Dodaj do ulubionych

Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści

• frei10 Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści 11.11.10, 10:21
      niestety księża próbują, niestety z niezłym skutkiem, wycinać co się da...
      w jednej z mazowieckich wsi ogołocono cmentarz ze starych drzew, a wójt ramię w ramię ogołocił gminę z ponad stuletnich lip (wiecie ciągnie korzenie do wodociągu-to prawdziwa argumentacja)
      zmienił się krajobraz, wycięto moje i nie tylko wspomnienia.
      niestety wójt z plebanem są jednymi z wielu ekologicznych debili:(((

trzymam kciuki za to żeby pogonić kogo trzeba z dala od waszego drzewa!!!
    • Gość: Czlowiek Re: Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: 78.9.80.* 11.11.10, 10:21
      Ale problem jest w tym, ze na takich wioskach 90% mieszkacow to stare dewoty, ktore biegna lizac jaja ksiedzu... to jest chore co ksiadz powie to jest swiete... a to jest zwykly dewiant i padalec, skoro chce zniszczyc cos tak cennego dla ludzkosci i cos co ma wartosc sentymentalna dla tej rodziny... skoro chce tak dobrze dla ludzi to niech pomysli o tej rodzinie... a przepraszam widocznie on nie mysli... nie powinni brac pod uwage referendum, bo jakby ksiadz tym swinia powiedzial skoczcie z mostu to skakaliby jedno za drugim... maci ludzia w bani.. a no i drzewo to tez roslina stworzona przez Boga, skoro tam jest to Bog musial miec w tym jakis cel... chyba wiem jaki chce oddzielic ksiezy od zlodziei... i wyszlo na to, z\e wasz proboszczyk leci na kase, bo szkoda wydac 20 zl wiecej na sprzatanie... do gazu z takimi!!
    • podpisanym a dzwony kościoła hałasu nie czynią ? 11.11.10, 10:23
      dzwonią tylko jesienią ? zakazać. nic nie może w spokoju przeszkadzać.
    • m_234 Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści 11.11.10, 10:23
      Krótka historia.
      Mieszkam w małej, podwarszawskiej miejscowości. Z, jak to się mówi, towarzyszką życia.
      Jej były, a właściwie nowa kobieta byłego, uparła się na ślub kościelny.
      Przeprowadzenie rozwodu kościelnego trwa... no jak od tego drzewa w piz...
      I, jak mniemam, właśnie w tej sprawie przyszedł do mnie ksiądz proboszcz.
      Mieszkam w takim „normalnym”, czteropiętrowym bloku.
      Klatka schodowa, dwa mieszkania na piętrze.

Siedzę sobie w naszej tzw. pracowni i słyszę, że ktoś wchodzi. Patrzę, mrugam moimi przepięknymi oczętami, i co widzę?
      Stoi sobie w przedpokoju ksiądz. Tak normalnie. Przyszedł, nacisnął klamkę i wszedł.
      Bez pukania, dzwonienia i takich tam innych rzeczy.
      Coś tam gada, czy jest obecna taka to a taka pani... tylko, że ja go nie za bardzo słucham.
      Mówię mu, że mogę go ewentualnie wysłuchać, jak się natychmiast przemieści za próg mojego mieszkania. Wzburzył się. No trudno, to mu pomogłem. Wystawiłem na korytarz, pokazałem gdzie są schody prowadzące do wyjścia i pożegnałem słowami: spadaj batmanie.
      Mina sąsiada, który wyjrzał z mieszkania, sprowokowany lekkim hałasem - bezcenna.

Reasumując: to nie są święte krowy i jeśli ktoś ma inny światopogląd, to sobie z nimi poradzi.
      Wystawiając na korytarz. ;)
    • niepisaty_wyksztalciuch Naród na księżowskiej smyczy 11.11.10, 10:23
      Oto jeden z konkretnych przykładów ilustrujących Polaków na księżowskiej smyczy. Jestem pewien, że księdzu się drzewo wyciąć uda a życie jego właścicieli dopiero po tym fakcie stanie się we wsi naprawdę uciążliwe. Polska to przecież żadna demokracja tylko klerykalny rezerwat UE
    • Gość: outofchurch Wychodzę z Kościoła! IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.10, 10:23
      www.facebook.com/outofchurch

• brzydula2424 Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści 11.11.10, 10:24
      Rodzina Państwa Kikinów niech odpowie swiętoj...emu proboszczuniowi,żeby spadał z ich posesji i nie buntował parafian,bo to grzech śmiertelny-lepiej niech się wytłumaczy,dlaczego za sakramenty święte bezczelnie pieniądze drą-przecież to ich powołanie i niby zostali klechami,żeby służyć! Ciekawy temat na niedzielne kazanie!
    • Gość: jantar15 Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 10:25
      Przestań wreszcie, ty cholerny klecho budzić ludzi codziennym wydzwanianiem. Ludzie pracują na nocną zmianę i zakłócanie im snu w dzień jest godne potępienia. (tak bym mu odpowiedział, gdyby to na mnie padło)
    • Gość: AnkaK Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: 195.117.171.* 11.11.10, 10:25
      Przez takich księży wielu traci ochotę na chodzenie do kościoła.W końcu to dzieło Boże takie piękne drzewo!Czy ruszenie parę razy miotłą w jesieni jest tak ciężkie?Na pewno sama rodzina ,która ma to drzewo chętnie pozamiata te liście ,byle go tylko nie ścinać.U nas na cmentarzu w Krynicy pościnali wszystkie modrzewie,ale także drzewa liściaste dookoła,zostały najgrubsze konary,wygląda to tragicznie smutno.Jakby im ktoś ręce poobcinał....bo śmieciły ....nie mam nawet ochoty tam chodzić.Myślę,że nasza cywilizacja jest coraz bardziej barbarzyńska.Większość pościna drzewa,zamieni ogrody na parkingi.Jakie to smutne.Trzymaj się Rodzino i nie dawaj prymitywnemu proboszczowi!Głupie tłumaczenie o bezpieczeństwie,bo jak chodzi o remonty lub budowę kościoła to mało który ksiądz ubezpiecza pracownika.Trzymam kciuki za jesion:)
    • Gość: wojtek85 Zwolen - cmentarz IP: 94.75.123.* 11.11.10, 10:28
      Czarna zaraza widac dziala wszedzie, ja od 93 roku odwiedzam cmentarz w Zwoleniu gdzie mam pochowane juz pol mojej rodziny. W tamtym czasie na cmentarzu roslo sporo dorodnych wiekowych kasztanow, klonow, lip, brzoz, dębów. Sprawialy ze czulem, ze mimo jest to miejsce pochowku, to jednak zycie w roznej formie trwa. szum lisci, cien ktory dawaly i wszechobecna zielen dzialaly w pewien sposob kojaco. Niestety przez lata drzewo po drzewie byly wycinane.... zosatala pustynia... las betonowych bezdusznych krzyzy... teraz jak chodze na cmentarz czuje tylko smutek...
    • Gość: Kasia Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: 188.123.209.* 11.11.10, 10:29
      "...I stało się tak. Ziemia wydała rośliny zielone: trawę dającą nasienie według swego gatunku i drzewa rodzące owoce, w których było nasienie według ich gatunków. A Bóg widział, że były dobre."
      I co ty na to księże proboszczu?
    • Gość: qwak czarna stonka rzuca się już na drzewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 10:32
      ale pewnie wystarczyłoby parę tysięcy, żeby mu gębę zatkać
    • Gość: R2z Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: 194.88.224.* 11.11.10, 10:34
      No i ?
    • jael53 Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści 11.11.10, 10:35
      Najgorsze, że w takiej małej gminie katolicki duchowny to jej prawdziwy zwierzchnik. Może podpuścić radnych, żeby wydali stosowny nakaz - bo czemu nie? Radni mogą nawet "sami z siebie" pod byle pretekstem rozporządzić cudzą własnością... ba, byle sołtys może to zrobić.
      Wiem coś o tym: któregoś dnia gminne pijaczyny zmasakrowały mi 3 piękne orzechy. Powód? Prosty - jakiemuś kumowi pani sołtys niewygodnie było skracać sobie kombajnem dojazd na swoja hacjendę (jakieś 1,5 ha). To nic, że na tej drodze pojazdy powyżej 5 t mają zakaz poruszania się... To nic, że żadnej decyzji na oczy nie oglądałam, że nikt z żadną skargą nie przychodził.
      To po prostu jest powszednia gęba "polskiej samorządności"...
    • Gość: ph Polska to kondominium Watykańskie IP: *.zax.pl 11.11.10, 10:36
      Watykan to jedyne obce państwo, który przez swoje struktury wpływa na polskie prawo i życie Polaków. Oszołomy mówią, że wczoraj Moskwa dziś Bruksela. Ale tak naprawdę wczoraj Moskwa, dziś Watykan.
    • Gość: kola Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.microchip.net.pl 11.11.10, 10:37
      OWIECZKI SŁUCHAJCIE SWEGO WILKA ! NIECH WAS DALEJ STRZYŻE-PARAFIANIE CZYLI CIEMNOTA!!!!!!!OT,I TYLE...........
    • Gość: WW Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.10, 10:40
      To nie pierwszy przypadek, że klecha walczy z drzewami. Czyżby zło się tam czaiło?
    • Gość: gustdelf Coz za temat duza fiotka, i zaszczytne miejsce w.. IP: 193.35.248.* 11.11.10, 10:40
      ramce. A ciekawe co wciagu 100 dni prezydentury osiagnela majaca pelnie wladzy PO? To ile teraz musze dolozyc do Panstwa, ktore nie oferuje mi zupelnie nic. O PIS wiemy wszystko wystarczy, ze jarek pierdnie i juz mamy 3 tytuly, ze pierd jarka byl falszywy, paranoiczny i trzeba autora zbadac psychiatrycznie. Tymczasem Donek jak zaczal wakcacje Peru tak trwaja one do tej pory, sloneczko nasze CUDOWNE. Pojechal do Brukseli zalatwic zmiane zasad naliczania dlugu bo moze niedociagnac do wyborow parlamentarnych przed przekroczeniem magicznego progu. A i po przekroczeniu ciecia moga nic nie dac, wystarczy ze obniza nam rating roztrabia w swiecie i nikt juz naszych obligacji nie kupi, ciekawe wtedy z czego nasz CUDOTWORCA zaplaci emerytury, na jak dlugo wystarczy kaska z OFE? Ale co tam majac wszystkie media w reku i dazac roznymi srodkami do rozbicia resztek mozna sobie pozwolic na wiele.
      • Gość: Ps Re: Coz za temat duza fiotka, i zaszczytne miejsc IP: *.aster.pl 11.11.10, 10:43
        Nie ma co, temat w sam raz na headline'a;)
        Maestria w wyszukiawniu tematów zastępczych...
    • Gość: viola Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: 212.95.227.* 11.11.10, 10:43
      Mysle, ze trzeba porzadek z ksiezami zrobic, bo sie za bardzo panosza. Ale nic sie nie zmienie jak nasza polska mentalnosc sie nie zmieni! szczegolnie na wsiach gdzie ludziska tacy bogobojni albo raczej ksiezobojni :))).
      Przestancie im wlazic w .... !! to sie przestana wymadrzac!
      • Gość: ksiądz Re: Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.10, 11:24
        Zaprawdę powiadam ci viola iż kazania nie słuchałaś...wymierzam ci chłostę 100batów i zarzadzam iż ze wsi wywieziona bedziesz na taczce gnoju kobito nieczysta.

• Gość: jaś Re: Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.10, 14:28
          :DD dobry z ciebie pajac :DDD
    • Gość: jola Re: Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 10:45
      Wyciąć klechę!
      • Gość: ksiądz Re: Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.10, 11:28
        jolu a wczoraj u spowiedzi byłaś, nie ładnie, nie ładnie. Słuchy mnie doszły że chłopy we wsi po tyłku cie klepią i że uprawiasz sodomę w remizie z bezrobotnymi. Trzeba ci 100 solidnych batów zapodać kobito nieczysta.
    • 1-piotrusiek wybiórcza zajmuje bzdetami byle by coś na Kościół 11.11.10, 10:45
      napisać
    • Gość: xx Re: Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.10, 10:46
      W mojej parafii proboszcz podszedł inaczej do sprawy. Wokół kościoła jest dużo starych drzew. Są one niestety w opłakanym stanie. Wiele razy proboszcz próbował normalną drogą administracyjną ściąć kilka z nich. Za każdym razem wniosek był odrzucany z powodów "ekologicznych", bo drzewa ściąć nie wolno.

Rozsądek pojawił się dopiero jak po jednej z mszy metr od wychodzących z kościoła ludzi spadł ogromny konar.

Czy naprawdę musi stać się tragedia, aby ekoterroryści przestali gadać swoje głupoty?
    • jan12121 Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści 11.11.10, 10:46
      No i zdawałoby się, że niewinna i częsta w Polsce pyskówka zamieniła się w rozliczenie Historii Narodu Polskiego! Ludzie, nie dajcie sie tak łatwo prowokować...
      A tak w ogóle sądzę, że za taka wycinkę gmina naliczyłaby niezłą opłatę tej rodzinie, ze sto tysiaków. Wieś się zrzuci? Jegomość da? (na to samo wychodzi). Oj, rodacy, nie macie ważniejszych tematów?
      • rossigurs Re: Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści 11.11.10, 10:52
        PANIE REDAKTORZE ! BARDZO CHĘTNIE POZNAMY ROZSTRZYGNIECIE TEJ SYTUACJI, JEŚLI MOŻNA WIECE3J TAKICH ARTYKUŁÓW MAŁO SIĘ O TYM MÓWI CO ROBIĄ CI BEZCZELNI LUDZIE W SUTANNACH, NP KSIĄDZ Z JAKIEJŚ MAŁEJ MIEJSCOWOŚCI WYCIĄŁ WSZYSTKIE DRZEWA NA CMENTARZU BEZ POZWOLENIA. LUDZIE KIM SĄ CI CZARNI GRZESZNICY, TO DIABŁY!
    • Gość: staszek Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.66.92-79.rev.gaoland.net 11.11.10, 10:48
      Witam!! i tu prosze wszystkich ludzi ,swiadomych bezkarnosci i bezczelnosci polskiego kleru,najwyszczy czas zeby im powiedziec, STOP NIEROBY , zeby sie w koncu wzieli do pracy, jak np.tu we francji ,kazdy ksiadz,pracuje a msza jest uczynkiem dobroczynnym,i tutaj ksieza nie maja nic do powiedzienia ,czy wtracania sie do zycia poblicznego.TRZEBA wszystko zrobic ezby to drzewo ochronic przed zcieciem, prosze o adres do ksiedza,napisze mu kilka slow.
      pozdrowienia
      • Gość: ksiądz Re: Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.10, 11:12
        Liż mi buty parobku...płać za grzechy...

Dzień sądny nastąpi i zmyje ten syf z ulicy
    • Gość: katecheta Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.ip.adam.com.au 11.11.10, 10:49
      Durny Klecho szanujesz przyrode i ludzi przez to szanujesz Boga w przeciwnym razie nie jestes godny aby mu sluzyc.
      • Gość: ksiądz Re: Proboszcz stuletniemu drzewu nie przepuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.10, 11:17
        Zaprawdę powiadam Ci że nie jesteś godzień aby lizać stopy moje, albowiem twój jęzor to szatański jęzor...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka