Dodaj do ulubionych

PiS zaatakował Ociepę

17.01.11, 20:12
A co na to przewodnik stada Pan Zembaczyński?
Obserwuj wątek
    • Gość: ali PiS zaatakował Ociepę IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 20:15
      no i dobrze co to za przewodniczacy ktory nie optuje za tym co glosi wczesniej. najpierw gadanie ze rady dzielnic super priorytet ale jak jest pod władza zembaczynskiego to juz zmiana frontu
    • Gość: NWK PiS: Ociepa musi odejść IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 20:32
      Co za genialny pomysł! - dajmy pieniądze a dzielnice jakoś je wydadzą. A chłopaki z PiS zastanowiliście się komu będzie trzeba zabrać te pieniądze?! Najpierw kompetencje a potem kasa! Nie bądźcie amatorami. Nie mamy zamiaru kupować waszej nagłej troski o rady dzielnic.
    • Gość: opolanin PiS: Ociepa musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 20:45
      A może Panie radny Nowak lepiej za te pieniądze kupić kilka kamer do monitoringu miasta (zwiększą poczucie bezpieczeństwa wśród mieszkańców) lub kilkadziesiąt ławek (na których będzie można w parku usiąść i odpocząć), koszy na śmieci (będzie trochę czyściej), może z dwa lub trzy samochody dla straży miejskiej. Tak wydane pieniądze lepiej się wykorzysta aniżeli dzielić je na małe kwoty, które na nic konkretnego się nie przydadzą. Warto by było aby z taką samą gorliwością dla swoich wyborców i wszystkich mieszkańców zaangażował się Pan (ale i wszyscy radni) choćby w znalezienie inwestorów. Powstałyby nowe miejsca pracy, wzrosłyby dochody budżetu miasta. Weź się Pan do konkretnej pracy (a nie za złośliwe zagrywki polityczne) przynoszącej konkretne, wymierne korzyści mieszkańcom Opola i innym ludziom. Zapracuj na wynagrodzenie, które pobierasz. Niech Pan zachowa trochę godności i honoru, które Panu ujmy nie przyniosą a jedynie poważanie wśród innych. To z woli wyborców znalazł się Pan w Radzie Miasta Opola i pozostali radni więc to ich interesy ma Pan (i pozostali radni) realizować a nie interesy partii z jakiej startował (startowaliście). Czy tak ciężko osobom wierzącym i tego się nie wstydzącym (a do tych osób Pan myślę, że należy) przestrzegać 10 przykazań bożych.
      • Gość: też opolanin Re: PiS: Ociepa musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 21:25
        Ty opolanin sam przestrzegaj przykazań, a zwłaszcza 8 i nie pouczaj Pana Nowaka, który zresztą ma rację. Żadna instytucja, w tym rada dzielnic nie będzie działać bez kasy.
        • Gość: nero Re: PiS: Ociepa musi odejść IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 22:04
          "ty" też opolanin"" nie pouczaj "opolanina" bo rady dzielnic nie są instytucjami...

po co im pieniądze, żeby więcej grilli na dzielnicy organizować??
          popieram tego kto napisał, że za 100 tysięcy rocznie można coś więcej zrobić dla ogółu, a rady mają przeznaczoną kasę w budżecie co roku i tyle powinno im starczyć a resztę... szukać sponsorów, darczyńców ha a co tam niech się postarają na dzielnicy
          • Gość: też opolanin Re: PiS: Ociepa musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 23:01
            nero, nie masz racji - sprawdź znaczenie pojęcia instytucja, a potem mnie przeproś
    • Gość: gość2011 PiS: Ociepa musi odejść IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 17.01.11, 21:00
      Całe szczęście, że nie brałem udziału w wyborach. Mam teraz czyste sumienie i nie potrzebuję się babrać w domysłach kto, co, dlaczego, kto kogo, po co i w jakim celu. Przecież każdy widzi, że to wszystko jest brudne.
      • mamatylda2 Re: PiS: Ociepa musi odejść 18.01.11, 10:10
        Gość portalu: gość2011 napisał(a):

> Całe szczęście, że nie brałem udziału w wyborach. Mam teraz czyste sumienie i n
        > ie potrzebuję się babrać w domysłach kto, co, dlaczego, kto kogo, po co i w jak
        > im celu. Przecież każdy widzi, że to wszystko jest brudne.
        Jeśli nie miałeś odwagi wybierać, to już się nie wtrącaj, to nie twoje sprawy. W dodatku nie są one brudne - radom dzielnic zostały pieniądze, to po co dokładać - trudno o bardziej czyste uzasadnienie.
    • Gość: Brawo Nowak PiS: Ociepa musi odejść IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 23:20
      No i brawo Nowak! A już myślałem, że nic nie zrobisz - tylko będziesz pobierał diety przez 4 lata a gdzieś będziesz miał dzielnice peryferyjne.
    • Gość: Opole Zdrój PiS: Ociepa musi odejść IP: *.146.127.223.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.01.11, 09:41
      z woli wyborców macie tam działać pospołu dla dobra miasta.A jeżeli nie to sp....ć do domu.
      • Gość: upierdliwy Re: PiS: Ociepa musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 10:20
        Jezeli jakis przewodniczacy Komisji, osmieli sie nie poprzez wniosku czlonka "swojej" komisji, to PiS zaraz poleci na skarge do szefa Rady...Tak rozumie swoja role pan Nowak i PiS...Tym ludziom zalezy tylko na pisaniu donosow, rozrabianiu, i obrzucaniu blotem kazdego co osmieli sie miec swoje zdanie...Wg nich prawdziwy Polak to taki co robi, po ich mysli...Dranstwo do kwadratu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka