Gość: ln IP: *.citymedia.pl 27.10.10, 23:13 Niedobrze z nimi. Przypadek beznadziejny. Tu już nawet psychiatra nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dupek Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 00:40 Jak można być prof. i wygadywać takie niedorzeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_trolli_online Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro 28.10.10, 00:42 ksiądz etyk... hehe niezły oksymoron, prawie jek otyły dietetyk.. Odpowiedz Link Zgłoś
nobobo Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro 28.10.10, 02:18 Może to "in vitro" rzeczywiście nie jest takie złe, no bo bo gdyby w fazie zarodkowej wykończyli tych trzech palantów, którzy wpisali się powyżej i im podobnych, to mniej idiotów w narodzie mielibyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
jascon Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro 28.10.10, 06:44 Księże etyku, a znam Pana osobiście złotousty, niech Pan wytłumaczy kobiecie, że nie może mieć dziecka. Bo Bóg tak chciał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 08:03 Panie Profesorze, czyją kompromitacją to pachnie ? Czy w tak delikatnych sprawach nie wypada coś więcej o życiu rodzinnym wiedziec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienia Re: A biuro prasowe kurii co na to? IP: *.chello.pl 28.10.10, 08:33 Dlaczego Bóg tak chce w sprawach na których Kościół katolicka zarabia? Naprotechnologia to ogłupianie ludzi a brak badańprenatalnych powoduje że rodzą się pacjenci kościelnych ośrodków zdrowia! Wprowadzić ustawę w której za utrzymanie tych osób będzie wyłącznie odpowiadał Kościół! Zobaczycie jak zmienią się niezmienne poglądy Kościoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro IP: *.chello.pl 28.10.10, 08:34 A może czas najwyższy by księża zajęli się modlitwą i pokutą za własne grzeszne czyny?? Skoro Bóg dał człowiekowi rozum i wolną wolę, to niech człowiek sam podejmuje decyzje ...a Bóg go z tych decyzji rozliczy kiedy przyjdzie na to czas. Słudzy Boży zapominają, że czasy Świętej Inkwizycji minęły bezpowrotnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.10, 08:37 Najgorzej, kiedy klechy zaczynają zaglądać od pierzynę. Syf i obrzydlistwo z tej kołtunerii - to jak nauki przedślubne w wykonaniu mentora-księżula, co to wie - jak i kiedy dogodzić kobiecie i jaki jest ten orgazm (ale nie ... solowy ;-))) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z rodziny Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro IP: *.punkt.opole.pl 28.10.10, 09:27 Skoro Polska jest krajem świeckim Kościół Katolicki nie powinien mieć rzeczywistego wpływu na akty prawne, tym bardziej, że nie jest jedynym Kościołem wyznaniowym w Polsce. Po pierwsze, w naturze również giną zarodki " nadplanowe" Szanowny Księże Profesorze. Po drugie, co to za bzdury z domniemaniem iż dzieci poczęte dzięki in vitro częściej chorują? Moim zdaniem wygłaszanie takich bzdur powinno pociągać konsekwencje prawne. Czy my żyjemy w Średnowieczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao szatanski chłopaki w sukienkach... IP: *.nyc.res.rr.com 28.10.10, 10:41 ...zajmijcie się swoimi owieczkami i soba. traume mają dzieci przez was wydymane. nie ma przymusu in vitro, ustawa nie będzie do niczego zmuszała. od ludzi nie wierzących, wyznawców innych ideii i bez ideowców odwalcie się chłopaki w sukienkach. chłopaki fajnie by było jak mnie zapoznacie w waszą definicja życia, o waszym niebie i piekle tyle się nasłuchałem że uszy mi zatkało, w tedy możemy podyskutować. teraz mogę wam tylko powiedzieć: walcie sie chłopaki!!! tao szatanski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: chłopaki w sukienkach... IP: *.chello.pl 28.10.10, 15:05 oj...walą się chłopaki...walą...aż im kiecki podskakują!.... a jak przed wstąpieniem do Seminarium dadzą się /zdrowe chłopy /wykastrować...to wtedy może ktoś im uwierzy ,że to z miłości do Boga dali się przywdziać w te kiecki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klik Re: Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.10, 10:48 Z nimi się nie da dyskutować, zawsze wiedzą lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . obłudna etyka IP: *.252.18.35.internetia.net.pl 28.10.10, 10:59 zabijać nie można dwu zesopolych komórek, bo to człowiek Ale nie jest człowiekiem żołnierz na wojnie, Tam można, a kapelani święcą armaty i zagrzewają do boju. Z Bogiem? Czy hipokryzję można nazwać Etyką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro IP: *.chello.pl 28.10.10, 11:03 Widzę, że dużo zawiści w nas, drodzy Polacy..trzeba widzieć, zło nie pochwalać go, ale i trzeba widzieć problemy moralne, które są obecnie podnoszone w dyskusjach publicznych. W trakcie procedury in vitro ginie wiele istnień ludzkich, zatem życie człowieka traktuje się instrumentalnie. Jednych się uśmierca po to, by inni mogli żyć. Jesteśmy istotami myślącymi, które posiadają kategorie dobra i zło moralnego i nie trzeba być wierzącym, żeby widzieć problem. Jan Paweł II mówił, że "To, co legalnie dozwolone, staje się moralnie przyzwolone" i dobrze, że Kościół wypowiada się publicznie na ten temat. Katolicy zwłaszcza powinni być wiarygodnymi świadkami swoich przekonań. Wiadomo, że w praktyce różnie bywa.. Każdy z nas stanie kiedyś po drugiej stronie i to nasze słowa i czyny będą świadczyć o nas lub przeciwko nam.. Życzę wszystkiego dobrego, drodzy Rodacy. Marzę o tym, by w naszym Narodzie był jeden duch,a nie jeden przeciwko drugiemu..to już przerabialiśmy w historii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrju Re: Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 12:02 "...a także mogą przeżywać traumę z powodu śmierci ich rodzeństwa w fazie embrionalnej i mieć syndrom "ocaleńca"." Ręce mi opadły... No po prostu to się nie mieści w głowie, żeby takie głupoty wygadywać. Ponieważ Kościół mnie odrzucił za moje poglądy, przestałem do niego chodzić kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Głos opolskiej kurii o grzechu in vitro IP: 81.210.92.* 28.10.10, 11:57 Dużo tutaj pobożnego mówienia, ale za mało konkretów. Kwestia in vitro to nie tylko kwestia etyczna. To także kwestia prawna. Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Wiec PRO In vitro - 4.11.2010 28.10.10, 15:40 Wiec PRO In vitro przed pałacem biskupa! Opole 4.11.2010 godz.16.00 miejsce: ul. Książąt Opolskich 19 koordynator: Sebastian Kossakowski sebakosa@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fem Re: Wiec PRO In vitro - 4.11.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 20:53 Myślę,że o 16.00 jest za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek invitro IP: *.stk.vectranet.pl 11.08.11, 23:44 Zajmuja sie pie...mi zamiast posprzatac we wlasnym ogrodku . Oni maja kupe swoich dzieci moze zaczna oddawac do adopcji tym ktorzy nie moga ich miec . Banda hipokrytow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak słow Toż to młyn na koła lewicy idealny IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 08:01 Tak długo jak faceci w czarnych sukienkach będą ludziom zaglądać pod pierzynę, tak długo w Polsce nie będzie dobrze. A z pewnością nie normalnie !!! A Grzesiu może tylko zacierać rączęta z takiej darmowej agitki na rzecz jego partii. Odpowiedz Link Zgłoś