Dodaj do ulubionych

Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ranne

IP: 62.233.168.* 09.03.10, 12:12
Zawsze napawa mnie ten 'stołeczny rozmach'. U nas na prowincji
ludzie jakoś lepiej jeżdżą i kultura jest inna.
Obserwuj wątek
    • johnny-kalesony Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra 09.03.10, 12:51
      Bo Warszawa to ściana wschodnia, w zasadzie - prawie Białoruś. Również pod
      względem obyczajowym. Na wschodzie mają mniejszy respekt wobec prawa i reguł.
      Zawsze, kiedy zmuszony tam jestem jechać, zauważam te różnice.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • Gość: Wroclaw.pl Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: 193.67.103.* 09.03.10, 13:28
        Tez to zauwazam. Brak poszanowania do prawa i porzadku. Nie tak jak w zachodniej
        Polsce czy na Dolnym Slasku :)
        Warszawa mentalnie miastem europejskim dlugo nie bedzie, nawet jak za pare lat
        bedzie mialo dopiero autostrade!
        • Gość: aha i jeszcze Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: 212.76.47.* 09.03.10, 13:38
          przy okazji, jak juz sie nad warszawka pastwimy, to z obserwacji wlasnej moge
          napisac, ze najgorzej (w sensie bezpieczenstwa) jezdza po warsiawie, w
          kolejnosci: zlotowy, kierowcy autobusow i przyjezdni. zero ogarnieciai
          przestrzegania przepisow. ci ostatni nierzadko na blachach z trojmiasta czy
          dolnego slaska - w ogole nie zdziwlbym sie gdyby auto, ktore spowodowalo ten
          wypadek prowadzil ktos z w/w okolic LOL
          • athman29 Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra 11.03.10, 12:51
            Gość portalu: aha i jeszcze napisał(a):

> przy okazji, jak juz sie nad warszawka pastwimy, to z obserwacji
            wlasnej moge
            > napisac, ze najgorzej (w sensie bezpieczenstwa) jezdza po
            warsiawie, w
            > kolejnosci: zlotowy, kierowcy autobusow i przyjezdni. zero
            ogarnieciai
            > przestrzegania przepisow. ci ostatni nierzadko na blachach z
            trojmiasta czy
            > dolnego slaska - w ogole nie zdziwlbym sie gdyby auto, ktore
            spowodowalo ten
            > wypadek prowadzil ktos z w/w okolic LOL

A mnie najbardziej rozbrajaja widok warszawiaków za kierownicą w
            małym niespełna 30 tysiecznym miescie... moim rodzinnym mieście...
            mam wrazenie ze wogole nie potrafią czytac znaków drogowych ani nie
            znaja sie na przepisach... jadac głowna droga potrafia zatrzymywac
            sie na kazdym skrzyżowaniu myslac ze sa na drodze równorzednej albo
            podporządkowanej.. i to zeby zdazyło sie tylko raz ale wiekszość
            wawki tak jezdzi... smiech na sali
        • Gość: aquanta Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 13:41
          1. Zapytaj się dziadków gdzie się urodzili i co to są Ziemie Odzyskane.

2. W Warszawie jest zameldowanych ok. 1,2 mln mieszkańców a komunikacja miejska
          dziennie przewozi ok 3mln pasażerów.
          • laksmana Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra 09.03.10, 14:16
            To kogo ma zapytać? Się, czy dziadków?

Gość portalu: aquanta napisał(a):

> 1. Zapytaj się dziadków gdzie się urodzili i co to są Ziemie Odzyskane.
            >

• Gość: Meehow Ja mam 3 przesiadki do i 3 przesiadki z pracy IP: 85.232.226.* 09.03.10, 14:40
            Czyli KM przewozi mnie jednego jako 6 pasażerów.
          • athman29 Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra 11.03.10, 12:53

"2. W Warszawie jest zameldowanych ok. 1,2 mln mieszkańców a
            komunikacja miejska dziennie przewozi ok 3mln pasażerów" - a co ma
            piernik do wiatraka?
        • Gość: Nick Tymczasowy Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: 94.75.91.* 09.03.10, 21:16
          Warszawa europejskim miastem? Dobre sobie! :D

Na wschód od Konina Azja się zaczyna!
      • Gość: Jakub Wędrowycz Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.10, 20:23
        > Bo Warszawa to ściana wschodnia, w zasadzie - prawie Białoruś. Również pod
        > względem obyczajowym. Na wschodzie mają mniejszy respekt wobec prawa i reguł.
        > Zawsze, kiedy zmuszony tam jestem jechać, zauważam te różnice.

1. Powiedz mim królu złoty gdzie jest ta praworządna kraina mlekiem i miodem
        płynąca z której przybywasz ?
        2. Szkoda ładnej Laguny
    • Gość: zdziwiony Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: 212.76.47.* 09.03.10, 13:18
      mnie to zas zawsze zastanawia dlaczego zawsze jakis zakompleksiony - nowem omen
      - ciolek musi w takich sytuacja pierdnac takim komentarzem
      • Gość: fanstonsów Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: 109.243.190.* 09.03.10, 21:36
        To normalne. Kiedy ciołek przeczytał coś o Ciołku, powstała w nim taka potrzeba. ;)

coś dla ciołków ;)

• darek.obuch Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ranne 09.03.10, 16:25
      A mnie zastanawia jak na ulicy Ciołka, skądinąd mi znanej, kierowca
      zacnego auta rozwinął prędkość powodującą taki karambol. Dla nie
      wtajemniczonych - ulica Ciołka to broń Boże jakaś tam główna arteria
      miasta, tylko podrzędna droga dzieląca dwa osiedla i parę budynków
      biznesowych.
      Swoją drogą... ironia losu sprawiła, że wypadek miał miejsce tuż
      przy ajencji PZU :) co zresztą widać na 1 ze zdjęć.
      • Gość: MK Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 23:37
        A no tak że popił wcześniej :) Kierowca laguny nie dość że po 60 to właśnie na
        bani jechał i stąd ten wypadek ...
        • Gość: kobe Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: *.me.entel.pl 10.03.10, 09:52
          jeden popil, drugi jechal "ciut" wiecej niz 50km/h i sie spotkali.
          Chyba w zeszlym roku dokladnie w tym samym miejscu byl bardzo podobny
          wypadek. Gdzies jeszcze w sieci jest vfilmik z kamer przemyslowych.
          • Gość: gość Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: *.centertel.pl 10.03.10, 11:14
            Kolego to ten co popił jechał ciut więcej niż 50 km/h :) a i nie
            ustąpił pierwszeństwa temu z prawej - mówimy o skrzyżowaniu
            równorzędnym. Jak widać winny może być tylko jeden :)
      • Gość: gosc Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 20:52
        zeby przewrocic auto na dach wcale nie trzeba jechac niewiadomo ile, wystarczy
        dobrze trafic...
        osobiscie dziwie sie, ze na ciolka jest tak malo wypadkow... mam tam biuro wiec
        czesto bywam i widze co sie dzieje... wyjazdy z bocznych ulic czesto sa tak
        zastawione zle zaparkowanymi autami, ze trzeba wyjezdzac "w ciemno"
    • Gość: łupek Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ranne IP: *.compnet.pl 09.03.10, 16:51
      A czemu koszmarny ten wypadek był?
    • henwoj2 Stolica: dachowanie na ul. Ciołka. Dwie osoby r... 09.03.10, 20:15
      Ulica Ciołka ??:::

To tam,gdzie pewna pani w 2004 machnęła 20 mln w totka...
      • Gość: Nick Tymczasowy Re: Stolica: dachowanie na ul. Ciołka. Dwie osoby IP: 94.75.91.* 09.03.10, 21:15
        20 melonów w totka machnięto na Sardyńskiej na Stegnach, nie na Ciołka (Koło).
    • Gość: :P Znowu nadmierna prędkość IP: *.zone5.bethere.co.uk 09.03.10, 21:26
      Ograniczyć w tym miejscu prędkość do 10km/h!!! Wariaci szaleją z prędkością
      50-70km/h, nie do pomyślenia żeby w mieście jeździć z takimi prędkościami,
      przecież to teren zabudowany. Tylko ograniczenie prędkości do 10km/h i
      ustawienie fotoradarów jest receptą na zmniejszenie skutków wypadków.
      • Gość: g o ś ć i jeszcze IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 21:29
        przed każdym samochodem powinien biec facet z flagą.

jakby to pięknie zmniejszyło bezrobocie
    • Gość: . przy bocznym zderzeniu do dachowania IP: *.81-167-169.customer.lyse.net 09.03.10, 22:37
      nie potrzeba duzej predkosci
    • Gość: vvv Re: Stolica: wypadek na ul. Ciołka. Dwie osoby ra IP: *.opera-mini.net 09.03.10, 22:59
      Lepsza kultura? Nie rozśmieszaj mnie. Byłem w Gdańsku w tym roku. Tez myślałem że to tylko w Wawie chamstwo. Ale czułem sie jak w stolicy. Trąbienie bez powodu, wyzwiska, pokazywanie środkowego palca. I uprzedzam pytanie- tak to były samochody na gdańskich rejestracjach.
    • cygan37 Stolica: dachowanie na ul. Ciołka. Dwie osoby r... 10.03.10, 07:46
      Tak jeżdżą warsiaskie chamusie.
      • todeskult Rzekł jedyny sprawiedliwy... 10.03.10, 08:49

Rzekł jedyny sprawiedliwy...
      • Gość: Aress warsza-wsioki IP: *.171.95.114.static.crowley.pl 10.03.10, 09:45
        No - szczególnie że te "warszawskie chamusie" to w 100% wieśmaki na blachach
        typu "LXX", "TXX", "KXX" itp.
        Nie wspominając o wielce "miastowych" typu WWL, WWE, WWY itp - których pełno na
        w-wskich drogach.

No ale czego wymagać od chłopka co jeździł ojcowym "kuniem" po polu a potem
        sprzedał kilka Ha i "kupił se blaszankie". W rodzinnej wsi jedna ulica na krzyż
        to jak zobaczył w mieście tyle to zgłupiał.

A ten wypadek spowodował stary pierdziel w Laguny i w dodatku na bańce.
      • Gość: jan Re: Stolica: dachowanie na ul. Ciołka. Dwie osoby IP: 81.15.172.* 11.03.10, 09:42
        wracaj do Rumunii piękny Cyganie.Tam jest tak pięknie i miło
    • geolog72 Stolica: dachowanie na ul. Ciołka. Dwie osoby r... 10.03.10, 08:50
      "Patrzcie dzieci, tak wygląda szmelcwagen."
    • micc.ss Stolica: dachowanie na ul. Ciołka. Dwie osoby r... 12.03.10, 14:00
      nazwa ulicy - poezja :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka