Dodaj do ulubionych

Kino Centrum Odra sprzedane

IP: 213.199.238.* 07.01.04, 23:20
Jestem załamany! Takie fajne kino legło w gruzach... Nie wiem dlaczego ludzie
omijali to kino z daleka gdyż było bardzo sympatyczne i tanie. Pójście z
dziewczyną do kina to była fajan sprawa gdyż całkowity koszt "imprezy" w
weekendy zamykał się kwotą 24 zł. W Kinopleksie taka zabawa to 36 zł. gdzie
owszem jest klimatyzacja, ale nie ma za to tak czadowych dwuosobowych foteli
dla par. Faktycznie w ostatnim czasie do kina chodziło bardzo mało osób, na
seansach w weekendy było góra do 20 osób! Jestem zdruzgotany tą wiadomością.
Szkoda że p. Kramer zdecydował się na ten krok, no ale cóż, ekonomia rynku ma
swoje prawa. Pozdrawienia dla p. Kramera!
Obserwuj wątek
    • Gość: kinoman Re: Kino Centrum Odra sprzedane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 05:24
      Kino bylo sympatyczne, ale jak wszyscy opolanie 'rzucilismy sie' na nowosc,
      czyli Kinoplex. Bo wiele sal, bo klimatyzacja... I tak zalatwilismy opolskiego
      przedsiebiorce a teraz pieniazki z Kinoplexu ida do Warszawy... Zreszta za
      jakis czas czeka nas podwyzka biletow w Kinoplexie. Bedzie jedno kino, wiec i
      bedzie monopol. Nie mowie teraz o kinie dzialajacym przy MDK, bo jest to tylko
      kino studyjne, wiec porownania do prawdziwego kina nie ma. Poza tym Kinoplex
      jest zadluzony, nie placi za kopie filmow dystrybutorom - stad bardzo czesto
      dochodzi do zmian w repertuarze a i nie wszystkie premiery beda dzieki temu
      trafialy do Opola. Dziwne jest tez zachowanie opolskich wladz - spotkania
      Platformy byly w kinie Centrum Odra a jak przyszlo co do czego, to Pan
      Zembaczynski wypial sie na Kramera i wolal 'posmarowac' zgode Kinopleksowi na
      uzytkowanie, to na parking... Szkoda Pana Kramera i kina, ktore istnialo w tym
      miejscu od ponad 70 lat...
      • Gość: lolek Re: Kino Centrum Odra sprzedane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 10:36
        SLD-owskie władze nie pozwoliły na sprzedaż kina za tak niską kwotę natomiast
        zrobił to nasz "wspaniały" Ryszard Z.- pachnie to korupcją Kowalski do roboty.
    • Gość: Smutas TO SIĘ NAZYWA WOLNY RYNEK... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 06:19
      Jeszcze trochę więcej wolnej konkurencji rynkowej, którą zaserwowali nam tzw.
      demokraci po 1989, to nie tylko kino, ale i jego byli widzowie pójdą z torbami.
    • Gość: kinoman Re: Kino Centrum Odra sprzedane IP: 217.153.98.* 08.01.04, 07:39
      Z całym szacunkiem dla pana Kramera i jego kinowej pasji, ale prawda jest taka,
      że od roku w kinie Odra nie mozna było obejrzeć porządnego filmu. Zamiast
      wstrzelić sie w nisze, która powstaje przy Kinoplexie i grac kino polskie,
      ambitne,albo niezależne to serwował albo Starą Baśń, albo jakies amerykańskie
      bzdety. Dowodem na to, że znaleźliby sie na taki repertuar w opolu chętni jest
      cafe cinema w MOKU.
      • Gość: Cuś Re: Kino Centrum Odra sprzedane IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 08.01.04, 07:45
        A może ktoś wie, co się dzieje z budynkiem po kinie "Kraków" ? Co do
        historii... przy obecnej ul. Ozimskiej przed wojną były 2 kina... drugie w
        miejscu dzisiejszej kamienicy na rogu z ul. Reymonta (tam gdzie apteka).
        • Gość: obserwator Re: Kino Centrum Odra sprzedane IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 22:06
          Czegos tu nie rozumiem. Kramer bankrutuje, ale ma 950 tys zeby kupic kino, a
          potem je sprzedaje za niecaly milion, czyli bez zarobku. TO po co kupowal?
          Po drugie, Zembaczynski szuka obiektu na studenckie centrum kultury. Dlaczego
          wiec sprzedal kino zamiast je przekazac studentom. Wszak dobro spoleczne jest
          wazniejsze.
          Wychodzi na to, ze Zembaczynski sprzedal koledze kino po znajomosci (co to za
          cena za taki metraz w centrum miasta, le wyszlo 1000 PLN / m2 ? PRZESTEPSTWO
          marnotrastwa publicznych pieniedzy !!!
          Kolega kupil i zaraz sprzedal drozej ale na umowie nie ujawnil calej kwoty, bo
          trzeba zaplacic podatek (wiec pewnie wzial pod stolem) PRZESTEPSTWO karno-
          skarbowe !!!
          Mam nadzieje, ze UKS zajmie sie zbadaniem tej transakcji i do spolki z NIK
          wykaze popelnienie tych przestepstw.
          • Gość: Robal Re: Kino Centrum Odra sprzedane IP: *.pl 08.01.04, 22:38
            obserwator - dobry tok myślenia. Niestety mało osób w Opolu wie po co ma mózg.
      • Gość: somnambulik Re: Kino Centrum Odra sprzedane IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 08.01.04, 22:28
        Co do kiniwej pasji pana Zenona, to có| jak kto[ oglda kilka filmów w cigu 10
        lat, to ...traktowania kina jak sprzedazy pomidorów to ...moze lepiej jednak
        powrót do prowadzenia jakiejs zulerni. Mi jest bardziej szkoda kina Kraków tam
        byB prawdziwy klimat, zwlaszcza w Klubie Konesera.

W roku 1969 w wieku 21 lat zaczynał od zakładu uszczelniania okien i drzwi
        taśmą metalową. Potem prowadził pijalnię piwa Bar słoneczny, kawiarnię Arlekin
        w byłym Wojewódzkim Domu Kultury, restaurację Świteź w Turawie nad średnim
        jeziorem, stacje benzynowe w Niemodlinie i przy ul. Oleskiej, kurnik
        specjalizujący się w hodowli jaj na brojlery, uprawę pomidorów (10 ton na
        sezon) a także handel masłem, margaryną, tłuszczami i słodyczami oraz
        wędzarnię ryb.
    • Gość: ser Re: Kino Centrum Odra sprzedane IP: 213.199.252.* 08.01.04, 22:13
      A JA MAM INNE ZDANIE......... PAN KRAMER MIAŁ NA DZRWIACH SWOJEGO GABINETU
      TAKI OTO NAPIS : "TU SIĘ PUKA".... ZRESZTA PAN KRAMER WIELE RAZY JUZ POKAZYWAL
      JAK MA LUDZI CZYLI SWOICH KLIENTOW W DUPIE .... I TERAZ TAKI STOSUNEK DO LUDZI
      ODWROCIL SIE PRZECIWKO NIEMU ( ALE CHYBA I TAK ZAROBIL ) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka