Dodaj do ulubionych

Jędrek mógł żyć

IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 29.01.04, 22:28
Niech lekarze wreszcie zaczną robić to co do nich należy!!!Nie powinno być
więcej tak bezsensownych śmierci....On miał całe życie przed sobą!
Obserwuj wątek
    • Gość: obiektywny Re: Jędrek mógł żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 22:36
      To wielka tragedia, ale wydaje mi się raz na jakiś czas takie rzeczy zdarzają
      się wszędzie na świecie, nie tylko w Polsce.
      • Gość: Nowojorczyk Re: Ewidentny blad lekarski z niedbalosci IP: *.proxy.aol.com 29.01.04, 23:02
        Tam takie rzeczy sie zdarzaja, gdzie lekarze sa niedouczeni i nie biora na
        serio pacjenta. To ewidentny blad lekarski, ktory w szpitalu nie powinien miec
        miejsca. Jak znam zycie i prace w polskiej sluzbie zdrowia przed kilkunastoma
        laty to pacjent na internie zostal zlekcewazony bo "mlody"
    • Gość: s Re: Jędrek mógł żyć IP: *.olsztyn.mm.pl 30.01.04, 00:40
      SSSSSSRRRRRRUUUUUUUUU!!!
    • Gość: nowy Jak mysli Amerykanski lekarz a jak Polski IP: *.nas29.thornton1.co.us.da.qwest.net 30.01.04, 05:30
      Polski
      Jezeli pacjent ma 65 lat i cisnienie 160/110 to dobrze bo to ze starosci

Amerykanski
      Jezeli pacjent ma 65 lat i cisnienie 160/110 to bardzo zle i trzeba pacjentowi
      dac lekarstwa na nadcisnienie bo powinnien miec 120/80. Po co?
      Po to zeby pacjent czul sie lepiej i lesza mial jakosc zycia.

Dlatego trzeba tepic wpowiadanie sobie ze polscy lekarze, inzinierowie,
      naukowcy, arysci sa najlepszymi na swiecie . Bo nie sa i nigdy nie byli.
      • Gość: samsob Re: Jak mysli Amerykanski lekarz a jak Polski IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 08:03

Gość portalu: nowy napisał(a):

> Polski
        > Jezeli pacjent ma 65 lat i cisnienie 160/110 to dobrze bo to ze starosci
        >
        > Amerykanski
        > Jezeli pacjent ma 65 lat i cisnienie 160/110 to bardzo zle i trzeba
        pacjentowi
        > dac lekarstwa na nadcisnienie bo powinnien miec 120/80. Po co?
        > Po to zeby pacjent czul sie lepiej i lesza mial jakosc zycia.
        >
        > Dlatego trzeba tepic wpowiadanie sobie ze polscy lekarze, inzinierowie,
        > naukowcy, arysci sa najlepszymi na swiecie . Bo nie sa i nigdy nie byli.<
        >
        W tej konkretnej sprawie nie trzeba było być wybitnym lekarzem, wystarczyło,
        aby służba zdrowia swoje decyzje nie musiała bez przerwy analizować przez
        idiotyczny pryzmat kontraktu. Jest, czy go nie ma i jak zostanie rozliczony.
        Jest to sytuacja anormalna i całkowicie niezgodna z logiką.
        Lekarz też winien mieć zabezpieczone minimum warunków do pracy w normalnych
        warunkach i bez ciągłej presji o to, jak jego decyzje będą się miały do kosztów
        leczenia.
        pzdr.
        • venus99 Re: Jak mysli Amerykanski lekarz a jak Polski 30.01.04, 08:48
          to nie służba zdrowia analizuje problem pacjenta przez pryzmat kontraktu tylko
          konkretny lekarz. a lekarze są jacy sa. jedni dobrzy, inni pijani a jeszcze
          inni analizuja wszystko przez pryzmat własnego portfela.
          • Gość: BOLO Re: Jak mysli Amerykanski lekarz a jak Polski IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 30.01.04, 17:33
            Polski lekarz widzi u pacjenta tylko wiek i jego wagę. powszechnie uwaza się,
            ze młodemu pacjentowi nic nie może dolegać.
            Zwraca się tylko uwagę na koszty. Gdyby NFZ inaczej kontraktował usługi może
            byłaby inna sytuacja. Po co w szpitalach jest dobry sprzęt,skoro nie można go
            wykorzystać....
            • Gość: Ed Re: Jak mysli Amerykanski lekarz a jak Polski IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 18:41
              Problem słuzby zdrowia jest podobny do wymiaru sprawiedliwości. Jedni i drudzy
              funkcjonują tak samo bez nadzoru i odpowiedzialności. Na razie jeszcze nie
              mówi się o imunitecie lekarskim, choć praktycznie niczym nie rózni się od
              imunitetu sędziego.
      • Gość: Guest Re: Jak mysli Amerykanski lekarz a jak Polski IP: *.proxy.aol.com 31.01.04, 21:21
        Bo Amerykanski lekarz zarzyczy sobie $400 za jedno wizyte, I czym wiecej
        pacjetuw (nawet z najmiejszymi dolegliwosciami) tym wiecej kasy w kieszeni. A
        polski dostanie za to nic, i czym wiecej pacjetow tym wiecej wydatkow.

Nieporownuj sytuacji w polsce i sytuacji w stanach.
    • Gość: samsob Re: Jędrek mógł żyć IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 08:10
      Gość portalu: anonimowy napisał(a):

> Niech lekarze wreszcie zaczną robić to co do nich należy!!!Nie powinno być
      > więcej tak bezsensownych śmierci....On miał całe życie przed sobą!<
      >
      Oczywiści,że Jędrek powinien żyć. Mam jedynie wątpliwość czy przypisywanie winy
      jedynie lekarzom jest właściwe. Za istniejący system opieki medycznej
      odpowiedzialnych jest znacznie więcej osób i instytucji, w tym wszyscy ci
      wyborcy co na taki stan rzeczy wyrazili przyzwolenie.
      pzdr.
    • Gość: tom Re: Jędrek mógł żyć IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 08:11
      a gdzie wasze sumienie pseudolekarze??!!jak tak mozna?chlopak upadl,niewiadomo
      czy nie bylo innych zmian,ale nie wy wiecie wszystko najlepiej!!wykastrowac
      was wszystkich a potem...
      wyrazy wspolczucia rodzinie zmarlego
    • Gość: Moniunia Re: Jędrek mógł żyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.04, 09:46
      wyrazy głębokiego współczucia siostrze i całej rodzinie... tej tragedii można
      było uniknąć...
    • Gość: JILA Re: Jędrek mógł żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 10:20
      Nie znałam Jędrka, ale myślę że na miejscu jego najbliższych nie pozwoliłabym
      aby odpowiedzialni za tą bezsensowną tragedię uniknęli konsekwencji. Nie wiem
      kto jest winien, lekarze, otoczenie czy ... perfidny boski kaprys, jeżeli
      jednak chociaż w części nieszczęście to jest "zasługą" reformy służby zdrowia i
      pracy lekarzy, to trzeba uchronić przed podobnym losem tych, którzy... jeszcze
      żyją.
      • ol4 Re: Jędrek mógł żyć 30.01.04, 13:23
        Ja pierdole. mozna sie zalamac czytajac takie historie.
        Popieram jedna z wczesniejszych wypowiedzi ze pacjent zostal zlekcewazony "bo
        mlody"
        Tacy sa ci nasi cholerni lekarze. Wszystko trzeba wymusic łapówkami, jesli sie
        nie smaruje to sie umiera:(
    • Gość: xxx [...] IP: *.ols.vectranet.pl 30.01.04, 18:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: mały [...] IP: *.iweb.pl 01.02.04, 15:27
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: erbe Re: Jędrek mógł żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 19:53
      znam chlopaka!!! moj dawny kolega i przyjaciel!!! jak uslyszalem o tym co sie
      stalo bylem w szoku, i nadal, po prawie dwoch tygodniach nie moge przejsc nad
      tym co sie stalo do porzadku dziennego; jak tak
      mozna!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????????????
    • Gość: wojtek Re: Jędrek mógł żyć IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.04, 16:20
      Wyrazy najszczerszego współczucia dla rodziców i siostry Jędrka....
    • Gość: ango Re: Jędrek mógł żyć IP: *.man.olsztyn.pl 31.01.04, 20:10
      Własnie przeczytałam, że w Łodzi w szpitalu MSW i A dyrektor wyszykował sale
      chorych o standardzie *** dla miejscowych VIP-ów. Teraz wiadomo na co idą
      pieniądze z ubezpieczeń: na komfort VIP-ów oraz wszelkie leki i badania dla
      nich i ich rodzin najczęściej nieuzasadnione bo wicie, rozumicie na wszelki
      wypadek zrobimy wam jeszcze .......tu wstawić dowolną procedurę. Śmierć tego
      młodego człowieka jest wynikiem upadku wszelkich zasad etycznych co widać jasno
      po wypowiedzi dyr. Michniewicza: nie będziemy robić badań TK na każde życzenie
      pacjenta. Nie jest to wierny cytat ale sens był ten, a to, że to badanie było
      konieczne? Na ten temat dyr. już się nie wypowiadał. Przeczytałam w GO wywiad z
      Petryną, która rządzi największym funduszem w województwie i mówi (po 3 latach
      na stanowisku dyr. KCh a teraz NFZ), że doszła do wniosku, iż sam wdzięk (???)
      osobisty i wrodzone talenty (????) do kierowania NFZ nie wystarczą więc
      postanowiła postudiować nieco zarządzanie w SGH i dowiaduje sie tam dużo nowych
      i ciekawych rzeczy. Ludzie!!! Ja myslałam, że najpierw zdobywa się kwalifikacje
      a potem stanowisko ale byłam w duzym błędzie bo widać, że niektórym sam wdzięk
      (???) wystarcza. Chciałam jeszcze dodać, że znając życie, to te studia
      finansowane są z naszych składek a koszt ich to ok. 7000-8000 zł/rok+koszty
      delegacji, noclegów itp. A szary pacjent do znahora a co.
      Wyrazy szczerego współczucia bliskim Jędrka.
      • Gość: koza Re: Jędrek mógł żyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.04, 15:44
        Nasza służba zdrowia jest taka jak nasz cały zapyziały kraj,
        spójrzcie dookoła siebie i na siebie, jacy jesteśmy idealni i jak
        świetnie spełniamy swoje obowiązki.
      • Gość: Ferdymand Re: Jędrek mógł żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 21:05
        Rodzinie Andrzeja życzę cierpliwości, uporu i zdecydowania.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Alicja Re: Jędrek mógł żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 08:57
      kiosk.onet.pl/art.html?NA=2&ITEM=1149513&KAT=241
    • Gość: Karp Re: Jędrek mógł żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 20:01
      Jestem pewien, że o Jędrku jeszcze usłyszymy (i to wkrótce).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka