Dodaj do ulubionych

adrien brody

IP: *.tor.primus.ca 13.03.03, 07:49
ja chcialam tylko wspomniec ze adrien brody jest niesamowicie przystojny-milo
wreszcie popatrzec na jakiegos amerykanskiego aktora bez kwadratowej szczeki
i rekiniego usmiechu- ujmujacy,czarujacy i szarmancki,ma w sobie cos ze
starego stylu gentelmenow,w pianiscie pasowal idealnie,jakby urodzil sie w
tej epoce,jest taki...przedwojenny...osobiscie jest moim idealem mezczyzny,za
kazdym razem gdy widze krotka migawke o nim....hmmm...no coz...nie
wspominajac o tym ze jest diabelnie utalentowany.....napiszcie co o nim
myslicie...pozdrawiam i trzymajcie kciuki za adriena w oskarowa noc

ps,i dlaczego adrien a nie adrian....
Obserwuj wątek
    • Gość: diego Re: adrien brody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.03, 12:37
      tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      nareszcie ktos, kto mysli tak samo jak ja!!!!!!!!!!!!!!!
      adrien po prostu musi byc moim mezem! jest w kazdym calu idealny, nos, dłonie,
      oczy, usmiech... umieram jak na niego patrze. i gra swietnie i w ogole jestem
      jego wielka zwolenniczka. jak nie dostanie oscara, to przestana wierzyc w
      akademie.
      • Gość: helen Re: adrien brody IP: *.tor.primus.ca 13.03.03, 21:28
        Gość portalu: diego napisał(a):

> tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > nareszcie ktos, kto mysli tak samo jak ja!!!!!!!!!!!!!!!
        > adrien po prostu musi byc moim mezem! jest w kazdym calu idealny, nos,
        dłonie,
        > oczy, usmiech... umieram jak na niego patrze. i gra swietnie i w ogole jestem
        > jego wielka zwolenniczka. jak nie dostanie oscara, to przestana wierzyc w
        > akademie.
        uff,dzieki ze odpisalas,milo podzielic sie z kims swoim odczuciami na tematat
        tego niesamowitego faceta, hehe,adrien bedzie moim mezem jednak:) caly czas to
        powtarzam...ale serio,jest idealny,jesli chodzi o wyglad,kiedy widze go
        gdziekolwiek to zapominam o wszystkim i nie moge sie napatrzec,mam nadzieje ze
        ma tak samo ciekawa osobowosc jak wyglad, ale jego role swiadcza ze napewno
        jest wrazliwy:) mmmmmmm,adrien..........
        ps.czy ktos spotkal go w warszawie,podczas krecenia Pianisty?
        ps2.kto uwarza ze jego rola w pianiscie jest genialna i zasluguje na oskara?
        ciagle spotykam sie z opiniami ze jest w tym filmie zbyt powsciagliwy i nie
        pokazuje emocji,ale nic bardziej blednego,ile emocji jest wypisanych na jego
        twarzy,a kazdej scenie,kto twierdzi inaczej,przespal film i wyzywam go do walki
        na miecze.......
        • Gość: Benek Re: adrien brody IP: *.chello.pl 14.03.03, 01:15
          Hehehhe cale Hollywood... tam z kazdego zrobia czlowieka idealnego.
          Odpowiednio ustawic do kamery, tu puderek, tam troche tuszu, tu szmineczka...
          tam ustawimy siwatełko.. taaaaak... jest idealny. Hehe.. jakby co nie obrazcie
          sie... ale taka jest prawda :D Telewizja i kino kłamie!
          • Gość: helen Re: adrien brody IP: *.tor.primus.ca 14.03.03, 05:19
            Gość portalu: Benek napisał(a):

> Hehehhe cale Hollywood... tam z kazdego zrobia czlowieka idealnego.
            > Odpowiednio ustawic do kamery, tu puderek, tam troche tuszu, tu szmineczka...
            > tam ustawimy siwatełko.. taaaaak... jest idealny. Hehe.. jakby co nie
            obrazcie
            > sie... ale taka jest prawda :D Telewizja i kino kłamie!

pan benek jest po prostu zazdrosny:)
            hmmm,adrien nie jest aktorem hollywoodzkim,przestanmy generalizowac,jest z
            nowego jorku i gra przewaznie w filmach niezaleznych i ambitnych, pozatym nie
            tylko w tym filmie wyglada pieknie,ale rowniez naturalnie,w prywatnym
            zyciu...no i zgadzam sie z "ten_no", nagrody akademii nie swiadcza o wartosci
            danego dziela, ale i tak milo kiedy sie takiego dostanie,bo z jakiegos glupiego
            powodu ,tradycyjnie sa po prostu prestizowe, no i co zrobic,glosno bedzie o nim
            dzieki tej figurce,zreszta juz jest,wiec jakie wnioski? a niech tam,nie musi w
            sumie dostac tego oskara,i tak ja wiem ze jest najlepszy....pozdr
      • Gość: ten_no Re: adrien brody IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 14.03.03, 02:07

> jak nie dostanie oscara, to przestana wierzyc w
        > akademie.

W akademie to chyba nikt nie wierzy. Kiedys (koniec lat 70-tych) wzialem do reki katalog nagrod Oscara - wszystkich rozdanych do tamtej pory. I mnie formalnie zatkalo: doslownie 80% tytulow filmow nagrodzonych Oscarami na przestrzeni lat albo mi nie mowily nic albo byly to kompletne gnioty.

Za to filmy arcydziela albo Oskarow nie dostaly w ogole, albo za jakies mniej istotne zaslugi. Np. "Odyseja kosmiczna" - Oskar za najlepsze efekty specjalne. W tym samy rako Oskara za najlepszy film dostal film... "Oliver!" (co?) Najlepszy rezyser: Carol Reed tez za ten sam film. Carol Reed jest dobry, ale akurat kudy "Oliverowi" do "Odysei kosmicznej". Albo "Obywatel Kane" - Oskar za scenariusz (ktory akurat jest najslabszym elementem w tym filmie). A najlepszy film w tamtym roku (1941): "How Green Was My Valley" (ze co?) Najlepszy rezyser: John Ford (ten sam film). Itd. w kolo Macieju.

Filmy, ktore dostaja Oskary sa to filmy widowiskowe, romansowe, z satysfakcjonujacym finalem. O tym juz pisalem poprzednio, ale glowna przyczyna tego stanu rzeczy jest fakt, ze czlonkowie akademii nie musza w ogole ogladac filmow, na ktore glosuja. Nie ma zadnego sposobu wyegzekwowania ani sprawdzenia tego. Czlonkowie akademii kilka tygodni przed glosowaniem dostaja po prostu filmy kandydujace do nagrod przyslane poczta do domu na plytach DVD i zaklada sie, ze ci ludzie w ogole sie pofatyguja i te filmy obejrza. Nic podobnego. Oni sa zbyt zajeci, nie mowiac juz o tym, ze z racji zawodu oni musza ogladac po 10 gniotowatych filmow dziennie i w domu juz raczej wola tluc kamienie niz ogladac filmy. Za to te plytki DVD ("academy screeners") z filmami, ktore w koncu jeszcze nawet nie sa przewaznie dostepne na rynku video, sa b. lubiane przez wszystkich krewnych i pociotkow takiego czlonka akademii i to *ci* ludzie wlasnie w decydujacy sposob wplywaja na rezultaty glosowania. Niestety, tak to jest. Dlatego wlasnie Oskar jest tak fatalnie dulszczyzniany i filisterski - glosuja na niego ludzie, ktorzy do kina ida normlanie tylko dla romansidla albo scen widokowych.

Pewnym wyjatkiem od tej reguly jest Oskar za filmy zagraniczne i za filmy animowane. Oba te typy filmowe sa w USA stosunkowo waskie i ludzie zajmujacy sie ich dystrybucja nawet sie troche na filmie znaja i sa do penwego stopnia entuzjastami (w odroznieniu od znudzonych i zmordowanych biurokratow stanowiacych wiekszosc czlonkow akademii z prawem do glosu).

Co do Adriana, to przypomnialo mi sie, ze Szpilman byl sasiadem mojej mamy. Ja go nie pamietam, bo wyprowadzilismy sie z tego domu na Odolanskiej jak mialem jakies 2 lata. I mama mowi, ze Brody nic do Szpilmana nie podobny, zupelnie inny typ urody. Ale to niewazne.
    • Gość: diego Re: adrien brody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.03, 14:01
      oczywiście, że w pianiscie zagral baaardzo emocjonalnie, tylko niektorzy sa
      ograniczeni.
      helen, mam pomysl: ty bedzies jego pierwsza zona, a ja drugą:)
      widzialas mordercze lato? tam dopiero zabojczo wyglada. zreszta z miesniami w
      cienkiej czerwonej linii tez jest niezly (ale pokazuje sie, ze tak powiem,
      okazyjnie).
      • Gość: helen Re: adrien brody IP: *.tor.primus.ca 14.03.03, 20:29
        wlasnie czekam zeby pozyczyc ten film,nie moge sie doczekac aby go
        zobaczyc,poluje teraz ba kazdy film z nim,czasami ciezko je dostac..widzialas
        moze Bread and Roses? polecam..a jesli chodzi o Cienka Czerwona Linie to
        chamsko wycieli jego dosc znaczna role,w rzeczywistosci mial o wiele wiecej w
        tym filmie do powiedzenia,ale w montazu sie go pozbyli,ghhrr...z morderczym
        lecie wyglada bosko....czyz nie kochasz jego pieknuch wlosow? bo ja
        owszem..pozatym,bylo takie jedno zdjecie,dawno temu je widzialam,z cienkiej
        czerwonej linii,jeszcze zanim wiedzialam o Brodym,i na nim wlasnie on jest z
        cala obsada prawie,siedza na jakims wzgorzu i sie smieja(Woody jest na srodku)
        no i kiedys dawno dawno temu wpatrywalam sie w to zdjecie i zastanawialm sie
        kim jest ten gostek,no i teraz jest moim najwiekszym idolem,ech..hmm...moze ja
        bede jego druga zona,on porzuci ciebie dla mnie i zostanie ze mna na zawsze,ale
        bedziemy zyli z toba w przyjaznych stosunkach i bedziem cie zapraszali na kawke
        albo obiadki:) co ty na to? pozdrawiam cie serdecznie
    • Gość: diego Re: adrien brody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.03, 22:21
      no wlasnie, ten irokez z morderczego lata... i obcisle koszulki z brytyjska
      flaga... ale moze sie rozczarujesz jego rola w tym filmie, bo pracuje tam
      jako... a zreszta, co ci bede mowic, i tak sie zdziwisz.
    • Gość: Kontiki Re: adrien brody IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 20:54
      A widziałyście go w teledysku Tori Amos? Ohyda! Głowa na ręce, brrr.
      • Gość: diego Re: adrien brody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.03, 21:10
        ja widzialam!! zadna ohyda, fantastyczne! tylko na koncu caluje sie z tori, a
        to juz nie jest takie fajne.
        • Gość: helen Re: adrien brody IP: *.tor.primus.ca 16.03.03, 02:43
          dlaczego? co jest zlego w calowaniu sie z Tori Amos,to piekna kobieta....i wiem
          jaki jest jego zawod w morderczym lecie..az sie martwie..ale zobacze go juz w
          przyszlym tyg wiec...i tak go kocham...jaki jest tytul tego teledysku??
          pozdr,buzka,......acha,jesli on wystapil w jej teledysku tzn ze lubi jej muzyke
          a jesli lubi jej muzyke to jest perfekt dla mnie,heh
    • Gość: qwerty Re: adrien brody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.03, 15:53
    • Gość: zdenkowa Re: adrien brody IP: 217.30.135.* 18.03.03, 21:38
      Jaki fajny wątek!!Jak milo ze sa ludzie którym tyle przyjemnosci sprawia
      Adrien.Ja również go lubie i uważam że jest "niepospolicie przystojny" jak
      pisał Dostojewski o Raskolnikowie, ale nie jestem zachwycona jego rolą
      w "Pianiscie"-cóż musze jeszcze raz zobaczyć...
      Oscara chyba nie dostanie, co?
      Ja bym chciała żeby mimo wzystko dostał Daniel Day-Lewis :-)
      Pozdrawiam obie żony Adriena!!! :-)
      • Gość: Milka Re: adrien brody IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.03, 00:57
        Urode, taka raczej nie amerykanska odziedziczyl raczej po matce wegierce.

Do tej pory kojarzyl mi sie z rola psychopaty w filmie "Oxygen".
        Byl strrraszny.
        • Gość: diego Re: adrien brody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.03, 11:59
          naprawde? nie widzialam tego filmu. dobry? czy adrien gonil kogos z nozem z
          obledem w oczach? suuuuper!
          • Gość: Milka Re: adrien brody IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.03, 12:24

> naprawde? nie widzialam tego filmu. dobry? czy adrien gonil kogos z nozem z
            > obledem w oczach? suuuuper!

Porywa zone milionera, zakopuje ja w drewnanej skrzyni w lesie. Podczas
            przekazywania okupu daje sie zlapac i w tym momencie zaczyna sie wyscig z
            czasem. Wiecej nie powiem. Naprawde film warty obejrzenia!

Pozdrawiam
      • Gość: helen Re: adrien brody IP: *.tor.primus.ca 20.03.03, 04:39
        pozdrawiam zdenkowa rowniez:) kurcze,musze pozyczyc wszystkie jego filmy,to moj
        cel....wlasnie nagralam sobie krociutki reportaz na jego temat z jednej stacji
        telewizyjnej,bylo pare fragmentow z Summer of Sam- It's all in the
        attitude...it's all in the attitude.....

ps...czy znacie moze jakies strony jemu poswiecone? bo ja szukalam i jest dosc
        marnie na necie jesli chodzi o jego osobe..moze powinnam sama zalozyc cos...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka