Dodaj do ulubionych

Olsztyn będzie drugim Sztokholmem

IP: *.eduroam.net.icm.edu.pl 11.10.10, 16:16
Słowa, słowa, piękne słowa, tylko konkretnych rozwiązań brak. Wszyscy zamierzają zrobić to samo, ale żaden nie mówi jak.

Jedynym sensownym powodem dla którego może warto byłoby na niego zagłosować, jest to że może jego partyjni koledzy z administracji centralnej sypnęli by więcej grosza Olsztynowi z budżetu centralnego.

Ja na razie wstrzymuje się od decyzji.
Obserwuj wątek
    • Gość: melon Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.10.10, 16:32
      Z tymi mistrzostwami świata w siatkówce w 2014 to niezła wtopa. Po pierwsze nie ma hali a nawet jakby powstała to miasta organizatorzy gdzie odbędzie się ten turniej już wyznaczone. Ale go ktoś na minę wrzucił hehe :)
    • Gość: klep Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 16:33
      szkoda ze nie zrobil tego jak byl juz prezydentem tylko uciekl z tonacego statku, wstyd
    • Gość: SSDD Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: 85.219.163.* 11.10.10, 16:42
      Już jeden chciał zrobić Irlandię, chyba trochę nie wyszło..dziękuję za tę kiełbasę wyborczą, już jadłem.
    • Gość: ukladzik Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.tpnet.pl 11.10.10, 16:43
      stop-rakowi.pl/skany/uklad_.jpg
      • Gość: Ala Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 16:48
        A to te mistrzostwa w siatkówce odbedą sie pod ratuszem? Inny pomysł nie przychodzi mi do głowy, wiem, ze Urania sie sypie i jest za mała - czyli hali nie ma. Pytanie samo się ciśnie - to gdzie zagrają? Niezły żarcik :))))
        • privus Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem 18.10.10, 01:42
          Jak widzisz, jest to następny program kpin skoku na stołki, a nie odpowiedzialny program wyborczy.
    • Gość: milio Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.10, 16:44
      był prezydentem, miał szansę się wykazać. nie zrobił tego a teraz co? frajerów szuka?
    • Gość: O co tu chodzi ?? Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: 66.45.237.* 11.10.10, 16:59
      ale dlaczego człowiek który mówi otwarcie że jest z Tuławek startuje na Prezydenta Olsztyna ? Znalazłem wywiad gdzie padają takie słowa : "Ale wyborcy jakoś nie zapomnieli o mnie. Szczególnie ci z Olsztyna. Ale i Tuławianie pokazali, że jestem dla nich ważny – zdobyłem w swojej wsi ponad 140 głosów na niewiele ponad dwieście oddanych. Jestem chyba więc nie najgorszym sąsiadem. "

no i kolejny cytat: "...Już jednak w 1994 roku spędziliśmy tu pierwszą wigilię. I tak jakoś zostało. Choć nadal mam mieszkanie w Olsztynie. W Tuławkach nie tylko jednak mieszkałem. Byłem tu jednym z organizatorów klubu sportowego Mgła Tuławki. Potem zagrałem w jednej drużynie piłkarskiej ze swoim synem. A nieopodal mojego domu mieszka inny znany Tuławianin, Piotr Bałtroczyk."

no i jeszcze jeden cytat: "Działacze partyjni zaś próbują mnie przekonać do startowania na stanowisko prezydenta Olsztyna. Jak na razie odmawiam…bo przecież ja jestem z Tuławek."

Więc ja pytam ! ? Co ta olsztyńska PO planuje ?? o co tu chodzi ?
    • Gość: bo_tak Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.10, 17:03
      Co to za prezydent który nie wie że miasta organizatorzy mś 2014 są już wyznaczone. CO ZA WSTYD. I jak zagłosować na kogoś tak niekompetentnego?
      www.sport.pl/siatkowka/1,65103,8492679,MS_2014__Polscy_siatkarze_zagraja_w_Lodzi__choc_Wroclaw.html
      • Gość: zb Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.10, 17:26
        Gość portalu: klep napisał(a):

> szkoda ze nie zrobil tego jak byl juz prezydentem tylko uciekl z tonacego statku, wstyd

Nie uciekł, tylko nie chciał być drugim Grzymowiczem przy Małkowskim. Nie mógłby nic zrobić, więc ustąpił. Miał honor.
        • Gość: zdziwiony? Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: 217.98.20.* 11.10.10, 19:31
          uciekł bo był mało merytoryczny, nie miał większości i nie potrafił sobie jej stworzyć. Grzymowicz w przeciwieństwie do JAnusza potrafił stowrzyć większość i faktycznie rządzić miastem, Cichoń nie ma szans z Grzymkiem.
    • privus Łatwiej zrobić go drugim Watykanem 11.10.10, 17:54
      Panie Januszu. Obawiam się, że w takiej sytuacji babcie znacznie prędzej swe dowody nawet spod ziemi wykopią i zagłosują na tak prominentny program prezydencki :)
      • Gość: Ej Re: Łatwiej zrobić go drugim Watykanem IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 18:50
        Miała być Japonia, potem Irlandia, teraz Sztokholm. Koniec zaś będzie jak zwykle. Zwłaszcza przy takim autorze programu, który już raz sobie z tym stanowiskiem nie poradził.
        • privus Re: Łatwiej zrobić go drugim Watykanem 11.10.10, 18:55
          Powiem bardziej dosadnie. Po prostu zbłaźnił się.
          • Gość: Marcin Re: Łatwiej zrobić go drugim Watykanem IP: *.146.60.22.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.10.10, 19:06
            Warmia i Mazury to zło konieczne dla kazdej kolejnej kasty politycznej po 89 roku w tym kraju, kogoś trzeba wystawić wiec jest Cichoń, czy wygra Cichoń czy Grzymowicz, Olsztyn bedzie przez każde układy polityczno-rządowe marginalizowanym zaściankiem
            • privus Re: Łatwiej zrobić go drugim Watykanem 11.10.10, 19:27
              Jedynym poważnym dotychczas oficjele, który zajmował się Olsztynem był Gomółka. Nie tylko OZOS powstał za jego czasów a jego zainteresowania Olsztynem sięgają już lat 40-tych.
            • Gość: 100%olsztyniak Re: Łatwiej zrobić go drugim Watykanem IP: 91.104.70.* 11.10.10, 19:34
              Tu masz racje ale trudno miec pretensje do centrali Tusk/Schetyna skoro olsztynska "PO"-czyt.Samoobrona sama blokuje rozwoj tego miasta
              1.3 lata temu na debacie o architekturze radna Ciunel(szefowa PO)powiedziala ze nie chcialaby zeby Olsztyn za bardzo sie rozwinal,byl za duzym miastem i nie przeszkadza jej ze jest prowincjonalny.Zgromadzonym na sali ludziom przeszly ciarki po plecach
              2.Byly prezydent Olsztyna Glazewski REZYGNUJE z przyznanych nam unijnych pieniedzy i inwestycji tak waznych dla rozwoju miasta jak uzbrojenie Tracka czy budowy centrum konferencyjnego czym zaskakuje Centrale i pania Minister Rozwoju.Zbrodnia na miescie!SZOK!
              3.Cala PO (tu zgoda z prezydentem Grzymowiczem)blokuja budowe nowych CH vide Galeria Warminska
              • Gość: Marcin Re: PO namiestnicy Warszawki IP: *.147.181.189.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.10.10, 20:20
                bo chłopaki i dziewczyny z PO na Warmii i Mazurach to namiestnicy Warszawki, oni maja pilnowac by drzewka rosły przy drogach dlatego zadnych ekspresówek do Olsztyna, by było cicho i bez samochodów dlatego zadntch Centrów Handlowych i opłaty za wjazd do śródmieścia,zadnych wiekszych zakładów pracy bo to się wiąze z przemysłem,jedynie na tramwaje i teatry sie zgadzają bo to jeszcze nie psuje skansenu, PO ma pilnować zeby Warszawka miała gdzie wypoczywać i co wspominac jak "wróci do metropolii" po wakacjach Olsztyn to ma byc miasteczko nad rozlewiskiem
                • Gość: swiatowy Re: PO namiestnicy Warszawki IP: 91.104.70.* 11.10.10, 20:48
                  Absolutna racja!Ciche spokoje miasteczko ,taki dom starcow z akademikiem.Podczas gdy setki mlodych mieszkancow Olsztyna wyjezdza z braku perspektyw co roku za chlebem do Irlandii czy Anglii Ci bawia sie kosztem rozwoju miasta uprawiajac swoja polytikierke.Ich pomysly na Olsztyn to sadzenie chabrow i fiolkow gdzie sie da .Miasto-Ogrod gdzie emerytom zyje sie cicho i spokojnie a gdzie warszawka raz w roku moze spedzic swoj urlop
      • Gość: swiatowy Re: Łatwiej zrobić go drugim Watykanem IP: 91.104.70.* 11.10.10, 18:59
        Organizacje Mistrzostw Swiata zawalil Arbuz!.To jemu wyskakiwaly te "ruchome piaski" w miejscu gdzie miala powstac hala przy Warszawskiej a pozniej okazalo sie ze jednak mozna tam zbudowac.Prosze zwrocic uwage na Czestochowe,ktora tez jeszcze nie ma nowej hali a ktorej budowa nawet nie wiem czy sie zaczela jest na tej liscie?.5 lat to bylo dla Arbuza za malo zeby zbudowac nowa hale i zglosic miasto do rywalizacji jednego z gospodarzy mistrzostw.Arbuz za to ma w planach budowe "stadionu" 2 X wiekszego jak w Ostrodzie i na tym sie skupia
        • Gość: eliza Re: Łatwiej zrobić go drugim Watykanem IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.10, 19:24
          No, a potem utrzymaj tę Halę z własnych zarobków.
          Cichonia lubię, ale niestety potrzebna jest ciągłość władzy na te 4 lata. Grzymowicz dokończy "małą modernizację" miasta. Mam nadzieję, że ludzie nie są tak tępi i nie zagłosują na "Kostropatego", bo wtedy będziemy mieli spektakl jakich mało. Połączenie "świeżo nawrócnego" z cenzoro-erotomanem w jednym.
          • Gość: hmm Re: Łatwiej zrobić go drugim Watykanem IP: 217.98.20.* 11.10.10, 19:32
            Grzymowicz to dobry wybór, Janusz sam opowiadasz że nie jesteś z Olsztyna, zrezygnowałeś z funkcji , po co ci to ? źle ci być posłem ? kazali ci ? czy może sam chciałeś ??
          • Gość: swiatowy Re: Łatwiej zrobić go drugim Watykanem IP: 91.104.70.* 11.10.10, 19:42
            Dlaczego niby mam utrzymywac hale z wlasnych zarobkow?Wystarczy ze utrzymuje burmistrza i powiatowych radnych,ktorzy zamiast siedziec gdzies w gminnej swietlicy na stolkach i brac na reke 1000 zl.trzepia kase i korzystaja z profitow jakie przynosi "rzadzenie"calkiem sporym ,wojewodzkim miastem
        • Gość: Krotkapilka Re: Łatwiej zrobić go drugim Watykanem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.10.10, 19:38
          "Platforma powołała specjalne zespoły, które mają pracować nad swoją wizją tego, w jakim kierunku powinien rozwijać się Olsztyn. Eksperci partii zajmą się, m.in. sprawami oświaty, zdrowia, gospodarki komunalnej, kultury oraz sportu i turystyki."

A gdzie k..wa Platforma była przez ostatnie lata? Powyzszym stwierdzeniem smiejecie sie nam, wyborcom w twarz - my obiecamy, wybierzcie nas, a potem sie zobaczy... zero. Jak zwykle. A przepraszam, daliscie zarobic kilku firmom konsultingowym chyba z Krakowa, ktore pomogly Wam w wyborach parlamentarnych.
          Tworzenie jakis fikcyjnych komisji ds. rozwoju to chyba slabiuki pomysl...
    • Gość: Cicho Sza Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.10.10, 19:53
      Cichoń to żałosna chorągiewka. Żałosna jest też cała olsztyńska Platforma z jej knajpianym pseudoszefem na czele i "działaczami" pokroju Łukaszka, co się w życiu żadną pracą nie zhańbił. Sztokholm? A to k...a wymyślili! To chyba radna Ciunel im pomogła. Doktorze od pszczółek, żyj sobie w spokoju w tych swoich Tuławkach i pozyskuj miód. Może być nawet z uszu, ale nie pchaj się do rządzenia miastem.
    • Gość: Fan PełO Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.10.10, 20:04
      rzucam za darmo pomysł do wykorzystania w kampanii: zróbcie sobie [b]olsztyńską Abbę[/b]. W składzie oprócz Cichonia i Janka Co Stracił Mandat Radnego powinna się też znaleźć twarze PełO w Radzie Miasta, czyli Radna Ciunel, wspierana doktórką Zakrzewską, tudzież przebranym za kobietę radnym Żakowskim. Cichoń śpiewający: Mamma Mia, Here I Go Again, byłby nawet wiarygodny.
    • Gość: jk 123 Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: 201.38.254.* 11.10.10, 20:37
      Ale jaja z tym programem, Sztokholm, a dlaczego k...... nie Tokio albo Praga, albo Londyn.
      W 5 minut pisaliscie ten program u Tandryka w knajpie ? Po ostatnich kilku latach przekretow PO panom z tej firmy w Olsztynie dziekujemy. Pryszczatemu tez dziekujemy. No i tym tam od Kacprzyckiego tez dziekujemy. Jest tylko jedna zagadka tych wyborow, w jaki sposob Grzymowicz uczyni V-ce prezydentem Szmita. Musi miec kogos do biegania po cmentarzach i imprezach okolicznosciowo-towarzyskich. A ten jak nikt inny nadaje sie do takich zadan, chyba nawet ukochal je nad zycie.
      Obstawiam rozklad glosow:
      Grzymowicz 80%
      Szmit 13%
      Malkowski 5%
      Reszta w granicach bledu statystycznego.
      • Gość: swiatowy Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: 91.104.70.* 11.10.10, 21:02
        Zlosliwosc dziennikarza i tyle.W GW pisano juz ze Olsztyn bedzie jak Las Vegas bo kurpiom reklamy po galach swieca
        Ja osobiscie wolalbym zeby Olsztyn byl tak jak podobnej wielkosci Malmoe i powstalo cos podobnego w naszym miescie np. na Glowackiego/Pilsudskiego do szwedzkiego "Turning Torso".Poki co Arbuz i kurpiaki z ratusza plus tuzy lokalnej archytektury zadecydowali ze Olsztyn ma miec ten ostrolecko-watykanski "sky line"
        • zygzak_fro.net.pl Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem 11.10.10, 21:21
          światowy, nie czepiałem się dziś, jak stwierdziłeś o raz kolejny, że Białystok to miasto o podobnej wielkości co Olsztyn, ale z Malo to trochę jednak przesadziłeś ;)
          Żeby nie było że jestem złośliwy - Turning Torso jest bardzo fajnym projektem ;)
      • Gość: jo Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 21:04
        Szmit to schizofrenik podobno
    • glupio.mondry Olsztyn będzie drugim Sztokholmem 11.10.10, 21:26
      Ciekawe, że jako poseł na Sejm RP p. Cichoń nie udzielał się i siedział, nomen omen, cicho. Dopiero wizja kariery spowodowała bicie piany i plany rodem z Samoobrony czy innych, znowu nomen, omen, POpulistów.

Pewnie biedaki tak wie, że przegra z kretesem nawet z Małkowskim, a czasowe ożywienie w działalności to tylko nadzieja na kolejny etacik w Sejmie lub inne lody ze strony PO.
      • privus Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem 11.10.10, 22:29
        W dwu poprzednich edycjach wyborów samorządowych wszystkie partie polityczne poniosły kompromitującą klęskę: w wyborach roku 2002 zaledwie 25% mandatów trafiło w partyjne łapy, a w roku 2006, to już była prawdziwa katastrofa: tylko nie całe 18% „merów” objęło swoje urzędy pod partyjnym szyldem. I nie przeszkodził temu już żaden medialny hałas.

W triumfalnie pokazywanych wyborczych statystykach o tej przykrości się nie mówi i tabelek nie pokazuje. Czy może dla tego, że do głupiego pospólstwa nie dotrze świadomość, że wybory w jednomandatowych okręgach wyborczych do sejmu, to zupełnie inne wybory i prowadzą do innych wyników???

Wiele wskazuje na to, że społeczeństwo ma już dosyć tego partyjnego rządzenia samorządami z central partyjnych.

Dlaczego Sejm zajmuje się wyborami do samorządów i uchwala im ordynacje wyborcze? Czy ta sprawa nie powinna pozostawać w gestii samych społeczności samorządowych, jak to się dzieje w krajach, w których samorządy terytorialne powstawały samorzutnie i spontanicznie, w czasach gdy tworzyły się ich państwowe struktury i konstytucje?

Np. w USA każde miasto decyduje samo jak wybierać, ilu wybierać, na jak długo, ile ma im płacić... Prawie wszędzie radnych wybiera się w jednomandatowych okręgach wyborczych. W San Antonio burmistrz otrzymuje jedynie 4000 USD na cały rok, a członkom rady miejskiej przysługuje jedynie 20 dolarów za każde posiedzenie!!!

Myślę, że warto zastanowić się nad istniejącymi faktami a nie dawać się uwodzić naiwnym bajeczkom serwowanym przez desygnowanych centralnie działaczy partyjnych. W przeciwnym razie nadal będziemy tkwili w tym betonowym uścisku politycznym doskonale znanym przed rokiem 1989, chociaż w nieco innym wydaniu.
        • Gość: Marcin Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.147.103.99.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.10.10, 23:09
          zgadza się tylko że w USA czy na zachodzie wszyscy politycy czy osoby publiczne pracuja w normalnych zawodach porwadza firmy,kancelarie sa lekarzami, buduja malują itd. a polityke traktują jak służbę dla społeczeństwa, a u nas jest nienormalnie, rosnie kasta zawodowych polityków mielących jedynie ozorem którzy nie wiedza co to praca bo nigdy jej nie zaznali, za to językiem realizuja się zawodowo.
          • privus Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem 11.10.10, 23:14
            I to jest właśnie naszą tragedią, że do polityki garną się życiowi nieudacznicy widzący swój awans życiowy jedynie w maksymalnym do granic możliwości objadaniu podatników.
    • Gość: adek Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.10, 23:15
      Szkoda Cię, Janusz
      Dostaniesz niezłe baty podczas tych wyborów, oj dostaniesz
      Na tym forum masz tego namiastkę
      Ale należy Ci się za trzymanie sztamy z tymi cieniasami
      Sam wybrałeś
      • Gość: yeaaah Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.10, 23:56
        Sztokholmem? Co tam Sztokholm. Od razu New York City w Juesej.
        • Gość: skok Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.olsztyn.mm.pl 12.10.10, 00:03
          I jeszcze załatwi nam: autostradę A1 lub A2, zależy czego będą chcieli wyborcy, Cannes w Olsztynie to będzie norma, mur chiński? Ty tylko kwestia pół roku. Piramida Cheopsa - stanie na plaży miejskiej, po remoncie. Przylądek Canaveral? Spoko, rakiety będą w Olsztynie śmigać, aż miło. A potem się obudzi :)
    • ol4 Olsztyn będzie drugim Sztokholmem 12.10.10, 00:17
      żeby Sztokholm został Sztokholmem to trzeba było przeprowadzić kilka zwycięskich wojen, obrabować pół Europy i te dochody zainwestować w upiększenie i rozwój miasta:)
      bez tego się nie obejdzie
      a tak na serio to ten kandytad pierniczy jak potłuczony...
    • Gość: franek Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.orange.pl 12.10.10, 00:19
      Słuchajcie, ale pomysł żeby odnieść się do jakiegoś przykładowego miasta na świecie zły nie jest.
      Ja zawsze chciałem poznać opinię naszych włodarzy, co jest w zasadzie dla nich wzorem, lub jakimś odnośnikiem. Wiadomo, że miasto typu Sztokholm to co innego niż Szanghaj i co innego niż Dubaj. Zupełnie różne filozofie tk budowy jak i funkcjonowania.
      Dlatego tak - chciałbym poznać opinie innych kandydatów na ten temat, tyle tylko żeby były merytoryczne - bo nie jest odpowiedzią że Sztokholm jest fajny i Olsztyn też może być - tylko powinno się wyjaśnić co należy poprawić i zrobić aby iść w tym kierunku - konkretnie, a nie pierdzielenie, że trzeba zrobić igrzyska tu i tam (w ogóle jakieś to strasznie populistyczne jest z tymi zawodami - co to ma wspólnego ze Sztkoholmem jako miastem to nie wiem).
    • Gość: miś bajkopisarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 09:04
      fajne bajeczki panie Pośle - odpuść sobie - mieszkańcy Olsztyna to nie tępe strzały żeby nabrać się na te puste słowa
    • bartlomiej.jasinski powiem tak 12.10.10, 11:15
      Tak Olsztyn stanie się Sztokholmem pod rządami Cichonia i PO (obecnie większość w radzie miasta), jak Polska stała się Irlandią pod rządami PO i Tuska.
      • Gość: :) Re: powiem tak IP: *.olsztyn.mm.pl 12.10.10, 11:26
        Pieprzę PiS, w tyłku mam SLD, PO nie ziębi, nie grzeje, PSL też mi lata. Ale scenariusz wygranej Cichonia tak: Olsztyn drugi Sztokholm (jak druga Japonia, Hiszpania, Irlandia), czyli puste i czcze gadanie a potem tematy zastępcze w postaci PR Małkowskiego (podawanie ręki, przecinanie wstążek, lans polityczny przed następnymi wyborami do Sejmu itp.). A chciałoby się normalnego gospodarza Olsztyna. W sumie tak patrząc, wygra Grzymowicz a jak nie wygra, to i tak wezmą go na zastępcę, bo osobiście uważam, że odnośnie wykorzystania środków unijnych i inwestycji, jest dobry w tym co robi. A wśród tych co startują nie widzę "wizytówki Olsztyna". Niemoralny Małkowski, co walił swoją żonę po rogach i oszukiwał Olsztyniaków, jaki to prawy mąż. Kłamstwo jest zawsze kłamstwem a oszukiwanie najbliższych (żony) to co powiedzieć o mieszkańcach? Cichoń? He, he :) Powinni go zatrudnić w wieczorynkach dla dzieci, z takim populizmem i opowiadaniem bajek :) I chyba już nie ma kandydatów. Lewica? Albo stara nomenklatura, albo nowi, co zbytnio nie wiedzą czego chcą i gdzie się znaleźli. Produkował się taki jeden Kacprzacki czy Kacprzycki, ale też cienki Bolek. Ale w sumie miło posłuchać fantazji ułańskich kandydatów, lub też biorącego na współczucie, walącego po rogach żonę Małkowskiego :)
    • Gość: kurek Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 13:31
      Cichoń na sołtysa Tuławek! Ja jestem za.
      • Gość: Ignacy od pacy Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: 201.38.254.* 12.10.10, 19:49
        Czyli Cichonia juz utopilim, jakoz i calom PO.
    • privus Tia. W wydaniu ukraińskim 12.10.10, 20:05
      Potrzebna jest praca u podstaw dla dobra wszystkich, a nie ukraińskie rezanie własnych nacjonalistycznych interesów.
    • Gość: analfabeta Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.ip.netia.com.pl 12.10.10, 22:20
      A posiada jeszcze coś naturalnego poza tymi wizjami, czy wszystko pozostałe w poprzek mu staje?

Panie doktorze Cichoń. Czy nie wstyd Panu robić z siebie i wyborców najzwyklejszych durni?
    • Gość: * Realne jest to tak samo IP: *.ip.netia.com.pl 12.10.10, 23:09
      jak przeciągnięcie Bałtyku pod Tuławki - U, ha Cochoń ponysła ma!

Powinien zając się raczej pisaniem mruczanych tekstów dla niemowląt. Przynajmniej nikt nie zarzucał by mu pajacowania wśród głupot.
      • Gość: Drogowiec Re: Realne jest to tak samo IP: *.pools.arcor-ip.net 12.10.10, 23:17
        To nie Sztokholm a Bangla_Desh!
    • ot48 Olsztyn będzie drugim Sztokholmem 12.10.10, 23:36
      Był już taki prezydent co obiecywał drugą Japonię, każdemu Polakowi po 100000zł. Obecny premier drugą Irlandię. Każdemu "emigrantowi" jak wróci do kraju "dobrobyt". To co szkodzi obiecać, że za rządów Cichonia Olsztyn stanie się drugim Sztokholmem, nic to nie kosztuje, jak się nie uda, /na pewno się nie uda/ to przy następnych wyborach wymyśli się inną bzdurę. Olsztyniacy to kupią.
      Liczenie na to że, mocodawcy Cichonia sypną kasą jest w obecnej sytuacji gospodarczej kraju nierealne. Olsztyn to Polska B i nikt nie będzie dobrodziejem.
    • Gość: SylwiaW Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 08:46
      "Chcemy być miastem, gdzie liczy się człowiek, miastem parków, z bogatą ofertą kulturalną."

Olsztyn - jeśli o minusy chodzi - to miasto wiecznego czekania na czerwonym świetle, ohydnego krajobrazu wokół dworca PKP, restauracji zamykanych przed 22:00, kiczowatych szyldów wokół Ratusza, bałaganu architektonicznego, braku promocji miasta, ukrywania wydarzeń kulturalnych (także międzynarodowych).
      A plusy? Starówka, krajobraz, jeziora.
      Nie skupiałbym się na agresji wobec Warszawy, raczej na tym, co sami możemy zrobić.
      • Gość: Ciekawy. Re: Olsztyn będzie drugim Sztokholmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 21:23
        A co możemy sami zrobić?
        • Gość: mk Co możemy sami zrobić? IP: *.ip.netia.com.pl 18.10.10, 00:58
          Przede wszystkim dokonać wyboru takiej Rady Miasta, która przynajmniej z marszu nie wchodziła by w proces perfidnej alienacji społecznej. Brak zależności między potrzebami i interesami szeroko ujmowanego społeczeństwa, a wartościami, decyzjami i działaniami władzy polityczno-administracyjnej w naszym mieście jest wystarczającym dowodem na to, by postawić tamę dla tego rodzaju urządzaczy dnia codziennego..
    • Gość: mk Wyjątkowo efektowne widowisko IP: *.ip.netia.com.pl 16.10.10, 03:03
      Co tam Sztokholm. Tego nam brakuje:
      www.wykop.pl/link/328430/zachod-ksiezyca-nad-gora-fujiyama/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka