mieszaniec-zopola 18.11.09, 20:05 Autor! Autor! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cycu Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 20:37 A ja tam pasjami lubię "dużobiuściaste". Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Akcja pomocy paniom z dużym biustem 18.11.09, 21:08 Wy tu się śmiejecie z "gondol" i innych takich, a ja tu mam problem z zakupem moich "błahych" 70E/F/G (rozmiar miski zależy też od producenta) i wcale nie wyglądam na taką strasznie cycatą! (: Tym bardziej współczuję tym dziewczynom o misce K i L. Moje dwa dopasowane staniki kupiłam dopiero we Wrocławiu i zapłaciłam 200zł! Ten sam problem mają też dziewczyny "małobiuściate" - nie ma staników i basta! Niektórzy producenci i ekspedientki zachowują się jakby wszystkie Polki nosiły nieszczęsne "Be-75" i nie produkują/sprowadzają innych rozmiarów. Tymczasem okazuje się, że mało która z nas ma B75... <: Także drogie Panie - metr krawiecki w dłoń i mierzyć się, a potem kupować i z satysfakcją nosić! (; Polecam i pozdrawiam Panie z "Rzemieślnika"! (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smartbonnie Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: 85.222.99.* 18.11.09, 22:25 A ja akurat mam to klasyczne B-75 i wyobraź sobie, że latami nie mogłam dobrać biustonoszy. I latami byłam przekonana, że to ze mną jest coś nie tak, dopóki nie trafiłam na dobre, foremne, nie wyciskające piersi pod pachę miseczki. Oczywiście drogie potwornie. W gabinecie na Karowej lekarka, która zapisuje do przychodni ma wielki rysunkowy katalog z profilami piersi - jest tego naprawdę dużo - niech producenci nareszcie zrozumieją, że cycek jest różnego kształtu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawenda Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 00:37 Na jakie wymiary nosisz to 75B? I jakiej firmy masz ten biustonosz? Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 19:26 Ale jak sama widzisz - jedno B75 drugiemu B75 nierówne. (; To zależy od producenta i trzeba być po prostu elastycznym. (: Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Akcja pomocy paniom z dużym biustem 18.11.09, 21:53 a jaki problem zamowic biustonosz u gorseciarki? Odpowiedz Link Zgłoś
daslicht Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 18.11.09, 22:15 Taki, żeby to jeszcze było porządnie uszyte i wyglądało po ludzku. Niby oczywiste, ale z tego co widziałam u niektórych dziewczyn, to niekoniecznie... :/ Zresztą sama wiem jak to jest ze stanikami, choć mam tylko 65HH - no ale powyżej brytyjskiego G zaczyna się strefa mroku. Powyżej K to już wymarły Czarnobyl :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.wip.pl 19.11.09, 11:23 Jak mozna mieć rozmiar HH Moja żona ma 70D i jej biust jest ogromny. HH musiałyby być większe od głowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Zobacz, jak wygląda HH czy J... 19.11.09, 11:54 Tutaj jest porównanie - w dobrych i złych stanikach: stanikomania.blox.pl/2008/02/Biust-osiemnasty-czyli-pozegnanie-z-DD.html stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html Jeśli ma ogromny biust i nosi staniki z miseczką D - to znaczy, że nosi źle dobrane biustonosze. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Jak ogromny to na pewno nie 70D 19.11.09, 12:38 Gość portalu: k napisał(a): > Jak mozna mieć rozmiar HH Mozna miec z natury najczesciej > Moja żona ma 70D i jej biust jest ogromny. HH musiałyby być większe od głowy :) Ja tam nie wiem, o ktorej glowie piszesz, rozne ludzie maja skojarzenia... Za to sama mam 70HH (32 w rozmiarowce brytyjskiej) i to jest po prostu duzy biust na sredniej budowy dziewczynie (164 cm wzrostu, 100 cm w biodrach), nawet nie mozna nazwac go ogromnym. Zrob zonie fajny prezent i zabierz ja do prawdziwego sklepu z bileizna, gdzie dobiora jej stanik, bo to 70D niszczy kobiecie piersi, tu sa adresy: stanikowe-sklepy.blogspot.com/ i tu: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,76905300,0,DOBRE_sklepy_stacjonarne.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella from the se Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.lanet.net.pl 18.11.09, 22:17 po pierwsze primo: to niemal wymarły zawód; po drugie primo: paradoksalnie nie każda gorseciarka potrafi uszyć dobrze leżący stanik w rozmiarze np. 65 J (sprawdzone osobiście!); po trzecie primo: CENA CENA CENA - jeśli już upoluje się fachowca (- czynię? ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
akna Ubrania probiuściaste 18.11.09, 22:30 Panie o kobiecych kształtach wcale nie są skazane na ubrania w rozmiarze 44 czy większych mimo noszonych 40 czy jeszcze mniejszych rozmiarów. Powinny spróbować ubrań marki BiuBiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Re: Ubrania probiuściaste IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 19.11.09, 03:21 Co za debilny tekst! Jak sie ma w biuscie 116 to sie jest skazanym na rozmiar 44-46 bo to jest rozmiar na taka figure. Jasne mozna sie oszukiwac, pisac ze to 36, tylko po co? Problem zeby to 44-46 bylo w normalnym sklepie a nie gdzies w kosmosie albo Biu-biu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Ubrania probiuściaste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 08:51 Rozmiary 44-46 są do kupienia w większości sklepów. Natomiast BiuBiu ma ubrania które świetnie pasują na talię w rozmiarze 40 i równoczesnie biust w rozmiarze 46. Są szyte na kobiety, które mają piersi, a nie chcą wyglądać jak w worku po ziemniakach. Mówi ci to posiadaczka biustu w rozmiarze 70J:) czyli około 112 w klacie. A gugiel nie gryzie, więc znalezienie BiuBiu nie jest tak trudne jak wyprawa w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Ubrania probiuściaste IP: *.stat.gov.pl 19.11.09, 08:51 I tu się mylisz. Mam duzy biust, a jestem bardzo wąska w biodrach, w ogóle nie mam brzuszka, w ramionach też dość wąska.We wszystkich ciuchach wyglądam jak w workach. Bo nasi producenci uważają, że jak kobieta ma duzy biust to musi być oczywiście rozłożysta i brzuchata.Niemal wszystkie ciuchy po zakupie zwężam w talii, problem jest z ramionami. Tu już musi to zrobić krawiec. Niestety, czasem lepiej uszyc całość u krawca, w rezultacie wychodzi taniej. Ale problem pozostaje, na rynku jest tyle fajnych ciuszków, ale nie dla mnie. Poozdrawiam wszystkie biuściaste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ubrania probiuściaste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 10:28 Problem zeby to 44-46 bylo w > normalnym sklepie a nie gdzies w kosmosie albo Biu-biu! Ubrania z www. BiuBiu .pl można też kupić w kilku sklepach stacjonarnych. Na razie chyba tylko w Gdyni i w Warszawie, ale oby było ich więcej: MARGOT - Warszawa, aleja Wilanowska 5 SECRET HILLS - Warszawa, aleja KEN 15 lok. U3 (stacja metra Kabaty) LINGERIA - Gdynia, ul. Żwirki i Wigury 8 Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Ubrania probiuściaste 19.11.09, 13:06 Gość portalu: ichi51e napisał(a): > Co za debilny tekst! Jak sie ma w biuscie 116 to sie jest skazanym na rozmiar 44-46 bo to jest rozmiar na taka figure. Taaa... bo z "taka" figura to tylko worek po kartoflach albo habit zakonny, zeby przypadkiem nie wygladac zbyt kuszaco. Dzieki takim wlasnie debilnym pogladom mnostwo biuscistych dziewczyn wyglada znacznie atrakcyjniej i zgrabniej nago niz w ubraniach. Wyobraz sobie, ze figura z duzym biustem nie znaczy automatycznie figura z duzym brzuchem, a rozmiar 46 z zasady przewiduje duzo miejsca na brzuch wlasnie, za to w biuscie posiadaczka 166 cm obwodu moze sie juz nie dopiac, jesli tkanina nie jest elastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Errata: 20.11.09, 00:32 Powinno byc: "Wyobraz sobie, ze figura z duzym biustem nie znaczy automatycznie figura z duzym brzuchem, a rozmiar 46 z zasady przewiduje duzo miejsca na brzuch wlasnie, za to w biuscie posiadaczka 116 cm obwodu moze sie juz nie dopiac, jesli tkanina nie jest elastyczna." Bo 166 cm to jednak troche wiecej;) Odpowiedz Link Zgłoś
krece_majonez Akcja pomocy paniom z dużym biustem 18.11.09, 22:31 Czy duze czy male piersi sa najpiekniejsze na swiecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_wyjec Akcja pomocy paniom z dużym biustem 18.11.09, 22:36 Żadna sensacja, w tej chwili w każdym niemal mieście jest sklep z porządną bielizną w rozmiarach do brytyjskiego K, w Warszawie oczywiście najwięcej. Pani z Opola nieźle się lansuje, ale uczciwiej byłoby napisać, że nie jest ona dla biuściastych ostatnią deską ratunku, która na dodatek wyjątkowo silnie mobilizuje ponoć polskich producentów :) Odpowiedz Link Zgłoś
oversizemonkey Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 18.11.09, 23:23 Tych sklepów jest póki co tyle co kot napłakał. Choć trzeba przyznać, że nastąpił przełom w stosunku do tego co było kilka lat temu. Lobby biuściastych to skarbnica wiedzy i tam radzę zajrzeć kobietom - na spokojnie, z domowego zacisza chłonąć wiedzę. Dla kobiet z miejscowości oddalonych sporo od najbliższego stacjonarnego sklepu pozostaje internet. Co prawda to nie to samo co z mierzeniem w sklepie, ale lepszy rydz niż nic i zawsze można zwrócić/wymienić. Jeśli kogoś odstraszają ceny - trzeba uwierzyć na słowo, że lepszy jeden drogi i dobry niż 5 beznadziejnych. A jak ktoś nie chce wierzyć na słowo to odsyłam tutaj: stanikomania.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?361780 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dużobiuściasta Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: 88.199.62.* 19.11.09, 16:38 może i są takie sklepy w każdym mieście, ale ja jakoś we Wrocławiu takiego nie znalazłam. poza tym my też chcemy mieć możliwość wyboru, a nie brać co jest, bo miseczka pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
roza_am Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 17:56 We Wrocławiu największy wybór rozmiarowy (i profesjonalna obsługę) masz w sklepach Milla - jeden w Pasażu Mikołajskim, drugi na Krzykach (Gaj). Poza tym jest kilka innych sklepów oferujących mniej lub bardziej rozszerzona rozmiarówkę (np. Matina, OnlyHer, butik w bud. NOT). Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_wyjec Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 23:50 Kiepsko szukałaś widocznie, we Wrocławiu masz wybór, kolorów, rozmiarów, fasonów. Pora pójść za dobrą radą z postu powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 22:36 Niby nie powinnam mieć problemów z takimi zakupami (70 D/E lub 75 C w zalezności od modelu), ale marzę o dobrze wyposażonym sklepie z bielizną i profesjonalną obsługą. Ostatnio przymierzyłam 11 staników (rózne rozmiary ;-) i wyszłam ze sklepu BEZ. Nie uważam, zebym była inaczej zbudowana Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 18.11.09, 23:43 Gość portalu: ada napisał(a): > Niby nie powinnam mieć problemów z takimi zakupami (70 D/E lub 75 C w zalezności od modelu), ale marzę o dobrze wyposażonym sklepie z > bielizną i profesjonalną obsługą. Ostatnio przymierzyłam 11 staników (rózne rozmiary ;-) i wyszłam ze sklepu BEZ. Nie uważam, zebym była inaczej zbudowana Jesli masz dwie piersi wyrastajace w gornej przedniej czesci tulowia to jestes zbudowana jak najbardziej TYPOWO. A ze wiekszosc producentow szyje na facetow (bo rozmiar np. 95B to jest stanik odpowiadajacy budowie meskiej, nie kobiecej klatki piersiowej, normalna baba bez powaznych zaburzen hormonalnych nie ma takich proporcji) albo kosmitow to ich problem. Tych producentow, bo za kilka lat na rynku zostana wylacznie ci wytworcy, ktorym sie chce sluchac klientek i dostosowywac oferte do zapotrzebowania - calkiem sporo polskich firm juz szyje staniki z miskami K, L, M. Co do artykulu: jest w nim mowa o KONTYNENTALNEJ rozmiarowce i to 70K ma najprawdopodobniej kobieta na zalaczonym zdjeciu. Biust owszem duzy, ale zadne dziwo, calkiem sporo jest takich kobiet w populacji. Sama mam w rozmiarowce kontynentalnej 70L-M, w brytyjskiej 32HH, oznacza to pod biustem ciasno mierzone (bo tak sie prawidlowo mierzy): 78 cm, w biuscie (mierzone luzno) 114 cm i jakos tego ponoc "duzego ciezaru" nie odczuwam. Nigdy nie bolal mnie kregoslup, w zyciu sie nie garbilam, jestem aktywna fizycznie. Ale: 1) nosze dobry stanik 2) lubie wysilek fizyczny. Tak wiec uprzejmie prosze nie robic ze mnie ofiary losu (biustu?) i niepelnosprawnej, ktorej trzeba "akcje pomocy" urzadzac. Spolecznosc internetowa skupiona wokol forum Lobby Biusciastych juz od ladnych kilku lat dziala na tym polu i wlasnie jej zasluga jest poszerzanie rozmiarowki przez wytrwale molestowanych producentow, a takze dopasowywanie konstrukcji (sporo dziewczyn z forum jest testerkami). Co do ciuchow: tez nosze rozne rozmiary, bo starndardowe kroje sa na kobiete z wiekszym obwodem w biodrach niz w biuscie, a ja mam na odwrot. Jak wyzej ktos wspomnial, jest juz polska, rozwijajaca sie marka ubran, w ktorej konstruktorka przewiduje miejsce na piersi (bluzki i sukienki sa dostepne w 2 wersjach w kazdym rozmiarze: dla mniejszych i wiekszych piersi), na razie sprzedaje glownie przez internet: wystarczy wpisac w google "biubiu". Poza tym: niech szanowny autor/ka artykulu wreszcie poprawi byka: 225 cm w biuscie???? A najlepiej niech kliknie w odnosnik w mojej sygnaturce i poswieci troche czasu na doksztalcanie, bo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie płaska Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.chello.pl 18.11.09, 22:44 dziewczyny,jakby co, w gdyni jest gorseciarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomoc Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.11.09, 23:24 Bardzo dobra gorseciarka jest w Krakowie na Basztowej, mozecie sobie znalezc w necie. P. Maria, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 12:01 A po co na Baszotwa, jesli tuz obok na Dlugiej 18 jest sklep z pelna rozmiarowka, na Florianskiej tez jest spory wybor rozmiarow, nie mowiac o Intimo na Wyslouchow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach.. Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.icpnet.pl 18.11.09, 23:40 ja mam 75 ff - i staniki kupuje na ebayu - tylko jednego producenta. W polskim sklepei nie mam szans na porządny stanik w normalnej cenie - niestety. Niby te ff to nie tak dużo - a z ciuchami też problem, bo w biuście się rozchodzą np. bluzki koszulowe. a jak biorę więszy rozmiar to w pozostałych częściach za duży ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajka Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.lanet.net.pl 19.11.09, 09:54 jaki to producent? bo drogich jest pełno, jak zwykle na czymś mniej typowym chcą się dorobić... Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 19:27 Nie dość, że koszulowe się rozchodzą... Sukienki na imprezę nie można kupić, bo jak dobra w biodrach, to w biuście za mała!!! ); Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timmy Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 18.11.09, 23:42 O Jezu! Jak moge wziac udzial w tej akcji? Bardzo chetnie pomoge. Odpowiedz Link Zgłoś
eastsider Opolanka jedna... 18.11.09, 23:43 Pojechala do producenta, ktory ja skontruje ? A to ci zadziora. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Akcja pomocy paniom z dużym biustem 18.11.09, 23:52 Bardzo fajna inicjatywa, tylko trochę rażą sformułowania "akcja pomocy", "nietypowa budowa ciała". Sama noszę brytyjskie 70J, które odpowiada w tabeli polskiemu 70O, i naprawdę nie jest to żaden "nietypowy" biust. Po prostu duży, brany zwykle za "miseczkę D". Odpowiedz Link Zgłoś
mamajovana Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 00:04 BRAWO! SUPER! PROSZĘ O TAKĄ AKCJĘ W KRAKOWIE! PRZYJDĘ NATYCHMIAST! Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 00:23 W Krakowie nie trzeba "akcji", wystarczy odwiedzić sklep Intimo na Wysłouchów albo Marcille na Długiej - to sklepy z profesjonalnym bra-fitingiem i dużo lepszą ofertą od tego opolskiego. Zresztą, w całej Polsce jest takich sklepów wiele: stanikowamapa.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 95H Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: 77.252.18.* 19.11.09, 00:06 Na Rynku w Opolu na przeciwko Urzędu Stanu Cywilnego odkryłam nowy boutique z bielizna Chantelle i Passionata. Chodze w nich od lat i wkoncu mam swoja bielizne w Opolu. Szczerze polecam bo jakosc jest rewelacyjna, Triumph, Felina to srednia półka i kiepskie wzory a dla dla mnie nie tylko liczy sie wygoda ale tez wyglad. W tym sklepie babka poinstruowala mnie w jaki sposob mam dobierac staniki zgodnie z jakas tam ich francuska akademia doboru bielizny wiec mowienie ze babka z rzemiesnika jest pierwsza w Polsce to jakas kompletna bzdura lub Pani z rzemieslnika nie wychyla sie poza swoj sklep i ogolnie krąg Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Chantelle i Pasionata maja kiepska rozmiarowke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 00:22 ja mam biust sredni(jak to ktos napisal oceniany ma "miseczke D", hehe), nosze brytyjskie 70GG i zadna ze wspomnianych firm nie ma mi nic do zaproponowania. Bielizna ladna, ale co z tego? Lansuja sie jako firmy dla wszystkich, a tak naprawde maja rozmiary dla malo- i sredniobiusciastych. Freya, Fantasie, Masquerade (brand Panache), Cleo (tez Panache), Curvy Kate - one maja rzeczywiscie do zaoferowania pelna rozmiarowke. A Chantelle pokazuje cukierka przez szybke i wielki lansik :( Odpowiedz Link Zgłoś
tuonetar Re: Chantelle i Pasionata maja kiepska rozmiarowk 19.11.09, 02:32 > Masquerade (brand Panache) Akurat Maskaradki nie występują w pełnej rozmiarówce, bo tylko do brytyjskiego G, więc nawet naszego 70GG (noszę ten sam rozmiar) nie mają w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska maskaradki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 13:59 owszem, ale i tak zasieg jest spory. W wielu bardziej scisliwych modelach lezy mi 34G zamiast 32GG i jest super :) Odpowiedz Link Zgłoś
daslicht Francuska Akademia Doboru Bielizny? 19.11.09, 03:05 A co to za cudo? Jako że francuskie firmy mają nędzną rozmiarówkę, to ja już wolę polską :)))))) Polska Akademia Doboru Bielizny to by było niezłe, takie LB-owe nalepki jak Doskonałość Roku, tyle że na pewno nie dla Intimissimi, które ma parodię rozmiarówki, a doskonałe to ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Chantelle to srednia polka jakosciowa 19.11.09, 13:20 Gość portalu: 95H napisał(a): > Na Rynku w Opolu na przeciwko Urzędu Stanu Cywilnego odkryłam nowy > boutique z bielizna Chantelle i Passionata. Chodze w nich od lat i > wkoncu mam swoja bielizne w Opolu. Szczerze polecam bo jakosc jest > rewelacyjna, Triumph, Felina to srednia półka i kiepskie wzory a dla dla mnie nie tylko liczy sie wygoda ale tez wyglad. W tym sklepie babka poinstruowala mnie w jaki sposob mam dobierac staniki zgodnie z jakas tam ich francuska akademia doboru bielizny Jesli to 95H to Twoj rozmiar w Chantelle to by oznaczalo, ze jestes raczej gruba kobieta z ledwie srednim przy takiej budowie biustem. Ale nie sadze:) Bo "specjalistki od doboru stanikow" z Chantelle sa znane z tego, ze nawet sobie nie umieja ich dobrac - kiedys byla akcja dobierania stanikow w Warszawie prowadzona przez Chantelle wlasnie i panie dobierajace mialy na sobie tragiczne biustonosze, co znakomicie bylo widac przez ich biale bluzeczki (zbyt male miski z ktorych wylewaly sie piersi i zbyt luzne obwody, ktore robily na plecach skosne walki, a biusty z przodu grawitowaly w strone pepka). Chantelle to producent szyjacy na dosc mocno zbudowane kobiety z malymi i srednimi piersiami. I to byloby ok, gdyby nie wciskali w swoich reklamach kitu, ze szyja na kazdy biust, a ich "brafitterki" bredzily o francuskiej akademii doboru bielizny, ktora wywoluje gromki smiech uswiadomionych kobiet. Nawiasem mowiac, znam dziewczyny mieszkajace we Francji, ktore staniki kupuja poza jej granicami, zarowno szczuple malobiusciste, jak i szczuple duzobiusciaste. A Chantelle winduje ceny nieadekwatnie do jakosci (pewnie znaczna czesc zyskow idzie na reklame), bo ani jakoscia ani uroda ich staniki szczegolnie sie nie wyrozniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
brzeginia Re: Chantelle to srednia polka jakosciowa 19.11.09, 22:17 Przepraszam bardzo ale autorka tego posta jest chyba zwykłą Lobbówą a nie Lobbystką. Mówienie kobiecie, że jest "grubą kobietą z ledwie średnim biustem" jest najlepszym sposobem na zniechęcenie jej a nie uświadomienie. I nawet jeśli myli się co do swojego rozmiaru, to wypada pisać delikatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Chantelle to srednia polka jakosciowa 20.11.09, 00:28 Ooo... moge byc i Lodowa (przez "o" z kreska, nie mam polskich znakow) jak sobie zyczysz autorko powyzszego posta, co nie przeszkadza w tym, ze chyba przeczytalas moj poprzedni troche nieuwaznie. Jedno krotkie zdanko umknelo... A co do nazywania rzeczy po imieniu: kobieta, ktora ma rzeczywiscie (prawidlowo dobrany) rozmiar w Chantelle (rozciagliwce, kontynentalna rozmiarowka misek) jest gruba. Jak by nie patrzyl i nie mierzyl. Natomiast pragne zauwazyc, ze okreslenie "gruba z ledwie srednim biustem" jest takim samym NEUTRALNYM okresleniem jak "chuda z ledwie srednim biustem" - jedno i drugie okresla po prostu typ sylwetki. Obrazliwe natomiast byloby okreslenie typu "spasiona". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 95H Re: Chantelle to srednia polka jakosciowa IP: *.punkt.pl 20.11.09, 00:16 Nie należę do szczupłych osób ale nie oznacza to ze mam chodzic w polskim gownie które rozpada sie po miesiący a fiszbiny wbijaja sie w cycki. Chantelle jest moją marka i koniec kropka. Mam wogole wrazenie ze na forum wiecej jest sklepikarzy niz faktycznie majacych problem z kupnem stanika. Ja miałam problem i go rozwiazałam w sklepie który podałam. O reszcie sie nie wypowiadam. Kto chce to skorzysta ale za przeproszeniem to ze nie jestem 90-60-90 nie oznacza ze jestem brubasem... no chyba ze w TWOIM sklepie tak na mnie patrza ale nie martw sie w Twoim sklepie ja sie nie pojawię... bo polskie gowno mnie nie interesuje a jak kogos nie stac na Chantelle to juz nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Chantelle to srednia polka jakosciowa 20.11.09, 00:41 "Polskie gowno" normalnie z krzeselka zlecialam ze smiechu. Droga wielbicielko fhancuskich kohonek, polskie staniki to nie tylko te z bazarku. Sa juz na polskim rynku firmy szyjace ladne i dobre jakosciowo staniki w znacznie szerszej rozmiarowce (uwzgledniajace mniejsze obwody pod biustem i wieksze miski) niz Chantelle. A tak poza tym - przeczytaj ze zrozumieniem mojego wczesniejszego posta, a potem sie ewentualnie obrazaj za "grubasa" to raz. Dwa: nie jestem sklepikarzem wyobraz sobie, z zawodu jestem ksiegowa. Trzy: sama nosze glownie staniki brytyjskie, jedna marke wloska. Cztery: stac mnie jak najbardziej na Chantelle, Simone Perele, La perle itp. ale nie mam ochoty wspomagac ich budzetu promocyjnego (bo sam produkt nie jest wart tyle, ile sobei za niego zycza). Jak dla mnie to mozesz sobie nosic co chcesz, skoro Ci odpowiada, nie moje cycki, nie moj problem. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Gdybym zobaczył panią:pod biustem 60,w biuście 225 IP: *.centertel.pl 19.11.09, 00:28 to też bym wstrzymał produkcję na dwa dni. A może również oddech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: Gdybym zobaczył panią:pod biustem 60,w biuści IP: *.tktelekom.pl 19.11.09, 10:04 :-)))))))))))) dobre.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.09, 07:09 O Boże! Jak dobrze że ja mam małe standardowe cycki w rozmiarze słynnego 75B, na które pasuje pierwszy lepszy napotkany stanik z kilka zł. :)))))))) Przynajmniej jeden problem w życiu mnie omija :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wewe Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 08:57 Rozumiem, że pod biustem masz jakieś 80 cm a w biuście 89??? To nie są standartowe cycki... Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 12:47 To sa standardowe "cycki", jak najbardziej, tyle, ze u mezczyzny:DDD Swoja droga staniki za kilka zlotych w rozmiarach typu 75B, ktore wszedzie mozna kupic to po prostu tandetne atrapy, ja wole nosic dobra jakosciowo bielizne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viva Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.pke.pl 19.11.09, 08:00 brak odpowiednich biustonoszy to jedna sprawa, bardzo ważna, potem odzież bluzki,sukienki,żakiety, nic nie dopina się w biuście! reszta pasuje na figure, a w biuście się rozpina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akuku Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 08:22 oj, jak ja bym mial taka zone, to bym pomagal, pomagal, pomagal, 1001 sposobow na problemy z kregoslupem wcielilbym w zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voluntir Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.hcm.com.pl 19.11.09, 08:44 Czy można się zgłosić do akcji jako wolontariusz? ;-) Artykułu nie czytałem, ale tytuł jest mocny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: 195.90.102.* 19.11.09, 08:50 A ja znam kretynów którzy lubią grzebać paniom to uważają że najlepszy zawód dla nich to ginekolog :D Widać, że należysz do takiego gatunku. Współczuję ci i życzę partnerki, która będzie wymagała "nietypowego" rozmiaru stanika czyli powiedzmy 65GG :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazia Szuka Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.gd.pl 19.11.09, 08:59 Producentami stanikow są mężczyźni - podłe szownisityczne świnie, które po prostu nie chcą aby kobiety nosiły staniki aby cieszyć swoje zboczone gusta. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Zabrzmiało tak, jakby tylko pani z Opola 19.11.09, 09:02 przejmowała się losem "tych biednych kobiet z dużym biustem". Kris Line już dawniej zaczął poszerzać rozmiarówkę, jest to zresztą firma, która miseczki do brytyjskiego HH (polskie M) szyje już od lat i eksportuje nawet do Wielkiej Brytanii. No i biust w polskim K czy L to znowu nie jest jakimś olbrzymim biustem. Polskie 80O ("O", między "N" a "P"), czyli brytyjskie 80J jest rozmiarem często spotykanym na ulicach, tylko nikt nie wie, że te tęgie kobiety ze sporym biustem powinny nosić okolice tych rozmiarów, a obsługa w sklepach proponuje "miseczkę E". O szczupłych dziewczynach, dla których odpowiednim rozmiarem jest polskie około 60J, a zamiast tego wbijane są przez personel w rozmiary 75D - nawet nie wspomnę... Popatrzcie tutaj na dokładnie taki przykład: stanikomania.blox.pl/2009/03/Powitaj-wiosne-w-nowym-rozmiarze.html W ostatnim odcinku na moim kanale YT pokazuję też, że polska miseczka "I" (brytyjskie "FF") to wcale nie tak gigantyczny biust. Pewnie, że gusta są różne, ale nie dajmy się zwariować z tym, że wszystkie kobiety - przy tak ogromnej różnorodności wielkości biustów - powinny nosić pięć miseczek na krzyż i najlepiej cztery obwody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupła Re: Zabrzmiało tak, jakby tylko pani z Opola IP: *.acn.waw.pl 19.11.09, 10:21 Właśnie ja nie mam raczej niewielki biust, ale jestem bardzo szczupła. Najlepszy stanik do dla mnie 60DD/E, ostatnio udało mi się kupić 65D, które jest w miarę dobre. Bo w polskim sklepach rozmiary staników zazwyczaj zaczynają się od 70, a na mnie 70 jest zdecydowanie za luźne. Miseczka pasuje zazwyczaj od 70B albo 70C, ale co z tego skoro ten stanik jeździ mi po plecach :/ jak widać problemem nie jest tylko zakup stanika na duży biust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padme Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.xdsl.centertel.pl 19.11.09, 09:05 sama mam podobne problemy z doborem stanika (65H), mieszkam niedaleko kalisza, ale znalazlam cudowny sklep na pradze w warszawie... wiec na tego typu zakupy jezdze ponad 240 km w jedna strone! ale warto!!! maly sklepik, profesjonalna obsluga, czeka sie w kolejce nimilosernie dlugo, ale kazda klientka jest oblugiwana indywidulanie, trzeba sie w kabinie rozebrac, panie prowadzace sklep najpierw spogladaja, potem przynosza kilka stanikow, nasepuja przymiarki (pani sama zaklada mi i zapina kazdy model, konsultuje z kolezanka), jesli jest potrzeba to jeszcze stanik oddawany jest do gorseciarza na drobne poprawki, przy odbiorze nastepuje nauka zakladania stanika i poprawnego ulozenia piersi. wydalam tam fortune (kazdy ok 250 zl), bo kupilam od razu kilka sztuk (odleglosc robi swoje) ale czuje sie w nich rewelacyjnie!!! do tego dwoch uzywam niemal stale na zmiane od 3 lat i prawie sie nie zdeformowaly!!! mam lepsza figure, czuje sie atrakcyjniejsza, nabralam wiekszej pewnosci siebie. goraco polecam sklepiki takie jak ten!!!! kobiety - zainwestujcie w siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosna 37 Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: 195.93.223.* 19.11.09, 10:22 A ja poproszę poslkich producentów, by robiąc biustonosze na duże biusty zastanowili się bacznie nad doborem materiału, bo co z tego, że firma Viki zrobi biustonosz w rozmiarze 70K jak jest wiotki okropnie, podobnie mierzyłam kiedyś z firmy GAJA też materiał - porażka, a kupić dobry biustonosz na duży biust i pod biustem wąski (70-75) graniczy z cudem, Gorsenia ma fajne ale niestety pomiędzy Sandomierzem a Rzeszowem nie są dostępne, kupowanie na Allegro jest ryzykowne - chciałaby po prostu przed zakupem najnormalniej przymierzyć a nie kupować na podstawie tabel...proponuję i apeluję do producentów : to, że kobieta ma obwód biustu 113 - 116 nie znaczy, że jest grubasem i potężna babą - proszę o modyfikację utartych stereotypów! Odpowiedz Link Zgłoś
roza_am Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 13:01 Możesz kupować w zwykłych sklepach internetowych. Masz wtedy możliwość przymierzenia stanika w domu i jeśli okaże się nieodpowiedni możesz go w ciągu 10 dni (niektóre sklepy wydłużają ten czas) odesłać lub wymienić na inny rozmiar czy model. Na Lobby znajdziesz informacje o kupowaniu przez internet, a także o sklepach w swojej okolicy - powoli pojawiają się pierwsze "jaskółki" w rzeszowskich sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
roza_am Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 12:56 Teraz możesz kupować taniej i bliżej. Np. w centrum Łodzi masz 3 pro-biuściaste sklepy blisko siebie. Jest wybór, także cenowy. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 13:01 Niech zgadne, ten sklep miesci sie na ulicy Grochowskiej? Owszem, 8 lat temu byl chyba jedynym w Warszawie, gdzie mozna bylo dostac staniki z miska G, a wlascicielka jest pionierka brafittingu, ale niestety obecnie zostal daleko w tyle, bo powstalo kilka o wiele lepszych, gdzie takze dobieraja i ucza. Bez trudu w Warszawie mozna teraz kupic staniki ladniejsze, trwalsze i znacznie tansze, ktorych nie trzeba przerabiac u gorseciarza, bo sa dostepne w znacznie szerszej rozmiarowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRRRRRRRR Re: Akcja pomocy paniom z dużym biustem IP: *.jmdi.pl 19.11.09, 13:55 a w jakim sklepie na pradze odbywają się takie cudne rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
duis Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 09:15 Szanowne Panie, żebyście nie musiały jeździć do producentów, ja mogę zdjąć wymiar i przesłać na wybrany adres. Oszczędzi to Wam dużo czasu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż konstruktor Wrzućcie zdjęcie swoich gondol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 09:55 może coś doradzę i zaprojektuję. Odpowiedz Link Zgłoś