Dodaj do ulubionych

Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupilem

• Gość: hen Re: Panie Jacku, czy nie czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:52
      A pamięta Pan, Panie Jacku swoją piosenkę rozpoczynajaca jeden z cyklicznych
      przedstawień w "60 minut na godzinę", z refrenem o treści:"Budujemy cyrk,
      budujemy cyrk, budujemy cyrk nie jutra lecz pojutrza...".
      Przysłowie mówi, że nikt nie jest prorokiem we własnym kraju, ale nie ma reguły
      bez wyjątków...
    • Gość: Behold 40 lat się ślizgał w telewizji - już starczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 16:02
      • Gość: dodo Re: Racja, napewno wspolpracowal z SB, i komunisci IP: *.san-francisco-13rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 04.02.06, 16:06
        tolerowalii jego zgryzliwosc. Ateraz po co komu taki "satyryk". Chyba ze go
        Michnik zaangazuje do uprawiania antypolskiej satyry.
    • Gość: Nenil Z daleka... IP: *.studentenheim.uni-tuebingen.de 04.02.06, 16:03
      Mam nadzieje, ze Pan wroci. Wychowalam sie na Pana programach...
      Jezeli cenzura IV RP zabroni Panu emisji programu, to ja z przyjemnoscia bede
      wywozila nagrania za granice do wolnej Europy :)
      • Gość: dodo Re: "Nenil" , kolejny glos ze zdychajacych Niemiec IP: *.san-francisco-13rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 04.02.06, 16:10
        Historia sie powtarza... Odnosze wrazenie ze Nimcy maja teraz rok 1928. To
        znaczy 5 lat i...kolejny Hitler.
        • Gość: laluch Re: "Nenil" , kolejny glos ze zdychajacych Niemie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:45
          Doduś, dlaczego nas opuściłeś i dajesz d za dolce w San Francisko ?My
          warszawskie cioty tęsknimy za tobą ?e
    • Gość: J23 Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.06, 16:38
      Gzy tak już ma być w iv Kaczolandii
    • Gość: Antykaczysta Cenzura tylko osmiesza te pseudo koalicję. IP: *.acn.waw.pl 04.02.06, 16:51
      Na pewno Fedorowicz otrzyma propozycję od innej telewizji komercyjnej.
      Jak na razie im wiecej ataków, im więcej "zdejmowań" z kaczej TV tym wieksza
      reklama.

Żałosne i prymitywne nawiązywanie przez kaczystów do metod Łukaszenki.
      Tyle, że Polska to nie Białoruś.
      • Gość: kama Re: Cenzura tylko osmiesza te pseudo koalicję. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.06, 18:47
        > Na pewno Fedorowicz otrzyma propozycję od innej telewizji komercyjnej.

Na pewno? Chyba od TV osiedlowej.

> Jak na razie im wiecej ataków, im więcej "zdejmowań" z kaczej TV tym wieksza
        > reklama.

To Dworak zamienił legitymację PO na co?

• Gość: szybki bill Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:28
      Jestem jednym z nielicznych, którzy uważają twórczośc Pana Jacka Fedorowicza,
      za perełki. Sam autor to człowiek z OLBRZYMIA klasą, człowiek przez duże "C",
      jeden z nielicznych mistrzów słowa i satyry. Całą reszta tych dupków, którzy
      dzis trzesa dupskiem przed kaczorami, nie dorastają Panu Jackowi nawet na
      wysokośc milimetra, trudno ich posadzić o ksztę talentu, a jedynie o tzw.
      dupowłastwo. Prędzej czy później musiało się tak skończyć, bo przecież obecnie
      kto coklwiek powie, pomyśli złego czy też pawdziwego, ale nie pomysli kaczorów,
      to już jest wrogiem, ktrórego trzeba wylać i pozbawic pracy. Pies trącał
      zasraną TV Trwam, bo tam sama nienawiść, podszyta sekciarską religią bożka
      Tadeuszka, ale za chwilę to samo nas czeka w TV publicznej. I nie da się ukryc,
      że określenie "publiczna" ma tutaj dośc duże skojarzenie z innym miejscem, tez
      publicznym i bynajmniej nie chodzi mi o szalety....chociaż i z tym miejscem,
      TVP niedługo będzie miała wiele wspólnego. Pod "światłym" kierownictwem
      zaufanych "PiS-dermanów".
      Ale na szczęscie, jak to bywało już za mrocznej komuny, ludzie potrafią się
      odciąć od reżimu i będą się przyglądali dalszym harcom PiS-dermanów. Niechaj
      nikt nie ma wątpliwości, przyjdzie czas i tych obecnych "mędrców" będących
      koryta, sprawiedliwość dziejowa, "powystrzela" jak kaczki.
      A na koniec, gdyby ktoś uznał, że tym tekstem obrażam kaczory, to pies go
      j....ł. Zawsze pałałem sympatią do tych, niewinnych w końcu zwierzaków, ale
      teraz zaczynam ich zwyczajnie nie lubić. KACZORY na Madagaskar !!!!
      • Gość: A dycki to Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.abhsia.telus.net 04.02.06, 18:07
        Sejmik Szlachecki. Liberum Veto powinno byc wprowadzone, a nie jakis tam system
        demokratycznej dyscypliny przyporzadkowania sie wiekszosci wybranej przez
        wiekszosc. Liberum Veto!!! . Tak obsmiewac do konca az do samego siebie za :
        nazwisko ( Owsianko to przeciez konskie nazwisko), fizyczne ulomnosci ( "Czy on
        ma takiego"), pochodzenie tak, tak a moze cos tam bylo w dziesiatym pokoleniu?,
        slowo ( on powiedzial " Nie lubi kelnerki Lusi, poniekad ulomnej kobiety").
        Panie Fedorowicz jes Pan czlowiekiem Inteliegientnym, fachowcem i co
        najwazniejsze Portafi Pan sie odwdzieczac, obsmiewac tylko prosze sie nie
        obrazac ze nie Za Pieniadze Obsmiewanego politycznie. LusiaP.
      • tadeska Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi 04.02.06, 23:44
        tylko w gazecie panuje wolnosc, sprobuj ten tekst wyslac do rydzykowego onetu
    • Gość: kex "Publiczność wprost ryczy ze śmiechu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:32
      "K iedy czasem pokazuję wybrane epizody filmowe na wieczorach autorskich, to
      publiczność wprost ryczy ze śmiechu."

Ciekawe co to za publiczność.
      • Gość: deszczyk Re: "Publiczność wprost ryczy ze śmiechu" IP: *.mnc.pl 04.02.06, 17:45
        kto
      • tadeska Re: "Publiczność wprost ryczy ze śmiechu" 04.02.06, 23:46
        ktora jest inteligentna
      • Gość: To sa Riczyludzie. Re: "Publiczność wprost ryczy ze śmiechu" IP: *.abhsia.telus.net 05.02.06, 04:17
        Przeciez nie Ryczywoly. LusiaP.
    • Gość: zuku z lodzi ma Pan nowy temat na dobry kabaret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:43
      Szanowny Panie Jacku , mam nadzieje ze nie składa Pan broni, a wręcz przeciwnie
      wykorzysta Pan zaistniałą sytuację jako podwaliny pod nowy scenariusz, wierzę
      że Pana błyskotliwość umysłu zada decydujący cios dyrekcji TVP juz wkrótce ,
      wszak Pan wie najlepiej ze nie ma róży bez ognia, pozdrawiam zuku z łodzi
      • tadeska Re: ma Pan nowy temat na dobry kabaret 04.02.06, 23:47
        Panie Jacku, przyszedl dla Pana chyba najlepszy czas, w ktorym bedzie mogl Pan
        calkowicie wykorzystac swoj jakze nieprzcietny intelekt, juz sie ciesze na
        Panska tworczosc
    • Gość: Calkiem Normalnie Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.abhsia.telus.net 04.02.06, 17:43
      mozna zyc sobie spokojnie tworzyc dziela z obsmiewania innych. Ci ktorzy smiali
      sie ze Stalina dobrze o tym wiedzieli ze mozna go bylo obsmiac przed wlasna
      zona tylko raz. Teraz z obsmiewania innych mozna wygodnie zyc i uprawiac swoja
      polityke samorealizowania sie. Mozna obsmiewac, wprost, niewprost, z
      przymrozeniem oka, my to wiemy..., a pieniazki leca, dodatkowo obsmiewany
      jeszcze placi za to, to go obsmiac Panie Fedorowicz jeszcze bardziej. A moze
      tak Panie Fedorowicz zalozyc na nowo Partie Piwa, i obsmiewac innych zgodnie z
      platforma politycznego programu do samoryczenia sie. Jest faktem ze czasami
      trzeba placic cene Klownow Krolewskich dostajac czasami po zadku niemoznosci
      obsmiewania. Prosze nie plakac tylko znalesc sobie innego Krola do obsmiewania.
      LusiaP.
    • Gość: gość Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:10
      Brawo panie Dejmek, ojciec się chyba w grobie przewraca na myśl, że kaczki
      zmieniły się w święte krowy !!!!!
    • jerry1231 Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi 04.02.06, 18:12
      Big Brothers czuwają, wyjeżdżam wiosną, pa pa pa
    • Gość: Piotr Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:15
      Gdzie można przezcytać cały tekst pioseki?/a może posłuchać?/
    • alkud Fedorowicz to MARNY satyryk 04.02.06, 18:16
      jeśli w ogóle satyryk

religiapokoju.blox.pl
    • Gość: aabb Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.dsl.swic.bdi.inetia.pl 04.02.06, 18:22
      Telewizja, po chamsku, pozbyła się kabareciku O. Lipińskiej który - poza
      upominaniem się o normalność - był wzorem profesjonalnej roboty artystycznej,
      (bardzo dobrych - aktualnych i aktualizowanych - tekstów, świetnej
      choreografii, dynamicznej, sprawnej realizacji). Pan Fedorowicz - z całym
      szacunkiem dla jego dokonań w latach 60, 70 i 80 - już, niestety się "zużył".
      Myślę, że telewizja tym razem zrobiła przysługę panu Jackowi. Odejdzie w chwale
      ciemięrzonego przez decydentów co - obiektywnie - jest prawdą. Szkoda, że
      wcześniej życzliwi mu ludzie utwierdzali go w mniemaniu że jest ciągle na
      piedestale polskiej satyry. Podobnie rzecz się ma z Janem Pietrzakiem,
      Krzysztofem Jaroszyńskim, Marcinem Wolskim i innymi. Nie wiem jakie "chody" ma
      w telewizji Kabaret Moralnego Niepokoju ale jak nie ograniczą swojego programu
      do 2,5 minut tygodniowo (zamiast 25 minut) to przestanę płacić abonament.
      • sansibar Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi 04.02.06, 19:59
        aabb napisał(a):
        > Telewizja, po chamsku, pozbyła się kabareciku O. Lipińskiej który - poza
        > upominaniem się o normalność - był wzorem profesjonalnej roboty artystycznej ...

Najdoskonalszym przejawem tego postkomuszego profesjonalizmu było szydzenie z
        Ewangelii w wykonaniu artysty Zmachowskiego, który później za to przeprosił, jak
        już się ocknął z oszołomienia. Zdecydowanie największy "profesjonalizm" pokazała
        Olga Lipińska w stanie wojennym - tak bardzo popierała juntę generała
        Jaruzelskiego,że Solidarność zmuszona była zasmrodzić jej ówczesny folwark -
        Teatr Komedia.
    • Gość: Krzysztof Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:35
      ....nno cóż,jaki jest koń każdy widzi...
      TVP, która wymusza abonament za posiadanie telewizora, ma zakichany obowiązek
      podnoszenia poziomu swoich programów - także rozrywkowych.
      Obecnie utrwala poziom Leppera, czy Wiśniewskiego - byle rosła oglądalność.
      Gdzie ta misja ?
      • Gość: Niesprawiedliwie Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.abhsia.telus.net 05.02.06, 04:16
        ocenia sie polityka Leppera. Jego wypowiedzi sa na znacznie wyzszym poziomie
        kabaretowym w porownaniu z innymi artystami. Pod tym wzgledem pan lepper ma
        klase dobrego cietego slowa artysty. Powinno sie zorganizowac spotkanie:
        Lepper, Urban , Wolski , Fedorowicz. LuysiaP.
    • Gość: ama18 Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.warszawa.supermedia.pl 04.02.06, 18:41
      Panie Jacku , niech Pan sprobuje w TVN , ale nie z kabaretem , lecz
      powaznym komentarzem politycznym .to jest teraz lepsze niz kabaret.
      "Satyrycy" zasiadają teraz w Sejmie i czas ich na "powaznie" oceniać.
      Pozdrawiam wszystkich z poczuciem humoru Pana JACKA .
    • Gość: aa Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: 193.238.42.* 04.02.06, 18:46
      Wiwat cenzura!!!! Każdy, kto będzie miał inne zdanie niż „Kaczki” na zsyłkę!!!!
      Dziękujemy Panie Jacku za dowcip, za lata wspaniałej kariery kabaretowej.
    • Gość: BIMBOM Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:48
      Ryj świński Kaczyński
    • Gość: KONIECDEMOKRACJI Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 19:02
      Jak się chce psa uderzyć to kij się zawsze znajdzie
      Mówi się ze program był słaby że niska oglądalność

Zapewne idą bardzo ciekawe czasy dla satyryków Tylko gdzie my to będziemy
      oglądać w drugim obiegu ?
    • Gość: Zygi Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: 82.210.179.* 04.02.06, 19:03
      Najlepszym programem satyrycznym była "Ale Plama". I po zdjęciu jej z TVN jakoś nikt w Gazecie za nimi nie płakał. Nikt też nie dorabiał do tego politycznej otoczki. Zrezygnował Fedorowicz to już wielka wrzawa, że to przez kaczory. A wtedy to może zdjęli Piaseckiego i Rywińskiego za słabą oglądalność? Tak się składa, że rozmawiałem jakiś czas temu z Piaseckim i potwierdził, że to było na zlecenie lewaków. No ale wtedy GW milczała.

• ponury_krwiozerca Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi 04.02.06, 19:25
      juz Fedorowicz wrocil do lask GW? Zenada...
      oczywiscie, jego lubie, ale w GW nie zawsze go lubiano
      poza tym,
      lizusy z TVP powinny zostac wymiecione, to najlepszy dowod na ich sluzalczosc
    • Gość: bes6 Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: 213.17.144.* 04.02.06, 19:42
      No i mamy IV RP. "Wielkich" braci k i pozostałych sprawnych inaczej.
    • sansibar Fedorowicz: ??? 04.02.06, 19:46
      krzych.korab napisał:

> Zaczęto od kabaretu Olgi Lipińskiej którego nie broniła żadna gazeta

Nikt poważny, o zdrowych zmysłach jakim takim guście nie chciał bronić tej
      szmiry. To można zrozumieć.

>a listy
      > w obronie kabaretu pominięto milczeniem.

Było to milczenie z zażenowania, kicz wywołuje takie reakcje.
    • st1111 Co wy wiecie o kabarecie 04.02.06, 19:50
      Sejm skarbnicą rozrywki
      Poseł Piotr Gadzinowski:
      Panie Marszałku! Chciałbym zadać pytanie.
      Marszałek:
      Proszę bardzo.
      Poseł Piotr Gadzinowski:
      Panie Marszałku! Wysoka Izbo! W Hongkongu,
      gdzie... (Wesołość na sali, oklaski)
      Pani Marszałku! Gdybym powiedział „pomidor”, to
      rozumiem…
      Marszałek:
      Dobrze.
      Poseł Piotr Gadzinowski:
      …ale powiedziałem Hongkong. (Wesołość na sali)
      Marszałek:
      Proszę o pytanie.
      Poseł Piotr Gadzinowski:
      Być może posłowie Prawa i Sprawiedliwości nie
      wiedzą, co to jest Hongkong. (Wesołość na sali, oklaski)
      Ale gdyby się położyli na kuli ziemskiej... (Wesołość
      na sali, oklaski)
      Marszałek:
      Panie pośle...
      Poseł Piotr Gadzinowski:
      ...sięgając ręką... (Wesołość na sali)
      Marszałek:
      Panie pośle, naprawdę, żarty powinny być krótkie.
      (Oklaski) Proszę zadać pytanie i...
      Poseł Piotr Gadzinowski:
      Panie Marszałku! Zadaję pytanie. (Wesołość na sali,
      oklaski)
      Panie Marszałku! Wysoka Izbo! (Wesołość na sali,
      oklaski) W Hongkongu (Wesołość na sali) istnieje urząd
      antykorupcyjny. Ten urząd antykorupcyjny odniósł
      wiele sukcesów. Jednak ten urząd antykorupcyjny
      oprócz pionu policyjnego…
      I może by posłowie Prawa i Sprawiedliwości posłuchali,
      bo warto czasem czegoś się dowiedzieć. (Wesołość
      na sali)
      Zatem ów urząd oprócz pionu antykorupcyjnego ma
      także pion analityczny, który zajmuje się profilaktyką
      antykorupcyjną, który zajmuje się analizowaniem prawa
      pod kątem walki z korupcją, który zajmuje się badaniem,
      analizą giełdy pod kątem walki z korupcją
      i wieloma podobnymi zadaniami. Ma także pion szkoleniowy,
      który tworzy kulturę antykorupcyjną i... (Wesołość
      na sali)
      Marszałek:
      Panie pośle, proszę postawić pytanie. (Oklaski)
      Poseł Piotr Gadzinowski:
      Panie marszałku, przepraszam, ale muszę mówić
      wolno, bo po prostu...
      Marszałek:
      Dobrze, ale proszę przechodzić do rzeczy.
      Poseł Piotr Gadzinowski:
      ...prawa strona nie łapie tego, nie pojmuje tego, co mówię.
      (Wesołość na sali, oklaski)
      Zatem powtarzam: tworzy kulturę antykorupcyjną.
      I teraz jest pytanie do pana premiera. Będę pytał. (Wesołość
      na sali)
      Panie Premierze! Skoro istnieje w naszym kraju
      policja, której zadaniem jest walka z korupcją, i istnieje
      niewątpliwie korupcja (Wesołość na sali), co pan
      poseł Przemysław Edgar bardzo słusznie zauważył,
      więc skoro istnieje w Polsce policja, to czy zasadne jest
      tworzenie podobnej policji, urzędu, który nie ma działu
      analitycznego, urzędu, który nie tworzy kultury antykorupcyjnej,
      tylko będzie stanowił policję bis?
      Panie Premierze! Chciałbym pana zapytać: Czy pan
      nie wierzy w policję państwową?
      (Głos z sali: Ale się boją! Boją się!)
      Czy pan nie wierzy w policję państwową? (Oklaski)
      Czy nie uważa pan, że policji państwowej warto dać
      środki na walkę z korupcją. Dziękuję bardzo. (Oklaski)
      (Głos z sali: Brawo, brawo!)
      Marszałek:
      Dziękuję bardzo.
      Bardzo proszę, panie premierze
    • Gość: Arkadiusz Re: Fedorowicz: jako wróg Leppera nie jestem pupi IP: *.kapelusz.pl / 194.126.164.* 04.02.06, 19:52
      Czy to się nie nazywa cenzura??? Czego się boją Ci nasi wspaniali politycy?
      Przecież nawet komuniści z SLD nie zdjęli Fedorowicza. Ktoś kiedyś
      powiedział: " o inteligencji człowieka świadczy jego poczucie humoru" w takim
      razie u PiSd chyba brakuje i jednego i drugiego. Ja wiedziałem, że tak będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka