Dodaj do ulubionych

golfy/hondy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 05:51
czy ktos moze mi powiedziec o co chodzi ze zjazdami vw golf i hond na parkingu
pod carrefour-em? zaciekawilo mnie to zjawisko, bo juz kilka razy widzialam te
zjazdy. czy to jakas dalece rozwinieta subkultura czy jakis nowy twor?
Obserwuj wątek
    • alfik7 Ja wiem. 19.02.09, 07:15
      To taka metoda dowartościowania się ludzi, dla których olbrzymie znaczenie w
      życiu ma znaczek H lub VW na masce szrotu, sprowadzonego zza Odry.
      Szrot musi być obowiązkowo po "fachowym tjuninku" typu stożek pod maską, rynna
      zamiast wydechu, neonki zamiast wentyli itd.
      Daje to przynajmniej 5 PSów więcej niż seria, co wystarcza do super wyścigów w
      mieście spod świateł, ewentualnie wieczorowych gonitw uliczkami osiedlowymi.
      Daje też możliwość stowarzyszania się w kluby i dowartościowywania jak to
      opisałem na początku.
      Obowiązkowy strój woźnicy takiego bolidu to DRES, ewentualnie ciuchy w stylu
      techno (lekkie adidaski, pumpiaste spodnie, krótka kurteczka i fryzurka, blond
      lachon dla zrównoważenia masy pojazdu itp.).
      Osobiście zdecydowanie bardziej wolę jak stoją pod realem czy carefourem i tylko
      SE oglądają.
      Bo jak potrafią jeździć pokazał niedawny wypadek na Tuwima.
      • Gość: 0op Re: Ja wiem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 13:59
        a czy na Tuwima nie wyleciało bmw :)?
        • Gość: tik Re: Ja wiem. IP: *.ols.vectranet.pl 19.02.09, 19:57
          Na Tuwima wyleciało BMW ale to jest ta sama grupa społeczna :)
        • Gość: honda.civic Re: Ja wiem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 20:00
          no fakt, bmw to bylo, ale to chyba juz nie chodzi o to, jaka to marka, chodzi o
          lans.... ale wydawalo mi sie, ze czasy golfiarzy w bialych skarpetkach i
          mokasynach juz minely, i ze to zjawisko pod carrefurem to objaw jakiegos nowego
          trendu w manifestowaniu przynaleznosci duchowej do jakiejs marki samochodu. ale
          to dobrze, ze to tylko przejaw minionej epoki, w koncu w modzie tez wracaja
          roznego typu kontrowersje z przeszlosci. zaczelam sie martwic, ze nikt mnie nie
          zaprosil do "nasza.honda.pl" czy inny "golf.pl" :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka