Dodaj do ulubionych

ECO - NOWY SKANDAL !!!

07.04.04, 09:42
W pierwszym tygodniu czerwca odbędzie się Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy
Energetyki Cieplnej Opolszczyzny S.A. I niby nic dziwnego gdyby nie czas i
dzień Walnego. Mianowicie ma się odbyć w taki sposób aby akcjonariusze-
pracownicy ECO S.A. nie mogli w nim uczestniczyć. Odbywa się bowiem w dzień
roboczy w godzinach dopołudniowych. Teoretycznie każdy może wziąć sobie urlop
na ten dzień, lecz kto odważy się „zafikać”, skoro termin Walnego został
wyznaczony umyślnie i z premedytacją.
WINNI: winnymi tego skandalu są i prezes ECO S.A. Wiesław Chmielowicz, jak i
Ryszrd Zembaczyński (miasto ma 51% udziałów). Chmielowicza rozumiemy, bo boi
się spraw związanych z Brzegiem (zwrot majątku Gminie Brzeg), protestów
przeciwko planom budowy spalarni śmieci w mieście, jak i kilku innych byłych
spraw nie powziętych przez aktualną prokuraturę. Natomiast do pana
prezydenta „wszystkich opolan” mamy uzasadnione pretensje, że notorycznie
akceptuje stan rzeczy. Przecież w tak ważnej sprawie jak ciepło dla całego
Opola, mógł znaleźć czas na przykład w sobotę. Niemożliwe jest to panie
prezydencie? A może będzie coś knutego? Bo jak inaczej nam oceniać te fakty.
Spalarnia śmieci w centrum miasta Opola nie uratuje drugiej kandydatury pana –
panie Zembaczyński!!! SERDECZNIE ZAPRASZAMY NA WALNE I PROSIMY O
PRZEDSTAWIENIE SPRAWY MAJĄTKU CIEPŁOWNICZEGO PANA BURMISTRZA BRZEGU – PANA
WOJTKA HUCZYŃSKIEGO!!! Chyba nie olał pan Huczyński majątku swoich wyborców???
Obserwuj wątek
    • Gość: anonymous Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! IP: *.eco / 81.210.92.* 07.04.04, 10:29
      tia...
    • opolanin111 Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! 07.04.04, 10:34
      co do eco w opolu to nie od dziś wiadomo że pan prezydent z panem prezesem
      rączak w rączke
      dzięki komu 13 gmin opolszczyzny nie ma juz majątku wartego setki milionów
      złotych
      wyborcy Strzelec Opolskich, Kluczborka, Kedzierzyna spytajcie się swoich
      prezydentów co za majatek ciepłowniczy mają w swoich miastach - maja jedno
      wielkie "G...o" wszystklo jest pod władzą Chmielowicza a akcje sa warte może 5o
      zł a może jszcze mniej
      i to się nadaje do prasy a nie tylko SLD i Chudzikiewicz
      • Gość: EKOLOG Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! IP: 195.205.69.* 09.04.04, 13:52
        POWIEDZCIE COŚ O TEJ SPALARNI. BO ZUPEŁNIE SIĘ NIE ORIENTUJĘ.
        GDZIE ONA MA POWSTAĆ. KTO NA TO WYRAZIŁ ZGODĘ. CZY SPOŁECZEŃSTWO OPOLA,
        MOGŁO SIĘ WYPOWIEDZIEĆ W TEJ SPRAWIE.
        SKĄD BĘDĄ PRZYWOŻONE ŚMIECI ??? PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ.
        • Gość: Frelka Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! IP: 213.199.238.* 09.04.04, 15:21
          A może by wrócic do pomysłu, żeby kupować tanie ciepło w Elektrowni, zeby
          mieszkańcy Opola nie płacicili jednych z najwyższych w POLSCE stawek za c.o.
          Przecież mozna wykorzystać sieć ECO.
          • lokalny7 Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! 09.04.04, 16:58
            Gość portalu: Frelka napisał(a):

> A może by wrócic do pomysłu, żeby kupować tanie ciepło w Elektrowni, zeby
            <<<<<
            Pomysł jest O.K.tylko jak to przeprowadzić,żeby to ciepło było tanie nadal-----

> mieszkańcy Opola nie płacicili jednych z najwyższych w POLSCE stawek za c.o.
            > Przecież mozna wykorzystać sieć ECO.
            <<<<<
            -----po wykorzystaniu sieci ECO!?
          • Gość: fena Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 15:02
            Zgadzam się. :) ciepło z elektrowni. Kto jest za??
            • Gość: ekonom Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 20:49
              Jestem za, ale pod warunkiem, że ktoś udzieli mi rzetelnych odpowiedzi na
              pytania
              1. Czy to prawda, że do zaspokojenia potrzeb miasta Opole Elektrownia Opole
              musi dokonać pewnych inwestycji polegających m.in. na przebudowie istniejących
              bloków
              2. Jeżeli jest to prawdą, to ile to będzie kosztować?
              3. Czy ktoś już wie, ile będzie kosztowac rura z Brzezia do Opola. Ostatnio
              rozstrzał był od 150 do 270 mln złotych
              4. Ile będzie kosztowało utrzymanie "zimnej rezerwy" kotła na Harcerskiej?
              5. Skoro to wszystko kosztuje i jak widać chodzi nie chodzi tu o parę złotych,
              to KTO ZA TO WSZYSTKO ZAPŁACI JAK NIE MY, KONSUMENCI?
              Na koniec stwierdzenie faktu - duże urządzenia są opłacalne jedynie przy dużym
              popycie na wytwarzane przez nie produkty. Ciepło także jest produktem. Skoro
              trzeba wydać duże pieniądze na duże modernizacje i dużą rurę, to skąd w
              zapyziałym miasteczku Opole, którego liczba mieszkańców maleje, bo ludzie
              wyprowadzają się poza miasto ma być odpowiednia liczba mieszkańców do odbioru
              takiej ilosci ciepła, żeby było tanie? Jak na razie słyszymy,że ECO montuje
              coraz mniejsze kotły, bo coraz mniej zużywa sie ciepła w mieście. CZy do
              przewozu tony cegieł kupuje się tira? czy dla statystycznej rodziny kupuje się
              wieżowiec? Czy 100 tysięczne miasto (z czego połowa to przyłączone wioski) jest
              na tyle dużym rynkiem, by FAKTYCZNIE przy pomocy efektu skali możliwe było
              uzyskanie niskiej ceny za energię przy olbrzymich inwestycjach koniecznych do
              jej wytworzenia i przesyłu? Proszę pamiętać, że o podłączeniu EO do systemu
              miasta myślano w czasach, gdy Opole miało mieć 250 tysięcy mieszkańców żyjących
              w dziurawych jak sito blokowiskach, z których dotowane ciepło szło w atmosferę.
              Jest inaczej i dlatego warto myśleć w kategoriach rachunku ekonomicznego a nie
              propagandy i chwytliwych haseł
        • Gość: Palacz Spalarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 20:55
          Wszystko w tej sprawie wie Zembaczyński i Chmielowicz z ECO - pytaj ich.
          Prawdopodobnie trwają rozmowy z inwestorem z Japonii w w/w sprawie. Ja spalarni
          w Opolu nie chcę!!! Lokalizacja (miała być w Groszowicach, a teraz na
          Harcerskiej?)jest objęta tajemnicą z klauzulą najwyższej tajności - BĘDZIE
          SMRÓD - bo sprawa jest śmierdząca!!!!!!!!
    • Gość: MIeszkaniec Opola Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! - ???? IP: 217.197.72.* 09.04.04, 23:39
      Skandalem jest to, że część polskich obywateli za darmo (!!!) dostała
      tzw. "akcje pracownicze", czyli inaczej część majątku ongiś państwowego.
      Nie dość, że zostali majątkowo wyróżnieni, to jeszcze pyskują.
      To jest moi państwo dopiero skandal!

Na dodatek jako pracownicy - współwłaściciele są w klasycznym konflikcie
      interesów. Dla nich lepiej jak będą wysokie płace, dupny pakiet socjalny i
      ubezpieczenie w III filarze. Dla głównego właściciela - miasta Opola,
      działającego przede wszystkim w interesie mieszkańców, największym interesem
      jest dostarczanie mieszkańcom ciepła w umiarkowanej cenie.

Szanowni czytelnicy domyślają się zapewne, że pakiet: płace-świadczenia
      socjalne-ubezpieczenie w ECO stanowi bodaj najlepszy zestaw wśród opolskich
      pracodawców. Niejeden chciałby dostać pracę w ECO, czy też zamienić miejsce
      pracy na ECO.

Dyr. Chmielowicz na pewno w końcu udzieli zezwolenia pracownikom na udział w
      WZA w godzinach pracy, za wyjątkiem oczywiście tych, którzy pracują w ruchu
      ciągłym. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ci złożyli upoważnienia dla swoich
      zaufanych kolegów, jeśli już tak muszą koniecznie obsikać "swój teren" kartką
      na WZA. WZA w godzinach pracy! Też mi skandal! Nie macie większych problemów?

Wy się cieszcie, że macie Chmielowicza, mielibyście jednego z opolskich
      mobberów, to dawno pokazałby wam, gdzie raki zimują!
      Dymalibyście za połowę tego co macie, bez bilecików na basen i do kina!
      To dzięki Chmielowiczowi, który z pewnością ideałem nie jest, jeszcze was nie
      zaorali i elektrownia nie wycięła waszych miejsc pracy. Mimo wszelkich
      zastrzeżeń, jako pracownicy powinniście dyr. Chmielowicza wspierać, a nie
      obsrywać na forum publicznym.
      • Gość: MIeszkaniec Opola Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! - ???? IP: 217.173.202.* 10.04.04, 10:35
        No?
      • Gość: pracownik Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! - ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 08:57
        Widać, że do głosu dorwały się pieski "Papcia"... To nie skandal palancie, że
        dostaliśmy akcje bo należały się nam jak psu buda zgodnie z ustawami. To żadna
        łaska. Masz facet tupet odmawiając akurat nam tego, co inni dostali już dawno.
        Mamy kilkanaście procent akcji, a jak doskonale wiesz większość ma miasto Opole
        i może przegłosować co chce, nawet konieczność niższych kosztów. O
        pakiecie "najlepszym" w Opolu nie fandzol. Może jesteś u korytka i
        robisz "cudowną" średnią 3 tysięcy złotych, ale zdecydowana większość tyra za
        tysiąc. To fakty, a pieprzona statystyka pentagonu. Wiesz o tym doskonale, ale
        łżesz. Mamy w dużym poważaniu zezwolenia na udział w WZA w godzinach pracy.
        Obesdzłoby się bez nich gdyby zrobiono to z głową, czyli po 14-tej. Nie trzeba
        obracać kota ogonem. Z bilecików na pływalnię korzysta zarząd i grupka
        wiernych. Motłoch jest do roboty, podobnie wygląda sprawa z innymi
        przywilejami. A kimen, czy innymi igrzyskami nie zapchasz brzucha - my chcemy
        chleba, a głupie teksty o "obsikiwaniu terenu" sam wyznaczasz swoją pozycję
        patałachu - jesteś w grupie "nietykalnych" - być może z baraku A. Nie mylę się
        prawda? Może jeździsz na "szkolenia" za 5 tysięcy złotych za 2 dni pobytu w
        hotelu, może jesteś "specjalistą od ...." za co dostajesz kolejne tysiące, ale
        dupku nie masz żadnego prawa mówić o nas - pracownikach i posiadaczach akcji w
        kategorii "piesków". To że nie pracuje w baraku A nie znaczy, że jestem od
        ciebie gorszy. Wprost przeciwnie - Bez nas nie miałbyś gadżetów, laptopów,
        obiadków i nagródek. Bo kto by na nie zapracował? Ty sam? Wątpię z tresci
        wynika, że żyjesz u dworu. To my facio sami podejmiemy decyzję, co robić z
        naszymi akcjami, chociaż dzięki takim jak ty nikt za nie dzisiaj nie chce
        zapłacić więcewj niż 50 złotych choć nominalnie są warte stówkę. Nie wypowiadam
        się na temat prezesa. Zarząd i pracę rady nadzorczej mamy okazję ocenić my -
        właściciele na WZA i to bez pomocy piesków szczekających na nas za kawałek
        kiełbasy. Może będzie to ocena pozytywna dla Papcia. Kto wie, choć coraz więcej
        ludzi w firmie irytuje, że przymyka oko na patologie ze swego najbliższego
        otoczenia. Pamiętaj też, ze pieski po obszczekaniu mogą zarobić kopa, jak nie
        zrozumieją kto jest ich panem. A panem jest właściciel, choćby miał prawo głosu
        tylko raz w roku. Reszta to tylko najemni karbowi.
        • Gość: Melex Zembaczyński boi się Chmielowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 09:31
          Być może pan Chmielowicz ma jakąs kartę przetargową z czasów wspóółpracy z
          panem Zembaczyńskim? Pan Zembaczyński był przecież odpowiedzialny za
          prywatyzację w starych "dobrych" czasach - gdy był wysokim urzednikiem UW. Było
          wtedy wiele spraw "spod latarni" w całym procesie przkształceń włąsnościowych.
          Przecież do WPEC płynął przepotężny strumień pieniędzy publicznych i
          pomocowych. Być może celem pana prezesa jest zmniejszenie udziałów pana
          Zembaczyńskiego w Spółce poniżej 50% i uwłaszczenie się z elitą? Bo ECO S.A.
          chciało by wiele osób sprywatyzować, a samemu zostać w nowej spółce na zasadach
          menagerskich.
          A prezydent jest sparaliżowany STRACHEM!!!
        • Gość: MIeszkaniec Opola Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! - ???? IP: 217.173.202.* 13.04.04, 16:23
          Bezczelny typie!
          To, że w Polsce uchwalono takie takie prawo, to nie znaczy, że nie jest ono
          niesprawiedliwe, krzywdzące znaczną część społeczeństwa i wręcz niezgodne z
          zasadami ustrojowymi.
          Z tą sprawą chciał się zmierzyć ś.p. prof. Tadeusz Zieliński - były Rzecznik
          Praw Obywatelskich. Ale ponieważ worek z akcjami się rozsypał, to już nie było
          siły, żeby to zahamować. Nie byłoby w porządku zabierać, to co się dało.
          Jednym z największych złodziejstw III RP są tzw. "akcje pracownicze", czyli
          rozdawnictwo majątku grupom uprzywilejowanym. Plujesz człowieku zapewne na
          Kulczyka, ministrów prywatyzacji, i pewnie nawet na tych "sukinsynów,
          pracowników TPSA, co się za swoje akcje pobudowali".
          A ty biedaczku dostałeś parę akcji i nie możesz przeżyć, że dyrektor firmy nie
          jest marionetką w ręku bolszewickiej robociarskiej większości.
          Sam wziąłeś udział w piątym rozbiorze Polski. Inna ocena tego faktu jest po
          prostu skrajną hipokryzją. Uczciwiej jest powiedzieć: miałem taką okazję, więc
          z niej skorzystałem, a nie: należy się jak psu buda.
          Sie należy. Czysta bolszewia.

Teraz dalej. W ECO nie pracuję i nie pracowałem. Dyr. Chmielowicza nie znam,
          nie wiem nawet jak wygląda jego facjata. Natomiast doskonale znam układy,
          plotki, system i poziom wynagrodzeń i świadczenia socjalne w ECO i powtórzę raz
          jeszcze, że prawdopodobnie są najlepsze w Opolu.

Poszedłbyś do roboty na podobne stołek w innej firmie, to nawet byś się nie
          zająknął "u cioci na imieninach". Tak teraz mój panie sprawy się mają w
          większości opolskich firm. U was są chyba ze 3 związki zawodowe. Daliby ci
          związek zawodowy gdzie indziej!
          Daliby wam 100% płatne zwolnienie lekarskie!
          To jest ewenement na skalę opolską!
          A zapomniałeś gnoju, że ECO oprócz płacy płaci ci za ubezpieczenie na życie z
          funduszemn kapitałowym?
          Na basenik ,do kina i do tyjotru nie chodzisz? Boś kulturowy tłuk i pływać nie
          umiesz. Te bilety są dla wszytskich pracowników bucu!
          A dofinansowanie do wczasów, 100% zwrot za kolonie dla dzieci to też nic?

Znane jest mi polityka : "dziel i rządź" dyr. Chmielowicza. Bardzo oględnie
          mówiąć - nic przyjemnego. Oceniam jednak, że wśród opolskich mobberów jest on
          zdecydowanie na dalekim miejscu. Najbardziej groźny był dla pracowników z
          wysokimi kwalifikacjami, którzy mogli mu potencjalne zagrozić. Pewnie, że pan
          dyr. jako prezes spółki komunalnej powinien się się z wielu rzeczy publicznie
          wytłumaczyć. Ale wymagać tego powinien przede wszytskim Zarząd miasta. Krytyka
          poczynań pana dyrektora i właściciela większościowego jest jak najbardziej na
          miejscu.
          Natomiast robienie afery o WZA w godzinach pracy to zwykły kretynizm.
          • Gość: tez pracownik Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! - ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 23:19
            Brakuje argumentów, to czas na obrażanie rozmówcy... Taka widać kultura
            u "miłośnika praworządności i sprawiedliwości".
            Po pierwsze, wisi mi to, z czym chciał się mierzyć taki czy inny urzędnik. Tak,
            ja też dostałem akcje firmy, dla której poświęciłem kawał życia i jestem z tego
            zadowolony. Skoro mogli korzystać inni, nie widzę powodu, bym ja tego nie miał
            prawa. Nie rozumiesz matołku słowa "właściciel" to nie pieprz jak potłuczony
            zająć, tylko się doucz. Skończ też pleść androny o piątym rozbiorze. Akcje
            swojej firmy otrzymują pracownicy koncernów w krajach, gdzie po wypowiedzeniu
            słowa komunizm płuka się usta. Tak tak tłuczku. I jakoś nikt nie mówi o
            bolszewii i rozgrabianiu, a raczej o motywowaniu i honorowaniu wkładu
            pracowników w rozwój firmy. Nie potrafisz uwierzyć, że to wymysł Zachodu? Patrz
            bliżej - pracownicy Agory - wyborczej dostali akcje swojej firmy i to te
            uprzywilejowane, za które można dostać prawdziwą kasę. Nawet ci z Opola.
            Bolszewia? Rozdawnictwo? Rozbiór firmy? A może dalekowzroczna polityka
            kapitalisty? Co do pakietu socjalnego, to chyba faktycznie twoi informatorzy
            opowiadali o tym na imieninach i to po kilku głębszych. Ciekawe, gdzie to w ECO
            jest sto procent chorobowego? Jeżeli ktoś ci to powiedział, to wiedz chłopie,
            że kłamał. Tekstów o poziomie wynagrodzeń nie będę komentował, ale lepiej nie
            opowiadaj tych rewelacji, bo ktoś może nie wytrzymać i da ci po gębie za tego
            typu głupoty. Fakt, płacą na czas ale nie najlepiej w Opolu. Parę kilomentrów
            dalej jest firma, o poziomie płac które w ECO pozostają w sferze marzeń. Nie
            wiesz która, to zapytaj się swoich informatorów. A co do ubezpieczeń na życie
            to kolejny strzał kupą w płot. Ten numer robiły firmy w całym kraju, bo było
            taniej dokonać podwyżki bo bez ZUS-u. Takie pakiety mają także
            w "kapitalistycznych" firmach z naszego miasta plus dodatkowo bezpłatne
            leczenie np w medicowerze. Dlaczego? Patrz jak kilka wierszy w górę. Dopłaty
            dla dzieci z najbiedniejszych rodzin pracowników - to samo. Obrażasz innych,
            oskarżasz a sam zachowujesz się jak ten facet z kawału, który to mając w ręku
            złotą rybkę wolał, żeby sąsiadowi krowy wyzdychały, bo w końcu wszyscy mają iść
            na dno. Nie martw się, ty już ten poziom osiągnąłeś.
            • Gość: Mieszkaniec Opola Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! - ???? IP: 217.173.202.* 14.04.04, 17:53
              1. Zostałem wyzwany od palantów i innych piesków więc się odciąłem.
              Byłem w prawie.
              2. RPO nie jest "jakimś tam urzędnikiem państwowym", tylko instytucją,
              która stoi na straży praw wszystkich obywateli, a nie tylko tych,
              którzy pracują w prywatyzowanych przedsiębiorstwach.
              3. Akcje pracownicze dla pracowników przedsiębiorstw państwowych nie są
              tym samym czym są akcje dla pracowników przedsiębiortw prywatnych.
              Różnica polega na tym, że właściciel prywatny może sobie robić
              co chce, zaś państwo musi stać równo na straży interesów wszystkich
              obywateli. Majątek firm państwowych stanowi dobro wspólne państwa
              i nie powinien podlegać rozdawnictwu na zasadzie klucza zatrudnienia.
              Jakoś żaden nauczyciel czy lekarz został i nie zostanie akcji swojej
              szkoły czy szpitala, a policjant współwłaścicielem komisariatu.
              Jeszcze raz powtórzę. Uczciwie jest powiedzieć:
              Rozdawali majątek firmy, byłem uprawniony, więc skorzystałem.
              Twój stosunek do tego jest mniej więcej taki. I dobrze.
              Nieuczciwie natomiast jest mówić: dostałem, bo mi się należało jak psu kość.
              4. Nie wiem czy dobrze rozumiesz poświecenie częsci życia dla firmy.
              Dla mnie poświecenie zaczyna się wtedy, kiedy wykonuję swoją pracę w sposób
              znacznie odbiegający od przeciętnej, tzn. zostaję po godzinach bez
              dodatkowego wynagrodzenia, biorę pracę do domu,
              podchodzę do pracy z zaagażowaniem i pasją.
              Taki stosunek do pracy ma niewielu.
              5. biadolenie, że w ECO jest gorzej niż w Elektrowni Opole,
              (takie przesłanie czytam między wierszami) do niczego nie prowadzi.
              Zgodnie z moimi informacjami warunki płacowe na podobnych stanowiskach w EO
              nie są aż takie wspaniałe, żeby pracownik ECO musiał umieszczać je
              w sferze marzeń.
              Pewnie, że lepiej będzie, jeśli warunki płacowe i socjalne wszędzie
              będą lepsze. Twierdzę natomiast, że w ECO są jedne z najlepszych w Opolu,
              co oczywiście nie znaczy, że nie mogłyby być lepsze. Warto jednak pamiętać,
              że oznacza to większe opłaty za ciepło,
              z którymi można byłoby się pogodzić przy większym ogólnym poziomie dochodów.
              Ja nie pracuję ani w ECO, ani EO, ale też u dużego pracodawcy.
              Mam fatalnie w porównaniu do ECO. Znam też parę innych firm, w miarę dużych
              w Opolu, gdzie warunki płacowe i socjalne są równie syfiaste jak u mnie
              i daleko gorsze niż w ECO.
              Dodam do tego, że warunki pracy, rozumiane jako ilość świadczonej pracy,
              są w ECO i w EO cieplarniane w porównaniu z pracą w firmach,
              o których myślę. Tu się mój panie tak ludzi goni,
              że nie mają czasu pójść do ubikacji. Tego nie ma, nie było i nie będzie
              w ECO i EO. I zaraz śpieszę tu dodać: to nie w ECO są świetne warunki pracy
              - to gdzie indziej są fatalne.
              6. W rzeczy samej w wielu firmach jest ubezpieczenie w III filarze,
              ale w większości mój panie nie ma. Wszędzie natomiast jest to postrzegane
              jako bonus, profit, czy mówiąc wprost dochód. W ECO macie ten przywilej.
              W większości firm -jego nie ma. Tłumaczenie w kategoriach uciekania przed
              ZUSem jest prawdziwie tylko dla szczodrych pracodawców.
              Chciwy pracodawca nie będzie szukał takich motywacji, tylko nie da nic
              ponad to co musi. I robi to.
              7. Całe moje oburzenie wynika z tego, że ktoś robi aferę z powodu WZA
              w godzinach pracy i robi z siebie jakiegoś wielkiego współwłaściciela ECO.
              A piętnujcie sobie Chmielowicza, jeśli mobbinguje pracowników.
              Poddawajcie krytyce jego styl rządzenia i wyniki ekonomiczne.
              Krytykujcie stosunek do ludzi.
              Tylko nie róbcie z siebie biednych, skrzywdzonych biedaczków,
              szykanowanych wyznaczeniem WZA w godzinach pracy.
              Przestańcie ECOwcy biadolić. Nie macie źle !
              • Gość: mediator z ECO Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! - ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 19:51
                Niepotrzebnie Panowie się kłócicie. Prawda leży pośrodku. To fakt, że ECO jako
                pracodawca w porównaniu z innymi firmami naszego miasta zachowuje się wyjątkowo
                przyzwoicie dla swoich pracowników. Niestety, nie wszyscy ludzie z firmy to
                rozumieją, lub po prostu nudzą się i z nudów biorą za nikomu niepotrzebne
                rozróby. Naprawdę - mogliby mieć zdecydowanie gorzej i być może wtedy
                przestaliby narzekać. Mam doświadczenia z kilku firm. Może ECO to nie
                sanatorium, ale znam znacznie bogatsze przedsiębiorstwa, które doją pracowników
                jak przysłowiowe krowy i nikt tam nie piśnie. Broń Boże nie nawołuję, by taki
                sposób zarządzania wprowadzić w ECO, ale w końcu niektórzy z tej firmy powinni
                zrozumieć, że tak jest.
                To prawda, że pracownicy wielu firm nawet nie myślą o dopłatach ze strony
                pracodawcy do ubezpieczeń na życie, biletów do kina czy na basen. Nie jest
                jednak tak, jak pisze Mieszkaniec Opola. Nie ma u nas stu procentowego
                chorobowego, a dopłaty do kolonii mają jedynie pracownicy, których dochód na
                osobę w rodzinie kwalifikuje do pomocy społecznej. Niestety, daleko nam też do
                pensji naszego sąsiada. Nie mamy deputatów i nagród, które EO dostaje w ramach
                przywilejów branżowych (tak tak, ciepłownictwo to nie to samo co energetyka
                zawodowa, choć może wydawać się że to jedna rodzina) Tak więc - w ECO nie jest
                źle, co nie znaczy że mogłoby być lepiej ;-) Trzeba jednak wszystko wyważyć tak
                by być konkurencyjnym na rynku i dać sobie szansę dalszego rozwoju w
                przyszłości. Być może dla tych którzy są blisko emerytury jest to obojętne, ale
                są w ECO młodzi ludzie, którzy chcą by ta firma istniała także za parę lat.
                Miejmy jednak nadzieję, że za parę lat polepszy się nam wszystkim i zarówno w
                firmie Mieszkańca Opola jak i pracowników ECO będzie zdecydowanie lepiej niż
                jest obecnie. A pan Mieszkaniec Opola ma rację - robienie WZA po godzinach
                pracy przy takiej ilości akcjonariuszy to poroniony pomysł. Panowie malkontenci
                z ECO - pamiętacie ubiegły rok? Zaczęło się o rano, a zakończyło późnym
                wieczorem. Chcecie robić WZA na raty? To naprawdę głupota robić krzyk o taką
                pierdołę.
                • Gość: MIeszkaniec Opola Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! - ???? IP: 217.173.202.* 14.04.04, 21:01
                  Dzięki za wsparcie z wewnątrz ECO. Być może moje informacje co do 100%
                  chorobowego były nieścisłe, ale z palca sobie ich nie wyssałem.
                  Doniesiono mi, że takie coś wynegocjowały związki zawodowe. Mam nadzieję, że
                  wogóle korzystałeś z zasiłku chorobowego i wiesz co mówisz.
                  Jako pracownik ECO - wiesz lepiej.
                  W Opolu jest jeszcze parę średnich firm i warunki pracy i płac w nich są bardzo
                  różne. Ja pracuję w firmie, gdzie zasuwa się na wysokich obrotach i to dotyczy
                  praktycznie wszystkich pracowników, występują wszelkie możliwe formy mobbingu,
                  płace są znacznie niższe niż w ECO. Nie ma żadnych bilecików na basen czy do
                  teatru, i wszelkie świadczenia socjalne są znacznie mniejsze.
                  Związków zawodowych - brak. Z racji wykonywanych zadań znaczna grupa
                  pracowników jest w nieustannym stresie, zagrożona utratą części wynagrodzenia
                  za każde niedopatrzenie.
                  Statystyka zawałów, nadciśnienia, wrzodów, chorób krążenia jest zatrważająca.
                  Dlatego wkurza mnie takie biadolenie pracowników ECO i to jeszcze na forum
                  publicznym. Ja to miałbym o czym, napisać!
                  Ale nie piszę. A wiecie dlaczego?
                  Bo internet wcale nie jest anonimowy. Jeślibym napisał o wszystkim co mi leży
                  na wątrobie i podał nazwę firmy, to pryncypał zaangażowałby specjalistów,
                  którzy doszliby czyje to IP i wyciałbym z wielki hukiem.
                  Założę się o każde pieniądze, że dyr,. Chmielowicz nie będzie przeprowadzał
                  śledztwa kto tu na opolskim forum "GW" biadoli.
              • Gość: Mediator z ECO Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! - ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 19:56
                A tak na poważnie - poniosło obydwie strony. Jako pracownikowi ECO jest mi
                przykro, że ktoś pod "sztandarem" mojej firmy obraził kogoś, kto tylko chciał
                włączyć się do szerszej dyskusji. Nie nam pana "pracownika" ale za niego
                przepraszam w imieniu tych pracowników ECO, ktorzy mają odmienne od niego
                zdanie.
    • Gość: A Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 13.04.04, 19:34
      Mieszkaniec gratulacje - przyznaje Ci racje. Całe to ECO to
      pseudokapitalistyczna bolszewia oparta na siatce wzajemnych powiązań rodzinno
      politycznych. Na tym tle "PAPCIO" to zwyczjny kacyk a nie menago.
      Bardzo trafnie zauważyleś , że wyimpasował najlepszych fachowcow czyli
      konkurencję dla siebie, a szeroko rozmieścil własnych " umocowanych.
      • Gość: płatnik Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.04, 21:01
        witam wszystkowiedządzych
        z rządem walczycie, z Wojewoda też, z Prezydentem też ............
        może stancie w szranki wyborcze i zacznijcie rządzić. ale wasza wiedza by
        musieła być taka żeby inni was wybrali. i co ??? a jak nie mam nic sensownego
        do powiedzenia to ...
    • Gość: ee Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 10:49
      czy 1300 zł w eco do ręki to dużo czy mało? bo tu mowa o wielkich fortunach w
      eco
      • Gość: inkwizytor Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 22:51
        dobre sobie; jeszcze jeden który wierzy w demokrację. Wystarczy mieć wiedzę, a
        już wyborcy wyłuskają z tłumu łgarzy mężów opatrznościoewych. Trudno w
        dzisiejszych czasach o większych kretynów. Wybory to tylko legitymacja do
        rządzenia dla cwaniaków, złodziei i innych hochsztaplerów, którzy w innych
        warunkach mogliby tylko krowy paść. Co do obdarowanych akcjami pracowniczymi:
        za 30 srebrnków zostaliście wspólnikami złodziei z czerwonymi legitymacjami w
        wewnętrznych kieszeniach w swoich partyjnych uniformach.Dostaliście kilkanaście
        akcji o łącznej wartości kilku baniek, a każdy z zarządu fortunę,hehehe. I
        jeszcze sobie skaczą do gardeł, jak psy o ochłap z pańskiego stołu.
        • Gość: remanent Re: ECO - NOWY SKANDAL !!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 21:48
          To co? Zamiast demokracji twoje rządy bo wiesz najlepiej??? To dopiero
          ubaw !!!!
          • Gość: Pytacz Prokuratura !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 11:53
            Jaki jest okres przedawnienia przestępstwa polegającego na wyłudzeniu
            świadczenia za pracę przez pana Figasa (drugi - Dolata - fikcyjnie zatrudniony
            siedzi w pierdlu), którego ztrudnił pan Chmielowicz? Wątek poruszała NTO. Pan
            Figas nie świadczył pracy będąc zatrudnionym na pełnym etacie. Równocześnie
            udzielał pomocy finansowej ECO?
            Kto wie jaki jest termin przedawnienia? Może biuro spółki ECO mi podpowie?
            • Gość: prokurator Re: Prokuratura !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 12:47
              Szanowny Panie. Ta sama gazeta pisała również o odmowie wszczęcia postępowania z
              powodu braku znamion popełnienia przestępstwa. Proszę być precyzyjnym Panie
              obywatelu111
              • Gość: Okręgowy Re: Prokuratura !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 14:18
                1) od odmowy nie było odwoąłnia
                2) wyższa instancja zawsze może nakazać wznowienie
                3) prokuratorzy to ludzie jak my wszyscy i mylą się jak każdy urząd
                4) decyzje prokuratury często są w sprzeczności ze społecznym poczuciem
                sprawiedliwości
                5) wielu prokuratorów i tak należałoby odwołać
                • Gość: Komisarze! Re: Prokuratura !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 16:03
                  1. Widać nie było powodu do odwołania
                  2. terminy obowiązują, ale Panie Okręgowy - do roboty
                  3. Tylko Komisarze i Trybuni Ludowi się nie mylą. To prawda. Prokurator to też
                  człowiek
                  4. Społeczne poczucie sprawiedliwości to nie kodeks karny. Wg. społecznego
                  poczucia wyrządzono już dość świństw, skrzywdzono już dość ludzi. Pan jesteś
                  nieodpowiedzialny nawołując do powrotu tamtego koszmaru.
                  5. Skoro ma Pan taką wiedzę to proszę natychmiast złożyć odpowiednie dokumenty
                  w sekretariacie szefa Prokuratury Okręgowej w Opolu lub na ręce Ministra
                  Sprawiedliwości. Oczywiście, z poważnym uzasadnieniem. Inaczej to tylko
                  pomówienia i narażanie na szwank dobrego imienia urzędu i pracujących w nim
                  osób. Jako urzędnicy mamy prawo do ochrony przed tego typu bezprawnymi
                  działaniami i prosze nie liczyć na anonimowość internetu - już dawno rozwiązano
                  ten "problem".
                  • Gość: Okręgowy Re: Prokuratura !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 17:53
                    Na szwank urząd naraził Hop (tak się pisze?), Kapusta i Piwnikowa.
                    Kodeks karny jest zły i należy go zmienić jak i całe prawo. Od tego należy
                    zacząć, a okręgowy ma być wybierany w wyborach bezpośrednich i max. na 3 lata.
                    Wtedy w tej Polsce będzie lepiej.
                    • Gość: A Re: Prokuratura !!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 25.04.04, 21:18
                      A w sprawie D też dwa lata po pierwszych artykułach nic się nie ruszało dopóki
                      jak to powiedział prokurator nie dostali pozwolenia. Może i na F dostaną no bo
                      bedzie gupio jak D bedzie mial za prace w ECO zarzut a F nie
                      • Gość: Remigiusz Re: Prokuratura !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 21:25
                        Czyli jednak po słowach poprzednika i jego zacytowaniu samego prokuratora można
                        wysnuć podejrzenia, że prokuratura jest zależna od czynników politycznych. A
                        przecież prawa nie można stosowac wybiórczo do różnych osób dokonujących tego
                        samego przestępstwa. Ale czy można się jeszcze czemuś dziwić w tej Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka