Dodaj do ulubionych

Najazd autobusów na Pasiekę

30.03.11, 13:16
Dzisiaj naliczyłem kilkanaście. Wczoraj kilka. Wszystkie duże. Przywożą wycieczki szkolne do ZOO. I teraz moje pytanie do władz miasta, SM i Policji: po co budowano parking dla gości ZOO skoro nikt nie dba o to by tam właśnie kierować wycieczki.
Dziś około południa nie dało sie przejechać przez uliczki, bo albo autobusy stały w oczekiwaniu na wolne miejsce albo wysiadały z nich dzieci.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Najazd autobusów na Pasiekę IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.11, 17:05
      To nie do zoo. to na toropol, na rewię.
      • przemo_opole Re: Najazd autobusów na Pasiekę 30.03.11, 17:32
        ehh, widzisz człowiek mieszka obok a nie wie, że na Toropolu sztuke się wystawia :) Tak czy inaczej skutecznie zatkali Pasiekę dziś a wczoraj tylko trochę mniej.
        • Gość: gość Re: Najazd autobusów na Pasiekę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 20:44
          Przenieś się do ścisłego centrum nie będzie tak ciasno.
          A słowo zatkali to już robienie kabaretu !!!
          • przemo_opole Re: Najazd autobusów na Pasiekę 30.03.11, 20:58
            Niekoniecznie. Ulice Pasieki nie są przystosowane do jednoczesnego parkowania kilkunastu dużych autobusów, które przy okazji niszczą resztki zieleni.
            • Gość: 87 Re: Najazd autobusów na Pasiekę IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 30.03.11, 21:07
              nie ma zakazu to można wjeżdżać samochodami czy autobusami

• przemo_opole Re: Najazd autobusów na Pasiekę 30.03.11, 21:28
                własnie o to chodzi, że nie ma zakazu...
                • Gość: behemot Re: Najazd autobusów na Pasiekę IP: *.252.25.88.internetia.net.pl 30.03.11, 23:52
                  Ja cię przemo rozumiem. Zakazu nie można stawiać dla busów bo na Toropolu co jakiś czas ,rzadko, odbywają się impry i dojazd widowni czy uczestników busami powinien być możliwy. Teraz dodatkowo jest tam burdel, przez remont amfiteatru. Podobnie jest pod Solarisem, gdy wycieczki przyjeżdżają do kina. Opole to wprawdzie nie Kraków ale autobusów z młodzieżą przyjeżdża trochę i nie maja gdzie zaparkować. Nie chodzi o to by budować parkingi ale by wyznaczyć takie miejsca, gdzie na kilka godzin autobusy mogłyby stanąć nie zajmując miejsca w centrum. No ale takich miejsc nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka