Dodaj do ulubionych

Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku...

20.02.11, 17:39
Ej no, gazeciarstwo: jaki niby "odrazajcy wpis"? Przeciez to typowa spiewka "wygrztauconego z fejsbuka", czyli tak holubionego przez was czytelnika, ktorego fobie i histerie podsycacie swoimi jednostronnymi tekstami.

Niby jak ten urzedniczyna mial zareagowac, jesli jego mierna glowka zbombardowana zostala wytworami jazni czolowej opolskiej redaktorzystki, bredzacej o "bzdurnych teoriach" i "wyznawcach"?

No come on: przynajmniej nie badzcie hipokrytami. Ujmijcie sie za swoim...
Obserwuj wątek
    • Gość: flat-ower Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 17:46
      No to jest straszne. Trzeba się bać poziomu intelektualnego urzędników fiskusa. Oni naprawdę są tak głupi ?
    • cul-de-sac Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... 20.02.11, 17:53
      Osobiscie bylbym bardziej usatysfakcjonowany gdyby urzednikow karano rownie gorliwie za idiotyczne, bezduszne i krzywdzace petentow postanowienia. Opisany przypadek pzypomnienia "pokazowe decyzje" z lat PRLu.
      • Gość: Stanisław Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.02.11, 18:06
        A czym różnią się dzisiejsze czasy, Szanowny Panie od PRL-u. A jednak! Zamieniliśmy czerwone na czarne. Wtedy sporo TW itp. działało z pobudek finansowych, w celu uzyskania własnych korzyści, teraz niestety działają dla idei, niestety tej najbardziej ciemnogrodzkiej.
        • cul-de-sac Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 20.02.11, 18:50
          Gość portalu: Stanisław napisał(a):

> A czym różnią się dzisiejsze czasy, Szanowny Panie od PRL-u. A jednak! Zamienil
          > iśmy czerwone na czarne. Wtedy sporo TW itp. działało z pobudek finansowych, w
          > celu uzyskania własnych korzyści, teraz niestety działają dla idei, niestety te
          > j najbardziej ciemnogrodzkiej.

Moim zdaniem w czasach PRLu nie byloby takiej dyskusji, a to juz duza roznica. Roznic jest zdecydowanie wiecej i wiekszej wagi, ale to kazdy odbiera indywidualnie na wlasnej skorze.
      • Gość: kamil Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs IP: *.satfilm.net.pl 21.02.11, 21:07
        U nas karze się za inne myślenie nie karze się za przestępstwa Kościelnej Komisji Majątkowej za wszelkiego rodzaju przekręty czyli tam gdzie powinni karać jest wolna amerykanka a tam gdzie ostry wpis kara.Urzędas musiał mieć na pieńku z szefem bo inaczej bylby nieukarany
    • ubiquitousghost88 Faktycznie przesadził. Gaz się u nas źle kojarzy.. 20.02.11, 18:20
      Gdyby oddał strzał w tył głowy i nagrody by zostały, i na Majorkę by poleciał...
    • antobojar Tak odrażający, jak częściowo usprawiedliwiony.. 20.02.11, 18:21
      Przecież można dostać zaaajoba od teorii Kaczyszenki i Don Maciorro...
      I to nie tylko w Kraaakowie...
      Albo ogólnopolskiej szajby...
      lol..
      • Gość: A1 Re: Tak odrażający, jak częściowo usprawiedliwion IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 20:18
        > Przecież można dostać zaaajoba od teorii Kaczyszenki i Don Maciorro...

zwłaszcza jak się czyta z drugiej ręki, czyli z Głosu Cadyka...
        wtedy skołowanie gwarantowane.
      • martusia_krolowa_wolakow PiS za moje pieniądze mówią że Tusk i Putin zabili 20.02.11, 21:40

prezydenta Kaczyńskiego.

JAK ICH UKARAĆ?
    • zbychuk Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 20.02.11, 18:24
      No wlasnie nie rozumiesz, ze Ci ktorych tak zwalczasz i potepiasz walsnie hipokrytami nie sa i tepia chamstwo niezaleznie czy jest "swoje" czy "ich".
      Masz ciekawa logike jakby ktos bronil tego goscia, to bys mowil, ze zwolennicy PO bronia chama, jak go potepiaja to sa hipokrytami. Czy jest jakies zachowanie ludzi takich jak ja, zebys go nie ocenil negatywnie?
      • pamejudd Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 20.02.11, 18:47
        Oj nie: chamstwo zwalczone zostalo przez dyskutantow w tamtym watku, jak i pracodawce urzedasa.

Czy mozesz jeszcze raz przeczytac moj wpis? Wydaje mi sie ze dosc dobrze wyrazilem tam, dlaczego widze w postawie GWna hipokryzje.
        • shootthemall Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 27.06.13, 00:14
          pamejudd napisał:

> Oj nie: chamstwo zwalczone zostalo przez dyskutantow w tamtym watku, jak i prac
          > odawce urzedasa.
          >
          > Czy mozesz jeszcze raz przeczytac moj wpis? Wydaje mi sie ze dosc dobrze wyrazi
          > lem tam, dlaczego widze w postawie GWna hipokryzje.
          >
          >
          skąd się biorą takie młoty, jak ty?!
      • Gość: kibic Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs IP: *.ghnet.pl 20.02.11, 18:54
        nie cuduj z tym wpisem.Tutaj nie ma żadnej logiki,ile można słuchać o głupotach z zamachem, o robieniu sztucznej mgły czy bombie termobarycznej w samolocie? Może by tak i tych inteligentnych inaczej też ukarać?Wszechogarniająca głupota nas obejmuje a jak ktoś się z tego powodu wkur... to go pokazowo karzą.Pozostali mogą pleść brednie,pluć i szczuć a i tak im nic nie grozi.Równi i równiejsi a na samym końcu szary obywatel,który podobno ma być centrum uwagi dla polityków,księży,dziennikarzy itd.
    • koloratura1 Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 20.02.11, 18:51
      pamejudd napisał:

> Niby jak ten urzedniczyna mial zareagowac, jesli jego mierna glowka zbombardowa
      > na zostala wytworami jazni czolowej opolskiej redaktorzystki, bredzacej o "bzdu
      > rnych teoriach" i "wyznawcach"?

A możne to raczej była reakcja (której nie popieram) na same te bzdurne teorie oraz na ich porąbanych wyznawców?
      • x2468 Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 20.02.11, 19:07
        A kiedy wezma sie za Kaczynskiego ktory zalecal eliminacje ogladaczy TVN?
        • koloratura1 Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 20.02.11, 19:53
          x2468 napisał:

> A kiedy wezma sie za Kaczynskiego ktory zalecal eliminacje ogladaczy TVN?

Zapewne nigdy.
          Sądząc po jego zachowaniu, wygłaszanych opiniach, itd. - on na pewno ma żółte papiery
    • Gość: niepis Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... IP: *.152.149.121.dsl.dynamic.eranet.pl 20.02.11, 19:10
      nawet urzędasa zmuliły moherowe berety !
      Niesłusznie został ukarany - okazało sie ,że urzednik jednak myśli !!
      • pamejudd Tak, "moherowe berety"... 20.02.11, 19:20
        ...dokladnie. Tak sobie tlumacz swiat, bo inaczej grozi ci przeladowanie informacyjne.

Rozumiem ze gdybym napisal ze palikotowcow nalezaloby rozstrzelac, czulbys sluszny gniew, wobec tak oburzajacego postulatu? W przypadku jednak, kiedy ktos chce "zagazowac pisowcow" (czyli w tlumaczneiu na polski: ludzi ktorzy maja inne poglady odnosnie katastrofy w Smolensku), tobie podobni az sie zamlaskuja z zachwytu. Przednie... tak trzymac!
        • Gość: niepis moherowy bereciku.... IP: *.152.149.121.dsl.dynamic.eranet.pl 20.02.11, 20:38
          kolejny idiota bezrozumny :( Nie chce mi się kazdemu pajacowi tłumaczyć
          wszystkiego jak krowie na miedzy . pamejudd tobie -bezrozumie -szczególnie
          nie nalezy poświęcać uwagi ,bo pustogłów jesteś wyjątkowy ,ot co ..przykre to ,ale tak w naturze się zdarza - natura produkuje także takie wyrzutki spoleczeństwa jak ty ..
          Nic na to nie poradzimy.
          • pamejudd Re: moherowy bereciku.... 20.02.11, 20:53
            > kolejny idiota bezrozumny :(

Tak, wiem. Widac po tobie na pierwszy rzut oka.

> ale tak w naturze się zdarza - natura produkuje także takie wyrzutki spoleczeństwa jak ty ..

Chetnie bym sie dowiedzial, co czyni mnie "wyrzutkiem spoleczenstwa", ale moje umilowanie kontaktu z wytworami patologii psychicznej ma swoje granice.
          • Gość: pal666 Re: moherowy bereciku.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.11, 16:53
            rozumiem, że to co napisałeś, to z języka "młodych, wykształconych i z dużych miast" tłumaczy się na polski: "pamejudd, nie lubię cię, spadaj stąd, nie chce mi się z tobą gadać".
      • zbyszek.bejach Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 21.02.11, 08:59
        Czy ty nie rozumiesz, że to co ten urzędnik napisał nie ma żadnego znaczenia? On został ukarany za niewłaściwe korzystanie z powierzonych mu przez pracodawcę urządzeń.
    • Gość: sramnaUBekistan Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.11, 19:33
      tyPOwo zydoUBeckie myślenie POstfaszystowskiego bydlaka
    • Gość: miroskom A ja mam w DUPIE katastrofę smoleńską IP: *.netdrive.pl 20.02.11, 19:51
      A ja mogę sobie napisać to co myślę i nikt mi nie odbierze premii i mnie z niczego nie wyrzuci.
      • Gość: stary wiarus Re: A ja mam w DUPIE katastrofę smoleńską IP: 62.148.70.* 20.02.11, 20:06
        Popieram, myślę podobnie. Początkowo strasznie przeżywałem katastrofę smoleńską.
        Ubolewałem nad tragedią ludzi.
        Następnie te brednie i bajki wypowiadane o wypadku/wybuch bomby, sztuczna mgła,
        dobijanie rannych/ spowodowały, że mam również w czterech literach tę katastrofę.

Kiedy zostanie ujawniona treść rozmowy Panów Kaczyńskich.
        Czy Pan Jarosław ""kazał lądować we mgle"" Panu Prezydentowi.
        • Gość: niepis Re:stary wiarus IP: *.152.149.121.dsl.dynamic.eranet.pl 20.02.11, 20:43
          to własnie sedno sprawy ! zaraz się okaże ,pewnie przed wyborami ,o czym kaczyńscy bezp.przed katastrofą rozmawiali . Coś mi sie wydaje ,że jarosława krótkimi galotami ze strachu trzęsie :)
        • pamejudd Re: A ja mam w DUPIE katastrofę smoleńską 20.02.11, 20:54
          > Kiedy zostanie ujawniona treść rozmowy Panów Kaczyńskich.
          > Czy Pan Jarosław ""kazał lądować we mgle"" Panu Prezydentowi.

Zastanawia mnie dlaczego rozpaplywacze takich teorii czuja sie w czymkolwiek lepsi od fanow tekstow o sztucznej mgle...
          • cyniczne_oko uwzgledniajac zaprzysiezenie prezydentury 21.02.11, 10:23
            kiedy "zimny Lech" Prezydent Polski meldowal Prezesowi Parti wykonanie zadania to wydanie mu polecenia " masz byc na uroczystosci i nie wymadrzaj sie" wydaje sie bardzo mozliwe.
        • Gość: Dora Re: A ja mam w DUPIE katastrofę smoleńską IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.11, 13:21
          na początku ja też przeżywałam te katastofę trochę bardziej niż np .wypadek autobusu w Niemczech, niz wypadek busa z 18 ofiarami jadący do pracy w sadzie.. ale potem jak jak pisuary zaczeły ględzić głupoty o sztucznej mgle i o tym że w samolocie " zgineły >>płotki<< z SLD i PO". Płotki??? I przez to konkretne chamstwo pisuarów tez zaczełam miec katastrofe w ..czterech literach.
      • Gość: drojb Re:Uważaj, miroskom! IP: 178.73.48.* 21.02.11, 19:35
        Bo zaprzeczanie bajdurzeniu o zamachu stało się już bluźnierstwem, karanym przez nasze światłe władze (mimo że to nie Kaczki rządzą).
    • aussie1inc Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... 20.02.11, 20:54
      Urzednik moze nie najmadrzejszy, ale ile mozna sluchac o tym Smolensku? Mnie sie chce wymiotowac jak slysze to slowo, te idiotyczne dyskusje czyja wina, kto klamie, a kto tylko bredzi, klamstwa o wielkim prezydencie, co to naprawde byl malutki, jak jego wzrost itd. Przestancie gadac na ten temat, bo - podejrzewam- coraz wiecej Polakow ma juz dosyc tego tematu. Kaczynski zniszczyl pamiec o ofiarach i nic tego nie zmieni - przynajmniej przez kilka nastepnych lat.
      • pamejudd Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 20.02.11, 20:56
        Mowisz ze Kaczynski zniszczyl?

Nie bzdurne i chamskie sugestie Palikmiota, nie popiskiwania GWnianych "ekspertow" i "autorytetow", ale wlasnie Kaczynski?

Uwielbiam takie popisy rozumowania poprzez salto.
      • franiaaa1 Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 21.02.11, 09:48
        Zażyj metoklopramid (to na wymioty), powinno pomóc..można kupić w aptece bez recepty.
        A, jeśli mimo wszystko lek nie pomoże to może wyłącz radio, telewizję i trochę poczytaj.. czegokolwiek..może wtedy zamiast "gadać" będzisz pisał "mówić", "rozmawiać"
        Rozumiem że jesteś wysokiego wzrostu, w związku z tym jesteś WIELKI :))
    • Gość: pieklik Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 21:25
      Tak oczywiście zagazetujmy ich wszystkich....
    • Gość: dimka Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 21:46
      I za co karać? Przeciez w w Wyborczej Gazecie wszyscy tak myślą tak jak w Komsomolskiej Prawdzie.
    • aussie1inc Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... 20.02.11, 22:07
      Tylko Kaczynski bez zadnych oporow wykorzystywal politycznie ten tragiczny wypadek. I tylko slepy nie widzi, ze tak naprawde to Kaczynski oplakuje wylacznie braciszka, a reszta ofiar to takie tlo dla jego bredni. Tylko Kaczynski osmieszyl wszystko co z wypadkiem zwiazane - te wszystkie brednie o sztucznej mgle, silnych magnesach, wykreconych zarowkach, strzalach po wypadku.
      Jak to nie jest osmieszanie tragedii, to co to jest?
    • kerrville jak dlugo mozna w sprawie Smolenska? 21.02.11, 04:18

przypomne tylko ze sledztwo po katastrofie w Szkocji trwalo 2 lata,
      W Portugalii po 30 latach otworzono znow sledztwo w sprawie katastrofy w ktorej zginal ich premier.
      Zas w sprawie Smolenska natychmiast po katastrofie Rosja wiedziala ze to blad pilota co oczywiscie "miedzynarodowa" MAK wraz z KGBowcem Putinem zaklepala po kilku miesiacach.
      GW gorliwie powiela to.
      Dla jasnosci - MAK wcale nie jest miedzynarodowy, jest rzadowa agencja wydajaca licencje dla lotnisk i zakladow naprawy samolotow.
      Czyli...sa sedzia we wlasnej sprawie!!

• cyniczne_oko kara za poglady a nie za prace, idiotyzm 21.02.11, 06:42
      Ukarano urzednika nie za to jak pracuje ale za to jakie ma poglady. Idiotyzm. Zwiazki zawodowe nie maja juz nic do powiedzenia? A GWniana zaczyna grac na wsteczna nute? Caly czas artykuly pokazywaly jak glupia jest teoria spiskowa o zamachu, a teraz karac tego co te teorie ujal w ekstremalny sposob? Ktos tu sie zamotal w redakcji.
      • Gość: behemot Ściema IP: *.252.25.88.internetia.net.pl 21.02.11, 08:32

Przeciez z tekstu wynika, ze urzędnik został ukarany, za korzystanie ze słuzbowego kompa w godzinach pracy do prywatnych celów. Miast pracować wytrwale dla fiskusa, wdał się w pogaduchy na forum. Sam urząd przyznaje, że nie ma narzędzi do karania za gazową treść wpisu. Ciekawostka pozostaje fakt, jak zostal namierzony. Czy to sprawa programu sledzącego pracę słuzbowych kompów czy zwyczajowego uprzejmie informuję?

• cyniczne_oko prawo do 15 minut przerwy ma kazdy 21.02.11, 10:21
          pracownik. W biurach zwyczajowo jest, ze podczas jedzenia w czasie przerwy przeglada sie prase. niektorzy papierowa, niektorzy internetowa. Odbywa sie to bez wplywu na prace i nie widze tu zadnego uszczerbku dla pracodawcy. Poza tym kara absurdalna w stosunku do czynu. Uzycie sluzbowego konta pocztowego ( nie jest powiedziane kiedy pisal wiec niekoniecznie musialo by to byc w pracy, niekiedy praca wymaga robienie czegos w domu i wtedy logowanie sie z wlasnego komputera na sluzbowa poczte jest niezbedne ) za premie na caly rok ?!? Paranoja i mobbing.
    • gniewnyleonard Może byście uporządkowali to wasze szambo-forum? 21.02.11, 12:39
      GW-no jedzie na szambie, specjalnie pozwala na całkowitą anarchołkę i tak koło się kręci.
      A kiedy są jakieś artykuły o mniejszościach seksualnych, to właśnie na tym ćwierćinteligenckim ścieku można znaleźć najwięcej obelg!
      • nerwus0 Re: Może byście uporządkowali to wasze szambo-for 21.02.11, 14:06
        Spadaj.
      • 6.smiech Re: Może byście uporządkowali to wasze szambo-for 21.02.11, 14:39
        Czy masz sie calkiem dobrze ? Czy moze trzeba psychiatry ?
    • Gość: NGO Ośmielamy się mieć inne zdanie na ten temat IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 12:58
      ...tak jak i nasi czytelnicy
      Wpisz na naszym portalu (ngo opole) w wyszukiwarce -Urzędnik w godzinach pracy podżega do eksterminacji „oszołomów”- jest to artykuł, który prawdopodobnie spowodował przykładne ukaranie tego urzędnika.
    • Gość: Wilnianka Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... IP: *.kava.lt 21.02.11, 14:28
      Urzednik palnal glupstwo i zostal ukarany.Jednak chodzi mi o cos innego.Probuje na stronie tej gazety dopokac sie do pana Komorowskiego.Jestem w szokie po przeczytaniu litewskich komentarzy na stronie litewskich gazet,jezeli jest artykul o Polsce,lub o wizycie polskiego prezydenta do Litwy.Za te straszne obrazliwe slowa, zwrocone do polakow lub prezydenta,nikt nie kara.Gazeta nie sciera takiego komentarza.Kiedy probowalam napisac,ze to chamstwo i zle swiadczy o litewskiwej kulturze,to wlasnie moj komentarz zostal starty.Teraz znow ukazal sie artykul o tym,ze prezydent Polski chce przyjazni z Litwa i wspolpracy.I posypali sie znow zlosliwe komentarze.Litwinie nazywaja polakow nie inaczej jak Sundliankai(polskie gowno)Uwazaja,ze nam pora w Ponary(miejsce rozstrzelanych zydow litwinami w czasie wojny), lub w Katyniu.Nie chodzi mi o pisaniu polskich liter w moim nazwisku.Mam to gdzies.Ale chodzi mi o szacunek.Moze wiec przed wizyta pana Komorowskiego do Litwy pointeresowal sie by ktokolwiek wypowiedziami litwinow(chodzi o komentarze).I zeby nareszcie podjeto ten temat z wladzami Litwy.Bo wlasnie za takie komentarze trzeba karac.A tylko potem mowic o przyjazni miedzy Polska i Litwa.
      • pamejudd Ciekawy problem. 21.02.11, 16:01
        Obawiam sie jednak ze forum to niedobre miejsce do informowania o nim. Czy nie lepiej napisac od razu bezposrednio do redaktorow oglonopolskiego wydania, badz kogos z np. "Rzeczpospolitej"?
      • kicior99 Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 21.02.11, 17:36
        A ja radziłbym się nie przejmować internetem. Nieraz już widziałem, jak szanowany skądinąd człowiek na internecie pod pseudonimem zamieszczał komentarze godne k... spod latarni. A niektórym portalom chyba chodzi o to, by było ostro... BTW pracuję z Litwinami i jeszcze ani razu nie słyszałem nieprzychylnego Polsce komentarza. Ale czy ci sami ludzie nie umieściliby go pod pseudonimem w LR - ręki sobie nie dam uciąć. Pozdrawiam.
        • shootthemall Re: Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńs 27.06.13, 00:25
          kicior99 napisał:

> A ja radziłbym się nie przejmować internetem. Nieraz już widziałem, jak szanowa
          > ny skądinąd człowiek na internecie pod pseudonimem zamieszczał komentarze godne
          > k... spod latarni. A niektórym portalom chyba chodzi o to, by było ostro... BT
          > W pracuję z Litwinami i jeszcze ani razu nie słyszałem nieprzychylnego Polsce k
          > omentarza. Ale czy ci sami ludzie nie umieściliby go pod pseudonimem w LR - ręk
          > i sobie nie dam uciąć. Pozdrawiam.
          >
          a wiesz co mówią za twoimi plecami? przecież w twarz ci tego nie wygarną
    • 6.smiech Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... 21.02.11, 14:37
      Za tzw. niby demokracji o ktora to tak niby "walczyli" klamczynscy to sa znowu czasy komuny
      i UB. Wolno tylko myslec i mowic co "im" sie podoba.
    • Gość: Wilnianka Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... IP: *.kava.lt 21.02.11, 14:43
      Chce jeszcze dodac,mam nadzieje,ze moj komentarz za pomoca gazety wyborczej dotrze do pana Komorowskiego.A Was namawiam zebyscie przeczytali Lrytas i przekonali sie na wlasne oczy.Jezeli nie umiecie po litewsku,mozna znalezc tlumacza.
    • Gość: Krzysztof K. Urzędnik ukarany za odrażający wpis o Smoleńsku... IP: *.fema.krakow.pl 22.02.11, 03:11
      Mimo wszystko kara jest zbyt wysoka. Sadzę, że tak wysokie kary powinno się wymierzać za posty ewidentnie kłamliwe lub np. lżące określone osoby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka