Dodaj do ulubionych

Śpiewające płyty cz.III

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 20:42
Więc zabierz mnie do tamtych miejsc
gdzie leci czas, rytm naszych serc
a każdą z chwil chciał oddać nam
tę dla mnie, dla ciebie
tę dla mnie, dla ciebie

Więc zabierz mnie pod tamten dach
gdzie pachnie chleb, gdzie cisza trwa
a każda z nut brzmi tylko tam
ta dla mnie, dla ciebie
ta dla mnie , dla ciebie

i uparcie jeszcze Czerwone Gitary
są godne tego wspomnienia !!
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 20:43
      w piosence jest błąd , wstawione złe słowo - jd , to zagadka dla ciebie
      martwię się o brzozę , dawno się nie odzywała
    • bpkw Re: Śpiewające płyty cz.III 06.03.03, 21:26
      To oczywiście "Niebo z moich stron" ze słowami Agnieszki Osieckiej. A gdzie
      jest przekłamanie... domyślam się.
      • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 21:34
        dobry jesteś, spózniłeś sie, już prawie kończymy temat CzG - przkłamanie zostaw
        jd - on zbiera kolekcje punktów
        • bpkw Re: Śpiewające płyty cz.III 06.03.03, 21:36
          OK.
          • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 21:43
            wejdż na Olsztyn piękny i opowiedz o swoim magicznym miejscu w Olsztynie
            • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 07.03.03, 16:21
              Błąd chyba w drugiej linijce: nie "leci", ale "płynie" (może "biegnie"?).
              Czwarta płyta zaczyna sie od kawałka "Bez naszej winy", potem jest bardzo
              dobre, ale chyba nieznane "Wracać do tego" i pod koniec pierwszej strony
              najbardziej znane z tej płyty "Czekam na twój przyjazd"
              (Czekam na twój przyjazd
              W dłoni siedem róż
              Stoję na peronie
              Kwiaty zwiędły już
              Czemu spóźniasz się
              Co z tobą jest, co jest)

Druga strona potem.
            • bpkw Re: Śpiewające płyty cz.III 07.03.03, 18:21
              Gość portalu: rita napisał(a):

> wejdż na Olsztyn piękny i opowiedz o swoim magicznym miejscu w Olsztynie

Chętnie, ale nie dziś...za chwilkę wychodzę. Wracam po 23.00 i pewnie będę
              padnięty. Pozdrawiam.
              • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 20:41
                2:0 dla mnie , słowo pendzi, a nie płynie, zagadka wzieła się stąd, że nie
                wiedziałam jak się pisze pendzi czy pędzi i zastąpiłam innym słowem
                teraz kara - tylko jaka ? coś wymyslę.
                Wiesz co ta czwarta plyta jest słaba, może zaczniemy rozgryzać inne piosenki z
                tych czasów.
                będę robić przerwy, bo trochę jeszcze robótki mam
                • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 22:18
                  mam karę- zaśpiewaj najładniejszą piosenkę z czwartej drugiej strony płyty
                  a co z tymi wiśniami z pestkami ?
                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 08.03.03, 11:37
                    Wiśnie z pestkami są z "Tak bardzo sie starałem".
                    Czwarta płyta jest mało znana, niedoceniana, ale całkiem dobra. Na drugiej
                    stronie jest efektowne "Cóż ci wiecej moge dac" i wysmakowane "Kim mógłbym być"
                    oraz "Tyle szczęscia". Jako kara miły kawałek z "Na fujarce":

Wioska śpi w łanach zbóż,
                    Ziewnął jeż i usnął już.
                    W polu wiatr ucichł - cyt!
                    Zbudzi się, gdy tylko wstanie świt
                    • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 18:39
                      jd - a wiesz jaki powstał ostatni utwór CzG ?
                      Czerwone Gitary towarzysza mi teraz cały dzień , słucham ich taśmy naokragło i
                      ostatni utwór ich bardzo mi się podoba.
                      Jeszcze zagadki z CzG :
                      1. KOLOR NIEBA Z MOICH STRON
                      2. raz, raz , tylko jeden raz
                      3. w lawinie chmur ho, ho
                      • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 08.03.03, 19:45
                        A jaki był ten ostatni utwór?

Zagadki:
                        1. Kolor niebieski, modry (może zielony).
                        2. Jedno jest życie
                        3. Moda i miłość

Piąta płyta nazywała się Spokój serca. Bardziej znane z niej kawałki: "Uwierz
                        Lili", "Nocne całowanie", "Płoną góry, płoną lasy".
                        Została nam jeszcze pełna świeżosci płyta szósta (jutro, pojutrze) i zostawiamy
                        Czerwony Gitary. Co wybierasz następnego?
                        • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 19:55
                          a o ostatniej piosence nic nie wiesz ?
                          resztę zgadłeś.
                          Co będziemy brać następnego - decyzję tobie zostawiam, ty jesteś fachowcem w
                          tej dziedzinie, a w której nie jesteś ?
                          Może coś z Augustowskich nocy lub serduszko puka w rytmie cza, cza lub Brekaut
                          - czy dobrze mówię, ten okres twórczości , to będa lata 60 - tak?
                          i nowa zagadka :
                          "księzyc nie pomógł wcale"
                          Czerwonym Gitarom podziękujemy, byli wspaniali i w tym okresie najlepsi, myślę
                          , że dzisiejsza młodzież nie ma takich przebojów
                          being prosił o Wilki, ale ich okres to całkowita mieszanka muzyczna
                          • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 08.03.03, 20:07
                            Rita, mów o tej ostatniej piosence.
                            Augustowskie noce to Maria Koterbska, którą właściwie nawet ja uważałem zawsze
                            za starszą kobietę, a Serduszko śpiewała Violetta Villas (tak?), o boże.

Wybieraj ty, Breakout to zdecydowanie lata 70-te.

Jeszcze chwilę nie żegnaj sie z Czerwonymi Gitarami, jeszcze świetna szósta
                            płyta.

W Wilkach jestem amatorszczyzna, ale Robert Gawliński umie śpiewać. Uczyłem w
                            szkole krótko ich gitarzystę (o greckim imieniu i nazwisku).

Muszę pomyślec o tym księżycu.
                            • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 20:23
                              ostatni utwór przytoczę ci jutro, muszę przepisać go z kasety, mam taką
                              dziewczynę iona dostarcza mi starsze kasety ze swojej kolekcji, dzisiaj
                              dostarczyła dwie ze starymi przebojami typu Szczepanik, Sobczyk, Koterbska.
                              Może zacznemy działać latami to uporządkuje muzykę.
                              Czerwone Gitary trzeba poznać w całości tylko ja mam trudnosci z dalszymi ich
                              piosenkami. Mam nadzieję , że mi je po przypominasz, teraz ty musisz tu
                              kierować ruchem, oddaję się w twoje władanie w tym momencie.
                              Ale Czerwone Gitary są niezapomniane, żal ich kończyć
                              zagadka:
                              " i jednego tylko pragnę" -CzG
                              • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 08.03.03, 20:26
                                A jaki ma tytuł ten ostatni utwór?

"I jednego tylko pragnę" - Anna Maria
                                • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 20:34
                                  ja mam kasety bez tytułów nagrywane
                                  w ostatniej piosence jest o przyjacielach
                                  "każdy miewa przerwy w życiorysie,
                                  znika jak zaklęty, bierze złe zakręty
                                  ale jeśli długo milczy
                                  to godziny liczy.........

zagadka
                                  " u podnóza Tatr" - trudna CzG
                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 08.03.03, 20:41
                                    Podnóże Tatr dość łatwe - Powiedz stary gdzieś ty był. Ale tej ostatniej chyba
                                    nie znam.
                                    • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 20:44
                                      nie możesz znać, bo nie byłeś na ostatnim ich koncercie, mam ich nagranych z
                                      koncertu, kiedy dziękują swoim fanom wiernym - fajne są słowa, jutro ci je
                                      wystukam w rytmie
                                      czy zaczniesz kończyć CzG ?
                                      :-)))))))))))
                                      • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 08.03.03, 20:54
                                        No dobra kończmy dzisiaj z tymi Czerownymi Giitarami, choc zaraz mogą mnie
                                        usunąć od maszyny.

W połowie lat 70-tych ukazał sie płyta szósta. Tytuł miała dość obciachowy
                                        (Rytm ziemi), ale pełna była świeżej energii, naturalności i radości. Były na
                                        niej takie rzeczy:
                                        "Mam dobry dzień" (Kiedy cie rano widzę na swej drodze, mam dobry dzień)
                                        "Słowo jedyne - ty" (Zobacz, pająki tkały welon twój)
                                        no i absolutna bomba "Ciągle pada":
                                        A ja,
                                        A ja chodzę
                                        Desperacko i na przekór wszystkim moknę.
                                        Patrzę w niebo, chwytam w usta deszczu krople.
                                        Patrzą na mnie rozpłaszczone twarze w oknie.

Rita, teraz myśl co opowiadamy dalej. To ty masz zdecydować. Masz czas do jutra.
                                        • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 20:58
                                          a jaki mam wybór ?
                                          chyba weżmiemy te zespoły kolorowe, trochę się w nich mieszam, tam będzie
                                          pewnie cudowny Niemen i Plonie stodoła
                                          • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 08.03.03, 21:07
                                            Wybór masz nieograniczony. Jesteś wolnym człowiekiem w wolnym kraju i na wolnym
                                            forum. No to? Ale możesz myślec do jutra.
                                            • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 20:00
                                              Obiecałam przytoczyć ostatni kawałek Czerwonych Gitar, utwór ten ma fajna
                                              spokojną muzykę i w całości jest bardzo ładny, chwyta za serce :

Bywa , że za chmurą oceanu
                                              znikają przyjaciele,
                                              tak się często dzieje
                                              ale jeśli żyją w twej pamięci
                                              nie potrzeba więcej
                                              bo tam żyje serce

właśnie tam niedaleko
                                              biały świt nas obudzi
                                              do tych tras
                                              do tych ludzi
                                              z dawnych lat powracamy

Ref
                                              Wszystkim, którzy o nas pamiętają :-))))
                                              posyłamy kwiaty z naszych drzew :-)))))
                                              niech się płomień naszych kwiatów zawsze pali :-)))))
                                              jak się pali ten serdeczny śmiech :-))))
                                              Wszystkim, którzy o nas pamiętają :-))))
                                              dziękujemy z głębi naszych dusz :-))))
                                              hej! wędrowcze ty nas wołaj z ciemnej dali
                                              i z muzyczki naszej sobie wróż :-))))

Każdy miewa przerwy w życiorysie
                                              znika jak zaklety
                                              bierze złe zakręty
                                              ale jeśli długo milczy
                                              to godziny liczy
                                              marzec, grudzień , styczeń
                                              Właśnie tam niedaleko
                                              nowy świat nas obudzi
                                              do tych tras
                                              do tych ludzi
                                              z dawnych lat powracamy

Ref: Wszystkim, którzy o nas pamietają - dziękujemy :-))))
                                              nic do dać nic ująć to dedykacja Czerwonych Gitar dla nas
                                              • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 20:03
                                                jd-jeśli nie ma pytań CzG mozemy zakończyć, moja propzycja brzmi - Czesław
                                                Wydrzycki - może być ?
                                                Płonie , płonie stodoła , płonie aż strach
    • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 23:21
      jd- moglibyśmy zaśpiewać bpkw -owi "Niebo z moich stron" - on tą piosenkę
      lubi, może wywołamy go nią, strasznie czuje sie winna
      • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 10.03.03, 09:22
        Niektóre frazki tej ostatniej piosenki Czerwonych Gitar niby cos mi mówią, ale
        w całosci w ogóle jej nie kojarzę.

Dobra, może być Niemen, od wieczora albo od jutra.

Śpiewajmy bpkw, ale wydaje mi sie że on za mocno zaszalał z tym obrażeniem się.
        • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 21:06
          mozemy zaczynać - czyli zostaje Czesław Niemen ?
          • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 10.03.03, 22:02
            No więc Czesław Niemen zanim zaczął śpiewac całkowicie na swoj konto i ze swoim
            zespołem Akwarele, występował z Niebiesko-Czarnymi. Ten zespół (podobnie jak
            Czerwono-Czarni) miał długo kilku wokalistów. Na piewrszej dużej płycie
            Niebiesko-czarnych, gdzieś z połowy lat 60-tych, Niemen śpiewa kawałek "Baw sie
            w ciuciubabkę", rytmiczny i energiczny, a Ada Rusowicz inny jego kawałek "Hej
            dziewczyn hej" (śpiewa go rewelacyjnie). Pozostałymi śpiewakami Niebiesko-
            Czarnych byli wtedy: Helena Majdaniec, Wojtej Korda, Michaj Burano i Piotr
            Janczerski.
            • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 22:05
              ten Piotr Janczerski , ktory był póżniej w No To Co, a powiedz mi jakie były
              najpopularniejsze utwory tych artystów

bpkw - jest ok
              • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 10.03.03, 22:11
                Tak jest, to ten Janczerski. Na tej pierwszej płycie on śpiewa zaangażowany
                protest-song o wojnie "Jeśli nie pamiętajcie posłuchajcie" albo jakoś tak.
                Burano śpiewa trochę nudziarskie "Zostały mi twoje listy". Majdaniec "Żegnaj
                karnawale" (super), a Wojtej Korda dwa świetne kawałki "Niedziela będzie dla
                nas" i "Czy będzisz sam dziś wieczorem".
                • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 22:15
                  Niedziela będzie dla nas - to pamiętam, fajny kawałek
                  wiesz co jd, coraz trudniej będzie mnie to kojarzyć bez muzyki, możesz śpiewać
                  jak piszesz, może telepatycznie odbiorę dzwięki :-)
                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 22:16
                    Majdaniec chyba miała jeszcze inne znane piosenki - jakie?
                    • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 10.03.03, 22:29
                      Rudy rydz.

Ta piosenka Kordy jak najbardziej była świetna:

W poniedziałek
                      W poniedziałek ja nie mogę
                      Bo pomagam mamie
                      A we wtorek,
                      A we wtorek i w środe
                      Ty masz w domu pranie
                      No a w czwartek,
                      No a w czwartek ja mam dyżur
                      W piątek, w piątek dwa zebrania...
                      • Gość: Andulka Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.chello.pl 10.03.03, 22:40
                        Mam taki sam problem jak rita - nie mogę sobie przypomnieć niektórych piosenek:
                        albo całych, albo słów jeśli pamiętam melodię, albo melodii jeśli pamiętam
                        słowa a raczej kilka wersów najwyżej :(
                        Żegnaj karnawale nic mi nie mówi z tytułu, ale gdybym usłyszała, pewnie by się
                        okazało, że znam.
                        • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 10.03.03, 22:47
                          To jest znana melodia międzynarodowa, dosć uroczysta. Po polsku zaczynało sie:

Jeszcze nas melodia goni
                          Cichnie rytm klaszczacych rąk
                          A za chwile któz tam wspomni
                          Gaśnie jasnych świateł blask

Jeszcze raz przez puste sale...

• Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 23:03
                        rudy rydz - a w ktory dzień idzie do sklepu - bo coś tam jest takiego, że we....
                        "idę do sklepu "
                        • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 14:03
                          chyba coś mi się pokićkało ze słowami piosenki, sprawdzę to jeszcze wieczorem,
                          teraz lecę na trening. Z Niemaena mam tylko Pod Papugami - oj , bieda będzie
                          bez słuchania jego utworów. Teksty Niemena są trudne niektóre
                          lecę już
                          • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: 193.0.68.* 11.03.03, 16:55
                            Sklepu chyba nie było w "Niedziela będzie dla nas". Jest za to jeszcze:

Ty w sobotę,
                            Ty w spobotę też nie możesz
                            Bo na lekcje ganiasz.

Ale za to niedziela,
                            Ale za to niedziela,
                            Niedziela będzie dla nas.

Niemen faktycznie ostro czasem szpanował z tekstami, ale też balansował nie raz
                            na granicy taniej pretensjonalności.
                            • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 20:43
                              z tym sklepem to było to w rudym rydzu
                              Oj, cięzko będzie jak w tym tańcu z Niemenem nie będziesz prowadził, bardzo
                              ciężko, znalazłam tylko piosenkę jego - Pod papugami - jedna z lepszych - nie ?
                              " tu przed dziewczętami
                              kolorowa słodycz stoi w szkle"
                              może od nowa przerobimy CzG ?
                              • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 11.03.03, 22:13
                                Po papugami - bez zarzutu.
                                No ale pan Czesław odszedł z Niebiesko-Czarnych i założył zespól Akwarele, i
                                nagrał pierwszą płytę - ciemna okałdka z wielkimi oczami Niemena. Najważnieszy
                                jest na tej płycie ten pretensjonalny "Dziwny jest ten świat", ale jest parę
                                innych miłych kawalków, o kórych powiem jutro.
                                • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 22:41
                                  wyrzucono mnie z komputera i kazano leczyć sie u psychiatry, coś chyba
                                  zauważyli mój nałóg, poradzę sobie z nimi
                                  Tak , Niemen i Akwarele to nalepszy okres Niemena - Dziwny jest ten świat, to
                                  jest tak dziwny, że nie ma co go roztrząsać - to przebój
                                  Tam będzie Pod Papugami i Sen o Warszawie - najpiękniejszy jego utwór
                                  Zaśpiewaj go jutro w całosci
                                  Mam tak samo jak ty
                                  Miasto moje a w nim
                                  Najpiękniejsze sny
                                  itd - nie pamiętam

moze klik włozy stronę Niemena jak zrobił to z CzG- będzie łatwiej
                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 09:28
                                    Rita, w rzeczy samej, nie naruszaj rodzinnej równowagi swoim komputerowaniem.

"Pod papugami" i parę innych piosenek Niemena ma podwójną historię. Najpierw
                                    śpiewał ją Niemen na poczatku lat 60-tych, a później już z Akwarelami nagrał
                                    (jako trzecią) płytę "Czy mnie jeszcze mpamietasz", na kórej w nowych wersjach
                                    te stare piosenki powtórzył. Jest tam też "Czas jak rzeka", "Stoję w
                                    oknie", "Wiem, że nie wrócisz".

Sen o Warszawie:

Mam tak samo jak ty
                                    Miasto moje a w nim
                                    Najpieknejszy mój świat
                                    Najpiękniejsze dni
                                    Zostawiłem tam kolorowe sny

Kiedyś zatrzymam czas
                                    I na skrzydłach jak ptak
                                    Będę leciał co sił
                                    Tam gdzie moje sny
                                    I warszawskie kolorowe dni

Gdybyś ujrzeć chciał
                                    Nadwiślański świt
                                    Już dziś wyruszaj ze mną tam
                                    Zobaczysz jak przywita pieknie nas
                                    Warszawski dzień
                                    • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 21:01
                                      Czas jak rzeka jak rzeka plynie - to często przypominana piosenka , szczególnie
                                      przy urodzinach
                                      Te stare przeboje jego są dość znane, a kiedy plonie stodoła, przecież to te
                                      same czasy
                                      • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 21:05
                                        "Płonie stodoła" była na drugiej płycie zatytułowanej Sukces. Tam było także
                                        Wspomnienie, Klecząc przed tobą. Płyta znana była z tego że Niemen zdzierał tam
                                        gardło wrzaskami bez granic.
                                        • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 21:09
                                          Klęcząc przed tobą - to musi być fajne, zaśpiewaj, nie znam tego, tytuł
                                          imponujący
                                          • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 21:43
                                            Niemen strasznie drze tam gębę. Zaczyna się jakos tak

"To ty, tylko ty
                                            Znasz moje myśli
                                            Moje myśli wszyskie.
                                            Dlaczego więc nie chcesz uwierzyć mi
                                            Że bardzo cię kocham
                                            I klecząc przed tobą wyznaję te słowa
                                            Wyznaje, wyznaaaaaaaaaaaję" (tu jest to efektowne darcie gęby).
                                            • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 21:51
                                              pamiętam , najbardziej wydzierająca piosenka, jd ciężko mi jest nawiązać dialog
                                              z tym Niemenem, nie wiem co wymyślić byśmy sie zrozumieli, tu bez muzyki się
                                              nie obejdzie. Powiedz jakie inne są tam jeszcze piosenki i weż jego następną
                                              płytę
                                              • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 22:05
                                                A to chyba znasz:

"Mimozami jesień się zaczyna
                                                Złotawa, krucha i miła".
                                                • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 22:12
                                                  Wspomnienie - tak?
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 22:19
                                                    Bardzo dobrze. Do tekstu Tuwima. Jest to na drugiej płycie. Jest tam
                                                    też "Włóczęga":
                                                    "Gdzie Bajkał od morza gór sięga
                                                    Przez śniegi wichury i noc
                                                    Wędrowął zgarbiony włóczega
                                                    Na plecach targając swój los"
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 22:25
                                                    też pamiętam, łładny spokojny utwór, nawet bardzo ładny - wiesz , czy ja gdzieś
                                                    mogę jeszcze kupić kasety Niemena - może kupię i dopiero będziemy śpiewać,
                                                    chociaż nie , idzie dobrze - Paulina każe mi sie żegnać , pewnie zasiądzie
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III IP: 193.0.68.* 13.03.03, 10:09
                                                    Wydaje mi sie że wszystko to można dostać na kasetach i płytach CD. Chyba
                                                    pomyliłem sie ze "Wspomnieniem". Ono jest na pierwszej, a nie na drugiej
                                                    płycie. Sprawdzę to wieczorem.
                                                  • angela-rt Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco 13.03.03, 16:51
                                                    Pozwolcie,ze się wtrące jeden raz...Czytam codziennie ten wątek miło poczytać i
                                                    chcę Wam powiedzieć,że w Olsztyńskim radiu jest audycja muzyczna prowadzona
                                                    przez pana S.Stelmaczonka,ktory jest miłośnikiem takiej muzyczki.Audycja nazywa
                                                    sie "Ze starej płyty",często słychać utwory o ktorych mowicie,opatrzone przez
                                                    p.Sławka uroczymi historiami i wspomnieniami,jeśli będziecie mieli mozliwośc
                                                    posłuchania radia olsztyńskiego-polecam gorąco.
                                                    ;-)angi
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 20:46
                                                    niestety , to radio nie odbieram w Krakowie - szkoda
                                                    jd- co tam z tym Niemenem mamy ?
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 21:30
                                                    Gratulujemy panu Sławkowi Stelmaczonkowi świetnej audycji (bo takiego tematu
                                                    nie sposób przecież spieprzyć).

Rita, nie wiem co z Niemenem. Moze przypomnę ci kawałki z pierwszej płyty:

Gdzie to jest
                                                    Nigdy sie nie dowiesz
                                                    Ten los zly los
                                                    Coś co kocham najwiecej
                                                    Wspomnienie
                                                    Nie wstawaj lewą nogą
                                                    Dziwny jest ten świat
                                                    Jeszcze swoj egzamin zdasz
                                                    Chciałbym cofnąć czas
                                                    Pamiętam ten dzień
                                                    Nie dla mnie taka dziewczyna
                                                    Chyba, że mnie pocałujesz.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 21:41
                                                    Pamiętam ten dzień - ta piosenka chyba jest znana - tak - znasz ją ?
                                                    Ja za parę miesięcy mogę śpiewać - obozowe tango śpiewam dla ciebie - znasz ?
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 22:32
                                                    "Obozowe tango" śpiewałem całe lata, gdy dziewczyny ze Śląska spędzające
                                                    kolonie w 7-mce wracały do swoich stron.
                                                  • brzoza2 Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco 13.03.03, 22:46

Boze drogi, któż nie śpiewał z naszego pokolenia "Obozowego tanga"? Zawsze ,
                                                    gdy śpiewaliśmy na pożegnanie, wyjeżdzając z jakiejs kolonii, czy obozu,
                                                    dziewczyny ryczały jak bobry (ja tez, oczywiście), a facei nadrabiali
                                                    minami,chociaż i im robiło sie mokro w oczkach, bo i oni z jakimis miłościami
                                                    najwiekszymi w zyciu i na całym świecie własnie musieli się zegnać.
                                                    A oto i caly tekst (oczywiście, ze zerżnięty, bo gdziezby w tym wieku taka
                                                    pamięć.....)

Obozowe tango

Obozowe tango śpiewam dla Ciebie,
                                                    Wiatr je niesie, las kołysze,
                                                    Do snu dziewczę me.
                                                    Śpij moja kochana i czekaj na mnie,
                                                    Może gdy się obóz skończy
                                                    Znów spotkamy się.

Ref.
                                                    I choć nas dzieli
                                                    Może tysiące wiosek i mil,
                                                    Nie zapominaj razem spędzonych dni,
                                                    Tę leśną serenadę, spiewam dla ciebie,
                                                    Obozowe tango, które znów połączy nas.

Czy pamiętasz Druhno,
                                                    jak przy ognisku,
                                                    W ciemnym lesie, na polanie
                                                    Spotkaliśmy się.
                                                    Las nam szumiał rzewnie,
                                                    Byłaś tak blisko,
                                                    Serca nasze z żarem iskier
                                                    Połączyły się.

Ref.
                                                    I choć nas dzieli
                                                    Może tysiące wiosek i mil,
                                                    Nie zapominaj razem spędzonych dni,
                                                    Tę leśną serenadę, spiewam dla ciebie,
                                                    Obozowe tango, które znów połączy nas.

• Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 13:11
                                                    tak , brzoza - obozowe tango zawsze się kojarzy sympatycznie i z łezką w oku,
                                                    bo to wspomnienia. Byliście na jakimś obozie ? - pewnie , że tak , pewnie
                                                    naukowy ?
                                                    Przydałaby się jakaś stronka z Niemenem , by zajrzeć na jego utwory, klik znikł,
                                                    jd- tych płyt Niemaena jest chyba dużo ?
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 19:29
                                                    Od tego Obozowego Tanga sam mam łzy w oczach. Ono chyba występowało też w
                                                    wersajch "Kolonijne tango" i "Wakacyjne tango".

Rita, nie mam czasu szukać strony Niemena. Sporo miał tych płyt, ale mnóstwo
                                                    udziwnionych i niesłuchanych. Właściwie ważne były cztery pierwsze, czyli
                                                    Dziwny jest ten świat, Sukces, Czy mnie jeszcze pamietasz, i Niemen Enigmatic
                                                    (tam jest Bema pamięci rapsod żałobny). Teraz ci napisze kawałki, które
                                                    pamiętam z drugiej płyty:

Płonąca stodoła
                                                    Włóczega
                                                    Narodziny miłości
                                                    Allilah
                                                    Sukces
                                                    Jeżeli
                                                    Tyle jest dróg
                                                    Klęczac przed tobą

Coś mi powypadało z pamięci, ale pewnie i tak nie warto tego pamiętać.
                                                  • Gość: Andulka Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.chello.pl 14.03.03, 19:44
                                                    Niegdy nie slyszałam tego tanga. A powinnam - to ta sama kategoria wiekowa.
                                                    Widać jeździłam na inne kolonie i obozy ;)
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 19:53
                                                    To jest absolutnie niemożliwe byś nie słyszała tego tanga. Ewentualnie nie
                                                    doceniasz naszego zaawansowania wiekowego.
                                                  • Gość: Andulka Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.chello.pl 14.03.03, 19:55
                                                    Umiem liczyć :)
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 20:50
                                                    jd- wszystkie pamięatm ale to Jeżeli nie kojarzę wcale - o czym ona jest jeżeli
                                                    możesz przypomnieć - Jeżeli - dziwny tytuł
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 21:14
                                                    To jest do wiersza Tuwima. Pamiętam melodię niezbyt melodyjną i początek:
                                                    "A jeżeli tak
                                                    A jeżeli ktoś"
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 21:18
                                                    jak trudna melodia to nie da sie śpiewać
                                                    zaglądnij teraz do następnej jego płyty
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 21:37
                                                    a pamiętasz Domek bez adresu - na pierwszej płycie ?
                                                    mozemy przejść do trzeciej - Czy mnie jeszcze pamiętasz - ona jest lepsza od
                                                    drugiej , bardziej znana - prawdaż?
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 22:25
                                                    Domek bez adresu nie był na żadnej dużej płycie, był na "czwórce" między innymi
                                                    z jeszcze jednym fajnym kawałkiem "Jaki kolor wybrrać chcesz". Czy mnie jeszcze
                                                    pamietasz chyba rzeczywisćie najbarziej nam się spodoba. Poprzypominam sobie
                                                    dokładniej co tam było.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 22:28
                                                    w takim razie zakład, że Domek bez adresu jest na pierwszej płycie, na tej z
                                                    oczami Niemena - a pamiętasz słowa domka
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 22:37
                                                    Ok. - zakład pascala

"Spójrz szczyty już
                                                    W płaszczu chmur
                                                    To na pożegnanie
                                                    Staw, Czarny Staw
                                                    Żegna nas wspomnieniami".
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 22:45
                                                    stwierdzam , że tą płytę znam i domek bez adresu tam się znajduje, zakład
                                                    wygrany i co teraz?
                                                    Paskala w to nie mieszaj
                                                    Spójrz , szczyty już - pewnie że znam - jaka szkoda , że nie moge wysłuchać
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 15.03.03, 21:26
                                                    Rita, Domku bez adresu absolutnie nie ma na tej płycie.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 21:29
                                                    a ja to znalazłam na www Niemen, w takim razie jeszcze raz sprawdzę, tymczasem
                                                    możemy jechać dalej
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 21:47
                                                    nie mogę teraz znależć tej strony, wyskakują inne stronki, ale to nie
                                                    przeszkadza w rozmowie, niedługo jadę po Paulinę
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 15.03.03, 22:46
                                                    Musisz znaleźć tę strone, bo ja jestem pewien swojego.
                                                  • wafelka Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco 15.03.03, 23:25
                                                    Mysle, ze Pani Rita racje ma:
                                                    cis.art.pl/PODWORKO/KONCERT/ALBUMY/Cz-Niemen/utwory.html
                                                  • wafelka Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco 15.03.03, 23:29
                                                    Tu dowod !!
                                                    www.trytel.com/~skok/niemen2.html
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 16.03.03, 14:23
                                                    Rita jest uparta i dostała wsparcie, ale to ja mam rację. Zbadałem sprawę i
                                                    wyjaśniam:
                                                    "Domek bez adresu" (a także "Jaki kolor wybrac chcesz") pojawił się na
                                                    redycjach płyty "Dziwny jest ten świat" (z końca lat 60-tych) dokonanych na
                                                    płytach kompaktowych (z końca lat 90-tych). Na kompaktach jest więcej miejsca
                                                    niż na klasycznej płycie analogowej, więc robi sie tak często.
                                                    Oświadczam raz jeszcze, że na czarnej, analogowej płycie Niemena "Dziwny jest
                                                    ten świat" (a przecież o takich tu mówimy) "Domku bez adresu" nie ma i nigdy
                                                    nie było.
                                                    Kompaktowy "Dziwny jest ten świat" nie jest więc zwykłym "Dziwnym jest ten
                                                    światem", ale składanką orgyginalnego "Dziwny jet ten świat" i czwórki na kórej
                                                    jest "Domek bez adresu". Potwierdzenie tego:
                                                    www.dago.pmp.com.pl/niemen/dyskografia.html

Rita, należy mi się podwójna nagroda.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 16:18
                                                    sprawę musze doprowadzić do końca, wydaje mi się , że weszłam na stronę gdzie
                                                    widziałam te płyty i tą z oczami Niemena i tam właśnie był ten domek, ale teraz
                                                    tej strony nie mogę znależć. Jeszcze raz poszperam.

jd - jak tak dalej pojdzie, to całe forum olsztyńskie będzie śpiewało, może
                                                    wystawią nas na festiwal. Już w trzech watkach się spiewa, śpiewa także
                                                    Kołotko. tylko patrzeć jak zaśpiewają związki zawodow czy samorządy z siłami
                                                    motorycznymi. Może szkoła się przyłączy i stworzymy chórek forumowski - jd , a
                                                    ty będziesz dyrygentem :-)))))
                                                    to będzie najbardziej rozspiewane forum - chyba idzie wiosna

Tą sprawę z domkiem trzeba rozwiązać - wiem , że będziesz na siatkowce i
                                                    dopiero jutro ją ruszymy
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 17:24
                                                    jd - więc ja wygrałam , zobacz na link 2 wafelki i tam są płty stare Niemena z
                                                    oczami i tam jest czarno na białym, że jest na ostatniej pozycji - domek bez
                                                    adresu
                                                    jd- prosze o potwierdzenie przegranej
                                                    a prawda jest taka , że tą piosenkę pamiętam właśnie z czarnych płyt
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 16.03.03, 17:34
                                                    Przecież tłumaczyłem, że te linki przedstawiają płyty kompaktowe, a nie
                                                    oryginały z lat 60-tych.
                                                    Może ktoś ma w domu płytę analogową Niemena z oczami i potwierdzi, że nie ma na
                                                    niej Domku bez adresu?
                                                    Bo nie ma - ja wygrałem (teraz już potrójnie).
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 17:43
                                                    chwilę - to kłyty kompaktowe też są z oczami Niemena
                                                    ja wygrałam !
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 17.03.03, 10:25
                                                    Okładki są te same (choć zmniejszone wymiarami), ale "środek" płyt kompaktowych
                                                    jest zazwyczaj większy niż starych czarnych analogowych. Wejdź na podaną przeze
                                                    mnie wczoraj strone, tam jest to trochę wyjaśnione. A na stronach podanych
                                                    przez wafelkę wyraźnie pisze że to płyty CD i tylko dlatego wymieniają
                                                    tam "Domek bez adresu".
                                                    Absolutnie ja wygrałem (teraz juz poczwórnie).

• brzoza2 Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco 17.03.03, 13:30
                                                    jd - ty jesteś okropnie pewny siebie: wygrałem, i wygrałem!
                                                    Ale chyba rzeczywiście masz racje - z ciekawości zadzwoniłam do brata, który
                                                    wygrzebawszy z pamięci tę "płytę z oczami" Niemena potwierdził, że na czarnym,
                                                    duzym longlpayu, czyli na płucie oryginalnej, nie było "Domku bez adresu"
                                                    jd - ty to masz szczęście!
                                                    rita - wymyśl mu coś takiego, zeby nie dał rady!
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 20:57
                                                    dobra - poddaję się , jd wygrał i w nagrodę zaśpiewa tą piosenkę - to wreszcie
                                                    gdzie ten domek bez adresu był ?
                                                    na której płycie ?
                                                    brzoza, a ty przywiozłaś swoje płytki?
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 17.03.03, 22:13
                                                    Brzozo, pewien jestem siebie, gdy są ku temu powody. Rita zresztą też była
                                                    pewna siebie, choć nie było powodu. Dla pełni obrazu dodam, że wbrew twoim
                                                    domniemaniom mam całą liste spraw, w których jestem niepewny siebie, bardzo
                                                    niepewny i kompletnie niepewny.
                                                    Pozdrowienia dla brata.

Rita, Domek był na małej płycie, tzw. czwórce.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 22:16
                                                    jd- moze na tych pocztówkowych plytkach - pamietasz ?
                                                    jaka nagrodę sobie życzysz ?
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 17.03.03, 22:23
                                                    Żadne pocztówki. Czarna płyta - dwa utwory z jednej strony, dwa - z drugiej.
                                                    Nie pamiętasz takich?
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 22:27
                                                    pamietam - taką to miałam Bitelsów , chyba Help z dedykacją
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 22:45
                                                    mozemy zaczynać następną płytę Niemena, które utwory są najbardziej popularne?
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: 193.0.68.* 18.03.03, 08:30
                                                    Z czyją dedykacją? Lennona czy McCartney'a?

Chyba teraz mamy na tapecie trzecią płytę Niemena? Ale to wieczorem, jeśli
                                                    zdążę.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 14:19
                                                    była to dedykacja cichego wielbiciela, a teraz idę grać chociaż mi nikt nie
                                                    zaśpiewa
                                                    Ta trzecia płyta Niemena jest również ciekawa, spojrzę na tytuły i zacznie mi
                                                    sie coś kojarzyć
                                                    Wiesz, że w szachy przegrywam, musze zwolnić tempo gry - jeden ruch dzienne,
                                                    resztę czasu na przemyślenia i może jeszcze się pozbieram.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 20:44
                                                    jd - grałam dzisiaj i niespodziewanie matki dzieciaków wręczyły mi prezent -
                                                    jest to dres sportowy , wiesz za co , za namiary obozowe i za wszystko,
                                                    wreszcze kobiety mnie doceniły - cieszę się, o obozie też się rozmawia.
                                                    Przechdzimy do trzeciej płyty Niemena - widziałam, że są tam znane utwory.
                                                    Płyta nazywa się Enigmatic - Bema pamięci rapsod żałobny, Jednego serca, Kwiaty
                                                    ojczyste, Mów do mnie jeszcze - tak?
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 18.03.03, 21:49
                                                    Gratuluję dresu. A jak rozwija sie sprawa obozu? Ile bieresz tam dzieciaków?
                                                    Z płytami coś pomyliłaś. Ta o której piszesz jest czwarta. Trzecia była "Czy
                                                    mnie jeszcze pamiętasz". Ale dziś już nie zdążę o tym wiecej.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 00:12
                                                    jd - lecę po kolei plyty z linka drugiego - to teraz przedstaw kolejną płytę,
                                                    ale widzę , że wszystkie piosenki znam.
                                                    z obozem się dogadujemy i prawdopodobnie biorę tylko swoje dzieciaki , ktore
                                                    uczę i chyba zostawia mnie samą z nimi , wszystko jeszcze w powijakach, ale
                                                    jest światełko w tunelu.
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 19.03.03, 17:42
                                                    Czy chodzi o to, że znasz wszystkie piosenki z płyty Niemen Enigmatic? To w
                                                    porządku. Ta płyta była ładna, choć troche napuszona. Miała teksty do słów
                                                    poetów (Norwid, Asnyk, Przerwa-Tetmajer) i dorze sie słuchała. A potem była
                                                    płyta dwupłytowa o tytule chyba "Człowiek jam niewdzięczny", ale ona nie była
                                                    zbyt udana. Niemen ciągle próbował być monumentalny, a śpiewał banalno-luzackie
                                                    teksty nawet Młynarskiego (choć był i Norwid).
                                                    Rita, chyba Niemen nam się kończy, bo o licznych jego następncyh płytach wiem
                                                    niewiele, ale pewnie nikt zbyt wiele nie wie. Wybieraj następny temat czyli
                                                    następny zespół.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 20:36
                                                    jd- a jakie ci jeszcze zostały plyty z tych starszych - moze Brekaut ?
                                                    Poddaj jeszcze inne znane z tych czasów?

Boje się wojny !!!!!!
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 19.03.03, 21:21
                                                    Breakout jest extra, ale mogą być jeszcze: Niebiesko-Czarni, Czerwono-Czarni,
                                                    Trubadurzy, No To co, Polanie, Bizony, Klan, Skaldowie, Alibabki, Filipinki,
                                                    Amazonki, Andrzej i Eliza, Dwa plus jeden, i co tam jeszcze.

Może jednak nie przypieprzą.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 21:26
                                                    mozemy wziąśc ten Brekaut - przypomnisz piosenki z tego albumu?

Boję się wojny!!!!!!
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 19.03.03, 21:33
                                                    Zaraz, zaraz, z którego albumu? Było ich trochę. Ale ok., ruszamy z Breakout.

Może jednak nie przyłożą.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 21:35
                                                    czy zakladać następny wątek

Boję sie wojny!!!!!
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 19.03.03, 21:43
                                                    Jeśli nie boisz się tego, zakaładaj następny watek, ale nie wiem czy dziś długo
                                                    jeszcze pobędę.
                                                  • Gość: rita Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 21:47
                                                    Gość portalu: jd napisał(a):

> Jeśli nie boisz się tego, zakaładaj następny watek, ale nie wiem czy dziś
                                                    długo
                                                    >
                                                    > jeszcze pobędę.

Boję się tylko wojny!!!!!!
                                                  • Gość: jd Re: Śpiewające płyty cz.III-polecam gorąco IP: *.acn.waw.pl 19.03.03, 21:49
                                                    No to zakładaj z tym wojennym strachem, choć może jednak nie rypną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka