Dodaj do ulubionych

Urzędników nam wciąż przybywa

IP: *.chello.pl 19.09.10, 22:53
w tej sytuacji to już chyba nic nie ma sensu
Obserwuj wątek
    • Gość: dupek Urzędników nam wciąż przybywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 23:06
      No i jeszcze Wybitny Specjalista w Dziedzinie Służby Zdrowia!!!
    • Gość: Jorga Urzędników nam wciąż przybywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 23:14
      Szok - 500 urzędników w Urzedzie Marszałkowskim w najmniejszym województwie. To dlatego z tym Urzedem trudno sie dogadac zbyt szczegółowa specjalizacja.
      • wrrrghh Re: Urzędników nam wciąż przybywa 20.09.10, 12:27
        Jeszcze gorsze jest to, że zadłużyli województwo na 500 mln złotych. Od 12 lat ten sam Skarbnik, nazwisko znane redakcji
    • Gość: tt Urzędników nam wciąż przybywa IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 19.09.10, 23:46
      tak, masz racje. ch im w d
      • Gość: anal lityk Re: Urzędników nam wciąż przybywa IP: *.pool.mediaWays.net 20.09.10, 00:07
        To zapiera oddech-musimy, bo kaze nam Unia. To jest zwykle klamstwo.
        Czego te urzedasy jeszcze nie wymysla...
        Jest juz od dawna udowodnione, ze takie instytucje od pewnej wielkosci wystarczaja same sobie
        Sa po prostu zawsze zajete wewnetrznymi sprawami. Ale to, co maja zrobic to nie sa juz w
        stanie.
        Przeliczyc liczbe urzednikow na liczbe mieszkancow- to sie okaze..
    • Gość: ja Urzędników nam wciąż przybywa IP: *.chello.pl 19.09.10, 23:50
      Stary ale wciąż aktualny kawał :
      - Ilu ludzi pracuje w Urzędzie ?
      - 50 %.
    • men1972 A bardzo wielu z nich ma zwałszowane dyplomy! 20.09.10, 04:20
      Osobiście mi to wisi, że rozrasta się administracja w opisanym w artykule urzędzie.

Martwi mnie jednak, że co najmniej 33% / o ile nie więcej! / urzędników tam zatrudnionych ma zwałszoane dyplomy ukończenia studiów wyższych.

Martwi mnie to, że wielu spośród zatrudnionych tam urzędników, aby znależć tam pracę ŚWIADOMIE POŚWIADCZYŁO NIEPRAWDĘ - odnośnie swojego wykształcenia.

Dlaczego??? Bo publicznemu pracodawcy przedstawili dokumenty , że mają WYKSZTAŁCENIE WYŻSZE - a to jest nie prawda!

Bo WYKSZTAŁCENIE WYŻSZE posiada się wtedy, kiedy równolegle z ukończonymi studiami posiadło się umiejętność posługiwania się CO NAJMNIEJ JEDNYM JĘZYKIEM OBCYM NOWOŻYTNYM NA POZIOMIE NIE NIŻSZYM NIŻ POZIOM B - 2 !!! / w mowie, piśmie i gramatycznie / .

Podstawa Prawna: Prawo Ustawa o Szkolnictwie Wyższym z dnia 27 lipca 2005 r. ( Dz.U. Nr. 164 poz.1365 )

A wiem, że BARDZO, ALE TO BARDZO wiele osób z zatrudnionych tam, nie zdało by testu językowego nawet na poziomie A - 2 , nie mówiąc już o B - 2 !!!

Tak , że obiektywnie mówiąc SPRAWA KLASYFIKUJE SIĘ NA DONIESIENIE DO PROKURATURY z artykułu o poświadczanie nieprawdy w dokumentach.
      • Gość: 1971 Re: A bardzo wielu z nich ma zwałszowane dyplomy! IP: 81.219.4.* 20.09.10, 07:08
        Facet, lecz się. A potem na pierwszy rok zajęć z prawa i logiki, bo w obydwu mam potworne braki
        • hrabia_gwidon Do osoby o nicku men1972 20.09.10, 18:02
          Szanowny Panie J.R. członku PiS (frakcja lewicowa) !
          Jako nadzwyczajny członek Partii Absolutnej Łagodności (PAŁA) - południowa frakcja częściowo protestująca - ośmielam się częściowo zaprotestować przeciwko Pańskiej wypowiedzi na tym forum. Otóż użył Pan słowa zwałszowane (I TO DWUKROTNIE !) zamiast powszechnie używanego w naszym języku sfałszowane. Ponadto "SPRAWA KLASYFIKUJE SIĘ NA DONIESIENIE ..." jest również zdecydowanie niepoprawne. Poprawnym byłby zwrot "SPRAWA KWALIFIKUJE SIĘ ... itd.
          Życzę Panu przyjemnego donoszenia. Proszę pamiętać, że taki donos powinien zawierać dane osoby na którą się donosi oraz konkretne zarzuty poparte dowodami (a nie pomówienia i plotki).

Z wyrazami szacunku
          Gwidon hrabia Popierdółka
          herbu Skołowana Krowa Na Ugorze
          • men1972 Do hrabiego_gwidona od men1972 20.09.10, 20:17
            Szanowny Hrabio_Gwidonie!

Ja osobiście NIE DONIOSĘ, bo nie mam takiego charakteru aby donosić na kogoś, o ile ten ktoś jako pierwszy mi nie zaszkodził, ale przyznaj mi rację - bo racje w sensie prawnym mam!

Można dyskutować szanowny Hrabio_Gwidonie, czy język obcy nowożytny jest komuś na co dzień potrzebny ??? - bo moim zdaniem, tak z życiowego punktu widzenia nie!

Ale z CZYSTO PRAWNEGO punktu widzenia - to ZDECYDOWANIE TAK.

Dlaczego??? Ano dlatego, że tak mówi Ustawa. A w Ustawie jest napisane czarno na białym, że - MASZ STUDIA, LEGITYMUJESZ SIĘ TYTUŁEM MGR lub LICENCJATA, to 1 / jeden / język nowożytny MUSISZ OBLIGATORYJNIE ZNAĆ NA POZIOMIE CO NAJMNIEJ = B 2 / dwa / według standardu skali Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego.
            • hrabia_gwidon Re: Do hrabiego_gwidona od men1972 21.09.10, 18:20
              Ależ oczywiście, że nie mogę ci członku PiS frakcja lewicowa przyznać racji z jednego, ale za to oczywistego powodu. Otóż na razie są to wyłącznie twoje plotki rozsiewane w stylu starobabskim i niczym nie poparte pomówienia. Nie ma dowodów - nie ma przestępstwa.

A tak przy okazji - jak bardzo jest lewicowa ta frakcja ? Czy już może komunistyczna ?

Z wyrazami szacunku
              Gwidon hrabia Popierdółka
              herbu Skołowana Krowa Na Ugorze
    • Gość: Pysia Urzędników nam wciąż przybywa IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.10, 08:01
      Kochani w tej sytuacji co by nie mówić o PiSie i Moherach, to nawet za Kaczora takiej administracji nie było!

Niby liberalna partia a robi co chce (podwyższa VAT, akcyze, opłaty itp) bo ma PiS za opozycje ;/

Opole to totalna zapuszczona ruina z hamulcowym na czele.
      Zastanawiam się czy nie zagłosować jednak na Violetkę w myśl gorzej być nie może.
      Niech pokaże na co ją stać. Raz sie można pomylić szczególnie, że wydaje mi się, że ona nie jest do końca moherowa.

Na Zembaczyńskiego w życiu nie zagłosuję.
    • Gość: Opolanka Urzędników nam wciąż przybywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 08:16
      A ilu jest tam ludzi którzy dawno nabyli prawa emerytalne i nadal blokują etaty, a młodzi nie mają pracy. Twierdzą, że z emerytury się nie utrzymają, chociaż ona wynosi ponad 2 tysiące. A co mają powiedzieć młodzi, którzy założyli rodziny, mają małe dziecko i pracują z wyższym wykształceniem w sklepach za 1000zł miesięcznie.
      A dyrektor urzędu na to pozwala. albo organizuje niby konkursy na urzędników, które z góry są ustawione. Potem pracują tam ciotki i pociotki i na zasadzie dziedziczenia obejmują stołki, w dodatku bez kompetencji. Gdzie tu sprawiedliwość?
      • Gość: 1973 Re: Urzędników nam wciąż przybywa IP: *.punkt.opole.pl 20.09.10, 10:19
        poczawszy od marszalka jakies 100 osob - emerytow
        dodac trzeba ze to ludzie z PRL-u
        a konkursy ustawione to fakt
        szkoda czasu zeby startowac
        • Gość: Mal Re: Urzędników nam wciąż przybywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 11:21
          99% w urzędzie od marszałka to pierwsza praca, patrz na nabory, to katastrofa, jakieś nawiedzenie na smarkaczy. Studenciaki od zarządzania i bicia piany to personel urzędu. Bez doświadczenia, bez wiedzy, marszałek weź te badziewie, i głowy Opolanom nie zawracaj.
    • Gość: Estera wiedzy urzędnikom nie przybywa IP: 77.223.235.* 20.09.10, 09:26
      W porównaniu ze "starą" Unią Europejska urzędników wszystkich szczebli mamy zbyt mało. Tylko czy za zwiększaniem ilości etatów poprawia się jakość obsługi obywatela??? U nas w miejsce systemowego szkolenia pionów tematycznych, tworzy się namiastki służby cywilnej. Pracownik dostaje się do pracy, teoretycznie wyposaża się go w wiedzę niezbędna do wykonywania swoich obowiązków. Później poddany jest sprawdzianowi i w papierach wszystko gra. W praktyce, wygląda to tak że nie ma się on kogo nauczyć, bo jego szef zwykle jest z klucza partyjnego, koledzy mają taka wiedzę jak on, po prostu nabytą w trakcie pracy, czyli doświadczenie a nie przygotowanie. Pomijając jednolitość w interpretacji bezustannie zmieniających się przepisów, na tym szczeblu różne urzędy przyjmują różne rozwiązania w stosowaniu obowiązującego praw, bo bo nie szkoleń w pionie, od ministra, poprzez województwa, powiaty aż do gmin.
      Potem obywatel w okienku urzędniczym napotyka na pracownika, który sam boi się podjąć decyzję bo po prostu nie posiada podstawowego narzędzia pracy - WIEDZY.
      Najpierw stworzyć trzeba mechanizmy funkcjonowania a potem można mnożyć te etaty, ale muszą one być przydatne obywatelowi , a nie urzędowi. Inaczej Urząd będzie tylko dla urzędu, a już to przerabialiśmy, wtedy gdy państwo miało wyżywić się samo. Jak to się skończyło, niektórzy pamiętają
    • o.tisk Urzędników nam wciąż przybywa 20.09.10, 09:52
      W obliczu niechybnego braku kolejnych pomieszczeń dla kolejnych już, ale - z pewnością -jeszcze bardziej niezbędnych urzędników UMWO proponuję, aby niezwłocznie zanektowano na ww potrzeby wieżę Zamku Piastowskiego. Przy małym udziale środków własnych (a może uda się pozyskać jakieś dodatkowe fundusze z UE pt. ratowanie dziedzictwa kulturowego Europy Środkowej) możnaby zwiększyć niezwłocznie liczbę miejsc pracy.
      Na początek trzeba policzyć ile jest schodków wewnątrz wieży, poczym (po uzyskaniu tej wielce newralgicznej informacji) ogłosić konkurs na kolejne niezbędne - i to wielce - stanowiska niezwykle wytężonej pracy.
      Każdy urzędnik by miał jako miejsce pracy wydzielony do własnego użytku jeden stopień w ratuszowej wieży, a im wyższe stanowisko w UM, to tym wyższy stopień by obejmował w wyłączne posiadanie (nie byłoby kłopotu z ustaleniem hierarchii i stopnia podległości pracownieczej). Sprawą naturalną byłaby konieczność doprowadzenia do wieży światłowodu, urządzeń biurowych, a także urządzenie w podziemu, bądź na szczycie punktów sanitarnego, jak i żywieniowego.

Zdravim :-)
      • Gość: gandzia Re: Urzędników nam wciąż przybywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 10:15
        O.tisk, o co Ciebie chodzi? Uparłeś się na tych biednych urzędoli, jak coorva na dziecko!

Twoja skandaliczna wypowiedź na forum - była ni w PiS, ni w PO. Przecież powszechnie wiadomo, że jak człowiek jest taki silence, czyli bardziej kulturalny, to się później z ryjem do koryta nie dopcha!!! :)
    • Gość: 4pirat Urzędników nam wciąż przybywa IP: *.dclient.hispeed.ch 20.09.10, 10:36
      Slusznie Estera masz racje.Prosze sprobowac zalatwic cos w Urzedzie Miasta wyjanic stara sprawe,ktora budzi watpiwosci niemoc czy brak kompetecji czy wrecz strach tak dzial,ze nie da sie nic wyjasnic.
    • ariana251 Urzędników nam wciąż przybywa 20.09.10, 13:08
      rozrastają się ;) no trzeba gdzieś dać rodzinę, i znajomych ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka