Dodaj do ulubionych

Prezydent Garbowski

IP: *.252.16.44.internetia.net.pl 26.10.10, 14:31
Dlaczego Zembaczyński musi odejść, a Opolu potrzeba nowej energii:
1. Koniec z marazmem, korkami, psimi kupami gdzie popadnie, koniec ze śmieciami w strefie ekonomicznej, z bezsensowną strefą ekonomiczną, bezmyślnie prowadzonymi inwestycjami, byle przed wyborami by ludzi widzieli jak się coś robi.
2. Nie ma miejsca dla kogoś kto jest zwykłym (i tu by trzeba było brzydkie epitety wypisywać) co pokazała choćby debta z udziałem Pana Prezydenta.
3. Bo może być tanie ciepło, zamiast ECO z Elektorownii. Dlaczego mamy łożyć na siedlisko kolesi z PO jak może być 40% taniej co pokazuje przykład okolicznych gmin które już z tego korzystają. Bo może być mniej korków, a wystarczy pogadać z kilkoma Panami z Politechniki jak zaplanować ruch w Opolu. Bo mogą być nowe place dla zabaw, przedszkola i żłobki a nie gadanie, gadanie i gadanie. I co bardzo ważne, wreszcie mogą być inwestcje, tylko zamist podpisywac listy intencyjne przez 4 lata trzeba się spotykać i walczyć o inwestorów. Trzeba chcieć a tego obecnemu Prezydentowi brakuje.
4. A co obiecał Zembaczyński a czego nei dotrzymał to szkoda pisać bo to by była litania.
POrzućmy marazm, bo Opole zasługuje i stać na sukces. Razem dokonamy zmiany. Razem możemy zmienić smutnego zgorzkniałego i jak widać bardzo na bakier z kulturą osobistą Pana Z.
Czas na zmiany. Czas na Tomasza Garbowskiego
Obserwuj wątek
    • Gość: dość PO Re: Prezydent Garbowski IP: *.chello.pl 26.10.10, 14:41
      Potrzeba młodego, aktywnego Prezydenta. Ze świeżym spojrzeniem na sprawy życia codziennego. Menadżera, który będzie potrafił przyciągnąć inwestorów do naszego miasta i rozruszać strefę ekonomiczną. Człowieka, który trafnie dobierze sobie współpracowników, abyśmy nie musieli się więcej wstydzić za wiceprezydentów, wyznających poglądy, po których włos się jeży na głowie. Tomku liczę na Ciebie.
    • Gość: ;-) Re: Prezydent Garbowski IP: *.252.16.44.internetia.net.pl 26.10.10, 14:50
      Dość już mam troski
      Niech nastanie Prezydent Garbowski
      Niech w Opole życie tchnie,
      By po 15 nie było tak sennie.
      • Gość: miłośnik festiwalu Re: Prezydent Garbowski IP: *.146.136.211.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.10.10, 15:00
        a co z opolskim festiwalem? nie mozna pozwolić aby TVP zlikwidowała bądź przeniosła imprezę gdzie indziej. OFPP jest wizytówką miasta. Panie Garbowski mam nadzieję, iż ma Pan dobry pomysł na wykorzystanie OFPP do promocji miasta i pozostawienie festiwalu w Opolu. Samo Muzeum Polskiej Piosenki nie wystarczy, jak uważa Pan Zembaczyński. Trzeba działać, powodzenia życzę
      • Gość: mam amnezję Re: Prezydent Garbowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 14:17
        Czy to nie jest ten sam osobnik, który z E.O. chodził do prokuratury po aresztowaniu L.P. i pytal ich czego od niego chcą? Bo jak ten sam to gratuluję komunistom kandydata.
    • Gość: stoje w korku Re: Prezydent Garbowski IP: *.chello.pl 26.10.10, 14:51
      mam dosyć korków w mieście, dosyć wystawnia po 40 minut w korkach w drodze na Malinke. Zmieńmy Prezydenta na T. Garbowskiego
    • Gość: duży Re: Prezydent Garbowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 17:59

A gdzie jest wizytówka Opola - sport akademicki ?? chyba tam gdzie Ząbek nie wyrośnie .... Za czasów Marszałek Rurynkiewicz, zespoły z Politechniki i Uniwersytetu grały w 1 lidze. Co promował Pan Ryszard przez swoje kadencje ??
      Trolika ..... dosłownie i w przenośni....
    • Gość: gosc Re: Prezydent Garbowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 19:58
      Zwolennicy młodego \garbowski\ co z miejscami pracy na poważnie bo biura i markety odpadają a liczy się tylko produkcja.Ścieżki rowerowe i te podobne bzdury to bajer dla małolatów takich samych jak kandydat\garbowski\A teraz na poważnie. Ten młody człowiek nie zrobi dla nas nic bo z pustego to i Salomon nie naleje.W dodatku te ugrupowanie polityczne takim jak ja zawsze będzie się kojarzyć a łapówkami ,aferami ,złodziejstwem itd. dlatego dziwię się ludziom którzy wierzą w bajer tego człowieka.
      Dlaczego nie ma bezpośrednich spotkań ,szczególnie na tak ważne stanowisko jak prezydent miasta z nami -wyborcami, tylko zaśmiecanie skrzynek pocztowych ulotkami.Już po tym widać wiarygodność kandydatów.Ostatnie dwa tygodnie no może trzy przed wyborami będą w państwowej TV programy wyborcze w komunistycznym stylu.To znaczy im dalej od wyborców\elektoratu\ to lepiej. A gdzie debaty w studio naszej opolskiej TV z wyborcami plus pytania telefoniczne od telewidzów.Wczoraj np. trafiła w moje ręcę ulotka podrzucona zresztą podstępem\niby listonosz\ do mojej skrzynki pocztowej niejakiego Patryka Jakiego.Bezczelność tego młodego człowieka nie ma granic.Jednym słowem stek bzdur dla dzieci.Człowiek nie podający nawet swojego wieku chcę być radnym.Myślę sobie ułom jaki czy co.Po tejże ulotce stwierdziłem iż szuka frajerów do urn.Szanowny panie Patryku Jaki -mieszkańców naszego miasta Opola interesują nowe miejsca pracy \zakłady produkcyjne\ a budowa ścieżek rowerowych i wszytko co pan wymienia w swej ulotce jest na drugim planie.
      Jeśli się pan ze mną nie zgadza to idż pan sobie koło radia na Strzelców Bytomskich grabić liście z podobnymi panu, myślącymi że mieszkańcy Opola to ciemny ludek
      P.S. Panie Patryku Jaki powiedz pan swoim partyjnym kolegom by nie zaśmiecali mi więcej mojej skrzynki pocztowej swoją polityczną makulaturą której się brzydzę.
      • Gość: Oświetleniowiec Re: Prezydent Garbowski IP: *.chello.pl 26.10.10, 22:54
        > A gdzie debaty w studio naszej opolskiej TV...

W każdy wtorek i piątek o 17:30. TVP Opole trąbi o tym cały czas. Latają spoty reklamowe na ekranach LEDowych w mieście - dzisiaj po raz kolejny widziałem to na własne oczy jak jechałem do Karolinki, ekran naprzeciwko MacDonalda. Na skrzyżowaniu Ozimskiej i Reymonta wisi wielki billboard, na całą ścianę.

Gratuluję refleksu "gościu".

Debaty jeszcze będą dwie, w najbliższy piątek i wtorek w przyszłym tygodniu + ostatnia zbiorcza jakoś w połowie listopada. Żałuj że nie oglądałeś jak Violka rzuciła się z pazurami na Zembaczyńskiego, i o dziwo Zembaty nie dał sobie w kaszę nadmuchać ;)
        • Gość: szydło z worka Re: Prezydent Garbowski IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 01:02
          Zembaczyński nie dał sobie w kaszę nadmuchać ?
          Zachował się prymitywnie i niestosownie. Powiedział, że jak pani Porowska nie dostrzega jego osiągnięć , to niech idzie do Związków Osób Niewidomych. To jest aroganckie zachowanie i brak kultury człowieka, szczególnie na takim stanowisku.
    • Gość: red Re: Prezydent Garbowski IP: *.chello.pl 26.10.10, 20:05
      Tekst "Dlaczego Zembaczyński musi odejść" pokazuje jak można coś spieprzyć kiedy zabraknie redaktora :-(
    • Gość: bert Re: Prezydent Garbowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 20:06
      ert
    • raid.op Re: Prezydent Garbowski 26.10.10, 22:14
      Garbowski psich kup się nie ulęknie - ładny ogólnik. Jeśli więc Garbowski dokładnie sprecyzuje jakie działania zamierza podjąć aby brunatny problem rozwiązać to ja być może zastanowię się nad poparciem jego kandydatury. Da mi to odpowiedź czy poruszamy się w świecie obietnic bez pokrycia czy może jednak coś jest na rzeczy.
    • obwod44 Re: Prezydent Garbowski 27.10.10, 10:57
      Garbowski ze swoim OGROMNYM doświadczeniem urzędniczym jest lekarstwem na wszystkie problemy miasta. Przecież jego partyjny mentor i poprzednik Leszek Pogan wszystkiego go nauczył, jak być cudownym prezydentem. Niech Leszek P. zostanie jego wiceprezydentem!
      • Gość: brawo Re: Prezydent Garbowski IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 15:36
        Bardzo chciałabym, by Opolanie wybrali Tomka Garbowskiego. Ma sporo chęci, pomysłów i energii. Myślę, że podoła prezydenturze. Jest otwarty, szybko się uczy, bez kompleksów, nienadęty, szanuje ludzi. Myślę, że trzeba nam takiego człowieka na tym stanowisku.
        • Gość: Mira Ceti Re: Prezydent Garbowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 20:51
          Do brawo; słuchaj dzieweczko, jeśli pan Tomasz Garbowski myśli podobnie, jak Ty, że podoła prezydenturze Opola, to znaczy, że stracił kontakt z rzeczywistością. Prezydentura Opola, to zbyt duża sprawa. Walki o prezydenturę Opola podjął jej nawet sam prof. Stanisław Sławomir Nicieja!

Pan Garbowski musi się jeszcze wiele nauczyć i nabrać doświadczenia. Mile widziane przez wyborców, że ma pomysły, że jest otwarty, że się stara, że nie jest nadęty, i że szanuje ludzi. To wielki kapitał na przyszłość.
    • Gość: Duży Re: Prezydent Garbowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 22:55
      piękny film.... PO z kadencjami Hamulcowego pokazało, że motyw przewodni tego filmu - jesienne liście - jasno daje do zrozumienia "OPOLE MIASTEM EMERYTÓW". Skuter natomiast sugeruje, że przejechanie przez Opole, może być skuteczne jedynie jednośladem. Urocza także jest dziewczynka biorąca udział w tej super produkcji - szkoda że w taki ziąb musi siedzieć w parku ....pewnie nie dostała się do przepełnionych przedszkoli ...
      • Gość: lol Re: Prezydent Garbowski IP: 217.173.192.* 28.10.10, 16:36
        Mocne! POprzyj PO będzie gorzej!!!! Garbowski rulezzzz
        • Gość: gość Re: Prezydent Garbowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 17:18
          Małolat najpierw musi poczuć pot na własnej doopie by móc marzyć o urzędzie prezydenta Opola. Ta partia- normalnemu ,dorosłemu człowiekowi zawsze kojarzyć się bedzie z aferami,łapówkami, z dziką ,bardzo niekorzystną dla polaków prywatyzacją zakładów pracy \\likwidacją\ Politycy tej partii wyrządzili nam Polakom ogromne krzywdy ,że wystarczy tylko wspomnieć wypędzenie na same wyspy Brytyjskie za kromką chleba ponad dwóch milionów naszych rodaków.Z takiej oto partii wywodzi się pan Garbowski.Nauczycieli jak widać miał na najwyższym poziomie i to nie tylko intelektualnym, tylko teraz wielu z wyborców tego ugrupowania wpadło w amnezję albo głupotę licząc na cud.
          To przez SLD\plus cztery lata rządów Buzka\ której członkiem jest pan Garbowski ,my opolanie zamiast zakładów pracy mamy kolejne markety w których nasi rodacy są zwykłymi parobkami we własnej Ojczyżnie.Myślenie ludzi zarządzających tą partią moim zdanie nie zmieniło się nic, kiedy SLD było przy władzy a jedynie bajer ich czołowych polityków aby jedynie dorwać się do koryta bo o to im tylko chodzi.Nie wywołujmy wilka z lasu bo będziemy mieć aferę ratuszową 2.
          • Gość: a ja Re: Prezydent Garbowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 18:39
            widziałem w autobusie miejskim jego reklamę i tam pisało "tanie Opole" czy komunisci mogą mi wyjasnic o co chodzi? Czy Garbowski kiwnie palcem i w Opolu stanieje benzyna, masło, chleb, media itd. Czy nie o to chodzi.
          • Gość: znudzony Re: Prezydent Garbowski IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 01:20
            "Gościu" powtarzasz się w każdym poście , do znudzenia, a w dodatku te Twoje wypociny o wypędzaniu rodaków za chlebem to dziecinada.
            A co z aferą bankowo - paliwową z udziałem obecnego pryncypała? Amnezja?
            • Gość: gosc Do znudzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 19:57
              Czerwoni na Marsa a tacy idioci jak Ty razem z nimi.
    • Gość: dodek Re: Prezydent Garbowski IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 28.10.10, 21:20
      Przyzwoity człowiek na wybory nie idzie!
    • Gość: a ja Re: Prezydent Garbowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 08:36
      Może byc taniej tam gdzie "komuniści" to mogą zmienić, a gdzie prawica nie ma z
      > amiaru. Może być taniej, gdy dostaniesz tańsze ciepło nie ze zdomnowanego przez
      > PO ECO tylko z Elektrowni. Może być taniej gdy nie będziesz płacił za parking
      > przy Wyspie Bolko. Może być taniej gdy będziesz płacił rozsądną stawke idąc z d
      > zieckiem na basen. Tu można zmienić by było taniej. A benzyna, sklepy to jak my
      > ślisz że to zmieni ktokolwiek to cóż, myśl tak dalej.

Ciepło powiadasz, a co z tymi co nie mają ciepła z ECO tylko opalają węglem, dopłaci mi do niego? Na wyspe Bolko jeżdżę rowerem albo idę na piechotę, na basen z dzieckiem to jeszcze mnie stać. Dwa ostatnie przykłady to akurat nie sa potrzebne do życia, bo dalej pójde glodny na spacer i na basen, albo w ogóle tam sie nie pojawie, bo nie bedzie mnie stać na benzyne. Po Twojej odpowiedzi widać, że jestes jeszcze młodym człowiekiem i albo współpracownikiem Garbowskiego albo jego zwolennikiem, czyli bardzo naiwnym, o czym kiedys się bolesnie przekonasz i to zrozumiesz. jak TG ma dawać takie hasła to lepiej niech ich w ogóle nie bedzie. pomijajac to wszystko w opolu nie ma kandydata z "jajami" na fotel prezydenta. Same ciepłe kluchy. Nie ma takiej osobowosci jak Dutkiewicz (Wrocław), Szczurek (Gdynia), Wieczorek(Katowice). Więc wybory mam gdzieś.
      P.S. Przestań dawać odnosniki do filmów bo są żałosne i tylko obnizaja ocenę Twojego idola.
    • Gość: jk Re: Prezydent Garbowski IP: 217.173.195.* 29.10.10, 14:03
      Nadaje się ten Garbowski
    • Gość: lucky Re: Prezydent Garbowski IP: 89.108.205.* 29.10.10, 18:33
      oczywiście, że Garbowski to dobry wybór, popieram
      • Gość: :-) Re: Prezydent Garbowski IP: *.252.16.44.internetia.net.pl 29.10.10, 20:51
        "a ja" mówisz kwestiach które nie należą do gestii samorządu. Równie dobrze możemy wchodzić w kompetencje PE, Prezydenta RP czy sądów, ale po co. To co może zrobić samorząd to napisałem. Możesz pisać inwektywy ale to świadczy o Tobie. Możesz mieć swoich idoli i jak ci się tak podobają to jedź tam i już :-) Masz genialny pomysł jak może samorząd miejski wpłynąć by życie w Opolu nie było tak drogie to proszę pisz, jak mądre pomysły dasz to będę na Ciebie głosował, bo szkoda by taka jednostka się marnowała. A Garbowski ma najbardziej realne pomysły. To da się zrobić. To jest realna alternatywa dla obecnego Prezydenta a nie ta populistyczna paplanina pani od Kaczyńskiego.
        • Gość: Listonosz Re: Prezydent Garbowski IP: *.252.23.203.internetia.net.pl 29.10.10, 21:01
          Ja też zagłosuję na Tomasza Garbowskiego! Powiedzmy: dość Hamulcowi !!! Ludzie, zróbcie ile tylko możecie, aby zmienić obraz tego miasta!!! Wybory już 21 listopada...
        • Gość: a ja Re: Prezydent Garbowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 21:41
          A jakie ja piszę inwektywy?
        • Gość: a ja Re: Prezydent Garbowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 12:25
          Ty "czas na zmiany" wstydzisz sie podpisywac jednym nickiem? A dlaczego Garbowskiego juz tytułuje sie prezydentem? Jest TYLKO posłem.
    • Gość: gosc Re: Prezydent Garbowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 19:50
      Wyborcy komunistów zawsze bujali w obłokach.
      Co do myślenia to by móc zapłacić potrzebna jest kasa Jak kasa to nowe miejsca pracy.A jak nowe miejsca pracy to nie nowe markety i biura lecz zakłady produkcyjne.
      Czy ty człowieku masz odrobinkę rozumu ?
      Swoją drogą elektorat czerwonych, według mojej oceny należy do największych głupców biorąc pod uwagę to co napisałem poprzednio\bilans 8 letnich rządów SLD\ i teraz.

• Gość: Kaka Re: Prezydent Garbowski IP: 94.254.201.* 30.10.10, 12:03
      Czas na zmiany, czas na to, żeby Opole nie było miejscem, gdzie jedyne co można zrobić mądrego to kupić bilet do Wrocławia, lub Katowic.
    • Gość: nie idę NIE idę na głosowanie! IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 30.10.10, 14:40
      A JA CI NIE WIERZĘ. Nikomu bo tyle już razy miało być lepiej. A lepiej to zawsze okazuje sie, że jest na zachodzie a nie w Polsce. Gdybyś zdobył stanowisko to będziesz taki sam jak obecny. A cała twoja energia pójdzie na użeranie się z opozycją. Więc po co iść na głosowanie?
    • Gość: manilla Re: Prezydent Garbowski IP: *.centertel.pl 30.10.10, 16:58
      popieram kandydaturę Garbowskiego, mimo jego przynależności do SLD które z ma szczególne przygody z Opolem. Ale Garbowski to nowy człowiek i jedyny który ma pomysły "na Opole": www.opole.garbowski.eu
      • Gość: gość. Re: Prezydent Garbowski IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 30.10.10, 18:12
        A kiedy będzie jego wiec z mieszkańcami Opola? Gdzie i kiedy?
      • Gość: rymek Re: Prezydent Garbowski IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.10, 18:15
        Wraz z rodziną (5 osób) będziemy głosować na Tomasz Garbowskiego. To już dojrzały, uformowany polityk, nie młokos, jak niektórzy usiłują tu na forum przedstawiać go. Jest tą osobą, która w naszym mieście może coś zmienić na lepsze. To, że jest członkiem SLD w niczym nie przeszkadza. A już śmiesznym argumentem przeciwników Garbowskiego jest nazywanie go komunistą. Dzisiejsza lewica z Napieralskim i Olejniczakiem jest najbardziej postępowa i to w każdej nieomal sprawie. Nie chcę więcej w naszym mieście rządów zachowawczego Zembaczyńskiego, który ciągle ma nie wyjaśnioną sytuację w sądzie. W dodatku jego ostatnie wypowiedzi publiczne tchną arogancją, która obraża mnie, wyborcę.
        • Gość: tak Re: Prezydent Garbowski IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 22:35
          Tak na młodego Garbowskiego, dosyć już Zembaczyńskiego i jego ekipy, zwłaszcza niejakiego Karbowiaka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka