Dodaj do ulubionych

Widzowie TVN manipulowani przekazem podprogowym?

• big.stach TV - programowanie podświadomości 01.03.12, 11:07
      Trujący kwas mediów - prof. dr hab. Piotr Jaroszyński
      komandir.wrzuta.pl/audio/8EZ7hAlxFfS/trujacy_kwas_mediow_-_prof._dr_hab._piotr_jaroszynski

Alan Watt - m.in. o praniu mózgów przez TV
      www.youtube.com/watch?v=fwZRJSvQCP4
    • Gość: majaa Re: Widzowie TVN manipulowani przekazem podprogow IP: *.noname.net.icm.edu.pl 01.03.12, 11:58
      Czy coś już się w tej sprawie wyjaśniło, ktoś wie?
      • Gość: Kir Re: Widzowie TVN manipulowani przekazem podprogow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 15:14
        Gość portalu: majaa napisał(a):

> Czy coś już się w tej sprawie wyjaśniło, ktoś wie?
        Raczej wątpliwe,Natomiast to,że cenzorzy na Forum TVN manipulują informacją poprzez jej
        puszczenie,zablokowanie lub zabanowanie nie ulega wątpliwości.Tworzą w ten sposób własny,
        bo naprawdę zmanipulowany obraz rzeczywistości.Jak bowiem można odnieść się do opinii,gdzie odpowiedź jest blokowana a przy braku komentarza jakby świdczyła o słuszności poglądu tym bardziej gdy odnosi się do określonego tematu,albo sytuacja gdy w wątku cenzor nie pozwala umieścić innej opinii,nie będzie jej więc na forum a tym samym możliwości odniesienia się do niej,taką sytuację mam np.teraz w dyskusji o wyklętych:
        > byli tez inni zolnierze podziemia walczace z okupantem -o
        > tym zaPOminamy
        A dlaczego tak ukierunkowujesz to zaPOminanie,wybierasz sobie chłopca do bicia bo tomodneczy poprawne?zresztą i tak mało kto się nad tym zastanawia,ale czyż dzisiaj nie
        ma podobnego zachowania właśnie w stosunku do tego PO w prowadzonej propagandzie
        jak kiedyś w stosunku do tych zwanych dzisiaj wyklętymi.Podobne zaślepienie,niemożność
        znalezienia kompromisu,szukanie współpracy z wrogiem,zaglądanie w przeszłość.Wtedy
        rewolucja socjalistyczna przy wsparciu Związku Sovieckiego zwyciężyła w kraju,szukała
        i promowała swoich bohaterów ze względów politycznych odrzucając tych inaczej myślących,ale i druga strona stosowała podobne myślenie.koncepcja gen.Sikorskiego,żeby utworzyć państwo w porozumieniu ze Stalinem potraktowano wręcz jako zdradę
        a generał
        najprawdopodobniej zapłacił za to życiem co stara się udowodnić red.Baliszewski.
        Odważna koncepcja gdzie armie polskie nie musiałyby walczyć z sobą.Zabrakło jednak wiary w powodzenie.Nawet dzisiaj historycy tworząc historię alternatywną przyjmują przegraną generała.Kiedy AK-owcy zwyciężyli politycznie,kiedy wygrała Solidarność to bolszewicy wmawiają,że była SB-ckim tworem.I ludzie się z tym godzą.To samo co kiedyś? prawie,a niby inne społeczeństwo.
        Uważam to za istotniejszy problem bo związany niby z wolną strefą jaką ma być Internet,mamy tutaj szereg skarg,ale uciekamy w światowe problemy czy te związane z TV.
        Tutaj przyjęto podobnie jak w przypadku G.W.funkcjonowanie tych mediów jako rządowych stąd i teorie spiskowe,chociaż czasami oba media więcej szkody przynoszą rządzącym niż pożytku,

• Gość: Kir Re: Widzowie TVN manipulowani przekazem podprogow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 15:34
          Znowu cenzor na TVN24,tym razem w wątku w obronie Ziobry
          > kto kolaborował gdy sovieci rządzili POLSKĄ
          > kto był w marionetkowych władzach satelickiego państwa
          > a pomordowanych w procesach politycznych i bez procesów
          > POLSKICH PATRIOTÓW
          > a zabijanych robotników RADOM POZNAŃ GDAŃSK SZCZECIN
          > KATOWICE I INNE
          > jak nie pamiętasz to sobie przypomnij
          Właśnie gościu przypomnij sobie jak wyglądały tamte propagandowe oskarżenia,pokazowe
          procesy.To w PRLpokazywano proces dyrektora rzeźni oskarżonego o aferę mięsną
          i skazanego za nią na karę śmierci w ramach walki z korupcją w warunkach jakie opisujesz.Cenzor nie rozumiesz- to o haśle walki z korupcją i jego skutkach,kara śmierci to mało?cenzor twórca nowej historii:))
    • Gość: JanekO Re: Widzowie TVN manipulowani przekazem podprogow IP: 77.252.27.* 25.06.14, 21:04
      Witajcie, tu znajdziecie prawie wszystko o przekazie podprogowym:
      Przekaz podprogowy i nasze umysły
    • olcia2307 Re: Widzowie TVN manipulowani przekazem podprogow 19.08.14, 21:54
      Witam
      Jestem studentką psychologii biznesu i potrzebuje pomocy w wypełnieniu ankiet magisterskich.
      Ankieta dotyczy manipulacji w mediach,a także tego portalu dlatego pozwoliłam sobie tutaj napisać.

Niestety zostało mi mało czasu a ,,znajomi'' z fb okazali się naprawdę wirtualni i z 500 osób pomogło mi jedynie 80 ;-( Mam nadzieję, że Wy okażecie trochę więcej wsparcia i pomożecie.

Ankieta jest anonimowa, a jej wypełnienie zajmie nie więcej niż 5 min.
      WYPEŁNIJCIE I PODAJCIE DALEJ

moje-ankiety.pl/respond-62424.html

Dziękuje - Miłego wieczoru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka