Dodaj do ulubionych

Sushi Bar w Elblągu

22.11.08, 16:06

Pierwszy sushi bar powstaje w naszym mieście.

Trwa adaptacja pomieszczeń po dawnym barze Przysmak
działającym w tym miejscu (bez powodzenia) parę
lat. Lokal dzierżawiony od byłego Prezesa
spółki Elzam-Holding.

Otwarcie: jeszcze w tym roku
Ceny: na razie brak danych
Obserwuj wątek
    • generallo Sushi Bar w Elblągu też splajtuje :( 22.11.08, 16:20
      Podobnie będzie i z Sushi Barem.
      Nie ma u nas wielu amatorów surowej ryby,
      bo tym jest właśnie sushi.
      A ponadto jest to danie,
      jedzone głównie w Japonii.

Przydało by się więcej lokali typu;
      Naleśnikarnie oraz Pierogarnie.

A tu zamiast wspomnianych wcześniej lokali,
      powstanie coś co nie po krótkim czasie upadnie.
      • Gość: s Re: Sushi Bar w Elblągu też splajtuje :( IP: *.elb.vectranet.pl 22.11.08, 20:51
        Generallo twoja opinia jest wrecz godna smietnikowego analityka.
        • generallo Pomyśł trochę 22.11.08, 22:03
          Komu się będzie chciało jeść pałeczkami i to surową rybę :(
          • mrjulek Re: Pomyśł trochę 22.11.08, 22:09
            Na przeciwko mojej pracy we Wroclawiu jest SushiBar i choc ja
            osobiscie tam nie chodze, bo nie lubie ryby w takiej postaci, to
            zawsze jest tam sporo osob. Co wiecej, we Wroclawiu sushibarow
            powstaje coraz wiecej, wiec mysle, ze w Elblagu tez to sie przyjmie.
            Poza tym, zawsze to kolejny punkt do "atrakcji gastronomicznych"
            Elblaga:)

Pozdrawiam z dalekiego poludnia!
            • Gość: pawel1478 Re: Pomyśł trochę IP: *.elb.vectranet.pl 22.11.08, 23:30
              genio ;) powiem Ci ze ja bede jadl w owym barze :) sushi smakuje
              wysmienicie szczegolnie w Japonii ale w Elblagu pewnie tez bedzie
              niezle.
              Pozdrawiam.
              • Gość: ekotechnologia Re: Pomyśł trochę IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 09:56
                Szkoda ze nie na Starówce.
                • Gość: alek Re: w elblągu sushi... o rety!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 19:32
                  to nie to miasto na sushi!!!!warszawka nawet tczew ale nie
                  elblążkowo gdzie ludzie bez kaski???tak wiem że to
                  słabusz.....otwieraja ale boje sie o czystosc bo oni z tym nie
                  bardzo a to ryby....i to surowe!!!!
              • generallo Twój wybór 23.11.08, 11:21
                Ja tam wolę Pierogi lub Naleśniki :)
                • Gość: ciołek Re: Twój wybór IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 11:55
                  Generallo ciolku zrozum, ze jak ty tam nie bedziesz chodzil to lokal
                  nie zbankrutuje przez to!
            • generallo Ale nie ma co... 23.11.08, 11:20
              ...porównywać Wrocka do Elblążkowa.
              Wrocek ma ponad 500 tys. mieszk.
              a Elblążkowo niecałe 130 tys. mieszk.

A gdyby tak w Bażantarni otworzyć 2 po Wrocku Ogród Japoński?
              • Gość: ss Re: Ale nie ma co... IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 11:55
                Generallo nic nie stoi na przeszkodzie abys otworzyl.
                • francuz_el Re: Ale nie ma co... 23.11.08, 14:07
                  Generallo wypowiadający się na forum zawsze powoduje szeroki uśmiech na mojej
                  twarzy. Oby tak dalej!;-P
                  • wojti_el Re: Ale nie ma co... 23.11.08, 14:26
                    Francuz ale on to mowi całkiem poważnie.... co już nie jest tak bardzo śmieszne:)
                    • francuz_el Re: Ale nie ma co... 29.11.08, 00:52
                      Fakt, to nie jest śmieszne, a żałosne. Co nie zmienia faktu, że uśmiech z mojej
                      twarzy nie znika;-P
              • mrjulek Re: Ale nie ma co... 23.11.08, 15:14
                A jak piałeś, ze wroclawskie STP takie swietne, to mozna bylo
                porownywac, he?
          • Gość: Ja Re: Pomyśł trochę IP: 159.245.16.* 06.09.10, 16:57
            Widać, że Elbląg to twoje miasto. Najchętniej byś jadł schabowe i pierogi. Jesteś dokładnie jak to miasto: nudny, nijaki i umierający
    • Gość: gość Re: Sushi Bar w Elblągu IP: *.aster.pl 23.11.08, 16:49
      Pomysł na pewno ciekawy, ale myślę, że nie sprawdzi się w Elblągu, ze względu na
      stosunkową małą ilość mieszkańców w mieście, a wśród nich jeszcze tych, którzy
      zdecydują się na zakup wcale nie taniego sushi. Oczywiście, życzę jak
      największych sukcesów.
      • Gość: polik Re: Sushi Bar w Elblągu IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.11.08, 17:59
        stosunkowa ilosc mieszkancow w miescie? skad te twoje analizy?
        • Gość: J&D Re: Sushi Bar w Elblągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 20:32
          Elblag to nie miasto na takie nowinki kulinarne.Tez uwazam ze szybko
          bedzie plajta.
          • piszacynaforum Re: Sushi Bar w Elblągu 28.11.08, 19:14

"Sushi Bar Tokyo"
            nazwa jest już widoczna, podobnie
            jak część z planowanego menu na zewnętrznej reklamie.
            W środku - obiecująco...

Rzeczywiście pionierom zwykle wiatr w oczy
            ale jak się uda to ciężko będzie kolejnym
            z tym samym pomysłem.

Rynek oceni ten pomysł.
        • Gość: mnich Re: Sushi Bar w Elblągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 16:38
          no jak mareczek sie juz za to bierze???co fryzjernia nie wypaliła
          zabawnej rodzince????teraz zabawna rodzinka otwiera tokyo ale
          ubaw!!!!
      • Gość: gość sushi Re: Sushi Bar w Elblągu IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 17:02
        Niebo w ustach. Pojechaliśmy, spróbowaliśmy , hmmmm palce lizać!!
        Do tego przedni ubaw z tymi patyczkami. Uśmieliśmy sie po pachy.
        Maki super, do tego zupa rybna niesamowita. Nigdy wcześniej nie
        jedliśmy czegoś tak pysznego. Do tego eleganckie wnętrze!!
        Gorąco polecamy :))
    • zawszemamracje Re: Sushi Bar w Elblągu 01.12.08, 19:53
      Elblag to nie miejsce na Sushi Bar.W lipcu juz nie bedzie sladu po nich widac.
      • generallo w/g mnie to już w marcu lub kwietniu... 01.12.08, 21:27
        Tego baru już nie będzie pod tym adresem
        • Gość: TOKYO-SUSHI WITAM IP: *.gprs.plus.pl 04.12.08, 11:24
          Ciesze się że tak głośno robi sie na temat nowej restauracji SUSHI w
          Elblągu jestem jej menagerem.
          Restauracja otwiera się 13 grudnia więc serdecznie zapraszamy
          wszystkich ciekawych i zainteresowanych japońską kuchnią,będzie
          wyśmienita,mamy już bardzo dużo tel. z prośbą o rezerwację więc czekam
          i zapraszam
          • generallo Ale pechową datę wybraliście :( 04.12.08, 15:01
            Poza tym 13 grudnia kojarzy się z wprowadzeniem stanu wojennego :(
            Więc czarno widzę waszą przyszłość w Elblągu :(
            • Gość: pawel1478 Re: Ale pechową datę wybraliście :( IP: *.elb.vectranet.pl 04.12.08, 16:07
              genitalio ja czarno widze twoja samotna przyszlosc hahaha
              • Gość: genitalio Re: Ale pechową datę wybraliście :( IP: *.elb.vectranet.pl 04.12.08, 20:40
                Proszę cię nie myl mnie z innym użytkownikiem forum.
          • Gość: mnich Re: WITAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 15:14
            a kto bedzie kucharzyc??jasia czy marek???o rety co za parodia!!!
            • Gość: Inny manager Do managera baru sushi IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.12.08, 18:00
              Czy macie japończyka na etacie?
          • Gość: Maciek Re: WITAM IP: *.aster.pl 04.12.08, 19:50
            Mam nadzieję, że to prowokacja. Bo widać, że z Ciebie żaden manager, co najwyżej
            menager :-) kompromitacja.
            • francuz_el Re: WITAM 05.12.08, 09:57
              Ja tam kibicuję właścicielom, kim by oni nie byli. To zawsze coś nowego w morzu
              elbląskiej gastronomicznej beznadziei. W sumie standard, że pojawiają się
              złośliwe opinie, zawiść to nasza cecha narodowa.
              • Gość: piszacynaforum Spadaj IP: *.elb.vectranet.pl 05.12.08, 14:42
                To ty jesteś beznadziejnym facetem francuz :(
                To że się wypinasz na swoje byłe miasto źle o tobie świadczy.
                Współczuję Wrocławiowi takiego debila :(
                • Gość: regres Re: Spadaj IP: *.elb.vectranet.pl 05.12.08, 19:42
                  Chyba mylisz pojęcia,we Wrocławiu mieszka mrjulek.
                  • Gość: gość sushi Re: Spadaj IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.08, 22:16
                    Ja też trzymam kciuki za biznes i życze żeby utarli nosa
                    niedowiarkom !

No ale jeżeli reszta mieszkańców tego miasta są tak zgorzkniali jak
                    i złośliwi jak ci co sie tutaj wypowiadają to gratuluja odwagi
                    ludziom , którzy próbują wprowadzić między nich coż inowacyjnego i
                    muszą się przez ten chory mur przedzierać... No i chyba ciesze się
                    że tam nie mieszkam. Chociaż ....z chęcią zajade na sushi :))
                • mrjulek Re: Spadaj 12.12.08, 22:55
                  No wlasnie! To ja mieszkam (jeszcze) we Wro;)
                  • francuz_el Re: Spadaj 13.12.08, 12:10
                    Mrjulek, mam zamiar wybrać się do Wrocławia na weekend po Nowym Roku, więc
                    "debil" jeszcze bardziej wypinając się na Elbląg, tam pojedzie zaszaleć. Niech
                    się Wrocław boi;-)
                    • Gość: mnich Re: troszke lipka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 09:28
                      był koleś w tej knajpie i lipa nie potrafią robić ryby ale jak na
                      elblag to i tak sie nikt nie zna...ha ha hanie za dobre to sushi ale
                      może za 3 latka się nauczą robić czekamy !!!
                    • mrjulek Re: Spadaj 14.12.08, 11:26
                      O! Fajnie, jak bedziesz mial czas - dac znac, mozna wyskoczyc na
                      jakis sok i poznac tego "kontrowersyjnego";) Francuza:D

Pozdrowki!
                      • Gość: AborygenMiejscowy to dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 16:47
                        Z dziką rozkoszą odwiedzę ten przybytek, bo wszystko, co z morza i wody
                        uwielbiam. Co do klienteli to sadze, że ludzie młodzi będą dominować. Starszaki
                        wychowane na kotletach mielonych i schabowym z kapustą - nie koniecznie toto
                        będzie im konweniować.
                      • francuz_el Re: Spadaj 14.12.08, 21:59
                        Nie ma problemu. Będziesz pierwszym, który się o tym dowie:-)
                        • Gość: zapraszamy restauracja TOKYO-SUSHI IP: *.gprs.plus.pl 19.12.08, 11:39
                          RESTAURACJA CZYNNA OD 12 -22
                          OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU DO KOŃCA STYCZNIA OD LUTEGO PONIEDZIAŁKI
                          BĘDĄ NIECZYNNE TEL DO RESTAURACJI 055 233-33-85
                          ZAPRASZAMY
                          • Gość: gosiax Re: restauracja TOKYO-SUSHI IP: *.acn.waw.pl 20.12.08, 11:39
                            świetnie,na święta zjeżdżam do mojego rodzinnego elbląga i wielka chęcia zajde
                            na sushi:)
                            • generallo SUSHI zamiast KARPIA :D 20.12.08, 12:07
                              Jak to się obyczaje zmieniły
                              • Gość: ss Re: SUSHI zamiast karpia?????? IP: *.elb.vectranet.pl 20.12.08, 12:46
                                Generallo, a kto to powiedział? Wez przestan wkoncu miec jakies
                                swoje dziwne fanaberie;)
                                • Gość: mózgi Re: SUSHI zamiast karpia?????? IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.12.08, 00:31
                                  ale debile.brak slow.
                                  • piszacynaforum wróćmy do analizy generallo 16.04.09, 12:28
                                    1 grudnia 08` użytkownik "generallo"
                                    napisał "w marcu/kwietniu tego baru już nie
                                    będzie pod tym adresem" komentując doniesienia
                                    o otwarciu Sushi-Baru przy ul. Giermków w Elblągu

nie wiem w jakiej kondycji ekonomicznej jest obecnie
                                    to przedsięwzięcie ale prognoza gospodarcza "generallo"
                                    okazała się błędna

to tak dla przypomnienia w połowie kwietnia 09`

• generallo Czy ja tobie pozwoliłem? 16.04.09, 14:15
                                      A czy ja tobie pozwoliłem cyt. moje wypowiedzi na forum?
                                      Raczej nie, więc proszę cię o ich skasowanie.
                                      • mrjulek Re: Czy ja tobie pozwoliłem? 16.04.09, 15:19
                                        Nie musisz pozwalac na cytowanie. Internet jest przestrzenia
                                        publiczna i jesli tylko cytujacy podaje zrodlo wypowiedzi, to ma
                                        prawo ja cytowac.
                                        • generallo Tyle że.. 16.04.09, 16:03
                                          ja nie cyt. waszych wypowiedzi,
                                          bo uważam że nie mam do tego prawa.

więc jeśli ktoś chcę mnie cytować,
                                          niech wystąpi o moją zgodę.
                                          • Gość: Ja Re: Tyle że.. IP: *.elblag.vectranet.pl 16.04.09, 18:22
                                            bueheheh ale się głupio tłumaczysz... ;D
                                            • Gość: J&D Re: Tyle że.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 22:17
                                              A ten bar jeszcze istnieje? Jesli tak to pewnie nie dlugo bo lepsze
                                              lokale w EB juz plajtowaly.
                                              • orysiowa Re: Tyle że.. 02.05.09, 08:06
                                                Byłam, spróbowałam, jestem zadowolona :) wystrój przyjazny, ceny normalne. polecam
                                                • Gość: krisss Re: Tyle że.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 18:41
                                                  byłem 2 razy, spróbowałem, jestem zadowolony :) wystrój przyjazny, ceny trochę
                                                  za wysokie ;), polecam również, bo jak tam byłem i zawsze kiedy obok lokalu
                                                  przechodzę, nikogo tam nie ma, a chciałbym, żeby lokal utrzymał się na rynku,
                                                  żebym tam mógł jeszcze nieraz się wybrać
                                          • Gość: swiatowy Re: brawo genitallo! IP: 91.104.120.* 02.05.09, 13:00
                                            Genitallo brawo!Swoja nieprzecietna inteligencja zaginasz tu
                                            wszystkich.Nie daj sie!
                          • Gość: z wawy Re: restauracja TOKYO-SUSHI IP: 85.222.87.* 28.06.09, 15:06
                            jesli restauracja wyglada tak, jak jej strona www, to z pewnoscia jest to
                            swietne miejsce do spedzania czasu... powodzenia!
                            • Gość: AborygenMiejscowy Re: restauracja TOKYO-SUSHI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 15:28
                              Byłem, zobaczyłem, zamówiłem i zjadłem - ku wielkiej atencji mego żołądka i
                              zmysłów smaku. Zdecydowanie polecam - kolejne miejsce w Elblągu odbiegające od
                              komuchowatego stndardu.
                              • piszacynaforum Sushi Bar przetrwał I rok 21.12.09, 23:34

Podobno w tej branży a już szczególnie w
                                tej branży w Elblągu przetrwać pierwszy rok
                                to duża sprawa. To odnotujmy, że gorąco
                                dyskutowany i analizowany na Forum Sushi-Bar
                                w Elblągu funkcjonuje na rynku już rok.

Znany analityk gospodarczy tego Forum
                                "generello" wyliczał swego czasu skrupulatnie,
                                że działalność okaże się fiaskiem na przełomie
                                marca i kwietnia po półrocznej walce o klienta.
                                Tym razem nasz ekonomiczny guru się pomylił.

Oczywiście za wcześnie prognozować czy za rok
                                o tej porze będzie jeszcze o czym pisać ale
                                ten przykład pokazuje, że warto podejmować ryzyko
                                dla pewnych przedsięwzięć w naszym mieście.

Tymczasem na horyzoncie na początek 2010r.
                                nowy obiekt do komentowania na Starówce -
                                klub z mini sceną oraz ambicjami organizowania
                                koncertów. Więcej informacji wypłynie przed
                                Walentynkami...
                                • Gość: mieszkaniec Re: Sushi Bar przetrwał I rok IP: *.elblag.vectranet.pl 22.12.09, 21:22
                                  Ja powiem tylko jedno. gratuluje firmie wytrwalosci na naszym rynku. Mialem
                                  niedawno przyjemnosc rozmowy z szefem restauracji chinskiej w Sopocie i Wawie, i
                                  powiedział ze ten nasz lokal nie jest w 100% w pełni chinski, że brakuje mu
                                  jeszcze troche doswiadczenia i ogolnie techniki w przyrzadzaniu tego
                                  wszystkiego. To jest tylko opinia subiektywna ja jeszcze ani razu w tej
                                  restauracji nie byłem.
                                  • Gość: Jasiou Re: Sushi Bar przetrwał I rok IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.09, 22:55
                                    Sushi bar to kuchnia japońska, a nie chińska, co jest dużą różnicą ;)
                                  • Gość: mieszkaniec Re: Sushi Bar przetrwał I rok IP: *.elblag.vectranet.pl 23.12.09, 18:28
                                    nio o japonska mi choodzilo:P
    • Gość: tytus wyjatkowo słabe sushi IP: *.chello.pl 19.01.10, 11:02
      Byłem i zjadłem niestety zarówno sama restauracja jak i smak "sushi" odbiegają
      od realiów japońskiej kuchni tak bardzo ze nie polecam tej restauracji osoba po
      raz pierwszy próbujących sushi. Pisze to nie tylko jako wieloletni pracownik
      sushi barów, ale tez ich bywalec... Nie zgodzę sie z opinia ze w elblagu
      potrzeba wiecej nalesnikarni, sushi bar jest tu jak najbardziej na miejscu tylko
      czemu wyglada i smakuje Tu wszystko jak 'packa' :P A style zarowno japonskie jak
      i europejskie są tu wymieszane w jednym kotle...
      • Gość: koleżanka Re: wyjatkowo słabe sushi IP: *.warszawa.mm.pl 16.11.10, 19:41
        prawda.
    • Gość: kelner Re: Sushi Bar w Elblągu IP: *.free.aero2.net.pl 30.03.17, 21:35
      Oj..... to bar nie restauracja ogólnie miejsce dla spotkań geyów a jedzenie nie ma wiele wspólnego z sushi,Nie dość że kroją.. jak za sushi to jeszcze odgrzewaja kilku krotnie pozostałości,co z nimi robią? to czuć sama sól i niesmak po kimś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka