Dodaj do ulubionych

Weź śrubokręt do szpitala

06.06.05, 09:51
I dobrze! Należy wprowadzić szpitale samoobsługowe. Pacjencie lecz się sam!
Obserwuj wątek
    • Gość: dud podziekowania IP: *.chomiczowka.waw.pl 06.06.05, 10:07
      dla lekarza z kwiatami i na kolanach że wywiązał się ze swojego obowiązku za
      który bierze pieniądze
    • Gość: doopa Re: Weź śrubokręt do szpitala IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.05, 10:08
      ciekawe jak mu te blachy zalozyli
      • swift073 serdeczne podziekowania dla personelu ! 06.06.05, 10:54
        Chcialbym zlozyc serdeczne podziekowania dla personelu szpitala, ktory wykazal
        sie iscie samarytanska postawa ! Wiecej takich pozytywnych przykladow !
    • Gość: doc Re: Weź śrubokręt do szpitala IP: *.szpital-bielany.torun.pl 06.06.05, 11:46
      Jak już chcesz z kwiatami i na kolanach- to do dyrekcji szpitala (a jeszcze
      lepiej- do NFZ) za to że szpital jest tak "wspaniale" wyposazony. Nie mieszaj do
      tego lekarza!
      • Gość: willy Re: Weź śrubokręt do szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 12:01
        jak nie mieszać do tego lekarzy?! chodzi o ich postawę! robienie łachy że w
        ogóle zechcą spojrzeć na chorego, nieuleczalna niechęć przed jakimkolwiek
        podnoszeniem swoich kompetencji,
        • Gość: ICU RN Re: Weź śrubokręt do szpitala IP: *.hsd1.tx.comcast.net 06.06.05, 12:08
          Gość portalu: willy napisał(a):

> jak nie mieszać do tego lekarzy?! chodzi o ich postawę! robienie łachy że w
          > ogóle zechcą spojrzeć na chorego, nieuleczalna niechęć przed jakimkolwiek
          > podnoszeniem swoich kompetencji,

A jak laskawco podniesiesz kompetencje bez sprzetu? Zreszta chirurg UMIAL
          zrobic co trzeba, a ze brak bylo wyposazenia...... Proponuje przynoszenie
          wlasnych cewnikow Swan-Ganza z monitorem, safe-set, IABP z zapasowa butla gazu
          i generatorem pradu.... moze wtedy cos sie zrobi..... A tak powaznie -
          jakie "narzedzia zegarmistrzowskie"? Pracowalem co nieco w Ortho OR (choc moja
          specjalnosc to co innego) i - jako zywo - nie slyszalem takiego okreslenia.
          • Gość: willy Re: Weź śrubokręt do szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 12:35
            ulubiona wymówka - brak sprzętu, środków. ALE TO INNY TEMAT ważny ale inny. ja
            mówię o sprzęcie jakim jest własna głowa. to że lekarze ze wszystkich sił
            wzbraniają się przed podstawowym zbadaniem pacjenta (wzrokiem, słuchem, ręką -
            piszę żebyś mi człeku nie wymieniał znowu urządzeń do zaawansowanej diagnozy.)-
            mam do czynienia ze starymi ludźmi, widziałam jak traktowani byli w szpitalu.
            nie wciskaj mi kitu o braku sprzętu. tam brakowało zwykłego zainteresowania
            pacjentem. lekarze zachowywali się jakby sie brzydzili chorymi ludźmi.

lekarze w ogóle nie robią wywiadu - bo po co, jeszcze by sie dowiedzieli czegoś
            co wymagałoby od nich jekiegoś działania.
            pisze o tym, że lekarze uważają leczenie pacjentów za PRZYSŁUGĘ. A to jest
            USłUGA! PŁATNA. jak jesteś lekarzu w robocie to opieka nad pacjentami jest
            twoim psim obowiązkiem.
      • Gość: willy Re: Weź śrubokręt do szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 12:21
        jak nie mieszać do tego lekarzy?! chodzi o ich postawę! robienie łachy że w
        ogóle zechcą spojrzeć na chorego, nieuctwo i lenistwo PORAŻAJĄCE.
        to niestety CAŁKOWICIE ZDEGENEROWANE ŚRODOWISKO. do wymiany. nie mówcie tylko
        że mają mało pieniędzy, że są wyjątki itd. Jak ktoś idzie do tego zawodu dla
        pieniędzy to powinien miec zakaz jego wykonywania. Tymczasem prawie wszyscy
        studenci medycyny, jako jeden z najistotniejszych powodów wyboru tego zawodu
        wymieniają pieniądze. O tych, co juz w tym zawodzie okrzepli powiem tylko -
        ZGROZA.
        wiem co mówie, znam środowisko lekarskie. nie mówię teraz o łapówach, to juz
        wszyscy znamy, skandal. Ale jak to możliwe, że taki lekarz przychodzi do pracy
        i uważa, że żeby on kiwnął palcem powinno się go specjalnie poprosić, opłacić
        dodatkowo, dywan czerwony rozwinąć i znosić jego fochy. kompletne pomieszanie!
        Jak sie jest w pracy to się PRACUJE! Was też obowiązuje zasada, że płaci się za
        pracę a nie za zbijanie bąkąw panowie lekarze (i personel pomocniczy). A wy się
        kryjecie po kantorkach a jak was dopadnie zdesperowany chory lub jego bliscy to
        sie na nich wylewacie żale jak to mało wam płacą w służbie zdrowia. jak sie nie
        podoba to won! mało zawodów na świecie gdzie płacą?
        a najgorsze, że nikt nic z tym nie zrobi bo sie boimy zadrzeć z nimi. a nuż
        zachorujesz, karetkę będzie trzeba, i nie przyślą, albo gdzieś Cie przytrzymają
        i zdechniesz. jak widać co chwilę, za tzw błędy w sztuce a zwłaszcza za BŁĄD
        ZANIEDBANIA - lekarze nie ponoszą żadnej odpowiedzialności.
        • Gość: ICU RN Re: Weź śrubokręt do szpitala IP: *.uta.edu 06.06.05, 17:37
          Sluchaj, sfrustrowany.
          FYI (Dla Twojej Informacji) nie pracuje w Polsce. Twoja pogarda dla CALEJ
          Sluzby Zdrowia (wliczajac tak ladnie przez ciebie nazwany "personel
          pomocniczy") przechodzi ludzkie pojecie. Nie wiem czy wiesz, NIEDOINFORMOWANY,
          ze ten "personel pomocniczy" robi 95% pracy. Wezmy po krazeniu (tzw. bypass). 3-
          4 godziny pracy zespolu operacyjnego (w tym tez PERSONELU POMOCNICZEGO jak
          perfuzjonisci) a potem TYLKO "personel pomocniczy" ma pacjenta na (i W) glowie.
          Moze przykladzik. CABG x 4 w/LIMA, NTG @ 10 mcg/min, Dbtx @ 5 mcg/kg/min,
          Nipride @ 3 mcg/kg/min, Vasopressin @ 2 units/hr - a na ekranie: CVP - 3 mmHg,
          PAP - 45/22 mmHg, ABP - 172/103 mmHg, PAWP - 25 mmHg, CI - 1.7, CO - 4.6. UO -
          15 mL/hr (w ciagu ostatniej godziny), MCT - last hr - 200 mL, PCT - 180 mL.I
          teraz "personel pomocniczy" sobie siedzi w kantorku. Idz, ty..... ("Prywatna
          Ustawa o Kontroli Okreslen Uznanych Powszechnie Za Obrazliwe i Wulgarne"). Moze
          mi laskawco powiesz, co ten "personel pomocniczy robi?
          • Gość: Raf Re: Weź śrubokręt do szpitala IP: *.it4.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 19:57
            Panowie chyba w dyskusji odeszli od wątku. Proponuję wymienić sie kontaktami i pogdać na osobności.
        • Gość: Nagora Weź śrubokręt do szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:54
          Jak słyszę Willy takie wypowiedzi jak Twoje to naprawdę na płacz mi się zbiera.
          I nie wiem czy płakać z żalu nad Tobą czy ze zgrozy, że takie ludzie mają
          pojęcie o służbie zdrowia. Nie wiem skąd w Tobie taka nienawiść dla środowiska
          medycznego, skąd taki jad sączysz ale wiem z Twojej wypowiedzi że nie masz
          pojęcia o pracy lekarzy, realiach tej pracy ani nawet strony prawnej ich
          działalności. Ale oczywiście opluwać Ci wolno przecież nie bierzesz za to
          żadnej odpowiedzialności, żądać również przecież Ci się należy tylko proszę idź
          najpierw na izbę przyjęć jakiejś interny bądź chirurgii lub ortopedii jak będą
          mieli dyżur miejski, posiedź tam 24 godziny a potem wróć tutaj i wypowiedz się
          co widziałeś - wtedy chętnie posłucham
    • Gość: geolog lekarz dyrcio geodeta IP: 62.29.136.* 06.06.05, 13:01
      co tam "śrubokrent" Dyro SSPZOZ ze Sosnowca, niejaki Stępniak to najlepszy
      GEODETA w woj.śląskim
      • Gość: Lilia Re: lekarz dyrcio geodeta IP: 158.75.4.* 07.06.05, 09:03
        A co w tym zlego? Jako dyrektor nie leczy ludzi tylko odpowiada za
        gospodarowanie pieniedzmi, wiec jest raczej menedzerem. Zreszta, mielismy juz
        paru lekarzy na ministerialnych stolkach, a jaki burdel po sobie zostawili, to
        kazdy wie (wide: Lapinski)
    • Gość: Wójt zegarmistrzowskie narzędzia? IP: *.arkonskie.v.pl 06.06.05, 17:02
      Boję się pomysleć czego jeszcze brakuje w szpitalach...
      • Gość: kemizo51 Rzeszow gdzie to lezy? IP: *.bredband.skanova.com 06.06.05, 20:39
    • konread Re: Weź śrubokręt do szpitala 06.06.05, 21:27
      Dobre, nagle firmy produkujące i handlujące sprzętem medycznym w naszym kraju
      przeżyją prawdziwy najazd! Trzeba będzie się rozejrzeć za ich akcjami:P
      • Gość: gosc USA Re: smiech prze lzy IP: *.ventca.adelphia.net 07.06.05, 06:35
        no moze i nie taka tragifarsa , ale Polska jawi sie jako kraj z pogranicza
        szpitala dla psychicznie chorych i przedszkola, coraz wicej ludzi wpada w te
        kategorie spoleczne ze swoimi komentarzami, zachowaniami i opiniami, jakby
        schozofreniczno pol zartobliwy belkot.
        Moja osobista opinia co do spolecznosci lekarskiej( po smierci moich
        s.p.Rodzicow w ubieglym roku w Polsce w pazdzierniku i grudniu), grupa
        cyniczna, pozbawiona elementarnych humanitarnych odruchow, bufoni, traktujacy
        pacjentow i ich rodziny jak intruzow,w dodatku niedouczeni. Mam nadzieje ze sa
        tam rowniez wyjatki. Jestem szczesliwy ze nie musze sie leczyc w tym
        kraju.Wszystkim normalnym zycze powodzenia i szczescia
    • Gość: polok Bijkot ubezpieczen IP: *.chem.usu.edu 07.06.05, 08:11
      Namawiam wszystkich Polakow szczegolnie powracajacych z emigracji do
      bojkotu powszechnego obowiazku ubezpieczenia zdrowotnego.
      Pieniadze z ubezpieczen kradna glonie obcokrajowcy.
      Zostalem deportowany z USA w bestialki sposob w stanie choroby psychicznej
      bez mozliwosci kontaktu z prawnikami.
      Wykorzystano moj stan psychyczny.
      Nie ma w Polsce szpitala dla Rosjanina an Amerykani ponizej 10tys dolarow dziennie.
      • Gość: Lilia Re: Bijkot ubezpieczen IP: 158.75.4.* 07.06.05, 09:05
        Wiesz, moze akurat w twoim przypadku diagnoza lekarzy byla trafna....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka