Dodaj do ulubionych

czy Przylesie to zadupie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 00:31
poszukuję osób które kupiły mieszkania na osiedlu Przylesie.Nie jestem z Opola
ale zaciekawiła mnie oferta tych mieszkań. Na mapie jednak wygląda na to ,że
są one strasznie oddalone od jakiejkolwiek cywilizacji. Czy jest ktoś kto tam
mieszka i może mi podpowiedzieć czy bez samochodu dam radę się stamtąd
wydostać ?I co ze szkołą i przedszkolem dla dzieciaków? z góry dziękuję za info.
Obserwuj wątek
    • grubyfacio Re: czy Przylesie to zadupie? 27.11.09, 09:02
      Przede wszystkim wbrew nazwie,nie ma tam żadnego lasu.
    • Gość: ... Re: czy Przylesie to zadupie? IP: *.chello.pl 27.11.09, 09:46
      Najbliższe otoczenie to cmentarz komunalny i jednostka wojskowa.
      To nie jest zadupie, autobusy MZK jeżdzą.
      Ale lokalizacja chyba nie jest komfortowa za taką kasę.
    • Gość: dzielnicowy Re: czy Przylesie to zadupie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 10:28
      Mieszkam niedaleko, miejsce do zamieszkania wg mnie najlepsze w opolu jeżeli chodzi o ciszę i spokój, do autobusu przy ul Domańskiego ok 500-600 m, lub do placu przy ul Wspólnej ok 400m najbliższe przedszkole na os dambonia, szkoła bardzo fajna (moje tam chodziło) na cmentarnej (patrząc z osiedla po drugiej stronie cmantarza)
      Samochód Ci się przyda. Może do komunikacji miejskiej trochę daleko, ale wszędzie blisko.pociesz sie, że w Opolu śa duzo gorsze miejsca i chociaż autobus maja blisko to długo sie jedzie.
      • Gość: ... Re: czy Przylesie to zadupie? IP: *.chello.pl 27.11.09, 12:57
        Jeśli mieszkanie z widokiem na cmentarz jest fajne to polecam...
        • raid.op Re: czy Przylesie to zadupie? 27.11.09, 13:23
          może dla Ciebie nie jest. dla większości ludzi nie ma to znaczenia
          • Gość: kominek Re: czy Przylesie to zadupie? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.11.09, 10:08
            jesteś większość ludzi? dla mnie też ma znaczenie, więc to ja i ... jesteśmy
            większość :):)
            • raid.op Re: czy Przylesie to zadupie? 28.11.09, 11:04
              to ty jakiś słabiutki emocjonalnie jesteś skoro obecność cmentarza, który ledwo
              widać z osiedla, o ile w ogóle widać, szarga twoje dobre samopoczucie. co ty
              myślisz, że ci duchy na golasa będą lodówkę ogołacać w nocy?
        • Gość: erte Re: czy Przylesie to zadupie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 16:01
          Przeciez nawet nie widac cmentarza, mieszkajacy nawet o tym nie muszą wiedzieć. Ty myslisz, że nagrobki masz pod oknami. Między przylesiem a cmentarzem jest jeszcze osiedle, pole, dwa zakłady
    • Gość: mirr Re: czy Przylesie to zadupie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 00:32
      dzięki bardzo za info. Faktycznie cmentarz jakoś mnie strasznie nie odstrasza:D
      bardziej ta odległość od centrum.Ale skoro mówicie,że jakieś środki komunikacji
      są to może dam radę.Zresztą zależy gdzie znajdę pracę. Mimo wszystko cena jest
      na tyle przystępna ,że zainteresuję się tym mieszkaniem bliżej. Jeszcze raz
      dzięki bardzo.
      • Gość: dzielnicowy Re: czy Przylesie to zadupie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 10:07
        Ani nie bedziesz wiedział, że tam jest cmentarz, zreszta to nie aż tak blisko od osiedla
        • Gość: czołem czołem IP: *.punkt.pl 28.11.09, 22:28
          jak cena spadnie to 2,5 tys za metr brutto to może kupie
          jak dla mnie teraz jest za drogo

czołem
          • Gość: mario42 Re: czołem IP: *.nplay.net.pl 30.11.09, 17:01
            W porównaniu do innych miejsc w Opolu nie jest tak drogo. Szczególnie, że
            budynek ładny i całkiem przyzwoicie wykończony. Po za tym można kupić bez vatu,
            a to już duży rabat.
      • Gość: geronimo no właśnie, nie fanzolcie... IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.09, 01:09
        ...tam jest bardzo ładna i fajna okolica i mógłbym tam mieszkac, do
        cmentarza daleko, zombiaków się nie boję, ale tak się złożyło, że
        mieszkam na dzielnicy malarzy...
        • Gość: zuzia Re: no właśnie, nie fanzolcie... IP: 188.33.70.* 29.11.09, 10:21
          niestety nie wiem dokladnie gdzie jest osiedle przylesie, ale generalnie ta
          czesc opola bedzie sie rozwijac i mysle ze to dobry pomysl zeby zamieszkac
          wlasnie tam. Zobacz sobie jeszcze oferty osiedla festival (ladne nowoczesne
          bloki) i osiedla kolo makro (nie wiem jak sie nazywa) - bloki moze szalu nie
          robia, ale bedzie tam (o ile bedzie) baza sportowa, a jak nie bedzie to masz
          laki i pola... super miejsce
          • Gość: Kasia Re: no właśnie, nie fanzolcie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 17:16
            Jak dla mnie super lokalizacja: blisko do centrum, dojdziesz spokojnie pieszo,
            szkoła, przedszkole, drobne sklepy też w sumie niedaleko, komunikacja miejsca
            też w zasięgu. Myślę, że jeśli ludzie z Przylesia będą naciskali, to MZK zrobi w
            pobliżu przystanek. Widok na cmentarz? Hmm... raczej nie. Po drugiej stronie
            ulicy jest osiedle domków jednorodzinnych, cmentarz trochę dalej. Po sąsiedzku
            dzielnica Półwieś - miłe miejsce na spokojny spacer.
            To, co mnie się tam jeszcze podoba, to to, że jest to osiedle zamknięte, z
            placem zabaw dla dzieci.
            Na pewno lepsza lokalizacja niż ta na Oleskiej czy przy Leroy Merlin. Półwieś to
            cicha, spokojna dzielnica.

Ale reklamę napisałam.... ha, ha, ha naprawdę nie jestem deweloperem. Po prostu
            codziennie bywam obok i oglądam sobie, jak powstaje to osiedle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka