Gość: Zapraszam IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 27.07.04, 08:58 Zapraszam kontrolerów-mój cwajnos już ostrzy ząbki!Bardzo lubi gnać po chodkach nieproszonych gości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 195.117.8.* 27.07.04, 14:34 Bardzo dobrze ! Niech w koncu zrobia z tym porzadek .To nie sa duze pieniadze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yo Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.kiel.gazeta.pl 27.07.04, 14:42 Gryźnij się. Już 4 dziadowskie programy telewizyjne musz opłacać a tu mają jeszcze być kanały tematyczne. Ja chcę tak, jak w Norwegii. JEDEN kanał wyłącznie z wiadomościami z kraju i regionu + strefa edukacyjna. A resztą niech zajmują się kanały komercyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOsc Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:00 Moment ale ustawa mowi o placeniu abonamentu za telewizor a nie za ogladanie, wiec za co ja placilem w sklepie? za kineskop? idac dalej tym sladem to moze wszyscy faceci powinni ppojsc do wiezienia za gwalt, bo sprzet do tego tez maja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 217.96.28.* 28.07.04, 10:22 Za chwilę powstania Krajowa Rada Lodówek a następnie Krajowa Rada Pralek i będą kontrolerzy z oczyszczlni sprawdzać czy placimy abonament za Prsalki i kontrolerzy z krajowego Centrum Klimatycznego którzy będą sprawdzać czy płacimy abonament za lodówki. Przyklasnąć BAŁWANĄ z KRRITV. Walcie się ja nie mam waszej anteny tylko kablówkę i płacę abonament do kablówki. Bałwany dogadajcie się z kablowkami bo my płacimy. Spie...... Ku...... od moich drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:07 to bardzo brzydko ze strony KRRiTV ze chce pobierać od nas pieniądze za uzytkowanie skoro kablówka w swoim abonamencie uwzględnia abonament telewizji publicznej?czy to nei zaduzo dla nich dwa razy ściągnąc pieniądze za to samo? poza tym telewizja publiczna, a właściwie jej idea zaprzecza emitowaniu reklam, a u nas są emitowane gdyż telewizja ma z tego zyki. to co robi KRRiTV niemieści się w głowie,mało im jeszcze pieniędzy? zarabiają kupe kasy i jeszcze ciągną od nas:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiSTONOSZKA Re: Listonosz sprawdza telewizory co za chamstwo IP: *.proxy.aol.com 27.07.04, 19:41 oni sa juz dobrze pojebani aby weszyc po domach co za beszczelne chamstwo w tym kraju mysle ze po IRAQU CZAS NA ZROBIENIE PORZADKU W TYM ZDEGENEROWANYM KRAJU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: las31 Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:02 nie bede sie wypowiadal odnosnie abonamentu RTV kazdy wie co z tym zrobic, ale niestety nie moge zgodzic sie w tej kwestii- bo dlaczego placimy za gazety - tam sa informacje i albo reklama albo cena za gazete. Idac dalej tym sladem powinnismy miec do wyboru jedna gazete bez reklam za ktora trzeba placic a druga z reklamami bezplatna !-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: math Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 5.5R* / *.nokia.com 28.07.04, 10:34 nikt cie nie zmusza do kupowania gazet z reklamami za to, ze umiesz czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alec Wytłumaczcie sie czemu nie ma meczu Wisły K.??? IP: *.icpnet.pl 27.07.04, 15:20 Wytłumaczcie sie czemu nie ma meczu Wisły Kraków w tvp psie syny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: Wytłumaczcie sie czemu nie ma meczu Wisły K.? IP: *.crowley.pl 27.07.04, 16:21 Bo Wisła to szmaciarze, a myślałeś, że dlaczego? Kto by ich chciał oglądać;)) Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaku6ek Re: Wytłumaczcie sie czemu nie ma meczu Wisły K.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 18:18 ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek z Łodzi Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.04, 15:12 A dlaczego mamy płacić dwa razy za to samo .Mam TVkablową i rozliczam się z dostawcą sygnału ,nie mam anteny napowietrznej lub pokojowej.Niech TVPL przestanie stosować praktyki monpolistyczne nie będziemy płacić dwa razy za to samo Odpowiedz Link Zgłoś
iron_giant Re: Listonosz sprawdza telewizory 27.07.04, 21:51 Teraz ten drętwy KAMEL z gogusiem KRAŚKO będą zarabiać nie po 70tys. zł na miesiąc lecz po 100tys. za nam wydarte pieniądze. A telewizja publiczna jak do dupy warta tak dalej dupą śmierdzieć będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.acn.waw.pl 28.07.04, 14:31 Pewnie mamusia płaci za twoje oglądanko baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw A za co mam płacić ?? jak dzis nawet meczu LM nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 14:45 bedzie !!!!! Jak TVP zacznie poważnie traktować swoje obowiązki to wtedy pomysle nad placeniem , ale narazie niema szansc na to !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dwajkowski Re: Listonosz sprawdza telewizory 27.07.04, 14:46 aa ja bym nawet i zaplacil... ale jak koncze prace to urzad pocztowy juz jest zamkniety... niech mi dadza szanse oplacenia przelewem albo niech wymysla stale zlecenie a nie kurna kaza mi w czasie mojej pracy niesc 4 PLN... przeciez moj czas jest kilkakrotnie drozszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.durrpol.com.pl 27.07.04, 14:46 Jeżeli TVP nie może utrzymać się z reklam to niech umrze śmiercią naturalną jak stało się z wieloma firmami w tym kraju, a nie próbuje przez swą nieudolność w zarządzaniu sięgać do kieszeni biednych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewidujący Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 80.50.28.* 27.07.04, 14:51 Bo TVP za mało zarabia na reklamach,ledwie 125 mln w zeszłym roku jak chwalił sie Kwiatkowski, ten co trzyma władzę. A tu nowe wyzwania, pewnie trzeba rozbudować redakcję katolicką i musi być skądś kasa, bo 95 % nie ma dostępu do satelity z Trwam i Puls. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Mam telewizor.... 27.07.04, 14:55 ... ale nie oglądam TV, używam jedynie do oglądania wideo i dvd - czy w takim wypadku też muszę płacić abonament? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacMac Re: Mam telewizor.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:13 Przeca napisali w artykule: "(...)Nie zapłacimy również kary, jeśli udowodnimy, że telewizor wykorzystujemy tylko do oglądania filmów na wideo lub DVD. - Za odbiornik uważa się urządzenie techniczne umożliwiające natychmiastowy odbiór sygnału radiowego lub telewizyjnego - tłumaczy Jeziorska. A więc lepiej, żeby nasz telewizor był rozstrojony i nie miał anteny. To samo dotyczy komputera z kartą telewizyjną lub telefonu komórkowego z wbudowanym radiem.(...)" Pozdro,Mac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.esw.pl 27.07.04, 14:55 TAA za mało pieniążków z reklam a jak oglądam tylko POLSAT i TVN + bez kochanega TVP1 TVP2 to za co mam płacić Tylko w tym popapranym kraju jest to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.adsl.hansenet.de 27.07.04, 15:06 nieprawda, ze tylko w tym popapranym kraju... niemiecka instytucja sciagajaca abonament na TV tzw. GEZ upomina sie o "swoje" z niesamowita czestotliwoscia, m.in. w formie zastraszajacych listow, ale nachodzenie w domu tez sie zdarza (chociaz, tak jak w polsce nie maja prawa wejsc do srodka ) a oplata to prawie tak samo, czyli ok.17 za tv lub 6 za radio (z tego co pamietam, bo nie place...) tylke ze w euro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Abonament jest wszedzie IP: *.bas.roche.com 27.07.04, 15:21 W Szwajcarii tez sciagaja abonament i te bez wzgledu na to czy moge np udowodnic, ze nie ogladam ichniej TV (krytykom TVP zalecam kuracje tygodniowa na SF1 - gorszy pogram niz Szwajrarzy maja tylko Niemcy) Gdybym chcial ukryc odbiornik to kara jest standartowa 5000 CHF czyli wiecej niz srednia pensja. A tak swoja droga nieplacenie abonamnetu jest zlodziejstwem a ukrywanie odbiornika oszustwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamotana Re: Abonament jest wszedzie IP: *.wiadw.pl 27.07.04, 15:47 W takim razie jak nnazwiemy pobieranie oplat za ta sama usluge dwa razy?? ja place za kablowke i nie mam zamiaru placic drugi raz, kto pierwszy ten lepszy jak mowia... dostawca sygnalu pierwszy podpisal ze mna umowe....i nie mam zamiaru placic KRRiT za ta sama usluge drugi raz tylko dlatego, ze ktos nie moze sobie "dorobic" do pensji... niech KRRiT pobiera sobie oplaty od mojego dostawcy... a poza tym chetnie zpalace abonament - jesli nie zobacze nigdy wiecej zadnej reklamy w telewizji publicznej - niech sie zdecyduja jakie zrodlo finansowania wybieraja... reklamodawcow czy abonnentow... jakas paranoja... i moze jeszcze bede katolickie programy ogladac od rana do wieczora?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Abonament jest wszedzie IP: *.bas.roche.com 27.07.04, 15:50 Operatorowi kablowki placisz nie abonament tylko opate za dostarczenie sygnalu. W krajach gdzie istnieje abonamnt placi sie tak samo jak w Polsce.. za klabel osobno. I tak samo sa reklamy w telewizjach panstwowych.. zobacz takie niemieckie ZDF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamotana Re: Abonament jest wszedzie IP: *.wiadw.pl 27.07.04, 16:00 prosze Cie bardzo nie porownuj naszego kraju do Szwajcarii i Niemiec, jak nasze szanowne wladze doporowadza gospodarke naszego wspanialego kraju miodem i mlekiem plynacego do poziomu choc odrobine zblizonego do gospodarek Niemiec czy Szwajcari to wtedy nie bedzie problemu z placeniem abonamentu za cokoliwek... w tej chwili kazda zlotowka wrzucana do wspolnego worka jest dla mnie zlotowka stracona, bo zasila konto bankowe jakiegos zlodzieja...niniejszym zapowiadam - nie zaplace i juz... nie wpuszcze zadnego kontrolera ... i niech sobie szukaja jelenia... jest to moja forma protestu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Abonament jest wszedzie IP: *.bas.roche.com 27.07.04, 16:03 A widzisz.. moim zdanie nalezy porownywac bo te kraje doszly do tego co maja.. ciezka praca i uczciwoscia.. tak strasznie plujecie na zlodziejstwo i oszustwo "tam wysoko" ale sami robicie to samo i jestem przekonany, ze wiekszosc z was lkradlaby gdyby sie dochrapala stanowisk na ktore wlasnie plujecie. Zaczynac powinno sie od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: Abonament jest wszedzie 27.07.04, 15:56 A czy nie jest przypadkiem tak, że przynajmniej jeden kanał publiczny jest wolny od reklam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Abonament jest wszedzie IP: *.bas.roche.com 27.07.04, 15:58 Nie jest tak.. jedynie nie przerywa sie filmow (jesli jakies sa) reklamami.. ale tego nie robi tez TVP wiec jest dokladnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał Re: Abonament jest wszedzie IP: *.crowley.pl 28.07.04, 09:25 Telewizja państwowa czyli tzw "publiczna " nie jest do niczego potrzebna i powinna zostać sprywatyzowana całkowicie - czyli sprzedana. Nie realizuje żadnych zadań ani edukacyjnych ani kulturalnych. Wszystkie cele telewizji publicznej lepiej spełniają komercyjne kanały tematyczne - Discovery, Planete, Kino Polska itd. To tak jakby istniała gazeta dotowana z obowiązkowych składek społeczeństwa, które jej nie czyta ale płacić musi. To jest dopiero złodziejstwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Abonament jest wszedzie IP: *.ar-kari.put.poznan.pl 28.07.04, 10:16 Niech zakoduja telewizje publiczna, a nie zmuszaja ludzi do placenia. Wtedy sie okaze kto chce ja ogladac. Zdaje sobie oczywiscie sprawe ze wtedy nie bedzie publiczna i to nie jest rozwiazanie, ale nie zgadzam sie z oplatami za telewizje panstwowa w takiej postaci z reklamami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx tuba propagandowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 20:34 Teraz to i tak nie jest telewizja publiczna, a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yao Re: Abonament jest wszedzie IP: 213.25.164.* 28.07.04, 11:03 Gdybym chcial ukryc > odbiornik to kara jest standartowa 5000 CHF czyli wiecej niz srednia pensja. A > tak swoja droga nieplacenie abonamnetu jest zlodziejstwem a ukrywanie > odbiornika oszustwem. Jak widać na podstawie takich postów - są ludzie którzy mają już do reszty wyprane mózgi socjalistycznym bełkotem. A jeśli nie oglądam reżimowej TVP? To co - to też muszę płacić?? Za co??? Za pensje Kwiatkowskich, Rywinów, Kraśków i całej tej grupy trzymającej władzę?? A policzyłeś sobie, geniuszu, jak ma się relacja abonamentu do średnej pensji Polaka - zauważyłeś jak parszywie ludzie sa tu okradani?? Oni mają wybór między kupnem bochenka chleba a dołożeniem się do pensji Kamela - twoim zdaniem powinni dołożyć się do pensji kogoś, kogo usług nie chcą kupować, ale sa do tego SIŁĄ ZMUSZANI. I kto tu jest złodziejem?? I cieszę się, że w Polsce ludzie będa bronić swej wolności i schowają telewizory prędzej niż zapłacą prawdziwym złodziejom. Życzę szybkiego powrotu do rzeczywistości!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 195.245.213.* 27.07.04, 15:16 Bardzo chętnie zapłacę ten abonament, ale jeśli będzie można to zrobić (jak wszystkie inne płatności) elektronicznie a nie stojąc w kolejce na POCZCIE!!!! Ludzie - gdzie my mieszkamy?????????!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Polskie bezprawie 27.07.04, 15:46 Juz nie wiem jakich kretynizmow moge sie spodziewac po moim bylym kraju. Obowiazkowa oplata za publiczne programy telewizyjne nadawane droga powietrzna, to rozboj w bialy dzien. W US, gdzie jak wszyscy twierdza liczy sie tylko pieniadz, programy publiczne utrzymuja sie z dotacji, gdyz nie umieszcza sie w nich reklam. Kazdy ma prawo postawic sobie na dachu antene, i bezplatnie odbierac te programy, nawet wtedy gdy sa nadawane w systemie wysokiej rozdzielczosci (obraz lepszy niz z DVD). Ta wasza zakichana TVP,nie tylko polyka miliony zlotych za reklamy odbierajac je telewizjom komercyjnym, to jeszcze zmusza wszystkich do obowiazkowych oplat, nawet kogos kto, na przyklad, oglada tylko platna telewizje kablowa. Te wasze miliony wypasaja rozne komisje do spraw telewizji, oraz dziesiatki rozlazlych dyrektorow. Jakos nikt nie zauwaza, ze jest to prawo przeniesione zywcem z czasow komuny, podobie zreszta jak koniecznosc oddawania polowy swego dochodu na ten wasz zafajdany ZUS, czy jak on sie tam teraz nazywa. Moi rodacy, zamiast rozliczac sie z komuchami i postkomuchami, rozejrzyjcie sie wokol, a znajdziecie wiecej takich "kwiatkow". Rosna one sobie doskonale w warunkach waszej nowej demokracji, bez wzgledu czy rzadza wami post-czerwoni, czy prawicowcy. Pozdrowienia dla wszystkich ciagle ciemiezonych Immigrant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Polskie bezprawie IP: *.adsl.hansenet.de 27.07.04, 16:04 "wasze to" "wasze tamto" a potem "moi rodacy"... ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: byla propozycja olszewskiego aby tv pub IP: *.cegs.itesm.mx 28.07.04, 10:09 oplacac z podatku od zyskow z reklamy proste jasne i skuteczne a tv pub powinna ograniczyc sie glownie do prog oswiatowych szeroko rozumianej kultury i biezacych wiadomosci troche polskiego i swiatowego sportu tez w kontekscie indywidualnej aktywnosci fizycznej a nie glindzenia kto komu dokopal w urzedasowych prezesurach a nie telenowel i konkursow zamulajacych mozgi pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.airclub.com.pl 27.07.04, 15:32 A jeśli ktos ogląda TV przez kartę telewizyjną zamontowaną w komputerze? Pan z poczty też będzie to spraedzał? Może nasz szanowny Rząd wprowadzi abonament komputerowy? Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.bas.roche.com 27.07.04, 15:35 A czym sie rozni ogladanie TV przez telewiozor od ogladania przez kompa? Jesli jestes ucuciwym czlowiekiem to zaplacisz abonament a jesli jestes oszustem i zlodziejem to nie bedziesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart czy palant to obrazliwe slowo? IP: *.interna2.uj.edu.pl 27.07.04, 15:50 mam nadzieje, ze tak. mam radio i slucham radia komercyjnego- nigdy w zyciu nie sluchalem 1 lub 2-ki. I nie mam zamiaru. A ty nie nazywaj mnie zlodziejem- bo rzad to zlodzieje jakich swiat nie widzial- placa mi 700zl mies za ciezka prace- po studiach i 6 latach pracy (budzetowka) Z czego mam placic i za co tym s......?!!!Spieprzam z tego kraju wlasnie dlatego, ze naokolo mnie sa sami zlodzieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: czy palant to obrazliwe slowo? IP: *.bas.roche.com 27.07.04, 15:52 Zawsze jest latwiej nazwac zlodziejem kogos innego.. stare jak swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: czy palant to obrazliwe slowo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:26 Ja też ma radio i w życiu nie słuchałam tego publicznego. Nawet nie wiem na jakiej częstotliwości nadaje. Więc za co mam płacić nawet i 5 zł - niby niewiele ale jednak niesłusznie. Tę ustawa nadaje się żeby ją zaskarżyć do trybunału. I za to powinny się wziąć stacje prywatne. Bo skoro mnie straszą to straszą potencjalnego słuchacza tych prywatnych stacji. Bo jak się będę bała pana z poczty i wyrzucę radio to stracą na tym stacje prywatne, których słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: czy palant to obrazliwe slowo? IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.07.04, 07:55 nie wiem czy jest się czym chwalić. ktoś, kto mówi "słucham tylko rmf" albo "ogladam tylko polsat i tvn" i nie płaci daje tylko świadcetwo, że poziom moralny idzie w parze z poziomem intelektualnym. toż to są programy i stacje dla debilów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VonKris Re: czy palant to obrazliwe slowo? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.07.04, 08:31 bylbym ostrozniejszy w opiniach synku... jezeli co do polsatu gotow jestem ci przyznac 95% racji to juz w przypadku tvn nawet nie 25% a jesli o tvn24 chodzi, to sam jestes debilem, jezeli wypisujesz takie bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: czy palant to obrazliwe slowo? IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.07.04, 08:46 kajam się pokornie - zapomniałem, że to w tej przesławnej stacji powstała polska wersja wybitnego programu kulturalnego big brother Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: czy palant to obrazliwe slowo? cd IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.07.04, 08:56 a co do tvn 24 to nie wiem, czy puszczanie w kółko 4 wersji takiego sobie programu informacyjnego świadczy o wybitności tej stacji - no ale jestem debilem, więc nie mi oceniać... Odpowiedz Link Zgłoś
freddie Re: Listonosz sprawdza telewizory 27.07.04, 15:52 To nie ja, a TVP i Rząd są złodziejami. TVP jest prywatną firmą komercyjną, na którą rząd każe płacić dodatkowy podatek. Mój kumpel nie płacił abonamentu, a jak go nachodzili, to postraszył TVP sądem i się odczepili! Jak TVP przestanie emitować reklamy i rzeczywiście wypełniać misję, to może brać pieniądze z naszych podatków, a do tej chwili, to antena im w kufer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pongo Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.biol.uni.wroc.pl 27.07.04, 17:28 Drogi Tomie, Mam wrazenie, ze pochopnie przyklejasz ludziom etykietki. Argumenty przeciwnikow abonamentu sa mocne: 1) Nie powinno sie placic za cos, czego sie nie konsumuje. Jezeli ktos nie oglada TVP, tylko stacje komercyjne, nie moze byc obciazony kosztami przygotowywania i emisji programu przez telewizje panstwowa. 2) Rola kulturotworcza i tzw. "misja telewizji publicznej", to fikcja. Ramowka telewizji publicznej jest podporzadkowana wplywom z reklam, a w czasie najwiekszej ogladalnosci telewizja pokazuje mialkie i pelne przemocy filmy. 3) Panstwowe radio i Telewizja zaleza od biezacych trendow w polityce. Dlaczego obywatele maja finansowac tube propagandowa wladzy i sami sobie serwowac pranie mozgu? 4) Panstwowe radio i telewizja nie powinny nadawac reklam. Jezeli prawo jest zle, to nie powinno sie go przestrzegac. Nieposluszenstwo obywateli powoduje, ze zle prawo jest zastepowane przez lepsze. To ze Anglicy, Szwajcarzy czy Niemcy "maja tak samo i placa" zupelnie mnie nie przekonuje. Pozdrowienia, pongo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 20:43 Milo slyszec glos rozsadku. Male uzupelnienia jesli pozwolisz: ad.1. W gospodarce rynkowej nie powinna istniec sytuacja przymusu kupowania jakiegokolwiek towaru - w w tym przypadku oferowanego przez TVPi PR ad.3.Nie tylko wladzy wykonawczej lecz takze partii politycznych bedacych ich zapleczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.07.04, 08:01 Gość portalu: pongo napisał(a): > 1) Nie powinno sie placic za cos, czego sie nie konsumuje. Jezeli ktos nie > oglada TVP, tylko stacje komercyjne, nie moze byc obciazony kosztami > przygotowywania i emisji programu przez telewizje panstwowa. Maszrację - jeśli ktoś ogląda tylko stacje komercyjne powinien płacić specjalny podatek od odmóżdżenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laszlo do: next-a IP: 217.8.176.* 09.08.04, 15:26 Słuchaj wielce oświecony; to już jego sprawa czy decyduje się na odmużdżenie oglądając takie anie inne programy tv czy też nie. Jedno jest pewne - nie może być do niczego zmuszany... Wolna wola chłopie i prawo wyboru... A ty ogłądaj te szmatławce w tv publicznej i płać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.241.114.58.adsl.inetia.pl 27.07.04, 19:48 A państwo Ciebie nie okrada? co miesiąc ściąga haracz i gówno z tego masz. po 60 dostaniesz ochłap w postaci marnej emerytury, służba zdrowia ma niby być darmowa (przynajmniej wg. naszej konstytucji) a jak idziesz do lekarza to bulisz grubą kasę. Państwo mnie dyma więc dlaczego ja mam nie pierdolić państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 20:37 Nieco sie zapedziles kolego. Zlodziejem jest ten kto probuje mi ustawowo wcisnac towar ktorego nie chce kupic. Tym towarem sa programy TVP i Polskiego Radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestań tom bredzić. oszustem jest tu państwo IP: *.szuwarowa.krakow.pl 28.07.04, 07:27 jak abonament pójdzie równo na wszystkie stacje to wtedy będziesz uzywa swoich argumentów. twpi radio działają na takich samych, komercyjnych zasadach jak pozostałe telewizje i radia i domaga się jeszcze abonamentu? moim zdaniem to jest przepis do uwalenia bo coś mi on pachnie nierównością wszystkich wobec prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Co za debil to wymyślił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:48 Cytuje..KRRiTV zwolniła z opłat osoby powyżej 75. roku życia, inwalidów wojennych, kombatantów i inwalidów pierwszej grupy. Muszą wziąć z poczty tzw. zezwolenie na bezpłatne używanie odbiornika...koniec cytatu I niech teraz pan listonosz udowdni, ze osoba powyżej 75 roku życia nie ogląda na dwóch telewizorach... Panowie z PP...Moja propozycja będzie króka. Wyjardalac do Koreii Północnej. Kom Jong Il tylko czeka, zeby Was wynagrodzić za bolszewickie prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfrant Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 16:00 Co z tego że mam telewizor skoro z niego nie korzystm?? seriale są beznadziejne, filmy powtarzane 1000 razy, teleturnieje żałosne, słowem nic ciekawego. Jedyne co oglądałem to programy informacyjne, ale od kiedy mam internet, nawet tego nie oglądam. Listonosz może przyjść, dostanie telewizorem (bo już do niczego nie jest mi potrzebny) ZAPRASZAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 5.6R* / *.nokia.com 27.07.04, 16:07 Abonamentu nie płacę i nie będę płacić dopóki telewizja publiczna nie podciągnie się z jakością programów i filmów. Nie oglądam tego , bo się nie da po prostu. Wyciąganie na siłę kasy za chałę ... Canal + kosztuje mnie 92 zł miesięcznie i przynajmniej czasami człowiek wie za co płaci. Z tego co ja wiem Canal + również musi zapłacić swoją dolę za możliwość posiadania w swojej ofercie programów telewizyjnych i radiowych publicznych. Kolejne podwójne opodatkowanie? Złodziejstwo! Jest ktoś z Canal + czy innych telewizji "na talerz"? Jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pook Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.modgik.lodz.pl / *.modgik.lodz.pl 27.07.04, 16:31 W czasie wojny też były kary za posiadanie radioodbiornika. Teraz czasy się zmieniły, bo wynaleziono telewizję, kary pozostały. Banda złodziei wszędzie próbuje łupić nasze portfele. Kontrolera poszczuję psem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 195.217.253.* 27.07.04, 16:12 Proponuje, oprocz komorek, opodatkowac tez walkmany z obiornikiem radiowym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigs Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 64.213.98.* 27.07.04, 16:15 a jesli ktos nie oglada tv publicznej i slucha tylko stacji komercyjnych - to oczywiscie tez musi oplacic abonament, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
niewir KOCHANA POCZTO POLSKA 27.07.04, 16:33 Z pełną naiwnością proponuję sprawdzić na co idą zebrane pieniądze w drodze haraczu abonamentowego. Czy decydenci TVP i Polskiego Radia muszą zarabiać miesięcznie dziesiątki tysięcy złotych? Doprowadźcie do normalizacji na tym polu, a my podejdziemy normalnie do płacenia abonamentu. Pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzik1 WCALE NIE MUSICIE PŁACIĆ IP: 217.153.180.* 27.07.04, 16:38 Niech Wam ktoś udowodni, że telewizor czy radio, które stoi w Waszym domu są waszą własnością ! Zgodnie z prawem to właściciel (posiadacz) jest zobowiązany do opłaty, a cytując fragment filmu "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" - <ta Pani przyszła w tym futrze i w nim wychodzi...>. Innymi słowy należy mówić: <<Nie wiem do kogo należy ten telewizor, jak się tu wporwadziłem, to już był i czekam aż zgłosi się właściciel...>> Ustawa o radiofonii i telewizji (Dz.U. 1993 nr 7 poz. 34) w Art. 48 pkt.1 i 2 mówi wyraźnie o "używaniu", "domniemaniu używania" i "posiadaniu" i to właśnie ów fakt "posiadania" należy poddać w wątpliwość. KRRiT nie ma ponadto uprawnień do skierowania sprawy na drogę postępowania skarbowego - więc bez obaw ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vortex Doskonale, dzieki Luzik, jestes w deche ... IP: *.itpp.pl 27.07.04, 16:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: WCALE NIE MUSICIE PŁACIĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 01:04 Abstrachując od tego, że to głupota ogólnie, pragnę jednak sprostować, że posiadacz nie musi być właścicielem. Posiadacz to osoba, która w danej chwili dany przedmiot posiada. Np. złodziej jest posiadaczem ukradzionego przdmiotu mimo, że nie jest jego właścicielem. Posiadając więc w domu nie swój telewizor, jednak posiadamy go i ustawa ta nas dotyczy. Co nie oznacza, że nie jest głupia. Bo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.pzuzycie.com.pl 27.07.04, 16:39 CZY ZA RADIO SAMOCHODOWE TEZ MAM ZAPLACIĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: jesli nie placisz to tak :-{ widze ze to MO IP: *.cegs.itesm.mx 28.07.04, 10:15 bedzie dorabiac do wczesniejszej emerytury po 15 latach pracy pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 28.07.04, 12:36 Oczywiscie ze za radio w samochodzie tez trzeba placic. Cala dyskusja kreci sie tu wokol stacji telewizyjnych ktore sie oglada albo i nie. A nalezy wyjasnic ze oplata abonamentowa nie jest za ogladanie telewizji publicznej ale za samo POSIADANIE odbiornika. A odbiornik jako czesc systemu ktorym zarzadza KRRIT jest opodatkowany jak kazdy obiekt nalezacy do tej organizacji. Dla wyjasnienia powiazanie polega na odbieraniu wogole sygnalow radiowych ktorymi w Polsce zarzadza wlasnie KRRIT. To po prostu normalny podatek!! Zeby wszyscy zrozumieli o co chodzi to za przyklad podam pasmo obywatelskie czyli CB radio. Tu tez obowiazuje oplata za korzystania z czestotliwosci ale placi sie ja innemu urzedowi ktoremu podlega akurat pasmo CB czyli URTIP. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vortex Debilizm i raz jeszcze debilizm ... IP: *.itpp.pl 27.07.04, 16:51 ... to znaczy ze jezeli posiadam Cyfre+, TVP bylem chyba cos kolo marca tego roku po raz statni (nawet wiadomosci ogladam w TVN) musze placic dodatkowy podatek! NIECH SIE WYPCHAJA. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 16:59 Za mało pieniędzy wpływa na konta władców 4 władzy? Jeżeli z wpłat z abonamentów wypłacane są pensje pracownikom telewizji (także i z mojego) to chyba mam prawo wiedzić komu i ile zostało wypłacone. Telewizja publiczna powinna opublikować w internecie listę pracowników i ich roczne dochody. Czy 60 tyś dla p. Kamila Durczok to nie przesada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tit Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:06 nie place i nie mam zamiaru placic na telewizje zwana publiczna- utrzymywac "wielkie" gwiazdy np. p. kamel. moge ewentualnie te pieniadze przelac na konto radiowej trojeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza I kto powiedzial,ze SLD utracilo juz kreatywnosc IP: *.daxnet.no 27.07.04, 17:19 skoro na naszych oczach poslowie tej formacji dokonali wskrzeszenia Jozefa Wissarionowicza? Tylko kto zaplaci za ten bubel?Jak zwykle niewinne spoleczenstwo-czy aby jednak takie niewinne?Przeciez czerwone kapturki wygraly wybory w cuglach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak niech sie tvp pocałuje w dup..a gdzie jest wisła ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:19 Niech mmnie pocałuja w dup... . Nawet im sie nie chce kupic meczu bo wolą wydac na jakies głupie seriale. PLEBANIA albo moda na sukces bluhahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundek Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.metronet.pl 27.07.04, 17:42 jak mi wiadomo placi sie za pierwszy trelewizor jak ja mam rozgalezkę i tylko kozystam z tego drugiego telewizora to chyba nie musze placic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cybul Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:48 Mam telewizor i nie zawaham się go użyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.07.04, 17:49 to co Kmelowi ..i innym pociotkom np. Synuś Dowborowej za mało zarabiaja nygusy telewizyjne.... Moze kamel do mnie przyjdzie i mi w domu randke w ciemno zrobi albo inne bzdziewie.. chetnie oddam programy tvp i to wszystkie ..ale grosza patałachy nie dostaną..nie ma za co... zeby zapłacic musi być za co..stacje radiowe wszystkie dobre zlikwidowała zasrana rada RiTVP to niech mnie w dupe pocałuje prezesina TVP ..kolejny cwaniak co za mało ma kasy...:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Abonament za komorke.... w sieci Idea IP: 217.153.35.* 27.07.04, 17:55 Jako ze TVP uruchomilo ostatnio serwis wideo dla telefonow komorkowych - tak wiec kazdy posiadacz komorki w sieci Idea (POP) bedzie musial zaplacic abonament RTV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: hehe dobre i wszyscy w internecie za sejmowe IP: *.cegs.itesm.mx 28.07.04, 10:18 transmisje :-PPPPP pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś