Dodaj do ulubionych

Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupilem

• Gość: FreakyMisfit Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.02.06, 12:54
      Ten koleś nie jest śmieszny.
    • Gość: Kasiora Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.crowley.pl 04.02.06, 12:58
      Za parawanem taniego populizmu Leppera kryja sie ludzie zwiazani z
      postomunistyczna nomenklaturą spółdzielcza,którzy w ten sposób próbuja bronić
      jej ekonomicznych pozycji/czytaj KASY!!!/
    • slavik222 Fedorowicz,zabijają się o niego TVkomercyjne 04.02.06, 13:08
      Jestem przekonany,ze nadchodzi chwila prawdy:PISMACTWO DYSPOZYCYJNE,infantylne
      i GLUPE,pobierajace kase w panstwowej TVP - musi odejsc.Dobrych przejmą
      komercyjne.
    • Gość: ich za komuny było jednak lepiej, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 04.02.06, 13:11
      i można się było śmiać nawet z władzy! ;)
      Współczuję Wam, że musicie w takim klerykarowie żyć!
      I tych żądnych władzy ch..i kaczyńskich znosić.
      Rzygać się chce!
      Może Olek wróci? ;)
      • Gość: ich wykropkowane: c.h.u.j.i. (głupich donaldów) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 04.02.06, 13:12
        • Gość: dodo Re: "ich" (ja) dal glos ze zdychajacych Niemiec IP: *.san-francisco-14rh15rt.ca.dial-access.att.net 04.02.06, 15:15
      • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: za komuny było jednak lepiej, IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.02.06, 13:44
        To widać zwłaszcza dobrze z perspektywy Niemiec, zwanych za Komuny "wrażym
        RFNem"! Co Ty tam Kochanieńki robisz - czemu nie siedzisz gdzieś w Komunie, tj.
        na Kubie lub w Korei Północnej, ostatecznie na prowincji w Chinach Ludowych???
        • Gość: zet Re: za komuny było jednak lepiej, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.06, 14:02
          siedzi w Niemczech i tęskni za komunną, musi debil albo współpracownik Stasi
      • Gość: evito co za komunista IP: *.3.15.vie.surfer.at 04.02.06, 15:49
    • slavik222 Re: Fedorowicz,O.Lipinska,Kowboj RP.... 04.02.06, 13:16
      krzych.korab napisał:

> Zaczęto od kabaretu Olgi Lipińskiej którego nie broniła żadna gazeta a listy
      > w obronie kabaretu pominięto milczeniem. To tylko kolejny krok.
      TO CHYBA KPINA,KABARETU NIKT NIE MUSIAL BRONIC,BO TA BLAZENADA BEZ PROBLEMOW
      przez lata OSMIESZALA NAS POLAKOW.Natomiast KOWBOJ RP ZOSTAL ZDJETY PO KILKU
      EMISJACH.W tej sytuacji BYLOBY NIESPRAWIEDLIWE,GDYBY TYLKO PROGRAM LIPINSKEJ
      (podobny leci w telewizji niemieckiej)byl nadal emitowany.
    • Gość: mysz Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:26
      Nadciąga smuta.Moje dzieci już stąd wyjechały a ja im nie mówię "wracajcie".....
    • Gość: j Jak powiedział Drozda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:27
      Mamy najnowocześniejszego prezydenta, bo sterowanego przez radio.
      • Gość: antyjola z dywit Re: Jak powiedział Drozda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:37
        Jeszcze jeden taki dowcip i też go ci wazeliniarze Dejmek z Dworakiem
        wypieprzą. Ale ich dni też są policzone, bo lada dzień Jacuś Kurski zostanie
        prezesem. I dopiero wtedy zobaczycie co to znaczy program rozrywkowy. Cymański
        bedzie miał własny Show w najlepszych godzinach oglądalności !
    • Gość: Jacek G. Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:38
      Czekamy na Pana programy w innej TV. Ja osobiście zawsze darzę Pana twórczość
      symaptią. Dla mnie nie ma znaczenia czy program dotyczy lewicy czy prawicy.
      Jaka szkoda, że nie będę mógł oglądać SEJFU. Śmieszny jest ten powrót
      cenzury.....
    • Gość: jerzy Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.net.autocom.pl 04.02.06, 13:42
      chyb najwybitniejszy żydowski satyryk...
      • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.02.06, 13:46
        No nie wiem czy żydowski, ale jeżeli tak, to niech żyją satyrycy żydowscy!!!
    • onufry5 Nowość w rozrywce telewizyjnej 04.02.06, 13:52
      Podobno teraz wróci nieśmiertelny Jan Pietrzak (ostoja prawicy) i zacznie
      płaczliwym głosem, ocierając łzy zawodzić: Żeby Polska...żeby Polska...zeby
      Polska była Polską.
      Panie Janku i po co to było, tyle Pan walczył z cenzurą w mediach.
    • colombina Czlowiek z talentem 04.02.06, 13:55
      Od lat nie mialam przyjemnosci sluchac satyry Pana Fedorowicza, ale do konca
      zycia zostanie ze mna jego subtelny humor, nie tylko werbalny.

Pamietam lata stanu wojennego w Polsce, gdy wielu artystow bylo pozbawionych
      zarabiania. W jednym z kosciolow w moim rodzinnym miescie czesto organizowano
      wystepy czy wystawy atrystow, kotrzy nie podobali sie wladzy. Kiedys wystawiono
      rysunki Pana Fedorowicza. Byla to zdrowa satyra na czerwona rzeczywistosc.
      Jeden z rysunkow szczegolnie utkwil mi w pamieci. Spiacy w swoim lozku
      czlowiek, ma straszne koszmary nocne, caly sie poci i kurczowo szarpie koldre
      (twarzy nie mozna poznac, ale obok, na stoliku nocnym leza jego ciemne okulary).
      Powodem jego koszmaru, jest sen mara, Walesa na bialym koniu. Rysunek byl wiec
      nie tylko smieszny ale i proroczy.

Do wszyskich podlamanych Forumowiczow: o panu Jacku jeszcze uslyszymy. I jestem
      pewna, ze prezes bedzie sobie plul w brode, ze zdjal z anteny program, ktorego
      (podobno) nikt nie chcial ogladac i zpewnil satyrykowi nadmiar wolnego czasu.

Pozdrawiam
      • krrk Re: Czlowiek z talentem? 04.02.06, 14:29
        No widzisz,a teraz ani w kościele ,ani w tv nie zobaczysz niczego,co mogłoby
        popsuć wizerunek "rxądu"
        • colombina Re: Czlowiek z talentem? 04.02.06, 14:45
          jest internet, na ktorym mozna sie (jeszcze?) swobodnie wypowiadac.
          • Gość: to ciekawe Re: Czlowiek z talentem? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.06, 18:32
            > jest internet, na ktorym mozna sie (jeszcze?) swobodnie wypowiadac

Optymistyczne. Tylko negatywne, merytoryczne krytyki w stosunku do Platformy
            nie chcą puszczać "moderatorzy" np na forum Onetu
    • Gość: irek Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:21
      Fedorowicz to stara zgrana płyta
      • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.02.06, 16:38
        Jeżeli już, to stara dobra płyta, taki - tut proportion garde - Caruso,
        Armstrong czy Presley; sto razy ich wolę słuchać, aniżeli oglądać telewizyjną
        serialową sieczkę.
    • Gość: ariadna100 Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.petrus.com.pl 04.02.06, 14:31
      Zaczyna się całkiem nie powolny proces inwigilacji mediów przez sekty
      zwolenników kaczora i innych populistów.
      • Gość: dodo Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.san-francisco-14rh15rt.ca.dial-access.att.net 04.02.06, 15:38
        A do czego doprowadzily rzady mafii w Polsce? Korupcja 100%, bezrobocie 50%,
        poziom anarchii 90%. To sa wlasnie "osiagniecia" rzadow michnikowsko-
        mazowiecko-kwasniewskich.
    • Gość: maria Re: Fedorowicz to karykatura aktora kabaretu IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 04.02.06, 14:40
      To smutny pan który zupełnie na stare lata stracił poczucie więzi z tymi
      Polakami których wystawiono do wiatru i manipuluje się ich opinią przez media.
      Fedorowicz to klasyczny przykład obsesji . Wszystko mu się poplątało.
    • stanmich Casus Jacek Fedorowicz 04.02.06, 14:44
      budzi refleksje, przy najmniej we mnie. Satyryk żartujący sobie z władzy musi
      odejść z TVP, niezależnie od poziomu jego twórczości, bo nie pasuje do
      koncepcji IV RP. Pod tym względem władze TVP muszą być solidarne z władzami RP,
      bo od nich zależą, a jeśli nie już teraz, to w przyszłości.
      Z drugiej strony, argument za usunięciem programu z powodu zbyt małej jego
      oglądalności w TVP jest według mnie chybiony. Oglądalność jest wyznacznikiem
      atrakcyjności dla reklamodawców. Natomiast obowiązek płacenia abonamentu R-TV
      przez wszystkich odbiorców TVP, a nie tylko tych, co "robią" oglądalność,
      powinien wymuszać na władzach TVP dbanie o różnorodność zaspokajania potrzeb i
      gustów, jeśli nie o ich kształtowanie w duchu wrażliwości odbioru. Poza tym,
      obawiam się, że wśród "robiących" oglądalność jest najwięcej tych niepłacących
      abonamentu.
    • Gość: KOLEGA KIEROWNIK SUCHEJCIE KOLEGO FEDEROWICZ........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:55
      Wyście nas zawiedliście. Wy kolego Federowicz nie możecie zrozumnieć, że
      jesteśmy obecnie w trudnem czasokresie. Mi robimy rewolucjem moralnom i mi nie
      możemy pozwolic na wsze prześmiestwa. Kolego Ojciec Dyrektor był z was
      niezadolniony, wielokrotnie nam monitował wew waszym temacie. Kolega Leper też
      miał zastrzeżenia do waszej roli wew obecnem czasie. Wy kolego Federowicz
      przemyślcie swoją postawem. Wy nam nie przeszkadzajcie wew naszym pakiecie
      zadań.
      Idzcie sobie kolego Federowicz odpocznijcie, na narty sobie jedźcie.
      I nie jątrzcie kolego Federowicz.
      Zawiedliście nasze zaufanie kolego Federowicz. Popracujcie, żeby je odzyskac.
      • www.nasznocnik.pl Ciepło, ciepło... ;-) 04.02.06, 17:58
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36205207
    • Gość: tililili Lepszy gołąb w ręku IP: *.autocom.pl 04.02.06, 14:58
      niż skrzypek na dachu. (TM)(C)
      Goś jest po prostu jednym wielkim wybitnym fiaskiem.
      • Gość: Apple tree Re: Lepszy gołąb w ręku, niz Kaczka w Belwederze IP: 212.125.240.* 04.02.06, 15:06
    • Gość: Apple tree. Wielcy Bracia ?? shit, ku...skie Kaczory, gdzie IP: 212.125.240.* 04.02.06, 15:01
      role dominujaca ma PEDAL.
    • rk111 Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi 04.02.06, 15:09
      Ja jestem Katolikiem, ale bardzo jestem rozczarowany postawą PiS-u i Jarosława Kaczyńskiego, który wyrasta nam powoli na dyktatora,coś pośredniego między Łukaszenką a Putinem, ale bliżej mu do Łukaszenki (Fidela czy nawet niedajborze Hitlera)a ta sprawa z karaniem dziennikarzy to już szczyt wszystkiego.I nawet o. Rydzyk te n Gebels koalicji ciemnogrodu PiS-owi nie pomoże.
      Borze miej nas w swojej opiece!
    • Gość: gocha Zakaz wolności słowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:13
      już za niedługo my zwykli obywatele bedziemy kontrolowani, szpiegowani. Czyżby porót do komuny??????????????a niby kaczyńscy walczyli o wolność............????????????????????
      • Gość: dodo Re: Zakaz wolności słowa dla anarchistow IP: *.san-francisco-14rh15rt.ca.dial-access.att.net 04.02.06, 15:28
        Nie lamentuj "gocha" , mozesz dalej wypisywac glupie posty . Michnik i inni
        ktorzy rozpier... Polske powinni albo znalesc sie w pierdlu (przepadek
        zrabowanego mienia) albo wziasc sie za ratowanie i odbudowe Polski. Fedorowicz
        byl dobry jak robil w swojej satyrze aluzje do rzadzacych komunistow, ale
        teraz... trzeba zakasac rekawow i wziasc sie do roboty.
        • Gość: koza Re: Zakaz wolności słowa dla anarchistow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 16:32
          Ty palancie nie godzien jestes butow za Michnikiem nosic! I tak samo twoj bozek
          ojciec dyrektor...No i nacucz sie pisac po polsku...
          • Gość: kama Re: Zakaz wolności słowa dla anarchistow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.06, 18:38
            > Ty palancie nie godzien jestes butow za Michnikiem nosic!

To jest przykład tzw. lizania d...y przez kozę :)
        • Gość: były działacz Re: Zakaz wolności słowa dla anarchistow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:58
          Skąd ty się wziąłes dodo w tym san francisko ? Przeciez ten tekst o konfiskacie
          mienia i zakasaniu rękawów to żywcem program PPR ! Czy pracowałeś w aparacie ?
    • slowik13 Panie Jacku, 04.02.06, 15:19
      będę czekać na Pana programy w Wolnej Polsce...
    • Gość: ewka W tym kraju większość ludzi podziela zdanie p. Fed IP: *.toya.net.pl 04.02.06, 15:19
      taki pakt to hanba
      • Gość: dodo Re: większość ludzi podziela zdanie p, skad to wie IP: *.san-francisco-14rh15rt.ca.dial-access.att.net 04.02.06, 15:31
        sz?
      • Gość: kama Re: W tym kraju większość ludzi podziela zdanie p IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.06, 18:40
        w jakim kraju, bo chyba nie w Polsce.
    • feliks-50 W zamian będzie informator kulturalny ! 04.02.06, 15:29
      Z Torunia.
      • Gość: Nenil Re: W zamian będzie informator kulturalny ! IP: *.studentenheim.uni-tuebingen.de 04.02.06, 16:05
        W sumie to szkoda mi Torunian. To miasto stalo sie symbolem, ale wydzwiek ma jak
        najbardziej pejoratywny...
      • Gość: kama Re: W zamian będzie informator kulturalny ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.06, 18:41
        teraz mamy informatory z góry Synaj
    • Gość: wielka_stopa Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:47
      Fedorowicz teraz będzie kreowany na "ofiarę" kaczyzmu. Niedobrze mi się robi,
      nigdy go nie lubiłam, jest beznadziejnym satyrykiem. Gdy zdejmowali kabaret Olgi
      Lipińskiej, prawie nikt sie nie zająknął w jej obronie. Ręce mi opadają jak
      widzę głupotę polskich mediów, w tym "Wybiórczej".
    • Gość: evito publicznosc i tak pana uwielbia czekamy na nowe IP: *.3.15.vie.surfer.at 04.02.06, 15:48
      • Gość: fan Re: publicznosc i tak pana uwielbia czekamy na no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:51
        Zostawcie chociaż Jolke Mrotek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka