Dodaj do ulubionych

strona www.opole.pl

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 12:27
Dlaczego ta strona jest tylko po polsku?
Proponuję stworzyc specjalna wersje dla obcokrajowców z ofertami
inwestycyjnymi, potencjalem Opolszczyzny, z branzowym spisem firm, spisem
firm z udzialem zagranicznym działajacych na terenie Opolszczyzny.
Jesli byłyby problemy z przetlumaczeniem, myslę , że zrobiliby to studenci
germanistyki i anglistyki na zajeciech.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaz Re: strona www.opole.pl IP: 213.17.147.* 22.01.04, 12:54
      dobry pomysl - napisz do nich do ratusza maila, a jak nie odpowiedza to
      zadzwon - takich trzeba meczyc :-)
      • Gość: Kociubińska Re: strona www.opole.pl IP: 62.148.87.* 22.01.04, 22:49
        Zgadzam sie z Kaz! Jeśli każdy, kto czyta to forum wysłaby maila, może
        przyniosłoby to efekt. Na tym forum wielokrotnie już pisano na ten temat.
        Dzisija w dobie globalizacji strona tylko po polsku to niezrozumiała
        zaściankowość. Powinna być po angielsku, niemiecku i rosyjsku.
    • Gość: zawiedziona Re: strona www.opole.pl IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 24.01.04, 14:34
      Niech sie tutaj wpisuje ten kto chce , żeby opolska strona była po angielsku
      i niemiecku z ofertami inwestycyjnymi, z zabytkami i ciekawymi miejscami na
      OPpolszczyźnie! Częścć mogłaby byc po śląsku np. legendy:) Czuję sie jakbym
      mieszkała w Pierdzim Dolku, bo strona jest tylko po polsku:( Mniejsze wsie juz
      mają przetłumaczone strony!!!!!!!
      • Gość: helga Re: strona www.opole.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 01:04
        bo mieszkasz w pierdzim dolku. Mnie to wisi jak kilo kitu. Nie popieram
        tlumaczenia bo to kosztuje i znowu podniosa podatki
        • Gość: ana Re: strona www.opole.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 10:25
          Przez takich ludzi jak Ty mamy wlasnie Pierdziszewo. czasem trzeba cos
          wylozyc, zeby wiecej zyskac, a studenci mogliby to zrobic w ramach zajeć za
          friko lub po malych kosztach.
          • Gość: Kociubińska Re: strona www.opole.pl IP: 62.148.87.* 26.01.04, 16:04
            Urzad miasta powinien zatrudnić absolwenta informatyki znajacego języki, bo
            stronę, zwłaszcza oferty inwestycyjne, informacje o przetargach trzeba
            aktualizować.
            • Gość: nitka Re: strona www.opole.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 06:18
              To niemożliwe ,nie możesz być mądrzejsza od cezara......
        • Gość: helmut Re: strona www.opole.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 00:30
          helga zgadzam się z Tobą.
          Nie widziałem na stronach miast angielskich czy niemieckich opisów w języku
          polskim. Toteż Oni na zasadzch wzajemności niech oglądają nasze strony w j.
          polskim. A jak ktoś z nich chce wiedzieć co tu pisze, niech uczy się
          polskiego, tak jak nasi uczą się angielskiego czy francuskiego. Kurcze w końcu
          wszyscy mają takie same prawa, jest ta równość demokratyczna czy nie.
          • Gość: obieżysiwat Re: strona www.opole.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 15:58
            A widziałeś jak wygląda OXford lub Hannover???
            Trzeba sie uczyc od lepszych, stawiać sobie poprzeczke wysoko, a nie taplac
            sie w kałuzy:) Ja akurat znam wielu obcokrajowców ( nawet w Opolu), którzy
            znają polski, bo nie mieli innego wyjścia. Chociaż oprocz swojego znają
            równoczesnie przynajmniej jeden jezyk obcy i do tego polski. Byłam w Anglii to
            wiem, że Angole ucza się japońskiego i chińskiego. Niemcy angielskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka