Dodaj do ulubionych

Informacja, głupcy

IP: *.acn.waw.pl 31.07.06, 13:43
Polskie media uparły się, że nie mogą po prostu informować, ale muszą
koniecznie prowadzić agitkę. Fakty i Wydarzenia niemiłosiernie Pisowskożercze,
Wiadomości włażą w d.... ile wlezie nowej władzy. Folderami partyjnymi typu
Trybuna, Wyborcza czy Nasz Dziennik nie ma co zawracać głowy. Duże nadzieje
wiązałem z Dziennikiem, ale postanowili jednak być tubką (zawsze to lepiej niż
tubą)PiSu. "Jaki jest Pan fajny Panie premierze, nazywam się Robert Mazurek i
zadam panu parę niebanalnych pytań o hip hop, pan coś powie do śmichu i
wyjdzie z pana człowiek". "A ja jestem Piotr Semka i napiszę, że Jarosław
Kaczyński to geniusz nad geniusze, potem Bronek da mi program w TVPis a ja
będę jeszcze bardziej waleczny".

Gdy tak policzyć to jako taki poziom trzymają: TVN24, Rzeczpospolita i
Newsweek. Trochę to mało, nieprawdaż?
Obserwuj wątek
    • kura56 Re: Informacja, głupcy 31.07.06, 14:24
      Lo matko. To dla ciebie TVN 24 zwany potocznie PO 24, czy Rzepa to obiektywne
      przekaziory? Skoro tak to zaczynam rozumieć dlaczego coraz więcej mediów mnie
      mierzi swą natrętną propagandą. Po prostu oni sobie wymyślili czytelnika dla
      którego piszą. Pomogli im w tym spece od marketingu. Wytypowali takiego
      idealnego odbiorcę. Przkładem robienia gazety dla nieistniejącego czytelnika
      jest Śp. Nowy Dzień.
      • Gość: Bredzisz Re: Informacja, głupcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:27
        Ło matko, a możesz podać te obiektywne media?
        • felix.lynx Re: Informacja, głupcy 31.07.06, 16:23
          Gość portalu: Bredzisz napisał(a):

> Ło matko, a możesz podać te obiektywne media?

Do sądu podać? Trzeba i to szybko, bo się zaraza obiektywizmu rozpleni i co
          będzie? Politycy stracą poparcie, nie będą mieli komu kitu wciskać (czytaj -
          pieniędzy za transmisję tego kitu w stronę ciemnych mas wyborczych)...
          • Gość: Bredzisz Re: Informacja, głupcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:28
            Do rozumu podać, Rysiu, bo szukam tych obiektywnych mediów i nie znajduję, każde
            przechylone w swoją stronę :D
      • Gość: szuruburu Re: Informacja, głupcy IP: *.acn.waw.pl 31.07.06, 14:31
        PO24? Masz na myśli serwisy informacyjne, z których nie wychodzi
        Gosiewski/Kuchciński/Zawisza/Cymański////////? A może wieczorne programy, gdzie
        co do drugiego przyłazi Ziobro na zmianę z Dornem albo Kaczmarkiem prokuratorem?
        No chyba, że masz na myśli festiwal Marcinkiewicza?
        • Gość: Kura56 Re: Informacja, głupcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:43
          A ty tylko o statystyce. Trzeba posłuchać jeszcze tych jdowitych
          komantarzy.Kidyś nie mogłam się doczkać na program Lisa "Co z tą Polską?" .Teraz
          już nie mam ochoty go oglądać. I tak wiem co będzie. Po będzie krytykować PIS.
          No to po co mam oglądać? Niesiołowski nie jest moim idolem i nigdy nie był. Poza
          tym dyskutując ze mną masz niepowtarzalną okazję poznać opinię anonimowego
          czytelnika-telewidza. Jeśli pracujeszw mediach, a sądzę, ze tak, to do mnie i
          paru takich jak ja osób adresowane jest to co robisz. Ja nie chcę ci dogryzać,
          bo z poprzednich postów widzę, ze ogólnie się zgadzamy. tylko zwrócić uwagę, że
          my istniejemy. Mamy też coś do powiedzenia kupując to co wy tworzycie. Jeśli nie
          będziecie brać pod uwagę naszych opinii to z samych reklam się nie utrzymacie.
          Poza tym one też się skończą wraz ze spadkiem ogłdalnośći/czytelnictwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka