Dodaj do ulubionych

Disco Klubopolo

• frekozoid DP - Disco Polo 04.05.06, 18:15
      Witam wszystkich!

Nazywam sie FrikO [ nie podaje imienia i nazwiska bo sie boje, a nie wstydze ].
      Jestem organizatorem imprez "DP - Disco Polo" [ www.imprezydp.pl ].
      Po czesci jestem odpowiedzialny za to co sie teraz dzieje wokol disco polo.
      Wszystkich ktorym to przeszkadza - PRZEPRASZAM , szczerze.

Jesli ma to jakies znaczenie - nalogowo slucham reggae. Wiecie dlaczego lubie
      reggae? Bo jest to muzyka, ktora niesie pokoj i milosc wszystkim ludziom na
      swiecie. Bo nie ma tekstow o dziwkach, kasie, nie ma bluzgow i agresji. Bo na
      koncertach i imprezach kazdy jest twoim przyjacielem. Bo nie ma selekcji na
      bramce i moge sie ubrac tak jak lubie. Bo nie dostane w ryj za to ze na kogos
      spojrzalem, nawet jak kogos obleje piwem to nic sie nie stanie. Bo wszyscy sa
      przepelnieni radoscia i energia w czystej postaci.

Podobne cechy maja tylko piosenki dla dzieci i disco polo... Prosze zatem nie
      zarzucac mi wiecej, ze propaguje zle wzorce.

Dlaczego to robie? Jestem studentem IV roku na Pewnym Wydziale Uniwersytetu
      Warszawskiego i Czlonkiem Zarzadu Pewnego Kola Naukowego - projekt "DP - Disco
      Polo" to dla mnie mozliwosc sprawdzenia ile warta jest wiedza przekazywana mi
      przez szanownych profesorow mojego wydzialu i doswiadczenie zdobyte przy okazji
      organizacji eventow i konferencji w Kole Naukowym Czegostam. Nawet nie chodzi o
      to zeby sie hajsunahapac, tylko o to zeby sprawdzic na co mnie stac, zdobyc
      kolejne doswiadczenie, ciekawy wpis do CV...

i cos jeszcze... Udostepnic muzyke disco-polo wszystkim, ktorzy jej potrzebuja.
      Przyjmijcie to za dogmat, ze byla zmowa wokol DP i ludzie w wolnym pod kazdym
      wzgledem kraju mielu utrudniony dostep do disco-polo - pomyslcie czy
      chcielibyscie bym w polozeniu fanow, ja nie. A gdybym byl tak szykanowany jak
      oni za to ze slucham reggae... Gdyby nie bylo regowych klubow, koncertow, plyt w
      Empiku, wywiadow i artykolow w prasie ... ABSURD i POGWAŁCENIE PRAW CZLOWIEKA!

Disco polo rządzi światem. Zanim zaczalem organizowac koncerty zaczalem uzywac
      tego powiedzenia. Bo jak nazwac to co sie dzieje w muzyce na matce Ziemi, gdyby
      spojrzec na to z goory? Co leci w TV? Co slychac w radio? Kto nas reprezentuje
      na Eurowizji? Co jest w pierwszej dziesiatce list przebojow? ŻENADA - TE
      GWIAZDKI POWINNy SSAC DUZEGO PALCA U NOGI GWIAZDOM DISCO POLO

Kurcze, bo wyszlo ze jakos wychwalam disco-polo, a tak staralem sie byc
      obiektywnym. Dla rownowagi dorzuce, ze muzyka ta jest prosta jak budowa cepa,
      nie ma mowy o analizie literackiej tekstow, pochodzenie jej jest typowo
      wiejskie, nie wiem co jeszcze chcecie uslyszec. Ze im bardziej wyksztalcony
      czlowiek tym mniejsza szansa, ze slucha DP. Ze jak sie tego nie lubi to nie
      mozna przy tej muzyce wysiedziec dluzej niz chwile. OK - to samo mam jak slysze
      ich troje, czy jakas gwiazde pop ze stanow

Podsumowując - widze dobre i zle rzeczy w disco polo. Wiem, ze po wypiciu
      czterech piwek 80% ludzi ktorzy wypowiedzieli sie przede mna krecilaby
      bioderkami na mojej imprezie. To fenomen. Zjawisko. Czesc naszej kultury. Nie
      powinno sie tego zabraniac. Nie trzeba tego sluchac. A zeby oceniac to raczej
      trzeba to zobaczyc na wlasne oczy a nie poslugiwac sie stereotypami. Koncze bo i
      tak wpis wywola afere ;P

Pozdrawiam

Jah bless!
      • Gość: marekk Re: DP - Disco Polo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 19:10
        całkowicie sie zgadzam z autorem.. nic dodać nic ująć
    • Gość: Tadeusz DiscoPolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 23:51
      Lubię tę muzykę. Jest prosta, wesoła i zgodna z naszym temperamentem.
    • Gość: kasiek disco polo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 00:26
      Takie imprezy naprawdę cieszą się dużym powodzeniem? Dziwnie, mam wrażenie, że
      ktoś tu nagina pewne fakty. "Niestety" nic o nich nie słychać ani w TV, ani
      prasie czy radiu. Czy coś tak komercjalnego bez środków masowego przekazu może
      się utrzymać?
      • Gość: Marciocha Re: disco polo? IP: *.euro-net.pl 07.05.06, 15:45
        mam wrażenie że większość z Was nigdy nie imprezowała przy disco polo.. :| a
        szkoda, bo naprawde jest miła zabawa! zresztą każdy lubi co innego. W TV nie
        powinni ograniczać disco polo.. a że to robią.. ta muzyka dalej żyje a ludzie
        robią na niej pieniądze i się bawią:) pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka