Dodaj do ulubionych

Premier Jarek

IP: *.softel.elblag.pl 21.11.06, 00:17
Co myslicie o rzadach PiSu jak premierem zostal Jaroslaw Kaczynski?Bo wedlug
mnie Jarek Kaczynski to najlepszy premier od 1989 roku.No i zrobil cos
wielkiego i cennego dla naszego regionu.A veto w sprawie rosji to normalnie
mistrzostwo swiata.A jeszcze pare miesiecy temu nie wierzylem francuzowi jak
pisal ze PiS zrobi wiele dobrego dla elblaga i kraju.Obecnie z przeciwnika
zrobilem sie goracym sympatykiem PiSu.
Obserwuj wątek
    • the_jazz Re: Premier Jarek 21.11.06, 00:43
      Ja aż tak wielkim optymistą i zwolennikiem PIS-u bym nie był, przynajmniej na
      razie. Przekop zrealizowany zostanie dopiero w 2010, więc dopiero wówczas - gdy
      wszystko pójdzie zgodnie z planem - będzie czas na cieszenie się z sukcesów.
      Moim skromnym zdaniem premier o wiele lepiej prezentuje się niż prezydent Lech -
      mam wrażenie, że Jarosław w przeciwieństwie do swojego brata wie, co mówi.
      Dla mnie premier jest po prostu bardziej wiarygodnym politykiem, ale tak, jak
      napisałem wyżej, nie popadajmy w huraoptymizm bo do tego to chyba jeszcze
      daleko, prawda? Jeszcze dalszy jestem od wychwalania całego PIS-u na podstawie
      jednego, czy dwóch polityków. "Jedna - wątpliwa na razie - jaskółka wiosny nie
      czyni".
      • Gość: 79 Re: Premier Jarek IP: *.softel.elblag.pl 21.11.06, 01:46
        No moze i PiS nie jest idealna partia ale chyba przyznasz ze o niebo lepsza niz
        SLD i AWS.Co do przekopu to jestem optymista.
    • maszar Re: Premier Jarek 21.11.06, 10:20
      najlepszy premier?
      oj, masz poczucie humoru...
      jak na razie nic dobrego (poza koniunkturą dla satyryków) nie wynikło z rządów
      PiS, a bajania o kanale są tak samo wiarygodne jak te o 3 milionach mieszkań,
      obniżce podatków, tanim państwie czy standardach moralnych;
    • generallo Re: Premier Jarek 21.11.06, 12:00
      Mimo tego że jestem imiennikiem pana premiera,
      nie darzę go i jego brata sympatią.
      Zresztą cały PIS niczym się nie wykazał,
      i w ciągu swoich rządów słyszymy tylko o walce z "układem".
      Zadaję więc pytanie; Co to za układ?
      No i te podpisywanie(trzykrotne)umowy koalicyjnej,
      toż to normalny cyrk :DDD
      PIS pokazuję że są media lepsze(TV Trwam,Radio Maryja),
      i gorsze(TVN,Polsat).
      No a politycy PIS-u nie prezentują klasy politycznej,
      na miarę Marka Borowskiego lub Aleksandra Kwaśniewskiego.
      I te ciągłe wpadki pana prezydenta(brata Jarosława),
      są czasami śmieszne a czasami ośmieszające nasz kraj za granicą :(
      Więc jak by nie patrzeć bilans dotychczasowych rządów PIS-u,
      jest ujemny w stosunku -80/+20
      • Gość: alfik Re: Premier Jarek IP: *.elb.vectranet.pl 21.11.06, 14:54
        Badzmy realistami,co mozna zrobic w ciagu roku?Wcale ich nie bronie,ale
        popatrzmy na poprzednie ekipy,oni mowili,mowili,mówili...
        • maszar Re: Premier Jarek 21.11.06, 22:07
          można zrobić wiele:
          - wybudować 750 000 mieszkań (1/4 z obiecanych 3 milionów);
          - zgodnie z obietnicą obniżyć stawki podatków na 2007 rok;
          - zmniejszać a nie rozbudowywać biurokrację, itd., itd.
          Ale do tego trzeba choć odrobinę odpowiedzialności za dawane słowa (o honorze
          litościwie nie wspomnę...)
      • francuz_el Re: Premier Jarek 23.11.06, 00:25
        To prawda generallo, tylko imię masz perspektywiczne ;-)
        • generallo Re: Premier Jarek 23.11.06, 12:54
          francuz_el napisał:

> To prawda generallo, tylko imię masz perspektywiczne ;-)

I co z tego?
          Może je sobie zmienię, na np. Aleksandra?
    • Gość: ej Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:44
      Na razie szukają agentów i wszędzie widzą wrogów w kraju i zagranicą. Sukcesy:
      typu niska inflacja, wzrost PKB i spadek bezrobocia, to nie ich zasługa. Żeby
      uzyskać niską inflację i wzrost PKB - rok to za mało. Spadek bezrobocia, to
      masowy wyjazd ludzi na zachód. Na razie sukcesów nie widać. Obietnice
      przedwyborcze nie są spełniane. Ostani przykład: podatki "przyjazdne" dla
      ludzi, a co ostatnio Pani Zyta i reszta wymyśliła? Nic nowego, podatki
      praktycznie bez zmian. Teraz będziemy mieli podwyżkę cen gazu oraz akcyzy na
      benzynę i gaz do samochodów. Szkoda już dalej pisać...
      • Gość: 79 Re: Premier Jarek IP: *.softel.elblag.pl 22.11.06, 20:20
        Najlepiej tylko narzekac!Slonina tyle zrobil dla elblaga i tez na niego
        narzekaja.
        • maszar logika wprost z pisuaru 22.11.06, 20:39
          najpierw sam pytasz o ocenę Jarosława K, a potem narzekasz, że ktoś ośmiela się
          mieć niepoprawne politycznie zdanie;
          ośmieszasz się;
          • Gość: 79 Re: logika wprost z pisuaru IP: *.softel.elblag.pl 23.11.06, 05:26
            Maszar podalem tylko przyklad ze w naszym kraju narzeka sie na wszystkich i na
            wszystko!
    • francuz_el Re: Premier Jarek 23.11.06, 00:25
      Niektórych nie zadowoliłoby jakby PiS nawet ósmy cud świata wybudował, ale to
      już inna sprawa. Co tutaj zresztą pisać, skoro nawet ubiegłorocznego programu
      wyborczego niewielu przeczytało.
      Miliony wyjeżdżają zagranicę, jesteśmy izolowani na świecie, w kraju dyktatura,
      jakie jeszcze bzdury przychodzą Wam do głowy? Ja rozumiem, że kole w oczy wysoki
      wzrost gospodarczy, zmniejszające się bezrobocie, rozliczenie z przeszłością
      itd. Olbrzymi napływ inwestycji zagranicznych, współpraca z sąsiadami ws.
      dywersyfikacji dostaw ropy i gazu, weto przeciwko Rosji poparte przez niemal
      całą Europę, to nic? Np.: wzrost nakładów na budowy dróg o połowę w stosunku do
      poprzedniego roku, to też nie zasługa rządzących?
      A z drugiej strony barykady, w opozycji, co się dzieje? Bardziej niedołężnej nie
      było w całej historii III RP. Dla tych, którzy liczyli, że wszystko posypie się
      po pół roku mam złą wiadomość: nie doczekacie się.
      • Gość: maszar Re: Premier Jarek IP: *.orange.pl 23.11.06, 09:09
        "Miliony wyjeżdżają zagranicę /.../ jakie jeszcze bzdury przychodzą Wam do głowy?"

zamykane z powodu emigrującego personelu szpitale, to jak rozumiem, dla ciebie
        również bzdura; milionowa emigracja na Wyspach, to wraża propaganda - jesteś
        impregnowany na rzeczywistość;

"weto przeciwko Rosji poparte przez niemal całą Europę, to nic?"

dobry dowcip - czekam na listę powiedzmy 90% europejskich państw, które poparły
        polskie weto;
      • Gość: maszar Re: Premier Jarek IP: *.orange.pl 23.11.06, 09:10
        widzę, że partyjna cenzura działa - zalogowany nie mogłem odpowiedzieć Francuzowi;
        • francuz_el Re: Premier Jarek 23.11.06, 14:54
          Jaka partyjna cenzura? Na forum, które jest własnością Agory? Przewrażliwiony
          jesteś Maszar...
          • Gość: maszar Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 17:55
            czekam na ową listę państw "prawie całej Europy", które poparły naszego
            bohaterskiego premiera - jak na razie bez efektu...
      • matko74 Re: Premier Jarek 23.11.06, 11:09
        Jeśli chodzi o "Olbrzymi napływ inwestycji zagranicznych", to zgodzę się z tym,
        mam nadzieję, że tak, w perspektywie paru ładnych lat. Jeśli osiągnienimy
        poziom inwestycji zagranicznych jaki ma miejsce w Hiszpanii, stwierdzę, że ten
        jest w istocie obecnie Olbrzymi.
      • Gość: alfik Re: Premier Jarek IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.06, 17:22
        Francuz,tak trzymac:)
    • Gość: ej Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:44
      Ósmym cudem świata to jest PIS. Wzrost gospodarczy jest długoletnim procesem i
      nie jest zasługą PIS-u, ani nawet poprzedniej ekipy - a duży wpływ na ten
      wzrost miało nasze wejście do UE. Spadek bezrobocia ... to Pan Kononowicz też
      by to osiągnął, gdyby był premierem. Kilka lat temu bracia K. pod innym szyldem
      też nic w polityce nie osiągnęli - same kłótnie. Lustracje są już nudne, bo
      nieudolne. Jakoś nie słychać, żeby jakiegoś SB-ka zamknięto z hukiem w
      więzieniu. Wybudowali 3 mln mieszkań, zmienili podatki korzystne dla szarych
      ludzi, jakieś korzyści na przedsiębiorców, poprawili stan służby zdrowia? NIE
      Mamy poparcie całej prawie całej Europy (weto w sprawie Rosji)? Pierwsze słyszę
      Programu wyborczego PIS-u nie czytałem i chyba dobrze zrobiłem. Słyszałem, że
      na jednej stronie piszą jedno, a parę stron dalej jest napisane zupełnie
      odwrotnie.
      • francuz_el Re: Premier Jarek 23.11.06, 17:55
        Weto Polski ws. porozumienia UE-Rosja poparły najpierw rządy Francji i Litwy,
        następnie Finlandia, która obecnie przewodniczy Unii Europejskiej oraz Komisja
        Europejska wraz z Jose Manuelem Barroso. Już sama reakcja Rosji była znacząca.
        Najpierw zaczęli na nas najeżdżać, a jak to nie dało rezultatów, zagrozili, że w
        razie przystąpienia Rumunii i Bułgarii (co niewątpliwie nastąpi już niedługo)
        wprowadzą embargo na całe unijne mięso.
        Jako członek Unii Europejskiej mamy prawo i w końcu z niego korzystamy, aby dbać
        o własne interesy, podobnie jak to robi Francja, Wlk. Brytania czy Niemcy. W
        sprawach energetycznych mówimy jednym głosem z krajami nadbałtyckimi, chętni są
        Skandywawowie, Grupa Wyszehradzka i, co dosyć zaskakujące, Wielka Brytania.
        Jakoś nie przypomina mi to sytuacji opisywanej przez lewicowe dzienniki
        europejskie, że jesteśmy odizolowani, nie mamy żadnych pomysłów na Europę i
        nasze miejsce w jej strukturach.
        Dlaczego teraz ceny gazu są podnoszone o 10%? Ponieważ jesteśmy uzależnieni od
        gazu rosyjskiego. Nie ma alternatywy i to jest teraz największym problemem
        Polski. Jeżeli ktoś myśli, że to przez napięte stosunki polsko-rosyjskie, to
        jest bardzo krótkowzroczny. Rosja obdarowuje preferencjami tylko te kraje, które
        są jej całkowicie posłuszne i uzależnione gospodarczo. Parę lat temu nasz
        kochany lewicowy rząd o mały włos nie sprzedał Rosjanom niemal całego sektora
        paliwowego, działając wybitnie na szkodę państwa. Nie jest tajemnicą przecież,
        że Rosja widzi nas cały czas jako "bliską zagranicę" i najchętniej odkupiła
        nasze udziały w systemie tranzytowym, tak jak to miało miejsce m.in. na
        Ukrainie, Białorusi czy Węgrzech. My nie możemy sobie na to pozwolić. To nie
        jest "wymachiwanie szabelką", jak opisuje to często Gazeta Wyborcza, ale
        zwyczajne dbanie o dobro własnego państwa. Szkoda, że nie wszyscy to widzą i
        wygadują głupoty o niezrealizowanych obietnicach milionów mieszkań, podatkach
        (jakby 3x15% autorstwa PO było projektem realnym). Na wszystko przyjdzie czas,
        ale są sprawy dużo ważniejsze, choć mniej zauważalne dla szarego obywatela.
        • maszar Re: Premier Jarek 23.11.06, 18:01
          "głupoty o niezrealizowanych obietnicach milionów mieszkań, podatkach"
          może dla ciebie to jest głupota, dla mnie łganie "jak bura suka" (cytat z
          kolejnego klasyka PiS)i obiecywanie społeczeństwu nierealnych bajeczek to
          poważny problem;

"jakby 3x15% autorstwa PO było projektem realnym"
          po pierwsze, podatek liniowy propagowała nie tak dawno pierwsza dama pisowskich
          finansów OZI Zyta;
          po drugie - spójrz na przykład Rosji i poprawy ściągalności podatków po
          wprowadzeniu tam podatku liniowego;
          • francuz_el Re: Premier Jarek 23.11.06, 18:27
            Ludzie zagłosowali na PiS nie ze względu na obietnicę 3 mln mieszkań, ale widzę,
            że mimo upływu czasu nadal nie możesz się z tym pogodzić. Kampania wyborcza
            rządzi się swoimi prawami, nieznając rzeczywistego stanu państwa często bywa, że
            nie można zrealizować wszystkiego, co się wcześniej zakładało. Jakbyś tego nie
            wiedział Maszar. Tak samo byłoby z wprowadzeniem podatku liniowego, gdyby
            wygrała Platforma, nie ma się co oszukiwać. Świat nie stoi w miejscu, poglądy
            ludzi także się zmieniają z czasem. Małe sprostowanie, finanse nie są
            "pisowskie", a polskie. Jeszcze raz radzę się z tym pogodzić i przyzwyczaić.
            • Gość: ej Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:05
              To ciekawe z jakiego powodu ludzie głosowali na PIS? Pewnie sam nie wiesz.
              Każdy chyba chce, żeby żyło mu się lepiej, a większa liczba tanich mieszkań, to
              między innymi takie dążenie. Ciekawe jakie, wyższe cele ma teraz do
              zrealizowania PIS, żeby takie rzeczy odkładać na później? Twoja wypowiedź jest
              typowo "pisowska" - tamci zrobili to (lewica), a ci zrobiliby to (PO). Czy coś
              w ogóle PIS zrealizował ze swoich obietnic? Na razie od roku tworzą rząd, jedni
              sobie odchodzą, później znowu przychodzą (Gilowska, Lepper), jest pełno
              wicepremierów, doradców. Przecież PIS obiecał odchudzenie biurokracji, a jest
              odwrotnie. Do tego aroganckie wzpowiedzi tych politykow.
              • ferdek.schichau Re: Premier Jarek 23.11.06, 20:30
                OK obietnicza 3mln mieszkan - na razie nierealna. Zastanawia mnie tylko jedno,
                co komu po tych 3 mln, skoro i tak wiekszosc ludzi nie bedzie mialo ich za co kupic.
                Czy w Elblagu trudno kupic mieszkanie? Fakt, moze nie jes to bulka z maslem, ale
                skoro mi sie udalo i wielu moim znajomym w dobrej lokalizacji, to jest to
                mozliwe i zaden nadludzki wysilek nie jest tu potrzebny. To banal, ale potrzebne
                sa pieniadze lub praca, gwarantujaca kredyt. Reasumujac, co nam po mieszkaniach,
                dajcie nam prace zebysmy mieli za co je kupic lub splacac kredyt.
              • francuz_el Re: Premier Jarek 24.11.06, 20:13
                Poszedłem na łatwiznę i podaję link:
                www.pis.org.pl/download.php?g=wybory&f=365_dni_realizacji_programu_Solidarnego_Panstwa.pdf
                Możecie się z tym zgadzać, bądź nie, bo i tak wiem, że Was nie przekonam.
                Wiem dlaczego ludzie głosowali na PiS rok temu. Na pewno nie ze względu na 3 mln
                mieszkań, które są tutaj non-stop wypominane. Platforma, gdyby chciała, to by
                miała większość. Im jednak bliżej do lewicy, idealnie sami się spychają na lewo.
                3x15% jest nie do wprowadzenia w polskich warunkach.
                • maszar Re: Premier Jarek 24.11.06, 20:56
                  poświęciłem swój czas i przejrzałem (częściowo)ten bełkot;
                  1 - z owych 3 milionów mieszkań (słowo się rzekło, kobyłka u płota...) zostaje
                  marne kilkaset tysięcy;
                  2 - opinia o poprawie stosunków z Rosją - bez komentarza...
                  3 - "w I półroczu 2006 przeciętne zatrudnienie w sektorze państwowym
                  ukształtowało się na poziomie 4890,5 tys. osób i było o 2,8 % wyższe niż przed
                  rokiem (wówczas wynosiło 1,8 %)
                  1,8 % czego? stężenia alkoholu? ilości mieszkańców Polski? bełkot bez sensu...
                  4- ani słowa o niezrealizowaniu obietnicy obniżenia stawek podatkowych;
                  5- ani słowa o obiecanej likwidacji agencji rządowych (muszą być przecież koryta
                  dla koalicjantów);
                  6 - obietnica ukończenia A1 (od Gdańska do południowej granicy!!!) do 2010 jest
                  według Ciebie realne?
                  7 - "w celu zahamowania odpływu kadr /medycznych/ rząd rozpoczął program
                  monitorowania migracji..."
                  faktycznie - od liczenia wyjeżdżających przybędzie nam lekarzy w Polsce. Bardzo
                  logiczne;
                  wystarczy, dalej już tych bzdur nie mam siły czytać;
                • maszar Re: Premier Jarek 24.11.06, 21:19
                  "Platforma, gdyby chciała, to by miała większość."
                  Oczywiście masz rację - wystarczyłoby, aby zaczęła obiecywać równie nierealne
                  rzeczy jak PiS.
                  Taka jest jednak różnica, że politycy PO czują odpowiedzialność za wypowiadane
                  słowa. I dzięki temu bez problemu rano mogą spojrzeć w lustro...

a propos...:
                  "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory
                  prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie
                  społeczeństwo."
                  J.K. 10.2005

"Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także.."
                  powiedział Jarosław Kaczyński.
                  "Życie Warszawy", 10 lipca 2006

"Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten
                  austriacki."
                  Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka

Jarosław Kaczyński, 16 lutego 2004, PR3:
                  "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
                  Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w
                  Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i
                  mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla
                  naszego kraju."

Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl
                  "Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa
                  wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w
                  nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie -
                  Samoobrona i SLD."

Marzec 2005 rok / antena RMF FM
                  RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia
                  poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
                  Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych,
                  którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub
                  przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami
                  PIS".

RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
                  gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
                  Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
                  sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i
                  jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek
                  sytuacji jest nierealne."
                  • francuz_el Re: Premier Jarek 24.11.06, 21:41
                    Widzę, że bardzo dużo sił poświęcasz, aby "dowalić" PiS-owi na tym forum. Mi się
                    zwyczajnie nie chce szukać cytatów z Tuska, Komorowskiego czy Schetyny np.: o
                    nieporozumiewaniu się z lewicą. Jeżeli mówisz o odpowiedzialności i
                    nieskazitelności Platformy, skomentuj proszę tego SMS-a, którego dostają dzisiaj
                    wieczorem warszawiacy. Tak, dzisiaj, podczas żałoby narodowej:
                    "Drodzy warszawiacy, w ostatnich sondażach remis. Jeżeli chcesz uwolnić Warszawę
                    od PiSu zagłosuj koniecznie - prosimy na HGW - Donald Tusk i PO."
                    Niech sobie każdy forumowicz sam przemyśli to zdarzenie.
                    • maszar Re: Premier Jarek 24.11.06, 22:02
                      myślę, że jego autorem był Jacek Kur..ski;
                      • francuz_el Re: Premier Jarek 24.11.06, 22:55
                        Hehe, szkoda mi Ciebie Maszar. Musisz zmienić tok myślenia w takim razie.
                        • maszar Re: Premier Jarek 24.11.06, 22:57
                          jak zmienię tok myślenia i IQ spadnie mi do wartości jednocyfrowej - będę
                          głosować na PiS;
                          obiecuję;
                          • Gość: ej Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:01
                            super tekst !
                          • francuz_el Re: Premier Jarek 25.11.06, 00:09
                            Siła Twoich argumentów po prostu zwaliła mnie z nóg. Żenujące.
                            • maszar Re: Premier Jarek 25.11.06, 08:16
                              fakt, trudno dyskutować z rzeczowymi argumentami, które podałem w analizie
                              programu PiS.
                              Proszę o konkretną odpowiedź - naprawdę wierzysz w ukończenie całej A1 do 2010 roku?
                              • francuz_el Re: Premier Jarek 25.11.06, 09:34
                                "jak zmienię tok myślenia i IQ spadnie mi do wartości jednocyfrowej - będę
                                głosować na PiS;
                                obiecuję;" <- jeżeli to jest rzeczowy argument, to nie mamy o czym dyskutować.
                                To było żenujące.

A1 w 2010 roku? Trudne do przewidzenia, bo do końca nie wiadomo, jak będzie z
                                absorpcją środków unijnych. Przy dobrej organizacji nie jest to nierealne. Na
                                dzisiaj można zauważyć spory postęp w budowie dróg w Polsce. Budżet GDDKiA
                                został powiększony o połowę w tym roku, co najlepiej widać jeżdżąc po kraju.
                                • maszar Re: Premier Jarek 25.11.06, 11:54
                                  w jakim świecie ty żyjesz?
                                  w sytuacji nierozwiązania problemów sprzedaży wszystkich działek na przebiegu
                                  budowy, nierozpoczęciu nawet procesu przetargowego na południowe odcinki termin
                                  2010 jest tak samo wzięty z księżyca jak owe sławetne 3 miliony mieszkań.
                                  Ten sam poziom obłudy (bądź dyletanctwa). Tertium non datur...
                                • Gość: ej Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 13:07
                                  Budowa autostrad to też zasługa PIS? ha ha ha Przecież to prawie w 100% kasa z
                                  UE.
                                  • francuz_el Re: Premier Jarek 26.11.06, 12:12
                                    A czy Unia Europejska też przeprowadza przetargi, organizuje wykupy ziemi,
                                    załatwia całą dokumentację? Jak się wykorzystuje środki unijne, to niczyja
                                    zasługa, a jak by się nie wykorzystywało, to dopiero spadałyby gromy na rząd. Z
                                    jednej strony wypłacamy z UE spore środki, ale część także wpłacamy w postaci
                                    składki członkowskiej.
                                    • maszar Re: Premier Jarek 26.11.06, 17:35
                                      zdecydowana większość odpowiedzialności za wykorzystanie (lub nie) środków
                                      unijnych spada na samorządy - więc nie przypisuj rządowi nie swoich zasług;
                                      • francuz_el Re: Premier Jarek 28.11.06, 01:15
                                        Znaczna, tzn. 16 mld euro z 68, które mamy do wydania w latach 2007-2013,
                                        pomijając już fakt, kto te pieniądze wynegocjował i kto je dzielił.
                    • Gość: ej Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:20
                      Marcinkiewicza nagranie wyborcze obudziło 10 tysięcy Warszawiaków w nocy z
                      wtorku na środę - to też nie było miłe.
                • Gość: ej Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:17
                  To proszę, napisz, czemu ludzie głosowali na PIS. 3 mln mieszkań to tylko jeden
                  przykład z wielu niezrealizowanych obietnic PIS-u.
            • maszar Re: Premier Jarek 23.11.06, 21:50
              nie mogę pogodzić się z jednym - że polską tradycją staje się bezkarne łgarstwo
              podczas kampanii wyborczej - czy dotyczy to lewicy, czy PiS-u;
              uważam, że powinna istnieć odpowiedzialność za wypowiadane słowa niezależnie od
              ich autora - jeśli się z tym nie zgadzasz - trudno, widać mamy inną wizję honoru
              i przyzwoitości;
              odnośnie podatku liniowego - pewien jestem, że jeśliby PO miała wystarczającą
              większość, to wprowadziłaby ten o wiele uczciwszy podatek w życie;
    • Gość: ej Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:56
      Chyba koniec tematu. Zwolennicy PIS-u schowali główki w piasek, bo nie mają się
      czym pochwalić.
      • Gość: alfik Re: Premier Jarek IP: *.elb.vectranet.pl 25.11.06, 18:22
        A czym się moze pochwalic cala reszta?
        • francuz_el Re: Premier Jarek 26.11.06, 12:16
          Niczym nie może się pochwalić, bo tak niedołężnej opozycji nie było od lat.
          • Gość: alfik Re: Premier Jarek IP: *.elb.vectranet.pl 26.11.06, 12:20
            Sami narobili gowna,a teraz chca ,aby kaczory je zjedli(te gowno).
            • Gość: Rem Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 12:35
              Jeśli kaczory to zjadły Alfik, a nie "zjedli"... Poza tym zgadzam się z Tobą :)
              • Gość: alfik Re: Premier Jarek IP: *.elb.vectranet.pl 26.11.06, 14:34
                Nie wazne,nie jestem polonistą i czasami robie bledy stylistyczne,wazny jest
                sens wypowiedzi.
                • Gość: Rem Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 16:27
                  Mowa polska jest ważna. Ja też nie jestem polonistą a szanuję "mowę ojców
                  naszych" :) :) :) :) Choć błędy też popełniam :) :) :)
              • Gość: alfik Re: Premier Jarek IP: *.elb.vectranet.pl 26.11.06, 17:34
                Och,dzieki,czasmi jednak mamy wspolne zdanie:)
                • nervenarzt Re: Premier Jarek 26.11.06, 17:40
                  jeszcze sie zaprzyjaznicie:))
                  • Gość: alfik Re: Premier Jarek IP: *.elb.vectranet.pl 26.11.06, 18:13
                    To forum traktuje jako forme rozrywki,wiec z nikim nie prowadze wojny,z
                    Michalem z Olsztyna tez nie.
                    • maszar Re: Premier Jarek 26.11.06, 22:45
                      "Chwilę po ogłoszeniu sondażowych wyników II tury wyborów prezydenckich w
                      Warszawie, które dają zwycięstwo Hannie Gronkiewicz-Waltz, premier powiedział:
                      "wraca stare i temu musimy się przeciwstawić"."
                      w takich sytuacjach widać klasę (lub jej brak) polityka - pewnie za karę
                      niepokornym warszawiakom obetnie kasę na metro;
                      wyniki wyborów w Warszawie są znamienne - tam na własnej skórze poznali
                      nieudolność rządzenia Lecha K;
                      • nervenarzt Re: Premier Jarek 27.11.06, 06:09
                        Prawie jak Sprawiedliwosc :(

• Gość: ej Re: Premier Jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:09
      Wódz PIS dał poPIS w swojej wypowiedzi po II turze wyborów. Oto cytat z onet-u
      jednego z forumowiczów:

"Żenujący występ Jarosława!

Znów w swoim stylu krzyczał o wrogach ludu i nawoływał do zwarcia szeregów.
      Człowiekiu! ludzie nie chcą wojny, twoja retoryka jest już śmieszna!

~Waldemar X., 27.11.2006 08:16"

Zgadzam się z tą wypowiedzią w pełni. Facet widzi wszędzie wrogów i ciągle z
      nimi walczy. Już był taki, który walczył z wiatrakami...
      • nervenarzt Re: Premier Jarek 28.11.06, 06:57
        Bracia K. sa paranoidalni, wesza wrogow i szukaja spiskow, bo wykazuja
        urojeniowa interpretacje zdarzen. W czasach mniej stabilnych spolecznie mogloby
        to byc niebezpieczne, na szczescie zyjemy w demokratycznej Europie XXI w... a
        nie na bliskim wschodzie lub w jakims miedzywojniu.. wiec nigdy nie rozwina w
        pelni swoich talentow. Popatrzcie na Adolfa - jak pieknie sie wstrzelil w
        moment dziejowy.. w innych czasach nikt by go nie zauwazyl na scenie
        politycznej - taki mały krzykacz... Zreszta cala ekipa braci K. trąci obledem -
        taki Macierewicz, Ziobro, Dorn, Kurski, Wassermann - oni maja szaleństwo w
        oczach! Ta walka o wladze nad sluzbami specjalnymi nie niec wspolnego z odnowa
        moralna IV RP, to ekwiwalent tego co w innych czasach i/lub krajach odbyloby
        sie na drodze puczu. Niestety tutaj Bracia paranoicy musieli inaczej zdobyc
        wladze - pakiety socjalne dla mas, uglaskanie moherow i wsi, czyli teoria
        malych krokow. Na szczescie zostalo jeszcze troche wyksztalciuchow ktorzy nie
        przestrasza sie ani teczek, ani kamaszy i nawet Krwawy Ludwik o tym wie..

jako podsumowanie polecam to: www.youtube.com/watch?v=F_Oxtn000L8
        Jak sie komus spodoba do pobrania tu:
        rapidshare.com/files/2686123/kaczynski_rammstein.avi
    • nervenarzt Re: Premier Jarek - czy to nie zalosne ? 29.11.06, 20:09
      wiadomosci.onet.pl/1441517,11,item.html
      • maszar Re: Premier Jarek - czy to nie zalosne ? 29.11.06, 22:02
        toż to jedynie wprowadzanie w życie idei taniego państwa...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka