Gość: Daras IP: *.182.77.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.11.12, 20:12 Mam takie pytanie czy wie ktoś gdzie w Olsztynie lub okolicach Olsztyna można narwać głogu i czy nie jest jeszcze za późno na to ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smakosz win domowy Re: głóg IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.12, 23:15 Z głogu jest smaczne i zdrowe wino. Szukaj między Szczęsnym a Klewkami. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: głóg IP: *.ip-142-4-212.net 03.11.12, 13:28 też zawsze zbieram w okolicach klewek i mam smakowite winko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daras Re: głóg IP: *.147.88.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.12, 21:40 Dobrze poszukam ale czy nie jest za późno w końcu już listopad czy to dobra pora roku na szukanie głogu ?? To mnie strasznie trapi czy jest sens teraz jeździć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Re: głóg IP: *.181.22.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.12, 21:55 Jeżeli interesuje Ci surowiec na wino lub sok, to pewnie jeszcze nie jest za późno (chyba, że ptaki były szybsze :), ale owoce otrzymują się raczej całą zimę i ptactwo je stopniowo podjada). Jeżeli interesuje Cię surowiec leczniczy, toś się spóźnił jakieś 5-6 tygodni. Na pewno jeszcze jakąś tam wartość posiadają ale o tej porze jest już ona dość kiepska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daras Re: głóg IP: *.147.88.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.11.12, 11:50 Szukam surowca na wino i jestem początkującym winiażem. Dopiero co skończyłem robić z jabłek wyszło świetne słodkie deserowe i teraz chciałbym nastawić bardziej szlachetne tylko zastanawiałem się czy jest sens jeździć i szukać czy nie zmarnuje na darmo paliwo, dziękuje wszystkim za tymczasowe rady i podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: głóg IP: *.proxnetwork.com 07.11.12, 12:28 a da się zrobić wino z bananów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daras Re: głóg IP: *.205.43.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.11.12, 20:43 Podobno tak widziałem gdzieś przepis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieczewianka Re: głóg IP: 37.157.196.* 09.11.12, 08:10 piwniczka-winna.blogspot.com/2012/01/wino-z-bananow.html wypróbowałam przepis i mogę wam śmiało polecić, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: głóg IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.14, 21:36 Głóg zawiera bioflawonoidy, które wykazują działanie wzmacniające układ krwionośny oraz kwasy organiczne, garbniki, gorycze, fitosterole, olejki eteryczne, witaminy z grupy B, prowitaminę A i sole mineralne: żelazo, wapń, magnez, potas, a także mangan, kobalt, glin i krzem, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto związki trójterpenowe, garbniki, pochodne puryny i karotenoidy. Sok z głogu: Działanie: Wzmacnia układ krwionośny, Reguluje problemy ze snem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: głóg IP: *.communiconn.info 20.02.14, 09:46 zalecany na serce, zwłaszcza na nadciśnienie Odpowiedz Link Zgłoś