Dodaj do ulubionych

V.Porowska z SLD

15.10.10, 13:31
Witam,
Nasuwa mi się ciekawa refleksja, której wprost nie morę się oprzeć...
Jaką "PREZYDENTKĄ" Opola planuje być V. Porowska z PIS, możemy się łatwo domyśleć.
Wystarczy bowiem przyglądnąć się interesom, radośnie robionym na służbie zdrowia wraz z członkami SLD przez niedoszłą "PREZYDENTKĘ". Tu komentarz wydaje się być zbyteczny.
No i pozostaje jeszcze dodać wizję przyszłej prezydentury "PREZYDĘTKI", uzupełnioną argumentem Jej pracowitości w obecnej radzie miasta:
-permanentny brak przygotowania na obradach rady miasta (komu by się chciało,za te marne pieniądze z diety radnego-2tys.)
-praktyczne nie zabieranie głosu w czasie obrad rady (po co się odzywać, jeszcze się palnie głupotę, jak w ostatniej debacie)
Reasumując o stanowisku prezydenta miasta Opola, podobnie zresztą jak Pani Porowska, też bym myślał na Jej miejscu całkiem poważnie! Przecież zarobić, się ustawić, by się nie wysilić to Ona potrafi- patrz powyżej.
Pozdrawiam

-
Obserwuj wątek
    • Gość: mobber Re: V.Porowska z SLD IP: *.chello.pl 15.10.10, 15:12
      że dętka to rozumiem ale co z tym prezy
    • Gość: wymiarowa Re: V.Porowska z SLD IP: *.152.151.46.dsl.dynamic.eranet.pl 15.10.10, 18:21
      warto dodać stosunek kandydatki do ludzi na przykładzie www.tvopolska.pl/Artykul/Index/2704.html ;)
      • mieszaniec-zopola Re: V.Porowska z SLD 15.10.10, 19:09
        Z wypowiedzi tej pani wynika, że nie zaprzecza autorstwu tego zdjęcia. Jeszcze chłopakowi grozi. Osobiście radzę mu skierować sprawę na drogę sądową i dołączyć zarzut o naruszenie dobrego imienia.
        Jako administrator strony internetowej zamieściłem raz podesłany mi przez współpracownika kawałek mapki mnie więcej 400x400 pixeli. Mapka była na stronie miesiąć, niestety został na serwerze i google ją odnalazł, Włąsciciel sobie tylko znanym sposobem zidentyfikował ją. Po negocjacjach ugodowych musieliśmy zabulić 1400 złotych za taki drobiazg, zresztą o zmniejszonej celowo ostrości. Pierwotnie chciano od nas 4000 l zza każdy roku, mimo, że była dostępna tylko z poziomu googla. Nawiasem mówiąc strona, którą prowadzę, to jednostka znanej organizacji pożytku publicznego i żadnych profitów z tego nie mamy,
        ani finansowych, ani politycznych. Przy czym roczny budżet naszej jednostki to kwota rzędu 1200 złotych, a środki zgromadzone przez lata to około 15000 zł, więc nas to zdrowo po kieszeni uderzyło.
        Moim zdaniem zachowanie tej pani przed kamerą dyskwalifikuje ją jako kandydata na dowolne stanowisko publiczne. Jeśli ten chłopak zaproponował jej wpłacenie kwoty jaką sama uważa na schronisko, to powinna to zrobić w te pędy, podskakiwać z radości i jeszcze się cieszyć i faceta przeprosić.
        Ja nie bardzo rozumiem, jak kandydat na prezydenta miasta może nie wiedzieć, że nie wolno wykorzystywać cudzych zdjęć, filmów, tekstów bez zgody autora.
        • Gość: mobber Re: V.Porowska z SLD IP: *.chello.pl 16.10.10, 08:20
          Wygląda na to że ta kobieta nie jest zdolna do ugody. No bo taka mnie Bog stworzył i taka mnie macie
          • Gość: behemot Re: V.Porowska z SLD IP: *.252.25.88.internetia.net.pl 16.10.10, 09:12
            Mieszaniec napisał w konkluzji swojego postu:
            Ja nie bardzo rozumiem, jak kandydat na prezydenta miasta może nie wiedzieć, że nie wolno wykorzystywać cudzych zdjęć, filmów, tekstów bez zgody autora.
            I zarzut ten byłby słuszny, gdyby kandydatka skleiła sobie stronkę sama w zaciszu domowym i rzuciła do netu. Jak wynika z jej oświadczeń, wykonanie strony poleciła jakiejs firmie się tym zajmującej, zakupiła produkt wykonany na zlecenie. Może zatem odpowiadać za treści, które na tej stronie sama pomieści jako jej właściciel, administrator, nie zaś za układ graficzny witryny, do którego jak mniemam inkryminowana fota została wykorzystana. To tak, jakby oddać autko do blacharza a poźniej odpowiadać za to, że blacharz wstawił błotniki kradzione. Odpowiadać można, jeżeli blacharz udowodni, że właściciel auta miał wiedzę, że blachy są z kradzieży. Autor zdjęcia winien zatem dochodzić swoich praw od producenta strony nie od właściciela, który też może czuć się nabity w butelkę, bo powierzył profesjonalistom wykonanie strony a oni to zrobili dosyć po amatorsku.
            • mieszaniec-zopola Zły przykład 16.10.10, 17:53
              Oczywiście, że ta pani swojej strony nie tworzyła. Ale to ona jest jej właścicielem. Ona ponosi odpowiedzialność, zaś ewentualne roszczenia może i powinna przerzucić na wykonawcę. Jeśli sprzedano mi kradziony rower, to mi go zabierają, ja zaś zwracam się do sprzedawcy o zwrot pieniędzy. Tak to działa i nie strugaj człowieku głupa tylko dlatego, że nie lubisz Mieszańca. Błotnik ci w rzyć!
              • Gość: obiektywny Re: Zły przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 18:27
                a ty mieszaniec coś taki agresywny. Uspokój się człowieku, to behemot ma rację a nie ty
                • Gość: wymiarowa Re: Zły przykład IP: *.152.146.134.dsl.dynamic.eranet.pl 16.10.10, 19:21
                  kto powinien odpowiadać za takie zdarzenia precyzuje artykuł podlinkowany pod listem fotografa do porowskiej.
                  www.computerworld.pl/artykuly/353093_0/Bez.wad.prawnych.html
                  wydaje się, że przestała być to sprawa zdjęcia, a zaczęła zachowania kandydatki, i to powinno się rozpatrywać.
                  • mieszaniec-zopola Re: Zły przykład 16.10.10, 21:05
                    No oczywiście. Mnie oburzył wywiad, który był umieszczony pod linkiem.
                    Sprawa była trywialna i jej polubowne załatwienie było kwestią porównywalną z pstryknięciem palcem. Tymczasem pani kandydatka sama się pogrążyła i to jeszcze do kamery. Poza innymi sprawami elementarny brak instynktu samozachowawczego.
                    • Gość: cannabis Re: Zły przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 12:15
                      Krótki komentarz: Pani Viola. Ładny cyc i nic!
                      I jak pisze czcigodny MIeszaniec: "Poza innymi sprawami elementarny brak instynktu samozachowawczego".
                      Dodam jeszcze, że pani Viola cierpi również na brak umiejętności antycypowania, czyli przewidywania skutków swoich działań.
                      Ten brak dyskwalifikuje tę panią, jako poważną kandydatkę do fotela prezydenckiego. Opole, to zbyt piękne miasto, aby powierzyć je komuś, kto nie potrafi przewidzieć dwóch ruchów na szachownicy.
    • Gość: 3w Re: V.Porowska z SLD IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 12:13
      www.youtube.com/watch?v=Kp3yi0DMydM&feature=player_embedded

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka