Dodaj do ulubionych

Księża z klasą

22.01.08, 09:26
Klechy się wszędzie wcisną.
Obserwuj wątek
    • Gość: QQ Księża z klasą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 09:32
      GŁUPI PORTAL
      • palcopstryk www.nasza-parafia.pl 22.01.08, 13:21
        Że też O'Rydzyk jeszcze się nie skapował, że na sieciach społecznych można
        zarobić...
    • and_nowak Dobrze, że nie piszą na forum 22.01.08, 09:39
      NK, zresztą jakiekolwiek fora poubliczne nie są dobrym miejscem na tego typu
      działania. Chociaż na "złapanie kontaktu" się nadają. Dobrze, że księża
      proponują "poza-forumowe" metody kontaktu.
    • pjanu Re: Księża z klasą 22.01.08, 09:46
      A już myślałem wczoraj, że temat NK się wyczerpał (bo nie znalazłem nic wczoraj;).
    • Gość: Ateista Czarna zaraza ! IP: 58.175.195.* 22.01.08, 09:50
      Polska skazana jest na ta zaraze!!! Oni tak latwo nie przestana napastowac ludzi !!! Pedofile w sutannach maja raj na internecie !!!
      Do czego to doszlo!!!
      Pogonilismy czerwona zaraze...teraz przypelzla czarna !!!
      Dlaczego Polske, piekny kraj, w srodku Europy, kraj z tak pieknymi tradycjami i historia ktorej pozazdroscic moze nam wielu...musi zawsze cos napasc !!!!!!! Kiedy Polska bedzie Polska ?????
      • mulla_komar Wyluzuj. 22.01.08, 09:55
        Jesli jestes ateista to problem cie nie dotyczy. Co cie obchodzi czy ktos sie
        chce zobaczyc z ksiedzem?

Daj spokoj, nie mieszaj sie w sprawy wiary, skoro sam je odrzucasz.
      • tiresias Re: Czarna zaraza ! 22.01.08, 09:56
        Internauci czują wyraźny głód obecności księdza
        • Gość: hungry for xiondz Re: Czarna zaraza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 10:22
          "głód obecności księdza" doskonałe stwierdzenie:)))
      • arius5 UWAGA rodzice !!! Zboczency na Nasza Klasa. 22.01.08, 12:13
        Rodzicu, zwroc uwage, z kim czatuje Twoje dziecko.
    • Gość: Ot, takie tam... Tendencja - To uwielbiam w "Wyborczej"... IP: *.citynet.pl 22.01.08, 09:53
      Najpierw zaatakowano "Nasza-Klasę.pl" sugerując, jakoby na nasze dane czyhali
      niemal wyłącznie przestępcy, niezrównoważeni znajomi z przeszłości pragnący nas
      nachodzić,sugerowano, że wielu (zwłaszcza znanych postaci,oraz urzędników
      publicznych)ludzi wycofuje swoje dane(to najbezczelniejszy manewr)...Teraz piszą
      o rzekomo "ewangelizujących przez portal księżach", co zapewne odstraszy co
      głupszych i zacieklejszych przeciwników kościoła (istnieją przecież w naszym
      społeczeństwie mohery ze znakiem minus, czyli ludzie, którzy z fanatyzmem równym
      wyznawcom Rydzyka atakują Kościół). Najciekawsze jest jednak to, że te artykuły
      - jak to zwykle w "Wyborczej" ;-) - są zapewne pisane przez "przypadek"... Tak
      się bowiem składa, że "Wyborcza" sama założyła i próbowała rozkręcić podobny
      portal społecznościowy,z,delikatnie ujmując, słabym powodzeniem...Więc tego typu
      "rzetelne dziennikarstwo" to najczystszy zbieg okoliczności... Brawo,panie
      Michnik, dla mnie różnica między Panem a Ojcem Rydzykiem jest już właściwie żadna...
      • and_nowak Brednie - tego nie lubię w komentarzach 22.01.08, 10:02
        Bardzo często w komentarzach pod artykułami nt. NK pojawiają się uwagi, że
        Gazeta nienawidzi Naszej Klasy, że Agora zazdrości NK, że artykuły są
        tendencyjne, itd. itp.

Właśnie ze względu na takie komentarze czytuję artykuły nt. NK z nieco większą
        uwagą - czy aby (niektórzy) Internauci nie mieli racji.

Jakoś mi się nie udało znaleźć niczego, co by było nieobiektywne, lub stawiało w
        złym świetle Naszą Klasę. (Chętnie się zapoznam, jeśli takie rzeczy gdzieś ktoś
        widział).

Natomiast stwierdzam, że w/w zarzuty są po prostu MODNE. Czy ludzi nie stać na
        WŁASNE POGLĄDY? Muszą kopiować gotowe?

• Gość: wyar Głupota - lubię ją u oponentów... IP: *.citynet.pl 22.01.08, 10:24
          Zwłaszcza, kiedy wystarczy sięgnąć po artykuł,ot np. ten, w którym "Wyborcza"
          komentuje tak (cytat) : Komentarz: Najpierw pomyśl

Zanim wrzucisz na portal Nasza-klasa.pl zdjęcie, na którym ze znajomymi
          wagarujesz albo świetnie się bawisz na studenckiej, zakrapianej imprezie,
          zastanów się dwa razy. Przemyśl też to, co piszesz na temat dawnego kumpla czy
          koleżanki. Nie każdy chce, byś przypominał mu publicznie o tym, o czym on akurat
          nie chce pamiętać. Jeśli nie uszanujesz czyjejś prywatności, możesz z
          internetowej przyjemności wspomnień mieć wielką nieprzyjemność w sądzie.

Źródło: Gazeta Wyborcza Wrocław

Ciekawość - dlaczegóż otwierając własny portal - "Gazeta" tak nie ostrzegała ?
          Gdyby Ci, co zarzucają "bredzenie" pomyszkowali na portalu "nasza-klasa.pl' i
          zapytaliby innych, czy czują że ich prywatność jest zagrożona, dostaliby podobne
          odpowiedzi jak ja - z sugestią szybkiego popukania się w głowę, dla zwiększenia
          efektu najlepiej młotkiem. Albowiem myśliciele z "Wyborczej", także
          komentatorzy niektórzy,mają problem z przyjęciem prostego faktu do głowy - że na
          portalu podajesz DOBROWOLNIE takie dane,jakie chcesz.Po co pisać więc alarmujące
          artykuły ? I znowu dochodzimy do meritum, którego niektórzy nie chcą bardziej,
          niż nie potrafią zrozumieć... Ot, i cała piosnka...
          A artykuły "Wyborczej" po prostu obiektywne są - i basta ! ;-)
          • and_nowak Re: Głupota - czyżby lustro? 22.01.08, 10:33
            Gość portalu: wyar napisał(a):
            > Zanim wrzucisz na portal Nasza-klasa.pl zdjęcie, na
            > którym ze znajomymi
            > wagarujesz albo świetnie się bawisz na studenckiej,
            > zakrapianej imprezie, zastanów się dwa razy. [...]

To samo powtarzają również inni: TVP (Dziennik), TVN (Fakty), GIODO. Zwłaszcza
            ten ostatni na pewno jest w zmowie z Agorą. ;-)))

> Albowiem myśliciele z "Wyborczej", także komentatorzy
            > niektórzy, mają problem z przyjęciem prostego faktu do
            > głowy - że na portalu podajesz DOBROWOLNIE takie dane,
            > jakie chcesz.Po co pisać więc alarmujące
            > artykuły ?

Artykuły są INFORMUJĄCE, a nie alarmujące. I właśnie po są pisane: by informować
            - żebyśmy mieli co czytać. Oczywiście to kwestia oceny. :-)
            Co do dobrowolności - tego nikt nigdy nie negował. Chodziło wyłącznie o to, że
            działania (dobrowolne) nie zawsze są PRZEMYŚLANE. Przykład z policjantami jest
            bardzo dobitny, ale są również inne, np. pijany kolega z imprezy - wcale nie
            musi się cieszyć ze starego zdjęcia.

W dalszym ciągu podtrzymuję tezę, że GW obiektywnie INFORMUJE o NK.

Aha, są też tacy, którzy mają za złe Wyborczej, że ta bez przerwy robi darmową
            reklamę portalowi NK. Również, raczej jest to powielanie "myśli cudzych".To może
            się zdecydujcie - reklama, czy antyreklama ? :-)))
            • Gość: wyar Brednie - czyżby samokrytyka ? IP: *.citynet.pl 22.01.08, 11:02
              Nikt nie neguje tego, ile,gdzie piszą i o czym informują dziennikarze - lecz to,
              jakimi motywacjami się kierują. Zapewne "informacyjnymi" - to już nie jest
              śmieszne, to żałosne , taka naiwność... Tym gorsza, że łatwo posługująca się
              kpiną z rzekomej "zmowy" - sprytnie zatem zakładająca, że jej nie może być.
              Pewnie tylko dzieci mają pojęcie, że dziennikarze często pracują dla dwóch czy
              trzech mediów - no, ale one mogłyby podać przykłady dziennikarzy Wyborczej i
              jednocześnie np. TVN-u.Zapewne w ogóle dziennikarze się nie znają i w sezonach
              ogórkowych nie podsuwają sobie "świetnych tematów' Fakt- to tylko kwestia oceny
              ;-) No, i wiedzy o tym środowisku ;-p
              Przykład z policjantami moglibyśmy nawet uznać za prawdziwy, kilka innych z
              artykułu też... Fakt, artykuł INFORMUJE,że "Zanim wrzucisz na portal
              Nasza-klasa.pl zdjęcie, na którym ze znajomymi wagarujesz albo świetnie się
              bawisz na studenckiej, zakrapianej imprezie, zastanów się dwa razy." To
              rzeczywiście może złamać Ci karierę,życie i narazić na niebezpieczeństwo
              zdemaskowani Twoich danych. Zwłaszcza, jeśli wypiłeś tyle samo co autor artykułu
              podczas jego pisania i niektóry komentatorzy też...

• and_nowak Re: Brednie - czyżby samokrytyka ? 22.01.08, 11:19
                Gość portalu: wyar napisał(a): [...]
                > jakimi motywacjami się kierują. Zapewne "informacyjnymi" - to
                > już nie jest śmieszne, to żałosne , taka naiwność...
                Dlaczego mój pogląd nazywasz naiwnością ? Czy masz jakiekolwiek DOWODY na to, że
                dziennikarze dostają zlecenia na konkretny temat i pogląd?
                Słucham: DOWODY!

Argument o dziennikarzach pracujących dla kilku mediów to naiwność połączona z
                błędem w rozumowaniu. Naiwne jest bowiem sądzić, by dany "dzierżymorda-redaktor
                naczelny" kazał pisać pismakowi w jednym medium, a w drugim już nie, w związku z
                czym pismak kopiuje poglądy jednego pracodawcy na medium drugiego.
                Błędem logicznym jest zaś, że to dziennikarz ma pogląd, który kopiuje, a nie
                jego szef. Teoria spisku, układ - to się zwyczajnie kupy nie trzyma.

• Gość: wyar Re: Brednie - czyżby samokrytyka ? IP: *.citynet.pl 22.01.08, 11:49
                  No, nie pamiętam, żebyśmy przechodzili na Ty, ale niech będzie, w końcu jaka
                  Gazeta, tacy (z wyjątkami) ludzie na forum. ;-0
                  Otóż ja nie twierdzę,że powstał jakiś układ,gdzie ktoś komuś kazał coś
                  napisać.Ja twierdzę, że istnieje życie, każące dziennikarzowi pisać dla
                  pieniędzy. Zupełnie jak za czasów Prokuratora Ziobry (o czym niedawno mówił
                  Rokita) - nie musisz czegoś kazać jako Pan i Władca, zawsze znajdą się tacy,
                  którzy w gorliwości swej zawsze znajdą sposób, by odgadnąć to, czego jeszcze nie
                  pomyślałeś i wdrożyć to w życie tak, ażebyś sam w duchu pęczniał z dumy, żeś
                  taki pomysłowy. Zresztą, to uwaga zupełnie filozoficzna - tak jest wszędzie i
                  tak było zawsze. NIKT NICZEGO NIE MUSI TU KAZAć. Aczkolwiek bzdurą byłoby
                  twierdzenie, że ktoś to robi dla idei.
                  O naiwności piszę więc wtedy, kiedy zamiast informacji w artykule mam takie
                  kwiatki :
                  "Nasza-klasa.pl daje pozór bezpieczeństwa."
                  "Nasza klasa wśród najgorszych stron www"
                  "Nasza-klasa.pl w końcu zainstalowała nowe serwery. I z czego się cieszycie?
                  Nasza-klasa to zamach na waszą prywatność - pisze na swoim blogu internauta
                  Interstedin. - Nawet ja zostałem umieszczony w tej nieszczęsnej studni łamania
                  prawa. Mój kolega z klasy postanowił wrzucić fotkę klasową z podpisanymi,
                  imieniem i nazwiskiem, fotografiami. Co teraz? Jak mam się z nim skontaktować
                  (dostęp do jego danych dopiero po rejestracji)? A co, jeżeli nie przepadaliśmy
                  za sobą? Głupota ludzka nie zna granic, twarda chęć zarobku jest jeszcze gorsza".
                  To oczywiście "czysty obiektywizm".
                  Tak więc zarzucanie mi błędu logicznego tym przypadku - to niezbyt dokładne
                  czytanie mojego tekstu. Tym razem wybaczam ;-)
          • ready4freddy Re: Głupota - lubię ją u oponentów... 22.01.08, 12:25
            gdyby nie - miedzy innymi - artykul o NK pod koniec wrzesnia na glownej stronie
            gazeta.pl, o portalu NADAL wiedzialby tylko Wroclaw, a konkretnie krewni i
            znajomi zalozycieli. spytaj kogos, kto zapisal sie w tamtym okresie, zrozumiesz.

tak przy okazji: GW nadal PROMUJE nasza-klase, piszac w kolko o 6 milionach. wg
            samego portalu sa 4 miliony..
        • Gość: qiun Re: Brednie - tego nie lubię w komentarzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 10:28
          poza tym gazeta dość intensywnie się reklamuje na naszej-klasie. i tez nie zauważyłem żeby artykuły w gazecie dotyczącen-k były bardziej negatywne niz w innych mediach.
          ale faktycznie są ludzie, którzy na samo hasło gazeta wyborcza dostają fazy "islamski fanatyk"
    • Gość: graf Księża z klasą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 10:03
      NOWY UKŁAD GAZETY.PL
      -Wydarzenia
      -sport
      -gospodarka
      -nasza-klasa :)
      • barnaba444 To sataniści od Rydzyka !!! 22.01.08, 10:04
    • venus99 Re: Księża z klasą 22.01.08, 10:07
      czarna zaraza.
    • laseczka.galby A młodych chłopców też szukają? 22.01.08, 10:10

• Gość: kazik Wyłapują nowych klientów do sekty. IP: 213.25.135.* 22.01.08, 10:11
      Kasa kasa kasa.
      Wszędzie tam , gdzie pojawia się kler, panuje wielki smutek, a z
      życia uchodzi powietrze.
    • Gość: sobiepan przy okazji ewangelizuja ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.08, 10:16
      to jedyny ich cel !
      wyłapywać kolejnych naiwnych, a tych niemało w tym porąbanym kraju!
    • aps Księża z klasą 22.01.08, 10:16
      Ja mam obawy, ze oni chca po prostu przywrocic kontakty z co
      atrakcyjniejszymi kolezankami :) Zreszta lasek na n-k pod
      dostatkiem, o czym swiadcza zdjecia.
      • bloody_rabbit Re: Księża z klasą 22.01.08, 10:48
        To by był objaw normalności. Gorzej gdyby szukali dzieci.
    • Gość: patthecat Kiedy Księża lecą na Księżyc? :) ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.08, 10:19
      Bo tak fajnie by było, żeby polecieli pierwszym promem, a potem
      pierwsi wysiedli. Wtedy szybko zamykamy śluzy i z powrotem do domu.
      Potem zostaje im rozmnażać się, albo wymarcie. A do czasu lotów
      załogowych, proponuję księdza do każdego środka komunikacji
      publicznej (nie wiadomo, kiedy człowiek zgrzeszy myślami), do
      każdego szaletu miejskiego i np. do każdego spożywczego - ot, tak
      żeby stał w rogu i w razie potrzeby zbić okularki... tfu, szybkę.
      Jeżeli przypadkiem byłoby to niemożliwe z braku personelu, to
      przynajmniej jakieś połączenie alarmowe z nabjliższym kapelanem, jak
      997 np. :)
      • and_nowak Wtedy, gdy buraki zakopią się w ziemi 22.01.08, 10:35
        Widzę, że jesteś uczulony na księży. W sumie trochę to dziwne, bo księża, wiara,
        kościół - to są rzeczy nieobowiązkowe.
        • Gość: patthecat To dlaczego pan na samolocie pikuje zewsząd? ;p IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.08, 10:50
          Ja wiem, że nieobowiązkowe. Powszechnie wiadomo, że w każdej szkole
          nieobowiązkowe, a już na pewno można wybrać etykę zamiast tego. I w
          telewizji nieobowiązkowe i w radiu i w gazetach. W końcu mamy
          państwo neutralne światopoglądowo, a że Końkordat i pan w czarnej
          sukience do wojska, do policji, do służb celnych na chama wbija się
          na etat, to już pikuś. To pewnie w trosce o to, że ludzi w mundurze
          kołnieżyk ciśnie i sami by do kościoła nie trafili. Zabawne, że
          zazwyczaj reklama nachalna ludzi wnerwia, a ta konkretna reklama ma
          taryfę ulgową. Dobrze przynajmniej, że im dalej od Klewek Dolnych a
          bliżej do cywilizacji, tym reklama tonie w ogólnym szumie, a i
          wyższe budynki plebanię zasłaniają...
          • and_nowak Po co obrażasz ? 22.01.08, 11:14
            Gość portalu: patthecat napisał(a):
            > Ja wiem, że nieobowiązkowe. Powszechnie wiadomo, że w każdej szkole
            > nieobowiązkowe, a już na pewno można wybrać etykę zamiast tego.
            Etyka to fikcja, ale religia JESR NIEOBOWIĄZKOWA. A już na pewno jest
            nieobowiązkowa w Naszej Klasie - a to o tym jest artykłu, który komentujesz.
            Zaraz, zaraz, a może ty "na każdy temat" masz ten sam komentarz ???
            • leszlong Re: Po co obrażasz ? 22.01.08, 13:21
              Religia jest nieobowiązkowa na odwrót tj. aby nie chodzić musisz wyrazić zgodę.
              W normalnym kraju aby chodzić na zajęcie nieobowiązkowe należy wyrazić zgodę.
              Tak więc zajęcia z religii są "dobrowolnie obowiązkowe".
      • Gość: yu6 Re: Kiedy Księża lecą na Księżyc? :) ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 10:41
        Gość portalu: patthecat napisał(a):

> Bo tak fajnie by było, żeby polecieli pierwszym promem, a potem
        > pierwsi wysiedli.

faktycznie są w tym kraju mohery ze znakiem minus, tylko nie mają jeszcze swojego rydzyka. ale przynajmniej mają poczucie humoru, zwykle kiepskie, ale mają, co ich pozytywnie odróżnia od moherów prawdziwych.
        • sharn1 Re: Kiedy Księża lecą na Księżyc? :) ? 22.01.08, 10:55
          Gość portalu: yu6 napisał(a):

> Gość portalu: patthecat napisał(a):
          >
          > > Bo tak fajnie by było, żeby polecieli pierwszym promem, a potem
          > > pierwsi wysiedli.
          >
          > faktycznie są w tym kraju mohery ze znakiem minus, tylko nie mają
          jeszcze swoje
          > go rydzyka. ale przynajmniej mają poczucie humoru, zwykle
          kiepskie, ale mają, c
          > o ich pozytywnie odróżnia od moherów prawdziwych.

Mają swojego Rydzyka:
          Adaś Michnik - capo di tutti capo
          • and_nowak Re: Kiedy Księża lecą na Księżyc? :) ? 22.01.08, 11:23
            sharn1 napisał:
            > Mają swojego Rydzyka:
            > Adaś Michnik - capo di tutti capo

Michnik ma tyle wspólnego z antyklerykałami, co Kant z kanciarzami.
    • Gość: glingor Księża z klasą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 10:26
      Wszędzie, gdzie są ludzie, tam też i my powinniśmy pójść, by im pomagać -
      tłumaczy ks. Wojciech

Na masturbatron niech jadą
    • Gość: Arsen Lupin Dośc dyskryminacji w GW IP: *.bazapartner.pl 22.01.08, 10:48
      Niech się wreszcie ktoś zajmie dyskryminacja uprawiana nieustannie w Gazecie
      WYborczej. Oni ciagle dyskryminują różne grupy. Wytykają palcami, jakby były
      upośledzone.
    • johnny_p Forum Gazety wykorzystuja lewacy 22.01.08, 10:56
      ...i prowadza swoja niecna propagande. Trzeba to forum zamknac.

Proponuje uchwalic zakaz wykorzystywania mediow, szkoly itp. do gloszenia
      pogladow religijnych i wszelkich innych.

A na powaznie - chciwosc GW nie zna granic. Dobrze, ze nie mam zadnej dzialki,
      na ktora by sie chciala wepchac. Kiedys bylo "nie kupuj u Zyda", dzis "nie
      rejestruj sie na naszej-klasie". Chamstwo, do tego prymitywne, szyte grubymi nicmi.

• imagistyk Księża z klasą 22.01.08, 11:09
      Gdy Agora wykupi Naszą - klasę to jej temat zniknie z tego portalu ?
    • estees Księża z klasą 22.01.08, 11:21
      Nasz-Klasa ... Olo złodziej, odsiaduje albo kradnie auta i zna ludzi
      na mieście, Adaś ogrodnik, Gruby taksówkarz, albo wozi dziwki albo
      alfonsów, Anka sklepowa w spozywczaku, Marta pielegniarka, Jurek
      policjant, Marek przedstawiciel handlowy, ale mentalnie to
      paździoch, Zbynio handluje ciuchami w sklepie po ojcu, Iza wyszła za
      araba ale sie rozwiodła i wychowuje 4 dzieci, Ola maluje obrazy i
      zyje z kobietą, Krysia wyszla bogato za mąż i spędza czas w
      gabitenach odnowy, Kaśka zyje w Australii, Jola 2 mąz kolejny
      kochanek,.... reszta sie na razie nie pokazała... a ja sobie w necie
      skrobie...

Gazeto wytlumacz mi kto tu dla kogo jest zagrożeniem ?
    • Gość: ateus77 Uwaga sekta! IP: *.satfilm.net.pl 22.01.08, 11:22
      Uwaga! w portalu Nasza klasa grasuje groźna watykańska sekta.
      Namierzaja naiwnych i robią im pranie mózgu.
    • Gość: xxx Księża z klasą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 11:35
      o Boże to księża potrafią jeszcze ewangelizować tylko aby nie
      nawracali na wiarę konkretnego wyznania bo było by to nie zgodne z
      duchem ekumenizmu i oznaczałoby prozelityzm
    • lukas1492 Re: Księża z klasą 22.01.08, 11:56
      Nagonka gazety na naszą-klasę :/ od kiedy PO doszła do władzy
      straciłem cały, wieloletni szacunek do wyborczej :/ przykre.
    • Gość: Czytelnik Księża z klasą IP: 212.160.65.* 22.01.08, 12:03
      Czy juz wszędzie ta czarna hydra musi wciskać swoje macki?
    • Gość: KUBA Księża z klasą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 12:08
      Ksieza sa takimi samymi ludzmi jak kazdy z nas i moze sobie przegladac NK ale
      niech mi nie dyktuje co mam robic i jak postepowac.Ajak ktos odzczuwa glod
      ksiedzato odsylam do kosciolka tam ich pelno.
    • Gość: Panajotow Re: Księża z klasą IP: 199.67.203.* 22.01.08, 12:10
      Ciekawe co kaplan doradzil w kwestii syna po wypadku? Ufnosc w laske
      Pana? A w kwestii zwiazkow niesakramentalnych - nalezy uswiadamiac
      ludziom, ze nic w nich zlego a nie wydawac ich na pastwe ksiezy,
      ktorzy beda probowali twierdzic, ze to grzech...zaden grzech.
      • Gość: kwadransik Re: Księża z klasą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 12:31
        Jeżeli ktos odczuwa potrzebe porozmawiania z księdzem to jego sprawa
        i na pewno księża sami o rozmowę nie proszą to my zabiegamy o
        rozmowę więc jest demokracja czy nie - własny rozum a nie głupota
        czyni ze mnie człowieka
      • szczurek22 Re: Księża z klasą 22.01.08, 12:34
        Jeżeli ktos odczuwa potrzebe porozmawiania z księdzem to jego sprawa
        i na pewno księża sami o rozmowę nie proszą to my zabiegamy o
        rozmowę więc jest demokracja czy nie - własny rozum a nie głupota
        czyni ze mnie człowieka- nikt nikogo nie zmusza do niczego każdy z
        was ma własną wolę i robi to co chce ale u większości nienawiść
        dominuje
    • partyboi Księża z KASĄ 22.01.08, 12:19