Gość: LP IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.10, 23:11 do setki juz niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jd Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.acn.waw.pl 28.06.10, 15:47 Ale wcale do niej nie spieszymy się na siłę, tylko naturalnie i harmonijnie zmierzamy. Niemcy byli dzielni i energetyczni, no ale ta bramka dla Anglików, która była, ale której nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.10, 00:00 W niemieckiej reprezentacji gra malo niemcow klose, podolski ,trochowski, borowski ....czasy z 1974 roku skonczyly sie juz dawno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.acn.waw.pl 29.06.10, 12:42 Mnie te inicjały kojarzą się z Tadeusz Trepanowski (AP 34 m. 2). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.unitymediagroup.de 03.07.10, 13:31 Link do oferty: www.oferty.net/d3838703 Cos sie dzieje kolo naszego sklepu pod filarami... Ale upaly, wazny mecz dzisiaj, ciekawe co slychac nad j. Krzywym. Pozdrawiam Wszystkich Siodemkowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.acn.waw.pl 03.07.10, 22:57 Co się dzieje pod filarami? Czyżby postanowili zniszczyć ostatnie dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.unitymediagroup.de 04.07.10, 07:38 Link do oferty: www.oferty.net/d3838703 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.unitymediagroup.de 04.07.10, 07:43 www.oferty.net/dom-na-sprzedaz-inne-olsztyn,d3838703 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.10, 16:30 Ktos chce sprzedac sklep ,opis pasuje. Mysle ze te 2,5 miliona zbierzemy szybko i tak sklep zostanie uratowany oraz przywrocony do swojej dawnej postaci.W miesnym mozna by zrobic muzeum PRL biale kafelki na scianie i puste haki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh powroty IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.07.10, 12:45 Cześć! Znówj jestem po kilku miesiącach. Coś ważnego na forum w tym czasie przeoczyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: powroty IP: *.acn.waw.pl 06.07.10, 14:46 Welcome home. Tak, sporo się działo; choćby sprawa sklepu, który podobno jest właśnie do kupienia. Ja muszę przyznać, że uważam, iż sklep jako właśność społeczna najbardziej pasował do tamtego miejsca i do całego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh sklep IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.07.10, 20:07 Sklep pasował do całego NASZEGO świata. Ale teraz chyba jest prywatny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palina77 Jeź. Długie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 00:15 Proponuje przeczytać. Strona: Miejski zarząd dróg i mostów w Olsztynie -zamówienia publiczne -roboty budowlane Wykonanie robut budowlanychdla projektu:Budowaturystyczno- rekreacyjnego ciągu ścieżek ... Punkt 3,4 i 5 O zgrozo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Długie Beton IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.07.10, 19:27 Tak! Do mnie też coś juŻ dotarło. Ludzie zbierają podpisy przeciwko wybetonowanmiu jez. DłUgiego. CO TO JEST!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Długie Beton IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.10, 20:10 Henio ja ci powiem CO TO JEST ,za komuny sowieci okradali nasz kraj I przez wiele lat NIC NIE BYLO rownierz z materialow budowlanych ; cementu i wielu innych rzeczy.Dlatego nikomu przez glowe nie przeszlo zeby zabetonowac dlugie,teraz to co innego beton jest na kazdym kroku i ktos musi go gdzies sprzedac ,wastarczy komus DAC i sprawa idzie do przodu a czy to jest dlugie krzywe czy zbik kogo to interesuje KASA SIE LICZY: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Długie Beton IP: *.acn.waw.pl 07.07.10, 22:51 Rzeczywiście wieje grozą i zgrozą, ale jak mówi poeta, "spisane będą czyny i rozmowy" i wszystko kiedyś zostanie rozliczone i przywrócone do stanu właściwego. Zwłaszcza sklep i topole (oraz kiosk Ruchu), nie mówiąc o plaży miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
palina77 Re: Długie Beton 08.07.10, 00:17 Podpisy w sprawie prac nad Jeź. Długim można składać w sklepie pod filarami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Długie Beton IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.10, 22:34 Henio podpisz za mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: Długie Beton IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.07.10, 10:32 Dobra! Ja też udzieliłem komuś pełnomocnicta przez telefon bo akurat nie był mnie prz liście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Zagle IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.07.10, 11:09 Żaglówka na Długim. To chyba rzadkość. Widziałem, czyja to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Zagle IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.10, 15:27 nie moja dzis prawie 39 stopni!! Odpowiedz Link Zgłoś
palina77 Re: Zagle 11.07.10, 00:36 Ta łajba to moja ,postawcie drugą to zrobimy regaty. Najlepiej wieje zawsze przy PZW a odkąd nie ma mostu to i akwen większy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: Zagle IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.07.10, 20:55 A czy nowy projekt mostu przwiduje przepust jednostek pływających z masztem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Zagle IP: *.acn.waw.pl 12.07.10, 22:27 Oczywiście, most (teraz modne jest mówić: kładka) będzie otwierany pilotem z opcją do góry, do przodu albo do tyłu. Dlatego właśnie most musi być bardzo stalowy, a nie tępo-drewniany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Zagle IP: *.acn.waw.pl 14.07.10, 17:45 Drewno nie reaguje na pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Zagle 15.07.10, 14:34 Już ruszyła... ścieżki rozjeżdżone ciężkimi ciężarówkami które jeżdżą od ul Bałtyckiej. Pozdrawiam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Zagle IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.10, 15:52 Zbyszek nie zapomnij o zdjeciach !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Grunwald IP: *.unitymediagroup.de 15.07.10, 16:45 Ciekawe czy Fredek bedzie na polach pod Grunwaldem??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Grunwald IP: *.acn.waw.pl 15.07.10, 20:48 Czy Fredek nie dorobił się już tam zbroi, giermka i stałego etatu rycerskiego? I czy słusznie przypuszczam, że ta trasa dla cieżarówek od Bałtyckiej do budowy mostu musi wylądać koszmarnie? I boje się, że ten koszmar już pozostanie na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
palina77 Re: Grunwald 15.07.10, 22:55 Nie ciężarówki a tiry z naczepami tylko bez plandeki. Ciekawi mnie tylko jak oni zawracają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Grunwald IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.10, 13:04 W tym roku (oraz rok temu) nie bylem w Grunwaldzie. Tym razem siedzialem sobie w domu przed TV i ogladalem "Bitwe na zywo" w TVP Info. (2200 rycerzy i giermkow) Ale sama bitwa wygladala podobnie jak 2 lata temu. Kupa ludu ( w tym roku niby cos miedzy 150 i 200 tys chcialo ta impreze zobaczyc) 2 lata temu chyba bylo cos kolo 120 tys. 2 lata temu maly chaos ... (2-3 godzin zeby zjechac z parkingu) W tym roku wielki chaos. Ludzie chyba dopiero o 21 z parkingow zjezdzali. (Wedlug kommentarzy na forum) Jeden miecz z Grunwaldu juz mam ... Moze kiedys dorobie sie drugiego. Pozdrowienia. Moze jednak zahacze o Olsztyn w tym roku , przynajmniej na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Grunwald IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.10, 06:15 www.alert24.pl/alert24/1,84880,8159014,Rozgoryczeni_rycerze_po_Grunwaldzie___W_przyszlym.html Tak bylo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Grunwald IP: *.acn.waw.pl 21.07.10, 14:27 Wygląda więc na to, że tylko zadające kłam wielkiej prawdzie historycznej zwycięstwo Krzyżaków może sprawę uratować. Da sie też wykombinować sojusz polsko-krzyżacki przeciw Ruskim, na których, jak wiadomo, zrzucić można wszelkie nasze dawne i bieżące niepowodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola nr.7 czesc 86 16.07.10, 09:19 Zajrzę tam jutro po pracy to może coś utrwalę aparatem... Chodnik zniszczony, ale innego dojazdu tam nie ma i mam nadzieję po wybudowaniu mostu nadal nie będzie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.10, 17:11 A moze zbodowali by tratwe i materialy jada droga wodna cicho i ekologicznie (to sie nazywa brak inicjatywy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh PZW IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.07.10, 17:26 Widzę, że w budynku PZW przy Bałtyckiej zadomowiła się firma Skanska. To chyba znak, że niedługo Długie wybetonują całe. Odpowiedz Link Zgłoś
palina77 Re: Szkola nr.7 czesc 86 19.07.10, 23:00 Wodą nie można ,Kortowo nie zgodziło sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.acn.waw.pl 20.07.10, 09:16 Pozostaje droga przez przestrzeń kosmiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
palina77 Re: Szkola nr.7 czesc 86 22.07.10, 00:15 Pytanie jest takie: Kto pamięta dziadka rolls-royce. Mieszkał na al. Róż Jeździł wózkiem po dzielnicy zbierał co sie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola nr.7 czesc 86 22.07.10, 09:13 to ten który prowadził skup butelek? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Al R IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.07.10, 09:49 Chodzi chyba o P. Sarula (Sarola). Mieszkał na Al Róż drugi dom po lewej od strony ulicy Rybaków. To był mądry człowiek, chociaż uważany za niemądrego. Nie wiem czy to do końca prawda. Pewnego dnia po prostu zniknął i do dzisiaj nikt nie wie co się z nim stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Al R IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.10, 19:35 Mowili ze on byl przedwojennym inzynierem , ten od butelek mieszkal na morskiej ale on chyba nic nie zbieral no moze butelki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Sar IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.07.10, 21:52 Tak, to by się zgadzało. Też słyszałem, że był przedwojennego imżynieryjnego wykształcenia. Może Leszek Majcher coś by wiedział, bo jego pies nie lubił się z tym co mieszkał w budynku u Sarula. Obie bestie były rasy "bokser". Ten sarulowy wabił się Lux, a ten od Leszka był roślejszy i wołał się.... no właśnie, wyleciało mi z głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Sar IP: *.piorunek.pl 27.07.10, 18:42 Witam! Wskakujemy wyżej ,dla ułatwienia poszukującym-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Sar IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.10, 09:19 Leszka pies nie lubił nikogo.zawsze sie go bałem.a pod Grunwaldem byłem 2 dni przed bitwą.zobaczyłem wszystko.tłoku nie było.koszulki z czarnym krzyżem po 20zł,bo w dzień bitwy-słyszałem po 50zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Sar IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.10, 15:18 Dawno juz nie bylem na polach grunwaldu,moze w przyszlym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
palina77 Re: Sar 01.08.10, 21:06 W jeź Długim leży bryczka.nie jest kompletna ale jest bardzo stara. Znajduje sie na głębokości ok 4m w mule. Kto jest chętny do wyciągnięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Sar IP: *.acn.waw.pl 02.08.10, 20:49 A skąd to wiadomo? Kto ją odkrył? Czy związana jest z tym jakaś szczególna historia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palina77 Re: Sar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 23:40 Odkrył ją mój sąsiad.Nurkowaliśmy tam,wyciągneliśmy oś tylnią z resztkami kół.Mamy zaczepioną line do przodu ale trzeba sprzętu aby ciągnąć ją do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Sar IP: *.acn.waw.pl 03.08.10, 14:36 No to gratuluję odkrycia właściwie archeologicznego. Z tym, że ja jestem zdania że Długie to jest jezioro nie do pływania, a wyłącznie do podziwiania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Sar IP: *.piorunek.pl 07.08.10, 22:40 no to hop bo trudno nas odszukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Sar IP: *.dip.t-dialin.net 08.08.10, 13:14 Z tym wyciaganiem bryczki to to fajny pomysl ale uwazajcie bo w dlugim lezy pelno zelastwa ktore wybucha!!!(sam widzialem niejednokrotnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Grunwald 2010 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.08.10, 07:37 No i u mnie juz po urlopie. Od poniedzialku znowu bieganie w "kieracie". Bylem na "Mazurach" miedzy Mragowem i Mikolajkami. Niestety o krotkich wycieczkach do Olsztyna , nie bylo mowy. Droga miedzy Olsztynem i Mragowem jest tak rozkopana, ze sie stoi po kilka godzin w korkach. Bylem przejazdem krotko w Olsztynie. Ale nie bylo juz czasu zeby jakies spotkania zorganizowac. No i pod koniec 3 dni w Warszawie ... (Janusz sorry ze sie nie odezwalem). No i wlasnie w Warszawie wybralem sie na Grunwald ... W Muzeum Techniki w PKIN byla wlasnie taka wystawa ... www.krenzek.de/Grunwald_2010/album/index.html Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Grunwald 2010 IP: *.unitymediagroup.de 11.08.10, 18:58 Najwazniejsze, ze sie odezwales. Zdjecia z wystawy w Warszawie ogladnelam juz przed dwoma dniami na Twojej stronie. Przy okazji poogladalam i powspominalam... Masz na stronce super zdjecia ze starego Olsztyna, ale to zdaje sie, ze juz Ci mowilam. Pozdrawiam Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Grunwald 2010 IP: *.acn.waw.pl 14.08.10, 20:22 Tak, to superważne, że Fredek się odezwał. Mniej ważne, że nie odezwał się do mnie, gdy był w Warszawie, bo raczej mogło mnie nie być. Teraz ja jadę na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Grunwald 2010 IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.10, 21:35 W Polsce upaly a tu 20 stopni!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Grunwald 2010 IP: *.olsztyn.mm.pl 21.08.10, 14:32 w sprawie bryczki w jeziorze. mam 2 butle do nurkowania.jakby był brezentowy worek,można by go zaczepić do bryki, napompowac powietrzem pod wodą i wyjechac na brzeg jak gościu.609050465 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Grunwald 2010 IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.10, 16:44 Swietny pomysl , mozesz powiedziec gdzie to lezy, ja slyszalem kiedys o czyms podobnym woz czy bryczka lezala od strony koszar w strone trampa. ps koszary i tramp to juz historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Grunwald 2010 IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.10, 21:02 od wielu dni nikt tu nie zaglada wakacje w pelni!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola nr.7 czesc 86 26.08.10, 09:51 zaglądam czasem. ;p Pozdrawiam! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.10, 16:14 A co z naszym wielce szanownym Mostem?? Zbyszek moze jakies nowe zdjecia z budowy!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola nr.7 czesc 86 01.09.10, 10:13 żal patrzeć na budowę... nie bywałem tam ostatnio, ale się wybiorę. Za to przed szkołą pięknie rozkwitły słoneczniki.... Nowy rok, nowi uczniowie wypełnią nowe, chociaż stare klasy. Pozdrówka. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 19:36 Czy wiecie ze to forum ma juz przeszlo 9 lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh 1.09 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.09.10, 19:38 Witaj szkoło! Znowu razem! Cieszyły Was bardziej wakacyjne znajomości czy te sprawdzone; klasowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: 1.09 IP: *.acn.waw.pl 02.09.10, 22:01 I ja witam szkołę. Sprawdzone znajomości to sprawdzone znajomosci, ale i niesprawdzone sporo wnoszą do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh BZ IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.09.10, 14:42 Z najnowszych newsów: P. Brzozowski bez zmian. Ma się dobrze. Działa na swojej działce, memu ojcu podrzuca stale świeże owoce, warzywa, itp. Jest OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: BZ IP: *.unitymediagroup.de 05.09.10, 20:27 Bardzo fajna wiadomosc. Oby tak dalej. Pan Brzozowski byl i bedzie potega szkoly. Przyjemnego tygodnia. Pozdrawiam Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: BZ IP: *.acn.waw.pl 05.09.10, 22:42 I można mieć pewność, że p. Brzozowski jest za przywróceniem filarów sklepu i topoli nad Długim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Bum IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.09.10, 07:45 A nad Długim słuchać monotone "Bum, Bum, Bum"! Zaczęłi nam wbijać pale pod nowy most. Wszystkie ryby ogłuchną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Bum IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.10, 21:52 Temat knajp tanich barow byl juz przerabiany ale czy ktos znal bar ZGODA ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bum IP: *.acn.waw.pl 09.09.10, 14:15 A przypomnij gdzie to? Chyba że pozostała ci w głowie tylko nazwa. Nazwa w każdym razie wskazuje na miejsce mocno konfliktowe, na pewno bardziej niż Tramp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Bum IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.10, 18:00 Ja tez nigdy nie slyszalem ,ale wczoraj gdzies przeczytalem ze w tym miejscu byla Slodowa a to juz chyba wszyscy wiedza gdzie to bylo. Podobno Tramp to bylo miejsce gdzie mozna bylo "spokojnie " wypic piwo ... a w Zgodzie noze, kastety, latajace kufle .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bum IP: *.acn.waw.pl 09.09.10, 22:35 Przy takiej nazwie nie mogło być inaczej. A Tramp ma tu niezasłużenie negatywną opinię. W Trampie nawet oranżadę można było spokojnie wypić (w kuflu od piwa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Zgoda IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.09.10, 09:03 No to zgoda. Odkłamujemy mity. Tramp był jak owieczka. A z tą Zgodą, to znaczy, że pierwotna nazwa śłodowej, to była Zgoda? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Zgoda 10.09.10, 10:57 Zgoda to nie wiem... ale w Trampie to nawet do baru trudno było dojść... Zapachy odrzucały już przy wejściu ;p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Zgoda IP: *.acn.waw.pl 10.09.10, 11:36 To musiały być ciężkie chwile dogorywania Trampa. Ja tam pijałem oranżadę w czasach, gdy do głowy mi nie przychodziło, że miałbym pić piwo, i mam raczej dobre wpomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Zgoda IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.10, 21:26 Znalazlem cos o Zgodzie to byl bar piwny na rogu Zeromskiego i Jagiellonskiej podworko.gazetaolsztynska.wmp.pl/?arch=200806 Dziwne ze nikt nigdy o nim nie slyszal!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola nr.7 czesc 86 14.09.10, 12:59 tak pod koniec czerwca wyglądał most nad jez Długim: fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,115904726,116445928.html :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.09.10, 17:03 teraz w dawnym barze Zgoda,a pózniej Słodowa jest świetlica terapeutyczna. więc panuje tam zgoda.hihi! Pani Dragan bez zmian. no może z małą zmianą- przeniosła sie z karmieniem gołebi na druga stronę stawu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.10, 18:28 Podobno Bar Zgoda to nie Slodowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh nowy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.10, 08:27 Widzieliście jak ma wyglądać nowy most. jegho przyszły wizerunek jest pokazany na tablicy koło PZW. Może się narażę, ale nie jest źle, może przypominać ten dawny. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola nr.7 czesc 86 22.09.10, 10:14 Po prostu zobaczymy co powstanie... i tak teraz już chyba wielkiego wpływu na to nie ma, a poprzedni most i tak się sypał i trzeba było coś z nim zrobić. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.10, 14:19 Ciekawe kiedy skoncza,a moze bedzie uroczyste otwarcie nowego mostu ,Zbyszek nie przegap zaproszen na te uroczystosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh lampy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.09.10, 09:21 Zdaje się, że ten most ma być oświetlany jakimiś lampami zamocowanymi na barierkach. Jakoś to ciemno widzę...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: lampy IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.10, 21:14 Przy lampach bedzie mozna ryby lowic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: lampy IP: *.acn.waw.pl 30.09.10, 11:25 I precyzyjnie naciągać robale na haczyk. Koniecznie dajcie znać o inauguracji mostu; po tym co opowiadacie rodzi się chęć przyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: lampy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.10.10, 13:03 Przyjeżdżaj szybko, bo lampy długo nie wytrzymają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: lampy IP: *.acn.waw.pl 01.10.10, 22:14 Myślałem, że lampy są dopiero w planie. Czy one wyprzedziły most jako taki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: lampy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.10.10, 13:00 Oczywiście, że są w planie, tak jak cały most. Most jednak przterwa wiele lat. Lampu "zgasną" najpóźniej drugiego dnia swego świecenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: lampy IP: *.acn.waw.pl 04.10.10, 13:53 Będę więc polował na tę chwilę istnienia lamp, poza tym niezawodny Zbyszek i tak to uwieczni dla nas i naszych następców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: lampy IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.10, 01:02 Henio ma racje moga dlugo nie naswiecic ,dawno temu jak powstal park 30 lecia ORMO latarnie swiecily nie za dlugo, a swoja droga jak mozna bylo tak nazwac park nad jez.czarnym ,przeciez kim byli ormowcy wiemy wszyscy ( ostatni smiec zapisywal sie do ormo) smiec to malo powiedziane!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Dar dla Domu dziecka w Olsztynie IP: *.unitymediagroup.de 11.10.10, 20:42 www.olsztyn24.com/news/10913-dar-serca-z-gelsenkirchen.html Witam, 25 lipca zmarl moj kolega klasowy Kazimierz Majski. Zona jego zebrala w Niemczech dosyc duzo pieniedzy i przekazala Domu Dziecka w Olsztynie. W zalaczeniu link, ktory o tym wspomina. Kaziu byl uczniem Szkoly Podstawowej Nr. 7 w Olsztynie Pozdrawiam wszystkich serdecznie Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Dar dla Domu dziecka w Olsztynie IP: *.acn.waw.pl 11.10.10, 21:48 Śmierć smutna, a gest piękny. Tego uczyła Siódemka, Aleja Przyjaciół z okolicami i Jezioro Długie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola nr.7 czesc 86 14.10.10, 10:00 Serdeczne życzenia wszystkiego najlepszego byłym i obecnym Nauczycielom z okazji Ich święta. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.acn.waw.pl 14.10.10, 21:11 Tak, wszystkiego najlepszego. To święto chyba jakoś straciło dawną rangę, ale my dobrze pamiętamy naręcza kwiatów, które pomagało się nauczycielom donieść do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.haye.cable.virginmedia.com 15.10.10, 15:38 To swieto zawsze bylo glupie i dziwie sie, ze dalej istnieje. Rozumiem kwiaty na koniec roku, wylacznie dla ulubionego belfra, ale tak en mass? Przeciez nauczyciele nie pracuja charytatywnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.acn.waw.pl 15.10.10, 22:41 Uwielbiam zupełnie nietrafne uwagi nat, a tym bardziej trafne. Nat, co było, minęło, a teraz wszystko zmierza w stronę, która by ci się spodobała. Są opinie, że praca nauczycieli jest w pobliżu charytatywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.haye.cable.virginmedia.com 16.10.10, 13:21 No to nalezy walczyc dla nich o podwyzki/zasilki/paczki zywnosciowe a kwiatki zostawic w spokoju do szczerych i spontanicznych wyznan sympatii/milosci/wdziecznosci, moj drogi jd. Zalaczm bukiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.acn.waw.pl 16.10.10, 20:32 No tak, ale chaos i niedoskonałość świata (bo ta walka nic nie da) jest prawdziwie wzruszająca. Ten bukiet raczej mi się nie należy, ale tym bardziej go przyjmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.hsi2.kabelbw.de 16.10.10, 10:20 Wszystkiego najlepszego w szczegolnosci dla pana Brzozowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Szkola nr.7 czesc 86 IP: *.unitymediagroup.de 16.10.10, 21:14 ...no to i dla Pani Pawlowskiej, Pani Dziankowskiej i Pani Dyrektor Szkoly. Rok 2010 dobiega konca a na naszej stronce nie ma zadnych nowych zdjec. Czyzby nic nie bylo w tym roku do fotografowania?! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś