Dodaj do ulubionych

Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 21:44
POpaprańcy - won z Ratusza!
Obserwuj wątek
    • kacprzycki Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego 03.11.08, 21:45
      co mnie zaskoczyło to odcięcie się PO od prezydenta Głażewskiego :-) Przy
      budżecie PO na kampanię to nasze środki to rzeczywiście trzy grosze.
      Ja czekam jak PO odniesie się do korków (w wpi tylko światła, a szefem komisji
      gospodarki komunalnej jest PO),
      jak odniesie się do bałaganu inwestycyjnego w mieście (tu też PO ma pole do
      popisu),
      jak uzasadni podwyżkę MPK - teraz cena paliwa spadła a to dla PO był powód
      podwyżki, może z okazji kiełbasy wyborczej obniży rada miasta ceny biletów ??
      Jak uzasadni bałagan w odpadach komunalnych, dziś ZGOK wypowiedział umowy
      dostawcom a od stycznia skorzysta z pozycji monopolisty spojrzy w niebo i
      strzeli kwotę z kosmosu, oczywiście wyższą. Ciekaw też jestem jak długo
      wytrzyma kolejny przetarg na wywóz odpadów, raz już został "uwalony"
      obserwowałem obecny a nie jestem specjalistą w tej sprawie a już dostrzegam
      powody bu obecnie trwający uwalić z powodów proceduralnych.

Ciekaw jestem jak PO uzasadni "przestrzeganie" prawa w ratuszu, w ratuszu w
      którym ma pełnię władzy?? Ja sam pisałem wiele wniosków, składałem pisma i do
      dziś nie widzę odpowiedzi !! co na to KPA ??

Oj ciekaw jestem i to bardzo :-) nie widzę możliwości by PO się wybroniło :-)
      • Gość: Pan Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.08, 22:03
        Kacprzycki najpierw niech w imieniu SLD PRZEPROSI za rządy Małkowskiego a potem
        niech krytykuje.Póki co nie masz pan prawa krytykować kogokolwiek.
        • Gość: Armagedon Kacper to wariat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 22:20
          Na niczym konkretnie się nie zna a we wszystkie sprawy wtrynia swe
          trzy grosze i bajdurzy niestworzone rzeczy.Przy okazji tego
          chlapania trzy po trzy nie przysparza dobrego wizerunku
          SLD.Szatkowski dawno się odciął od tego dziwaka /przudupasa prof.od
          7 boleści i pseudo biznesmana-pajaca Dariusza Z/
        • kacprzycki Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego 03.11.08, 22:29
          do Pan
          Nie czuję się zobowiązany by przepraszać za Małkowskiego, to tak jakbym miał
          przepraszać za coś na co nie miałem wpływu. Za co przeproszę z pełną
          świadomością, to że jako przewodniczący SLD nie byłem w stanie przewalczyć zmian
          na olsztyńskiej scenie politycznej, że nie mogłem skłonić przedstawicieli innych
          partii by zajęli się ważnymi sprawami dla miasta i mieszkańców.

Gadanie o drobiazgach daje tylko pole do popisów oratorskich a dla mieszkańca
          nie przynosi nic. Jak PO z miasta nie może się dogadać z PO z województwa - to
          mamy przykład ścieżka rowerowa omija szerokim łukiem Olsztyn, nie mamy
          zaklepanego obszaru metropolitarnego, a drobne o które walczymy ze środków na
          lata 2007 - 2013 to chyba tylko na otarcie łez :-(
          • Gość: KTOŚ Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.171.91.3.static.crowley.pl 04.11.08, 08:18
            Krzysztof jestem za Tobą!Naprawdę SLD ma szansę na zmiany , tylko nie pozwól by
            do głosu znów doszli "starzy". Każdy ma swój czas, a ich chyba już minął. Co do
            PO. ŻENADA!!!Żadnego planu dla miasta, żadnych perspektyw dla młodych ludzi,
            nic. Łukaszewski, młody człowiek ale "beton".Dąbkowski wieczny kandydat na...na
            kogokolwiek. Szkoda, ze SLD nie chce być alternatywą dla tego całego światka
            politycznego. No i jeszcze jedno: Kijowski i Bałtroczyk twarzami PO w kampanii
            referendalnej!!!Kijowski nie ma innego sposobu na zostanie na Warmii i Mazurach
            na kolejnym kontrakcie jak to w czym obecnie bierze udział?Jestem przekonana, ze
            Ryński nie pozwoliłby na coś takiego, tym bardziej że Kijowski występuje jako
            dyrektor teatru, a nie Kijowski jako Kijowski.A referendum chyba będzie wielką
            szkołą dla wszystkich...
        • Gość: Jasiński Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 10:15
          SLD nie będzie przepraszać, za to że Prezydenta Małkowskiego kontrolowało przez
          radę (a wtedy przynajmniej inwestycje były), a ostatecznie omal nie doprowadziło
          do jego usunięcia ze swoich szeregów (wystąpił przed ostatecznym dla niego
          wyrokiem sądu partyjnego). W ostatniej kadencji został wybrany ze swojego
          komitetu, który nie był wspierany przez SLD w żadnym zakresie. Kontakty i
          koalicję, że przypomnę, Pan Małkowski zawarł z Platformą Obywatelską.
      • Gość: tede Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 00:32
        Nie wiem gdzie było to odcięcie się od Głażewskiego przez PO. Raczej chyba
        chodzi o to że miastem powinna rządzić osoba wybrana w wyborach a nie
        wyznaczona- szkoda że Kacprzycki tego nie łapie...
    • Gość: tor Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 22:19
      normalnie dziecinada... a juz dąbkowski to malo sie nie ze....a, zeby zostac
      prezydentem. niech lepiej zadba o swoje pieczywo, a dopiero pozniej bierze sie
      za rzadzenie.
    • Gość: krystek Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 23:27
      Co ty , tor, pieprzysz? Dąbkowski nie będzie prezydentem,
      platformersy szykują Cichonia. Trzeba było oglądać dziś Panoramę na
      TVPInfo.
      Cichoń już rządził kiedyś tym miastem. We wspólpracy ścisłej z CJM,
      który był wtedy przewodniczącym Rady Miasta.
      Efekty ich rządów (a raczej ich absolutny brak) widać do dziś tj
      totalny marazm Olsztyna. Szkoda słów, badziajstwo!
    • Gość: yx Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 04.11.08, 05:36
      Agitatorzy domowi? To juz było przed laty, kiedy to agitatorzy PPR
      chodzili po mieszkaniach i namawiali do głosowania. Skąd wy
      czerpiecie te wzorce? Do szkoły nie chodziliście?
      • Gość: xxx Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 09:13
        I tu masz rację lekka przesada łażenie po domach i namawianie , mam
        nadzieję, że do mnie nie przyjdą a tak poza tym to mam wrażenie że
        to referendum nie wypali i oni o tym doskonale wiedzą i stąd te
        głupie pomysły.
    • Gość: olo Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.anonymouse.org 04.11.08, 07:14
      Cichoń prezydentem? To już kiedyś było i skończyło się że zrezygnował. Nie udało
      mu się rządzenie. To ma być kandydat? Teraz chwali się, że jest posłem na
      piątkę. Przybijcie piątkę! Pokazał się pierwszy raz od roku, żeby się pochwalić,
      bo nikt nie widział przez ten rok, żeby cokolwiek zrobił. Dopiero z tv
      dowidzieliśmy się że w ogóle coś robi. Robi - sobie kampanię.
      • Gość: AM Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.elblag.pl 04.11.08, 07:36
        Biedne i smutne miasto w ustawicznym kociokwiku magielnianym. A z drugiej
        strony, to jak PO wytłumaczy się z 60 lat socjalizmu? Widmo największej centrali
        PGR-owskiej krąży po mieście.
    • Gość: As Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 11:16
      Ten artykuł jest głosem strachu i rozpaczy naszych "elit politycznych". Kampanię
      3xtak przerabiała moja babcia. Ja teraz zagłosuję 1xnie. To "nie" jest dla Rady
      Miasta. To "nie" jest dla tych Radnych, którzy uporczywie trzymają się stołka,
      chociaż prawo im na to nie pozwala. To "nie" jest dla tych Radnych, którym
      stawia się zarzuty prokuratorskie o przestępstwa objęte kodeksem karnym,
      wreszcie to " nie" jest dla tych Radnych, którzy wiedzieli o
      nieprawidłowościach, o prywacie i skłonnościach Pana Prezydenta, ale nic nie
      zrobili bo się albo bali, albo nie obchodziło ich to. Moim skromnym zdaniem,
      niedojrzała politycznie Rada Masta jest bardziej szkodliwa dla miasta, niż
      Prezydent z zarzutami. Nim zajmie się Prokuratura. Jest szansa, aby wymienić tę
      bojaźliwą radę i z tej szansy skorzystam. Ps. Proszę mnie nie odwiedzać w domu,
      z natury jestem delikatna, ale w tej sytuacji, kiedy traktuje się mnie jak
      narzędzie w rękach tych, którzy chcą decydować za mnie.
      • Gość: As Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 11:26
        mogę być niemiła, a taka z natury nie jestem, zatem, nie zmieniajcie moich
        zachowań. Ja Was nie odwiedzam, radze sobie sama. Dziękuję za wyrozumiałość.
    • Gość: lol Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.range86-148.btcentralplus.com 04.11.08, 11:42
      to forum stało się miejscem, w którym reklamują się łebki z ratusza. Może
      powinno się je zatytułować forum polityczne? I to bezwstydnie podpisują się
      nazwiskiem.To stało sie juz modne, ze wypisuja tu bzdury radni, prezesi
      miejskich spólek,itp.
    • Gość: Czesio u premiera Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.centertel.pl 04.11.08, 17:56
      pl.youtube.com/watch?v=XIaD-3QGwxs
    • Gość: MK Re: Psem poszczuję IP: *.ols.vectranet.pl 04.11.08, 19:20
      i ze schodów spuszczę każdego, kto będzie mnie nachodził w domu i agitował za
      udziałem w referendum i głosowaniem za odwołaniem Cześka PO to by utrzymać bandę
      przy ratuszowym korycie .
      • Gość: Kocio Re: Psem poszczuję IP: *.centertel.pl 04.11.08, 19:44
        Szkoda pieska, jeszcze zarazi się partyjniactwem! Tylko z glana.
    • Gość: Zapora Czy wiecie kto prowadzi kampanię w imieniu PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 21:31
      Odpowiedź brzmi - Miron Sycz! Jest on trzecim "bliźniakiem". Protas i Cichoń
      biegają po rady do Sycza a on jest jak "otwarta księga" - niewiele przeczytał
      ale podmoskiewską szkołę ma.
      • Gość: Sąsiad Czy wiecie kto pisze donosy na partyjnego wroga? IP: *.centertel.pl 04.11.08, 21:45
        www.klub.senior.pl/spoleczenstwo/t-uprzejmie-donosze-ze-moj-sasiad.....-717.html
    • Gość: Marian Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.toya.net.pl 08.11.08, 10:05
      Żeby nie było, tej podłożonej Małkowskiemu "świni",nie mówię o
      osobie tylko o zaistniałym fakcie, to nie byłoby zarzutów o rzekome
      złe dysponowanie pieniędzmi. Przecież te rzeczy zostały zbadane nikt
      ich przed tzw. aferą na powaznie nie podnosił bo w rzeczywistości
      nie istniły. Teraz pewnie jak finał tej afery też może się nie
      potwierdzić zwolennicy referendum podnoszą kolejne niepotwierdzone
      fakty o rzekomej niegospodarności. Swoją droga jestem ciekaw jak
      partie agitujące za referendum rozliczą swoją kampanię. Wytrych z
      tzw. "wolontariuszami" co chodzą po domach jest dobry tylko ile on
      kosztuje. Małkowskiego ludzie wybrali z jego wadami i zaletami. Czy
      wybiorą go w następnych wyborach tego nie wiem. Ale teraz ZOSTAŃCIE
      LUDZIE W DOMACH w następną niedzielę.
      • mobydickzolsztyna Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego 08.11.08, 10:51
        Gość portalu: Marian napisał(a):
        > Ale teraz ZOSTAŃCIE LUDZIE W DOMACH w następną niedzielę.

Bronisz CKM, a Ludzi namawiasz aby się "wstrzymali od głosu" zamiast go bronić
        razem z Tobą.

To dziwne!

No chyba, że sam jesteś przekonany, że przy dostatecznej frekwencji Większość
        będzie ZA odwołaniem.
        Więc kombinujesz nad ANTY-Demokratycznym trickiem (stosowanym niestety czasem i
        przez Posłów), aby będąc w Mniejszości "wymanewrować" Większość, sprowadzając
        frekwencję do poniżej wymaganej.

Wtedy to już nie jest dziwne, a tylko parszywe.

============================================================

Wyborca nie ma obowiązku (chyba że moralny) głosowania,
        ale NAWOŁYWANIE do niegłosowania jest psuciem demokracji,
        jest jak ze "Samych swoich":
        - Sprawiedliwość Sprawiedliwością, ale wygrać MUSIMY my, weź granaty!
        (czyli: - choćby i WBREW Sprawiedliwości, za WSZELKĄ cenę!)

PS
        Także "przeciwnicy Rady", którzy się ujawnili dopiero teraz, gdy idzie o skórę
        CJM (a PRZEDTEM Rada to była dla Was "cacy"?) i namawiają do niegłosowania - są
        w rzeczywistości skrytymi obrońcami CJM, mącącymi w tym celu Ludziom w głowach.

Kłamią tym bardziej, że jedynie negatywny wynik prawomocnego referendum usunie Radę,
        a brak frekwencji niczego nie zmieni.

Żadnej Rady nie odsunie.
        I ci cwaniacy o tym wiedzą - chcą tylko za wszelka (nawet parszywą) cenę obronić
        CJM.
        • oberpolicmajster Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego 08.11.08, 17:01
          Bzdury, moby, jaki antydemokratyczny chwyt? Nikt z nas nie wie, czy
          Małkowski zgwałcił swoją sekretarkę, a bez tej informacji nikt nie
          jest w stanie racjonalnie zagłosowac.
          O ten gwałt - i ewentualne wrobienie Małkowskiego przez jakąś mafię
          jego wrogów - chodzi w tym referendum. Zarzuty gospodarcze są
          bzdurne, w sumie więc wszystko sprowadza się do tego, czy lubisz
          Małkowskiego, czy nie. Nie wezmę udziału w tej farsie.
          • mobydickzolsztyna Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego 08.11.08, 19:32
            oberpolicmajster napisał:
            > Nie wezmę udziału w tej farsie.

Jak już rzekłem - nie masz obowiązku.
            Innych nie nawołujesz do zignorowania referendum.

Więc, z mojej strony, brak powodów do przygan, czy przytulań.
      • Gość: maurycy Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.ols.vectranet.pl 08.11.08, 15:09
        Dziś odwiedziła mnie wolontariuszka.
        Drobne dziewczę o zadartym nosku i włosach związanych w koński ogon. Zapytałem
        ją skąd przychodzi. Przetarła okulary, badawczo przyglądała mi się przez chwilę
        oceniając, czy może mi powierzyć tę tajemnicę i powiedziała,że od (.. przez
        szacunek dla tego działacza nie podam nazwy jego partii).
        Rozmawialiśmy dłuższą chwilę na różne tematy,w końcu doszliśmy do obmawiania
        postaci przedmiotu referendum.
        Argumentowała z dużym zaangażowaniem. Jednak w miarę upływu czasu jej argumenty
        zaczęły się powtarzać. Zrozumiałem, że sama dokonuje pośpiesznej ich selekcji.
        Dość szybko zrezygnowała z zarzutów opisanych w kodeksie karnym, przychylając
        się do prawdy zawartej w art. 5 § 1 kodeksu karnego, że tylko sąd karny
        dysponuje instrumentami potrzebnymi do obiektywnej oceny ich charakteru.
        Zarzutów natury gospodarczej nawet nie próbowała podnosić bo jak wytłumaczyła
        nie została do tego właściwie przygotowana. Na widok mego zdziwienia wzruszyła
        tylko ramionami i szepnęła z pewnym zakłopotaniem, że nie mogła na ten temat nic
        konkretnego się dowiedzieć. Być może dlatego ostatecznie rozmowa skupiła się na
        problemach moralności i obowiązku. W miarę upływu czasu jej oczy stawały się
        coraz bardziej wilgotne a głos coraz cichszy. Widząc że brakuje jej wody,
        podałem jej szklankę mojej ulubionej wody mineralnej. I tu mnie zaskoczyła.
        Rozpłakała się. Zrozumiałem, że to nie nadmiar wody lecz emocje, które
        opanowały mego gościa są powodem tego wodospadu łez. Patrzyłem, patrzyłem i
        ,,,,przytuliłem ją. Osuszyłem łzy i długo tłumaczyłem, że świat nie jest ani zły
        ani dobry, a jedynie jest odbiciem naszych czynów.
        Muszę już kończyć. W kuchni mam sporo pracy przed jutrzejszym spotkaniem z
        Justyną. Chcę Jej pokazać inny świat. Nie będziemy już rozbierać postaci JCM na
        drobne elementy. Tu jesteśmy wygodni. Profesjonalnie zrobi to za nas "gazeta
        wyborcza" - co najwyżej się z tego pośmiejemy. Razem!!!!!!!!! Ciesze się, że ją
        jutro zobaczę. Ech,życie może być piękne, a kto by pomyślał, ze może to uczynić
        wolontariuszka?
        PS.Nie gońcie wolontariuszy spod drzwi waszego domu. Wolontariusz może wnieść
        do waszego życia promyk słońca.

• Gość: ja Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.08, 11:34
      jakie znaczenie ma przynaleznosc partyjna? inicjatywa byla pisu, po to poparla
      tylko sld nie umie sie wzniesc ponad podzialy

Referendum jest wazne, nikt nie chce tu osadzac JCM chodzi o to ze nasze miasto
      nie ma prezydenta...od marca....do...? no wlasnie nie wydaje mi sie zeby to byla
      kwestia tygodni a nawet miesiecy. Zrozumcie ze to blokuje rozwoj miasta, jesli
      referendum padnie to co? komisarz... i to z po wiec jesli jestescie takimi
      przeciwnikami zaglosujcie na tak i wybierzcie prezydenta z sld.

Jesli chodzi o Cichonia to jaka wspolpraca z jcm? to chyba logiczne ze sobie
      klod pod nogi nie walili, i zwroc uwage ze Cichon nie zrezygnowal bo sobie nie
      radzil ale mial cala rade miasta z sld, wiec mial zwiazane rece. I wejdz sobie
      na strone sejmu i zobacz jak nic nie robi, on jest w 3 komisjach, normalnie
      poslowie sa w 1

Protasa tez nie lubie a Dabkowskiego nikt do wyborow nie wystawi:)
      • Gość: ktos Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 15:02
        Tylko "niedorobieni" posłowie są w jednej komisji. A Cichoń, mimo jego trzech
        komisji i tak należy do nieudaczników. Poza tym kuma się z politykami, którzy są
        na bakier z uczciwością.
    • Gość: ja Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.08, 21:48
      czemu nieudacznikiem? przejrzyj jego sciezke zawodowa... a kto ma na bakier
      Sycz?prosze o wiecej przykladow
      • Gość: ktoś Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 22:17
        Robisz już kampanię wyborczą Cichoniowi? Dla mnie wystarcza to, że należy do
        postkomunistycznej Ordynackiej. A jego przyjaźń z aferzystą Syczem potwierdza
        moje przeświadczenia o układowo-kolesioskim charakterze tego pana. Był już
        prezydentem i marnie skończył. Wystarczy rządów układu w Olsztynie!
        • Gość: ja Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.08, 22:34
          nie, nie robie mu kampani i nie sadze by kandydowal. zrezygnowal bo jego partia
          przegrala wybory, nie chcial byc marionetka. rezygnacja swiadczy o tym ze nie
          trzyma sie koryta, nie to co jcm
          • Gość: ktos Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 09:19
            To dobrze dla Olsztyna, że nie będzie kandydował.Moje hasło wyborcze to precz z
            komuchami, farbowanymi PO -owcami i innymi suk....nami!
            • Gość: pytek Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.ols.vectranet.pl 09.11.08, 14:37
              A ty ktosiu startujesz w jakiś wyborach, że masz swoje hasło wyborcze?
              • Gość: Judyta Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.08, 15:03
                A wyborca nie może mieć swojego hasła, czy też programu, którym się kieruje
                podczas wyborów? Tam gdzie jest Sycz i jego kumpel Cichoń tam jest układ, który
                doprowadza nasze życie obywatelskie do patologii. I w tym się zgadzam z ktosiem.
              • Gość: ktos Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 19:36
                Nie, nie startuję w wyborach. Staram się tylko być świadomym wyborcą. Dla mnie
                ważny jest cały życiorys kandydata, a nie puste deklaracje przedwyborcze.
                Dlatego mam satysfakcję, że nie uwierzyłem komunistycznemu cenzorowi. A teraz
                proponuję prześwietlić życiorysy i "dokonania" polityków również przed 1990
                rokiem. Byli wówczas studentami, zachowywali się podczas strajków na uczelniach
                różnie,ważne jest czy donosili na swoich kolegów, czy byli prowokatorami. Czy
                szli z ubecją na ugodę, i.t.d. Jeżeli wówczas byli "świniami" to znaczy ,że dziś
                potrafią zachowywać się tak samo! Aby do koryta, po trupach, ale osiągnąć swój cel!
    • Gość: ja Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.08, 09:30
      poziom i kultura powala
      • Gość: ktos Re: Partie agitują za referendum ws. Małkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 09:42
        Mówisz pewnie o swojej! Nie ma jak to dawni towarzysze i ich sympatycy! To jest
        dopiero kultura. Zagadać z kim trzeba i załatwić sobie koryto i inne sprawy.
        Poza prawem oczywiście! Nie wszyscy obywatele to ciemna masa, którą łatwo jest
        manipulować.
    • Gość: * Re: To są partie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 14:28
      a nie towarzystwa wzajemnej adoracji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka