Dodaj do ulubionych

Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes...

• prezes0071 Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... 20.08.11, 12:08
      Powiedzmy sobie szczerze PiS tych kontroli lepiej by nie zrobił
      pozdrawiam Grabarczyk PO
      • prezes0071 Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f 20.08.11, 12:09
        prezes0071 napisał:

> Powiedzmy sobie szczerze PiS tych kontroli lepiej by nie zrobił
        > pozdrawiam Grabarczyk PO
    • alinaw1 Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... 20.08.11, 12:08
      W szkole organizujemy na corocznych piknikach loterię - dzieciaki się cieszą, nie ma żadnego zarobku, bo kasa idzie na cele szkolne, mamy pieką ciasta, które też sprzedajemy po 1-2 zł zbierając z tego też na cele szkolne (np. piłki). W obawie przed nalotem skarbówki, trzeba chyba zmienić tradycję, a na dofinansowanie na piłki czekać od gminy, która i tak pieniędzy nie da. Paranoja.
      • Gość: M Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: 195.82.182.* 20.08.11, 12:38
        Loterie w szkołach nie podlegają przepisom o grach losowych. I o ile nie ma z nich żadnego dochodu, a każdy los wygrywa, to możecie je legalnie prowadzić. Polecam zapoznanie się z Ustawą o grach losowych i zakładach wzajemnych.
      • Gość: melania Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.play-internet.pl 20.08.11, 12:46
        kasa fiskalna ze 4000 zł kosztuje ,jak ja kupić i używać przez dwa dni w roku ,
        komu to się opłaca ?
        chyba tylko sprzedawcy kas na tym zarobią , bo ci strażacy najwyżej po 50 zł na łba ,
        inicjatywy społeczne powinny być inaczej rozliczane ,skoro zarobek idzie na wydatki w danym środowisku ,gminie itd. a ludziska pracują za darmo ,to państwo i tak ,na tym zarabia ,

• orciogazeta GROM tez tam był ? Szkoda, bo babcie i strazacy są 20.08.11, 12:53
        niebezpieczni. Szczególnie jak piwo na wiejskim festynie sprzedają. A jak jeszcze majż kolorowe chusty w kramach to już w ogóle po SEALS dzwonić trzeba. A szkolne loterie to dopiero finansowy przekręt .... Wpadnie Wam teraz banda ze skarbówki i rozpędzi dzieciaki. A co, niech się uczą, że nie ma miejsca dla altruistów w tym chorym kraju. A zwolnienie z podatków jak już ktoś wspomniał dotyczy tylko bandziorów z Pruszkowa, bo oni mogą z pałami przyjść, to lepiej nie ryzykować.
    • Gość: M!R Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.161.246.94.ip4.artcom.pl 20.08.11, 12:12
      Skoro cała akcja zakończyła się 500 zł. mandatem ciekawe jaki był jej wymiar ekonomiczny - koszt wysłania ekipy UKSu pewnie przekroczył wielokrotnie wartość "mandatu". Natomiast smrodek moralny i podważenie zaufania do Państwa jako takiego pozostał. Bezcenne.
    • Gość: GiM Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.11, 12:12
      No i wystrzelili z czołgu do ....wróbla.A "zaczaić" się na prawdziwe przekręty - ale to nie - bo można i wpie..ol dostać - a i awans może się nie zdażyć...
      • janus-z333 Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f 20.08.11, 12:19
        Właśnie te małe przekręty,są najboleśniejsze.Nikomu nie liczę pieniędzy,ale za wszystko muszę płacić,w odróżnieniu do rolnika.To on żeruje na mnie,mając bezpłatne ubezpieczenia,służbę zdrowi,nie płaci podatku,to jest największy przekręt.Po co piszesz po próżnicy,gdybyś się głębiej zastanowił,nie pisał byś takich bzdur.
        • Gość: GiM Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.11, 12:38
          Do "janus-z333"
          Gdybyś co nieco posiadł wiedzy o rolnictwie - to wtedy się odezwij - a nie pieprz bez sensu. Sam prowadzę firmę -produkcja (w roku 2010 miałem 11 kontroli (różnych) i wszystko OK!) - nie jestem rolnikiem - ale znam doskonale problemy wsi, (nie WSI). Dowiedz się więcej o podatkach i wówczas możemy podyskutować. Może pojedź na wieś - spróbuj sie "leczyć" w NFZ, spróbuj coś zrobić - wówczas może coś do Ciebie dotrze co i jak. A "uszczerbków" na podatkach szukają u tych maluczkich - których nie stać na prawnika aby się wybronić - u tych którym można zarzucić niezgodność zegara kasy fiskalnej o kilka minut, którym można udowodnić (kiosk) że nie wydał paragonu za bilet - no bo ich jest dwóch - więc mają rację - a paragon leży w koszu - bo "klient-kontroler" odszedł od okienka. itp. Zbyt mało widac masz do czynienia z organami Państwa aby mieć ugruntowane zdanie na ten temat.
    • janus-z333 Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... 20.08.11, 12:15
      Utarło się w państwie polskim,że rolnikowi wolno wszystko.Od nie płacenia podatku dochodowego,ubezpieczenia,teraz festyn pierogów.Czy musimy wszyscy na rolników pracować,by ci mięli darmową służbę zdrowia,darmowe ubezpieczenie na życie,dopłaty,odszkodowania za klęski pogodowe,klęski urodzaju,dołki czy świńskie górki.Przepracowałem 45lat,jestem emerytem,płacę ubezp.zdrowotne,246zł,podatek,233zł,
      do tego PZU,400zł.rocznie,ubezpieczenie mieszkania 800zł.rocznie,i nie mam się do kogo zwrócić by pokrył mi straty za uszkodzenie przez burzę i wiatr mieszkania,bo mimo wszystko PZU wszystkich strat nie zrekompensuje.Dlaczego więc festyn na którym zarabia ktoś pieniądze ma być nie opodatkowany.Wszelkie akcje charytatywne sa opodatkowane.Nie zazdroszczę rolnikom,ale nie można być ponad wszystkimi.Dlatego życzę sobie by PO wygrała wybory,sama bez koalicjanta stworzyła jednopartyjny rząd,który ukrócił by samowolkę PSL,kótre aby utrzymać się przy korycie robi wszystko by nie stracić wyborców na wsi.
      • Gość: Pracownik Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.dynamic.mm.pl 20.08.11, 12:26
        a co wpie...sz ? korzonki które wykopiesz sobie w lesie, tacy debile jak ty z postawą roszczeniową , nie rozumiejący pewnych uwarunkowań to zakała współczesnego społeczeństwa
        • Gość: gregger Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.197.90.2.edial.pl 20.08.11, 12:57
          Widzę, że czytanie ze zrozumieniem sprawia Tobie sporo trudności.
          Przecież to właśnie Janus w swoim poście piętnuje roszczeniową postawę rolników, którzy chcą żyć na koszt reszty społeczeństwa i nie zamierzają płacić jakichkolwiek podatków od dochodu, ubezpieczeń społecznych i zdrowotnych. Nie jest trudno domyśleć się że jesteś jednym z nich.
    • Gość: bemol Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 12:15
      Podzielam zdanie pań z kramów. dodam że jestem zagorzałym przeciwnikiem płacenia czegokolwiek takim złodziejom jak zus i skarbówka. wyciągaja łapy po nie swoje pieniądze ale jak już trzeba coś od nich uzyskać to "spierda..J". Jako ciekawostkę dodam że przez ostatnie dwa lata pracowałem jako nauczyciel, stracilem pracę, zapisałem się na bezrobocie i dowiedziałem się że UWAGA !! nie dostanę zasiłku bo....... ZA MAŁO PAN ZARABIAŁ.... :)
      Przecz ze skarbówką i zusem - złodziejami którzy wydaja kasę na coraz bardziej finezyjne gmachy, premie i uwaga np. refundację własnych wczasów np w tunezji (głośna sprawa monitorowana przez fakt kilka lat temu)
    • Gość: less Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.knc.pl 20.08.11, 12:15
      wg urrzędu każda Pani sprzedająca RAZ lub DWA razy w roku pierogi na festynie powinna zakupić kasę fiskalną (ok 1000 ZŁ) zgłosić działalność gospodarczą, powypełniać parę PIT-ów, jak się na tym nie zna to opłacić księgową, aaaaaaa zapomniałem kasę trzeba UFISKALNIĆ , TO TEŻ KILKASET ZŁ, I PARĘ INNYCH JESZCZE CZYNNOŚCI PRAWNO URZĘDOWYCH
    • Gość: jolero Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.pools.arcor-ip.net 20.08.11, 12:16
      PEDALY!!!!
    • Gość: eem Chorwacja IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.11, 12:16
      Byłem (jak pewnie wielu z was) na wczasach w Chorwacji. Czy tam ktoś kara i łapie ludzi sprzedających swoje wyroby. Poroniony pomysł łapać gospodynie sprzejące swojskie pierogi na festynie w koziej bulce.
      Ale łatwiej złapać takich niż tych którzy piorą grube miliony.
      • Gość: palmiarnia Re: Chorwacja IP: *.slawno.vectranet.pl 20.08.11, 12:21
        ukarani zostali strażacy za brak kasy fiskalnej do sprzedazy piwa. Gospodynie za sprzedaż pierogów nie zostały ukarane. Jak nie wierzysz, przeczytaj artykuł jeszcze raz.
      • slbm Re: Chorwacja 20.08.11, 12:35
        A ja byłem z kolei we Włoszech, gdzie nawet kupujący może być pociągnięty do odpowiedzialności, jeśli nie weźmie paragonu. I ma to taki sam związek z tą sytuacją. Jesteśmy w Polsce i mamy własne przepisy, których trzeba przestrzegać - to raz. A dwa - nikt nie łapał gospodyń, tylko straż pożarną handlującą piwem w sposób nielegalny. I moim zdaniem całkiem słusznie, w końcu to instytucja państwowa i jej nadzór omijać nie powinien.
        • sammler Re: Chorwacja 20.08.11, 14:16
          Potwierdzam. Kontrolerzy skarbowi we Włoszech potrafią ustawić się przed sklepem i sprawdzać, czy wzięliśmy paragon. A teraz wyobraź sobie, co by się stało, gdyby podobnie postąpiono w Polsce. Zaraz pojawiłoby się 500 wypowiedzi pod artykułem, że ktoś łamie prawa obywatelskie (zatrzymując na ulicy), żeby lepiej wzięli się za tajemniczych "onych", co to panie dzieju kradną grube miliony, a tak w ogóle, to państwo to największy złodziej...

S.
          • Gość: jak Re: Chorwacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.11, 16:00
            Znając tradycję rządzenia w Polsce na przestrzeni lat tj. skłócania jednych grup społecznych przeciw drugim, energia nie powinna być marnowana na kłótnie między sobą, a skierowana na zmianę przepisów podatkowych, tak, aby mikro inicjatywy nie były ograniczane przez wysokie bariery kosztów stałych. Nonsensem jest, aby sprzedaż np. 20 litrów piwa na festynie jednorazowo oznaczało konieczność zakupu i prowadzenia kasy. Koszty są wyższe niż przychody. Chyba, że kolesie z MF popierają swoich kolesi i demolują wolny rynek przepisami- tak też można eliminować konkurencję.
            • sammler Re: Chorwacja 20.08.11, 16:12
              Rację masz, ale o jednym zapominasz. Te przepisy nie wzięły się z księżyca. Wprowadzono je właśnie dlatego, że nielegalna produkcja i sprzedaż alkoholu odbywała się nie na masową, ale na gigantyczną skalę. A skoro tak, to trzeba było system uszczelnić. Kasy fiskalnej nie potrzebujesz, jeśli chcesz na festynie sprzedawać pierogi (choć przychody ze sprzedaży raczej powinieneś zarejestrować, choćby w zeszycie). Sprzedaż detaliczna do 40 tys. jest zwolniona i z obowiązku rejestrowania na kasie, i naliczenia (odprowadzenia) podatku VAT (tu limit jest znacznie większy). Nie ma jednak żadnych wyjątków m.in. przy sprzedaży alkoholu.

To nie jest tak, że państwo polskie postanowiło jakoś szczególniej gnębić swoich obywateli. Po prostu ci obywatele w zdecydowanej większości (co widać nie tylko po wypowiedziach pod tym artykułem, ale pod każdym artykułem dotyczącym podatków, ich ściągania lub walki z szarą strefą) państwo oszukują jak tylko mogą i na każdym kroku. Polacy są narodem oszustów, bez dwóch zdań. To wcale nie jest związane z istnieniem PRL-u. Tamten ustrój i słabość tamtego państwa być może tylko usankcjonowało coś, co istniało już przed wojną. Już wtedy mówiono "Przy dworze żywi się, kto może".

S.
    • Gość: bemol precz ze złodziejami z z*s i SKar****A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 12:16
      Podzielam zdanie pań z kramów. dodam że jestem zagorzałym przeciwnikiem płacenia czegokolwiek takim złodziejom jak zus i skarbówka. wyciągaja łapy po nie swoje pieniądze ale jak już trzeba coś od nich uzyskać to "spierda..J". Jako ciekawostkę dodam że przez ostatnie dwa lata pracowałem jako nauczyciel, stracilem pracę, zapisałem się na bezrobocie i dowiedziałem się że UWAGA !! nie dostanę zasiłku bo....... ZA MAŁO PAN ZARABIAŁ.... :)
      Przecz ze skarbówką i zusem - złodziejami którzy wydaja kasę na coraz bardziej finezyjne gmachy, premie i uwaga np. refundację własnych wczasów np w tunezji (głośna sprawa monitorowana przez fakt kilka lat temu)
    • a.ba UKS zdobywa pieniądze na dotacje dla partii 20.08.11, 12:17
      Ryba psuje się od głowy - jeśli politycy kradną bezkarnie a gangsterzy z Pruszkowa zdobyli fortuny "legalnie" to wymaganie kasy fiskalnej od strażaków czy pozwolenia na loterię fantową na festynie nikt nie uzna za normalne.
    • Gość: gość Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.11, 12:17
      To posłuchajcie tego:
      -Mandat 500 zł dostałem dlatego, że godzina w kasie różniła się o 4 min. od godziny na zegarku inspektora ze skarbówki.
      -Innym razem mandat 800 zł dostałem po pół godzinie sprawdzania kasy - wyciągania rolki i sprawdzania wszystkich nabitych tego dnia paragonów. W końcu zaczął szperać wokół stoiska i znalazł 2 paragony na jednym kawałku papieru. To znaczy, że pierwszy klient nie dostał paragonu.
      I weź się kłóc ze skarbówką i nie przyjmij mandatu. Tak cię przemaglują, że na pewno coś znajdą.
    • Gość: luckybuster Do: żyg IP: *.wlms-broadband.com 20.08.11, 12:17
      Dobrze pojechales!!!! Racja i brawo ......Pozdrawiam
    • Gość: t Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.zone14.bethere.co.uk 20.08.11, 12:18
      mozna by wiele pisac ale po co jest pan zwyklym chamem w garniturku urzedas panie Naleczowski, bo to tylko chamstwo co panistwo zrobiliscie tym ludziom
    • Gość: Lotar Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.home.aster.pl 20.08.11, 12:19
      "Poczuliśmy się jak jacys groźni przestępcy". "Nie wiedzieliśmy, że trzeba mieć kase i zgode na loterię" - fajnie to typowy przykład. A powinni poczuć się jak niegroźni, tylko zwykli przestępcy, oszuści nie płacący podatków. To jest standard na targowiskach, miejskich bazatkach - nie dostaniesz paragonu, nie ma szans ba weryfikację wagi, ale całe to towarzystwo wali za darmo do lekarza, bo im się należy. Tylko za to juz muszą zapłacić ci, którzy płacą podatki. Oszustów trzeba karać i to jest w interesie wszystkich uczciwych ludzi.
    • Gość: kermit.dolomit Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.11, 12:20
      Polska głupcze !!!
    • Gość: Koszykarz Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.11, 12:21
      Po prostu dochodzi w naszym kraju do sytuacji, w której "kopie się" słabszego, żeby "urzędom" pseudo kontrolującym nikt nie zarzucił, że nic nie robią. Ciekaw jestem, czy jak odsprzedam w tramwaju bilet jakiejś emerytce, czy też jej będę musiał wystawić paragon.
      Jak ktoś z zagranicy przyjechał obejrzeć bitwę pod grunwaldem i zobaczył taką "akcję", nie wiem czy się nawet śmiał z tego... Wstyd i hańba!
      Im dłużej patrzę na poczynania naszych organów skarbowych, wychodzę z założenia, że dziurę w budżecie powinno się załatać zwolnieniem ich samych.
      Wystawiono "100 mandatów", przyjmując po 500zł każdy, to Państwo zarobiło na tym 50 000zł. Teraz pytanie! Ile osób brało w tych 'akcjach' udział (czyli jakie pensje i premie trzeba było im wypłacić) i jakie były koszty dojazdu itp.! LUDZIE WY NIE MARNUJCIE NASZYCH PODATKÓW.
      Już lepiej pieniądze na pensje dla takich ludzi (gratulacje kierownictwu, bo ktoś musiał to wymyślić) przekażmy Służbie Zdrowia lub Policji.
      • Gość: zuzia Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.slawno.vectranet.pl 20.08.11, 12:24
        jestes półanalfabetą? jesli nie to doczytaj, ze skarbówka wymagała kasy fiskalnej przy sprzedazy piwa...od strazaków. Nie od gospodyn wiejskich.
    • polski_krzys Skarbówka nie zna się na przepisach: kasa fiskalna 20.08.11, 12:21
      ....dopiero po przekroczeniu 40 tys. zł obowiązuje....
      • tolakuchar Re: Skarbówka nie zna się na przepisach: kasa fis 20.08.11, 12:32
        Urzád skarbowy dziaa w slusznej sprawie nieprofesjonalnie i po chamsku!
        Wielcy tego swiata(Polska) smiejá sié z tych "mundurów"!
        Takie "dzialanie " to zachécanie do nic nie robienia!
        Jedna chamska glupia i nieprofesjonalna reakcja urzédu skarbowego spowodowala ze odechcialo mi sié dorabiac na emeryturze!
        Co z tego ze za niecale pol roku wyrzucono tego "Pana Naczelnika"!
        Ilu takich w Polsce zachowa?
      • slbm Re: Skarbówka nie zna się na przepisach: kasa fis 20.08.11, 12:42
        Zna przepisy, już się nie bój. Dlatego wymagała kasy fiskalnej nie od gospodyń sprzedających po 2 pierogi, tylko od straży pożarnej handlującej piwem - co możesz zauważyć czytając uważnie i ze zrozumieniem artykuł, który komentujesz.
        • Gość: emerytka1952 Re: Skarbówka nie zna się na przepisach: kasa fis IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 14:22
          Czy strażacy przekroczyli wymagany próg do instalowania kasy fiskalnej ??
          Nowa działalność 20.000 ,00 zł, stara dxziałalność 40.000,00 zł obrotu ???
          Chyba to zakrawa na kpiny. Mafie paliwowe, alkoholowe zarabiają, akcyza ucieka,
          a tu szuka się dziury w całym. Jeśli straż pożarna zarobiła jakieś grosze na piwie - chyba nie
          było obrotu powyżej 20.000,00 zł, to jeśli za te grosze kupili strażacy coś do wozów bojowych, czy wspomogli kasę gminy to było wielkie przestępstw o????
          Urzędnicy opamietajcie sie i czytajcie dobrze przepisy.
          • sammler Re: Skarbówka nie zna się na przepisach: kasa fis 20.08.11, 15:47
            Co ty nie powiesz? A mnie się wydawało, że sprzedaż alkoholu bezwzględnie wyłącza możliwość stosowania jakichkolwiek zwolnień...

Może zamiast pisać z takim zacietrzewieniem najpierw byś się dokształciła? Po drugie, czy czyjaś kradzież usprawiedliwia naszą? Tak ci powiedział ksiądz na kazaniu? Chyba przestanę ustępować miejsca emerytkom...

S.
            • krzysiozboj Re: Skarbówka nie zna się na przepisach: kasa fis 20.08.11, 18:26
              Zarzucasz innym w wypowiedziach atak poprzedzający czy jakoś tak to nazwałeś.
              Czy ta pani jakoś zaatakowała Cie wcześniej że tak po niej pojechałeś? Czy tak dla zasady to zrobiłeś? Wytłumaczysz mi skąd tutaj pojawił się ksiądz?

Jesteś nie tylko trolem i chamem ale do tego bezczelnym hipokrytą.
    • Gość: sosna Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.11, 12:22
      Jaki gospodarz, taki POrządek.
    • odjazd333 Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... 20.08.11, 12:24
      U mojej córki w szkole zrobili taki festyn, dzieciaki sprzedawały swoje stare zabawki a uzbierana kasa poszła na cele prezenty gwiazdkowe dla domu dziecka. Też kilka tys. zł sie uzbierało bo szkoła jest duża. Daję słowo, nie mieli żadnych kas. No nie dajmy się zwariować choremu systemowi. Czy każda działalność społeczna musi być tłamszona?
      • slbm Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f 20.08.11, 12:44
        Ale nikt tu nie tłamsi ani działalności społecznej, ani dzieci, ani gospodyń wiejskich, tylko nielegalnie handlujących piwem strażaków, którzy przy okazji festynu najwyraźniej dorabiali na lewo. Uważasz, że taką działalność społeczną nalezy tolerować?
        • Gość: odjazd333 Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.08.11, 13:12
          A właśnie uważam że każdą działalność społeczną państwo powinno cenić i popierać. Ludzie się zebrali, chciało im się- i to już godne pochwały. A co z tego że było piwo? Zazwyczaj na takich festynach jest. Co z tego że bez zgody Jaśnie Pana Urzędasa? Jakież to kolosalne straty poniosło państwo? Potencjał społeczny, inicjatywa oddolna- to są prawdziwe skarby dla kraju, z pewnością większe niż te parę zł nieodprowadzonego podatku.
          Poza tym dziwię się gdzie Sanepid? Czy napewno wszystko było jak trzeba? A może o zgrozo pierogi były z grzybami (bez właściwych certyfikatów) ? To dopiero pole do popisu dla Odpowiednich Władz... Zbyt represyjna postawa państwa w takich przypadkach może stłamsić w zarodku każdą dobra inicjatywę.
          • slbm Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f 20.08.11, 13:33
            Nie chodzi o to, że było piwo (moim zdaniem dobrze, że było, zresztą uważam, że przepisy dotyczące sprzedaży i spożycia alkoholu mamy zbyt restrykcyjne), tylko że sprzedawała je INSTYTUCJA PAŃSTWOWA działając pozaprawnie. Tego piwa nie sprzedawały babcie na straganach, tylko straż pożarna.
            • Gość: czapel Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 20:53
              drodzy pąstwo nie macie zielonego pojęcia na jakiej zasadzie działa osp. Chłopaki ryzykują życiem by chronić wasze dupska nie otrzymując za to ani grosza, stawia sie im tylko coraz to większe wymagania. więc kiedy potrzeba jest zakupić choćby nowy mundur by z gołym tyłkiem nie jechać do akcji to skąd mają wziąć kasę na to, nikt nie wyskoczy z 5 tyś by umundurować jednego strażaka.
      • spee_dee Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f 20.08.11, 12:47
        ten świat, powiadam, jest chory, władają nim potwory
      • Gość: ggggg Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.toya.net.pl 20.08.11, 14:23
        polskie prawo zezwala na organizowanie zbierania pieniedzy (aukcji, loterii, zbiorek itp.) w szkolach bez zadnego zezwolenia. natomiast nie zezwala na sprzedaz wyrobow i produktow bez opodatkowania. a jesli pieniadze mialyby byc przeznaczone na cele spoleczne, to wystarczy wystapic wczesniej o pozwolenie do MSWiA na prowadzenie zbiorki publicznej w formie sprzedazy wyrobow i po prostu sie pozniej z tego rozliczyc... wszystko sie da zrobic w swietle prawa, tylko czesto organizatorom sie nie chce... wiec jak sie nie chce, to mandaty jak najbardziej uzasadnione!
      • Gość: Fenrir Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.smrw.lodz.pl 20.08.11, 16:56
        witamy w socjaliźmie
    • Gość: kicker Sprzedać Nazarowskiego na paragon! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 12:24
      Nazarowski - jesteś głąbem i nic tego nie zmieni!
    • Gość: podatnik Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.gizycko.mm.pl 20.08.11, 12:25
      Ludzie z czego robicie sensacje z pierogami. Z art wynika ze nikt nie dostał mandatu za żadne pierogi. Nikt do pierogów sie nie czepiał. Mandat dostali za nielegalna sprzedaż piwa i brak zezwolenia na loterię. Kazdy kto czyta ten artykuł niech odpowie sobie na kilka pytań a później komentuje
      Ktoś dostał mandat za pierogi NIE
      Była sprzedaz piwa bez kasy niezgodna z prawem TAK
      Była prowadzona loteria bez zezwolenie TAK
      Więc chba doniesienie było uzasadnione i działania także. Prawo jakie jest takie jest ale wszyscy musimy je przestzregać. Jak mam na drodze bzdurne przepisy i e narusze to taże trzeba zapłacic mandat i nie ma tu wyjatku czy to chłop robol biznesmen czy VIP
      • tolakuchar Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f 20.08.11, 12:34
        Zgodnie z Twojá logiká nastépnym razem przyjadá transporterem, albo zrzucá desant by dwa mandaty wréczyc!
        Nie pisze tego czlowiek bezstronny!
      • alinaw1 Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f 20.08.11, 12:41
        Gdyby w tym państwie prawo było faktycznie przestrzegane, biurokracja nie przypominała nadętego balona, a obywatele żyli w poczuciu sprawiedliwości - może i byśmy (ci, co się oburzają) nie dziwili się nalotom skarbówki na pierogowe święto. Ale uderza nas tu ogromna różnica w traktowaniu działalności gospodarczej: lekarze prowadzący prywatne praktyki, prawnicy od lat zarabiali fortuny nie rozliczając się z fiskusem, mafia pruszkowska zostaje oczyszczona z zarzutów, urzędnicy gubią się sami w punktach, paragrafach, pozwoleniach, korupcja i złodziejstwo mają się dobrze, więc chyba dlatego urzędnicy skarbówki potrafią wykazać się tylko na festynie gospodyń wiejskich!
        • Gość: rozczarowany Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.pool.mediaWays.net 20.08.11, 14:25
          Masz w 100% racje. To jest naprawde prawda, smutna, ale prawda. Tam gdzie dzieja sie naprawde duze sprawy, udaja pieska z podwinietym ogonem, a pokazuja swoja wladze wobec slabych. Jakie to typowe w tym kraju. Nie darmo mowi sie ukradnij miliony -zostaniesz senatorem, ukradnij batonika -dostaniesz piec lat. Bardzo to smutne i ciagle prawdziwe.
      • Gość: Cin_cin Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.tktelekom.pl 20.08.11, 14:34
        Mamy i wypowiedź kapusia. Dostałeś orgazmu jak wypisywali mandat Strażakom?
    • Gość: kruk Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.olsztyn.mm.pl 20.08.11, 12:27
      Śmieszne , chore państwo ! Gospodynię z pierogami , czy pania z kurkami przy drodze ukarać mandatem , a lekarz , czy adwokat śmieją się w pas !!!
      • Gość: LESS Re: Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na f IP: *.knc.pl 20.08.11, 12:32
        ONI JESZCZE NA TYM ZAROBIĄ,
    • yarloman A gangsterka z Pruszkowa zdobyła majątek "legalnie 20.08.11, 12:27
      Czytaliście, gangsterom z Pruszkowa skarbówce nie udalo się udowodnić że ich majątek pochodzi z przestepstwa. Ten kraj to parodia praworządności, to taki "Zanzibar" europy . Polskie prawo jest jak pajęczyna bąk się przeciśnie ugrzęźnie muszyna .
      Wstyd mi po prostu wstyd mam tego dosyć, za piergi z grzybami karali ludzi mandatami .
      Dziadostwo . To cału mój komentarz .
      • Gość: Dubliner Re: A gangsterka z Pruszkowa zdobyła majątek "leg IP: *.ntlworld.ie 20.08.11, 12:34

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,90290,10141070,Liderzy_grupy_pruszkowskiej_wzbogacili_sie_legalnie_.html
      • Gość: QQ Re: A gangsterka z Pruszkowa zdobyła majątek "leg IP: *.aster.pl 20.08.11, 12:58
        Oto Polska SB-ków i kolesi !!
        Czas na zmiany !!
        OGÓLNOPOLSKA MOBILIZACJA –[[ ZABIERZ KORYTO ]]
        DZIEŃ < 09 - 10 - 2011 > DNIEM ODSIEWANIA ZIAREN OD PLEW !

STOP <PPPS> [PO-PiS-PSL-SLD] ------------->>

Od 1989 r. liczba urzędników w Polsce wzrosła ze 160 tys. do 530 tys., liczba aktów prawnych z 375 do ok. 2 tys., liczba instytucji kontrolujących przedsiębiorców z 16 do ponad 40, liczba ludności się nie zmieniła w okresie 1990-2010 …..
        Konkordat , KRUS, Senat, SB-PZPR-owskie emerytury – „grzybnia budżetu”,
        od 2030 zapaść finansowa emerytur !

Zagłosuję na PALIKOTA lub Korwin_Mikke - więcej szkód nie zrobią….. .

INFORMACJA:
        Uposażenie posła: 9892 zł + 2473 zł diety poselskiej (nieopodatkowane) + 11650 zł ryczałt na biuro..
        + pożyczka na 24 miesiące do 25 tys. zł ( oprocentowanie 4%) + IMMUNITET … .

• olias Re: A gangsterka z Pruszkowa zdobyła majątek "leg 20.08.11, 13:10
        chcesz żeby Cię ambasador Zanzibaru podał do sądu o obrazę jego państwa?
        Z gangsterami to po rochu jak ze słynnym Piskorskim - miliony zarabiał na giełdzie inwestując rentę swojej mamy, salowej. Potem zmienił zeznania i twierdził że wygrywał w kasynach. I co? Chodzi wolno i śmieje się z jeleni o nazwie "naród polski". Władza nie rusza jego, nie rusza mafiosów, którzy oficjalnie (!) żyją z renty swoich mamuś. Trudno podliczyć ile rent kosztuje merc? Ano trudno. Dlaczego?
        Kiedy zabito w Zakopanem Pershinga był non-stop pod obserwacją policji. A tu podchodzi dwóch ludi, spokojnie strzelaja i powolnym krokiem odchodzą. zaś blondynka siedząca w samochdzie obok bierze laptopa Pershinga i kasuje wszystko. Nie odyskali danych ... uwierzysz? A mogli dać dzieciakom z gimnazjum, ci dali by sobie radę.
        I - najważniejsze - mówili potem że zgnął nie szef, ale żołnierz. szefowie odcinali się od przeszłości.
      • elemoretal Re: A gangsterka z Pruszkowa zdobyła majątek "leg 20.08.11, 13:53
        Przyłączam się do tego komentarza, bardzo trafny.
      • Gość: blaineS Re: A gangsterka z Pruszkowa zdobyła majątek "leg IP: *.dynamic.mm.pl 20.08.11, 14:32
        O bardzo przepraszam, odzyskali 600 zł
    • Gość: * Skarbówka wśród pierogów, czyli sensacja na fes... IP: *.opera-mini.net 20.08.11, 12:28
      ROLNICY
      Najbardziej rozpieszczana nacja wszyscy sie o nich troszcza bo jest ich dużo.
      Wiekszośc gospodarstwa poprzepisywane na dzieci mieskajace niejednokrotnie w miescie.
      Dostaja renty strukturalne a robia to co robili.
      Dostaja dotacje!!!!!
      Nikt mi nie dopłaca do mojej pracy za to ze chodze codziennie i płace podatki czemu nie dostane dotacji na modernizacje tudzież unowocześnienie moich dojazdó do pracy kupie sobie hybrydowe auto obiecuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka