phlora Nieraz 30.07.11, 09:08 "Wiele ptaków przelatuje przez Warszawę, nie raz nie widzą budynków i się rozbijają." A ile razy, jak nie raz? Nieraz, nieraz,do stu tysięcy bomb i kartaczy, nieraz !!! " Nieraz" to znaczy "czasami". To jedno słowo i to ono powinno być użyte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulas Re: Nieraz i nieczęsto IP: 178.73.49.* 30.07.11, 15:58 Podpisuję się pod phlorą i dodaję jeszcze NIECZĘSTO napisane z błędem w zdaniu "Takie ptaki nie często widuje się w miastach". Co się dzieje z tymi dziennikarzami, że nie znają zasad pisowni na poziomie szkoły podstawowej. Jak się jest dysortografikiem, to nie bierze się za pisanie, tylko zostaje dziennikarzem telewizyjnym lub radiowym, bo tak bezpieczniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aras Re: Nieraz IP: 94.144.63.* 30.07.11, 21:37 ja pier..lę ale z Ciebie filozoficzny mędrzec! zazdroszczę Ci twoich problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość telefonia komórkowa IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 10:18 telefonia komórkowa powoduje zaburzenia orientacji, powinni tworzyć fundusz na odszkodowania z tytułu strat w przyrodzie, oraz łożyć na program ratowania pszczół, ptaków i szukania sposobu zmniejszania takich zaburzeń. Możliwe że jakaś konkretna częstotliwość, lub natężenie są szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andel Kiedyś... IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 11:34 ...uratowałem puszczyka, którego wiozłem przez pól Polski. Uderzył mi nocą w samochód. Może 2005 rok... Zawiozłem do ZOO, w W-wie. Takiego chamskiego podejścia dawno nie widziałem. Robili łachę, obrażone, naburmuszone miny. Jakby chcieli powiedzieć - spadaj pan stąd, pracujemy tutaj, a pan nam zawracasz 4 litery. Mam nadzieję, że już tam nie pracują ci konkretnie ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saqro Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 14:23 Karolina, dzieki za super niusa i za wielka wrazliwosc. Bierzmy z niej wszyscy przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inte60 Do Pani Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 20:03 Ma pani zapewnione miejsce w niebie wodników :-). Ja mam zapewnione miejsce we niebie żab, które zbieram z drogi, i ślimaków. Wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
gdsta Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... 30.07.11, 21:06 super! reakcja; decyzja; wpis w internecie fajnie, że są ludzie do których mamy ochotę się uśmiechnąć; hej hej trzymajmy się razem - nie wszyscy jesteśmy czubami choć czasem tak nam się wydaje; kochajmy ptaszki i siebie na wzajem :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie IP: *.xdsl.centertel.pl 31.07.11, 14:09 A mojemu ptaszkowi nic już nie pomoże, zdechł i nie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
play100cen Karolina = super dziewczyna! 30.07.11, 22:38 Dziękuję Ci Karolinko :* Oby więcej takich ludzi jak Ty. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 31.07.11, 15:24 To bardzo mila wiadomosc: ze znalazl sie ktos, komu SIE CHCIALO!! Ptaszek ma szczescie a i my, ludzie tez, skoro miewamy jeszcze tak ludzkie odruchy. Pozdrawiam panią :) Odpowiedz Link Zgłoś
raisak Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... 31.07.11, 16:28 kierowca nawet jeśli zauważy to zabije.... brawo karolcia Odpowiedz Link Zgłoś
raisak Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... 31.07.11, 16:31 karola,tylko niech ci nie przyjdzie do głowy ratować niebieskie ptaki,np.gosiewską,waserman,macierewicza,ziobre...... a już broń Boże kaczora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślimak ślimak IP: *.multimo.pl 31.07.11, 17:53 trzy lata temu na ogródku dzieciątko znajomej zobaczyło różowego nagiego ślimaka, okazało się, że to bardzo rzadki okaz - niespotykany w Polsce co spowodowało u znajomej i jej dzieciątka nieopisaną radość, ślimakowi oczywiście darowano życie i pozwolono dalej żerować na roślinie, na której się znajdował dwa lata później, to samo dzieciątko ze szpadlem biega po działce i rozcina po kilkadziesiąt ślicznych ślimaków - plaga objęła cały kompleks ogródków, są niesamowicie żarłoczne i nie pomagają żadne środki zwalczania, podobno przywlókł tego ślimaka któryś z naszych dzielnych żołnierzy szlajających się po świecie - bo to ogródki blisko ich osiedla a śliczny ślimak pochodzi z tropików. Moja rada: dajcie to ptaszydło kotu zanim nie będzie za późno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Alik Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 18:15 Nie chcę narzekać, ale ta Pani sprzątnęła mi śniadanie sprzed nosa! Nieładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 22:23 Jeszcze są ludzie ktorzy kochają zwierzeta i ptaszki ,to sa dobrzy ludzie pozdrawiam tą panią Odpowiedz Link Zgłoś