Dodaj do ulubionych

Naciaganie przez SMS

IP: 82.177.4.* 30.10.08, 08:56
Witam!

W dniu wczorajszym padlem ofiara naciagacza.

Z numeru 7928 otrzymalem SMSa o tresci:

"Ktos mysli teraz o Tobie, chcialby powiedziec Ci kilka waznych slow, chce Ci
pomoc. Kim jest ten czlowiek? Pisz SMS KTO na 7281. Ktos czeka na Ciebie /2,44PLN"

Dalem sie na to nabrac. I wyslalem SMSa za 2,44 PLN. Zamiast konkretnych
informacji dostawalem kolejn pytania na ktore odpowiadalem:

a) Mam podac imie tej osoby?
Odpowiedzialem TAK - kolejne 2,44

b) Chcesz wiedziec bardzo kim jest ta OSOBA?
Odpowiedzialem TAK - kolejne 2,44

c) Prosze o podanie trzech cyfr
Odpowiedzialem jakimis trzema cyframi i juz wlaczylo mi sie swiatelko, ze to
naciaganie - kolejne 2,44

d) Szczesliwe czy przypadkowe?
Odpowiedzialem ze przypadkowe, ale teraz to juz mialem na 99% pewnosci, ze to
oszustwo - kolejne 2,44

e) Jestes osoba samotna czy w zwiazku?
Odpowiedzialem samotna - kolejne 2,44

f) Jak dlugo to trwa?
Odpowiedzialem: Jutro zglaszam niniejsze oszustwo do prokuratury! - kolejne 2,44

g) jakie oszustwo?
BRAK ODPOWIEDZI Z MOJEJ STRONY

h) czemu milczysz? o sie stalo? Moge jakos pomoc?
BRAK ODPOWIEDZI Z MOJEJ STRONY

Policzmy - 17,08 PLN w plecy!

Jest to ewidentne naciaganie i tak tego nie zotaswie!

Co mam zrobic aby sprawca zostal ukarany?
Mam isc na policje? Czy zlozyc skarge do UKE?

Ustalilem, ze wlascicielem numeru jest

CT Creative Team S.A.
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa

Ktos kto czyta maila pomyslal ze jestem naiwny. Teraz wiem, ze jestem, ale
mialem powazne powody by twierdzic, ze SMSy te pochodza od bliskiej mi, chorej
na raka przyjaciolki, z ktora rozmawialem 20 minut wczesniej.

Sadzilem, ze w ten sposob chce mi wyrazic wdziecznosc i podziekowac za troske.
Nie jest to osoba ktora zna sie na nowoczesnych technologiach i moze nie miec
pojecia o tym, ze to moze kosztowac znacznie wiecej niz zwykly SMS.

Dalem sie nabrac, ale nie popuszcze!

Gdzie mam zglosic skarge? Do UKE czy od razu na policje?
Obserwuj wątek
    • Gość: eL. Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 20:18
      ja bym na Twoim miejscu zglosila, jest to iste wprowadzenie w blad i zapewne nie tylko Ciebie.
      przed sekkunda prawie tez w to wpadlam.
      dostalam identycznego smsa jak Ty, juz mialam odpisac, by dowiedziec sie 'kto?!', ale cos mnie tknelo, a ja akurat przy kompie to chcialam poszukac w necie inf na ten temat, znalazlam akurat Twoj wpis, za co Ci serdecznie dziekuje, przynjmniej ja zosczedzilam,
      ludzie nie dajcie sie naciagac.
      nei mozna tak tego zostawic.
      • Gość: Miki Re: Naciaganie przez SMS IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.09, 01:02
        ja równierz dostałem takiego sms nawet na dwa odpisałem.. tyle że u
        mnie to idealnie się wstrzeliło w pewna sytucje.. swoją drogą tą
        firme czy co to wogóle jest powinno sie pozwać o oszustwo.. jakby
        nie patrzeć to jest to wyłudzenie pieniedzy.
        • Gość: wiki Re: Naciaganie przez SMS IP: 212.244.229.* 24.03.09, 17:58
          Witam ja też stałam sie ofiarą tego oszustwa i tak własciwie to
          normalnie nieodpisałabym na tego sms ale wydawało mi sie na poczatku
          to wiarygodne. Dzień wczesniej chciałam ściągnąc sobie dzwonek, ale
          nie mogłam go pobrac. Dostałam później sms masz do odebrania dzwonek
          lub obrazek jednal potem padały kolejne budzace wątpliwośc pytania,
          a dzwonka nadal nie było.Nie straciłam dużo pieniedzy , ale takich
          osób jest duzo wiecej. Zastanwiam sie skąd oni maja nasze numery i
          dlaczego bezkarnie naciągają ludzi.
          • natalia_sankowska1 Re: Naciaganie przez SMS 24.03.09, 18:24
            Dziwi mnie ostatnie pytanie: tyle razy w tym topicu na niego
            odpowiadano. Natomiast post jest interesujacy z prawnego punktu
            widzenia.
            Chciała Pani z jakiegoś nr usługowego sciągnąć dzwonek - i nie udało
            się. Czy ten następny sms o dzwonku (na pewno o dzwonku?)był z tego
            numeru, z którego miała Pani ten dzwonek ściągnąć? Jeżeli tak, to
            ciąg sms-ów jest po prostu wyłudzeniem.
          • Gość: Ona Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 21:04
            Jak t skąd mają nasze numery?? bo chcemy np pobrać muzyke czy
            obrazek na telefon. a ta firma czytałam, że ma jakieś powiązania z
            wapsterem a przecież stamtąd ściągamy te pierdoły. ostatnio był na
            ten temat doś długi artykuł w angorze.
            • Gość: kurczak5919 Re: Naciaganie przez SMS IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.11, 22:42
              Złożyłem przedwczoraj w wapsterze zakaz sms !
              No i dziś już zaczęli od nowa -przyszła reklama z 7353,rozumiecie?
              • Gość: EDZIA Re: Naciaganie przez SMS IP: 94.42.186.* 28.12.12, 15:45
                JA tez sie tak dalam wykolowac , weszlam w jakies bramki sms w necie , Akazoo, tam kazali podac swoj i nr i tak zrobilam i od tamtej pory przez pol roku co jakis czas przychodza mi smsy i pobieraja mi przeszlo 5 zeta np przedwczoraj i dzis, wykasowalam w tym akazoo swoje konto bo tak wogole z tego nie korzystalam z niego a tu dzis znowu te jebane smsy przychodza..... blagam pomozcie mi, juz nie mam nerwow .....
        • sadowski.d Re: Naciaganie przez SMS 28.02.12, 18:57
          z tego co się orientuje, to niestety nie łamią prawą, nie ulega wątpliwości, że jest to nie etyczne, ale te wiadomości są tak sformułowane, że prawnie nie ma się do czego przyczepić. Trzeba je lekceważyć.
          • Gość: GOŚĆ Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 02:04
            Co do tego to mam wątpliwości, mój dziesięcioletni syn korespondował w ten sposób z niby szesnastolatką. Ci ludzie zostali poinformowani przez niego na samym początku że ma 10 lat i mimo to korespondencja była nadal prowadzona ba nawet zostało przesłane zdjęcie nie brzydkiej młodej dziewczyny a treść korespondencji wskazywała wręcz na bardzo odważna rozmowę jak między dorosłymi . Czy to jest OK. Dla mnie nadaje się to do zgłoszenia odpowiednim władzom i nie omieszkam tego zrobić tylko muszę dowiedzieć się gdzie i jak .
      • Gość: koiBB Re: Naciaganie przez SMS IP: *.189.216.52.skyware.pl 14.07.10, 15:00
        Mam pytanie do ciebie bo też zostałem nacięty i nie wiem nawet w
        jaki sposób bo dostałem tylko sms że jest dla mnie widomość i
        wysłanie sms za 2,44 otrzymam informacje no czywiście otrzymałem na
        rachunku za 250 ,00 zł czy coś wskurałeś z tym tematem
        • Gość: naiwna Re: Naciaganie przez SMS IP: 87.119.14.* 07.04.11, 16:47
          Witam , ja tez zostałam oszukana , przyszła mi na moj telefon reklama gry wojn y czołgów do pobrania oczywiscie za darmo. Pomyslalam czemu nie , sciagne dla syna ucieszy sie , grał dwa dni a po wejsciu na elektroniczny wykaz rachunku naliczyli ponad stówe. Oczywiscie zablokowalam ten numer ale kto odpowie za oszustwa????? Czy naprawde zyjemy w kraju bezprawia i mozna tak postepowac z uczciwymi ludzmi. moze ktos wie gdzie sie odwołac w tej sprawie?
          • Gość: Darek Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 10:57
            Niestety ja walczę o 800zł i najdziwniejsze sms same się wysyłały i to te 9XXX np (wg bilingu) w ciągu 5 minut wysłały się z tel 3 smsy o wartości 25zł netto każdy, oczywiście operator sieć PLUS ma to w d... podała tylko że operatorami numerów jest MOBILTEK i DIGITAL VIRGO ale oni też umyli łapy bo oni te nr podnajmują innym firmom np. jakieś austriackiej firmie DIMOCO i tu ślad się urywa. Firma-oszust NAWET NIE MA SIEDZIBY W POLSCE ale wyłudza pieniądze w Polsce. Moim zdaniem za takie praktyki powinny odpowiadać równo wszyscy operatorzy. Wszyscy są pośrednikami i w ogóle o co ja mam pretensje. Co ciekawe nie mogę nawet uzyskać informacji JAKIEJ USŁUGI TE SMSY DOTYCZYŁY!!!!
            • Gość: mario Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 20.01.14, 11:05
              tak logowales się gdzies przez internet czy usługi plus gry itp. sprawa jest do wygrania najpierw zablokuj u operatora sms specjalne później skontaktuj się pod tym adresem emailowym
            • Gość: Ania eM Re: Naciaganie przez SMS IP: *.rdnet.pl 21.01.14, 21:00
              Darek-czy jest jakaś możliwość walki z tymi oszustami?raczej mało realne żeby coś zdziałać, tym bardziej po tym co napisałeś?nam przyszło właśnie ok 700 zł za sms których nie wysyłaliśmy-podobnie jak u Ciebie...też kilka minut tylko ze wysłało ponad 200 po 4 zł...
              • Gość: mario Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 21.01.14, 23:01
                jest możliwość wygrania koszt tego około 200zl tak ze ja wygrałem
              • Gość: mario Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 22.01.14, 15:05
                sprawa jest do wygrania ale to trochę trwa wszystkie firmy znajduja się poza granicami kraju także pierwsze kroki z waszej strony zablokowanie smsów specjalnych u operatora później to prawnik i walka która trwa około 3 miesięcy ale spoko ja już mam po kłopocie i jestem z tego szczęśliwy a od operatora sieci play u którego byłem prawie 5 lat zrezygnowałem i podziekowalem za wspolprace i olewke klienta
              • Gość: Darek Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 21:20
                Obecnie jestem na etapie napisania pisma do UKE Urząd Komunikacji Elektronicznej. Podali mi adres wojewódzkiego przedstawiciela UKE i tam ma skierować pismo na temat całej tej sytuacji. Na razie od MOBILTEK-u i DIGITAL VIRGO zażądałem informacji o jakie usługi chodzi oraz o wysłanie mi na maila kopii umowy którą rzekomo zawarłem. Na razie ECHO.
                • Gość: mario Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 23.01.14, 09:21
                  będziesz miał echo ponieważ większość firm miesci się hiszpania grecja ja dopiero z nimi wygrałem przez prawnika
            • dimoco Re: Naciaganie przez SMS 27.01.14, 10:10
              Przykro nam, że jest Pan niezadowolony i rozzłoszczony.
              DIMOCO jest dostawcą technicznym płatności mobilnych.
              Aby konkretnie rozwiązać tę sytuację, prosze zwrócić się do Biura Obsługi Klienta na adres: Tel.: 022 397 43 15, E-Mail: info-pl(at)mobile-info.cc
              Tam będzie Pana sprawa załatwiana bezposrednio z odpowiednim Dostawcą usługi.
              Pozdrawiamy, Team DIMOCO
          • Gość: robert Re: Naciaganie przez SMS IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.14, 18:19
            Oczywiście ,że żyjemy w kraju bezprawia .Prawo chroni tylko złodziei , oszustów i bandytów.Bo taką Polskę stworzyła Solidarność.Bo to gdy nastały ich Rządy nie zmienili prawa....a dlaczego???-myslę ,że celowo.....zostawili sobie furtkę do działania....a teraz dzieją sie takie różne chece z oszustwami zgodnie z prawem.
      • Gość: tata Re: Naciaganie przez SMS IP: *.internetia.net.pl 23.11.11, 10:46
        wczora moj synek wysłał na ten numer 7928 40 sms-ów każdy po 11zł.+23% vat. to ponad 500zł. pomocyyy.
        • Gość: iwona Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 17:49
          pisałam juz pare dni wczesniej w w/w temacie ja chce złożyc doniesienie na policje, może gdyby wiecej osób tak robiło to wreszcie ktoś by sie tą sprawą zainteresował.
      • Gość: mazik983 Re: Naciaganie przez SMS IP: *.internetia.net.pl 23.11.11, 10:52
        wczoraj mój syn wysłał sms-y na ponad 500zł.; 40 sms-ów po11zł.+ 23% vat. w ciogu kilku minut. co robić.
        • Gość: Darek B Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 21:42
          Po pierwsze zablokuj na wszystkich swoich telefonach sms premium. Po przygodzie z zapłatą 800zł zablokowaliśmy premium we wszystkich telefonach w mojej rodzinie co prawda żal trochę że nie można wysyłać smska np do Radia ZET lub RMF FM ale może właśnie to coś da. Może właśnie np Radio pomoże. Mój apel jest taki by przekazać wszystkim swoim znajomym by wszyscy blokowali numery premium. Może stworzyć profil na FB pt. MAM ZABLOKOWANE NR SMS PREMIUM
      • Gość: richi Re: Naciaganie przez SMS IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.14, 15:13
        Ja mam podobny przypadek. Chciałem wysłać jednego SMS-a za darmo na stronie sms-y za darmo. Nie zaznaczałem żadnych regulaminów podałem tylko nr tel. na który ma być wysłane. Potem wycofałem się z tej strony. Ale to wystarczyło aby na ten numer zaczeły przychodzić SMS-y. Pierwszy z info o możliwości jego wyłaczenia. Wyłaczyłem go i otrzymałem potwierdzenie. Przestał przychodzić ale zaczeły przychodzić inne podpisane OK a nie numerem tel. Bez opcji wyłaczenia. I tak przez kilka tygodni reklamując, że mam po tysiąc SMS-ów. Kasowałem je nie mogąc zablokować nazwy bo telefon wymagał podania numeru. W końcu zablokowałem nazwę przez Norton Antywirusa. I przestały przychodzić. Po miesiącu dowiedziałem się, od operatora, że ta złodziejska firma za każdego SMS-a codziennie kasowała 2 zł. plus VAT. To był najdroższy SMS który chciałem wysłać a nie wysłałem. Całe szczęście u operatora zablokowałem możliwość otrzymywania wszelkich sieciowych SMSów specjalnych i mam teraz spokój ze złodziejami. Ale kosztowało mnie to kilkadziesiąt złotych na rzecz Wapstera. Który przysłał mi maila, że podobno usługa była prawidłowo aktywowana. Beszczelność i tupet do kwadratu. Najlepiej nie wchodzić, na żadne strony reklamowane jako za darmo bo wpisanie jakichkolwiek danych nawet bez ich wysłania może uruchomić lawinę płatnych SMS-ów. To się nadaje do sądu. i urzędów kontrolujących przestrzeganie zasad w internecie.
    • Gość: madmax Re: Naciaganie przez SMS IP: *.aster.pl 01.11.08, 00:23
      ale nikt przecież ciebie do tego nie zmuszał! wiedziałeś ile
      kosztuje sms i świadomie wysyłałeś-oni mają regulamin, z którym
      przed wysłaniem smsów trzeba się było zapoznać hehe. Na co i gdzie
      złożysz skargę?na swoją naiwność? Takie firmy właśnie żyją sobie z
      takich jak Ty (z całym szacunkiem dla Ciebie)
      • Gość: g Re: Naciaganie przez SMS IP: *.chello.pl 04.11.08, 21:38
        Ja też dostałam dziś takiego smsa. Tyle, że nie było w nim informacji o żadnym
        regulaminie, a jeśli firma bierze sobie perfidnie mój nr telefonu i wysyla mi
        wiadomośi prowokujące do odpisywania, to nie uważam, że winna jest moja
        naiwność. Firma nie poinformowała mnie, że treść smsa jest reklamą, grą, czy
        czymkolwiek innym. A już na pewno nie poinformowała mnie o istnieniu regulaminu
        dotyczacego brania udziału w smsowej przepychance.
        • Gość: explorator Re: Naciaganie przez SMS IP: 85.222.87.* 25.09.09, 19:12
          ale co Ty sobie myślałaś/-eś ?
          była kwota 2,44 za sms zwrotny , odpisałaś , więc o co Ci chodzi,
          zapłacic musisz.
          Zasada jest prosta jak nie wiesz co to za numer to nie odpisujesz!!!
          PAMIĘTAJ O TYM.
          • Gość: gość Re: Naciaganie przez SMS IP: *.ipv.net.pl 09.12.11, 19:57
            ja nie otwieram takich smsów ( od razu je kasuję) a mimo to i tak ściąga mi z konta pieniążki...to już totalne chamstwo...
            • Gość: Mona Re: Naciaganie przez SMS IP: *.opera-mini.net 11.01.12, 10:52
              Kasowanie nic nie da. Masz wlaczona prenumerate jakas. Spisz numery spod jakich te sms przychodza i zorientuj sie na necie lub swojego operatora co to za firma. Podadza ci tel zwykly mail itp. tam ja wylaczysz. A dla ludzi nie wiedzacych. Nie raz wystarczy wyslac jednego sms bezplatnego przez co sprzedajemy swoj nr. Przekazujemy go dalej. Tyczy sie to tez fundacji roznych. Czytajcie regulaminy naprawde. Prenumerate w ten sam sposob sie uruchamia. Pozdrawiam
      • Gość: explorator Re: Naciaganie przez SMS IP: 85.222.87.* 25.09.09, 19:09
        dokładnie, jak ktoś jest naiwny to przykro mi
      • Gość: Zablokokuj PREMIUM Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 21:52
        Nie bardzo rozumiem kogo Ty reprezentujesz. Oszust jest oszustem i tyle. Gdyby nim nie był nie umieszczałby regulaminów na jakiś dziwnych stronach i drobnym druczkiem by czasami nie można było odczytać pisał ile co kosztuje.
    • Gość: zagubiona89 Re: Naciaganie przez SMS IP: *.kalisz.mm.pl 15.11.08, 15:23
      wczoraj dostałam takiego samego smsa. Wahałam się, żeby odpowiedzieć, ale nie
      zrobiłam tego. Kurcze, a myślałam, że to jakiś wielbiciel hehe ;) pozdrawiam
      • Gość: darekp Re: Naciaganie przez SMS IP: *.jmdi.pl 15.11.08, 16:08
        moze to naciąganie jest zwązane z nastęującą informacją :

Leszek B. członek zarządu CT Creative Team S.A. usłyszał poważne
        zarzuty prokuratorskie (wyrządzenie szkody w wysokości ok. 23 mln
        zł). Akt oskrżenie jest dostępny w aktach rejestrowych spółki w KRS.
        Wkróte będzie dostępny na stronie www.e-wapster.pl
        Obecnie skład zarządu CT Creative Team S.A. to :
        Wojciech Michiewicz - Prezes Zarządu
        Leszek Bucior - członek zarządu
        Dariusz Pyżanowski - członek zarządu
        • Gość: kama Re: Naciaganie przez SMS IP: *.net.autocom.pl 15.11.08, 18:29
          Dziś dostałam tego samego smsa, dałam się nabrac i odpisałam; "KTO". otrzymałam
          wiadomość o treści:
          "Szuka Cie ktoś o jasnych włosach, szczupłej sylwetce, mieszka niedaleko Ciebie.
          Chcesz poznać imię tej osoby?"

Juz chcialam odpisać TAK, ale coś mnie tknęło i wpisałam ów numer do
          wyszukiwarki i proszę, jaki temat znalazłam:P I tak jestem zła, że wyrzuciłam to
          2,44 w błoto...
          • Gość: Zła Re: Naciaganie przez SMS IP: *.ols.vectranet.pl 05.01.09, 20:31
            Ja tez mam ochote sie zemścic! Znalazłam już wiele informacji o tych
            draniach. Wiem jedno tego typu sms-y za które trzeba płacic to jedne
            wielkie oszustwo i na nic wiecej nie odpisze. Mam nadzieje ze
            poniosą za to kare! Mają jeszcze czelność pisać traz do mnie: Czemu
            milczysz?...
        • Gość: nastasja Re: Naciaganie przez SMS IP: *.171.134.2.static.crowley.pl 09.02.09, 19:37
          Spotkalo mnie to samo!!! 2x2,44 w plecy... :/ Jestem zła! Żadna ze
          mnie naiwniara, mam podstawy sądzić iż firma ta posiada wgląd w
          prywatną korespondencję sms-ową !! Wybor "ofiar" wydaje sie byc
          nieprzypadkowy! Np. w moim przypadku, z wczesniejszych sms-ow
          wynikalo ze ktos chce sprawic mi niespodzianke i tylko dlatego
          odeslalam sms-a zwrotnego"POBIERZ" :/ To nie naiwność ludzka, a
          perfidia tej naciągarskiej "firmy". I musi sie znalesc na nich
          sposób!! Oszustwo winno byc ukarane! Jesli nie prawo, to PR zniszczy
          tych Panów! Utrata wiarygodnosci bywa bardziej bolesna niz grzywny!!
          A przypadek ten powinien trafic do prasy, telewizji, etc. !!!! WSTYD!
          • Gość: joldre Re: Naciaganie przez SMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 12:30
            Biedactwa, inwigilują Was wszystkich na każdym kroku...
          • Gość: :( Re: Naciaganie przez SMS IP: 217.153.4.* 06.03.09, 23:59
            ja też jestem ofiarom tych głupich sms, yteraz już wysłałam tego sms
            2800 o treści STOP no i mam spokój, najgorsze jest w tym wszystkim
            to że straciłam 10 zł!!!byłam naiwna i dałam się nabrać na taki
            bajer dlaczego? bo pisał do kobiety to uważałam że to pewnie prawda
            co pisze ale po kilku smsach zrozumiałam ,że to błąd bo po co pisał
            na końcu czy coś się stało? jak już przestałam odpisywać naciąganie
            i tyle
    • Gość: gość ewa Re: Naciaganie przez SMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.08, 19:58
      witam także otrzymałam widomość ktoś myśli teraz o tobie...
      niestety dałam sie nabrać bo byłam poza domem i nie mogłam sprawdzić że ten
      numer naciąga ludzi na pierwszą wiadomość odpowiedziałam KTO, numer wysłał
      wiadomość:Szuka cię ktoś o jasnych włosach, szczupłej sylwetce, mieszka
      niedaleko ciebie, często cię widuje.chcesz poznać imię tej osoby?
      wysłałam sms-a : Tak

numer wysłał mi wiadomość:ta osoba myśli o tobie, ale boi się o tym powiedzieć,
      wiesz o kim mówię? xxxxx
      odpisałam nie
      Numer: od jakiegoś czasu czesto ci się przygląda i żałuje bledu z przeszłośći bo
      mieliście już okazje, by się poznać, pamiętasz kiedy?
      napisałam: imię
      numer: teraz bardzo zależy tej osobie aby odnowić kontakt, czy zgodzisz się na to?
      odpisałam że tak
      numer:
      ta osoba długo kryła swoje uczucia ale teraz chce ci o nich powiedzieć, czy
      zgodzisz się na spotkanie?
      napisałam tak
      numer: kiedy?
      napisałam w poniedziałek
      numer: nie zapomnisz?
      nic nie napisałam
      numer: na pewno?
      brak odpowiedzi
      numer: jesteś?
      brak odpowiedzi n
      numer:
      nie doszedł do mnie twoj sms, prosze o pilny kontakt.
      brak odpowiedzi

nie wiem czy cokolwiek usprawiedliwia mnie z mojej głupoty ale ja miałam
      niewyjaśnioną sytuację z osobą na której mi zależało i byłam pewna że to ta
      osoba napisała pod numer 7928 aby mi coś powiedzieć

razem: 8 sms każdy za 2,44 czyli łącznie: 19,52zł
      także chciałabym gdzieś to zgłosić
      to naciąganie na kasę a ludzie po prostu myślą że to ktoś z ich otoczenia chce
      sprawić im miłą niespodzianke
      • Gość: ;/ Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:48
        hm.. mialam podobna sytuaje co wy ... ;/ tyle ze ja dalam sie
        nabrac .. i tez stracilam kupe kasy..czego teraz bardzo żaluje :(
      • Gość: gosc Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 06:41
        niby wyludzenia, ale za kazdym razem na male kwoty rzedu 10 - 30 zł, wiec widac
        ze cwaniaczki wiedza co robia. raz, ze wyludzenia takiej kwoty nikt nie zglosi
        na policje, a nawet jesli zglosi, to nic ze sprawy nie wyniknie, ze względy na
        "niska szkodliwosc spoleczna". zeby prokuratura zainteresowala sie nimi z urzedu
        musieliby wyludzac kazdorazowo po 100 - 200 zl. a tak 2,44 na masowa skale i
        biznes sie kreci. internetowe chieny cmentarne
      • Gość: Zablokuj PREMIUM! Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 22:29
        sms 79xx to 9zł + VAT za smsa czyli 8x9 tj. 72zł +VAT Pogaduszki kosztowały Cię prawie stówę.
    • Gość: k Re: Naciaganie przez SMS IP: *.autocom.pl 16.11.08, 13:41
      ja również!...

przecież oni dzialają tak jak wróżki... :/ mówią ogólnikami które do
      każdego pasują.
      I każdy ma jakąś zerwaną znajomość z przeszlości, którą chcialby
      odnowić (bo przecież nie ma szans żeby utrzymywac kontakty ze
      wszystkimi ludźmi jakich się w zyciu poznalo!)

7 x 2,44 !!!!!!

a za smsy które OTRZYMUJĘ też ja placę??
      • Gość: gość Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 16.11.08, 20:58
        ...pretensje możecie mieć tylko do siebie! Wasza naiwność jest żenujaca i
        przerażajaca!
        • Gość: młotnadebili Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 18:56
          Ja również dostałem takiego smsa.
          Uratowała mnie przekora hehe.
          Swoja drogą chętnie złożyłbym również skargę o
          bezprawne wykorzystywanie moich danych osobowych(tzn. numeru tel.)
          Dajcie nam ich! :D
          • Gość: joldre Re: Naciaganie przez SMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 13:29
            nr buta to też twoje dane osobowe?
      • Gość: mar Re: Naciaganie przez SMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 20:50
        I ja dzis sie nabrałem . Pierw chciałem sprawdzic to w necie bo moze jest taka
        usługa zamawiana przez osoby , no ale nie mogłem w tym momencie sprawdzic a
        byłem bardzo ciekaw i odpisałem .
        Dostałem wiadomość zwrotną o tej szczupłej , jasnowłosej hehe . Dalej juz nie
        opisywałem i poszłem sprawdzic o co w tym chodzi .
        Normalnie to bym olał tego smsa odrazu , no ale tak jak jedna z poprzedniczek
        pisała , mam nie jaśną sytuacje z jedną osobą i byłem ciekaw hehe .
        ale moze to jakis znak ;d ?
    • Gość: krzysztof Re: Naciaganie przez SMS IP: *.xdsl.centertel.pl 18.11.08, 10:27
      mnie też naciągnęli na ponad 15zł te same teksty ale już szukam
      kontaktu z policją i wszystkich proszę o zgłaszanie tego
      PRZESTĘPSTWA na policję najlepiej poprzez kontakt ze stroną
      internetową www.policja.pl Sprawą musi zainteresować się policja a
      im większa liczba osób wniesie skargę tym szybciej sprawca zostanie
      pociągnięty do odpowiedzialności Ten proceder jest prowadzony na
      szeroką skalę. ZGŁASZAJMY TO NA POLICJĘ POPRZEZ INTERNET NA PODANĄ
      WYŻEJ STRONĘ NIE TYLKO CI CO WYSYŁALI ODPOWIEDZI ALE RÓWNIEŻ CI DO
      KTÓRYCH TAKIE SMS-Y DOCIERAŁY.
      • Gość: ja Re: Naciaganie przez SMS IP: 78.152.30.* 19.11.08, 21:44
        Jeśli kiedykolwiek korzystaliście z usług oferowanych przez tą firmę
        (ściągaliście coś na telefon: dzwonek, tapetę, grę), to niestety takie
        wiadomości będą sie pojawiać, bo zastrzegają to sobie w regulaminie.
        www.wapster.pl/RegulaminPremiumWapSter.html

Można się ich pozbyć- w regulaminie punkt 12

"12. W przypadku, gdy Użytkownik nie jest zainteresowany otrzymywaniem
        komunikatów SMS/MMS będących elementem realizacji Usługi, opisanych w punkcie 5
        powyżej, winien wysłać SMS-a o treści „STOP na numer specjalny 2800 (koszt
        zwykłego komunikatu SMS zależy od aktualnej taryfy posiadanej przez Użytkownika)
        lub wysłać e-mail na adres: wapster@wapster.pl albo skontaktować się
        telefonicznie pod numerem (22) 331 93 38 lub wysłać faks na numer (22) 331 93
        94. W takiej sytuacji CT powstrzyma się od wysyłania komunikatów, chyba że
        Użytkownik ponownie przystąpi do korzystania z Usługi."
        Tak też zrobiłam.

• Gość: basia Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 01:39
          mnie takze to spotkalo lecz juz po pierwszym smsie sie zorietowalam,lecz i tak
          mimo wszystko jestem bardzo zla.TO JEST KARY GODNE................
          • Gość: gensi Re: Naciaganie przez SMS IP: *.za.digi.pl 20.11.08, 18:13
            przed chwila takze dostalam takiego smsa i dzieki temu forum sms zostal
            zignorowany przeze mnie
        • Gość: Tommy Re: Naciaganie przez SMS IP: *.chello.pl 27.11.08, 20:21
          Gratuluje rozsadku i przede wszystkim nie szukanie zemsty za wlasna naiwnosc, a czasami i glupote na policji jak poprzednicy i inny tutaj piszacy.
        • Gość: Gosia Re: Naciaganie przez SMS IP: *.chello.pl 29.11.08, 17:48
          Ja dostawałam już szału z tymi naciąganymi sms-ami, ale tak jak radziła jedna z
          moich poprzedniczek, zajrzałam do tego ich regulaminu (o którym rzeczywiście nie
          ma mowy w tych sms-ach) i zablokowałam sobie tą usługę. Zapłaciłam jak za
          zwykłego smsa w swojej taryfie.

A co do gościa, który wyśmiewa się z ludzkiej głupoty: nie muszę pamiętać o tym,
          że 3 lata temu raz w życiu zamówiłam sobie jakaś tapetkę. Uczciwy
          "przedsiębiorca" zamieszcza wszelkie informacje odnosnie produktu na każdym z
          nich, a nie zasłania się jakimiś regulaminem sprzed wielu lat. Poza tym - czy ja
          coś własnoręcznie podpisywałam? NIE!! taki dokument nie ma ważności. Zresztą,
          nie masz z tym problemu? To po co siedzisz na tym forum? Pouprawiaj sport - może
          rozładuję twoje frustracje.

Pozdrawiam wszystkich
          • Gość: gość Re: Naciaganie przez SMS IP: *.centertel.pl 29.11.08, 19:01
            mam nadzieję że pisząc ten tekst też rozładowałaś swoje frustracje...
            przeglądając to forum można się nieźle ubawić, a śmiech to zdrowie!!
    • Gość: Jolla Re: Naciaganie przez SMS IP: *.ols.vectranet.pl 25.11.08, 22:12
      ja dostałam przed chwilą informację że mam do odebrania niespodziankę zostawioną
      przez kogoś z myślą o Tobie. Mam wysłać SMS-a pod 7928 (koszt 2,44) . Wczesniej
      otrzymywałam "Ktoś myśli o Tobie...." . Nie dałam się naciągnąć ale postanowiłam
      to sprawdzić w internecie i intuicja mnie nie zawiodła. Straszne chamstwo,
      policja powinna się tym zająć.
      • Gość: Anka Re: Naciaganie przez SMS IP: *.dynamic.mm.pl 12.07.18, 16:31
        Policja nie ma czasu (i ochoty) , bo pilnuje pomników :) A proceder trwa w najlepsze. Ot i nasze państwo prawa.
    • Gość: Tommy Re: Naciaganie przez SMS IP: *.chello.pl 27.11.08, 20:09
      Ilekroc czytam wypowiedzi ludzi mowiacych o tym ze to naciaganie itd i gdzie to zglosic i ze strasza policja smiech mnie bierze. 90% ludzi sami pierwsi wysylaja SMS po jakis horoskop lub niespodzinke, dzwonek a zapominja przeczytac regulaminu. 99% nie wie jak sie potem z tego wylogowac i jak zaprzestac otrzymywanie takich informacji. SMS tego typu maja sprawic ze odpiszesz z ciekawosci. Dales sie nabrac to poczytaj regulamin. Chcialbym sie dowiedziec co wskorales ta policja?:) Nic?
      • Gość: Zablokuj PREMIUM! Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.14, 08:36
        Człowieku, gdy wchodzisz do normalnego sklepu i kupujesz z ciekawości jakiś nowy rodzaj dajmy na to "masła" to NIE MUSISZ CZYTAĆ REGULAMINU a wiesz, że TO MASŁO KUPIŁEŚ TYLKO RAZ i wiesz dobrze, że nikt nie przyjdzie do Ciebie o 5 rano (o tej porze przychodzą np smsy) i powie słuchaj chłopie TY kupując to pudełko masła kupiłeś jeszcze 30 pudełek co prawda to pierwsze pudełko kosztowało 2zł ale teraz każde następne będzie kosztował 25zł+VAT BO TAK JEST W REGULAMINIE!!!!!!!
        By to przerwać musisz się zalogować na stronie producenta i wpisać STOP....
        Chciałbym wtedy zobaczyć Twoją minę...
        No chyba nie o to chodzi!!!!!!?????????????? A tak działają OSZUŚCI
    • wrozka6 Re: Naciaganie przez SMS 19.12.08, 12:40
      Nie pomoże tu raczej ani prokuratura ani policja. Przydalaby się raczej odrobina
      zdrowego rozsądku. Czaty sms-owe sa przecież obsługiwane przez telemarketerów,
      których zadaniem jest naciągnięcie piszącego na jak największą ilość sms-ów. I
      to jest legalne bo przecież od poczatku wiedziałeś, ile kosztują sms-y.
    • Gość: Gosia Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 20:26
      Chciałabym być na twoim miejscu. Ja na naciąganiu straciłam 170 zł.
      bo przedstawił się jako bliski kolega z klasy...
    • Gość: hariett Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 22:13
      Tez zostałam w ten sposób oszukana! Wkurzyłam się, jakieś 15 zł w plecy, i...
      stwierdziłam że nie, już nie odpowiadam. Draństwo!
      • Gość: sokol Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 21:29
        odpowiedzialem na sms i nekano mnie przez 3 dni uwazam ze powinno to byc karane
        • Gość: Kate Re: Naciaganie przez SMS IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.09, 18:07
          Ja też dostałam takiego sms-a wysłałam kilka odpowiedzi przez co straciłam ponad
          30 zł, za późno sprawdziłam w internecie ten nr
          • Gość: maryś Re: Naciaganie przez SMS IP: *.tktelekom.pl 12.01.09, 22:39
            Czy to naiwnośc?? Napewno nie!!! Ani głupota!!!!! Ja też dużo
            straciłam nawet nie licze!!! i napewno jest nas wiecej !! mnie
            zaskoczyli, bo pisali przez kilka dni a ja nie odpisywałam az
            wkoncu: mam wazna sprawe czy moge sie odezwac???? (skad wiedzieli ze
            akutat ktos sie dlugo nie odzywal do mnie i ze cos sie stalo?????) i
            nawet po kilku sms napisalam - zadzwon !!! to oni -teraz?????-nie
            przeszkadzam???a ja odpisywałam moze i głupia jestem ale myslałam
            ze............... znow sie odezwał :(

Przykro mi tylko ze nas wrabiaja a niektorzy naprawde czekaja na
            wiadomosci od kogos bliskiego!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! nie mozna sie
            smiac bo moze to spotkac i ciebie!!!!

• Gość: elżbieta Re: Naciaganie przez SMS IP: *.aster.pl 12.07.09, 16:43
        Mnie oszukali na 170 zł to strasznie dużo,wykorzystali mnie
        podając imię mojego wnuka którego poszukiwałam bo uciekł z domu.
        Zastanawiam się kto im podaje te informacje ,chyba zmienię
        operatora.
        Gdyby głupota miała skrzydła to bym fruwała jak gołębica
    • Gość: joldre Re: Naciaganie przez SMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:13
      wspołczuję Wam. Bardzo. Musicie byc albo bardzo głupi, albo bardzo
      samotni...
      • merlinka99 Re: Naciaganie przez SMS 14.01.09, 12:30
        Niekoniecznie. Wystarczy ze ktos zdobedzie twoj numer komorki i
        wykorzysta go. Ja nie wysyłałam żadnych SMS-ów, a ostatnio dostałam
        kilkanaście SPAMów z "propozycjami nie do odrzucenia"! Nie
        odpowiadam, ale wkurzam się coraz bardziej, bo jest to rodzaj
        przemocy. I podobno nie ma na to sposobu. Naciągacze sa bezkarni i
        dobrze o tym wiedza, bo inaczej nie ryzykowaliby tak masowo.
        • Gość: dziewczynka Czasem wystarczy zwykly e-mail... IP: 79.139.31.* 15.01.09, 16:28
          Ja sie nabralam tak samo...
          To jest numer Wapstera. Wyslalam na adres wapster@wapster.pl e-mial
          z prosba o nieprzysylanie mi kuminkatow sms badz mms na numer ktory
          podalam w e-mailu. Odpisali, ze usuneli moj numer z bazy danych i
          nie bede otrzymywac wiecej wiadomosci z tego numeru.
          A to, ze odpisywales na smsy, to jest juz niestety "Twoja brocha",
          oni maja reulamin. Widac musiales kiedys korzystac z uslug wapster.
          Pozostaje Ci tylko doladowac konto/zaplacic rachunek i wiecej razy
          nie dac sie nabrac na takie "numery ;-)
          Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: Ewela:)) Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 22:09
      Prawie 13 zł, szkoda gadac:( dopiero znalazlam to forum, juz zablokowałam usługe
      ale jestem wsciekła, dalam sie nabrac na prezent:(
      • unhappy Re: Naciaganie przez SMS 16.01.09, 15:07
        Czy zgłaszać oszustwo? Moim zdaniem tak.

Treść SMS'a sugeruje, że z drugiej strony jest ktoś konkretny, znajomy. Jest to
        nieprawda. W ogóle zaczynam odnosić wrażenie, że SMS Premium w którym POŁOWA
        opłaty idzie na konto operatora to głównie narzędzie do różnego rodzaju oszustw.

Dosłownie sprzed chwili:

bartoszkk1

To jest ewidentne oszustwo i nadaje się do zgłoszenia na policję (lepiej do
        prokuratury bezpośrednio bo policja i tak tam to prześle).

• Gość: znawca rynku Re: Naciaganie przez SMS IP: 66.230.230.* 23.01.09, 00:58
          Ok, pozwole wyjasnic Wam kilka rzeczy:

1) przede wszystkim nie podpierajcie sie ustawa o ochronie danych osobowcyh
          (ktos o tym pisal wyzej), bo ona dotyczy danych ktore pozwola osobe
          zidentyfikowac. Powyzsze smsy sa wysylane w ciemno, a ich nadawca najczesciej
          nie wie do kogo wysyla. Numery telefonow pochodza z jego wlasnej bazy ktora...

2) powstaje non stop, dzieki uslugom ktore taka firma oferuje: wrozki,
          horoskopy, glosowania, GRY I KONKURSY NA ANTENIE TV, ZAKUPY GIER I DZWONKOW etc.
          Kazdy operator takiego numeru podpiera sie regulaminem w ktorym napisze, ze
          zakup oznacza "wyrazenie zgody na otrzymywanie od niego SMSow" a to juz krok do
          dostawania od niego SPAMU.

3) numeracja tzw. PREMIUM, jest w kazdym cenniku operatora co oznacza ze macie
          mozliwosc zapoznania sie potencjalnymi kosztami (co pozbawi Was argumentu w
          stylu 'nie wiedzialem/wiedzialam')

4) numeracja PREMIUM jest kontrolowana, to znaczy ze Janek Kowalski czy Was
          znajomy z sasiedniej ulicy NIE WYSLE OD TAK SOBIE DO WAS SMS'A Z TAKIEGO NUMERU.
          Te numery nadzoruje Urzad Komunikacji Elektornicznej i on je nadaje firmom.

5) Czesc numerow maja operatorzy komorkowi ale oni wykorzystuja je raczej do
          swojego biznesu a WIEKSZOSC SPAMU PRZYCHODZI OD FIRM ZEWNETRZNYCH, KTORE NIE
          ZAWSZE DZIALAJA FAIR.

6) MOzecie zadzwonic do swoejgo operatora i BEZPLATNIE ZABLOKOWAC NUMERY PREMIUM
          ale ze swiadomoscia, ze nie bedziecie mogli z nich skorzystac (np. Ambasada USA
          umawia ludzi po wize wlasnie korzystajac z takiego numeru o podwyzszonej
          oplacie, wiec majac blokade z komorki juz nie zadzwonicie!)

7) na rynku jest wiele firm i od przychodow z Waszych zakupow ich serwisow
          (horoskopy, dzwonki etc) zalezy ich przychod, wiec te nie grajace fair zrobia
          wszystko by Was naklonic do wyslania SMSa na numer o podwyzszonej oplacie. MOze
          to byc sprytnie skontruowana tresc (jak te przytaczane) lub "obiecanie czegos za
          darmo, ale najpierw musicie kupic cos innego" Ze to niby taki bonus gratis.

8) MOzecie takze zamiast blokowac numery premium, zadzwonic do swojego operatora
          i poprosic o ZABLOKOWANIE SPAMU ALE UWAGA: TO NIE JEST 100% SKUTECZNE!!!!!
          Dlaczego? Operator moze faktycznie zablokowac wysylanie ruchu od swoich numerow
          ( umiesci Wasz numer na czarnej liscie) ale moze nie do konca miec mozliwosc
          zabokowania operatoratorow zewnetrznych czyli tych firm. Maja one bowiem
          podpisane umowy o wspolpracy a wtedy taki Wapster, umawia sie ze bedzie wysylal
          smsmy do sieci X i juz NIE RAPORTUJE OPERATOROWI CO I W PEWNYM SENSIE TAKZE DO
          KOGO WYSYLA! Wtedy siec komorkowa wie ze np. Wapster wyslal 10 milionow spamu.
          Zreszta znane sa przypadki, ze jedna taka firma wysylala smsmy przez bramke
          internetowa. Wtedy zwykle widac, ze to jakis dziwny nadawca ale wtedy wystarczy
          napisac w smsie "prosze odpisz szybko na numer 79xx" i niektorzy i tak dadza sie
          zlapac....

Pamietajcie ze sa takze numery i taryfikowane po 20 zlotych!!!!!!

Reasumujac:

A) Nie wysylajcie nic na numery premium (albo 2 x sie zastanowcie wczesniej),
          jesli juz chcecie kupic dzwonek, gre tapete etc, korzystajcie z oficjalnych
          serwisow operatorow a nie nieznnanych stron www czy innyych serwisow.
          B) Zadzwoncie do swojego operatora i poproscie o umieszczenie Was na czarnej
          liscie!
          C) Wszelkie naruszenia zglaszajcie do UKE
          www.uke.gov.pl
          D) i ostatnie: WYKAZUJCIE ROZSADEK! :)

• Gość: Manke Re: Naciaganie przez SMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 19:47
            Gratuluje, jeden madry czlowiek na tym forum co cos madrego napisal.

Szacunek ze dales rade w ogole cos napisac, musisz miec straszna cierpliwosc. Ja po przeczytaniu tego mam ochote zabronic ludziom sie rodzic.

I warto dodac jeszcze jedna wazna rzecz, ze pochodzenie numeru wcale nie swiadczy o tym ze ta osoba wyslala SMSa. Zmienic nr to nie jest zaden problem. Jesli dostaniecie SMSa od "znajomego" to wcale nie oznacza ze on go wyslal, nalezaloby jeszcze sprawdzic ktore SMSC wyslalo tego SMSa - czy na pewno z naszych sieci.

Wydaje mi sie ze najgorsze beda czasy gdy oszusci naucza sie zmieniac identyfikacje numerow i zaczna wysylac podszyte SMSy na globalna skale, typu od "Orange". Wyslij SMS na nr 79xx a dostasznie doladowanie konta 50zl ;) Jesli ludzie nabieraja sie na SMSy od 79xx w 80%, to na takie SMSy nabraloby sie 100%.

Niby latwo znalezc taka osobe/oszusta po numerze 79xx, ale co jesli to jest dowcip i ta osoba podala sobie numer 79xx od konkurencji? Stanie sie wtedy jedna wielka masakra w sieciach komorkowych, a osoba ktora zrobila ten dowcip praktycznie jest nie do odnalezienia, chyba ze jest impotentem umyslowym i pochwali sie kolegom - a przeciez o to zazwyczaj chodzi w dowcipach.

pozdrawiam :)
          • Gość: Gość Re: Naciaganie przez SMS IP: *.aster.pl 29.03.09, 19:21
            Ok, masz racje, ale poza punktem 2:
            Mam obecny numer tel. od dwóch miesięcy i nigdy nie brałam udziału w żadnych
            konkursach, nie ściągałam tapet / dzwonków / horoskopów, etc. Jak powiedziała mi
            pani z infolinii mojego operatora - mają ten numer z ich bazy(!). A co gorsze,
            operator nie zrobi nic, by zablokować firmie Creative Team możliwość wysyłania
            do mnie tych SMSów. W zasadzie w tym momencie jestem najbardziej wściekła na
            operatora i nie jest to kwestia stracinej kasy (tylko 4,88), ale zasad: nie
            zgadzam się na podawanie mojego numeru osobom trzecim.
            Poza tym w SMSie nie było żadnego regulaminu czy odesłania do regulaminu.

• Gość: PitMuaddib Re: Naciaganie przez SMS IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.09, 03:59
            Te - "znawca rynku"! Sie ma..
            Jak na moje oko, to jesteś koleś z branży tych - tak zwanych: "Twórczy Zespół" (TZ). Mam nadzieję, że wkrótce "TZ" oznaczać będzie "Teraz Zapuszkowani" ;)))...
            Napociłeś się brachu pewnie niesamowicie pisząc te mondre (<-to w wersji dla Ciebie) treści. Ale koleżko... nie masz racji. Z tego co napłodziłeś na tym forum wynika, że nie masz pojęcia o prawach obywatela w WOLNYM państwie. "G..." mnie obchodzi, czy jakieś palanty napisały sobie tzw. "regulamin". Nikt nie ma prawa naciągać mnie w taki sposób na jakikolwiek "produkt". Swoją drogą, to trzeba być nie lada kretynem, aby takie rzeczy nazywać "produktami" - to taka głupia polska maniera - aby powtórzyć za Bogusławem Schaefferem: "Sztuka im trudniejsza... - tym lepsza!" ;)) "ZNAWCY TEMATU" zapewne wiedzą o jaki sarkazm mi chodzi. Ty - zapewne - NIE.
            Pozdro! Przyda się...
            • natalia_sankowska1 Re: Naciaganie przez SMS 03.04.09, 12:15
              Do "PitMuaddib":
              po pierwsze, do współforumowiczów należy odnosić się z szacunkiem, a
              nie popisywać się brakiem wychowania,
              po drugie, jeżeli nie rozumiesz tekstu, przeczytaj jeszcze raz czy
              dwa - bo to ty masz się podnieśc do poziomu znawcy, nie zaś on
              obnizyć się do twojego,
              po trzecie, niestety, wszystkie fora prawnicze w tym kraju są
              zawalone postami osob nie rozumiejących rzeczywistość i mających
              postawy roszczeniowe. otóż CO NIE JEST ZABRONIONE PRZEZ PRAWO, JEST
              DOZWOLONE. Firma dzierżawi nr do czatowania/smsowania, wysyła z
              niego określone treści, na końcu podaje cenę - wszystko jest uczciwe
              i w ramach prawa. Że głupi nie doczyta - to jego problem. Regulamin
              firmy oraz usługi ma odpowiadać wymogom ustawodawstwa. Jeżeli
              znajdziesz nieodpowiedni zapis - sygnalizuj operatorowi oraz UKE.
              Natomiast to klient wybiera, podjąć grę czy nie, uczestniczyć w
              loterii lub czacie. I może zastopować przychodzące wiadomości lub na
              nie nie odpowiadać - same ucichną.
              Jeżeli poza arogancją nie masz nic więcej do zademonstrowania -
              odczep się od forum, na którym ludzie szukaja pomocy w
              rzeczywistych, a nie urojonych problemach.
              • Gość: PitMuaddib Re: Naciaganie przez SMS IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.09, 18:15
                Biedny Kraj, biedni ludzie...

Wiesz Natalia. Tak sobie myślę, że z takim sposobem myślenia, to chyba wcale Cię nie wzruszył los tego biednego piekarza, który rozdawał niesprzedany chleb na lewo i prawo...? Hm? No bo przecież - pewnie powiesz - ZŁAMAŁ PRAWO!

Widzę, że aktywna jesteś... no, no...

Nie będę się usprawiedliwiał. Tak - pojechałem troszkę za krawężnik. Nie mój styl. Ale jestem przekonany, że Ci dranie z "Creative Team" mają więcej na sumieniu.

Pozdro! Krzew kulturę dalej...

Piotr
                • natalia_sankowska1 Do "PitMuaddib" - Piotra 03.04.09, 20:45
                  Jeżeli przeczytasz moje posty, zauważysz, że - primo - zawsze proszę
                  wszystkich o to, by pierw myśleli, potem robili; secundo - jak już
                  wpadli, by walczyli o swoje prawa, a nie lamentowali. Lecz walczyli
                  mając znajomość prawa, by walka nie zmieniała się w zamknięte koło.
                  Dlatego jestem aktywna - pragnę niech na forum, lecz wnosić jasność
                  w pewne prawne sytuacje.
                  Co zaś do piekarza - tam od samego początku istniała możliwość
                  załatwienia sprawy z VAT, ale człowiek ten wykazał się złotym
                  sercem, lecz, niestety, pustą głową. Nim zrobił co zrobił, powinien
                  był poradzić się prawnika.
                  Natomiast nasze ustawodawstwo w wielu segmentach jest nie tyle
                  absurdalne, co chaotyczne - wielokrotnie i bez systemowego podejścia
                  nowelizowane, nieraz wygląda jak patchworkowa kołdra. Dlatego
                  nalezy, jak w kazdej innej sprawie, uczyć się z niego korzystać.
                  Proszę mi uwierzyć, ludzie potrafią postepować tak głupio, tak sobie
                  szkodzą, że nieraz trzeba stanąć na głowie, by im pomóc.
          • Gość: helenka Re: Naciaganie przez SMS IP: 195.206.126.* 24.05.10, 12:20
            a ja dostaje smsy z wydawaloby sie normalnego nr komorkowego, tzn 9
            cyfrowego i nie wiem, czy to jakis wkręt czy mam wielbiciela?;))
            • Gość: BAMBARYŁA CHOLERNY Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 19:44
              HELENKA PODEJRZEWAM ZE SCIEMA JAKAS
    • Gość: moniqa Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 17:55
      Ja myślę, ze to trzeba zgłosić na policję, gdyz juz wiele osób zostało
      oszukanych a tego przecież nie można bagatelizować!
      Ja tez mam z tym problem, a najlepsze jest to, że nie wiem skąd to się w ogóle
      wzięło? Przecież nie korzystałam z takich usług, nigdy nic nie pisałam na ten
      numer a "oni" notorycznie zadają mi irracjonalne pytania. Denerwuje mnie to już
      dwa razy dałam się nabrać.W końcu zajrzałam na tę stronkę i wszystko jasne! Ktoś
      myśli, ze znalazł sobie naiwnych ludzi na których będzie żerował i kradł
      pieniądze przy czym miał niezły ubaw i satysfakcję z bezsensownych czynów...

Nie dajmy się!!! Coś trzeba działać!!!
      • sillelen21 Re: Naciaganie przez SMS 08.02.09, 19:16
        Do mnie też przyszedł podobny sms, ale ja w tym przypadku pozwoliłam
        sobie na rozmowę poprzez sms-y, dowiedziałam się że rozmawiam z
        mężczyzną, ale imienia nie podał. Takie sms-y dostaję zawsze późnym
        wieczorem pomiędzy 21 a 23, ostatnio to nawet ta osoba chciała do
        mnie zadzwonić, tylko nie wiedziała czy to ja napewno. Nie
        odpowiedziałam na tego sms-a i od tamtej pory mam spokój. Nie wiem
        tylko skąd mieli moje dwa numery komórek skoro nic nie ściągałam-
        żadnych tapet, muzyki czy horoskopów. Dzięki temu forum wiem co się
        dzieje i wiem jak tę sprawę dalej rozegrać. Jeżeli ktoś został tak
        naciągnięty to powinien to zgłosić, moją sprawą zajmie się mój
        przedstawiciel prawny.Ja nie pozwolę sobie aby jakaś firma mnie
        naciągała za pomocą sms-ów i uszło jej to bezkarnie.
    • Gość: PiotrWwa Re: Naciaganie przez SMS IP: *.klaudyny.waw.pl 25.01.09, 19:23
      To trzeba przerwac.. !!!
      Niewiem jak ale akurat dowiedziałem sie ze Kocha mnie Pewna dziewczyna. Niewiem
      cyz oni to wiedzieli ale dosałem esa o Treesci '' Kocham Cie ale"" Wiec
      Odpisałem poniewaz wiedziałem ze ta osoba niema kasy na koncie na esemesy!! Mam
      ochote znalesc tych naciagaczy i porozmawaic i powiedziec co o nich sadze..
      Sadze ze razem mozemy wymiezyc sprawiedliwość .Pozdrawiam !
    • Gość: Agata Re: Naciaganie przez SMS IP: 83.238.44.* 26.01.09, 18:24
      Hej!Mam ten sam problem co Ty!niewiem co robic.od jakiegos czasu
      przychodzą do mnie dziwne sms-y ,w ktorych wypisywane są rozne
      zeczy.Np.ktos sie chce z tobą spotkac lub do ciebie zadzwonic.i
      pisze do tego kogoś,ze kto sie chce spotkac a ten ktos odpowiada ze
      jakis Adam ,i sie pyta czy moze do mnie napisac.zgodzilam
      sie.przypuszczałam ze to moze ktos z neta sie nabija ,albo jakas
      wrozka,a tu takie zeczy..wyslalam kilka sms-ow i cala kasa z konta
      mi zniknela.za kazdego sms-a pobieralo mi 2,44(z VAT)teraz ten ktos
      przysyla mi codziennie jakies wiadomosci np."kiedy wpadniesz do mnie
      na kawke"/"czemu nic nie piszesz"/"tęskie za tobą i to bardzo"/czy
      znacz kogos kto ze mną popisze ty milczku".---a i jeszcze wczesnieej
      przychodziły takie wiadomosci jak np."czy przesłać ci moją fotke?"a
      ja ze tak a ten ktos takie pytania----"a napewno/jestes pewna/jestes
      ze mna szczera/moge ci zaufac/i wgl.
      i takie jedno pytanie na sms-a

POMOCY-niewiem co robic!!!!!!
      • natalia_sankowska1 Re: Naciaganie przez SMS 26.01.09, 19:15
        No i po co piszwsz do nieznajomych? Przecież na końcu tego jest cena
        sms! Teraz nic nie zrobisz, jedynie masz zapłacić (jak masz kartę,
        to kupić nową po wyczerpaniu starej) i więcej nie odpisywać.
        • Gość: oto Re: Naciaganie przez SMS IP: *.chello.pl 26.01.09, 20:23
          o to chodzi że na końcu wiadomości sms-a nie podają ceny, ani żadnej innej
          informacji.
    • Gość: znawca rynku Naciaganie - wytlumaczenie!! IP: 92.81.209.* 27.01.09, 02:56
      Chyba nikt nie czytal mojego poprzedniego postu...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1115&w=86595244&a=90228147
      Kilka najwazniejszych punktow:

1) Numery Waszych telefonow pochodza z wlasnej bazy naciagacza ktora...

2) powstaje non stop, dzieki uslugom ktore taka firma oferuje: wrozki,
      horoskopy, glosowania, GRY I KONKURSY NA ANTENIE TV, ZAKUPY GIER I DZWONKOW etc.
      Kazdy operator takiego numeru podpiera sie regulaminem w ktorym napisze, ze
      zakup oznacza "wyrazenie zgody na otrzymywanie od niego SMSow" a to juz krok do
      dostawania od niego SPAMU.

3) numeracja tzw. PREMIUM, jest w kazdym cenniku operatora co oznacza ze macie
      mozliwosc zapoznania sie potencjalnymi kosztami (co pozbawi Was argumentu w
      stylu 'nie wiedzialem/wiedzialam')

4) numeracja PREMIUM jest kontrolowana, to znaczy ze Janek Kowalski czy Was
      znajomy z sasiedniej ulicy NIE WYSLE OD TAK SOBIE DO WAS SMS'A Z TAKIEGO NUMERU.
      Te numery nadzoruje Urzad Komunikacji Elektornicznej i on je nadaje firmom.

7) na rynku jest wiele firm i od przychodow z Waszych zakupow ich serwisow
      (horoskopy, dzwonki etc) zalezy ich przychod, wiec te nie grajace fair zrobia
      wszystko by Was naklonic do wyslania SMSa na numer o podwyzszonej oplacie. MOze
      to byc sprytnie skontruowana tresc (jak te przytaczane) lub "obiecanie czegos za
      darmo, ale najpierw musicie kupic cos innego" Ze to niby taki bonus gratis.

8) MOzecie zadzwonic do swojego operatora
      i poprosic o ZABLOKOWANIE SPAMU ALE UWAGA: TO NIE JEST 100% SKUTECZNE!!!!!
      Znane sa przypadki, ze jedna taka firma wysylala smsmy przez bramke
      internetowa. Wtedy zwykle widac, ze to jakis dziwny nadawca ale wtedy wystarczy
      napisac w smsie "prosze odpisz szybko na numer 79xx" i niektorzy i tak dadza sie
      zlapac....

Pamietajcie ze sa takze i numery taryfikowane po 20 zlotych!!!!!!

Reasumujac:

A) Nie wysylajcie nic na numery premium (albo 2 x sie zastanowcie wczesniej),
      jesli juz chcecie kupic dzwonek, gre tapete etc, korzystajcie z oficjalnych
      serwisow operatorow a nie nieznnanych stron www czy innyych serwisow. MOZE SIE
      OKAZAC, ZE POTEM WYPISANIE SIE Z TYCH LIST SPAMERSKICH MOZLIWE JEST DZIEKI
      WYSLANIU SMSA NA NUMER ZA 20 ZLOTYCH!
      B) Zadzwoncie do swojego operatora i poproscie o umieszczenie Was na czarnej
      liscie!
      C) Wszelkie naruszenia zglaszajcie do UKE
      www.uke.gov.pl
      D) i ostatnie: WYKAZUJCIE ROZSADEK! :)
      • merlinka99 Re: Naciaganie - wytlumaczenie!! 27.01.09, 15:03
        Dzięki za Twoj tekst - nareszcie wszystko jasne. Nie zgadzam sie
        tylko z jednym:
        >B) Zadzwoncie do swojego operatora i poproscie o umieszczenie Was
        na czarnej liscie!
        Bo dlaczego to ja mam znależć się na jakiejs czarnej liscie, a nie
        ci, który mnie nękają niechcianymi SMSami?! Ich numery powinny byc
        oznaczone jako CZARNE , i to oni powinni byc kontrolowani, a nie ja!
        • Gość: znawca rynku Re: Naciaganie - wytlumaczenie!! IP: *.acn.waw.pl 29.01.09, 00:16
          Operator nie ingeruje w tresci jakie wysyla do Ciebie ten dostawca
          wiec nie wie czy Cie naciaga czy nie. Poza tym operator swiadczy tylko
          usluge przekazania "komunikatu" do Ciebie. Nie wie, czy ty upowaznilas
          dostawce do wysylania do siebie wiadomosci czy nie.. Dlatego niewiele
          moze zrobic a tym samym nie moze od tak zablokowac calego numeru, bo
          na na nim moga takze dzialac inne serwisy, ktore moga byc calkiem
          fair.
          • Gość: ja Re: Naciaganie - wytlumaczenie!! IP: 94.75.112.* 04.06.09, 11:12
            Przede wszystkim operator nie ma obowiązku zalatwiania takich spraw
            za klienta, nie rozumiem podejścia "dlaczego to ja mam być na
            czarnej liście" Drogi kliencie "wkopałeś się" i wybrzydzasz.
            Jestem pracownikiem Ery i rzeczywiście jak klient zgłasza nam coś
            takiego to ustalamy nadawce, możemy sprawe załatwić, trwa to o 7 dni
            albo podobać kontakt do właściciela numeru by klient sam sprawe
            załatwił. "czarna lista" to nic innego jak numery telefonów które
            nie chcą dostawać SPAM-u mimo że wcześniej świadomie lub nie na to
            się zgodziły.
      • Gość: Manke Re: Naciaganie - wytlumaczenie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 19:51
        Gratuluje, jeden madry czlowiek na tym forum co cos madrego napisal.

Szacunek ze dales rade w ogole cos napisac, musisz miec straszna
        cierpliwosc. Ja po przeczytaniu tego mam ochote zabronic ludziom sie
        rodzic.

I warto dodac jeszcze jedna wazna rzecz, ze pochodzenie numeru wcale
        nie swiadczy o tym ze ta osoba wyslala SMSa. Zmienic nr to nie jest
        zaden problem. Jesli dostaniecie SMSa od "znajomego" to wcale nie
        oznacza ze on go wyslal, nalezaloby jeszcze sprawdzic ktore SMSC
        wyslalo tego SMSa - czy na pewno z naszych sieci.

Wydaje mi sie ze najgorsze beda czasy gdy oszusci naucza sie zmieniac
        identyfikacje numerow i zaczna wysylac podszyte SMSy na globalna
        skale, typu od "Orange". Wyslij SMS na nr 79xx a dostasznie
        doladowanie konta 50zl ;) Jesli ludzie nabieraja sie na SMSy od 79xx
        w 80%, to na takie SMSy nabraloby sie 100%.

Niby latwo znalezc taka osobe/oszusta po numerze 79xx, ale co jesli
        to jest dowcip i ta osoba podala sobie numer 79xx od konkurencji?
        Stanie sie wtedy jedna wielka masakra w sieciach komorkowych, a osoba
        ktora zrobila ten dowcip praktycznie jest nie do odnalezienia, chyba
        ze jest impotentem umyslowym i pochwali sie kolegom - a przeciez o to
        zazwyczaj chodzi w dowcipach.

pozdrawiam :)
        • natalia_sankowska1 Re: Naciaganie - wytlumaczenie!! 02.02.09, 21:28
          Ale ja się dziwię, że powstał aż tak duzy problem. Tez regularnie
          otrzymuję smsy podobnej treści, lecz ZAWSZE na końcu jest podana
          taryfa, trzeba jedynie doczytać do końca. Wiem, że nie wszyscy
          zwracaja uwage na koncówki powiadomień, ale to już ich problem,
          naprawdę. W tym przypadku płacą frycowe.
          • Gość: bazile Re: Naciaganie - wytlumaczenie!! IP: *.cg.shawcable.net 03.02.09, 04:54
            jest to problem,bo fakt jest taki ze ja nigdzie nie podawalam mojego numeru do jakis celow marketingowych,a dostalam juz kolejnego takiego esa,wiec wkoncu sobie pomyslalam,ze moze cos w tym jest,chociaz dwa razy wczesniej to zignorowalam,bo smieszne wydawalo mi sie ze za takie cos mialabym jeszcze placic,a dzis dostalam cos takiego:
            "kocham Cie,ale..."-to poczatek wiadomoscie,ktora za naszym posrednictwem zostawiono dla ciebie.slij sms DALEJ na 7281,by poznac calosc i nadawce.
            i tym razem troche mnie juz to zaniepokoilo,jestem poza granicami Polski,wiec nawet jakbym chciala to nie moge tego sprawdzic.
            ale tak jak wiekszosc pomyslalam ze spr sobie to na necie..
            wiec ni ema co sie madrzyc podejrzewam ze jakbys dostala kolejnego esa i to z takimi slowami,zaloze sie ze na pewno bys wyslala odp.
            chociazby tylko dlatego zeby sie przekonac,ze to naciagacze.
            pozdrawiam czytajacych :)
            • natalia_sankowska1 Re: Naciaganie - wytlumaczenie!! 03.02.09, 20:05
              Przepraszam, ale jak widzisz w końcu wiadomosci taryfę (zresztą,
              pierwsza zgłaszająca "problem" nawet go podała), chyba rozumiesz, że
              JEST TO BIZNES - jak nie płatna usługa, to coś gorszego. Jezeli ktoś
              chce mi wyznać miłośc NA MÓJ KOSZT, chyba powinien być porąbany albo
              bezczelny. Czy warto kimś takim interesować się dalej? Zawsze
              uważałam, ża myślenie nie boli, więc nagminnie używam rozumu.
              CZy dzwonicie pod wszystkie numery z reklam? Wysyłacie smsy na
              wszystkie tele- jak im tam? To dlaczego widząc podana wartość sms
              wchodzicie w to, a potem narzekacie? Zakładam, że jesteście dorośli
              i decyzję podejmujecie świadomo!
              • Gość: Zablokuj PREMIUM! Re: Naciaganie - wytlumaczenie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 22:16
                Rozumiem każdy wysyłając smsa ryzykuje ale zazwyczaj chce ryzykować tylko kwotą np 2,44 z VAT ale najgorsze k...two jest wtedy kiedy wysyłasz smsa za 2,44 a DOSTAJESZ smsa za 25+VAT czyli jakieś 30zł i to kilka w ciągu kilku minut a by było śmieszniej np o 6.35, 6.37 i 6.39 w niedzielę rano. JAK TO NAZWIESZ PANI MONDRALIŃSKA???? To nie jest OSZUSTWO Twoim zdaniem????
            • Gość: greg Re: Naciaganie - wytlumaczenie!! IP: *.96.80.17.telemedia.pl 13.02.09, 00:11
              Tak apropos to pawo do przetwarzania danych osobowych udzielamy w
              kazdej prawie placowce.
              Czy to zakladamy konto,kupujemy telefon,wyrabiamy karte na CPN-ie.
              I taki gosc czerpiacy z tego kase zmierza do placowki,prosi o dane
              osob ktore wyrazily zgode na przetwarzanie daych i po sprawie.
              • Gość: biznes Re: Naciaganie - wytlumaczenie!! IP: *.96.80.17.telemedia.pl 13.02.09, 01:00
                Jak bym wiedzial ze tyle naiwniakow stapa po ziemi
                to tez bym na tym biznes zrobil,spalbym na forsie.
                Zastanowcie sie nad tym co? zrobiliscie!A ja pomysle nad biznesem:)
                Strzeszcie Sie!
              • natalia_sankowska1 Re: Naciaganie - wytlumaczenie!! 14.02.09, 10:30
                Właśnie o tym chciałam napisać.
                Ściągnąć numery to żaden problem. Każdemu zakładaniu konta bankowego
                towarzyszy kilka klauzul o przetwarzanie danych, a jestesmy
                zobowiązani do podania nr telefonu. Najczęściej podajemy nr
                komórkowy, by ułatwić kontakt ze sobą - no i bingo!
    • plbbetr Re: Naciaganie przez SMS 27.01.09, 11:45
      Wczoraj otrzymałam identyczną wiadomość , znamienne jst to (i to się
      powtarza w wypowiedziach innych osób na forum),że stało się to tuz
      po tym jak chciałam sie umówić ze swoja przyjaciólką wysyłając jej
      sms-a...

Prawie jakbyśmy byli inwigilowani ..

Trzeba zadzwonić pod nr tel 0-22 331 93 38 i zablokowć ten serwis
    • Gość: doris Re: Naciaganie przez SMS IP: *.pl 01.02.09, 11:43
      mam ten sam problem co wieczór przysyła mi ktos sms o dziwnych
      tresciach z tej samej linii7281 mam dosc.chce to skonczyc wcale nie
      odpisuje ale to nic nie daje
    • Gość: wnerwiony Re: Naciaganie przez SMS IP: *.gprs.plus.pl 03.02.09, 21:21
      Już mi z 10zl poszło bo dostałem SMS-a takiej treści:

"Kocham Cie, ale..."- to początek...bla bla bla...

i zamiast od razu powiedziec to jakies glupie zabawy xP

Teraz to co mnie przekonalo to to że jest napisane "Kocham Cie" a nie "Cię"

oraz dlatego że wiem że jest dziewczyna która się we mnie kocha xP

Ale te SMS to wyludzanie kasy i powinno być karalne...

Są serwisy które przesyłają za Ciebie wiadomość więc czemu i tak nie miało by być

ale odstraszyla mnie wiadomosc czy chce fotke

więc jeśli ktoś wię czy to karalne jest to czy mógłby napisać mi na

e-mail tekkuz@wp.pl

takie postępowanie mozna spokojnie podciagnac pod wyłudzanie(tak samo jak
      "dopalacze" pod kolekcjonowanie xP)

z góry dziękuję
      • merlinka99 Re: Naciaganie przez SMS 04.02.09, 15:48
        Oczywiście ze to jest wyłudzanie, i to w majestacie prawa!! Dlaczego
        nikt się nie zabiera za zlikwidowanie takich "biznesów"?!
        • natalia_sankowska1 Re: Naciaganie przez SMS 04.02.09, 17:43
          T o nie jest wyłudzanie w rozumieniu prawa, bo w wiadomości podaje
          się cennik i niczego szczególnego się nie obiecuje. Po prostu nie
          wszystko co w naszym odczuciu jest naruszeniem prawa takowym jest.
          Owszem, dokuczają natarczywe smsy, ale trzeba po prostu nie
          odpowiadać, i to wszystko.
      • Gość: gos Re: Naciaganie przez SMS IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.14, 17:38
        To nie jest wyłudzanie..

to jest zarabianie na frajerach.. na ludziach którzy coś robią a później myślą..
        sam kiedyś dałem się nabrać na jeden serwis złodziejski.. jednak nie było aż takim idiotą jak reszta i nie dałem się zastraszyć sądem, nie dostali ani grosza.

a telefonami jest tak samo..
        jak ktoś co napisze SMS skocz w ogień dostaniesz milion złotych..
        zrobisz to?

właśnie..

najważniejsze to czytać regulaminy, lub w ogóle nie czytać takich sms.
    • Gość: meras Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 09:53
      mbbb
    • Gość: greg Re: Naciaganie przez SMS IP: *.96.80.17.telemedia.pl 12.02.09, 23:56
      Nie obrazcie sie.
      Ale jesli ktos odpisuje na te durne sms-y to mozgu nie ma!!!!!
      Normalny sms kosztuje 1gr,5gr,20gr i 50gr, a nie 2.44zl i 10.50 zyla.
      Te za 1.22zl to juz naciaganie!!!Nikt przy zdrowych zmyslach nie
      odpisuje. Ja dostaje setki takich sms-ow i jeszcze mi sie nie
      zdazylo,w przeciwnym wypadku bylbym bankrutem bardzo zdziwionym
      gdzie moja kasa.!!!!!!!!!!!!MYSLEC TO UMIECIE A FRAJEROWAC SIE
      DAJECIE.!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdro
    • Gość: Karolina Re: Naciaganie przez SMS IP: *.olsztyn.mm.pl 13.02.09, 19:40
      cała karta mi poszła przez te sms ZŁODZIEJE I OSZUŚCI. NIE
      WIEDZIAŁAM O CO W TYM CHODZI.
      • Gość: pomarańcza Re: Naciaganie przez SMS IP: *.chello.pl 13.02.09, 20:07
        Do mnie również wysyłają smsy o tej samej bajce co do Was. UWAŻAJCIE bo mają
        nowy tekst " Kocham Cię, ale...." to początek wiadomości, która za naszym
        pośrednictwem zostawiono dla Ciebie. Ślij sms Dalej by poznać całość i
        nadawcę"(chyba związany z Walentynkami)NACIAGACZE
        • Gość: ola Re: Naciaganie przez SMS IP: *.chello.pl 13.02.09, 20:09
          zabawne dostaje również takie smsy a nigdy nie ściągałam żadnych dzwonków,tapet
          i innych badziewi.. pytanie tylko skąd mają mój numer???
    • Gość: yashee Re: Naciaganie przez SMS IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 21:38
      www.wapster.pl/regulamin%20czat_towarzyski_2008.html
      tu jest wszystko opisane
      • Gość: KP Re: Naciaganie przez SMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 13:43
        Ten "regulamin" to bzdura. Dlaczego? Bo w sms-ach, które przychodzą
        z tymi tajemniczymi treściami, nie ma żadnego odniesienia do tekstu
        regulaminu, adresu pod którym można go przeczytać i ewentualnej
        akceptacji. Nie można za "akceptację" uznać odpisania na sms z
        treścią, która sugeruje prywatną wiadomość przeznaczoną do
        konkretnej osoby. Jest to ewidentne oszustwo i moim zdaniem - jeśli
        ktoś będzie chciał - spokojnie można złożyć zawiadomienie o
        podejrzeniu popełnienia przestępstwa (choć kwota jednostkowo nie
        jest duża, musiano by już prowadzić dochodzenie, żeby nie było mowy
        o niskiej szkodliwości - tak, aby dołączyć do kogoś kto już złozył
        zawiadomienie wcześniej). Uważam również, że można probować odzyskać
        pieniądze na drodze cywilnoprawnej. Do mnie też przychodzą
        idiotyczne sms-y tego typu. Ostatnio właśnie z serii "kocham cie
        ale", a wcześniej "ktos mysli o tobie". Na żaden nie odpisałam, ale
        dziś znalazłam sobie przez wyszukiwarkę to forum, bo ten ostatni
        komunikat z prośbą o opłatę to już szczyt bezczelności.
        Nigdy nie wyrażałam chęci udziału w "czacie", nigdy też nie
        zamawiałam żadnych dodatkowych usług komórkowych, podobnie jak
        przedmówcy. Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka