Gość: Astrolog IP: 167.127.24.* 16.10.07, 10:46 Kiedyś szedłem z kumplem i dał cygance 100we na zaklęcie mnimo moich gorących próśb przy niej żeby tego nie robił. Ku mojemu zdziwieniu nie posłuchał i pieniądze stracił. Ale jaja... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prs Re: Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 12:24 witamy w Polsce , kraju w ktorym 95 % ludzi wierzy w Boga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 12:53 Powodzenia w życiu dla tych którzy wierzą tylko w siebie. Będzie wam potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.botany.gu.se 16.10.07, 13:01 Poprzednikowi chyba chodzilo o to, ze wiezac w Boga nie mozna wiezyc w jakies "czary", wrozby, horoskopy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Ciemnogród! 16.10.07, 13:03 Zależy, w którego boga się wierzy. Jak np. w Zeusa, to można. Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Wszyscy bogowie są przereklamowani !! 16.10.07, 13:15 ja dla przykładu od wielu lat nie korzystam z żadnych bogów i nie zauważyłem rażącej różnicy w jakości życia. 10svb napisał: > Zależy, w którego boga się wierzy. Jak np. w Zeusa, to można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Wszyscy bogowie są przereklamowani !! IP: *.lanet.net.pl 16.10.07, 13:57 ale przynajmniej wiemy, skąd się bierze fenomen 30% społeczeństwa, które są w stanie uwierzyć pisowi. jak widać, są w stanie uwierzyć każdemu. a przedmówca, który wskazuje, że jak na naród w 95% katolików (którzy w gusła i czry wierzyc nie powinni, bo im religia nzabrania) jest to dziwaczne, też słusznie zauważa... Śmiem twierdzić, że tyle jest warta ta masowa religijność (religijnści prywatnej się nie czepiam - szanuję). Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Wszyscy bogowie są przereklamowani !! 16.10.07, 14:03 Ludzie uwierzą każdemu, kto obieca im cokolwiek. Szczególnie zemstę na bliźnim. Odpowiedz Link Zgłoś
bazooka_joe Egzorcysta!!! 16.10.07, 15:40 Wykwalifikowany egzorcysta jestem. Koltuny odganiam, zle demony tez i nawet umiem przepedzic zmore z wychodka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horny Re: Egzorcysta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 16:46 jeśli ta 25 latka ma wszystko na miejscu moge sie przebrać za cygana i obieceć czar jak sie rozbierze, połozy na łózku, zamknie oczy i policzy do tysiaca, żeby nie wiem co sie działo:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Nic dziwnego ze 30% Polaków nadal jest za PiSem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 17:21 jak widać głupoli i idiotów nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Właśnie dlatego uważam, że Cyganów należy tępić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 17:28 W każdym miejscu i o każdej porze jesli tylko wygląda na takiego złodziejskiego smolucha gonić i ścigać! Nie dziwię się złej rekcji ludzi w wielu miejscowościach w Polsce na widok Cygana. To nasienie poprostu musi kraść, napadać, podpalać i zabijać bo inaczej by zdechło z głodu! Patrzę na te bydlęta w Warszawie jak taki cymbał łazi w niedzielę od tramwaju do tramwaju i rzępoli na rozstrojonej harmonii upinajac się potem o kasę za "grę"! Widzę jak stare cioty napuszczają małe cygańskie dzieci do nahalnego żebrania! Cygan to po cygańsku "złodziej" - tak było i będzie zawsze więc nalezy za wszelka cenę tepić to bydło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Dobrze że nie spotkała Cygana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 17:55 przynajmniej straciła tylko pieniadze... Gość portalu: horny napisał(a): > jeśli ta 25 latka ma wszystko na miejscu moge sie przebrać za cygana i obieceć > czar jak sie rozbierze, połozy na łózku, zamknie oczy i policzy do tysiaca, żeb > y nie wiem co sie działo:))))))))))))) Chcesz rżnąć głupa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: Wszyscy bogowie są przereklamowani !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 21:19 Jednak J. Piłsudski miał rację mówiąc, że wiara jest dla ludzi bez rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade 90% deklarujących się w Polsce jako katolicy 16.10.07, 15:30 90% deklarujących się w Polsce jako katolicy to tak naprawdę nieświadomi heretycy. No, może część z nich jest świadoma, ale ci zwykle nie są heretykami ale ateistami czy agnostykami i dobrze się z tym skrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Wszyscy bogowie są przereklamowani !! 16.10.07, 14:46 sybir napisał: > ja dla przykładu od wielu lat nie korzystam z żadnych bogów i nie > zauważyłem rażącej różnicy w jakości życia. A Elvis? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieMaBogow Re: Wszyscy bogowie są przereklamowani !! IP: *.popl.cable.ntl.com 16.10.07, 14:59 Ja mam tą samą dewizę i też nie wiem o co takie halo, od wielu lat mam wrażenie, że instytucja boga, jakiegokolwiek jest stwozona tylko do wyciagania od ludzi kasy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Wszyscy bogowie są przereklamowani !! IP: *.eranet.pl 16.10.07, 22:57 Tylko frajerzy dają kasę na kościół nic z tego nie wyciągając. Więc jeżeli ktoś ma korzyści z kościoła to powinien płacić jak za normalne usługi, a jeśli płaci nie mając korzyści to jest frajerem i wszystko jedno gdzie przepuści kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Wszyscy bogowie są przereklamowani !! IP: *.ols.vectranet.pl 24.10.07, 22:17 Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkot Re: Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.crowley.pl 16.10.07, 15:07 Gość portalu: leszek napisał(a): > Powodzenia w życiu dla tych którzy wierzą tylko w siebie. > Będzie wam potrzebne. kochany jak sie wierzy w Boga to sie nie wierzy w czary-mary malo sie Kościół napalił takich czarownic przed wiekami? nie zal mi absolutnie ani 25-latki z Olsztyna ani zdanego z innych w podobny sposob pokrzywdzonych :) policja nie powinna sie w ogóle zajmowac takimi sprawami - za glupote sie placi i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blądynka Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: 194.39.141.* 16.10.07, 12:25 na pewno była blondynką ale..Cyganka? czy 25-latka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzykant Re: Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.icpnet.pl 16.10.07, 12:25 Boże... i pomyśleć, że tacy ludzie mają prawo głosu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somebody Re: Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.bsk.vectranet.pl 16.10.07, 12:30 i jak tu nie mówić, że Polska to ciemnogród? ja bym taką rumuńską naciągaczkę pogoniła do 100 diabłów...tolerancja, owszem, ale nie dla tych pasożytów, co potrafią udawać ciężkie choroby po to, by wywołać współczucie i naciągnąć...sama widziałam takie numery w moim mieście...żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaga Re: Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 12:42 nie rumuńską, tylko ROMSKĄ. naumiej się czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi_oi_oi Re: Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.aster.pl 16.10.07, 13:00 Większość Rumunów żebrzących w Polsce to Romowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.marymont.pl 16.10.07, 14:17 Rumuni i Romowie to dwie różne rzeczy. To, że w Rumunii mieszka sporo Romów/Cyganów nie oznacza, że Rumuni i Cyganie to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunetka Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 12:27 Mówią, że "Głupich nie sieją....". Święta prawda.Wprost nie do wiary, że można być tak naiwnym. Czy ta poszkodowana była blondynką ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brr Re: Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.07, 12:33 welcome to Poland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buk o co cho...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 12:39 A gdzie tu przestępstwo?Umówili się,kobieta się odwróciła a cyganka wypowiedziała zaklęcie i znikneła.Normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocc Re: o co cho...? IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.07, 12:44 No i niby młoda i rozsądna,guzik prawda głupia szara gąską!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zią Re: o co cho...? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.10.07, 15:11 Jeśli odprowadzi od tego teraz podatek to wszystko powinno byc ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasterz Wiecie po co są barany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 12:58 Po to żeby je strzyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:01 Ja na jej miejscu bym sie nie przyznal... :oP Zrobic z siebie taka... nierozsadna osobe :o] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korsage Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:01 chce poznac te rezolutna 25-latke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetradrachma całkiem podobnie robi Rydzyk z Moherami ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:03 Z tym, że tam stawką jest "zbawienie wieczne" za emeryturę lub rętę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoidy To na pewno studentka lub absolwentka UWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.framestore-cfc.com 16.10.07, 13:11 Dzizassss jak bardzo trzeba byc uposledzonym umyslowo zeby dac sie nabrac na taki numer?! I to 25 letnia osoba, ktora teoretycznie powinna w pelni sil umyslowych.... ZALAMKA. Ja rozumiem ze ludzie starsi sie nabieraja na takei numery, no ale oni sa starzy i ich umysly nie pracuja juz tak jak u osoby w wieku lat 25 (no chyba ze ta osoba jest ciezko uposledzona - no ale wtedy raczej nie mialaby konta w banku, a moze mialaby ? Juz nic mnie nie zdziwi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac ale z Was idioci... IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 16.10.07, 13:12 z bankomatu nie wyjęła 4 tys.-są limity mogła na parę razy ale są limity dzienne osoba,która nie ma limitu bądź ma duży nie jest tak głupia laska kasę przewaliła na zakupach(nie swoją)i wymyśliła historyjkę o Cygance a wy się podniecacie jak przeczytałem artykuł nie mogłem uwierzyć,że ktoś mógł się załapać (w szczególności prawdziwy właściciel tych 4 tys.) ale jak czytam posty to nie dziwe się lasce,że taka bajkę sprzedaje- skoro Wy kupiliście to i jej facet może kupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi_oi_oi Re: ale z Was idioci... IP: *.aster.pl 16.10.07, 13:16 limity można w każdej chwili zmienić. Dowolnie. Słyszałeś(-aś) o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: ale z Was idioci... IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 16.10.07, 13:24 jasne,że słyszałem i ona to zrobiła-telefonicznie z bankiem w ciągu paru min zmieniła limit i wyjęła kasę a Cyganka potwierdziła zmianę:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: ale z Was idioci... 16.10.07, 14:05 Gość portalu: mac napisał(a): > jasne,że słyszałem > i ona to zrobiła-telefonicznie z bankiem w ciągu paru min zmieniła > limit i wyjęła kasę a Cyganka potwierdziła zmianę:)))) skad wiesz ze nie miala wysokiego limitu i musiala go pdwyzszac? Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: ale z Was idioci... 16.10.07, 13:55 Gość portalu: mac napisał(a): > z bankomatu nie wyjęła 4 tys.-są limity > mogła na parę razy ale są limity dzienne W wielu bankach standardowy limit wynosi 5000PLN. Daj sobie spokój z tym PKOBP:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: ale z Was idioci... IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 16.10.07, 14:38 no i nie jesteśćie idiotami?(część z Was) nawet czytania ze zrozumieniem nie można wymagać podaj mi choć jeden bank,który standardowo ma limit 5k na bankomat a bp to 1 z najbardziej badziewiastych banków w PL więc mi tu nie wyskakuj z tym shitem uparłem się na tą widomość z masochistyczną wręcz przyjemnością bo obnaża ona w pełni "mądrośc" narodu polskiego w szerokim tego słowa znaczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ale z Was idioci... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 14:46 Wyciągałem z bankomatu znacznie większe kwoty. Limity zależą od banku i indywidualnych ustawień klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: ale z Was idioci... IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 16.10.07, 15:05 Wyciągałem z bankomatu znacznie większe kwoty. Limity zależą od banku i indywidualnych ustawień klienta. ja pierdo..ę przecież wyraźnie jest napisane że wyciągnęła wszystkie oszczędności limity zwykle są niższe poza tym wcześniej napisałem,że osoby posiadające wysokie limity w większości nie są tak naiwne a Tobie gratuluję inteligencji-wyciągasz sumy powyżej 5k z bankomatu (sic) szkoda,że nie dodałeś że to na waciki... Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: ale z Was idioci... 16.10.07, 15:37 pie..sz i tyle ja na darmowym koncie w mbanku mam dzienny limit 5k reasumujac: jestes po..y. PS: posiadanie 4 tys oszczednosci na koncie raczej nie gwarantuje nie bycia naiwnym, jak spojrzec na te wszystkie blachary rozbijajace sie beemwu, to raczej bylbym sklonny stwierdzic, ze kobiety ktore maja wiecej pieniedzy na koncie sa bardziej tepe a co za tym idzie naiwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.eranet.pl 16.10.07, 13:12 Niech zgadne: glosowala na PIS? ale nawet lepiej stracic 4tys na wrozbach cyganskich niz cale zycie na torunskich Odpowiedz Link Zgłoś
zostatniejchwili --To była pani z urzędu skarbowego -- 16.10.07, 13:13 Zbierane są pieniądze na nowego orła do gniazdka na stadion Legii. Szczegóły w najnowszej "Żółci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipek Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:14 haha jaka idiotka ja nie moge hahaha ...taaaaaaa akurat bym wyciaganal caly hajs jaki mam na koncie tylko dlatego ze cyganka powiedziala ze je strace jak tego nie zorbie hahahahaha ... jak przeczytalem ze to byla 25letnia babeczka to odrazu pomyslalem maniura albo blondynka:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annubis74 Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.lodz.msk.pl 16.10.07, 13:15 głupota ludzka jest nieskończona aż trudno współczuć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:21 Pomyslec, ze ta osoba ma 25 lat. Nie zdziwilbym sie gdyby to byla jakas babcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturek Pieniądze były przeklęte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:22 Cyganka zabrała pieniądze aby ratować dziewczynę. Te pieniądze były poprostu przeklęte. Dopiero czary uratowały dziewczynę. Cyganka pobrała pieniądze jako opłatę manipulacyjną za odsunięcie złych mocy od dziewczyny. Dziewczyna dała pieniądze dobrowolnie więc oczywiście nie ma mowy o kradzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Nie wolno o tym pisac bo ucierpi tolerancja. 16.10.07, 13:23 Przeciez Polak tez moglby wrozyc i ukrasc pieniadze ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Przez tajemne zaklęcie straciła 4 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:34 tak głupi może być tylko elektorat PIS-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Zmyślone przez redaktorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:40 Jak nie ma o czym pisać to redaktorzy sami siadają przy biurku i piszą "listy do redakcji" i tym podobne bzdety. Podejżewam, że redaktorzy sami wymyślili tą historię tylko po to aby był temat do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych No coz, kazdy ma swoje wierzenia IP: *.nus.edu.sg 16.10.07, 14:01 Nam wydaje sie taki zabobon glupi, ale pamietajmy jak wiele jeszcze pozostalosci po poganstwie jest u nas w spoleczenstwie. W polowie gazet w Polsce sa horoskopy, a sa tam bo ktos je czyta i co, nikt sie nie dziwi? Wiekszosc polakow wierzy w jakies tam przesady, ludzie modla sie do obrazow matki boskiej ktora ukazala sie w plamie benzyny na osiedlu grochow czy cos takiego. A to i tak nic w porownaniu z tym co ludzie robia w singapurze czy ogolnie w azji. Tutaj jest duzo powszechniejsze wierzenie w magicznosc calego swiata, kazda liczba, symbol jest istotna. Wiele osob praktykuje rozmaite rytualy. Z tego co pamietam to w Birmie nawet maja banknoty o nominale 45 bo po szczesliwa liczba. U nas rzadko sie zdarza by te rozmaite zwyczaje przechodzily do zycia publicznego, tak sie przynajmniej wydaje. Ale wiele hoteli nie numeruje 13 pietra, czy nie ma 13 pokoju. Wiele osob tez dokonuje licznych rytualow. A co do tej pani, to pewnie zostala zmanipulowana. Wiecie, jak ktos wierzy w horoskopy np. to niedaleka jest droga do uwierzenia we wrozbe, nawet bardzo absurdalna, to wszystko zalezy od umiejetnosci cyganki. Pozdrawiam z Singapuru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zmyślone przez redaktorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 14:01 Niestety, Romki zajmujące się tzw. "wróżeniem" (np. w Kazimierzu nad Wisłą, w Bydgoszczy - tam jeszcze do niedawna je spotykałam) działają właśnie w taki sposób. Najpierw twierdzą, że powróżą "za darmo", potem w trakcie "wróżenia" tak omotują ofiarę, że ta wyciąga pieniądze z portfela... Temat niestety nie jest zmyślony. A swoją drogą ciekawe, dlaczego nikt nie reaguje, kiedy takie oszustki zaczepiają ludzi w biały dzień, przed sklepem, na głównych ulicach miasta? I dlaczego nikt nie sprawdza np. nagrań z monitoringu, żeby ukrócić wreszcie proceder tych "wróżbitek"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: Zmyślone przez redaktorów IP: *.nus.edu.sg 16.10.07, 14:11 Ale te cyganki do momentu rzeczywistej kradziezy nie robia nic nielegalnego. Zreszta nawet sama kradziez nie jest taka oczywista. Przeciez ludzie daja im DOBROWOLNIE pieniadze. One nie wyciagaja pistoletu. Po prostu zeruja na naiwnosci, prymitywnych wierzeniach i braku zdrowego rozsadku. Ich ofiarami padaja glownie osoby slabo wyksztalcone. Policja i straz miejska powinna raczej scigac sprawcow brutalnych napadow, czy zlodziejaszkow. Spoleczenstwo tez powinno z cholota walczyc, a o cygance wystarczy napisac w gazecie i sie mniej osob (mam nadzieje) nabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Romowie kradną IP: *.ols.vectranet.pl 16.10.07, 14:42 Pisanie w gazetach mało da. A cyganki w trakcie wrózenia, formalnie patrząc, tych pieniędzy nie dostają na własność. Zatem zabieraja je bez zgody "klienta" - kradną !!!!! Wg romskiego [nie rumuńskiego, na litość !!!] Romanipenu okradanie gadziów [nas] jest zwykłą pracą pozwalającą utrzymać rodzinę. Wszelkie tłumaczenia czy straszenia ich są praktytcznie bezprzedmiotowe. To jest tak jak przekonywać "rydzykowego mohera" do Kwaśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katie Re: Zmyślone przez redaktorów IP: 213.17.230.* 16.10.07, 15:12 Nie wymyślili... Jakiś czas temu szłyśmy z koleżanką ulicą i sytuacja była analogiczna tylko że zamiast 4 tys. było 10 zł a zamiast ucieczki cyganki była kasa ukryta w chusteczce higienicznej. Na szczęście ja nie jestem strachliwa tak jak moja koleżanka, która chciała wiedziec kiedy nadejdzie miłośći wydarłam tą dychę cygance spod chusteczki. A ile przekleństw i klątw pod swoim adresem usłyszałam... już powinnam nie żyć albo coś ;-) Odpowiedz Link Zgłoś