż czyjś wizerunek może być odebrany subiektywnie.
                      Albo inaczej:
                      nie da się obiektywnie kogoś ocenić na szczątkowych przesłankach. Tzn. np. nikt
                      nie jest w stanie zapoznać się z całą twórczością poszczególnych forumowiczów,
                      może stać się tak, że w zupełnie nie cudowny sposób wpadnie tylko na mało
                      wydelikacone wpisy kogoś i już jest gotowy rozgłaszać opinię, że X lub Y to
                      zwykły cham i przedstawiciel pospólstwa. Przyznasz chyba, że to możliwe, co nie?
                      A tymczasem...
                      • Gość: filoma(TT) Za późno na zmianę wizerunku IP: 193.238.18.* 28.08.09, 19:24
                        Już się wszyscy dowiedzieli a ja zaraz napisze jak jeden znany postokrad
                        lansował się za pomocą klonów na bardzo znanego blogera na forum ale niestety
                        było to kłamstewko o tak króciutkich nóżkach jak jego perspektywy. Sorry za
                        opóźnienie ale najpierw coś zjem bo właśnie pizza dojechała i stygnie.
          • izabeli Re: Teraz rozumiem, 30.08.09, 23:08
            Nie "mantryczenie", tylko mantyczenie. Pewnie literówka.
            A propos belfrów - najwiecej ci u nas nauczycieli i doktorów: każdy prawie umie
            uczyć, oczywiście innych! (a jeszcze lepiej - pouczać) i leczyć. Stare i ciągle
            aktualne.
    • yavorius Re: Koncert Pandereckiego 28.08.09, 08:55
      Co???

(Puk, puk...)
    • przyslowie Re: Koncert Pandereckiego 28.08.09, 12:04
      Parada ostatnio słuchaczy w konia robi. Nie macie już czego słuchać?
    • miejskie_narty Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 12:20
      przez parę minut powtarzał laurki na cześć najsłynniejszego obecnie sportowca łódzkiego, Macieja Gorłata:-)

No, ale to była niedziela, koło siódmej rano. Widocznie się nie wyspał - przecież Radio Łódź nie zatrudniłoby takich partaczy, jak np. portal Gazeta.pl, gdzie można czasem przeczytać "artykóły" o "biórach" czy "Toyi".
      • big_news Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 12:40
        Wiesz, mamy w końcu epokę dysleksji, dysgrafii, dysortografii, ADHD oraz całą
        kupę innych grafii, panuje także nieprzystosowanie, bo trudne warunki życia, nie
        można również zapominać o tym, że aktualnie nie wolno trzepnąć pasem czy wręcz
        głośniej zwrócić uwagę.
        Więc co się dziwić?;)
        Jednak mnie wciąż bawi to, że niektórzy potrafią systematycznie ganić za błędy,
        chociaż... sami nie są od nich wolni. I o ile jeszcze w mediach powinni się
        mocno pilnować i nim coś puszczą w publikę ze trzy razy to przejrzeć (wiadomo,
        korekta z racji oszczędności chyba zupełnie umarła), to już wytykanie paluchem
        na forach zatrąca o śmieszność.
        • miejskie_narty Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 12:47
          No cóż, rzeczywiście wydawać się to może trochę śmieszne. Jednak z drugiej strony, skromnemu czytelnikowi najłatwiej wyrzucić swoje żale w komentarzu pod tekstem, który przecież ląduje na jakimś podforze. A że niektórym chce się w tej sprawie wątki specjalnie zakładać? Ich sprawa. Byleby w tych wątkach sami błędów nie sadzali, bo śmiesznie się robi:-)
          • big_news Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 12:54
            W tym rzecz;)
        • przyslowie Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 13:08
          Biguś, przestań wreszcie zatrącać o śmieszność.Epoka, o której
          wspominasz odeszła właśnie w przeszłość.Bądź na czasie. Nic Twoich
          błędów nie usprawiedliwia.
          • big_news Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 13:11
            Brakuje przecinka.
            Domyśl się, z łaski swojej, w którym miejscu.
            Pani _wielce_ortograficzno_stylistyczna_.
            • przyslowie Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 13:16
              Przyznaję, że też walę błędy, choć tak się mocno staram.
              • big_news Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 13:22
                O tym właśnie wyżej napisałem.
                O tym, że często-gęsto besztają innych ci, co to sami nie są od błędów wolni, a
                to jest zwyczajnie śmieszne.
            • przyslowie Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 13:21
              Błedem jest też, gdy tych przecinków stawia się za dużo.
              • big_news Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 13:24
                Wykaż się jakimś świadectwem, które pozwoli na opierniczanie innych.
                Jeśli go nie masz, to wrzuć na luz, bo... już mnie brzuch zaczyna boleć.
                • przyslowie Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 14:15
                  Gdzie mam się okazać odpowiednim świadectwem?
                  • big_news Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 14:34
                    No, tutaj.
                    Daj jakąś linkę do niego czy cuś i git, jedź po wszystkich bykowiczach do znudzenia.
                    Aha.
                    I sama koryguj swoje wpisy wtedy, wiesz, żeby ludzie nie pękali ze śmiechu.
                    Szkoda ich.
                    • przyslowie Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 14:38
                      Nie mam zamiaru oszczędzać ludzi.
                      • big_news Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 15:07
                        Aleś bezwzględna, no no no!
                    • przyslowie Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 14:39
                      Nie mogę tego świadectwa upubliczniać.
                      • big_news Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna 28.08.09, 15:08
                        Czyli... sekretne przez poufne.
                        Robiłaś je na tajnych kompletach, czy jak?
                        • Gość: bigus Re: Jakiś czas temu w Radiu Łódź dziennikarzyna IP: *.toya.net.pl 31.08.09, 07:11
                          to nadaje sie di tv-toya.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka