Dodaj do ulubionych

Kanał Ostróda-Elbląg

08.08.03, 21:53
www.wm.pl/Index.php?ct=ostroda&sct=ostroda&id=508173
Pożyjemy,zobaczymy co z tego wyjdzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hakenbu Re: Kanał Ostróda-Elbląg IP: 212.244.77.* 11.08.03, 14:01
      A gdyby tak nie 40 tyś. turystów, a dajmy na to 100 tyś. zaczęło pływać
      kanałem? Ten kanał to prawdziwa perła, pozwolić jej szczeznąć byłaby to
      największa głupota.
      Rozebrali już kolej Ostróda - Morag, też mogłaby byc z tego niezła atrakcja
      turystyczna, no to choć pochylnie sie ostaną...
      • Gość: Petara Kanał Ostróda-Elbląg, to sukces do wzięcia !!! IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 10:20
        Jak widać nadszedł czas, by po raz kolejny wziąść się za poważne decyzje i
        poważne pieniądze. Kanał ma swoja wartość, samorządy w zdłuz kanału powinne coś
        zrobić aby na nim zarabiać. Oczywiście na wstępie, trzeba go podłębić.
        Potrzebny jest jasny rozdził kompetencji pomiędzy Żegluga Ostródzką a
        gminami.
        • rpd Re: Kanał Ostróda-Elbląg, to sukces do wzięcia ! 12.08.03, 23:17
          Zgadzam się.Musi być dokonany wyrażny podział zadań i obowiązków.
    • rpd Re: Kanał Ostróda-Elbląg 13.08.03, 08:42
      Narazie się udało.RZDW w Gdańsku przekaże 1,5mln zł na pogłębienie jeziora
      Druzno.I tak od kryzysu do kryzysu,znajdują się pieniądze tylko na
      najpotrzebniejsze naprawy.
      • petara Re: Kanał Ostróda-Elbląg 14.08.03, 17:36
        Słyszałem o projekcie kompleksowym dla całego regionu kanału. Czy skończy sie
        na marzeniach czas pokaże. Dziś, jest jedno pewne, każda gmina klepie swoje a
        Żegluga Ostródzka, jest tylko gminy Ostróda Miasto. Panowie już nie długo
        warunki unijne!
        • rpd Re: Kanał Ostróda-Elbląg 14.08.03, 21:44
          petara napisał:

> Słyszałem o projekcie kompleksowym dla całego regionu kanału. Czy skończy sie
          > na marzeniach czas pokaże. Dziś, jest jedno pewne, każda gmina klepie swoje a
          > Żegluga Ostródzka, jest tylko gminy Ostróda Miasto. Panowie już nie długo
          > warunki unijne!

Liczę na tą całą Unię.Może sytuacja w końcu się unormuje.Jednak nikt nie
          rozwiąże naszych problemów za nas.Może nam w tym co najwyżej pomóc.
          Jeśli cała administracja publiczna nadal będzie tak wspaniale działać,to łatwo
          zmarnuje szansę na szybszy rozwój regionu.
          • petara Re: Kanał Ostróda-Elbląg 15.08.03, 10:18
            Jak by to powiedziec po ludzku? Prawda jest take , że za wiele sie nuie zmieni
            w samej administracji publicznej, byłem kiedyś radnym i wiem o czym mówie.
            Najgorsze w tym wszystkim jest to , ze nie ma tam jasnej i czytelnej sytuacji
            jezeli chodzi o podział kompetencji. Żadna gmina nie chce dokładać do kanału
            ale czerpać z niego zyski. Kiedy z różnych miejsc, dociera "żywy" pieniądz,
            wówczas zaczyna się dyskusja jak i gdzie, to wydać i dlaczego nie na to, czy
            tamto. To jest Polska ! Jezeli chodzi o wykorzystanie szansy po wejsciu Polski
            do Unii nie obawiam się tego , że coś zostanie zmarnowane, bo po prostu i tak
            bedzie i to jest wypadkowa rzeczywistości, czy ja, kto woli gospodarki. Dziś
            mówi sie o preferencyjnych kredytach czy finsowych bezwrotnych pozyczkach od
            25% do 50% całosci inwestycji. Czas "leci" a czas to pieniądz!
            • rpd Re: Kanał Ostróda-Elbląg 15.08.03, 10:57
              Zgadzam się z Tobą.Jak to mówią,sukces ma wielu ojców,ale jeśli chodzi o koszty
              już tak nie jest.
              Moim zdaniem ten region ma niesamowitą szansę rozwoju i to przede wszystkim
              dzięki turystyce.
              Pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka