privus
20.10.15, 01:16
a igrzyska partyjne to jeszcze nie rzeczywistość. Po-PiS jest popisem i nic tego już nie zmieni. Wystarczył rok czasu rządów PiS, by PO tańxczyło pod dyktando PiS. To są bracia tego plastra samego miodu, i ole ktoś jeszcze pamięta festiwalowe występy "Braci Miodu" w dawnej fosie zamkowej. Różnica polega na tym, że oni brzmieli przyjemną linią melodyczną oklaskiwana aplauzami a nie zmłóconą karczmą.
Kaczyńskim nie wierzą od czasów szatni w stoczni gdańskiej. Sparzył się na nich również Lech Wałęsa, chociaż nigdy nie był moim idolem, ackolwiek muszę skłonić przed nim głową za to, co dokonał. Było to nie do pomyślenia w ówczesnych realiach i aczkolwiek prezentował ogólne odczucia społeczne, w moim przekonaniu został wykorzystany narzędziowo. Na dzień dzisiwjszy trzeba ocenić, że dobrze się tal stało, że ruch oddolny mimo wielu prób zablokowania wyzwolił to, co w społeczeństwie tkwiło od wielu lat.
Wałęsa miał jeden program - obalenie moskiewskiej komuny. Znalazł w tej sprawie wsparcie bez względu na sztandary czy miejsca pracy. Zapomniane dzisiaj Forum Toruńskie czy Forum Poznańskie pozostawia olbrzymią lukę w efektach tego, co Waęsa świadom czy nie świadom uruchomił. Taka też była rzeczywistość i chciałbym, by oprócz legend zaczęto odkrywać przyłbicę olsztyńskich zapomnianych trubadurów Solidarności. Mimo, że dzieliło nas wiele kontrowersji składam im wiele słów uznania, chociaż by dla tego, że wątpliwi sukcesorzy przełomu tej jedynie słusznej racji przygotowali lądowisko dla siebie pomijając rugi dla pracowników likwidowanych przedziębiorstw.
Przełom zaowocował wieloma przekrętami poczynając od PGR a kończąc m.in. na Telegrafie. To są niewygodne wymuszane fakty, tak jak Lepper zmuszał mnie na na wielogodzinne postoje na organizowanych blokadach dróg.
Ja serdecznie p.....lę interesy partyjne, skoro uderzają one w moją wolność. Jest to naruszenie praw zagwarantowanych przez konstytucję, która nadal jest nie porzeztrzegana i interpretowana iontencjonalnie. Nie dziwię się, że młodzież nie chcąc uczestniczyć w tym kociokwiku pozorów i obłudy pozostawia autentyczną zaściankową rzeczywistość na recz emigracji.
Dzisiejsza debata przekonała mnie o jednym, że baraże w roz... Unii Wolności miały jedynie podłoże propagandowe sięgające do uczuć a nie faktów. Reszt e obserwujemy na dzisiaj.