Gość: En IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:47 Nie, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dlugi26 mi to pachnie dyskryminacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:04 32 latek juz nie moze? a prawo jazdy? beda jezdzili po autostradach? na pewno nie w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: mi to pachnie dyskryminacją 10.01.06, 18:08 Odłamkowym, ładuj! Ale aż dwustu? -- rzeczowo i z kulturą o zdjęciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Moze Ukrainców , bo tansi ;) IP: *.pl 10.01.06, 20:06 Cwaniaki ze stoczni chcą ściągnąć zagranicznych do pracy , bo tańsi . To moze i tu dałoby się hę ? Odpowiedz Link Zgłoś
mac_74 Re: mi to pachnie dyskryminacją 10.01.06, 18:39 No tak - wszystko układa się w logiczną całość: Ciężarówka z amunicją w Warszawie, a teraz jeszcze zapisy na czołgistów. Musi, że idzie ta zapowiadana wojna, w której to damy się podbić Luksemburgowi i w ten sposób dochrapiemy się dobrobyta. Może to właśnie o to chodziło z tą IV RP? Zaczynam się uczyć luksemburskiego, żeby być przygotowanym :-P Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: mi to pachnie dyskryminacją 11.01.06, 01:49 A Niemcy sprzedali te Leopardy Polakom po bardzo korzystnej cenie: za darmo :) Bo stare i "nie stac ich bylo" na utrzymywanie zlomu.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Armia szuka czołgistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:09 Tak się zastanawiam, dlaczego nie znaleźli się chętni do tej służby wśród obecnych tam ludzi, nadterminowych czy zawodowych szeregowych żołnierzy. Czy organizowanie naboru na czołgistów o którym to mówi się w mediach to dobra droga? Jeśli na wiele stanowisk będzie się ogłaszać takie głośne nabory, to myśle że sprawa jest ok. No bo chyba nie robi się tego tylko dlatego, że wojskowi ani myślą służyć jako czołgiści??? Może ktoś zna sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
cross4 Re: Armia szuka czołgistów 10.01.06, 19:45 Ja jestem nawet ciekawy,czy wynik rekrutacji będzie przypominać wynik rekrutacji do policji.Mam wrażenie,że najistotniejszym elementem takich "naborów" jest zebranie danych osobowych i tworzenie zbiorów baz danych-"bo to się kiedyś przydać może" Odpowiedz Link Zgłoś
jack_ryan Re: Armia szuka czołgistów 10.01.06, 19:46 Gość portalu: neo napisał(a): > Tak się zastanawiam, dlaczego nie znaleźli się chętni do tej służby wśród > obecnych tam ludzi, nadterminowych czy zawodowych szeregowych żołnierzy. Wojsko pewnie nie chce ponosić kosztów szkolenia na wymenone w artykule kategorie prawa jazdy - woli przyjąć tych co już je mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Armia szuka czołgistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:53 zatrudnic rezerwistow i to jest to. Do woja marsz emeryci i rencisci. Odpowiedz Link Zgłoś
sharonariel Re: perspektywy wyjazdow zagranicznych... 10.01.06, 19:59 Szkoda, ze sie nie zalapie. Jestem po 30-stce. A tak bardzo chcialem zobaczyc skad pochodzi stal damascenska i zwiedzic stolice Dariusza Wielkiego. Co prawda moglbym skonczyc jako klab oparow po atakow rakietowym na moja trumne na gasienicach, ale perspektywa takiej podrozy warta jest ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: perspektywy wyjazdow zagranicznych... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 10.01.06, 21:47 Nie przesadzaj bo doniczek ci zabraknie. Leopardy, nawet używane, to nie jest zły sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnago Re: Armia szuka czołgistów IP: *.compline.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:23 Plusem jest to że w Leopardach ale z takimi papierami dostanie się pracę gdziekolwiek w Europie + język w miarę komunikatywny i tyle samo bedzie w euro. Sugeruję kilkunastu generałów na emeryturę a oszczędności dla zatrudnianych czołgistów. Siła armii podniesie się niezmiernie. Mogą spróbować też naboru w więzieniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genzelbob Re: Armia szuka czołgistów IP: *.acn.waw.pl 10.01.06, 20:35 A ja gdybym nie skonczyl studiow i nie mogl znalezc pracy z przyjemnoscia uderzylbym na czolgiste, przygoda jakich malo kto moze doswiadczyc w swoim zycui i jeszcze im za to placa. Niestety nie mam woja (przeniesli do rezerwy :( , prawo jazdy tylko By no i mam juz prace... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekzzz Re: Armia szuka czołgistów 10.01.06, 20:56 A ja tam bardzo chętnie! Co prawda studiuję na politechnice ale nie bardzo widzę się w roli pokornego pracownika wielkiej korporacji. A tutaj płaca niczego sobie, dodatki, wyjazdy, szkolenia, możliwość awansu i niesamowita frajda. Praca ciekawa, nie to co festiwal hipokryzji i oszustw wielkich koncernów. Szkoda że na ten nabór się nie załapę:( Pędzę pracować nad kondycją i robić prawko CE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gromozeka Re: Armia szuka czołgistów 10.01.06, 21:12 A ja cywili chyba nigdy nie zrozumiem... Jest sluzba zasadnicza z poboru - zle, wszyscy krzycza, ze armia ma byc zawodowa. Tworzy sie jednostki czysto zawodowe i oglasza nabor do nich na normalnych cywilnych zasadach - tez zle. To jak mamy do wojska sciagac specjalistow? Nauka obslugi takiego czolgu zajmuje kilka lat, sluzba zasadnicza juz niedlugo bedzie trwala 9 miesiecy. Tego sie nie da pogodzic. Poza tym, z punktu widzenia ekonomiki uzycia tego typu wojsk, lepiej gdy zalogi sa zawodowe i przez caly rok gotowe do uzycia. A ze oglasza sie nabor zamiast brac ludzi ze sluzby zasadniczej i przedluza im kontraktow? Tu juz bardziej skomplikowana sprawa. Raz, ze wymaga sie do takiej pracy ludzi z pewnym wyksztalceniem, zas do sluzby zasadniczej trafiaja raczej mlodziency z brakami w edukacji. Dwa, ze lepiej brac ochotnikow, ktorzy beda pracowac z ochota a nie z przymusu. Trzy, to jednostka NATOwska. Moze byc w kazdej chwili uzyta do dzialan bojowych poza terenem naszego kraju. Kazdy zglaszajacy sie do takiej pracy musi o tym wiedziec i byc swiadomym tego, ze w kazdej chwili moze pojechac na wojne. Dlatego tez lepiej brac ludzi, ktorzy zdaja sobie z tego sprawe. I tak mniej wiecej to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloclo PiS walczy z narodem o IV RP. IP: *.Red-83-36-191.dynamicIP.rima-tde.net 11.01.06, 10:22 Musza przeprowadzic nabor, aby w razie czego mogli wyprowadzic czolgi na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Armia szuka czołgistów IP: *.unregistered.media-com.com.pl 10.01.06, 21:30 a ja dziękuje.słuzyłem w Świętoszowie 9 m-cy dziura zabita dechami,w środku lasu daleko od cywilizacji.jedyne rozrywki to trzy knajpy.mozna wpaść w alkocholizm.WOLE MIEĆ STOSUNEK Z JEŻEM NIŻ W ŚWIĘTOSZOWIE BYĆ ŻOŁNIERZEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Pewnie!! a teraz na zasiłku?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.06, 21:39 odwaliłeś koleś zasadniczą a teraz pewnie siedzisz na bidzie i jest lepiej??. jezeli ktos szuka pracy to za 1700 napewno tam pojedzie bo trudno żeby czołgi stały we wrocku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ponad 1 sklon na sekunde? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 23:55 to chyba mnie dyskwalifikuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murp Re: ponad 1 sklon na sekunde? IP: *.it-net.pl 11.01.06, 00:42 Heh mój zapał tez ostudziło, ale mam zamiar zadzwonić i dowiedziec się do końca co i jak :) Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Armia szuka czołgistów 11.01.06, 01:47 a zabijac tez wolno ? a umierac tez wolno ? 1.300 - smiech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan211 Psycholodzy robią SELEKCJĘ >>>>>>>> IP: *.pol.akademiki.lublin.pl 11.01.06, 02:46 Tak samo w Policji... możesz przejść testy a psycholog którego tatuś był w KC - skończył studia w 70 lub 80 latach Cię zgniecie!!! - 20 000 PLN i się przejdzie bez kwalifikacji (podobno) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IJ wysocy w czołgach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 08:42 "do czołgów przyjmowani są także wysocy mężczyźni, bo Leopardy, jakimi jeżdżą nasi żołnierze, mają aż 2,6 m wysokości" To zdanie wręcz poraża swoją logiką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz A po przeszkoleniu.... do Iraku lub Afganistaniu IP: 195.20.110.* 11.01.06, 09:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Armia szuka czołgistów IP: 195.205.200.* 11.01.06, 10:48 Niech pójdą w ślady stoczni Gdańskej i zatrudnią bezrobotnych z ukrainy lub też niech zgłoszą się do Łukaszenki on ma wielu pancerniaków, jest blizej po co szukać na warmii i mazurach, pomorzu, kujawach itd. Tylko nie zróbcie takiego naboru jak był w ubiegłym roku do policji bo będą ludzie gwizdać na wasz widok na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robinson Re: Armia szuka czołgistów IP: *.chello.pl 11.01.06, 11:27 Wyglada na szukanie mięska na zamówienie US A do Afganistanu lub Iraku. Polskie dobre, bo tańsze niż Murzyni z Ameryki. No i tam dla kalek maja wyższe odszkodowania i renty. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur "Leopardy są wysokie" 11.01.06, 11:58 Czołg wysoki jest czołgiem złym: 1. łatwiej wykrywalny i trudniejszy w maskowaniu 2. cięższy, czyli wymaga mocniejszego silnika i wolniej jedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada chłopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:13 wypowiadaj się na tematy o których masz pojęcie, bo pleciesz bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greykley też częste wyjazdy na misje zagraniczne... IP: 83.70.199.* 11.01.06, 12:19 CZYLI NA WOJNE. zaiste, super robota. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Taaaaa, wiem coś o tym 11.01.06, 12:34 przez dwa lata mnie zmuszali do czołgania w LWP _ Wolę być szarikiem. Odpowiedz Link Zgłoś