Dodaj do ulubionych

GGG a Silesiana

25.12.13, 18:27
Tak przeglądając ostatnio te dwie strony zauważyłem pewną znamienną różnicę.
Naszą stronę harakteryzuje spokój, samozadowolenie i poszanowanie względem respondentów.
Co do waszej Silesiany, to przyświeca jej wręcz odmienny harakter. Plujecie nienawiścią i propagandą, której by się Göbels nie musiał wstydzić. Jesteście gorsi od Hitlrowców, nawet sobie nie złożyliście życzeń Swiątzecznych z braku czasu, gdyż zajęci byliście pluciem na nas.
Niedawno napisałem, że to najpodlejsza strona internetowa, typowo polska.
Zyczę wam mili rodacy miłych poświętach i przyjemniejszego Nowego Roku 2014.
Niech was Bóg ma w opiece.
Obserwuj wątek
    • petronella.kozlowska Re: GGG a Silesiana 25.12.13, 19:12
      harakteryzuje?

a co z Irkiem Czaja? i innymi?
      • herbjelita Re: GGG a Silesiana 25.12.13, 19:23
        Nic z tego nie rozumię. Przeczytaj jeszcze raz twój post.
        • kubiss Re: GGG a Silesiana 25.12.13, 19:32
          Mysmy sobie kulturalnie droga mailowa zlozyli zyczenia .
          Nie czynimy tego na pokaz jak ty Cherbus ;-)
          • herbjelita Re: GGG a Silesiana 25.12.13, 20:11
            Och, widzę pewne wyrazy skruchy. To postęp w międzyludzkim postępowaniu. Powoli ta zachodnia kutura znajdzie dostęp do waszych serc.
    • herbjelita Re: GGG a Silesiana 25.12.13, 19:22
      Jak widzę dobre słowa nie robią na was żadnego wrażenia.
      Jeszcze raz Swiąteczne życzenia od rodaka.
    • firiduri2 Re: GGG a Silesiana 25.12.13, 20:10
      Cherpuś z Dzelita. Przeca na gnojaku niedługo zostanie fatum i jego prokuratorzy. Bez powodów być tu nie przyłaził. Musisz być mocno molestowany na tym ggg, że już sam się pakujesz w "najpodlejszą stronę internetową".
      Życzeń ci u nas dostatek, ale i te przyjmiemy...
      • herbjelita Re: GGG a Silesiana 25.12.13, 20:15
        Wydaje mi się, że na GGG jestem szanowanym respondentem, ale martwi mnie bardzo ten wasz prawdziwy gnojok. Wy nawet w Swięta nie macie szacunku i jak azjatycka dzicz atakujecie pokój miłujących Slązaków. Jesteście gnojokiem i to jakim.
    • herbjelita Re: GGG a Silesiana 25.12.13, 20:45
      Widzę, że moje słowa to jak groch o ścianę. Chłopy czymu wy jesteście tak rozgoryczeni?.
      Nie ma w was nic co by było do pochwlenia?. Jesteście niegodni polskiej kultury, gdyż ja ją inną znam. Przyposzczam, że jesteście "abszaumem". Kultura w waszym wydaniu jest wprostprporcjonalna do stalinowskiej i hitlerowskie w najgorszym wydaniu. Jak można tak bratni naród jakim jest ten śląski narod aż tak nienawidzieć?. Pozwólcie, że przypomnę wam o święcie Bożego Narodzenia.
    • herbjelita Re: GGG a Silesiana 25.12.13, 20:48
      Wmyśl Papierza Franciszka odpuszczam wasze winy. Salve Natale.
    • herbjelita Re: GGG a Silesiana 25.12.13, 21:17
      Przecież ja apeluję do twoich ludzkich uczuć. Czyżbyś takich nie posiadał?
      Dzisiaj są Swięta, sprubój może się uda.
      • firiduri2 Re: GGG a Silesiana 25.12.13, 22:30
        Chepuś "sprubój" pisać poprawnie? Ortografia to też element kultury.
    • kris.tofus dzięki za "szczere" życzenia 26.12.13, 18:11
      Herbuś,dziękuję za życzenia,ale w głębi mej duszy coś mi mówi,że za twymi życzeniami się coś kryje tajemnego.
      Wydaje mi się,że w duchu sobie marzysz,aby Polskę szlag trafił,przecież ja znam ciebie aż nadto,życzenia twe nie mogą być szczere.
      Zatem wolałbym abyś pilnował swego podwórka i kurek,które po nim biegają,oraz tych pomników,któreś miał stawiać,ku czci Habsburga jak również Bismarka.
      Ale za życzenia szczere czy nie szczere,raz jeszcze dziękuję,bo szczęścia nigdy za wiele.
      • herbjelita Re: dzięki za "szczere" życzenia 26.12.13, 20:58
        Jeżeli już komuś życzenia składam to są one szczere, uwierz mi. Przecież nie jestem dwujęzycznym typem. Zaś odmienne spojżenie na historię i nie tylko jest normalkę.
        Ty masz inne doświadczenia i edukację, ja mam inną i stąd ta różnica. Jak wiesz chodziłem do polskiej szkoły, ale tym materiałem, którym nas pojono nie uważałem za jedyny. Dziękuję rodzicom, gdyż to oni wychowali mnie na Europejczyka, co o tobie powiedzieć nie można.
        To nie szkoła, ale dom rodzinny kształtuje twoją osobowowość. Mogę twierdzić, że jestem otwarty względen innych narodów. Nie mam problemów z Niemcami, wręcz przeciwnie czuję się w porządkowych marotach względnie dobrze. Mamy wspaniałe stosunki z sąsiadami. Na mioch urodzinach w restauracji było ich dwunastu zaproszinych. Zaśpiewali mi piosękę i przygotowali Album ze zdjęciami okolony wiankem z banknotami. Uważam, że jeśli jesteś ugodliwym człowiekiem to wszędzie ci będzie dobrze. Jak iesz byłem na Madeirze jutro jade do Szwaicarii i wszędzie napotykam na miłych ludzi. Jeżeli nie potrafisz sobie z twoją zgryzotą dać radę to postępuj jak ja. Będzie ci łatwiej. Wszędzie znajdziesz dobrych i złych ludzi.
        • kubiss Re: dzięki za "szczere" życzenia 26.12.13, 21:23
          Herbus jestes typem fantasty .
          Twoją "Szczerość " zostaw sobie na GGG .

Silesiana od GGG rózni się tym że tutaj możesz sobie grzecznie napisać co chcesz i nikt ciebie nie zabanuje personalnie . Tutaj jest wolność i demokracja :-)

Nie chwal się jak małe dziecko swoimi urodzinami i detalami z tej przeszłej imprezy .
          No i jeszcze te podróże palcem po mopie :-)
          ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
          I moja rada : Przestań przeklinać jak kmiot bo jesteś jedyną postacią która używa najwięcej
          chamskich wulgaryzmów !
          Nam nie zaimponujesz ani przekleństwami ani podrózami palcem po mopie !
          • herbjelita Re: dzięki za "szczere" życzenia 26.12.13, 21:29
            Kłamiesz jak każdy Polak. Przeklęństwa to domena Polaczów a nie Slązaków.
            Jeżeli w sobie Boga nie nosisz to twoja sprawa. My Slązacy jesteśmy pokój miłującym narodem i basta.
        • kris.tofus Re: dzięki za "szczere" życzenia 26.12.13, 21:50
          herbjelita napisał:
          Zaśpiewali mi piosękę i przygotowali Album ze zdjęciami okolony wiankem
          > z banknotami.

- no wiesz,gdybym ja takie wianki dostawał,to może bym zmienił swoje poglądy,ale ja muszę sam zapracować na swój wianuszek.
          • kubiss Re:Szczera wypowiedz :-) 26.12.13, 22:13
            Forum GGG
            Autor: herbjelita 21.09.10, 19:39

Spie...j.
            -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szkoda mi mojego czasu aby ci wyszukac twoje miłujące słowa do Polaków -
        • firiduri2 Re: Wiele twarzy Chepsia z Lelita 27.12.13, 02:38
          "Mamy wspaniałe stosunki z sąsiadami. Na mioch urodzinach w restauracji było ich dwunastu zaproszinych. Zaśpiewali mi piosękę i przygotowali Album ze zdjęciami okolony wiankem z banknotami."

He, he, Chepsiu, a wyobrażasz sobie, co musiał myśleć o sobie wasz idol Adik? Gdzie się tylko nie ruszył, tam na jego cześć wiwatowali i śpiewali gorące pieśniczki, wręczali wianeczki i kwiateczki, a wszystko ze szczerego serca.
          Ty musisz mieć to po nim?
    • hans-jurgen Z tej maki juz chleba nie bedzie. 26.12.13, 22:21
      Cytat

Autor: herbjelita 25.12.13, 18:27 napisdal:

" Tak przeglądając ostatnio te dwie strony zauważyłem pewną znamienną różnicę. "
      ..............( ??? ).............
      -------------------------------------------------------
      -------------------------------------------------------
      FGGG rozwalil sam wlasciciel hanys-hans swoja idiotyczna i niepotrzebna akcja
      skierowana przeciwko mnie.
      To forum juz sie nie podniesie, nawet jak sie szwagier spowrotem zamelduje
      i zas zacznie " wodzionka warzyc ".:))
      • berncik Re: Z tej maki juz chleba nie bedzie. 27.12.13, 11:40
        hans-jurgen napisal
        > -------------------------------------------------------
        > -------------------------------------------------------
        > FGGG rozwalil sam wlasciciel hanys-hans swoja idiotyczna i niepotrzebna akcja
        > skierowana przeciwko mnie.
        > To forum juz sie nie podniesie, nawet jak sie szwagier spowrotem zamelduje
        > i zas zacznie " wodzionka warzyc ".:))
        Nie,niy H.J. Hanys ino zrobiou to co bouo richtig.
        Jo mocno liczou ztym ze se jakos pudziesz po rozum do gowy i se kapniesz ,cos zrobiou zle.
        Ale ty jeszcze dzisiej Twoich zlosliwosci nie poradzisz se pozbyc.Szkoda HJ.Einen Guten Rutsch.
        • hans-jurgen Re: Z tej maki juz chleba nie bedzie. 27.12.13, 13:18
          berncik napisał:

> Nie,niy H.J. Hanys ino zrobiou to co bouo richtig.
          ( ??? )
          ########################
          ########################
          > Jo mocno liczou ztym ze se jakos pudziesz po rozum do gowy i se kapniesz ,cos z
          > robiou zle.
          > Ale ty jeszcze dzisiej Twoich zlosliwosci nie poradzisz se pozbyc.Szkoda HJ.Ein
          > en Guten Rutsch.
          ------------------------------------------------------
          ------------------------------------------------------
          To jest Twoj punkt widzynia ( do ktorego masz prawo ), niestety, ja i wielu
          innych bywalcow FGGG mamy inny poglad na te sprawe.
          Winszuja Ci tyz ein Guten Rutsch.
    • kubiss Do Hansa Jurgena i reszty KuleguFF 27.12.13, 16:32
      Hans Jurgennnnnnnnnnn
      A może druga strona czeka aż się im wypłaczesz w nogawkę pisząc w emailach o co ci chodzi ?

Ja raczej nigdy nie koresponduję z oponentami na tematy forumowe gdyż wówczas forum staje się nieautentyczne tak jak to ma miejsce na GGG .
      Tam cały czas krązą półjawne instrukcje co moża ,co sie nie powinno mówić i pisać żeby komuś nie podpaść .
      Kto jest cacy a kto jest beee :-) .
      Tworzy się taki " Sztuczny ordnung " z zakulisowym podszeptywaniem .
      Moim zdaniem GGG pod gorolskim batem upadło gdyż dzisiaj jest zupełnie nierealne .
      Widocznie to się wiekszości podoba !
      Jeżeli tak to dobrze , ponieważ jest to świadectwem poglądów na wiele spraw :-)

• firiduri2 Re: Do Hansa Jurgena i reszty KuleguFF 27.12.13, 17:21
        Masz rację Kubiss. Gnojak ggg sam się wykończył. Ballest na swojego asystenta wyznaczył Zirankiewitchza, który teraz jest odpowiedzialny prostowanie historii. Jak wiadomo, Ziranko ma za sobą ciężkie przygotowanie naukowe, to jest szkołę specjalną i szkołę przyzakładową przy hucie, gdzie wyuczył się za gisera. Nie wiadomo jednak, czy opanował ten zawód, bo jako ociężały umysłowo świetnie nadawał się do przyzakładowej komórki ORMO i przeszedł wszystkie szczeble w tej organizacji, od czyściciela pały do pałomistrza. Po wyjeździe do Niemiec został konserwatorem krasnoludków w ogródkach niemieckich emerytów, od których się dowiedział prawdziwej historii. Ci emeryci brali udział w tej historii" pomiędzy rokiem 1939 - 1945.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka