Dodaj do ulubionych

Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej

IP: *.wlms-broadband.com 01.09.10, 17:00
"Zaznaczył on również, że dziś na Opolszczyźnie mieszka ok. 90
żołnierzy, którzy brali udział w kampanii wrześniowej." A powiedzial po
ktorej stronie walczyli????
Obserwuj wątek
    • Gość: waldi Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.10, 17:16
      "pomnik Bojowników o Polskość Śląska Opolskiego"?!!!!!!!

to ja sie pytam, kto tu kogo zaatakowal!
      • Gość: Olesław Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.chello.pl 01.09.10, 18:27
        Tych nieuświadomionych wyłapać i poddać przymusowej denazyfikacji!!!!!!!!!
      • Gość: alois Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 18:33
        :))))))))))))))))))))))

a pozniej mowia, ze to alianci im Schlesien przyznali! :)

Jak tak poczytac Edmunda Romera, to Polacy juz na dlugo przed Hitlerem granice
        przesuwac chcieli i wypedzenia Niemcow planowali!
        • Gość: dupek Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 01:49
          Trzeba rozliczyć slunzaczków z wykorzystywania darmowej siły roboczej (oni sami
          dobrze pamiętają u kogo pracowali za darmo ci, którzy podpadli hitlerowcom),
          trzeba rozliczyć slunzaczków z mienia pożydowskiego. Niech przynajmniej
          przyznają się do tego, kto ile nakradł!
          • Gość: alois Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.10, 01:52
            a ty dupek czegos sie najaral?
            widocznie dobry stoff! daj namiar, moze zrobimy geschäft :)
            • Gość: dupek Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 02:20
              Pewnie twój opa (oma lezała pode soldatem, pra?) musioł wiela nabrouć tych
              zydowskich rzeców, ja? Pewnikem i we twoim domu robiuły te, co sioe ze
              hitlertytmn nie zgoudzoly, pra? A ty, slunsky cioolu, miast łoddoć, co nie je
              twoje, to jesce pyscys!
              • Gość: alios Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.10, 02:31
                dupek, nie kurz juz tygo! od tygo bydzie ci schlecht!

ich hoffe, dass du keinen nachwuchs auf die welt gesetzt hast!
                • Gość: dupek Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.10, 07:33
                  alios powinno byc "....... in die Welt gesetzt hast"
                  • Gość: Honoratka Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: 213.139.155.* 02.09.10, 16:19
                    dupek: to wjela mosz tych IP-òw ?
      • Gość: alois wojna obronna?... IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 21:44
        jak walczyli o "Polskość Śląska Opolskiego" to nie byla to na pewno wojna
        obronna, albo?...
    • Gość: Honoratka Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.10, 18:39
      Tylko, ze ten "wybuch" wyszedl wlasnie m.in. stad.
      A ci polscy zolnierze nie byli absolutnie stad.
      "Kampania" wrzesniowa byla po rpostu ucieczka.
      itd. itp.

Zaloze sie, ze czesc ludzi, glownie mlodziez,
      nie kapuje podstawowych "szczególow" (co sie dziwic,
      po polskiej szkole).
      • Gość: Horst Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.chello.pl 01.09.10, 19:26
        jak stąd? skoro po IP widać ze piszesz z Niemiec? dla ciebie więc stamtąd:P

a po polskiej szkole spodziewajmy się prawdy - Niemcy zaatakowały Polskę...

• Gość: Honoratka Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.10, 20:32
          Ja jestem bardziej "stad" niz ty, udawany "Horst".

W szkole pewnie uczyles sie o wszystkim: np. napadzie na CSR,
          o deportacjach Lemków, o dyskryminacji Slazaków, o morderczym(sic) puczu
          Pilduskiego, o akcji "Zelazo", o "powstancach" spalajacych wioski (np. wioska
          Anhalt kolo Pszczyny). Tak, pewnie juz w podstawówce.
          • Gość: Horst Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.chello.pl 01.09.10, 21:35
            jak możesz być bardziej stąd niż ja?
            skoro urodziłem się tu, moi rodzice urodzili się tu, moi dziadkowie urodzili się
            tu pradziadkowie i prapradziadkowie tez? dalej nie wiem, ale mój dziad póki żył
            mówił że my jesteśmy stąd od zawsze...

ale Pani Honoratka wie pewnie lepiej skąd ja jestem niż ja sam
            i nie udawany Horst, ale tak mam w dowodzie, mimo iż urodziłem sie w PRL

i tak, w polskiej szkole uczono mnie o wielu z tych rzeczy które wymienilas... i
            o wielu więcej
            ale nie zmienia to faktu że to niemcy zaczęły wojnę, nie polska
            a o tym jest ten artykuł - obchody rocznicy wybuchu wojny

wiem, pewnie jesteś gorącą zwolenniczką niemieckiej szkoły - ja też w pewnym
            sensie - mam obywatelstwo, mieszkałem przez blisko 10 lat w Niemczech, w
            oldenburgu, i mimo to że uwazam się za Slązaka, nie Niemca, ale prawdziwego
            Ślązaka, mimo ze mam wielu przyjaciół Niemców, fakt jest faktem - niemiecka
            szkoła mówi o drugiej wojnie światowej znacznie mniej niż polska

przykład z podręcznika mojej córki - o 1 września 1939 roku napisano - 1
            września 1939 roku wybuchła wojna. autor starał się w całym akapicie o wybuchu
            wojny nie napisać ani słowa o tym że agresorem byli Niemcy
            wogóle w tekstach o II ww pisał nie "niemieckie wojska, niemieckia armia, itp" a
            wciąż hitlerowska, nazistowska itp
            na moją uwage wśród moich przyjaciół że to nie hitlerowskie a niemieckie
            słyszałem, ze to nie Niemcy byli tylko hitlerowcy... jak mówiłem im że nie ma
            takiego kraju/narodu jak hitlerowcy słyszałem w zamian - Ślązaków też nie ma, wy
            jesteście albo polaki albo nasi

nie znając mnie proszę cię Honorato nie obrazaj i nie pisz kim lub czym jestem
            różnica pomiędzy nami jest taka że znam i akceptuję historię taka jaka ona jest,
            nie ma swiętyvch, ale każdy powinien przyjmować prawdę i już.
            a tu w przyopadku wybuchu II ww jest prosta
            wojne wywołali Niemcy atakując Polskę

i już

ponadto to ja mogę mówić "stąd" ponieważ to ja żyję i pracuję na Śląsku, a nie
            jak ty w Niemczech
            perspektywa miejsca zmienia ludzi
            • Gość: alois Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 21:42
              uhmmmm...
              widze, ze sie znasz. Ale co ostrzelal wlasciwie ten Schleswig-Holstein?...
              • Gość: alois Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 21:42
                bo Polske chyba nie, albo?
            • amoremio Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej 01.09.10, 21:43
              [b]Bzdura, jak jestes "jeszcze Horst", to jestes starszy rocznik.
              W polskiej szkole powojennej nie mogles uslyszec nic na powyzej podane
              przykladowe "trudne" tematy. Klamiesz.
              • Gość: Horst Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.chello.pl 01.09.10, 22:28
                jestem 65 rocznik
                słyszałem i to wiele - wystarczyło mieć normalnych nauczycieli a ja na historii
                akurat miałem normalnych...
            • Gość: alois Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 21:46
              uhmmmm...
              widze, ze sie znasz. Ale co ostrzelal wlasciwie ten Schleswig-Holstein?...
            • amoremio Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej 01.09.10, 21:49
              > a tu w przyopadku wybuchu II ww jest prosta
              > wojne wywołali Niemcy atakując Polskę

> i już

Jakbys naprawde znal historie Slaska,
              tobys nie symplifikowal tak strasznie.
              Nie ma "i juz".

Trzeba tlumaczyc, analizowac, "umiejscawiac" i "zakotwiczac"
              oraz wlasciwie interpretowac ta zlozona (szczegolnie na Slasku) materie. NIE
              IDZIE BEZ ZROZUMIENIE. NIE MA ZROZUMIENIA BEZ WYTLUMACZENIA. Takie "obchody"
              przypominaja mi niedawne "obchody"
              tzw. "powstan" - marna, klamliwa, zakurzona polska operetka !
              Jestem jak najbardziej po stronie p. Rascha (MN), jego wypowiedz nie byla, sama
              w sobie, notabene wcale taka nowa i spektakularna, wiele osób, w tym
              prominentów, mówilo i pisalo juz o tym. Swietowanie i celebrowanie historii,
              tej dobrej i tej zlej, ma tylko sens, gdy nie robi sie z niej bialo-czarnego,
              pardon: bialo-czerwonego, kpt.Klossa i 4panc.

• Gość: Horst Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.chello.pl 01.09.10, 22:32
                omawiamy tylko jeden fakt
                wybuch wojny
                co tu chcesz zakotwiczać? analizować? umiejscawiać?

fakt jest taki - Niemcy 1 września napadły na Polskę

analizy i umiejscawiania pozostaw politykom, mało się takich głupot nasłuchałeś
                przez PRL i teraz? albo za hitlera? on tez umiejscawiał i analizowal...

mówimy tu o fakcie
                a fakt to atak
                nie mówimy tu czy Polacy zadali krzywdę Ślązakom, czy Ślązacy wybierali Hitlera,
                czy pomagali itp...
                fakthistoryczny - atak Niemiec - tylko tyle i az tyle

czy to tak trudno zrozumieć?
                • palec1 Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej 01.09.10, 23:00
                  No to czytaj se komiksy o Korfantym. :))
      • Gość: Klik Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: 194.29.180.* 01.09.10, 22:07
        Pewnie Niemcy to byli fajne chłopaki. Biedacy byli tak zagrożeni, że Adolf
        musiał zaatakować Polskę. Nie chodziło o żaden "Lebensraum" tylko byli
        przerażeni wizją wypędzeń przez Polaków. Te komory gazowe, łapanki, rozwałki w
        lesie i na ulicach, palenie całych wsi to ze strachu przed wypędzeniem przez
        Polaków.
    • amoremio Ta informacja to dezinformacja 01.09.10, 18:42
      Jak zwykle: propaganda, propaganda, propaganda.

A te slonskie chustki u tych wojoków
      - to, w tym kontekscie, PROWOKACJA !
      • Gość: alois propaganda, propaganda... IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 19:24
        jasne, ze propaganda i prowokacja!!!!

to typisch polnisch! tak zachowywali sie w calym 20-leciu miedzywojennym.
        wypedzili ponad 95% mieszkancow Schlesien. A teraz z pozostalej resztki robia
        Polakow, przejmuja ich dialekt, symbole, zwyczaje i potrawy i je bardzo zgrabnie
        polonizuja.
        • Gość: alois Re: propaganda, propaganda... IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 19:25
          jasne, ze propaganda i prowokacja!!!!

to typisch polnisch! tak zachowywali sie w calym 20-leciu miedzywojennym.
          Po 1945 wypedzili ponad 95% mieszkancow Schlesien. A teraz z pozostalej resztki
          robia Polakow, przejmuja ich dialekt, symbole, zwyczaje i potrawy i je bardzo
          zgrabnie polonizuja.
          • Gość: Izydor Re: propaganda, propaganda... IP: *.punkt.opole.pl 01.09.10, 19:31
            Obchody rocznicy wybuchu wojny obraziły niemieckie uczucia narodowe ?
            • Gość: alois Re: propaganda, propaganda... IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 19:59
              a moze cos w temacie?

ps:
              tu nie chodzi o zadne uczucia narodowe, tylko o polska propagande :)
              • Gość: Izydor Właśnie w temacie IP: *.punkt.opole.pl 01.09.10, 20:34
                Tematem są obchody rocznicy wybuchu drugiej wojny światowej. O tym jest ten artykuł.
                • Gość: alois Re: Właśnie w temacie IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 20:42
                  czyli polska propaganda i prowokacja!
                  zarowno chustki, jak tez miejsce :))))
            • Gość: Honoratka Re: propaganda, propaganda... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.10, 20:34
              Nie Izydor - tylko gust, takt i logike itp.
              • Gość: anal lityk Re: propaganda, propaganda... IP: *.pool.mediaWays.net 01.09.10, 21:39
                Tylko niech nikt nie rozpoczyna, jak to Hitler niespodziewanie i podstepnie
                napad na Polske. Wojsko polskie bylo zmobilizowane,
                propaganda leciala na pelne obroty a sojusze wojskowe z Anglia i Francja byly
                podpisane. I to wlasnie te sojusze byly takze jednym z powodow tego Blitzkriegu.
          • Gość: Slazak Kto wypedzil biednych Schleiserow ? IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.10, 18:54
            Alojz, po 1945 roku wypedzono ze Schlesien wszystkich Schleiserow,na Slasku
            pozostali tylko Slazacy.Oni mieszkali tu juz zanim te Schleisery przemoca Slask
            zagarnely i mieszkaja do dzisiaj.
            • Gość: alois Re: Kto wypedzil biednych Schleiserow ? IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.10, 20:40
              Gość portalu: Slazak napisał(a):
              > Alojz, po 1945 roku wypedzono ze Schlesien wszystkich Schleiserow,na Slasku
              > pozostali tylko Slazacy.Oni mieszkali tu juz zanim te Schleisery przemoca Slask
              > zagarnely i mieszkaja do dzisiaj.

nikt tobie jeszcze nie powiedzial, jak glupi ty jestes?
              • Gość: Slazak Polskie "zbrodnie" aloisa IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.10, 22:32
                Alois,jak chcesz glupka zobaczyc, to wstan na chwile i spojrz w lustro.A tak
                miedzy nami, to co z tymi polskimi "zbrodniami" na Slazakach, w czasie drugiej
                wojny swiatowej.
            • Gość: gosc Re: Kto wypedzil biednych Schleiserow ? IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.10, 21:31
              ość portalu: Slazak napisał(a):

> Alojz, po 1945 roku wypedzono ze Schlesien wszystkich Schleiserow,na Slasku

Popolski, a kto ciebie wygonil do Niemiec ty farbowany "Slazaku" !
              Jezeli ju z piszesz, to pisz "Schlesier".
              • Gość: Slazak Re: Kto wypedzil biednych Scheißerow ? IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.10, 22:21
                Masz racje , mialo byc Scheißerow teraz bedzie sie zgadzac, co ? A ty to zapewne
                Schlesier,czy moze Scheißer.
                • Gość: gosc Re: Kto wypedzil biednych Scheißerow ? IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.10, 22:50
                  ość portalu: Slazak napisał(a):

> Masz racje , mialo byc Scheißerow teraz bedzie sie zgadzac, co ? A ty to zapewne
                  > Schlesier,czy moze Scheißer.

Nie odpowiedziales na pytanie "Slazaku" ?

Kto ciebie wygonil do Niemiec ?
    • Gość: Gregor Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.chello.pl 01.09.10, 21:37
      tych 90 to po polskiej
      nie wiem ilu po niemieckiej - niewielu się do tego przyznaje
      • amoremio Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej 01.09.10, 21:52
        Praktycznie wszyscy, wiec "troche wiecej".
        I wlasnie o tym mowa - jak mozna tak "obchodzic",
        przeciez to kompletna dezinformacja i deformacja !

Poloki robjom se hollywood. Obcy.
        • Gość: Slazak Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 22:18
          Zaraz na poczatku wrzesnia,Niemcy aresztowali ok.200 Slazakow z
          opolszczyzny,przetransportowano ich do Opola,skad pozniej trafili do obozu
          koncentracyjnego.Wyrozniali sie "polskoscia" a aresztowanie ich mialo na celu
          zastraszenie reszty.Warto by bylo przypomniec nazwiska tych ludzi i jakos to
          wydarzenie upamietnic.
          • Gość: alois Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 22:23
            najpierw poprosze o zrodlo.
            • Gość: Slazak Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 22:41
              Opolskie gestapo w meldunku do centrali w Berlinie, z poczatku wrzesnia 1939
              roko donosilo : Najaktywniejsi funkcjonariusze polskiej mniejszosci narodowej
              zostali tymczasem aresztowani.Zostana wyslani do obozu
              koncentracyjnego,(dopisek) z ktorego nie powinni tak szybko zostac
              zwolnieni.Pismo szefa gestapo w Opolu z dn.13.9.1939 pismo znajduje sie w
              archiwum panstwowym Wroclaw.Nazwiska niektorych sa mi znane,jednak gdyby ktos
              mial cos ciekawego do powiedzenia w tym temacie,to zapraszam.
              • palec1 Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej 01.09.10, 23:02
                Jak Polacy gdzies wchodzili (Ukraina, Czechy itd.), to nie byli przygotowani ?
                Nie mieli list ? Nie aresztowali ? Nie mieli 5kolumny ? A co z tzw."powstancami"
                ? itd. etc.
                • Gość: alois Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 23:30
                  takie listy maja nawet dzisiaj!!!
                  jezeli PIS podsluchuje PO, a PO PIS to myslisz, ze nie maja teczek na temat
                  dzialaczy mniejszosci niemieckiej?!!!

i to wszystko w XXI wieku!!!!!!!!!!!!!

ps:
                  a ty Slazak Polski, co ty jeszcze robisz u wroga?! przeciez polska juz wolna!
          • Gość: anal lityk Re: Uczciliśmy wybuch II Wojny Światowej IP: *.pool.mediaWays.net 01.09.10, 22:32
            Sam fakt aresztowania czy internowania uznanych za niepewnych obywateli
            w czasie wojny nie jest niczym nadzwyczajnym. W USA zrobiono to np z
            Japonczykami a takze w Polsce byly takie listy Niemcow.
            Tylko ze obozy w USA byly w porownaniu do nazistowskich KC-tow jak
            hotel do kamieniolomu.
            • Gość: Slazak Slaski wrzesien 1939 IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 23:14
              Niemcy rozstrzelali by ich przy pierwszej okazji,ale oni byli obywatelami
              trzeciej Rzeszy,wiec wyslali ich do obozu, na tzw. powolne umieranie.Natomiast w
              Polsce,na poczatku wojny nikogo nie zsylali do obozow. Juz od pierwszych godzin
              wojny,palili wioski,mordowali mieszkancow,niejednokrotnie branych do niewoli
              jencow,bombardowali miasta,oznakowane szpitale,kolumny uchodzcow itd.
              • Gość: alois Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 23:32
                dzidzius, poczytaj waszego bylego wodza rydza-smiglego, to przestaniec fandzolic
                glupoty!
              • Gość: anal lityk Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.pool.mediaWays.net 01.09.10, 23:41
                Ja ci tu nie chcialem wypomniec tego mordowania Niemcow w Bydgoszczy.
                Jeszcze teraz utrzymuje sie w Polsce, ze oni strzelali-to byla ale tylko taka
                psychoza.
                Wojna byla jak byla. Amerykanie w Wietnamie tez lali napalm jak leci-
                to Wehrmacht byl w porownaniu rycerski.
                Taki przyklad-bliski krewny Slazak tez przy tym byl.Byli ostrzelani i
                stwierdzono, ze bylo to z domow. Mieszkancy zaklinali sie po polsku,
                ze bylo to z lasu -tylko moj krewny to zrozumial i wyjasnil-domy
                oszczedzono a ludzie chcieli mu calowac buty.
                • Gość: Klik Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 07:56
                  Rycerski Wehrmacht ? He, he, he. Masz na myśli wysiedlanie wsi, łapanki, itp.

Tylko kilka przykładów z morza ich zbrodni:

pl.wikipedia.org/wiki/Pacyfikacja_Marymontu
                  pl.wikipedia.org/wiki/Niemieckie_represje_wobec_ludno%C5%9Bci_Bydgoszczy_%281939%29
                  pl.wikipedia.org/wiki/Pacyfikacje_wsi_polskich_podczas_okupacji_niemieckiej
                  Tu jaką fajną fotkę sobie strzelili weseli chłopcy z Wehrmachtu

pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Ciepielowie_1939

Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą i o to wam chodzi.
                  • Gość: waldi Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.10, 17:42
                    znowu sobie fakty dobieracie jak wam pasuje. A co poprzedzilo n.p. ponizsze
                    wydarzenie
                    rel="nofollow">pl.wikipedia.org/wiki/Niemieckie_represje_wobec_ludno%C5%9Bci_Bydgoszczy_%281939%29
                    ?

• Gość: Klik Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 07:45
                      Prowokacje V kolumny.
                      • Gość: alois Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.10, 20:41
                        polskie morderstwa obcymi prowokacjami! jasne!!!

taki chrystus narodow jak wy Polacy nawet nie byl w stanie podpalic stodoly w
                        jedwabnym, albo?
                • Gość: Slazak Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.10, 09:13
                  Widzisz , jak sie napada sasiada i od pierwszych godzin wojny,bombarduje miasta
                  szpitale,kolumny uchodzcow,dokonuje egzekucji itd. jednym slowem morduje ludnosc
                  cywilna,to trzeba sie liczyc z reakcja odwetowa.Niemiec Hugo Rasmus ustalil, ze
                  w samej Bydgoszczy zginelo 422 ludzi.Natomiast po polskiej stronie,w 1993 roku
                  udostepniono rejestr zgonow z 1939 roku.Znajduja sie tam nazwiska okolo
                  trzydziestu zolnierzy WP ktorzy zgineli w dniach 3-4 wrzesnia 1939 w
                  Bydgoszczy,Wehrmacht wkroczyl do Bydgoszczy dopiero 5 wrzesnia,nasuwa sie bardzo
                  proste pytanie,JESLI NIE WEHRMACHT, TO KTO ZABIL ZOLNIERZY WP... Bydgoscy
                  folksdojcze?
                  • Gość: anal lityk Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.pool.mediaWays.net 02.09.10, 14:42
                    Nie chce sie o to spierac, bo te wydarzenia zostaly juz tyle razy wykorzystane
                    do propagandy.
                    Osobiscie uwazam, ze Niemcy tam nie strzelali, raz ze odebrano juz duzo
                    wczesniej nawt bron mysliwska a poza tym oni raczej tej smykalki do partyzantki
                    nie maja.
                    Zreszta zemsta byla potem bardzo krwawa.
                    Wtedy ludzie jeszcze wierzyli takiej propagandzie i zolnierze z Wehrmachtu byli
                    tak samo poddawani
                    praniu mozgu jak innych armii.
                    Nawet w tzw. stanie wojennym 1981 uczono ich, ze od ludzi nie maja nic brac bo
                    juz duzo otruto.
                    Czy byl chociaz jeden taki przypadek....?
                    • Gość: Gregor Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.chello.pl 02.09.10, 23:50
                      to co osobiście uważasz to mało ważne... dowody proszę
                      a dowody na strzelanie Niemców do żołnierzy WP są ...
              • Gość: Honoratka Re: Slaski wrzesien 1939 IP: 213.139.155.* 02.09.10, 16:22
                "Slazak": a co to sie tym ruskim soldattom stalo w tych polskich obozach po "cudzie" ?
                To czego sie te Ruskie dzisiej tak czepiaja, co ?
                • Gość: Gregor Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.chello.pl 02.09.10, 18:02
                  nikt nikogo nie gazował, nikomu nie strzelał w głowę itp.
                • Gość: Slazak Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.10, 20:44
                  Droga Honoratko,tematem jest druga wojna swiatowa.Jako ze ciagle stawiasz
                  pytania,pozwole sobie takze ciebie o pewna sprawe zapytac.Moze przypadkiem
                  wiesz,co robili Niemcy w lasach Panewnickich,jak i w Katowicach na poczatku
                  wrzesnia 1939 roku.
                  • Gość: alois Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.10, 00:21
                    ty Slazak z Niemiec - moze napiszesz cos o polskich zbrodniach na Slasku? a moze
                    takich nie bylo...
                    • Gość: Glo Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 07:54
                      Jakie zbrodnie? Niemcy delikatnie dostali po wojnie po łapkach. Paru zbrodniarzy
                      osądzono, paru trafiło do więzienia. Reszta spokojnie wyjechała do Niemiec albo
                      dalej. A trzeba było wtedy oko za oko. Niemców zginęło w II WŚ zaledwie 7 mln, z
                      tego większość wojskowych. Np. Polaków wymordowali 6 mln, z tego wojskowych ok.
                      300 tyś zginęło, reszta to ofiary cywilne. To stanowi 16 % uwczesnej populacji-
                      procentowo najwięcej. Rosjan wykończyli albo przyczynili się do śmierci 17 mln.
                      Innych narodów też całą masę. To niesprawiedliwe, że Niemców zginęło tylko 7 mln.
                    • Gość: Slazak Re: Slaski wrzesien 1939 IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.10, 08:05
                      Niestety nic o "polskich zbrodniach na Slasku" nie slyszalem, podziel sie zatem
                      swoja wiedza, no i nie mieszaj z tzw."obozami" dla Niemcow po drugiej wojnie
                      swiatowej.Jakie to "zbrodnie" popelnili Polacy na Slazakach w okresie drugiej
                      wojny swiatowej,urzadzali egzekucje,palili wioski,urzadzali lapanki,moze
                      gazowali... naprawde jestem ciekaw, zapraszam.
                      • sedaluk Re: Slaski wrzesien 1939 03.09.10, 14:54
                        Ach polaczku-my to jeszcze dobrze pmientamy.....
                        • Gość: alois Dziś rocznica IP: *.punkt.opole.pl 03.09.10, 20:12
                          3 września 1941 roku Niemcy po raz pierwszy użyli do masowego gazowania w
                          Auschwitz "Cyklon B"
    • Gość: nie-czciciel wojny Staranniej dobierać słowa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.10, 01:04
      Tytuł artykułu jest obłędny! Jak można czcić wybuch wojny???!!! Czci się rzeczy chwalebne a rozpętanie wojny do takich rzeczy nie należy. Rozumiem,że chodziło o upamiętnienie kolejnej rocznicy tragedii jaką był wybuch wojny. I tak właśnie trzeba było napisać - o upamiętnieniu rocznicy a nie czczeniu wybuchu. Trzeba staranniej dobierać słowa.
      • nobobo Re: Staranniej dobierać słowa! 02.09.10, 02:10
        Może w Wyborczej wbrew pozorom, słowa starannie dobierają i niebawem
        będą:
        - czcili wkroczenie do Polski wojsk rosyjskich 17-09-1939
        - czcili założenie Auschwitz-Birkenau
        itp.
        To wyłącznie zależy od kąta patrzenia i końcowych rezultatów
        czczonych wydarzeń.
      • Gość: adam321 Re: Staranniej dobierać słowa! IP: *.215.104.93.static.giga-dns.com 02.09.10, 16:49
        Mimo,że to żydowska gazeta i żydowscy dziennikarze,powinni się w końcu nauczyć
        języka polskiego.
    • calber Uczciliście wybuch wojny? naprawdę??? 02.09.10, 07:24
      • Gość: ryś Re: Uczciliście wybuch wojny? naprawdę??? IP: *.xdsl.centertel.pl 02.09.10, 15:19
        Żbik znowu się popisał.
      • Gość: mirek nm Re: Uczciliście wybuch wojny? naprawdę??? IP: *.formlessnetworking.net 03.09.10, 17:57
        Żydzi wywołali II Wojnę Światową i nie dziwota,zę ją chcą uczcić.
        Według najnowszych badań genetycznych Adolf Hitler i spra część nazistów miała
        geny żydowskie.
        To dzięki żydowskiej kasie Adolf zaisnial i mógł prowadzic wojnę.
        Żydzi obwiniają o Holokaust wszystkich tylko nie siebie,żydzi żydom zgotowali
        ten los.
        Obecnie wypracowują sobie o wiele większy holokaust.
        • Gość: gosc Re: Uczciliście wybuch wojny? naprawdę??? IP: *.com 06.09.10, 22:12
          Przywódca III Rzeszy i głosiciel teorii na temat wyższości rasy aryjskiej, nade wszystko gardził Żydami. Pojawia się jednak coraz więcej argumentów przemawiających za tym, że sam Hitler miał korzenie żydowskie i afrykańskie. - poinformował dziennik "The Daily Telegraph". Badania przeprowadzone niedawno przez Belgów wykazały, że wśród przodków Fuhrera znajdowali się zarówno przedstawiciele Czarnego Lądu jak i Żydzi.

newworldorder.com.pl/artykul,2464,Zydowskie-korzenie-Hitlera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka