Gość: vannelli IP: 80.50.34.* 16 lat temu Witam, Polar Diana p565a nie odwirowuje, poza tym wszystko inne dziala, filtr czysty. Pomozecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azonka1 Re: pralka nie odwirowuje 16 lat temu mi kiedyś zagiął się wąż bo coś spadło za pralkę i nie odwirowywała, program po prostu nie wskakiwał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vannelli Re: pralka nie odwirowuje IP: 80.50.34.* 16 lat temu Nie, wszystko dziala,z weza leci, ale nie wchodzi na wysokie obroty. Z pisownia mam podobne problemy:) v. Odpowiedz Link Zgłoś
orange_tail Re: pralka nie odwirowuje 16 lat temu pierwsza myśl - wyciśnięty guzik od wirowania (może prałaś przedtem wełnę bez wirowania) druga - pasek klinowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: pralka nie odwirowuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Moja pralka nie wirowała, ponieważ zepsuła się pompka, która odciąga wodę. Wyglądało to tak, że w momencie, gdy miało nastąpić wirowanie pralka tylko cicho burczała, nie odciągała też wody z bębna; po skończonym praniu cały bęben był wypełniony wodą. Koszt naprawy był nieduży - nowa pompka kosztowała w sklepie 80 zł, mąż (średnio błyskotliwy w tych sprawach:)) wymienił sam i jest ok. Wcześniej "fachowiec" stwierdził telefonicznie, że koszt może wynieść od 300 do 500 zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vannelli Re: pralka nie odwirowuje IP: 80.50.34.* 16 lat temu Dzieki, ale to nie pompka, ta dziala bez zarzutu v. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vannelli Re: pralka nie odwirowuje IP: 80.50.34.* 16 lat temu 1. nie mam takiego guzika. 2. jestem facetem, choc byc moze na to nie wyglada;) 3. pasek ok 4. dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vannelli Re: pralka nie odwirowuje IP: 80.50.34.* 16 lat temu orange_tail napisała: > pierwsza myśl - wyciśnięty guzik od wirowania (może prałaś przedtem wełnę bez > wirowania) > druga - pasek klinowy? 1. dzieki:) 2. nie mam takiego guzika w tej pralce. 3. jestem facetem, choc byc moze na to nie wyglada;) 4. pasek jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: pralka nie odwirowuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu Programator, uzwojenie wysokich obrotów silnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vannelli Re: pralka nie odwirowuje IP: 80.50.34.* 16 lat temu Myslisz ze da sie naprawic na miejscu, (zregenerowac po wyjeciu), czy powinienem wymienic na nowy? koszt nowego ok 160-170 zl, ceny regeneracji nie znam-warto?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vannelli Re: pralka nie odwirowuje IP: 80.50.34.* 16 lat temu Gość portalu: 1234 napisał(a): > Programator, uzwojenie wysokich obrotów silnika. Dzieki. Myslisz, ze da sie naprawic na miejscu (lub zregenerowac po wyjeciu), czy powinienem wymienic na nowy? Koszt nowego to ok 160-170 zl, ceny regeneracji nie znam-warto? Odpowiedz Link Zgłoś
mirszy Re: pralka nie odwirowuje 16 lat temu Sprawdź pompę i wążodprowadzający wodę do syfonu. U mnie włąśnie syfon był zapchany, a z węża wysypała się masa monet. Filtr też był czysty, ale woda nie mogła się przedostać przez wąż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vannelli Re: pralka nie odwirowuje IP: 80.50.34.* 16 lat temu mirszy napisała: > Sprawdź pompę i wążodprowadzający wodę do syfonu. U mnie włąśnie > syfon był zapchany, a z węża wysypała się masa monet. Filtr też był > czysty, ale woda nie mogła się przedostać przez wąż. Dzieki, ale syfon i waz jest ok, pralka normalnie pierze, tylko nie wchodzi na wysokie obroty.. Odpowiedz Link Zgłoś
rukolazielona Re: pralka nie odwirowuje 16 lat temu Mojej pralce pomogła wymiana łożysk. Prała dobrze, ale przy wirowaniu nie mogła "złapać" wysokich obrotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vannelli Re: pralka nie odwirowuje IP: 80.50.34.* 16 lat temu rukolazielona napisała: > Mojej pralce pomogła wymiana łożysk. Prała dobrze, ale przy wirowaniu nie mogła > "złapać" wysokich obrotów. Hmm... czyli moga tez byc to lozyska.. Dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: pralka nie odwirowuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu Trzy dni durnych dywagacji a pralka nadal nie wiruje. Weź fachowca i nie marudź. Wyżej napisałem jakie są przyczyny i naprawa może kosztować od 200 zł do 800 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
vannelli Re: pralka nie odwirowuje 16 lat temu Gość portalu: 1234 napisał(a): > Trzy dni durnych dywagacji a pralka nadal nie wiruje. Weź fachowca i nie marudź > . > Wyżej napisałem jakie są przyczyny i naprawa może kosztować od 200 zł do 800 zł > . Ja tak tego nie oceniam, fajnie ze jest kilka opinii, poza tym nie spieszy mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: pralka nie odwirowuje IP: *.133.c71.petrotel.pl 13 lat temu Chyba będzie lepiej kupić nową pralkę.Koszty naprawy mogą być wyższe,niż nowy sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naprawa pralek Re: pralka nie odwirowuje IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu Każda nowa pralka posłuży tylko przez okres gwarancji czyli ok. 2-3 lata, szukaj starych pralek, marka nie ma tu znaczenia, UE nie lubi rzeczy trwałych, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian4444 Re: pralka nie odwirowuje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10 lat temu Dlaczego automat pobiera wodę obruci bęben 2razy i wypompowuje wodę do tego nie wiruje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwisant Re: pralka nie odwirowuje IP: *.compower.pl 9 lat temu Naprawa pralki nie musi być trudna. Sprawdź przycisk wyłączania wirowania - standardowa pomyłka. Jeżeli jest wszystko ustawione w porządku to trzeba szukać problemu dalej. Idąc od najłatwiejszych rzeczy - sprawdź filtr pompy, pralka nie powinna wirować jeżeli nie wyleje wody ze zbiornika. Później zostają już rzeczy dla serwisu takie jak kondensator rozruchowy, silnik, programator. Jeżeli jesteś z Krakowa to szukaj serwisu agd na www.pogotowie-agd.pl Odpowiedz Link Zgłoś